Харьков, остался ли кто-нибудь здесь?

deleted

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Я зі своєю сім’єю та всіма родичами зараз знаходимось у Харкові. Прожили тут усе своє життя, але також весною були 2 місяці в області. Скажу так, що зараз тут набагато комфортніше і більше послуг, ніж було у травні, хоча до довоєнного рівня ще далеко. Не перебиралися в інше місто, бо не маємо суперблизьких родичів, а життя в маленькому містечку не для нас. Ми також сумуємо за тим буремним та насиченим темпом життя, який тут був, тому дуже вас розуміємо в цьому.
Шанси на відновлення є і дуже високі. Ба більше: я б називала це не шансами, а світлим майбутнім. Не слухайте тих коментаторів-фаталістів, що пишуть в дусі «все пропало, Харків будуть завжди обстрілювати» і т.д. У зв’язку з останніми подіями можно було б вже і повірити у те, що на початку війни здавалося б неможливим.
Дякуємо, що залишаєтесь в нашому рідному місті та підримуєте місцеву економіку. Разом ми сила і тільки ми зможемо самі забезпечити собі нормальне життя.

Вибачте, я не дуже розумію, навіщо там залишатися, ставлячи під ризик своє життя. Живими ви ж принесете більше користі, ніж мертвими? Єдина раціональна причина, яку я можу зрозуміти — це якщо ви там залишаєтеся для допомоги тим, хто не може виїхати взагалі. Але думаю ваши причини (як і в багатьох хто залишився, у мене є знайомі) скоріш не раціональні, а емоціональні.

Я багато переїжжала за своє життя (по 5-8 років в одному місті) тож мені не дуже важко зірватися і поїхати куди завгодно. Я бачу, що залишаються саме ті люди, які не такі легкі на підйом, так?

Харків живий. Вже дві доби без обстрілів. Тож нормальне життя вже на за горами.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Харків живий. Вже дві доби без обстрілів. Тож нормальне життя вже на за горами.

Розкажiть б\л стосовно:

возле метро раздают повестки

це брехня?

Я не буваю в метро, бо пересуваюсь містом на машині, тому не скажу.
Але я був в військкоматі і там відповіли — «чекайте, з вами зв’яжуться в разі потреби» і вже пройшло більше трьох місяців і ніхто не зв’язується.

Ну зі мною вже років 7 як «не зв’язуються» і про що це говорить?
А двоє інших хлопців «пішли боронити державу», хоча й не збиралися.

Скажу за Киев. Как будто войны у людей и нет. Центр глухо забит, молодняк в кабаках, транспорт ходит. Про масочный режим даже не буду вспоминать. Интересно это, когда в первые недели было (для такого муравейника) минимум людей.

Хотелось бы и Харьков так поднять

В моє, тільки тиждень як звільнене, селище народ у же рветься повертатися з усієї України, куди кого розкидало. Справжні патріоти. Поки не пускають.

А може їм просто ніде де жити окрім як «у своєму селищі»?
Знайомі поїхали з Дергачів, й жили збираючи ягоду на західній, щоб було за що жити...
Може все не так «райдужно»?

Батькам є де жити, але теж думають їхати

В стране война. На войне только два хороших варианта. Первый уехать как можно дальше от неё, второй воевать. Все остальное неоправданный риск и глупость.

Ти тільки що назвав всіх майже айтішників на цьому форумі «глупыми».

Ну зачем же так ?

майже айтішників на цьому форумі «глупыми».

Он ведь написал «как можно дальше» — если «не можно» :) ну значит «не можно».
При чем здесь «глупость»?

Или парнями которые любят «неоправданный риск» )

в Києві зараз як на курорті, тут про війну вже забули.

в Києві зараз як на курорті, тут про війну вже забули.

38 — кількість повітряних тривог у Києві за останні 4 тижні
7 — кількість повітряних тривог у Києві за останній тиждень

Якщо уже рахувати цифрами, то треба брати «кількість прильотів», а не кількість тривог. За останнім показником Київ дуже спокійне місто і до речі за цим критерієм спокійніше ніж Львів і його передмістя.

Кожаеву? Он хотел вроде покупать во время войны

якщо не секрет, поділітся як ви учуяли біду.
я теж із ХА, був занадто безтурботний і не цікавився політикою.
скирдував собі кілобакси а тут херак і 24/02...

якщо не секрет, поділітся як ви учуяли біду.

Про початок війни інформація була скрізь. Майже всі посольства вивезли співробітників за тиждень до 22 лютого, коли наступ повинен був початись. В мене всі родичі, і чоловіки, і жінки, виїхали десь 18-20 грудня.

В Пятницу 18 Февраля аллерт пришел?

Разработчики с Харькова, отзовитесь. Остались ли вы тут или если перебрались, то куда?

Зачем уезжать? Во-первых дорого (платить 15к не понятно зашо), во-вторых глупо (прилететь может в любой регион)
Короче, я никуда не уезжал, мне норм

Дрова, печка, генератор и спутниковый интернет есть?

Нафиг генератор, топлива тоже не будет. Надо от печки интернет запитывать, термоэлектричеством.
а блин, с дровами то тоже проблема небольшая, да? Тем, у кого автоматы может оказаться нужнее.

Это не стеб, просто там прилеты частые, хотя бы в тот же Днепр переехать и куда лучше будет. И походу не вылезать из дома тоже прикольно, повестки на каждом шагу.

нещодавній обстріл ТЕЦ

У меня свет появился в 2 ночи (через 6 часов) в тот же день

Купи инвертор в машину от прикуривателя, зарядишь ноут пока таксовать будешь

Дякую за ідею про інвертор. Не таксую, але машина є.

У меня есть вязанная шапка, шерстяные носки и бесперебойник. Возможно куплю инвертор для автомобиля

Кацапня буде пакостити як тільки може, це зрозуміло. Спічрайтери Зелі вчора підняли правильну тему, що українці будуть боротися у будь-якому випадку, тільки щоб бути «без них».

Есть 4 баллона газа, дровяной котел длительного горения в пару к кондиционерам (для мирного времени), серверный бесперебойник (Форт XT36A Professional), к нему LiFePO4 на 2.5 Квт.ч, и инвентарный генератор газ-бензин (Konner&Sohnen KS 4100iEG). А ну и да, редуктор для газовой плиты на баллоны тоже есть.

Так что Путька — сасай май писай!

Ого, серйозна підготовка.
Але старлінка бракує.

Так его ж вроде гражданским в Украине не продают пока?

Продають. Знайомі замовляли онлайн

В принципе можно обычный внешний 4G модем на мачту поставить, до Киева недалеко.

Так якщо не буде електрики базові станції помирають за декілька годин. До вашого сетапу не вистачає супутникового інтернету, щоб бути більш-менш автономним.

У нас было

4 баллона газа, дровяной котел длительного горения в пару к кондиционерам (для мирного времени), серверный бесперебойник (Форт XT36A Professional), к нему LiFePO4 на 2.5 Квт.ч, и инвентарный генератор газ-бензин (Konner&Sohnen KS 4100iEG).

множество павербанков всех сортов и расцветок, а также

редуктор для газовой плиты на баллоны

Не то чтобы это был необходимый запас, но раз уж начал готовиться к худшему, то сложно остановиться.

Просто прилетает от 2х до 12ти ракет ночью, привыкаешь на самом деле

Дорого 15К? А ви точно архітектор?

Тю, Ви думаєте, що в архітектора захмарна зарплатня?

Будь-яку ЗП можливо витратити навіть без купівлі нерухомості чи авто.
Банально нещодавно з’явились ціни на 14 айфон — там, здається, декілька тисяч доларів за середню комплектацію.
Так декілька телефонів оновив + комуналка + їжа + одяг + медицина... і вже в кредиті навіть)
Але якщо серйозно, якщо для архітектора з ЗП в 8к+ ціна ренти в 400$ то багато, навіть не знаю... Тоді звичайний сінйьор то біднота, а люди із зарплатнею меньше 1к$ — безхатьки й жебраки.

Банально нещодавно з’явились ціни на 14 айфон — там, здається, декілька тисяч доларів за середню комплектацію.
Так декілька телефонів оновив

Нема життя без шкіряних джинсів © 😁

Ну я ж явно вказав на те що то не досить розумно)

Як мінімум, не менше третього квартиля для сініорів, як максимум може майже не мати стелі, якщо прямі контракти.

Який погодинний рейт для Вас це «не мати стелі»?

Каліфорнійська архітекторська ЗП перебуваючи в Україні.

Ну це вже теоретичний верхній рівень разом з реалізованими опціонами, хоча про конкретно настільки велику цифру я ніколи не чув.

До 300 сидячи в Україні на прямому контракті, маючи актуальний скілл-сет та досвід — реально, хоча й не просто і має пощастити.

До 300 сидячи в Україні на прямому контракті, маючи актуальний скілл-сет та досвід — реально, хоча й не просто і має пощастити.

А на 100-120к наскільки важко знайти програмування на США? Сидячи в Європці. Левел — мідл або сініор (залежно від домейну, я не всюди можу сініорити)

Тут є ряд очевидних та неочевидних факторів.

По-перше, найголовніше — ви маєте почати шукати. Звучить по-дурному, але більшість фейлиться вже на цьому етапі.
По-друге, треба підтягнути себе під вакансію. Якщо ми приймаємо, що кандидат вже має вільну розмовну англійську, необхідний досвід та хард-скіли, то залишаються ще софтскіли, яким на заході приділяють суттєво більше часу ніж у нас(принаймні на етапі інтерв’ю) і сам процес інтерв’ю, який часто також відрізняється від нашого, тобто літкод та системний дизайн, чого знову ж таки у нас майже не питають.

Підвищить шанси також правильно складене і написане резюме. Кандидати в Україні зазвичай пишуть резюме в стилі: «Працював у команді яка розробляла один із десятків сервісів який крутився на бекенді». В той час як західні рекрутери очікують побачити: «Я реалізував критичний для бізнесу функціонал який завдяки МЕНІ допоміг клієнту заощадити 3,5 мільйона доларів на рік».

Часто це також готовність працювати в тайм-зоні клієнта або хоча б із перетином в декілька годин, скажімі з 14.00 до 22.00

Навіть зараз, коли ряд компаній заморозили найм на позиції менше сініора, вакансій все ще досить багато, більше ніж кандидатів, тому знайти реально, але не так просто як ще рік тому.

Ну і звісно ж має пощастити.

Ну так, вірно, поки що фейл на першому етапі у мене))

«Я реалізував критичний для бізнесу функціонал який завдяки МЕНІ допоміг клієнту заощадити 3,5 мільйона доларів на рік».

Ці поінти у мене є. Досягнення та профіт.

тобто літкод

трішечки вмію

та системний дизайн

ще вчуся

софтскіли

А це нормально коли софт-скіли є тільки коли я добре розумію топік? Якщо не розумію, то я багато дурних запитань ставлю =)

софтскіли

Класичний і, мабуть, найбільш вичерпний приклад софт-скілл інтерв’ю це 14 лідершіп принципів від амазону, вони дуже дрочать на це на кожному своєму інтерв’ю, навіть на технічних.
Почитайте що це таке і як на ті питання відповідати, в інших конторах часто питають похідне від тих.

Хоча загалом, по моїм спостереженням, більше половини питань про conflict resolution. Як ти вирішиш конфлікт з колегою, менеджером, клієнтом і т.д. Треба мати заготовлені відповіді з прикладами, бажано із свого досвіду.

Класичний і, мабуть, найбільш вичерпний приклад софт-скілл інтерв’ю це 14 лідершіп принципів від амазону, вони дуже дрочать на це на кожному своєму інтерв’ю, навіть на технічних.
Почитайте що це таке і як на ті питання відповідати, в інших конторах часто питають похідне від тих.

noted down

Хоча загалом, по моїм спостереженням, більше половини питань про conflict resolution. Як ти вирішиш конфлікт з колегою, менеджером, клієнтом і т.д. Треба мати заготовлені відповіді з прикладами, бажано із свого досвіду.

Так, гугл з мене конфлікт резолюшен висмоктував цілу годину

Це хороше і досить відкрите запитання.
Почати варто з очевидного: Добре оформлений лінкедін профіль із відповідними базвордами, описом проектів де буде наголос, що зробили конкретно ви і які досягнення були.

Для великих та середніх компаній найкраще працює нетворкінг, аби вас порекомендував хтось із працівників, є навіть сайт, зараз не знайду швидко, де ти платиш існуючому працівнику в умовному гуглі, а він відправляє рекрутеру твоє резюме.
Для стартапів може підійти сайти з вакансіями типу angel.co
або напряму вихід на СЕО, СТО, рекрутера в лінкедині. Якщо це стартап на початковій стадії де мало людей, то хоч якась відповідь буде майже завжди.

Взагалі, якщо не стоїть задача прямо зараз хоча б кудись стрибнути на +500, то я раджу грати в довгу, розвивати свій персональний бренд через виступи на коференціях, різні доповіді які можна шарити на міжнародну аудиторію, написання статей(англійською), книжок, участь в стартапах, свій профільний ютуб канал, активність в опенсорс ком’юніті і т.д. Способів є чимало.
Таким чином, рано чи пізно, якщо ви генеруватимете ± цінний контент, а не bullshit тіктоки, про вас дізнаються і самі запропонують хорошу роботу.
Мені видається, що така стратегія в перспективі принесе куди більше як грошей так і визнання за свою роботу.

Дякую за розгорнуту відповідь.
На angel.co зареєструвався ще того року, але не знайшов нічого путнього.
Напевно що найбільше дивідендів я отримаю від linkedIn профілю, який відверто неінформативний.
Доречі важливо, як хтось тут писав, що аніж перелічити обов’язки для своєї ролі в проекті, ліпше підкреслювати саме досягнення. Я сам так роблю, але без необхідного акценту як теперь бачу.
Багато людей, що працюють навіть роками і роблять свою роботу добре, але не еволюціонують, адже не шукають і не роблять ніяких челенджів на проектах.
P.S. Знаете якийсь ресурс, окрім linkedIn, де інженери / розробники залишають відгуки одне на одного? Чи лінкедін і так норм?

про вас дізнаються і самі запропонують хорошу робот

И там уже будет всем пофиг на бренд, литкод и сисдизайн будут решать

Добре оформлений лінкедін профіль

А можеш порев’ювати мій профайл якщо буде хвилинка вільна?

Так, напиши мені на лінкедін(є у мене в профілі) в приватні, домовимось)

Дякую) додався у друзі
Не дозволяє без цього надіслати message

ps: 5000

литкод и сис дизайн = фронт енд идет лесом?

На 100% не впенений, але у FAANG фронтендери також проходять алгоритмічне та сис дизайн інтерв’ю, тому що туди набирають універсальних інженерів, а не формошльоперів.

А на 100-120к

такое можно и на европу/UK найти
Сделай профиль в offerzen или подобном и смотри на реакцию

offerzen

О, спасибо. Не знал о таком сайте.

ща довольно много работы remote only within EMEA (может с коворкингом для разнообразия)
насчет цпп — хз, правда

залежно від домейну

А вот это сразу выкинуть из головы и остальное импосторство. Доменные знания — дело наживное.

Якщо не розумію, то я багато дурних запитань ставлю =)

Это плюс, чел хочет разобраться. Такой чел, может быть, не станет задавать те же вопросы по 100500 раз, а со временем сам станет экспертом (примеры заготовь)

Компанії, які платять такі гроші, або індексують дохід відповідно до локації, або забороняють працювати з України. Перевірено практикою

Тут на доу була стаття про тімліда з Києва, який працює напряму і має 20к в місяць, що є 240к в рік base salary тобто готівкою. Звісно це не 300, але в рази більше ніж те, що має більшість тут.
Це, звісно, більше виключення з правил але навряд унікальний випадок.

Навіть на галери були найми по 12-15к, тобто напряму такі ж цифри знайти більш ніж реально.

Це, звісно, більше виключення з правил але навряд унікальний випадок.
Навіть на галери були найми по 12-15к,

Це самий справжній унікальний випадок. І навіть 100 таких працівників будуть просто виключенням, порівнюючи з 200000 айтішників в Україні

Той тім лід відкрив офіс компанії в Україні і працював не 8 годин в день. І так, навіть він — виключення з правил. Великі компенсації є і в Україні, але їх дуже небагато у відсотках. Прямих контрактів ще менше.

Кожен може та має спробувати, але Ви подаєте прямі контракти в форматі «Роби так і скоріш за все у тебе вийде», коли насправді то важка робота і шанс доволі невеликий. І компенсація може бути така сама, як і в Україні. Просто щоб вирівняти очікування, не вводьте в оману людей

Так, я повністю погоджуюсь.
Більшість все ж шукає комфортну роботу із нормальним ворк/лайф балансом, а не просто топових заробітків на яких можна убитись.

Але для тих хто шукає це реально, хоча дійсно треба багато вчитися, працювати, шукати, не здаватися і забити хоча б частково на позаробоче життя.
Навіть той тімлід дає досить конкретні рекомендації як досягти його рівня.

15к больше нуля. Которые можно потратить более полезным образом, чем отдать непонятно кому не понятно за что.

О, я от до войны хату строил в Харькове. И 15к были охрененные деньги, которые жалко было отдавать хз кому, потому что на эти деньги можно было купить... ну пусть даже две люстры, но в свою ж хату, да.
После того как в 9 утра увидел как с самолета сыпется десант где-то в направлении Липцев под звуки работающей ПВО и работы артиллерии где-то км в 10 от меня (никогда не думал что прийдется это увидеть вживую) как-то изменил свою точку зрения и 15к совсем не жалко. Да и вобще хочется ипотеки лет на 20, да не морочить голову с этим «зато ж свое» в обмен на мобильность.
Щас смотрю на людей у который есть деньги, но они сидят в Харькове (иногда даже с детьми) по которому каждый день прилетает и не понимаю этой мотивации.
Да и щас читаю про «Харьков родной город» и не понимаю нахрен оно ото надо сидеть отам.
Не, ну я понимаю когда денег нет и ехать некуда, но когда речь и дет о менее чем 10 процентов ЗП, ну я хз...
Хотя впрочем у каждого свое мнение, да.

Поддержу...
Несколько дней назад, мой знакомый ехал по Харькову...
Сейчас лежит с 42С с поломанными ногами и тяжелой контузией в неотложке.
Все что он может это смотреть и нажимать одну кнопочку на смартфоне.
Поэтому, подумайте, если у Вас есть возможность уезжайте — сделайте легче жизнь и себе и коммунальным службам.

Да и вобще хочется ипотеки лет на 20, да не морочить голову с этим «зато ж свое» в обмен на мобильность.

В цьому реченні якась логічна невідповідність. Іпотека на 20 років — це якраз і втрата мобільності, при чому більша, ніж «своє житло».

После того, как в ту стройку хренячишь 3-5 куе ежемесячно на протяжении нескольких лет работая при этом во вторую смену после основной работы на должностях от разнорабочего до прораба ипотека, где платить надо тыщу-полторы-две и не париться со стройкой кажется раем.
Да и в цивилизованном мире продал ту хату вместе с кредитами и уехал. А у меня по факту хата в зоне боевых, которую не продашь.

Ну или так, что даже еще лучше.

у багатьох західних містах оренда житла вища ніж виплати по іпотеці,

Коли людина так говорить, то зразу зрозуміло, що не враховуються податки, які у «цивілізованому світі» не платити не вийде.

В данном случае подоходный налог будет минимальный, так как есть расходы на ипотеку, услуги агента, maintenance etc. Есть налог на недвигу, но его тоже можно списывать как расходы. В общем, какие-то доходы с невыплаченной хаты можно получать если она выплчена хотя бы на процентов 30-40.

В Харькове прилеты каждый день, еще свет стали отключать и зимой может не быть отопления. Обстановка напряженная

В Днепре спокойнее чем в Ха. к сожалению и тут прилеты есть..но с Ха не сравнить

Вибачте, я не дуже розумію, навіщо там залишатися, ставлячи під ризик своє життя. Живими ви ж принесете більше користі, ніж мертвими? Єдина раціональна причина, яку я можу зрозуміти — це якщо ви там залишаєтеся для допомоги тим, хто не може виїхати взагалі. Але думаю ваши причини (як і в багатьох хто залишився, у мене є знайомі) скоріш не раціональні, а емоціональні.

Я багато переїжжала за своє життя (по 5-8 років в одному місті) тож мені не дуже важко зірватися і поїхати куди завгодно. Я бачу, що залишаються саме ті люди, які не такі легкі на підйом, так?

Хотел бы уехать, но не могу договориться с пожилыми родственниками, они уезжать не готовы, а бросать их одних жалко

Тоді да... :(

Ще допомагати військовим «на місцях». Є дуже багато роботи, для якої не вистачає рук.

Я свідомо полишаюся у Харкові бо це зміцнювати його в інфраструктурному та військовому сенсі

Є дуже багато роботи, для якої не вистачає рук.

А яка це робота, можете приклади навести?

В Мера в каналі є вся інформація. t.me/...​/ihor_terekhov?before=391

Ну и зачем вы этот канал привели?
Я грешным делом даже зашел «посмотреть»...

я там інфи про роботи не побачив, більше про обстріли

Я виїхала з Харкова на початку війни і повернулася в червні. Мені, як людині не дуже тусовочній, життя в місті здалося достатньо комфортним: майже всі заклади, які відвідувала до війни, працюють, в магазинах можна знайти необхідні продукти, громадським трансаспортом чи таксі можна скористатися, а бензин — купити без проблем. Людей, щоправда, на вулицях менше, а з новобудови в центрі міста, де я жила, виїхала більшість мешканців. Я вже мовчу про регулярні ракетні обстріли.

Думаю, розраховувати на те, що життя в місті, яке цілодобово перебуває під ударом, завирує з новою силою, не доводиться. Між тим, допустимий рівень ризиків та очікуваний рівень комфорту у кожного свій. Тому краще не тішити себе очіваннями швидкого завершення війни, а вже зараз шукати місце, де будете почувати себе добре. В Києві, наприклад, соціальна активність майже відновилася до довоєнного рівня і лише сигнали тривоги пару разів на день нагадують про війну. В Дніпрі, кажуть, все більш-менш, але прилетіти може в будь-який момент. У Львові теж своя атмосфера.

Есть ли еще шансы на восстановление Харькова

Да

в ближайшее время

Нет

Слышал, что во Львове, Киеве, Днепре уже полноценная жизнь

Да

без прилетов

Нет. Вот сегодня ночью электроэнегрии не стало в нескольких областях. До того был договорняк электроснабжение не трогать, но он был нарушен с нашей стороны. Теперь нет света ни на Донбассе, ни в Харькове, и АЭС остановлена. На что рассчитывают непонятно, ресурсов для быстрого окончания войны нет ни с одной стороны.

правда ли это

Да. Но повестки выдают уже всем подряд. Так что можешь быть уверен, что на блок-посту ты повестку получаешь с ходу, уже за то что не местный.

В целом же готовься, что оставаясь в Украине, будешь участвовать в войне. Хочешь этого избежать — узнавай, кто на этой войне некисло обогащается [разумеется это без «крыши» работать не может], и почему именно ты хочешь с ними поделиться чтобы покинуть страну.

узнавай, кто на этой войне некисло обогащается [разумеется это без «крыши» работать не может], и почему именно ты хочешь с ними поделиться чтобы покинуть стран

Даже зная список имён, сильно сомневаюсь что у рядового программиста есть хоть малейший шанс на них выйти для коммуникации. Максимум — найти тех, кто наживается поменьше в духе таможенников
И наедятся через них решить вопрос.

оставаясь в Украине, будешь участвовать в войне.

Смотря что вкладывать в слово «участвовать». Даже платя налоги в стране и покупая продукты в магазине ты уже участвуешь в войне ибо поддерживаешь экономику той страны где находишься. Если же мы говорим о непосредственно боевых действиях (как солдат на фронте), таких всё равно не может быть больше некоторого критического процента от всего населения иначе экономика схлопнется и никакие деньги союзников это не потянут.

Касательно денег, потребности Украины могут быть полностью перекрыты внешними поступлениями. Особенно если примут соломоново решение и ликвидируют коррупцию целыми ведомствами.

Как будет — а бес его знает. Буквально в мае уже было набрали обороты на интеграцию с Польшей по некоторым вопросам, но коррупционная суть Украины устояла, дав понять её участникам, что ещё рановато, пока ещё страна худо-бедно доится.

Были ставки на тероборону — почему решили отказаться, сказать не берусь. Вероятнее всего банально не смогли построить руководящую структуру, которая бы справилась с задачей, для Украины всё это в новинку, а сроки тогда были поставлены адские. Применили тупую раздачу оружия — ну оно и осело в криминалитете. Почему не повторили снова — вероятно некому уже. Боятся. Того же криминала, для которого тероборона будет означать полную ликвидацию.

То же самое по массовому вооружению населения. Страна, которая 30 лет жила под контролем ОПГ, не может на подобное решиться. Ну нет у неё иной модели управления. Да, кто в теме — знает, кто расклад будет хорошим для Украины. Но кто в наше время слушает учёных, тем более историков. У нас же культура отмены — только бегом! Только по граблям!

До того был договорняк электроснабжение не трогать, но он был нарушен с нашей стороны.

Новые теории заговора?

Та это местный клоун, не обращай внимания. У него практически каждый пост так построен: куча адекватного текста, в середину которого замешан какой-нибудь адовый идиотизм.

GPT like model?

Нет. Вот сегодня ночью электроэнегрии не стало в нескольких областях. До того был договорняк электроснабжение не трогать, но он был нарушен с нашей стороны.

Наши уничтожили какие-то линии в Крыму или на России?

Из России только в Белгороде один трансформатор ухандошили. Я разумеется не оправдываю военных действий против гражданских объектов ни с одной стороны, наоборот, говорю что нужно ценить людей, способных даже во время войны (особенно во время войны) договориться о каком-то мире, о социальных действиях, о гуманитарных коридорах.

Вы плохо себе представляете, что есть такое война без договоров. Это применение оружия массового поражения. А оно, смею заметить, крайне эффективно. Разумеется, спонсоры войны по политической линии спят и видят, чтобы именно оно и применялось. А уж до чего дойдёт — даже предсказывать не берусь, слишком уж жирные капиталы в это всё влиты, и стремятся на войне «выстрелить», собрав гигантские прибыли со всего мира.

Пока в теме обычное вооружение. Оно отлично продаётся под сурдинку войны, и за этот год военная промышленность продала столько оружия и заключила контракты на такие суммы, которые не снились им и за 10 лет. Потому им-то как раз сильно невыгодно применение высокоэффективных средств уничтожения населения, им выгодны эффектные действия. Куда больше можно заработать, продав 1000 танков чем 1 бочку паршивого иприта. После которого ещё лет 50 о плодородных землях можно забыть, а то более. Потому, и аграрное лобби США, и военпром — против радикализма, а политическое — наоборот, за. А деньги-то общие, без согласия сторон этих денег просто не появится.

А все ж таки можна про договорняк по світлу? Це той трансформатор у Белгороді? Чи щось інше?

1000 танков чем 1 бочку паршивого иприта

А я думав що зараз БПЛА на хайпі.

Наши уничтожили какие-то линии в Крыму или на России?

Вероятно он имел в виду договор:
— ЗСУ не контратакует
— русня не стреляет по энергосистеме
🙃

повестки выдают уже всем подряд. Так что можешь быть уверен, что на блок-посту ты повестку получаешь

Прочитал в ватных источниках? Давай еще про воинский учет женщин.

Не знал что про это уже и вата пишет, поделись для тех кому лень читать. Я узнал от людей, которым в силу работы приходится регулярно через блок-посты кататься.

По воинскому учёту женщин, насколько я знаю, консенсуса нет. Хотят, очень хотят, но боятся что это закончится переворотом в стране. Насколько опасения обоснованы — судить не берусь.

Так что факт, что решение о воинском учёте женщин есть, в том числе принятые до войны [это совпадение], но они уже менялись и в ту и в другую сторону, и изменятся ещё неоднократно. По сути, даже те что есть, будут иметь серьёзные экономические последствия, что безусловно скажется на войне не лучшим образом. Могу лишь сказать, что для войны с участием женщин в армии не предусмотрено ничего. А вот меры стимулирования... мягко скажем, дадут такую ответку, какой не было со времён военного коммунизма.

До того был договорняк электроснабжение не трогать, но он был нарушен с нашей стороны

Назавжди виключили світло в 50+тисяч руських підорів? Що ще ми порушили?

Нарушили исключительно договорняк. То есть обвинения здесь бессмысленны, это война, если посчитали что так нужно с точки зрения военной необходимости — то просто не стоит удивляться что с их стороны тоже будет прилетать. На войне нет судей, судить будут побеждённого. А сидеть без света — может так оказаться, что теперь будут обе стороны. Это ж ещё не конец ни разу.

Може так статися, що про щось знову домовляться. Можливо при міжнародному посередництві. Але навряд чи. Особисто я не уявляю, хто саме може примусити супротивників виконати домовленості. Ердоган вже намагався домовитися з обома — але його кинули. Спробував знову — знову кинули. Зараз пропонує ще раз — але щось мені підказує, що торгувати байрактарами в нього краще виходить.

Звинувачувати під час війни — то марна справа. Винуватим буде той, хто програє війну. Поки що всі шанси програти обом сторонам, таке трапляється.

откуда ж такие ***наты лезут

А захват АЭС входит в договорняк по электичеству? Ну чисто чтоб знать

Входил. Но обе стороны расчитывали на быстрое продвижение, что на зиму будут совсем иные расклады.

Деталей, естественно, не знаю — в силу того что контакта на политическое руководство той стороны у меня нет, а с этой стороны оно уже в руках НАТО по сути, и Украине придётся исполнить любые «рекомендации», в противном случае война быстро закончится и не в её пользу. Те детали, что знал я, я знал от энергетиков, как они считали, на что рассчитывали. Что из этого соответствовало истине — проверить не могу, просто доверяю людям, которые вовлечены в процесс, там информации больше и источники чище.

Договора стабильного не могло быть в принципе — у НАТО нет интереса договариваться, им похрену на население, они хотят победы любой ценой. Наоборот, я удивлён, что все эти месяцы войны не только не трогали энергетику, но и сумели запитать неподконтрольные территории.
Кстати, если есть детали договорняка по электричеству на Донбасс до 2022 года — поделись. Мне чисто для понимания истории, как вообще случилось, что Украина в таких объёмах всё это запитывала, переложив стоимость на своих потребителей. При том что электроэнегрия шла открыто и напрямую — но получать тот же уголь напрямую отказались, получая всё тот же уголь окольными путями и существенно дороже.
Как я это понимаю, по обе стороны договора стоял Ахметов. И по сути, договорился сам с собой.

Лично я думаю,что кроме Ахметова и генералов есть еще куче комбатов-полковников которым насрать на договорняки, они страну защищают/очищают от нациков.
Потому как-то так и получается.
А вертикального контроля достаточной точности нет в обоих армиях, ибо так 50 лет уже идет.

А що твоя кришталева куля каже про європку та інфляцію в світі? Хочу почути версію де кровожадна ната має договорняк, а Мьорзнімьорзні — це насправді пароль, що we are on the same page

Я теж хотів би таке почути. Але проблема власне у відсутності не стільки договорняків, скільки механізмів виконання того самого «on the same page».

Єдине що насправді виявилося спільним — так це коронавірус. Але ж нічому не навчив в плані протидії біологічній загрозі, все так само покладаються на «авось», типу наступного разу має пощастити.

PS. Якби кровожадна ната мала договорняк, Україна давно була б туди інтегрована.

Чим прекрасні теорії змови: відсутність доказів вважається доказом
Чим погані теорії змови: з часом згниває мозок

Если ты недавно менял препараты или дозировку, поговори еще раз со своим доктором, потому что тебя явно плющит от каких-то побочных эфектов.

Если ты недавно менял препараты или дозировку, поговори еще раз со своим доктором, потому что тебя явно плющит от каких-то побочных эфектов.

Он их регулярно пропускает прием синих пилюль что ему выписывают

Я зі своєю сім’єю та всіма родичами зараз знаходимось у Харкові. Прожили тут усе своє життя, але також весною були 2 місяці в області. Скажу так, що зараз тут набагато комфортніше і більше послуг, ніж було у травні, хоча до довоєнного рівня ще далеко. Не перебиралися в інше місто, бо не маємо суперблизьких родичів, а життя в маленькому містечку не для нас. Ми також сумуємо за тим буремним та насиченим темпом життя, який тут був, тому дуже вас розуміємо в цьому.
Шанси на відновлення є і дуже високі. Ба більше: я б називала це не шансами, а світлим майбутнім. Не слухайте тих коментаторів-фаталістів, що пишуть в дусі «все пропало, Харків будуть завжди обстрілювати» і т.д. У зв’язку з останніми подіями можно було б вже і повірити у те, що на початку війни здавалося б неможливим.
Дякуємо, що залишаєтесь в нашому рідному місті та підримуєте місцеву економіку. Разом ми сила і тільки ми зможемо самі забезпечити собі нормальне життя.

Не слухайте тих коментаторів-фаталістів, що пишуть в дусі «все пропало, Харків будуть завжди обстрілювати» і т.д.

Вибачайте, але ж це просто здоровий глузд, а не про фаталізм. Місто близько до кордону, тому ворог зі своєї території обстрілює ураганами та іскандерами. І ми з цим поки що нічого не можемо зробити, тому що західні партнери не дозволяють обстрілювати територію рашки і, по-друге, ворог має ядерну зброю.

це просто здоровий глузд, а не про фаталізм

Мій коментар був про маніпуляційні і депресивні вислови, якими деякі люди руйнують себе та намагаються похитнути морально інших. Звичайно, не треба повертатися і жити в Харкові в небезпечних районах і з маленькими дітьми, виходити на вулицю без крайньої потреби, ось в цьому і є здоровий глузд.

західні партнери не дозволяють обстрілювати територію рашки

Памʼятаю, на початку весни західні партнери не хотіли нам давати майже нічого з того, що у нас є зараз на озброєнні. Тож все може змінитися в будь-який момент, особливо після нещодавнього акту енергетичного тероризму.

Тож все може змінитися в будь-який момент

Може і в погану сторону змінитися. Є такий варіант розвитку подій: нам дозволяють відкривати вогонь по військових об’єктах на території рашки, і після кількох обстрілів ворог оголошує мобілізацію. В таких обставинах цей крок стадо підтримає, бо це вже не якісь бандерівці по телевізору, а ось, реальні терористи, треба захищатись

після кількох обстрілів ворог оголошує мобілізацію

Орки вже почали програвати, невже тут є люди, які вважають, що мобілізація може їм чимось допомогти? Виделками воювати будуть? Вони вже мобілізували всіх, хто міг воювати.

Звичайно, що мобілізація їм допоможе, інакше навіщо вони зараз намагаються з тюрем набирати та на окупованих територіях примусову мобілізацію проводять, ось із останніх новин у місті Горлівка, наприклад.
В першу чергу їм не вистачає зараз живої сили.

Вони вже мобілізували всіх, хто міг воювати.

Це те саме як в перший місяць нам казали, що 90 відсотків високоточної зброї рашисти вже використали, а калібри і досі літають. Мобілізувати на рашці змогли тих, хто хотів воювати, бо гроші, але ці вояки коли усвідомлюють, що можна в мішку повернутися, то відмовляються, і по суті їм нічого не зробиш юридично, бо воєнного стану немає, мобілізації немає.
Про окуповані території інша історія, там примусово, але там ще є кого ловити, наша пропаганда теж прибрехує про те що там на вулиці жодного чоловіка не побачиш

Це те саме як в перший місяць нам казали, що 90 відсотків високоточної зброї рашисти вже використали

Покажи пруф, де хтось офіційний таке казав, я не пам’ятаю такого. Хоча, останні події демонструють, що це може бути правдою, подивись кількість високоточних обстрілів зараз, з обох сторін. Не градами і артилерією, а висоточними снарядами і ракетами. Україна, саме високоточною зброєю, за півтора місяця, влучила в сотні складів і командних центрів. Це й було причиною початку контрнаступу і ганебної втечі.

А скільки влучань у орків? Ну крім таких
kor.ill.in.ua/...​.jpg?v=637986740663971116

Покажи пруф, де хтось офіційний таке казав

Спочатку це сказав Арестович в середині березня. Потім 18 березня таке говорив генштаб:
«У зв’язку з витратою майже всього боєзапасу ракет та деяких видів боєприпасів,...»
www.facebook.com/...​.ua/posts/275202494792836

Хоча, останні події демонструють, що це може бути правдою

Так, станом на зараз звичайно це може бути правдою (хоча сьогодні випущено 8 ракет по одній цілі в Кривому Розі), але я не про це, я про такі передчасні заяви, типу «Вони вже мобілізували всіх, хто міг воювати.»

А скільки влучань у орків?

Цього ми не знаємо, бо у нас оприлюднюють втрати серед цивільних, а про військові втрати пишуть щось типу «влучили у військовий об’єкт». Іноді тільки казали про серйозні втрати, наприклад, коли по казармі влучили і було біля сотні загиблих.

Те, що вони починають купувати зброю в Ірані і снаряди у Північній Кореї говорить про те, що далеко не тільки у живій силі справа.

Не факт, що мобілізація їм допоможе насправді. ІМХО, час на це уже втрачено.

Я і не казав, що _тільки_ у живій силі, я казав, що це першочергова потреба.

Не факт, що мобілізація їм допоможе насправді.

Якщо б вона очевидно була безглуздою, то зараз не вилазили б всякі зюганові та інші з цими закликами до мобілізації. Війна ще не закінчилася, може відбутися для нас щось несподіване, так само як і для рашки був наш контрнаступ на Харківщині. Просто нагадаю, що є ще Донецький напрямок, де рашисти потроху досі просуваються вперед. Ще є економічний фронт, де ми також програємо.

ворог оголошує мобілізацію

Каждый день без мобилизации снижает эффективность этой мобилизации

нам дозволяють відкривати вогонь по військових об’єктах на території рашки

Удар Точкой-У в миллерово в первые дни войны, обстрел с вертушек нефтебазы в столице БНР, военная база в Саках, обстрелы скоплений военной техники в приграничных районах БНР и курской области, этой ночью вынесли рембазу в уразово (тоже БНР), прилет дрона-камикадзе в штаб чф рашки...
Каждый раз рашка утиралась. Потому что рашка уже воюет на пределе своих возможностей.

Эти атаки мелочи по сравнению с теми атаками, которые нужны для того, чтобы Харьков не был под обстрелами, то есть отодвинуть войска раши дальше от границ. Это нужно серьезно накрывать хаймарсами как в какой-нибудь Каховке, причем не только по приграничным типа Миллерово, а и по Белгороду например, откуда вылетают блядины.

Потому что рашка уже воюет на пределе своих возможностей.

Она ещё может кидать в топку войны свежую живую силу, если объявят мобилизацию, нам от этого точно лучше не будет.

Ви дійсно вірити що країна з ЯО підпише капітуляцію? Ви вірите в діда мороза, святого миколая, единорогів?

Капітуляція — це гучно сказано, а от «жести доброї волі» ми бачили уже не раз. Нам головне для початку відвоювати території до 24го лютого, а далі буде видно. У будь-якому випадку легко не буде. Я це ще навесні говорив.

СССР (страна с ЯО) в свое время фактически подписал капитуляцию в Холодной войне своим развалом. И нам даже лучше, чтобы капитуляция рашки прошла похожим образом. Если капитуляцией будет подпись какого-нибудь сменщика хуйла на бумажке — они вернутся через десяток лет. Если на этой территории будет дикое поле, где туземцы будут жрать друг друга — можно будет спокойно жить.

Для них, это тоже лучше — если будет развал мордора
Тогда различные губернии и княжества на их территории (алмазные карьеры, газовики и тд) — наконец то займутся своей жизнью, а не обогащением московитов

Это и есть сценарий. Только ресурсы губерний и княжеств будут просто проданы транснациональным корпорациям.

Пока что ставка именно на такое развитие событий — война обходится сильно дороже. Активировать силы, которые разорвут страну изнутри, стоит дешевле минимум в 10 раз. Вот только эти люди не совсем понимают, что окно Овертона нужно двигать медленно, давить сильно, но двигаться оно должно само. Решения о коррекции повестки принимаются только по обратной связи от предыдущих этапов.

Грубо говоря, если на окончательное решение требуется 4 года, а на дестабилизацию 1 год — так и надо было поступить. Шоковая терапия, увы, сработала в обратном направлении, и теперь денег потребуется ещё больше, и ладно бы только денег, времени может потребоваться больше.

Пока ситуация революционная только в Москве: львиная часть общества пассивирована, то есть в случае активных действий они НЕ вступятся за государство, а наиболее активные — готовы вцепится в глотки друг другу по национальном признаку.

Это и есть сценарий. Только ресурсы губерний и княжеств будут просто проданы транснациональным корпорациям.

Пока что ставка именно на такое развитие

Т.е. повторяется участь ссср с планом Далласа?

Для тех кто не учит уроки истории вообще много что повторяется. Больно и очень дорого.

фактически подписал капитуляцию в Холодной войне своим развалом

насправді Горбачову тре всім світом подякувати — це тільки завдяки його політиці все пройшло відносно мирно. в кремлі й того часу йибаньків вистачало, які б ще трясли тією ЯО, якби керували совком

та здох і слава богу, бог з ним, знайшли ще кому дякувати

Горбачов — благословитель снд й постсовкової архітектури, все що він мав зробити тоді — ворухнути пальцем і заарештувати трьох пацанів, він це з фороса міг зробити на раздва. А те що його там типу ізолювали — казочки для дітей

вони пробували в Литві до того і обломались, то в Україні вже не пробували

Відносно мирно все пройшло бо 1) це було сплановано і всім вигідно 2) настрої тоді були такі що раші дали б такої п_зди тоді, що їм чечня здалася б прогулянкою,

Їм 30 років треба було щоб знекровити й придушувати і щоб поржавіло все

Нема за що плєшивому дякувати. Хіба за те що вмер

Если на этой территории будет дикое поле, где туземцы будут жрать друг друга — можно будет спокойно жить.

Дикое поле под боком со вторым в мире ядерным арсеналом — это реально эталон спокойной жизни из палаты мер и весов. Проблема только в том, что никто не обещал, что туземцы будут жрать исключительно друг друга, а не полезут грабить более сытых соседей.

В небезпеці завжди буде те місто, яке погано обороняють, а не те, про яке хтось щось думає. Порівняйте за своїми критеріями Харків та Херсон, а потім подивіться на різницю. Ворог зайде туди, куди йому дадуть зайти

Харків близько до кордону, тому він постійно буде під обстрілами, хоч туди і не дадуть зайти

Навіки-вічні, чи все ж-таки під час війни?

Війну так і не оголошено жодною стороною, тому дивлячись що вважати війною. З якоїсь точки зору війна в нас більше 8 років йде. І скільки буде ще тривати, переходячи з гарячої фази до менш активної і навпаки, — невідомо. Тому я б розраховував навіки-вічні. Надія лише на вступ до НАТО і дію їхньої 5 статті. Але зараз це далека перспектива

Чого б це «далека перспектива»? Україна вже зараз має більше практичного досвіду у війні з росією, ніж будь-яка інша країна НАТО. Має більшу армію та більше зброї ніж майже будь-яка інша країна НАТО. Має бажання і можливість навалювати русакам. Чого б НАТО не хотіло мати такого члена?

Бо рашка проти, смішно але так воно і буде

Тому що з’являється велика ймовірність ядерної війни. Ось, скажімо, завтра вступаємо в НАТО, і прилітає з Бєлгорода по Харкову ракета. Що далі? НАТО збирає сили і нападає на рашку?
Тому вступ може відбутися або коли рашка буде розвалюватися від внутрішніх політичних процесів і їй буде не до обстрілів, або коли сильно ослабне і може нас візьмуть до НАТО не цілою країною, а з якимось виключенням, тип без окупованих територій, або без тих прикордонних, що під обстрілами. Це все теорія, на практиці такого не відбувалося ще, тому й далека перспектива.

Тому що з’являється велика ймовірність ядерної війни

Рашка пальне ядеркою?

До 24 лютого те, що відбувається зараз здавалося таким же самим сюрреалізмом.
А ще нам так само лили в вуха що вона не нападе, хоча тепер виявляється що вони про це знали, але навмисно брехали задля збереження країни.

хоча тепер виявляється що вони про це знали

Так
І велике будівництво доріг — це резервні смуги для військової авіації

До 24 лютого те, що відбувається зараз здавалося таким же самим сюрреалізмом.
А ще нам так само лили в вуха що вона не нападе, хоча тепер виявляється що вони про це знали, але навмисно брехали задля збереження країни.

Вони не пальнуть по нам
Тому що одразу буде постріл від США
Наприклад, тополь полетів з Томська (і він буде не один, їх буде багато)
Для систем спостереження нема різниці, куди він летить — він однаково виглядає незалежно від того яка у нього ціль — Берлін, Варшава, або Київ
А залишки мордору швидко доб’є авіація

Вони не пальнуть по нам
Тому що одразу буде постріл від США
Наприклад, тополь полетів з Томська (і він буде не один, їх буде багато)
Для систем спостереження нема різниці, куди він летить — він однаково виглядає незалежно від того яка у нього ціль — Берлін, Варшава, або Київ
А залишки мордору швидко доб’є авіація

Брехня то все
Закінчиться стурбованістю НАТИ да і все
А, щольц ще пару тисяч аптечок і бронежилетів видасть та аж цілий танк.
Єдина причина чому вони ще не жбурнули ядерну ракету це те, що деякі з їхніх ракет падають в рашці, а то і взагалі вибухають там, де були запущені. Ото і все.

Брехня то все

Ну от питання. Злітає 20 тополів з лісу та ще 5 від статичних ICBM-silos — куди вони полетять?

Не важливо куди полетять — важливо де впадуть, а тут іноді навіть сама рашка передбачити не може.

Кака бурная у вас фантазия) никто не будет отвечать на ядерный удар по Украине и такой удар если будет нанесен то тактической боеголовкой с с истребителя как обычно они обстреливали или искандером

А як одна тактична боєголовка допоможе виграти війну? У нас лінія фронту 1000 км.

Те, що ніхто не буде відповідати розганяє русня, у її інтересах, щоб ми цього боялися. Той же Байден неодноразово говорив, що відповідь буде, як і інші високопосадовці. Це вам уже не пиздливе хуйло. До того ж, всякі Північні Кореї і Ірани тільки і ждуть, щоб штати і Європа проковнтули застосування ядерної зброї. Мені здається в інтересах США відповісти, бо для них буде гірше. І ця відповідь не обов’язково буде у вигляді ядерного удару.

Пруф где Байден говорил что США ответит на ядерный удар по Украине можно?

І ця відповідь не обов’язково буде у вигляді ядерного удару.

Речь шла именно о ядерном ударе

Там ни слова про военный ответ нет

Штати це вам не рашка, паптомім з «ядєрним пєплом» і кузькіной матью ви від них не побачите. Але те, що кацапія ні разу не застосувала навіть хімічну зброю, як було в Сирії, підтверджує, що хуйлу ясно і понятно донесли, що буде при цьому.

Да они усилят санкции и выскажут резкое осуждение. Военный конфликт не приемлем для США и в первую очередь для Европы .

«Отвечая на вопрос, какими могли бы быть последствия для России, Байден сказал: «Вы думаете, я бы вам сказал, если бы точно знал, какими они будут? Конечно, не сказал бы. Это будет иметь последствия. Они [Россия] станут бо́льшим изгоем в мире, чем когда-либо раньше.»
www.cbsnews.com/...​in-60-minutes-2022-09-16

Цілком можливо, їх ядерна доктрина це передбачає

Нє
Вище писав чому ні
Тільки якщо це малопотужна тактична версія буде на якомусь калібрі
Стратегічна не буде застосована

Тактична це теж серйозно. Зроблять кілька терактів по містам, і це може змусити нас капітулювати

Я був здивований, але кинджали калібри можуть нести сотні кілотонн ядерного заряду. Тож це доволі небезпечна зброя

Не передбачає. Звичайно, вони можуть наплювати на доктрину.

вони

Они — это кто? Там не только один маразматик хуйло (который в рай) решает

Тому що з’являється велика ймовірність ядерної війни. Ось, скажімо, завтра вступаємо в НАТО, і прилітає з Бєлгорода по Харкову ракета.

Суть не в тому, що «скажімо, прилітає з Бєлгорода по Харкову». Суть в тому, що не завтра, так післязавтра прилитеть з калінінграда по Гданську чи з пскова по Таллінну. А прилетить обов’язково — вони ж @#$нуті на всю голову. І от тоді, значить, «п’ята стаття» і все таке. Ну там авіація, ракети у відповідь — але війни виграють не вони, а «чоботи на землі». І от питання — чиї мають бути ці чоботи? Іспанці думаєте захочуть їхати під псков воювати? Може італійці чи португальці? Фіг там. Всім їм хотілося б мати когось, хто пішов би і наваляв русні замість них. І от тут ми повертаємося до першого питання — чому б не мати в НАТО того, хто це вже робив, робить і прагне робити далі? От тому я не вважаю, що шлях України в НАТО якийсь далекий чи фантастичний. Це шлях прагматичного розрахунку для обох сторін, а рашка свою думку може засунути собі в одне місце.

Типичная манипуляция, у РФ нет ни интереса, ни возможности в прямом конфликте с западом. И у запада аналогично нет желания втягиваться в войну. Эта война это проблема Украины и только Украины запад может только помочь ( весьма ограничено), а риторика обдристовичей про «мы защищаем Европу» просто манипуляция с целью сделать свою проблему общей.

РФ хочет продвинуться до географических барьеров, читайте Дугина. Всё остальное (защита русскоязычных, Донбасса и т.д.) — это всё отмазки ради захвата территории.
На Украине рашка не остановилась бы, а пошла бы дальше в Польшу, Прибалтику и т.д. — именно поэтому эти страны и донатят нам помаксимуму, чтобы не их территорию не перекинулось

Не надо читать Дугина на ночь и нести пургу)

Тут проблема в том, что дугина прочитал киндерсюрприз кириенко и использует этот текст как руководство к действию

у РФ нет ни интереса, ни возможности в прямом конфликте с западом

О, це з тої ж опери, де «Путін на Україну не нападе, йому це не вигідно» ?

Зробіть собі такий експеримент: закрийте очі і ткніть пальцем в будь-яке місце на карті росії. Потім задайте собі питання «а коли і яким чином московія здобула ці землі?». Відповідь приблизно завжди буде ось така: «московія почала тупу і криваву війну, яка нікому, здається, не була вигідна, поклала там в тих землях тисячі, а то і сотні тисяч своїх людей і тоді, коли противник вирішив, що просто не може втратити стільки своїх людей — він здався чи відступив. Москалі захопили цю землю, вбили ще багато людей і асимілювали решту. Кінець історії.»

Так що там про «нет ни интереса, ни возможности» Ви казали?

О, це з тої ж опери, де «Путін на Україну не нападе, йому це не вигідно» ?

Путин напал на Украину в 2014 интерес и мотивации в «воссоединение» озвучил в 2007 если не раньше. Или вы про лозунг «ненападет надо только перестать стрелять» для упоротого электората Зелёнского?)

Так що там про «нет ни интереса, ни возможности» Ви казали?

Да нет возможности и нет резона

"московія почала тупу і криваву війну, яка нікому, здається, не була вигідна, поклала там в тих землях тисячі, а то і сотні тисяч своїх людей

Так можно ткнуть в любую точку планеты человечество воюет всю свою историю неприрывно

І от тут ми повертаємося до першого питання — чому б не мати в НАТО того, хто це вже робив, робить і прагне робити далі?

Тому що після вступу до НАТО перший же обстріл нашої території змусить НАТО відповідати, бо інакше вийде дискредитація альянсу. І тоді умовному іспанцю прийдеться воювати десь під Бєлгородом, а от за це вже може і прилетіти по Гданську чи Талліну. Поки що цим містам нічого не загрожує.

Всім їм хотілося б мати когось, хто пішов би і наваляв русні замість них

Ті хто цього хоче вже могли б цьому сприяти і без прийняття України до НАТО, просто надаючи достатньо зброї. Але ж як бачимо, поки що надають стільки, аби ми могли встояти і трішки більше, але без суттєвої переваги над ворогом.

У НАТО немає ніякого вибору. Перший обстріл їх території все-одно рано чи пізно буде. Просто питання в тому, чи це буде Гданськ, чи Таллін, чи може Харків. І хто прийме на себе цей перший удар, хто зустрічатиме танкові колони. Фактично, єдиний вибір НАТО полягає якраз у тому, чи це будуть українці під Харковом, чи поляки під Гданськом. Так чому б НАТО не взяти до себе Україну, щоб мати «щитом» нас, а не поляків?

Тому що наступна війна НАТО буде в Тихому океані, а не під Харковом

Ну, ок, а при війні в Тихому океані їм що, якось заважатиме наявність в НАТО України?

Звичайно, бо треба буде тут тримати контингент і виділяти на нього кошти. Поцікавтесь, які членські взноси в НАТО від кожної країни, і як їх буде платити Україна

Перший обстріл їх території все-одно рано чи пізно буде.

Зовсім не факт, якщо ми про рашку говоримо. Рашка застрягла в Україні, і може не дожити до війни з НАТО.

Так чому б НАТО не взяти до себе Україну, щоб мати «щитом» нас, а не поляків?

Тому що ми і так зараз є щитом, а якщо нас взяти, то вже і самим прийдеться воювати, а це ядерна війна майже гарантовано.

Що пан скаже про щоденні обстріли Сум та Чернігова (ще й навіки-вічні)? Чи все ж-таки те, що немає сенсу обстрілювати прикордонні міста, що не мають великого воєнного значення, навіть рашисти розуміють?

Скажу, що Сумська і Чернігівська області теж під обстрілами майже щодня. Хоча і менше набагато, ніж Харківська. Але це пов’язано з логістикою рашистів, бо вони сконцентрували зусилля на Харківську область та Донбас. А не тому що

немає сенсу обстрілювати прикордонні міста, що не мають великого воєнного значення

Яке воєнне значення мають ТЕЦ у Харкові? Або школи і вузи? Була б змога, так само стріляли б по всьому до чого дотягнуться. Треба розуміти, що їх мета знищити або вигнати нелояльне населення.

ТЕЦ — це очевидна помста за звільнення ХО та шмат «перемоги» дристунам-патріотам, щоб відволіклись від ганебної поразки. Школи і вузи — потенційні військові об’єкти. Звісно, що була б змога, перетворили б на Маріуполь кожне українське місто. Але річ-то й у тім, що змоги немає, тому доводиться діяти хоча б наполовину раціонально. Як резульат, вже від учора обстріли Харкова майже припинилися. Думаю, за пару тижнів зійдуть до кількох ракетних обстрілів на тиждень (з кількох обстрілів на день, як було).

ТЕЦ — це очевидна помста за звільнення ХО та шмат «перемоги» дристунам-патріотам, щоб відволіклись від ганебної поразки.

До речі так, зверніть увагу як усі пропагандони злились у екстазі, що «хахли бєз свєта». Кинули кістку внутрішньому споживачу і за одно підкинути дров в ІПСО.

Школи і вузи — потенційні військові об’єкти.

Я скажу больше — русня стреляет ракетами по Харькову для отчетности. Они тупо врут в отчетах вышестоящему командованию что уничтожили 100500 солдат ВСУ. Более того, у них был период когда они пускали ракеты тупо в 23:00 по расписанию, но потом их на этом спалили и они начали менять время запусков.

Думаю, за пару тижнів зійдуть до кількох ракетних обстрілів на тиждень (з кількох обстрілів на день, як було).

Можливо і так, то вже питання періодичності, на початку треду я мав на увазі що на це і треба розраховувати, що вони не припиняться

В недавней статье Залужный предложил решение — «баланс страха»

харків можуть лишити в покої якщо ми будемо відповідати на обстріли
я не розумію чому по білгороду не летить ответка,
за кожну знищену будівлю треба відповідати як мінімум симетрично

1. Во первых, это не поможет. Россиянам глубоко безразлично, сколько их там погибнет в том же Белгороде, Курске, приснопамятном Воронеже и так далее. Единственный вариант, когда в результате ответного обстрела россияне перестанут стрелять — это если они были уничтожены этим обстрелом
2. Наши чуйствительные западные друзья не поймут, если мы начнём обстреливать «ни в чем не повинных мирных россиян, которые не имеют никакого отношения к войне» ©.
Откуда вывод — единственным выходом будет оперативное уничтожение ракетных комплексов/РСЗО, которые или уже вышли на позицию для обстрела, или движутся к позиции для обстрела, или находятся на точке хранения.
Значительно сложнее в этом плане с Х-100/55, которые запускаются с самолётов со значительного расстояния. А пэтриотов чтобы их достать — у нас пока нет.
С другой стороны, те жэ ракеты можно было бы попробовать заменить диверсантами — самолётов-ракетоносителей не так и много, как и пилотов к ним.

1. Во первых, это не поможет. Россиянам глубоко безразлично, сколько их там погибнет в том же Белгороде, Курске, приснопамятном Воронеже и так далее.

Чем ближе к москве, тем менее безразлично

2. Наши чуйствительные западные друзья не поймут, если мы начнём обстреливать «ни в чем не повинных мирных россиян, которые не имеют никакого отношения к войне» ©.

У этого правила есть интересный хак — можно разносить склады с боеприпасами. Когда взрывается склад, то снаряды оттуда летят во все стороны и могут прибить и гражданских в том числе, но вина будет именно на том, кто этот склад разместил так близко к гражданским.
Но и без смерти гражданских, бавовна в Крыму тоже шороху наделала.

оперативное уничтожение ракетных комплексов/РСЗО, которые или уже вышли на позицию для обстрела, или движутся к позиции для обстрела, или находятся на точке хранения

Это да, и учитывая что фронт отодвинули, то досягаемость для нашей артиллерии резко улучшилась

Пара ударов по складам, один мимо по населению или же просто их удар по своему населению и у карлика есть повод объявлять полную мобилизацию, которую ещё и поддержат снизу, если покажут кадры жертв в каком-то Белгороде.
Небезразличность может привести к готовности к мобилизации в обществе и каких-то ударов по Украине более жёстким оружием. Сейчас для многих россиян эта война где-то далеко и они не рвутся ехать воевать в другую страну. Но если им начнут крутить картинку защиты отечества от нацистов с реальными жертвами в Белгороде, то желающих может сильно прибавиться. Не стоит недооценивать культ ВОВ, они же поехавшие на нём и очень легко сожрут такую пропаганду.
Мне с дивана кажется, что лучше не давать лишних поводов. Если им придётся объявлять мобилизацию или бряцать стратегическим оружием, то пусть они это делают без явных поводов с нашей стороны. Это гарантирует нам поддержку Запада и минимум желающих воевать у них.
К сожалению, эта война против более крупного соперника, где население жрёт пропаганду вёдрами, в раз 5 превышает наше количественно и имеет кратно больше оружия и у них всё ещё эффект от санкций слабый. Отвечать нужно очень осторожно

Мне с дивана кажется, что лучше не давать лишних поводов

А нам і треба цього робити, як ми знаєм придумати привід вони і без нас можуть.

Но если им начнут крутить картинку защиты отечества от нацистов с реальными жертвами в Белгороде, то желающих может сильно прибавиться

Це так само можуть показати в будь-який час, а може і вже потроху показують. Хіба це для них проблема випустити фейки чи провокації?

Отвечать нужно очень осторожно

Так і є, але це навряд чи на щось вплине, тому залишається тільки показувати силу і готовність до всього.

Если бы русня хотела провести мобилизацию, то повод уже бы давно нашла. Более того, каждый раз когда очередная красная линия остается без ответа, популярность верхного божества на рашке резко падает.

К сожалению, эта война против более крупного соперника, где население жрёт пропаганду вёдрами, в раз 5 превышает наше количественно и имеет кратно больше оружия и у них всё ещё эффект от санкций слабый.

1. Экселевские таблицы не воюют
2. Эффект от санкций будет как наступление на Изюм — много месяцев с виду ничего не происходит (а на самом деле там были мощные бои — читайте сводки и аналитиков), а потом резко коллапс в неожиданном месте. Складские запасы небесконечны, а война длиться уже значительно дольше, чем директора-менеджеры-логисты могли бы предсказать

я не розумію чому по білгороду не летить ответка,

Летит но недолетает. Там ПВО всё таки работает

Біда Харкова,що навіть після закінчення війни росія його може обстрілювати зі своєї території,і нічого з цим не вдієш.

Якщо обстрілюють то це не закінчиння війни

Если война будет закончена подписанием каких то документов то никто никуда не будет стрелять.

«Любой договор с Россией не стоит той бумаги, на которой он написан» ©

Типу «договору про дружбу народів росії та України» — був у нас такий? Чи може типу Харківських угод? О, чи Будапештського меморандуму? А може типу договору про визнання взаємного суверинітету країн — і такий був. Чи то просто все не такі були договори, а от колись ого-го який ДОГОВІР підпишемо, і отоді вже все, залізобетонно! Так?

Ой та я навіть не можу уявити хто з їх боку буде мати теоретичну довіру щось підписувати

Все розвивається таким штибом, що Зеленський мабуть домовлятиметься з ксюшою собчак

Ізраїльтяни з вами згідні,да)))

ні — «в Днепре уже полноценная жизнь без прилетов, правда ли это»

Ага, вночі особливо було помітно, як прильотов нема

Якщо світло вимкнуть то дизельгенератор мало чим допоможе оскільки навряд чи буде працювати інтернет(. Хіба що як варіант старлінком затаритися. На олх продают за 40к грн.

питання чого його перепродають? чи це возять з польщі?

Декілька днів мобільні базові станції на генераторах точно протягнуть.

Та да, концепція «це ж наші люди там» москалів вже не бентежить

То є так, але вони до того нищили критичну інфраструктуру лишень ув тих містах, на які безпосередньо наступали, а зараз вже луплять по усьому.

Я думаю, вони зі злості і помсти почали руйнувати інфраструктуру раніше, ніж планували.
Мені здається, спочатку у них був план взимку все зруйнувати, щоб загеноцидити якнайбільше людей. Але, отримавши пизди, не втримались

камон, крылатая ракета может прилететь куда угодно)
был неделю назад в Днепре — живет полной жизнью, пробки, много людей везде. Наверняка поменьше, чем до войны, но выглядит живенько

Підписатись на коментарі