ФОП IT приймає платежі через Wayforay: що є первинним документом?

ФОП-початківець (3 группа, 5%, спрощена). Тільки що стартував, буду вдячний за консультацію.

1. Мої послуги: надання інформаційно-консультаційних та інших послуг IT дистанційно.
  2. На особистому сайті маю «Договір (публічна оферта) про надання інформаційно-консультаційних та інших послуг».
  3. Інвойси (рахунки) своїм кліентам виписую згідно моїх КВЕД (консультування, реклама і т.д.).
  4. Прийом грошей (розрахунки) реалізовано через Wayforay (з ними підписаний «Договір про організацію переказу грошових коштів №»....). Усі гроші на розрахункові рахунки отримую від імені Wayforay.

Власне питання: що є первинним документом для моєї книги доходів, що я маю зберігати для податкової?

1. Договір (публічна оферта) про надання інформаційно-консультаційних та інших послуг з мого сайту?
  2. Інвойси (рахунки) клієнтам виписані через Wayforay?
  3. Чи договір з Wayforay — «Договір про організацію переказу грошових коштів №...»

Інше питання: гроші отримані на карту ключ — яким чином можна довести їх походження документально, адже немає інвойсів, чеків і т.д. Можна зіслатися на «Договір публічної оферти...» ?

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доброго дня!

Тільки що стартував, буду вдячний за консультацію.
Власне питання: що є первинним документом для моєї книги доходів, що я маю зберігати для податкової?

Договір (публічна оферта) про надання інформаційно-консультаційних та інших послуг з мого сайту?
Інвойси (рахунки) клієнтам виписані через Wayforay?
Чи договір з Wayforay — «Договір про організацію переказу грошових коштів №...»

У Вашому випадку весь цей перелік документів необхідно зберігати. Також зазначу, що в Вашому Договорі оферті необхідно перевірити, чи не зазначені в ньому ще якісь необхідні документи (є варіанти).

Інше питання: гроші отримані на карту ключ — яким чином можна довести їх походження документально, адже немає інвойсів, чеків і т.д. Можна зіслатися на «Договір публічної оферти...» ?

Для цього питання Вам необхідно уважно ознайомитись з темою використання РРО -dou.ua/forums/topic/35826.

РРО не використовую! Працюю дистанційно, товарів не продаю (тільки послуги). Деяким кліентам простіше платити на карту-ключ. Тобто, оптимально буде — відмовитися від платежів на карту-ключ?

На карту ви не можете отримувати платежі, давайте клієнтам IBAN номер і вони повинні на нього переводити оплату, якщо не помиляюсь. Карта-ключ використовується для оплати, а не для прийому оплати ваших послуг

Тут пишуть (aktiv.ua/...​-karta-predprinimatelya)

Суть ключ-картки або, як ще її називають, корпоративної картки в тому, що вона приєднується до підприємницького рахунку. Який, в свою чергу, реєструється в податковій.
І ви спокійно можете здавати звітність з прибутку, включаючи до неї дані з корпоративної картки. Податкова та банки теж знають, що це карта ФОПа: гроші, що надійшли туди, будуть оподатковуватись за ставкою податку підприємця, а не фізичної особи.

Тобто, з одного боку можна отримувати на неї платежі (в рамках Приватбанку до 30 тисяч грн в місяць), але як бути тоді зі звітністью і РРО ?

РРО вам не потрібне, якщо ви надаєте послуги. Первинними документами є виписка з вашого банківського рахунку. В цьому відео є багато відповідей на ваше питання youtu.be/UB6161HARCM Також раджу вам проконсультуватись з юристом.

Згідно ст.1 Закону України від 16.04.1991 № 959-XII «Про зовнішньоекономічну діяльність» — zakon.rada.gov.ua/...​ow/959-12/ed20220801#Text
— Товар — це будь-яка продукція, ПОСЛУГИ, роботи, права інтелектуальної власності та інші немайнові права, призначені для продажу (оплатної передачі).
Тому я не раджу давати номер ключ-карти для оплати послуг у будь-якому разі. Тому що, в такому випадку, РРО буде под великим питанням.

РРО не використовую!

Так, по Вашому топіку це зрозуміло, тому я і акцентую Вашу увагу на цьому.

Тобто, оптимально буде — відмовитися від платежів на карту-ключ?

Так, звичайно.

Підписатись на коментарі