У monobank позбудуться російської мови

Як написав Олег Гороховський, у найближчій версії застосунку «ми видалимо російську мову з Монобанку».

«Я народився і виріс у Дніпрi. Усе життя говорив і думав російською мовою. Мене ніхто ніколи не притісняв і майже все моє оточення говорило теж російською. Мене не варто було денацифікувати та звільняти.

Ті, хто прийшли на нашу землю, ті, хто щодня вбивають наших дітей, літніх людей, жінок, наших молодих хлопців, принесли багато горя і страждань, вони зруйнували багато доль і порушили величезну кількість планів. Вони хочуть знищити мою Батьківщину і всі вони мають один спільний знаменник — вони всі говорять російською.
Російська мова асоціюється з тими, хто вбиває, гвалтує, грабує, і тими, хто вважає, що „не всё так однозначно“. Тому я хочу перестати думати цією мовою або хоча б навчитися гарно говорити українською — мовою сміливих і вільних людей.

У найближчій версії застосунку ми видалимо російську мову з Монобанку.

Монобанк — український банк із чудовим застосунком, що тепер доступний лише українською. Ми дуже хочемо, щоб ті наші клієнти, які сьогодні вибрали мовою застосунку „російська“, а їх 838’291 людина (24.02 було 1,19 млн. це −30%), поставилися із розумінням до цього рішення і так само, як і ми почали частіше спілкуватися державною мовою.

Це наша громадянська позиція, і ми нею пишаємося.
А ще ми дуже пишаємося нашою країною та нашими ЗСУ.

Слава Україні!», — зазначив Гороховський.

👍ПодобаєтьсяСподобалось40
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Буду час від часу заходити в цей топік щоб почитати недолугих ватанів типу пеніє, кожаєва ітп ітд. Найбільш приємно, що зміни невідворотні і єдине, що вони можуть, це нити на форумі і цим приносити задоволення адекватним українцям;)

Бґґґґ дивитися на те, як палають сраки у ватанів і какаяразніц — безцінно! Монобанк, подякував вам за позицію :)

Кенселенням узкого язика і загалом узкої культури задоволений.

Абсолютно підтримую, хоч монобанком і не користуюсь!

Скажу чесно — я взагалі не помічаю, яка там мова інтерфейсу.
Якщо спеціально на це не звертати увагу, то через 5 хвилин я навіть за гроші не зможу згадати — був інтерфейс українською чи російською.

Але мені дуже, дуже огидно дивитись на цей натовп «високоінтелектуальних» розробників, що верещать, як дикі мавпи.

Вони бігають з теми в тему та вішають на всіх, хто з ними не згоден, ярлики «ватанів», «узкощелепних», «малоросів» і таке інше. Роблять це із задоволенням «маленької людини», яка ніколи нічого не вирішувала, а тут дорвалася і може тепер, без усякого ризику, гнобити всіх інодумців.

Дивлячись на вас, я починаю набагато краще розуміти:
— як відбувалось полювання на відьом;
— чому люди були не проти спалити усіх, на кого покаже пальцем інквізитор;
— як Гітлер прийшов до влади;
— чому так багато росіян готові зігувати путіну та обклеюватись літерою «z».
За цей урок історії щиро вам дякую.

Я розумію, що серед оцих шельмувачів багато молодих людей, які мало чого ще розуміють в житті. Але ж DOU — це не ресурс для таксистів. Хочеться вірити, що якщо людина зайнята інтелектуальною працею, то вона трохи розумніша. Що вона може якось зважено виражати свою думку, а не просто верещати. Але ж ви самі бачите, що це не так.

Я дуже боюся, що ми виграємо війну, але програємо Україну таким чином. Що Україна перетвориться на ще одну маленьку націоналістичну Угорщину. Що ми станемо як та русня, котора приймає тільки одну «правильну» думку і ніяких інших. Що найкращі люди, подивившись на цю вакханалію — поїдуть з України. Що замість відродження України ми отримаємо відродження шовінізму.

Будь ласка, не йдіть за натовпом, завжди думайте своєю головою! Задавайтеся питаннями на кшталт: «А чи правда шельмування (за різними оцінками) 40-60% російськомовних українців зробить Україну сильнішою в довгостроковій перспективі? Чи, може, мені просто подобається сам процес гноблення інших людей?».

617 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

просто дорого підтримувати дві мови. вони ж стартап як не як. запропонуйте гороховському ввести платну підписку за опщєпонятний. баксів 50 на місяц норм буде. якшо багато бажаючих набереться, думаю російську повернуть «підписникам»

С каждым перешедшим на украинский путин выпускает на одну ракету меньше

навпаки, з кожною ракетою все більше переходять на українську, можна навіть порахувати % на ракету.

когда все 40 млн перейдут на укр., активируется ульта — из всех русских снарядов выпадут детонаторы!

Цінники і реклама українською вам 20 років не заважають купляти товари в магазинах, а від моно без росіянської мови прям всі відмовляться. Ото аби щось подоводити і позахищати російську мову (ще не ясно з якою метою її захищати. Щоб що?)
Максимум 0,002% відвалиться з додатка через відсутність російської мови, всі інші тут покричать і підуть ЗП-шку на чорну картку кидать.

Если кому-то интересно, почему Украина, будучи одной из самых экономически богатых стран после развала СССР, так и осталась в попе и деградировала в промышленном и т д потенциалах, то просто посчитайте количество людей в комментариях, которые называют других украинцев ватой и т д на основе языкового принципа.

В Эстонии/Литве/Латвии тоже судят на основе языкового принципа но обстановка там куда лучше чем в любой стране СНГ

Там и при СССР было лучше. Видимо наследственность 😎

Эстонии/Литве/Латвии тоже судят на основе языкового принципа

Но сильно хуже, чем в остальной части Евросоюза. Народ из прибалтики валит стремительным домкратом, зато языковой принцип даа.... Маленький, но очень гордый

Лучше чем в Венгрии, Болгарии и Балтике да и сравнения идёт со странами СНГ. Из стран где был русский язык они, те кто от него отдалился, наиболее успешные. Ну а западная Европа, ясно, куда богаче, им повезло не иметь Россию в качестве соседа

Ой, а на Закарпатье украинский в ряде приграничных городков практически не используют В том же Берегово венгерский, или уж русский, но не украинский и чистенько — опрятненько, чище Киева во всяком случае.

Так может не в языке дело, а в не уничтоженном навыке работать и зарабатывать?

1. Венгрия, в отличии от России не является угрозой для Украины(хотя и дружественной ее назвать нельзя). В любом случае нынешние поколения живущих там обязаны знать украинский(что было реализовано в каком-то из языковых законов)
2. Не знаю насколько чисто в Закарпатье но уровень жизни в Киеве, очевидно, выше. Средняя зп, согласно Гуглу, около 12000 грн, ни о какой развитости региона не может идти и речи

но уровень жизни в Киеве, очевидно, выше. Средняя зп, согласно Гуглу, около 12000 грн

За кордон поїхав, грошенят заробив, хату побудував за 5 років.
Якось так знайомі звідти живуть....

Тоесть если русскоговорящие будут ездить подрабатывать в Россию то это будет норм? Ну и да, если все ездят за границу то регион не развивается так быстро

Тоесть если русскоговорящие будут ездить подрабатывать в Россию то это будет норм?

Скажімо чесно. Вони і їздили заробляти і до Москви і у Тюмень. І не тільки російськомовні.
Не вірю, що то якась новина.

Ну и да, если все ездят за границу то регион не развивается так быстро

Заробляють за кордоном, витрачають вдома.
А швидкість розвитку...
Ну, ніхто не спішить та й усе.

Так и есть, и ничего хорошего тут нету. Теперь не будут

и ничего хорошего тут нету. Теперь не будут

Ну, їздили до 2022.
Незважаючи на «восимь лет»

Тепер можливо вже не будуть.
Будуть в Угорщину.

Какой лох в Берегово рассказывает государству о доходах? Ты на стоимость домов посмотри

Ну так стране тем более нет смысла такое поощрять. Ужгород, Берегово — все это не продвинутые города и едва-ли они являются хорошим примером

Як до Ужгороду refugee приїхали. Дуже багато. То з часом можливо і буде «продвинуте» місто.
Хоча продвинутість то такий собі термін. Фіг зна, що мається на увазі.

Имеет. Как минимум магазины налоги платят.

Не нравится мой коммент — проходи мимо

В том же Берегово венгерский, или уж русский

Поговаривают, что уже много лет как не русский.
Можете вы с русским спутали?

Тише. Туда диванные борцы с языком еще не добрались. Тем более будут рассказывать, что то языки других стран и с ними нельзя ссориться, а то заблокируют вступление в ЕС. )

#define остальную часть евросоюза.
Очевидно, лучше, чем в Болгарии и в Румынии. Почему в странах Балтии ввели евро, а в этих странах нет? Почему Балтия в Шенгене, а Болгарию и Румынию туда не пускают? А болгарских и румынских иммигрантов в Германии ничуть не меньше, чем иммигрантов балтийских...

Почему в странах Балтии ввели евро, а в этих странах нет?

Як і в Чехії, Польщі, Угорщині...
Реально фігзна чому.
Чув, що рідна валюта для країни краще, ніж Евро....
Але то не точно....

В Чехії/Польщі/Угорщині ситуація інша. Вони сами не бажають переходити на євро (так саме, як того не бажають данці й шведи), хоча умовам для перехода на євро ці країни давно виконали). Болгарія й Румунія ще не відповідають цим умовам. Детальніше можете прочитати в Вікі:
uk.wikipedia.org/wiki/Болгарія_та_євро
uk.wikipedia.org/wiki/Румунія_та_євро

Ще б Чорногорією привести. Як виняток 😁

Ну дык ватник — это принадлежность партийная, но отнюдь не языковая.

потенциалы современной украины(до февраля) и советской приблизительно равны, если вы даныне посмотрите а не разговоры на улице.
А средняя зарплата в разы больше.
Вспомните, сколько времени занимало в СССР купить холодильник.

Равен с частью отсталого тоталитарного совка, который весь мир спасал кредитами, где люди стояли в очередях с талонами?

Ну, круто, если для вас за 31 год капитализма и открытой для иностранных инвестиций рыночной экономике в Украине это норм.

Попробуйте ещё качество судебной системы в Украине. В интернете терабайты видео с судебных заседаний, когда судьи нарушают что-то, но продолжают работать без проблем и дальше, имея кучу квартир, домов, земельных участков и т д в декларации

C потерей 20-30% экономики от крыма-донбаса и востановлением от разрушения империи?
Вообще говоря, вполне неплохо.

Кто виноват, что общество и государство распродавали, раздавали дёшево (с откатами) и раскрадывали военный потенциал и не создавали новый?

Можно было продать по вменяемым ценам и перевооружить ВСУ на стандарты НАТО.

Была бы мощная единая законопослушная страна (и нация), то и не напали. И в ЕС, НАТО давно бы приняли, если бы не коррупция, разворовывание и отсутствие судебной системы.

А так лишь 31 год гордо развиваются только срачи по языку, оскорбление русскоязычных сограждан и п#здинг финансов и капиталов, который достиг пика в виде кражи во время войны гуманитарки сотнями+ вагонов, контейнеров и т д.

И виноваты не другие, а общество страны, которому в большинстве было пофигу. Даже во время войны в Киеве тусовки и пати.

Та лично вы виноваты.

Глупый, но ожидаемый ответ от вас. Дальше говорить не о чем

Ну так а че вам еще ответить? вы пытаетесь переложить то, что вы ничего из этого не делали — на других.
Могли бы, к примеру, 30 лет назад поступить в военную школу, дослужится до генерала и все поменять.
Вы ожидали список поименно кто виноват? Ну там, Кучма к примеру(который в разы больше сделал по факту, чем большинство на ДОУ). Или, может, Ющенко?

Нет, не мог бы. Его б в чине младшего лейтенанта бы с армии списали в связи с сокращением оной. А потм бы в 2014 г. позвали б служить. Знаю немало таких историй.

Ну так надо было проявить себя в учебке, чтоб получить сразу старшего.
а так младший лейтенант и у меня есть, толку то.

Мистер никто рассказывает другим, что им надо было делать. Интересно.

Так и в чине старшего б списали. Если магистраты не выделили деньги, то кто ж его в армии держать? Кстати, в 90-е всё было нормально и с задержкой денежного довольствия. Помню случай был. Еду на троллейбусе, на одной из остановок заходит в троллейбус поддатый полковник в форме. К нему подходит кондуктор, такой колоритный мужичок кавказской национальности, судя по акценту, и просит оплатить проезд, на что этот самый полковник заявляет: «Молодой человек, Вы знаете, что такое Министерство Обороны?». И дальше начинает ему рассказывать, что это такое, про задержку довольствия и прочее.

Ну на контракт брали давно. С 2008го кажися.

Брали, если было на что брать. А кроме миротворческих миссий в армии делать было особо нечего до 2014 г. И то, как думаете, можно ли было поехать в миссию без отката начальству?

Я 31 год назад ещё с соской учился ходить, наверное.

О, тогда надо конечно рассказывать, как были неправы другие пока ты в ясли ходил.

Каков вопрос, таков ответ. А если серьёзно, то нужно ставить вопрос не кто виноват, а что делать. И моё предложение — это ввести мораторий на пересмотр общественного договора по языковому вопросу. Sint ut sunt aut non sint. Только, боюсь, меня вряд ли кто-то услышит.

Думаю, что успокоить всех смогут разве что пришедшие с фронта после победы. Уж им точно русскоязычные украинцы (в том числе и из побратимы) не будут мешать жить. Имхо.

А власти и популисты как флюгер на ветру в таких вопросах

Посмотрим. Главное, чтобы проблема не перешла в реальный внутренний конфликт, который на самом деле не из-за того, кто на каком языке разговаривает, а кто чьё сало ест, ибо с запасами этого самого сала беда. Я Вас постарше буду, помню, как это было в начале 90-х.

+1.

Можно отнести эту цитату и к языковому вопросу:
«Люди не делятся на национальности, партии, фракции и религии. Люди делятся на умных и дураков, а вот дураки делятся на национальности, партии, фракции и религии.»

Надеюсь, что влияния умных украинцев будет достаточно, чтобы окончательно мирно решить удобно для всех сторон языковой вопрос в исторически многоязыковой стране.

скажи будь ласка які дані і куди дивитись?

Срач для народа, языковой вопрос 27 лет работает. Английский нужен во всех сферах. Это упростит жизнь инвесторам

Нужно отвлечь от краж гуманитарки, взяточничества на границе и т д. А гениям только дай повод пооскорблять других украинцев ватой из-за русского языка.

После победы в войне можно открывать границы и все специалисты, задолбавшиеся десятилетиями этих срачей, могут выехать со словами: «Ой, все! Идите вы в попу с этими срачами.»

Если война не остановит эти срачи на обоюдновыгодных для украинцев с разными языками условиях, то уже как бы не будет смысла пыхтеть некоторым на благо такой страны.

Те же некоторые крымчани читают сейчас новости и видят, как в Украине оскорбляют по языковому принципу.

Так на собесах, когда слышат русский, уже такой «холодок по спине» проходится у собеседуемого. +Еще одна причина для отсева.

Специально для Украины цивилизованным странам в разделе «Причины» в документе о просьбе предоставить убежище нужно будет ввести «преследование на основе языкового принципа».

Печально это все.

А у них английский локализации как раз нет.
Уберут русскую и все.

Эта ситуация хорошо описана в работе известного ученого-социолога Нассима Таллеба
«Диктатура меньшинства или побеждает наименее толерантный»

Перевод:
blogger.com.ua/...​еньшинства-или-побеждает

Оригинал:
medium.com/...​y-3f1f83ce4e15#.7rp2lktpx

Покажи статистику в якій написано що україномовні меншість в Україні.

Пахнущих по поводу языкового вопроса, имхо, меньшинство. Но в течение 31 года отравляют этими срачами жизнь страны и большинства его населения.

Культурные нации, где сильная доля второго языка на подобии Канады и т д решили вопрос без проигравших сторон. Хотя никто не требует статус гос для русского.

Французский не используется Францией для захвата Канады(ровно как и другие языки). Русский же язык явно используется в российских целях поэтому хорошо если такими ненавязчивыми изменениями(вряд-ли использование монобанка после этого станет проблематичным) будут постепенно от него отходить

Не самый удачный пример) Русня у французов и научилась выжигать языки — спросите у бретонского, окситанского и языков ойль. Не говоря уже про колонии

Русский же язык явно используется в российских целях

Какая же чушь.

Особенно учитывая, что огромная часть ВСУ и его командования говорит на русском языке.

Ну так его и не запрещают, а постепенно отказываются чтобы не вызывать сильного дискомфорта у большинства населения. Ваш пример никак не противоречит моему утверждению что русский язык используется против Украины российской пропагандой

Ем что? Французы в 16-18м веке использовали язык очень даже плотно для культурного захвата. Как раз в этом смысле французкий(как английский и немецкий) очень даже плохой пример.

Ну так в 16-18 веке весь мир и был в колониях

Ем, а як цей відос стосується мовного питання? Чи в мене інста глючить, і відкриває щось зовсім інше?

Це типу смішно?

А слышать вокруг нечто типа такого dou.ua/...​rums/topic/39986/#2482775 это нормально? Проблема не в том, что суржик стал нормой.
Не знаю, как у других, но у меня от такого кровь из глаз.

Суржик через то і існує бо людям з телевізора десятками років вливався рускій контент. Переходь на українську без суржика якщо ти така розумна людина ;)

А я и не говорила, что мой украинский хорош)
Может я потому и не планирую переходить? Других людей жалею))

не треба нас жаліти. Суржик ми розумієм краще ніж росіянську

я потому и не планирую переходить

Век живи, век учись....
Лениво, да?

Піджин в ІТ-компаніях — (неприємна) норма.
«Я комітнув ченджі в бренч і запушу на стейдж, проранай тестсьют» (з аналогічними версіями на базі російської) — те, що чулося по всіх офісах до ковіду.

Це ж не піджин🙃
На ютьюбі піджин то зовсім інше, ще й колір шкіри інший 😁

У нас нет такой статистики. Мое слово против вашего.

У нас нет вообще никакой статистики. Погуглите ради интереса, когда последний раз проводилась перепись населения.
В этом-то и проблема — государство должно влать информацией о собственных гражданах, проводить опросы и референдумы по ключевым законодательным инициативам.

А сейчас принимаются законы в интересах и с учетом мнения кого? «Самокрастрированных националистов», как их назвал философ и мыслитель современности Сергей Дацюк: «Я не против национализма. Я против того, что национализм самокастрируется — сводит всё к языку, культуре, избранным моментам истории»

Отлично сказано. Никто из этих «кастрированных» националистов не вспоминает про главный, экономический национализм. Но постоянно генерируют срачи на языковой и культурной почве.

Никто из этих «кастрированных» националистов не вспоминает про главный, экономический национализм. Но постоянно генерируют срачи на языковой и культурной почве

Типова думка з когорти «а какая разница»
Тобто тобі не спадає на думку що ці процеси можуть робитись паралельно?

Я не понял, что вы хотели сказать. Попробуйте писать более 2х предложений.

С моими доводами об ущербности «языкового дискурса» можно ознакомиться в моих статьях.
blogger.com.ua/?s=мова

Если у вас есть статьи на эту тему, я бы почитал.

Нормально так підхід

Напиши йому статтю, а краще дві
Відбудуй економіку йому
Переконай його

Заради чого? Заради того щоб ти помугикав і сказав, ну так і бить, згоден мова важлива.

облом, читай далі дацюка, хвілософ

кастрированных" националистов

Москаль упоротий, нєпонятлівий, тобі ж російська важлива?! То нікому не впало аргументувати упоротии москалям черговий маразм російськомовних про українську мову й культуру, саменькі якось. Твойо слово протів маіво

Україномовних в Україні більшість.
Знайдеш собі статістіку сам.

А російськомовні мають знати українську в Україні? Що там дацюк з романенком напиячили на цю тему?

Вау

А ти значить не хамло? :D
Ти — мислітєль!

Хамло
Доларовий мільярдер Порошенко передав 30 кулеметів і автомобіль

почитав статєйку — зробив висновок, що пан є безграмотним графоманом

Якщо спеціально на це не звертати увагу, то через 5 хвилин я навіть за гроші не зможу згадати — був інтерфейс українською чи російською.

Але мені дуже, дуже огидно дивитись на цей натовп «високоінтелектуальних» розробників, що верещать, як дикі мавпи.

Вони бігають з теми в тему та вішають на всіх, хто з ними не згоден, ярлики «ватанів», «узкощелепних», «малоросів» і таке інше. Роблять це із задоволенням «маленької людини», яка ніколи нічого не вирішувала, а тут дорвалася і може тепер, без усякого ризику, гнобити всіх інодумців.

Дивлячись на вас, я починаю набагато краще розуміти:
— чому люди були не проти спалити усіх, на кого покаже пальцем інквізитор;
— як Гітлер прийшов до влади;
— чому так багато росіян готові зігувати путіну та обклеюватись літерою «z».
За цей урок історії щиро вам дякую.

Я розумію, що серед оцих шельмувачів багато молодих людей, які мало чого ще розуміють в житті. Але ж DOU — це не ресурс для таксистів. Хочеться вірити, що якщо людина зайнята інтелектуальною працею, то вона трохи розумніша. Що вона може якось зважено виражати свою думку, а не просто верещати. Але ж ви самі бачите, що це не так.

Я дуже боюся, що ми виграємо війну, але програємо Україну таким чином. Що Україна перетвориться на ще одну маленьку націоналістичну Угорщину. Що ми станемо як та русня, котора приймає тільки одну «правильну» думку і ніяких інших. Що найкращі люди, подивившись на цю вакханалію — поїдуть з України. Що замість відродження України ми отримаємо відродження шовінізму.

Будь ласка, не йдіть за натовпом, завжди думайте своєю головою! Задавайтеся питаннями на кшталт: «А чи правда шельмування (за різними оцінками) 40-60% російськомовних українців зробить Україну сильнішою в довгостроковій перспективі? Чи, може, мені просто подобається сам процес гноблення інших людей?».

Слова здорового взрослого человека. Будьте осторожны, чтобы вас не покусали те блуждающие по темам борцы с мельницами.

На itc.ua в комментариях уже предлагают в будущем устраивать репрессии на русскоязычных.

Що найкращі люди, подивившись на цю вакханалію — поїдуть з України.

Некоторые знакомые айтишники и высококвалифицированные спецы в других отраслях, которые выехали в первый же день или даже до начала войны и донатят в Украину, сказали, что уже думают, что не вернутся обратно, наблюдая за песцом, который творится в головах некоторых масс людей. Они не хотят продолжать жить в вечно грызущемся из-за глупых вопросов обществе.

Я теж міркував над цим питанням десь так в 2014 році коли дискутував з Львівським колегою на цю тему, мої судження базувалися на тому що не можна судити про чесноти людини крізь призму мови.
Зараз я прийшов до висновку що російська має бути повністю заборонена, інакше ми зробимо велику помилку.

Краще б заборонили блат, хабарі.
Але то напевно одразу після заборони руссомови буде.
Ні?

Так язык то проще запретить имитация бурной патриотической деятельности

Націоналізм буває двоякий: державотворчий і державоруйнівний — такий, що сприяє державному життю нації, і такий, що це життя роз’їдає. Прикладом першого може бути націоналізм англійський; другого — націоналізм польський, український.

Перший є націоналізм територіальний, другий — націоналізм екстериторіальний і віросповідний. Перший називається патріотизмом, другий — шовінізмом. Коли Ви хочете, щоб була Українська Держава — Ви мусите бути патріотами, а не шовіністами. Що це значить? Це значить, перш за все, що Ваш націоналізм мусить спиратися на любов до своїх земляків, а не ненависть до них, за те, що вони не українські націоналісти. Для Вас, наприклад, мусить бути ближчий український москвофіл чи полонофіл (оцей, як Ви його звете, малорос і русин), аніж чужинець, який Вам мав би помогти визволитися від Москви чи від Польщі. Ви мусите все своє почуття і весь свій розум зосередити на тому, щоб найти розуміння, найти спільну політичну мову з місцевим москвофілом чи полонофілом — іншими словами: сотворити з ними разом на Українській Землі окрему державу, а не на то, щоб поза межами України знайти союзника, який би допоміг Вам знищити місцевих москвофілів і полонофілів

Так якщо не помічаєте, то в чому проблема? Ось і не помітите, що свинособача пропала ;) як кажуть, какая разніца

І правильно. Я вже давно пропускають всі російськомовні коментарі.

Мог бы сделать всем новым клиентам по умолчанию украинский язык
Мог бы проставить всем в настройках украинский язык
Могу бы удалить русский чуть позже, но молча
Ведь этим самым он только подтверждает что у нас есть проблема с языками
Хотя её на самом деле нет. А о проблеме твердит российская пропаганда

Якщо подивитися на цей крок Монобанку суто прагматично, то маємо що:
— Ніхто насправді не ображений (бо українську так чи інакше розуміють всі)
— Такі дії потенційно зменшують у майбутньому бажання сусідньої країни лізти до нас у гості
Я за максимальну українізацію всього і всюди, бо це допоможе нам відокремитися від рф та зламати їхний наратив про єдиний народ.

Ніхто насправді не ображений (бо українську так чи інакше розуміють всі)
так и русский все понимают, потенциальных пользователей станет еща больше за счет населения бывшего экс СССР+иностранные студики они русский еще в школе начинают учить по их словам.

акі дії потенційно зменшують у майбутньому бажання сусідньої країни лізти до нас у гості

Кому надо те полезут, независимо от того на каком языке вы говорите,это политика, а война это продолжение политики только другими средствами...

зменшують у майбутньому бажання сусідньої країни лізти до нас у гості

Не зменшують. Захист російськомовних це привід до війни а не її причина. А причина незмінна — банальний імперіалізм.
Коли Совок воював з Фінляндією в 1939 році, там російськомовних було обмаль. Тому приводи були наступні — відсування кордонів від Ленінграду та захист фінських пролетарів від гніту буржуазії. Вони навіть кишенькову фінську компартію тоді створили, яка мала б «представляти» інтереси всіх фінських пролетарів. Лідер цієї партійки, колаборант Куусінен, і просив Сталіна ввести війська до Фінляндії. Чим створив формальний привід для вторгнення.
Тому жодна мовна політка нас не врятує, що б там не твердили наші наївні гуманітарії. Лише реальні речі — зброя, гроші, технології та військово-політичні союзи.

а що робити коли вони кажуть що ми гусей на них запускаємо з хімічною отрутою ? гусей стріляти ?

гусей стріляти ?

Це як в тій байці про вовка і ягня. Коли ягня спростовує всі безглузді звинувачення вовка, вовк йому каже правду — ти винен в тому, що я хочу жерти.

Мог бы тогда не хайпануть, а так хайпанули.

Таким чином, пан Гороховський показав своє відношення до ~25% українців, яким було зручно користуватись додатком на російській мові. Прикро, що топ-менеджер необанку вдаєтсья до настільки відвертої радянщини, позбавляючи людей вибору.
Можливо, це дійсно хороший піар-хід, але любові до української у тих 25% користувачів навряд чи побільшає.
З іншої сторони, завдяки цьому ПриватБанк, який не дискримінує українців за мовною ознакою, стає ще привабливішим для відкриття/переносу туди рахунку.

Українці різниці не помітять. А от в малоросів припече. Точніше, вже припекло, як ми бачимо в коментарях. Все пан Гороховський правильно робить. Треба провести радикальну денацифікацію (тобто дерашифікацію) в нашій країні. В Україні повинно бути дві мови, які всюди офіційно підтримуються — українська і англійська. А в руснявої має бути такий самий статус, як і в китайської.

Проблема в том, что вы русский язык отождествляете с Путиным и теми россиянами которые с нами воюют. Но он им не принаджлежит
Почему жители Донбасса и восточной Украины русскоговорящие? Спросите у дядюшки Сталина зачем он проводил русификацию тогда украинских земель

Почему жители Донбасса и восточной Украины русскоговорящие? Спросите у дядюшки Сталина зачем он проводил русификацию тогда украинских земель

Про це я і кажу. Російська — це легасі сталінських часів (причому імперіалістичне легасі). А легасі варто позбуватися.

Это нужно делать постепенно та лагідно, а не резко
Для начала нужно начать делать на государственном уровне
Посмотрите на Зеленского — от «нужно просто перестать стрелять» до «без вас» прошел за 3 года и понадобилась война

Ще подивимось на його дії після перемоги ;)

удаление русского с простейшей банковской апки это прям вот «резко». Как жить-то теперь. Вообще не идет ни в какое сравнение с «лагідною» депортацией немцев з польши после вм2 например.

В Польше как раз была депортация «лагідной» по сравнению с депортацией из Чехословакии. Если в ПНР самым крупным национальным меньшинством были немцы, то в ЧССР численность немцев была менее процента (в предвоенной Чехословакии их было более 20%).

Ну якщо чесно, то він не зовсім і не прав, ну і не зовсім прав тож

Легасі то є, але росіяни в принципі до 1905го року — це вищі чіни й ті хто вивчився й став як гоголь лизать дупу вищим чинам

А Сталін зразу українізацію робив за лєнінскімі завєтамі, а потім розвернув все

Ну а в пусті хати на південному сході й де ще після голодомору, і на кубань тож і в крим замість татар вже завозили росіян реально то вже да, а до того там всі хто хоч приїжали. А коли паспорти видавали то просто росіянами записували теж

На причорномор’ї там компактно навіть німці живуть і греки десь

Складна історія, і тому всі ці палаючі сраки у ватанов так приємно палають і так приємно грітися біля них

Просто все шо треба шанувати людей, країну, історію і мову всьо шо треба. А кому такі прості речі влом — тим на підводний човен москва

Проведу булгаковские чтения. На них придут националисты, чтобы меня значит вразумить кулаками, я им колени сломаю

А если они тебе, как те арбалетчики?

Та в жопу булгакова, вже так затаскали упиря що вже тхне, ахматову давай, вєлікую укрАінськую паетєссу

Ми сахранім тєбя руская рєчь, вєлікає рускає слова...

Ты читать умеешь? Я спросил о памятнике — не о улице

А для тебе уліца — не пам’ятник? Який дівний мір

Хай буде об’єкт культурної спадщини

На тобі пам’ятник

Anna Akhmatova monument
maps.app.goo.gl/W8Mss4fUfxPQgd6j6

Ну бач світ не перевернувся й контінуум від цього не порвався

Але ти не переживай, катя друга все одно німецька шльондра й вбивця, що перейменувала гаджибей в одесу

Можна їй пам’ятник залишити тільки де вона раком стоїть, дехто вважає що це значно підвищить туристичну приваблівість міста

Их больше. Они тебе помогут Степана Андреевича любить.

ru.wikipedia.org/...​Памятники_Степану_Бандере
это даже не смешно. А после получения западной помощи и принятия беженцев Степана Андреича лучше лишний раз не тревожить, герой 3 областей блин

нет, просто детский угар по национализму сменится взрослой жизнью

Всё еще наивно и по-детскому веришь в «денацификацию»? Вроде ж не март месяц.

так это термин российских националистов, деникинцев столыпинцев. Похоже всем очевидно уже что национализм тяготит как рф так и нас. Просто балласт привязаный к ногам особо циничными товарищами

А то ти думаєш тільки в Україні нація народжується й бореться? :) а путін і вся ця свора це по твоєму не родження національної імперської держави в муках за ознаками армія віра мова нє? Яка раптом рішила що в неї кордонів нема. По-моєму їм подобається, а не тяготіт

Пєрєжитак прошлава, ага нада оставіть еті условності і баласт, і стать аднімнаротам і жувать жвачку міра

М’яко стелеш твердо спати. Піші ісчо

Ну как бы тебе пояснить. Видишь ли, пока такие мысли буратино будут плавать в обществе и будет тактика улитки, до тех пор кацапы будут искать новую форму империи и повторять террор раз за разом. Так шо выбирай или быть в роли вечной жертвы насилия или сделать усилие над собой помогать кацапам избавиться от балласта нацизма и стать нормальными

так дєлай усіліє, що ж ти усіліє не дєлаєш, все якийсь трьоп в трьох соснах

ну як з вами балакати нормально, коли з націоналізму плавно переходим в нацизм? ща тобі достану портатівний крєматорій, добалакаєшся

ти вже визначся з баластом, і в кого баласт нацизму і чи баласт взагалі, а то якось одні аксіоми й квантовозапутані абстракції

То я не буду соглашаться на спарринги после того, как ребро сломанное зажило еле-еле

«Плановая перегруппировка» ©
Но выздоравливай.

Якщо я і націоналіст, то хіба трошки. Тут справа в тому, що певна мова нацменшин занадто довго мала надто багато привілеїв, порівняно з іншими мовами нацменшин. А тут ще й заодно так сталося, що корінні носії даної мови вирішили воювати проти нас. Тому так, я вважаю, що настав час поставити її в один ряд з китайською та іншими мовами нацменшин. А на всіх офіційних рівнях, а також рівнях сервісів і сфери обслуговування, мають бути українська і англійська мови.

певна мова нацменшин занадто довго мала надто багато привілеїв, порівняно з іншими мовами нацменшин.

Не нужно никаких привилегий — нужно не лезть к людям с квота и и запретами

рівнях сервісів і сфери обслуговування, мають бути

Зачем? Не нравится язык обслуживания — проходи мимо

нужно не лезть к людям с квота и и запретами

Як тоді відновити історичну справедливість? Русня колись нав’язувала російську на наших територіях, те саме зараз робить на окупованих, а ми такі «не треба ніяких квот»? Якщо ми не будемо популяризувати українську і не будемо ставити жодних обмежень на російську (не в плані заборони розмовляти, а в плані сервісів і т.д.) — вважайте, що давній план русні спрацював. Окупація — це ж не лише про території, але й про мову і культуру в тому числі.

те саме зараз робить на окупованих,

Там і так російська мова.
Куди її ще нав’язати

Куди її ще нав’язати

Ага, на перший погляд, але це не заважає їм змушувати вчителів викладати виключно руснявою, щоб посилити вплив руського міра.

Я так думаю , що вчителі викладали українською, але як тільки завершився урок всі переходили на руссомову.
Інакше не розумію, як же у тих регіонах постійно російською розмовляють 🤔

Ні, не на всіх. Звільнена Харківщина була у значній мірі україномовною.

Там окрім міст є селища і села, які україномовні. Шевченкове, наприклад.

Ось наприклад, відео 2012 року podrobnosti.ua/...​ease-list/2012/8/28/20/0 (дивитися з сьомої хвилини)

Вірно.
Але по кількості населення напевно рулить місто 🤔

Як тоді відновити історичну справедливість?

Нахуй не надо.

Окупація — це ж не лише про території, але й про мову і культуру в тому числі.

Только про территории

Кому надо тот делает сам, ты хочешь заставить других

Кого и чему я хочу заставить?
Ты б не проецировал свои личные вопросы, как с русскоязычным книгопечатанием (которое, как оказалось, вообще беспроблемное).

Возможно пока. В Украине вполне возможно вскоре, что типографии могут отказаться печатать книги на русском языке после циркуляра с грифом СС или звонка из райкома ПС или Свободы с угрозой сжечь типографию нафиг. Ну или доплатить за «крышу». Плавали, знаем :-)

Что тогдв помешает напечатать узкоязычное чтиво в Киргизии или где там ещё будет русский официальный?

Як тоді відновити історичну справедливість?

Предлагаю всем желающим восстанавливать справедливость за чужой счёт пойти на*** , быстрыми скачками.

що давній план русні спрацював.

И чего? Это давно было — фарш невозможно провернуть назад. Главное, чтобы сейчас делали люди свободный выбор, в соответствии с принципами демократии. Если люди выберут для общения украинский значит выберут, если нет — увы. Напомню, что согласно конституции дискриминация по языковому принципу запрещена, а значит нельзя запрещать ничего из русской культуры, или языка не проиворечащее законодательству и конституции как главному закону. Украинский государственный — хорошо, но в частную жизнь или бизнес зачем лезь, чтобы что?

Единственный способ — создавать качественный украинский контент, не запрещать что-то а создавать.

Предлагаю всем желающим восстанавливать справедливость за чужой счёт пойти на*** , быстрыми скачками.

Може тоді і Крим не треба відвойовувати? Офіційно визнаємо його рашкою, як і Донбас та Херсон. Круто, чо.

Напомню, что согласно конституции дискриминация по языковому принципу запрещена

А де, власне, ця дискримінація, про яку деякі російськомовні так багато говорять? Вам забороняє хтось говорити російською? Ні, всього лише забирають російську там, де в неї нема жодних підстав бути — в банках, наприклад. Згідно Конституції, ніхто не зобов’язаний підтримувати мови нацменшин в різних додатках, сервісах, чи сфері обслуговування. Є українська мова — державна, і є англійська мова — мова міжнародного спілкування. Ніхто не зобов’язаний хоч в чомусь підтримувати російську. Головне — не забороняти нею спілкуватися в побуті, ось і все.

Крим не треба відвойовувати?

Ты пойдёшь воевать? Судя по «Big Data Engineer в VF Corporation» не на фронте. Я вот не готов отдать свою жизнь за возврат Крыма и не знаю лично тех, кто готов, поэтому предлагается дипломатический путь, президентом предлагается — не мной. Лично меня устроит, если Россия уйдёт на территории до 24 февраля.
И ещё вопрос: какое отношение территориальная целостность имеет к вопросу прав граждан Украины не сделавших ничего плохого?

А де, власне, ця дискримінація, про яку деякі російськомовні так багато говорять?

Нельзя учиться на родном языке, например. Закрывают русские театры, музеи etc. Зачем? Тебе мешает музей — проходи мимо, отдай ребёнка в украиноязычную школу, она есть в любом селе, но не мешай желающим учиться на другом языке.

Ніхто не зобов’язаний хоч в чомусь підтримувати російську.

Обязан не мешать — не лезть со свиным рылом в калашный ряд

Я вот не готов отдать свою жизнь за возврат Крыма

Аналогічно. Але є немало людей на передку, які готові. І я їх в цьому підтримую.

поэтому предлагается дипломатический путь, президентом предлагается — не мной

Та ну, вже було немало заяв від влади, що Україна не зупиниться, поки не поверне території станом на 1991 рік. І для мене такий сценарій війни виглядає найбільш реалістичним. Будуть воювати, поки не повернуть все.

И ещё вопрос: какое отношение территориальная целостность имеет к вопросу прав граждан Украины не сделавших ничего плохого?

Мова йшла про відновлення історичної справедливості. Так от, надання штучно насадженій совком російській мові таких самих прав, як і китайській — і є цією історичною справедливістю. Як і повернення Криму Україні.

Нельзя учиться на родном языке, например.

Ми не в рашці. Російська — мова нацменшин. Як і китайська. Багато в нас китайських шкіл? Ні? А для чого тоді дивуватися, що закривають російські? Якшо російська мова в школах настільки принципова, то чому би не переїхати в рашку? Громадянина України навпаки варто навчати державній мові з дитинства.

Закрывают русские театры, музеи etc. Зачем?

А зачєм вони в Україні? Ми що, рашка? Невже так важко повноцінно інтегруватися в український соціум, якщо живеш в Україні, а не постійно тягнутися до всього російського?

було немало заяв від влади, що Україна не зупиниться

Языком пиздеть — не мешки ворочать.

Мова йшла про відновлення історичної справедливості.

Нахуй не нужна никакая историческая справедливость, нужна демократия. Крым — часть неделимой собственности всего украинского народа.

Російська — мова нацменшин. Як і китайська. Багато в нас китайських шкіл? Ні? А для чого тоді дивуватися, що закривають російські?

Потому, что китайцев на Украине практически нет, русских много

Якшо російська мова в школах настільки принципова, то чому би не переїхати в рашку?

Потому, что граждане Украины — не России

ромадянина України навпаки варто навчати державній мові з дитинства.

Люди сами разберутся чему им учить детей.

А зачєм вони в Україні? Ми що, рашка?

Потому, что люди хотят.

І з цього всього можна зробити висновок, що перелічені «хотєлки» є бажаннями деяких представників нацменшин, але аж ніяк не обовʼязком України. В Конституції ніде не прописано, що варто відкривати руськоязичні школи чи музеї. Чи що заборонено їх закривати. Хочете ви цього чи ні — у вас і вашої мови рівно такі самі права, як і у китайців. Так що перш, ніж висловлювати претензії в адресу політики влади — треба подивитися, чи перелічені плюшки є в китайців.

Я за рівність. Якщо в китайців немає китайських шкіл чи музеїв, то не бачу причин, чому це має бути в росіян. Хоча китайці ніколи не були для нас агресорами, на відміну від русні. Тому може навіть такі мої порівняння є неповагою до китайців.

А почему у китайцев нет школ и музеев, может от отсутствия желающих создать? Ничего не имею против, если создадут

Загалом воно то так. Але треба враховувати ще той факт, що російські музеї в теперішній час — це як музеї слави нацистів. Сам факт їхнього існування є неприємним. До того, русня першим ділом нищить все українське на окупованих територіях. А ми, з твоїх слів, чомусь повинні захищати рузьку культуру на наших територіях. Чи не пахне це якимось куколдизмом?

Сам факт їхнього існування є неприємним

А ты не ходи, но другим то мешать зачем? Мне музей Булгакова нравится

Чи не пахне це якимось куколдизмом?

Не пахнет, потому что война не с культурой а с Путиным и русскоязычные граждане Украины ничем не виноваты

Не пахнет, потому что война не с культурой а с Путиным

Якби ж все було так просто. Ці речі взаємоповʼязані. Путін ж не єдиний імперець. В них вся рузька культура базується на імперіалізмі. І всю історію русня намагалася нас завоювати. Робити вигляд, що один лише пуйло поганий, а всі інші рузькі хароші, як і їхня культура — то велика помилка. Не можна вважати їх хорошими, поки в рашці не буде принаймні 80% адекватів. А поки що «хароший рузький — мертвий рузький», і те саме стосується їхньої культури. А російськомовні українці краще би цікавилися українською культурою, якщо вони справді українці.

Вот я русский, какие ко мне претензии?

До тебе — ніяких. А от до 80% населення рашки претензій безліч. Це як німці в часи Другої Світової. Так, серед них були хороші люди, але більшість були нацистами, в тій чи іншій формі підтримували режим. І тоді, для жителів решти країн, діяло аналогічне правило «хороший німець — мертвий німець». Бо не можна казати загалом, що русня хороша, чи їхня культура хороша, поки вони є агресорами і загарбниками.

Отсутствие логики в твоих словах вижу я©. Есть граждане Украины, ничего никому плохого не сделавшие. Ты хочешь им что-либо запретить потому, что в России живут мальчиши-плохиши

Я хочу заборонити русняву культуру, так само, як і зараз заборонена нацистська культура. Якщо і робити якийсь рашкомузей, то хіба музей рашкотерору. Зі скульптурами свинособак, які несуть на собі пральні машини.

Вот я русский, читал Гоголя, Булгакова, Чехова и многое-многое другое. Хочу и дальше ходить в музей Булгакова, говорить на русском, покупать книги в магазине. Ты мне это хочешь запретить, а почему я ведь никому не мешаю? И второй вопрос: запрещалка не отвалится?

Так расєя поруч, можеш переїхати в будь-який момент, і ходити по руснявих музеях скільки влізе. Для чого мучити себе Україною, в якій ніколи не буде стільки руснявої культури, якщо расєя поруч?

Так и ты можешь переехать куда угодно, чего не едешь?

Маю деякі особисті причини на це. Але зі мною то інакше, бо я завжди тут жив. А ти росіянин, і переїхав сюди колись з рашки, як я зрозумів. Тому мені і дивне це бажання мати все як в рашці, але в Україні. Якби я, наприклад, переїхав в США, то явно би не став вимагати в місцевих, щоб вони їли борщ, сало, ходили в шароварах, кричали «Слава Україні!», відкривали музеї імені Степана Бандери і надавали мені сервіси українською, а навпаки би інтегрувався в їхню культуру. А тобі чомусь треба всюди подавати російські музеї і російську мову у всіх сферах, хоча ми знаходимося в Україні, і держава ну ніяк не зобов’язана настільки підтримувати культуру іншої країни (до того ж, країни-агресора).

Ну тоді для мене твоя позиція ще дивніша. То таке, енівей. Просто треба зрозуміти одну штуку — русня заслужила таке ставлення до себе і своє культури. І що далі, то більше в Україні буде русофобії. Не було би війни — російські музеї би нікому не заважали.

Поясняю, я — русский. Какие ко мне претензии?

Так кажу, що до тебе — ніяких, а от до імперської руснявої культури... Невже не шариш, що для решти українців зараз бачити російські музеї — то як бачити музеї слави Третього Рейху? А сама російська мова починає активно асоціюватися з русофашистами, як німецька колись асоціювалася з нацистами.

для решти українців зараз бачити російські музеї — то як бачити музеї слави Третього Рейху? А сама російська мова починає активно асоціюватися

Чьи проблемы? Я вот не люблю Бандеру, но не иду ломать памятник

Я вот не люблю Бандеру

На яких підставах?) Чувак боровся проти окупантів, в тому числі і проти комуняцьких окупантів. Однозначно хороший персонаж)

До речі, про Булгакова:
m.facebook.com/...​/5545203742174675/?type=3

На яких підставах?)

Не люблю националистов

До речі, про Булгакова:

А интеллигентов люблю

А поделись каким образом ты определил что

русских много

?
В паспорте есть графа «этническая принадлежность»? Или может у тебя есть доступ к статистическим данным по этнической идентификации/самоидентификации населения Украины?
А может ты решил идти простым и незамысловатым путем ебанутого соседа, когда «русскоговорящий == русский»?

Если кто-то крякает как утка, бегает как утка, плавает как утка это утка©. Напомню, что национальность не является определяющей мысли человека и виноват лишь тем, что хочется мне кушать — найдут причину, чтобы напасть

Если кто-то крякает как утка, бегает как утка, плавает как утка это утка

То есть если я говорю на английском (а 100% разговоров на протяжении рабочего дня у меня на английском) — то я становлюсь англичанином? А если на шведском — шведом? Да ты прямо бог логики, если это так.

Напомню, что национальность не является определяющей мысли человека

Давай ты для начала разберёшься чем этническая принадлежность (русский) отличается от национальности (россиянин) и только после этого попытаешься еще раз ответить на вопрос

русских много
?

А давай ка ты почитаешь тред: людей читающих на русском в том числе Булгакова много, поэтому закрывать музей нельзя.

В рамках этого треда ты начинаешь рассказывать что русских в Украине много. Используя этот поинт как аргумент в дискусии про музей. Вот я тебя и спрашиваю

русских много
?

Потому что может так получится, что поинт твой ложен и вся твоя шаткая аргументация основанная на количестве русских развалится.
P.S.: если дискуссия про музеи, зачем ты начал приплетать в этот тред национальность?

Напомню, что национальность не является определяющей мысли человека

Захисник параші?

показав своє відношення до ~25% українців

Це їм помста за те, що їх кумир заснував партію ригіонів))

Малороси як миленькі будуть далі користуватись монобанком бо він зручний. Так і державну швидше вивчать.

Він зручніше, і краще конкурентів у всіх аспектах, крім зняття готівки у великих кількостях, тому рекомендую його всім, не лише малоросам)

Забув посилання на рефералочку вказати))

В принципі, якщо маєте бажання зареєструватися, то можу скинути))

P.S. Я по своїй рефералці вже зарегав кілька десятків знайомих) 53 активації, тільки що чекнув.

Чтобы приматбанк стал привлекательнее, боюсь, приложение «Монобанка» нужно будет безальтернативно перевести на китайский.

а в приват банку здається нема рос мови.
Краще тоді в пубм , чи альфа перейти, ощад супер зручний для російськомовних

Альфа нібито руссо.
Хоча відхрещуються 😎

Якщо спитати, яка мова встановлена у мене для додатків усіх п’яти банків, я й не згадаю. Десь українська, десь російська. Різниці не помічаю. Думаю, така ж ситуація (має бути) у більшості російськомовних українських користувачів

У мене системна мова телефону англійська.
І... Приват24 таки нею 😎
А от у Монобанку нема такої можливості

От прямо сплю і бачу, як ображений російськомовний закриває рахунок в монобанку і відкриває у Приваті. Це треба бути зовсім упоротим ватаном. Якщо на всю країну таких і найдеться пару десятків, то думаю монобанк це переживе. До речі я теж все життя спілкувався російською аж до 24-го, але навіть мені те що ви пишете на голову не налазить

Якщо на всю країну таких і найдеться пару десятків

То половина з них вже на Доу))

В Киеве в банкоматах Привата уже часто нет русского языка.

Почему некоторые узкоязычные так напрягаются. В программировании такой же зоопарк из синтаксиса для одного и того же действия.

Потому, что пытаются привести к мысли, что русскоязычные граждане украины какие-то не такие.

Нету никаких русскоязычных в Украине. Если в школе учился, то украинский минимум уже знаешь, если работаешь в ИТ и не лох, то и английский тоже.

Так это тебе. Никто у тебя его не забирает. Частная компания принимает собственные решения в рамках закона. Не понятно само нытье по этому поводу, с учетом того что ты знаешь украинский, и постоянно работаешь с разными синтаксисами в рабочей деятельность.

Ну так ты читал, что я написал ниже: абсолютно с тобой согласен — это дело конторы как жить и что делать

Так вопрос в том: это добровольное решение в рамках закона или циркуляр с грифом СС? Что-то мне посказывает, что всё же второе.

Даже если циркуляр: это правильное решение, оно оставляет выбор, и не накладывает неудобств, потому что все и так знают украинский. Есть проблемы куда существеннее, чем отказ от одного из средств коммуникации. Например, запрет на выезд: что не оставляет выбора, вредное решение и накладывает массу неудобств, разрушая семьи и судьбы людей.

Коли тренд і хвиля нових клієнтів згасне, може після перемоги, моно скоріш за все тихо поверне російську (може як східнокраїнську чи ще якусь), бо бізнес-є-бізнес.

Ще до 24.02 був скандал, що макдональдс прибрав десь російську мову, піднявся схожий «вой на болотах», а потім виявилось, що в інших інтерфейсах (типу теміналів саообслуговування) російської і не було, і ніхто не помічав.
Власне тут і відповідь на те «чи призведе відмова від російської до втрати клієнтів?» — ні не призведе. З моно все ще складніше, бо витрачати час на зміну банку, переведення грошей (можливо з комісіями), звикання до іншого УІ — це великі витрати енергії/часу, тобто щоб таке робити треба щоб вже дуже бомбонуло.

Щодо повернення російської, то тепер їм доведеться чекати суттєвої зміни настроїв в суспільстві.

Я за українізацію в усіх сферах. Але я категорично проти оцього тупого шельмування, коли будь-яка думка, що не задовольняє принципам радикального націоналізму, іменується російским наративом. І я проти ідеї «за будь-який двіж, аби в русні дупи палали» — це не позиція гідного українця, і це не те, на що українець має витрачати свою енергію.

Я категорично проти того, щоб українець називав свого співвітчизника русаком чи малоросом — хоч би як той був неправий. Навіть якщо подивитись на це з радикально-націоналістичної точки зору: після всього що накоїли русаки, ви цим словом називаєте свого співвітчизника, який просто у чомусь з вами не згоден — ви це серйозно, чи ви просто дебіли? Якщо ми таким чином будемо поміж собою шукати ворогів, то незчуємось, як перетворимось на Мордор 2.

Я українець і це моя думка — давайте, кидайте у мене свої тупі звинувачення у зраді та намагайтесь запхнути мене у свій портрет ідеального ворога. Гигикайте як дебіли про те, шо в мене типу «палає», постіть в 100500-й раз свої дебільні мемчики «кокаяразніца». Я все одно залишусь на своїй позиції, бо я хочу зберігати не тільки свою національну ідентичність, а й свою людську гідність. Чого й вам бажаю.

Загалом я згоден

Тільки з тьотями мотями по іншому не виходить

Боже!.. По-моєму, прілічнєє бить ізнасілованной, нєжелі українізірованной.

Тільки з тьотями мотями по іншому не виходить

Оставь тётю-мотю в покое, это легко и безопасно

Кстати, насколько я помню сюжет, тётя Мотя жила в Курске и ей украинизироваться и не нужно было. А ещё помню, что когда во время «мягкой украинизации» на эту самую пьесу в театр «Березіль» принудитильно пригнали местных старшеклассников в 1993 г., то они эту самую пьесу вместе с актёрами благополучно освистали.

Ну Курск, Бєлгород — етнічні українські території на той час. Тьотя мотя — образ русифікованого українця

Вообще мене коробить наскільки всьо кругом повернулось.

Я вообще тоді тільки що подумав що Кожаєв — зовсім не російське прізвище ;)

В состав УССР Курск не входил. Соответственно, тёте Моте, чтобы жить там и работать не нужно было украинизироваться. То, что у неё на этой почве возникла твоя-моя не понимай с роднёй, которая жила в УССР, — это уже другая история. Кстати, могу рассказать одну реальную историю. До 2010 г. работал я в одной организации, связанной с национальным космическим агенством. Была там одна пани, которая на каждой пьянке любила рассказывать историю, что она из смешанной семьи и она записалась в паспорте русской, а брат записался украинцем ещё во времена СССР. И до 1991 г. у них проблем не было, а после началась твоя-моя не понимай. Потому что он ей про Незалежну Україну, а она ему про Средмаш. Но это, так сказать, проблема конкретной семьи, в конце концов пути сиблингов могут расходиться достаточно далеко, а кузенов ещё дальше.

Ну я не про усср, а про російську імперію.

А історій таких є

На кубані наприклад там могили з українськими прізвищами, а старі щебечуть мішанкою навіть відоси є.

Русифікація працює, і дуже добре, якщо брати в розрізі століть. Росія має досвід цих століть і ніколи його не втрачала. Я не сумніваюсь що путєн знає все що і чому і навіщо робила наприклад катерина друга. І керується схожими причинами й методами. На відміну від України, по якій регулярно як не одне то друге проїдеться

Вообще-то, мы говорили про конкретную пьесу, где события происходят в конкретное время. Когда уже произошло национальное размежевание и были нарисованы границы. И тётя Мотя выбрала для себя жить в Курске, руссифицироваться и т.п. Если б она, допустим, переехала в Америку и американизировалась или в Японию и объяпонилась с этим были бы проблемы? Думаю, нет. Или по-Вашему украинец и в Курске должен сохранять свою идентичность, даже если этого не хочет? А зачем? Чтобы мы потом могли прийти и заявить права на Курщину? Так чем мы в этом случае отличаемся от ватников тогда?

Я сумніваюсь шо куліш писав виключно про усср )))

Та при чому тут права заявлять. Це треба просто знати, щоб знати що це за війна, і що таке русифікація, щоб не повторювати історію і не втратити ще кусок територій і людей в наступні 100 років.

Ідєнтічность стирається в поколіннях а не вибирається. Пригнічується, не приймають на роботу чи хлібні посади.

Якщо хтось заявляє що він рускій — то українця з нього не вийде в етнічному розумінні, не відчуває просто людина більше культурного зв’язку до України, не читала казок вночі, не слухала пісень від мами. Це не вибір. Але це вже інша тема.

Место действия пьесы г. Харьков, УССР, время 1920-е годы. Ну вот моя еврейско-русская мама мне сказки читала на 2 языках: русском и украинском. С последним получалось плохо, ибо по-украински она не очень грамотна (так получилось), хотя читала гораздо лучше, чем Азаров. Но не читала мне сказок ни на идиш, ни на иврите, ибо этих языков не знала, да и книг в 80-е годы не было. Иврит потом учил немного сам. Дальше есть у меня подруга. Её детство прошло в Молдове, родители рассказывали ей сказки на молдавско-румынском языке, потом она осиротела, попала в Украину, тут вышла замуж, родила дочку. Дочка молдавско-румынского не знает. Ну так что, вешаться из-за этого что ли? C’est la vie. Кстати, если украинец поедет в Кишинёв или Бухарест и там румынизируется, у Вас с этим будут такие же проблемы, как с руссификацией?

Тьотя мотя рускою стала не в 20х

В мене проблем ні з ким нема, крім прінціпіальних рускіх, яких всі ущімляють ще досі, життя нема їм. Та мені начхать

Тобі моя особиста думка важлива?

Сорян, але живе людина в Україні — будьласкав поважай українське, навіть якщо російською тобі зручніше. Не хочеш — алєс гут, свобода це важливо, але не чекай поваги за свою до українського зневагу у відповідь і якоїсь толерантності.

Чувствуй себя как дома, но не забывай что в гостях так сказать. Я думаю особисто таким буде дуже некомфортно в майбутній Україні, тому кому Україна з українцями не подобається і не готовий це прийняти — краще не мучити себе й інших і переїжджати на свою історичну батьківщину. Російська буде тут тільки все швидше і швидше загнивати й маргіналізуватись, а Росія в принципі теж прілічна країна буде сподіваюсь

Может и не в 20-е. Может лет за 10-15 до этого. Кстати, зовут её «по паспорту» Матрёна Расторгуева, фамилия, скорее всего, по мужу. А раз муж Расторгуев, то и жене сам Б-г велел жить судьбой его народа. Вон в американок в те годы, которые выходили замуж на иностранцев, вообще гражданства лишали. Хотя не уверен, что это было правильно.

Сказка. 20-ті роки. Бамбас. Моя прабабуся читає казки мої бабусі і її 3 молодшим сестрам. Українською бо вона з українсько-української сімї. І от хлобись і в 90-ті 4 з моїх 6 троюрідних читають сказкі своїм дітям на опщєпонятном. Ні в яку молдову вони при цьому не переїзжали

перетворимось на Мордор 2

процесс уже давно запущен и в итоге то что показывали рашкопропагандоны станет явью

Легкая форма дебильности(IQ <70) — приблизительно у 10% популяции.
Ну не понимают они просто сложных вещей.
А вообще активномыслящих менее 5%.

Коли російські пердаки палають, як же тепло на душі

Правду казав Мухарський, що більше за росіян українців ненавидить тільки малорос

Поглянув коменти, типічне доу ))) плоть від плоті суспільства )) 73 на 25

если б они это сделали молча, то никто б и не заметил )

а так вот человек и про детство свое рассказал, и армию похвалил, и убирает то, что у него ассоциируется с преступниками — вот столько сразу полезных дел. молодец! однозначно поддерживаю!

Коли ДОУ зробить такий же хід?

Коли ДОУ зробить такий же хід?

Хоча б як експеремент, подивитись «скільки користувачів втратить» або навіть цікавіше «чи лівне кожаєв» :)

«чи лівне кожаєв»

Я скажу, чего в данный момент не собираюсь делать — писать статьи на украинском.

Я скажу, чего в данный момент не собираюсь делать — писать статьи на украинском.

1) Всім пох якою мовою ти пишеш
2) Ти забув додати слово «більше» (не будеш писати більше) dou.ua/forums/topic/36747

Звитяжні Лицарі славетної України!
З подякою й гордістю за Вашу військову доблесть звертається до Вас наукова і технічна спільнота України.

Хоча може і будеш, але якщо будеш, то обов’язково з «совєтським душком» :)

Огого!

Ніяких фашистів або утисків за національною ознакою тут немає й ніколи не було!

я в шоці 🤣

Ще є там щось виходить, ще Вова заспіває «Ой у лузі» гг

Можешь пока расслабиться.
Они все щас заняты — распинают русских училок в подвалах Харьковщины.

Кислоти не підходять — треба у лугах ))

Ніхто навіть не помітить, якщо про це не сказати. Втратить пошуковий трафік.

Слава Україні!

Как цикаво читать про то как народ пиарится на войне.
Интересно кого бы он прославлял если бы ВСУ были немолодцами и все пошло по 3.14де?
Как модностильномолодежно стало говорить на госязыке... а все кто не говорят вдруг стали едва ли не врагами народа...

І де там написано що ви вороги народу? Просто кенселиться російська мова

І де там написано що ви вороги народу

Байда с цеплянием к тому кто на чем говорит была еще хз за сколько до войны
Еще в 2003 ездили во Львов по приглашению Львовского инфиза и там чая в кафе института не только не налили.... а вообще тетенька в баре делала вид что нас просто нет... :)))
когда вернулись обратно история набрала продолжение на уровне ректоров и Львовский ректор сильно извинялся.... но г@внистый осадок остался...
а тут просто желание быть в тренде.... если завтра обнаружится еще какой то треш.... будет еще пост про чо он там будет кенселить дальше :)))

де там написано що ви вороги народу

читал другой тред....про слив москалей и русачей..:)))
сложилось мнение что так и есть... что уволить могут только за то что ты говоришь на том языке.... на котором говорил всю жизнь... а тут он вдруг стал немодным и каким-то символом членства в секте маргиналов и каннибалов...

Зараз відбувається процес денацифікації від рашистів і малоросів. Так що пан Гороховський все правильно робить. Щось не подобається — кордони расєї відкриті, можете стати власником паспорта з імперською куркою в будь-який момент.

До речі у відосі керівник Криму заявив, кому не подобається росія то нехай валить з Криму. Дивно чому тоді фанати росії і російської мови досі тут живуть якщо їх так утискають стільки років.

Зараз відбувається процес

еб@нификации

кордони расєї відкриті, можете стати власником паспорта з імперською куркою в будь-який момент.

Вы решили меня выслать только потому что я говорю на языке на котором говорил всю жизнь ?
Дяденька сложилось впечатление что кто то из этих пришлых москалей вас покусал и заразил вирусом еб@натизма
Вам вероятно к доктору надобы сходить :)))

Так що пан Гороховський все правильно робить.

Вы как бабка у подьезда.... эта проститутка... а этот москаль :)))
Он сделает чо ему сверху упало чтоб не двинуть коней с его бизнесом на фоне всеобщей сайды

Вы решили меня выслать только потому что я говорю на языке на котором говорил всю жизнь ?

Та ні. Тому, що у вас раптово виникли претензії до того, що — о ні — український застосунок має бути українською, а не мовою держави, з якою ми перебуваємо в стані війни. Українську ви прекрасно розумієте. І російською вам ніхто не забороняє спілкуватися. Просто в державі відбувається логічний процес переходу на українську у всіх сферах. Якщо вам державна мова справді настільки ненависна, то вам пора задуматися над переїздом в іншу країну.

Та ні. Тому, що у вас раптово виникли претензії до того, що — о ні — український застосунок має бути українською, а не мовою держави, з якою ми перебуваємо в стані війни. Українську ви прекрасно розумієте. І російською вам ніхто не забороняє спілкуватися. Просто в державі відбувається логічний процес переходу на українську у всіх сферах. Якщо вам державна мова справді настільки ненависна, то вам пора задуматися про переїзд в іншу країну.

Ваши фантазии на тему что мне делать очень занимательные и оставьте их себе
Претензии ?
Вы видите то что хотите увидеть и желаю вам удачи

про переїзд в іншу країну.

а иначе чо будет ?
в концлагере запрете ?

чем дальше читаю тем больше впечатление что крыша набекрень

Ваши фантазии

Та ні, не мої фантазії. Я бачив безліч таких малоросів, як ви, бо патерни висловлювань у всіх характерні. Вам подавай застосунки руснявою, сферу обслуговування — руснявою, школи — руснявою, ще мабуть би хотіли, щоб руснява була другою державною. Притому забуваєте, що це всього лиш мова нацменшин, причому заодно ще й мова агресора. Російська має мати такий же статус, як і китайська в Україні: хочете спілкуватися вдома чи між собою — буль ласка, але для всіх державних сервісів вам варто розуміти українську, або принаймні справжню мову міжнародного спілкування — англійську (а не цей ваш «общєпанятний»).

Я бачив безліч таких малоросів, як ви, бо патерни висловлювань у всіх характерні. Вам подавай застосунки руснявою, сферу обслуговування — руснявою, школи — руснявою, ще мабуть би хотіли, щоб руснява була другою державною.

Почитайте тред дяденька :)))
Отлично стелете, я тут уже и малороссом стал :))) еще пара ваших ответов и я ваще москалем стану и меня надо будет

Москаляку на гілляку.

Не надо свои фантазии выдавать за мои.
Если вы там еб@нулись на фоне всеобщего сумашествия сходите к врачу... говорят помогает
Украина вроде в ЕС собралась, но с такими закидонами может ничо не получится

Почитайте тред дяденька :)))

Так прочитав ж:

а все кто не говорят вдруг стали едва ли не врагами народа...

Типовий руснявий наратив, що тут «руськоязичних ущємляют». Причому в чому «ущємляют» — неясно. Руснявій всього лиш поступово надають такий же статус, як китайській, наприклад. В чому проблема?

От цікаво, як би ви реагували, якби в часи Другої Світової повсюди в Україні говорили німецькою, були би німецькі школи, і німецька в сфері обслуговування?

Так прочитав ж:

Надо еще если не дошло :)

Типовий руснявий наратив, що тут «руськоязичних ущємляют»

Какие наративы ?
Проблему вы себе придумали сами
Обычно про разные ущемления вещали или из путлерленда или из Киева
Смотрите зомбоящик... смотрите его дальше :)))

Я все ще чекаю інформації, в чому конкретно суть претензій до того, що відбувається в Україні, і що робить пан Гороховський. Цілком погоджуюся, що це частково робиться на хвилі хайпу. Але це саме той випадок, коли хайп — корисний.

Я все ще чекаю інформації, в чому конкретно суть претензій до того, що відбувається в Україні,

Судя по треду, вы какой то тугой на понимание :)))

Повторю еще раз

Видимо вам и объяснять :)))

Судя по треду, вы какой то тугой на понимание :)))

Тугий тут хіба русачок, який поширює русняві наративи, а коли йому на це вказують — «ви нє панімаєтє, ета другоє». Рекомендую вам пошвидше взяти квиток в расєю, вас там всі зрозуміють.

тут хіба русачок,

Я из Харькова.... и Харьков это Украина
Когда я учился у нас был парнишка из Валок, говорил на украинском... но никто его не обзывал и не чмарил... а теперь это видимо тренд такой

Дяденька, а вы сами видимо сильно давно стали поклонником украинского языка ?
Я думаю что такой же любитель модного и быть как все,
как и пан топик постер :)))
И всех кто не такой как вы надо обсирать и обзывать
Видимо от таких как вы москали и взяли идеи что в Украине есть униженные и оскорбленные и их вдруг надо освободить

Судя по новостям пошла мода на все объяснять :)))

Повторю еще раз
Видимо вам и объяснять :)))
Я думаю что такой же любитель модного и быть как все,
как и пан топик постер :)))

Та ну, я зі Львова, і ніколи не був любителем цієї поголовної руснявості, що раніше творилася на сході і півдні. Пригадую, як приїхав в Крим ще до майдану — в мене було враження, що потратив в рашку: всюди написи руснявою, говорять руснявою, українську майже не розуміють. Добре, що після вторгнення раші до народу нарешті починає доходити справжня ціна руського міра.

Пригадую, як приїхав в Крим ще до майдану

У Києві після майдану не сильно краще з мовою було.

Та ну, я зі Львова, і ніколи не був любителем цієї поголовної руснявості, що раніше творилася на сході і півдні. Пригадую, як приїхав в Крим ще до майдану — в мене було враження, що потратив в рашку: всюди написи руснявою, говорять руснявою, українську майже не розуміють.

Дяденька это как повелось отхрензнаеткогда так и продолжалось

Добре, що після вторгнення раші до народу нарешті починає доходити справжня ціна руського міра.

Какой мир может быть на фоне войны... разрушений и смертей людей ?
путлеру в Чингисхана вздумалось поиграть на фоне большова баблища и инсинуаций спецслужб... в чем он и облажался по полной
из того что я вижу эта война это шоу и бизнес на костях и жизнях....
Европа получит украинские уголь и газ... все спонсоры вооружений сделали ротацию на фоне того что все старье сбагрили Украине...

и кстати про инсинуации.... в новостях не так давно читал...
про тетеньку-омбудсмена из Киеве которая любила про насильников в подробностях рассказывать.... потом оказалось что это ее больные фантазии... и ее резко слили :)))
потом был сильно резкий посол Украины.... тот который сильно рвение хотел показать на столько что обозвал Шольца не очень лестными словами и тоже пошел вслед за тетенькой :)))
истории про волонтеров которые озолотились на войне.... продавали гуманитарку.... машины и обмундирование для ВСУ...

якби в часи Другої Світової повсюди в Україні говорили німецькою, були би німецькі школи, і німецька в сфері обслуговування.

это что за фантазии?

по немецки не говорили потому что украинцы не были 70 лет под Рейхом и не имели немецких корней, и в Украине никогда не проживало такого количества этнических немцев, чтобы немецкий язык имел хоть какое то значение

а не потому что это обижало чьи то там чувства

по немецки не говорили потому что украинцы не были 70 лет под Рейхом

Саме так, Україна була під впливом рашки, тому треба позбавлятися її впливу. І це треба було робити ще в 1991 році, а не після 24 лютого 2022 року.

и в Украине никогда не проживало такого количества этнических немцев

Вся етнічна русня на територію України була завезена савєцкім саюзам в рамках програми деукраїнізації. І цій русні треба нагадати, що вони — нацменшина, і ставлення до їхньої мови має бути таке саме, як до китайської, а не подавати їм русняву як мову облуговування в кафешках, наприклад.

тому треба позбавлятися її впливу. І

В первую очередь надо избавляться от коррупции, кумовства, популизма и 5й колоны в органах власти ( но это неначасі)

вони — нацменшина, і ставлення до їхньої мови має бути таке саме, як до китайсько

Но их сильно больше китайцев и они (русскоязычные) не нацменьшина потому бизнес использовал русский но сейчас на волне хайпа вот такие пиар акции проводит и ничего более. Национализму как и империализму место на свалке истории в 19 веке.

Вся етнічна русня на територію України була завезена савєцкім саюзам в рамках програми деукраїнізації.

Это не так. Этнические русские появились на территории Украины еще в 18 веке.

Вся етнічна русня на територію України була завезена савєцкім саюзам в рамках програми деукраїнізації.

совки завезли русню и деукраинизивали Одессу, Николаев, Херсон? )

І цій русні треба нагадати, що вони — нацменшина, і ставлення до їхньої мови має бути таке саме, як до китайської

приезжайте в Николаев на Черноморский судостроительный завод, напомните дядькам слесарям в цехах, что они меньшинства, ихний язык как китайский и расскажете на каком языке им в забегаловке заказывать.

я з Миколаєва і ті заводи десятиліттями майже не працювали.
Рускіє дійсно нацменшина, якшо нє — то який в них статус?

нє — то який в них статус?

В некоторых регионах — большинство.

Такий регіон лише один — АР Крим. В усіх інших росіян меншість.

я кажу про офіційний статус. Офіційний статус — нацменшина, як і китайці, наприклад. Звичайно, шо в районі квартири Кожаєва рускіє становлять більшість.

ті заводи десятиліттями майже не працювали.

what?? xD

Рускіє дійсно нацменшина

где? в Нико?

то який в них статус?

статус полноправных граждан Украины

це підміна понять. Представники будь-якої нацменшини — повноправні громадяни, внєзапно.
На рахунок заводів: скільки кораблів вони випустили за останні 20 років?

скільки кораблів

а они обязательно корабли должны выпускать, чтобы не иметь статус

ті заводи десятиліттями майже не працювали.

ясно понятно

це підміна понять. Представники будь-якої нацменшини — повноправні громадяни, внєзапно.

на словах полноправные граждане, а по факту радостное улюлюканье про кэнсел руське калчер и сравнения с китайцами. ну и стоим дурачка из себя — николаевцы в своем большинстве это что то типа китайцев и язык ихний это типа китайского, ну нац. меньшинство ведь. могут конечно говорить на своем китайском, не запрещено, но мы обоими руками за, чтобы этого являения не было.

, а по факту радостное улюлюканье про кэнсел руське калчер и сравнения с китайцами. ну и стоим дурачка из себя — николаевцы в своем большинстве это что то типа китайцев и язык ихний это типа китайского, ну нац. меньшинство ведь. могут конечно говорить на своем китайском, не запрещено, но мы обоими руками за, чтобы этого являения не было.

якісь шизофренічні додумки з того, чого я не говорив.
Те що рускіє така сама нацменшина як китайці — абсолютно.
Потрібно розрізняти руску нацменшину від русифікованих українців aka малоросів aka креолів. Раджу почитати статтю Миколи Рябчука «Дві України». Факт в тому, що малорос рано чи пізно становиться або рускім або українцем за ідентичністю. Очевидно і неуникно малороси стануть українцями, за 2-3 покоління, наприклад твій син-програміст. Я хотів би, щоб це відбулось швидше, а такі люди як ти чи Кожаєв не розуміють неуникності + мають ригідну психіку, тому чіпляються за безперспективну руску культуру, рускій язик і т.д.

если бы dou имел бы домен не ua, а de, то написанного вами хватило, чтобы я подала на вас в суд и выиграла. и вам пришлось бы платить штраф. я очень надеюсь, что в Украине, пусть через 2-3 поколения, но тоже станет возможным такое )

З вашої призми може так і є, з моєї нє.

Але цікаво, наведіть конкретні цитати, які ви вважаєте шовіністичними, чи такими які можуть бути приводом для справи в Німеччині.

Перечитав ще раз — не можу знайти.

когда/если в Украине начнут за такое штрафовать, то будете обращаться к адвокату и он вам покажет где и что, если вы сами не видите

если дома и/или в школе не научили, то практика штрафов и подсудных дел очень быстро учит следить человека не только за тем, что он говорит/пишет, но и даже за тем, что он думает )

вы уже минимум два раза упомянули Кожаева. вы сможете сказать ему в лицо то, что вы здесь написали касательно него?

А, лол, без ніякої конкретики, я в принципі так і очікував.
Шкода шо рускомірнікі не можуть в норм аргументовану дискусію.
З приводу Кожаєва — ну звичайно міг би, що тут такого? Кожаєв деякий час назад теж звинувачував мене, не пам’ятаю в чому, коли я попросив відповісти за слова конкретно — не зміг, тому я вважаю його балаболом. Ситуація схожа, до речі.
P.S. Якшо потрібно — знайду ті коменти і кину скріни, я ж не малорос)

вы ожидали, что я вам дам юридическую консультацию? то есть вы реально думали, что я буду тратить свое время, искать ссылки на законы, чтобы доказать интернет троллю, что черное есть черное, и его высказывания попадают под статью?

когда/если в Украине восторжествует право и если вы к этому моменту не поумнеете, то будете консультироваться у реального юриста за деньги. я вас уверяю, это отличная практика, оключает дурачка на раз-два, вы потом даже и рядом ничего такого не будете писать. потому что даже за намек на шовинизм суд может наложить штраф и консультации у юристов стоят дорого.

ну звичайно міг би, що тут такого?

значит вы не просто интернет тролль, а действительно бескультурный и бестактный человек, для которого допустимым является не только шовинизм, но и оскорбления и который не умеет нормально цивилизованно общаться.

які ви вважаєте шовіністичними,
вы ожидали, что я вам дам юридическую консультацию?

Це маніпуляція. Я просив вашу суб’єктивну думку, а не юридичну консультацію.

значит вы не просто интернет тролль, а действительно бескультурный и бестактный человек, для которого допустимым является не только шовинизм, но и оскорбления и который не умеет нормально цивилизованно общаться.

ОК, в вашому манямірку це так, в моєму по іншому. Я вважаю вас зашореною рускомірною інфантильною людиною, маю право на цю думку.

Думаю на цьому можна завершити дискусію, шкода що конкретики і конструктиву знову не почув.

Я просив вашу суб’єктивну думку, а не юридичну консультацію.

мое субъективное мнение, подкрепленное знаниями немецкого права — если бы вы были в Германии, то написанное вами подпадало бы минимум под две статьи — оскорбления и шовинистические высказывания. по обоим статьям вам грозил бы суд и штраф.

в вашому манямірку

когда/если Украина вступит в ЕС или по крайней мере хорошо продвинется вперед как правовое государство, то мой манямирок станет вашей реальностью, которая быстро научит вас базовым социальным навыкам на уровне культурного цивилизованного человека.

Боюсь, что если в Украине начнётся «война с шовинизмом», то выглядеть она будет, как за поребриком война с «экстремизмом». И закон в этом случае будет точно не на Вашей стороне. Так что, спасибо, тут такого не надобно.

Так что, спасибо, тут такого не надобно.

я надеюсь, что когда нибудь в Украине станет возможным реальное правовое государство. если/когда это настанет, то и шовинизм сойдёт на нет или почти на нет. все таки признание верховенства права предполагает, что большинство согласны иметь какой то общий source of truth, а шовинизм и ксенофобия — это не общее, а больше про личные проблемы

вы сможете сказать ему в лицо то,

Ви реально вважаєте, що за слова в обличчя Кожаєв ламатиме коліна?

Пока меня нет, можете меня хоть бить©

Ви реально вважаєте, що за слова в обличчя Кожаєв ламатиме коліна?

я думаю, что в реальности с Кожаевым никто встречаться не станет. и не потому что страшно, а потому что поле боя борцунов в ихней же голове и борятся они с проекциями своих фантазийных персонажей, где борцун красивый и на коне, а условный Кожаев уродливый злобный дегенерат. и по факту, встретившись с реальным Кожаевым и увидя не конченого дегенерата, а обычного человека, борцуну придется либо как то объяснять себе этот феномен, либо согласиться, что сам борцун был не на коне, а вот то другое. )

Так визуально его ж все тут знают.
Видос на ДОУ был в прошлом году.
Тут речь о том, что спортсмены не ламают руки просто «щоб було».

ты меня не так понял
я имела ввиду, что борцуну встречаться с Кожаевым просто смысла нет, борьба борцуна — у него в голове

або рускім або українцем за ідентичністю.

Ну вот я русский, 100% . Дальше?

Та нічо, роби шо хочеш. В 40+ років навряд тебе шось виправить.
Тут питання про малоросів, які себе вважають українцями, але все ще заглядають до рота русні. В таких людей багато шансів примкнути саме до української ідентичності.

На хрена куда-то примыкать? Или ты кушать не можешь, чтобы не приставать к кому-то?

ти вириваєш з контексту. Я написав «Примкнути до української ідентичності». Ідентичність в людини все одно є, щоб вона не думала, в тому числі і в тебе.

Что люди могут быть сами по себе ты и представить не можешь?

Ще раз: я не кажу про соціальні групи чи субкультури тіпа скінхедів чи фанатів. Я кажу про те, що ідентичність малороса «примкне» чи то до української чи то до російської. Це трохи інше. Можливо «примкнути» це некоректне слово в цьому контексті. «Трансформується в» більш доречно буде сказати.

Сенс в тому, що малоросійська ідентичність не може окремо існувати довго, вона перехідна.

Сенс в тому, що малоросійська ідентичність не може окремо існувати довго, вона перехідна.

А вариант когда идентичность никак не привязана к искусственному термину «национальность» вообще нельзя рассматривать? Без глобализации развитие нтп невозможно, деглобализация это равно деградации обратно в средневековье. Нудно выбирать или скрепы типа «мова, вира» или прогресс в конечном итоге во РФ уже сделала выбор

х3, в глобалізмі свої плюси і свої мінуси. Просто якщо відкинути всі національні ідентичності і буде одна ідентичність «чєловєк міра», то це не цікаво, потрібно різномаїття. Культура кожної країни по своєму цікава і може щось дати світові.

і буде одна ідентичність "чєловєк міра

Да это же сколько причин убивать друг друга исчезнет, нельзя такого допускать...

Этого не будет. Земля слишком большая, людей слишком много, говорят на разных языках, молятся разным богам. Коммунисты пытались 100 лет назад нечто подобное провернуть — не взлетело.

Ну чуть более 100 лет назад и самолёты не взлетали, а сейчас роверы катают по Марсу...

Ладно, в течении 70 лет пытались насадить идентичность под названием «советский народ», что в принципе тоже самое, только в меньшем масштабе. 30 лет назад самолёты и ракеты уже летали, а идентичность благополучно схлопнулась. Хотя немало людей искусилось, прежде всего в славянских республиках, но это уже другая история.

Не надо ничего навязывать и вести железной рукой в светлое будущее. Понятие национальной идентичности исчезнет само по себе. В СССР действительно другая история была.

Ну так патриоты и пытаются всех граждан Украины железной рукой украинизировать. А исчезнуть не исчезнет. Проблема Вавилона никуда не денется.

Проблема Вавилона никуда не денется.

Не знаю в США по большей части нет такой проблемы среди интеллигенции по крайней мере, да и в целом думаю тоже нет

В США 100 лет назад школьного учителя оштрафовали за то, что он в школе читал Библию Лютера на немецком языке. Потому что закон штата запрещал вести преподавание на языке, отличном от английского даже в общинах меншинств. Так что у них тоже всё было, да и никуда особо не делось.

Смею вас заверить за 100 лет тут все сильно изменилось )

Так ращвивай культуру, к другим только не приставай

Маленький вопрос. А будет ли эта идентичность переходной, если её носители по какой-то причине будут лишены общения, как с существующим с русским, так и украинским миром? Скажем, будут проживать в изолированном убежище или общине-колонии на Марсе? Вопрос чисто теоретический на понимание таких довольно сложных социальных процессов.

Не знаю. Думаю, на Марсі старі ідентичності стануть неактуальні і через декілька поколінь сформується усвідомлення себе як жителів колонії Марсу.

Вопрос в том, с кем эти самые колонисты там будут общаться, если будут. Если община-колония населена исключительно носителями малоросийской идентичности и пусть даже у них будет доступ ко всей литературе на 2 языках, то, скорее всего, она там в какой-то мере и останется. А вообще в тему фантастического формирования идентичности могу предложить вот это new-california.fandom.com/wiki/Vault_Vikings . Довольно поучительная история, как может сформироваться идентичность в изоляции (естественной или искусственной), пусть и фантастика. Только вот что-то мне подсказывает, что в реальности не надо повторять эксперимента 37 Убежища и ломать идентичность людей через колено. Лучше пусть будут теми, кем они есть сейчас.

а иначе чо будет ?

Доведеться тобі терпіти українську всюди

Місто Франкфурт-на-Майні

Я там, куда приехал за лучшим будущим, чем оно вообще когда-нибудь будет у вас :)

Расскажите лучше про себя ?
Классно завидовать сидя под замком :)))

Чому заздрити? Космічним податкам, мікроскопічному житлу з кредитом на 30 років і велосипеду? :)

Космічним податкам, мікроскопічному житлу з кредитом на 30 років і велосипеду? :)

Я вижу куда идут мои налоги....:)))
жилье очень даже гут.... кредит я не брал и не озабочен этим вообще... думать про бетонометры это ж совок :)))
и да заниматься спортом это очень даже полезно :))))

А вы знаете куда уплывают ваши налоги ?
Что сделали с батальоном Монако ?
Как это когда на твои права государству плевать ?
Про херовые дороги и ублюдках которые могут задавить и им ничо даж не будет за это я говорить не буду.... потому что война скоро закончится и все это опять вернется...

Що зробили з Меркель яка підсадила Німеччину на газ з рашки?
Не потрібно ідеалізувати ;)

Що зробили з Меркель

Дали завидную для всех пенсию

підсадила Німеччину на газ з рашки

вообще это еще Шредер начал за что ему и дали место в Газпроме

Ок, чому він досі не сидить?

Да все ж просто.... бабла все поимели немерянно :)))
И никто не винават :)))

То які ще можуть бути претензії стосовно:

якщо у твоїй Європі така ж корупція процвітає?

видимо ничо и с их подобными тоже аж ничо :)))

якщо у твоїй Європі така ж корупція процвітає?

я думаю что там не совсем коррупция а обычный договорняк между главами государств.... у Зеленскова видимо тоже не все так радужно как Арестович всем наливает :)))
иначе армия была бы вооружена и готова и вообще этого авна бы случилось.... а так и бабла намутили и москалям наваляли :)))
буквально вчера был пост про стену Яценюка..... сколько там бабла размылось.... на обычный забор с сеткой рабица и колючкой :))))

Ок, чому він досі не сидить?

А за что конкретно?

Я там, куда приехал за лучшим будущим, чем оно вообще когда-нибудь будет у вас :)

Натура типичного смузихлёба-прихлебателя. Пока до войны были низкие налоги и все услуги по дешевизне, то кайфовал и чесал по ушам как в Украине классно, не смотря на окружающий развал. Как очки розовые спали, теперь переобувается под члена цивилизованного общества

Натура типичного смузихлёба-прихлебателя. Пока до войны были низкие налоги и все услуги по дешевизне, то кайфовал и чесал по ушам как в Украине классно, не смотря на окружающий развал. Как очки розовые спали, теперь переобувается под члена цивилизованного общества

Отлично но нет :)))
Оставьте ваши феерические фантазии на тему почему уехал себе :)))
Еще один свидетель Паламарчука ? :)))

Я уехал задолго до войны по другим причинам и ничего себе не чесал :)))

Чого ж тебе бомбить питання мови в Україні? З Німеччини будеш нам розказувати якою мовою мають бути інтерфейси українських сервісів?

Чого ж тебе бомбить питання мови в Україні? З Німеччини будеш нам розказувати якою мовою мають бути інтерфейси українських сервісів?

Бомбит тут видимо вас от того на каком языке кому писать надо :)))

будеш нам розказувати

Вы с собой в трьем лице разговариваете ? :))))

Счесал так, что дыра отсвечивается

Оставьте ваши феерические фантазии на тему почему уехал себе :)))

А ты не думал свои прихлебательские поллюции при себе держать?

Еще один свидетель Паламарчука ? :)))

Нет, Иеговы.

Счесал так, что дыра отсвечивается

Не нужно мне приписывать свои достижения... :)))

А ты не думал свои прихлебательские поллюции при себе держать?

Тяжело завидовать из клетки ?

Чистой воды нахлебник. Где местечко пригрели, туда и уматывает. Когда в Германии кризис какой-нибудь или, не дай Бог, война начнётся, также ласты склеешь и будешь кукарекать на немцев из Новой Зеландии и хвастаться своими сновидениями, какая им жопа будет.
С точки зрения человека, который живёт в стране, где война, то ты гнида. При этом так рассказываешь, в какой жопе мы будем жить и помирать, прямо запел.
Желаю тебе большой зарплаты, низких налогов, мягкого стула, чтобы жопа не болела и самого сладкого смузи. Ты на это заслужил!)

С точки зрения человека, который живёт в стране, где война, то ты гнида

А это человек в окопе или курит кальян в барчике в Киеве пока другие гибнут ?

А это человек в окопе или курит кальян в барчике в Киеве пока другие гибнут ?

Доберись до Харькова, для начала, дальше сам узнаешь

Чистой воды нахлебник. Где местечко пригрели, туда и уматывает

Судя по словам тяжело :)))
Уехал туда где востребован и не жалею :)))
Нечем тут особо хвастаться... дом работа и обратно :)))

Судя по тому как ты меня поносишь ты обычный бот :)))
Германия помогала с первых дней... и говори спасибо
Беженцев напринимали под завязку... полобщаги с западной Украины где войны в общем то и не было но они квартиры поздавали айтишникам и приехали в Германию
Этой зимой всем нам будет холодно потому что поддержали Украину и спрыгнули с москальского газа
Цены тоже поползли вверх....
Никто никуда отсюда не собирается уезжать :))))

Тот поносный бред который ты там выше нафигачил.....бред и есть :)))

самого сладкого смузи

это твои предпочтения видимо.... мне он никогда не нравился :)))

Нечем тут особо хвастаться... дом работа и обратно :)))

У меня складывается ощущение дежавю.

Германия помогала с первых дней... и говори спасибо

Какое отношение имеет жертва неудавшегося аборта, порочащая страну, борющуюся за своё будущее, к немцам, которые Украине помогают в этой борьбе, и которые сами прошли сквозь череда тяжелейших потрясений для своего общества?

Судя по тому как ты меня поносишь ты обычный бот :)))

А ты не ИПСОшник, который пытается навязывать свои идеи плохого исхода для Украины в тяжёлое время?

А ты не ИПСО

Судя по твоим словам тебя видимо москаль покусал...
Тебе бы к врачу сходить :)))

х@йню фантазируешь на фоне того что трудно тебе стало в жизни

х@йню фантазируешь на фоне того что трудно тебе стало в жизни

Так ты ничего так и не понял, оно и не удивительно. Я не отрицаю, что жить тяжело стало, война ведь идёт. Я об этом ничего не говорю.
Твоя натура проста, как сибирский валенок. Тебе главное умотать, где под твоим пятым элементом всё пригрето. После того, как ты почувствуешь удачное приземление, ты хвастаешься какой ты крутой, а в Украине будет жопа и его население — это рабы в клетках.
Я исключительно настаиваю на том, что тебе надо жить дальше в своё удовольствие, но не изрыгивать свои мысли. Ибо ты обыденный кочевник, от тебя прогнозов полезных никто и никогда не услышит, это не твоё

Так ты ничего так и не понял, оно и не удивительно.

да все я понял очень даже хорошо.... :)))
ты бот и можешь только понос в мой адрес наливать только потому что я говорю на языке который из-за путлера вдруг стал неугодным... да еще свалил в страну которая относится к своим гражданам как гражданам, а не только источнику бабла :)))

Твоя натура проста, как сибирский валенок. Тебе главное умотать, где под твоим пятым элементом всё пригрето. После того, как ты почувствуешь удачное приземление, ты хвастаешься какой ты крутой, а в Украине будет жопа и его население — это рабы в клетках.

Бред какой то :)))
Я еще раз убеждаюсь что таки тебя покусали москали или ты путлеровских пропогандонов обсмарелся :))))

Я исключительно настаиваю на том, что тебе надо жить дальше в своё удовольствие, но не изрыгивать свои мысли

Мне от тебя ничо не надо и не было надо :)))

Ибо ты обыденный кочевник, от тебя прогнозов полезных никто и никогда не услышит, это не твоё

Паламарчук перелогинься

Бред какой то :)))
Я еще раз убеждаюсь что таки тебя покусали москали или ты путлеровских пропогандонов обсмарелся :))))

Краткое описание лицемерного айтишника, который из колхоза выехал в цивилизацию.

иначе армия была бы вооружена и готова и вообще этого авна бы случилось.... а так и бабла намутили и москалям наваляли :)))
Украина вроде в ЕС собралась, но с такими закидонами может ничо не получится
потому что война скоро закончится и все это опять вернется...

А начиналось с того, что кому-то не понравился государственный язык в интерфейсе банка того государства, в котором он поддавно не живёт, при этом ещё и заявляет припевая)

:)))
Краткое описание лицемерного айтишника, который из колхоза выехал в цивилизацию.

Какое цикавое у вас представление о Харькове... хоть буду знать откуда уехал
В чем лицемерие непонятно

не понравился государственный язык в интерфейсе банка

не надоело всякую чушь про меня писать ?
все продукты которыми пользуется большое количество людей имеют многоязычные локализации

не надоело всякую чушь про меня писать?

У меня взаимный вопрос

все продукты которыми пользуется большое количество людей имеют многоязычные локализации

Да, имеют. В любом случае, какие-то продуктовые компании, даже крупные, могут убрать русскую локализацию банально из-за того, что из-за санкций нет смысла поддерживать отношения с русским рынком.

не надоело всякую чушь про меня писать?

вы на меня столько повесили всякой хрени что вот вопрос так и остался вопросом

В любом случае, какие-то продуктовые компании, даже крупные, могут убрать русскую локализацию банально из-за того, что из-за санкций нет смысла поддерживать отношения с русским рынком.

да могут и судя по новостям делают, но вопрос такой что есть много людей которые к войне вообще не имели и не имеют никакого отношения, и им не повезет.

вы на меня столько повесили всякой хрени что вот вопрос так и остался вопросом

Я вопросом на вопрос отвечаю, поскольку также был обозван сектантом неизвестного мне Паламарчука, запертым «в клетке в Украине», ещё и будучи руснявым ботом. Выяснять отношения на публичной дискуссии не имею смысла.

да могут и судя по новостям делают, но вопрос такой что есть много людей которые к войне вообще не имели и не имеют никакого отношения, и им не повезет.

Если брать в глобальном плане, то русскоязычному обществу давалось очень большое право на выражение своего права, подчёркивалась история нации, её амбициозность, считалось, что сама Россия станет цивилизованной, в неё инвестировали много денег и усилий. Множество социологических институций изучали российское общество.
Например, украинский язык в разы реже вы найдёте в интерфейсах многих платформ, сама Украина не получала такого внимания, инвестиций со стороны западных стран. Они были, но не столь велики, как в России.
Текущая ситуация заставляет, как минимум, задуматься о роли России в современной цивилизации, заставляет западный мир пересмотреть свои приоритеты. Например, американский конгресс вообще постоянно поднимает вопрос о том, что эту страну надо признать страной-террористом.
Я не могу сказать единного мнения, за кого надо принимать эту страну. Я во всяком случае считаю, что Россия сама запустила маховик, который предусматривает пересмотрение картины мира и её масштаб в этой картине.
И также, мне совершенно ясно стремление избавиться от русского языка и культуры в той стране, которой русские принесли просто колоссальные потери в самых страшных единицах, т.е. человеческих жизнях.
При этом, большинство «авторитетных» русскоговорящих людей, которые вроде бы и выступают против войны, но делают это либо писанинами в твиттере/фейсбуке, либо выходят на мирные протесты, чтобы получить палкой по голове от мента. Ну, типо Навального, Ройзмана, Яшина и прочих дурачков. Ну, достаточно вспомнить, когда Навальный высрал мыслю, что деньги от Притулы вместо спутника или трёх Байрактаров можно было отправить на анти-путинскую кампанию.
Российское общество в целом довольно шаткое формирование, его нет, как такового. У него нет никаких ценностей, нет ни социальной, ни политической элит/институций, которые могли бы ценности этого общества представить, защитить, привнести что-то новое. Тогда следует вопрос: зачем тратить свои деньги и усилия на поддержку того общества, которое не может предоставить из себя никакой ценности? Когда, как и во второй мировой советские солдаты воровали всё, что под руку лезет, так делают и поныне. Это вопрос не только в солдатах, а и во всём социуме, который там сформирован.

Кругом враги да ! Любое даже сомнения в радужных перспективах или политике партии равно гос измене ?

Ты истекаешь ядом по причине что не успел выехать вовремя?

Так ты хотя бы в Харьков приедешь, или шутками про окопы и кальяны спёкся уже?

Нах мне в Харьков? Какие шутки? Я логику спрашиваю где она ? Те кто сидит по диванам в Украине считают гнидами тех кто уехал на каком основании?

Те кто сидит по диванам в Украине считают гнидами тех кто уехал на каком основании?

Ты по диагонали читаешь или задом-наперёд?

Довго обирав між франкфуртським ТРО і батальйоном Монако?)))

лучшим будущим, чем оно вообще когда-нибудь будет у вас

Це в Копенгаген треба. Чи на крайняк в Ганновер.

тобто це нормально, якщо у Львові у 2003 році ігнорують людей, що спілкуются англійською?)) Чи це така неповага тільки до своїх же громадян?

у Львові у 2003 році

Що? Вас з кріокамери дістали? Не пригадую, як було тоді, але в 2022 з англійською у сфері обслуговування тут все ок.

це те, що ви тактично проігнорували у пості, на який відповідали

Еще в 2003 ездили во Львов по приглашению Львовского инфиза и там чая в кафе института не только не налили.... а вообще тетенька в баре делала вид что нас просто нет... :)))

англійську не ігнорують, як ви кажете, а до своїх громадян, які може і не задумувались тоді (бо бляха їм по 20 років, ти тільки починаеш шось думати взагалі), а просто виросли російськомовними у 2003 вже ставилися як не до укріїнців (це з повідомленя цього пана)

як би там не було, приємно дивитись як у малоросів сраки горять !!) зміна виправдана ))

про слив москалей

Москаляку на гілляку.
А як швидко відрізнити українця від москаля якщо українці будуть продовжувати спілкуватись російською? Невже тобі важко було вивчити українську за 30 років незалежності?
Та й ніби ніхто тобі не забороняє спілкуватись російською. Просто не буде російського інтерфейсу.

Якісь ти такі байки розказуєш. У мене є російськомовні знайомі які нормально живуть десятками років у Львові і проблем ніяких не мають.

Якісь ти такі байки розказуєш.

Насмешил :)))
Ездили во Львов когда в аспирантуре ХГАФК учился... произошло на перерыве между докладами на конференции аспирантов....
И по Львову гуляли и остальные участники нормально относились....
неадекватное отношение не зависит от языка на котором разговариваешь

а я згодна! все правильно кажеш!
От в мене мама українською все життя говорить, а в Польші не беруть на роботу без знання польської. Я просто в ШОЦІ
Ща ЗСУ відправим в Краків і зробим КНР.
В Польші тупо всіх змушують вчити польську. Дітей в школі, дорослі не можуть знайти роботу без знання польської.... коли вже там буде український світ....

Только Польша уже не Речь Посполитая, на пути к моноэтничному государству у них ушло не меньше сотни лет на массовые переселения поляков, украинцев, латышей, немцев. Крымские татары не будут в захватi
и западные партнеры идею мягко не оценят

В Польші більше ніж 1,5 млн українців. Вони вже мусять внести зміни в конституцію і мати дві державні мови — польську і українську. Чому мої рідні мусять там страждати від дискримінації україномовних людей??
Думаю, що після перемоги, ми підем звільняти українців в Польші

если они получат паспорта поляков каким-то чудом то да, а так они просто резиденты без права голоса

ні, ми народи-побратими. Тому вони мусять з цим щось зробити. Ми фактично один народ

так я ж не против, я вообще за интеграцию в единое государство межиморья с единым гражданством
евросовок — пусть загнивает в одиночестве

Только Польша уже не Речь Посполитая

да ладно )) а хто ж?

было федеративное полиэтничное, стало унитарное моноэтничное гос-во
была площадь x, стала x-n

я не об этом, а о том, что Польша все еще речьпосполитая. официально.

по площади Польша это треть, так шо заявлять они могут как раша наследница ссср

Rzeczpospolita — перевод с латинского на польский слова Республика.
Польша, официальное название Республика Польша (польск. Rzeczpospolita Polska).

была площадь x, стала x-n

Ты точно айтишник?

Традиционное название государства — «Речь Посполитая» — является дословным переводом на польский язык латинского термина Res Publica (польск. rzecz — вещь, дело; pospolita — общая)[7]. На русский язык этот термин дословно переводится как «общее дело» или "общая вещь"[8]. Официальное название государства — Королевство Польское и Великое княжество Литовское

if it quacks like рашен it’s a рашен

Сказав бы тьоті доброго дня, побажав би здоров’я

А ви рускі упороті, вам людське це чуже, вам аби з ногі в двєрь і обідється зразу, що комусь це не подобається

Дєло нє в языкє, а в носітєлє

Сказав бы тьоті доброго дня, побажав би здоров’я
А ви рускі упороті, вам людське це чуже, вам аби з ногі в двєрь і обідється зразу, що комусь це не подобається

Боевиков пересмотрели ?

Мы зашли в кафе Львовского института физкультуры который нас на конференцию и пригласил... поздоровались и попросили чая.... со мной были 2 преподавательницы из харьковской академии физры.... на нас вообще внимания даже не обратили
Какие русские ? Харьков это Украина, было в 2003 или 2004 году?

Дєло нє в языкє, а в носітєлє

носителе маразма в голове ? :)))

Ну що ти чешеш? Я вчився у Політесі 97-01 рік. І можеш собі уявити, російськомовні без проблем пили чай.

Ну що ти чешеш?

Никого не чешу :)))
Я думаю что если архив харьковской академии физкультуры не разбомбили то вероятно там есть пепеписка ректоров :)))
Скандал был потому что кафедра медицины и физреабилитации была очень важной потому как давала много денег за счет студентов из-за бугра и завкафедрой об этом сказала ректору Олейнику.

Я розкажу тобі маразм в голові

Вбивають росіяни мамі сина, а чоловіка відсилають в сибір, а їх дітей не беруть на жодну роботу крім наливать чай в столову, а через 30-40 років приїжджає такий Рост із харькова і такий «здрааааавствуйтє, мнє чая пажалста», а потім «а што такойє»

Ну а ти мабуть не знаєш куди їхав, бо історія в школі написана спеціально для тебе, твоєї вини в цьому нема особисто

Оце маразм

Чи ти думаєш росіян просто так не люблять? От нєфігдєлать?

Оце маразм
Вбивають росіяни мамі сина, а чоловіка відсилають в сибір, а їх дітей не беруть на жодну роботу крім наливать чай в столову, а через 30-40 років приїжджає такий Рост із харькова і такий «здрааааавствуйтє, мнє чая пажалста», а потім «а што такойє»

Такое нафантазировать.... это было больше 15 лет назад

Как тут уже писали такова больше нигде нет.... и по Львову мы везде ходили и ели и никто такова отношения не показывал

Я розкажу тобі маразм в голові

При чем тут я к личной трагедии человека которого я не знаю вообще
Если пришел на работу нужно делать работу.... это еще называется рабочими обязанностями
Ну если так рассуждать то давай ловить прохожих и показывать и им на кто кому налей чаю :)))

флаг в руки, тільки май на увазі що таких людей валом, а зараз їх валом не тільки на заході

Я тобі лише пояснив, продовжувати робити покерфейс і вимагати налівать чяй как рабочіє обязанності — це вже твоя справа, тут я не доктор

флаг в руки, тільки май на увазі що таких людей валом, а зараз їх валом не тільки на заході

Каких людей ?
Я рассказал историю из своей жизни

Я тобі лише пояснив, продовжувати робити покерфейс і вимагати налівать чяй как рабочіє обязанності — це вже твоя справа, тут я не доктор

Какой покерфейс ? у меня в Харькове дом остался и родственники и знакомые в доме.....
да там счас полная жопа и будет жопа еще очень долго..... но никто с ума не сходит и прыгает в крайности

Ну то я розповів історію із іншого життя, хоч там і не про чай ;)

Ти так і не поняв, що не тільки в тебе родствєннікі і ти не пуп землі, і ніхто тобі нічого не должен, я тобі пояснювати далі не хо, не 2014ий рік давно

Люби Україну, шанобливо стався до історії і до людей, що в ній живуть і не буде проблем

Або не люби і не стався і будь кацапом, якому ковбаси не відріжуть як будеш голодний

Або не люби і не стався і будь кацапом

То есть только два варианта есть да?

З 2014 року і тим більше 24го лютого да, два варіанта

Нет варианта не два, ни в 2014 ни сейчас никто ничего любить не обязан и война не оправдывает никак ни коррупцию, ни дикий популизм и манипуляции ни проявление национализма ни «пятиминутки ненависти». Суть ведь не в языке, а в тоне и смысле комментариев

На так поясни нам усім дурним, який смисл комєнтарієв кожаєва, грігорієва і прочіх прінціпіальних борцунов за рускій язик в кожному блеать топіку

Суть не в язикє, ти прав, а в тоні і смислі коментарів.

Війна просто не дає шансу вілять. Кожен вже давно вирішив хто він і з чого він зроблений, а весь понос про рускій язик свободы по методічках 20річної давнини — це трьоп і чьос

Можна подумати тут яслі і дитсадок і сидять дегенерати які вперше вилізли на божий світ і не знають ні історії, ні останніх 20років, а знають тільки як пиздіти без кінця і морочить усім голову

если принять за аксиому что язык не признак ничего (которую принял народ америки), то надуманная проблема из 19 века пропадает
принцип простой — свобода

єслі нє прінімать, то прінціпіальний рузкоязичний — прізнак ватнікай кацапа

єслі прінімать, то прінціпіальний рузкоязычній — прізнак ватніка й кацапа

Я шото пропустив, Лобачєвскій?

ну вот и бессильный ответ, выбрал созависимые отношения с рф вместо свободы
так кто кацап тут совсем очевидно

Эта аксиома распространяется только на страны, не граничащие по суше с эрефией. Т.е. это не аксиома, а фуфло.

Ну то я розповів історію із іншого життя, хоч там і не про чай ;)
Ти так і не поняв, що не тільки в тебе родствєннікі і ти не пуп землі, і ніхто тобі нічого не должен, я тобі пояснювати далі не хо, не 2014ий рік давно

Какой пуп земли ?
Интересные фантазии.... это было в 2003-2004 годах.... какой 2014 ?

Або не люби і не стався і будь кацапом, якому ковбаси не відріжуть як будеш голодний

Интересная логика... мож ты меня еще прибьёшь только потому что я какой то не такой как тебе хочется ?

А то в тебе така псіхологічна травма ще досі ой бідосік шо ж робить

Оо клас я вже прибивать збираюсь

Чекаю коментарів про портатівний крематорій, фашиста і що мої кури українською говорять, бо в суп попадуть

Продолжай в том же духє

Чекаю коментарів про портатівний крематорій, фашиста і що мої кури українською говорять, бо в суп попадуть

Нафантазировал того чего вообще нет
Хрень какая то у тебя в голове

Принципиально говорю на русском. Хочешь чтобы перешёл на украинский — сделайся мне зачем-то нужен. Не понимаешь русского — куплю у того, кто понимает

Карточку монобанка викинув?

Історія про «кокаяразніца» (історія невигадана)

Була собі вчителька молодших класів на Харківщині. Вчила дітей українською (у тому числі й Жука), та й сама говорила українською.

Але у 2010х наслухалася кожаєвих, і у 55+ років перейшла на російську.

Коли окупанти прийшли й зайняли селище, прибігла і почала проситися стати директором школи (але не стала, хоча сказали, будеш вчити дітей любити ₚашку)

Тепер в СБУ, чекає на суд і 12 років (а може й довічне, бо хтось здав свинорусам вчителя історії, і той зник без вісти).

Мабуть теж страждатиме, що російської в монобанку не буде.

Не всі, хто говорять російською, колаборанти (чи потенційні колаборанти). Але всі (99.99%) колаборанти — російськомовні. Тому, для зменшення кількості потенційних колаборантів стратегічний шлях один — українська має заміняти російську в усіх сферах життя України.

не все кто пьют воду фашисты, но все фашисты пили воду
какие еще тезисы крючкотворной казуистики

бред какой-то, но для узких специалистов покатит)

і у 55+ років перейшла на російську.

Oo
в кацапа наверное влюбилась дура

Жук, ти той самий жук-неслужук?

Логика уровня Бог.
Вот «Слуга» Ковалёв прекрасно на украинском разговаривал и спокойно слил Украину. И таких примеров вагон.
ИМХО, нужно не трендово хайповать на мове и поднимать срачи, а дойти мозгами до факта, что 1/2 страны русскоговорящие.

Соцопитування не підверджують цю гіпотезу (про 1/2), це русняве іпсо

«русняве іпсо» без ссылки на опровержение — это украинское ИПСО )
Даже если 1/4, это не мало? Всей Одессе выехать с Украины? Или может им очередную народную республику создать?
... ну и не забываем что есть «ложь, наглая ложь и статистика». Для меня родной украинский, но бытовой русский. Меня в какую группу вносить?

В группе «чемодан-вокзал-Россия»

Вот именно из-за таких оленей нас и пришёл Путин «защищать»

он пришел потому что мовосрачи вышли наперед чем завод боеприпасов за 8 лет и 300 тыс тонн взлетели в воздух на складах, но то другая история

Он пришёл, потому что местная вата сначала «путин введи», а потом «росия здесь навсегда», как в Купянске недавно.

ну тогда можно обрезаться до галицко-волынско-буковинского региона и царевать без ракеток

Ти краще скажи чому у Вроцлав поїхав а не в Ростов? Вчиш там поляків російську твою розуміти? Чи просиш інтерфейси щоб були свинособачою бо не годен вивчити польську?

забери свой львовский мусор из Днепра, скалящийся умник

Може тобі ще вдома прибрати?

хватит того, чтобы ты со своей позицией вылез из своего львова, который можно обойти за 15 минут и приехал бы в Днепр, Харьков, Запорожье, Одессу, Херсон, Кировоград, Донецк, Луганск и расскажи нам где у нас тут чемодан-вокзал-россия, потому что мы на украинском не говорим, уверен, первее всех туда покатишься. Или ты специально настраиваешь нас на отделение, может ты сепар с переводчиком ?

Спілкуйтесь собі хоч китайською. Але якщо тобі не подобається, що немає російського інтерфейсу у банку в державі Україна, то ростов і тінькоф банк дадуть тобі російський інтерфейс.

мне лично пофиг, мне не нравится, что это вызывает нездоровый интерес у общества с любой стороны, у Украинского общества я имею ввиду. У одних злорадство у других отторжение у третьих еще что-то, это значит, что есть проблема и я считаю создана она была искусственно еще задолго до войны

я не в обиду, просто местный ярлык патриотов в сторону Вас как «неугодного»

о, якби ви знали скільки в мене знайомих в полтавській області (україномоні) прихильники «кокаяразніца»

Давайте английский, это удобнее и полезнее

если он готов терять клиентов ради несостоятельной повесточки то этому можно только аплодировать

Думаю, тут буде приріст клієнтів, а не спад.

те саме думаю, буду активніше користуватися.

это как кацап, только с другой стороны

пользоваться чем то активнее не потому что оно надо, а потому что оно на правильном языке — это один из столпов руське мира

Не тому що воно правильною мовою, а тому що відстоюють правильні цінності.
Це, як у нас кажуть, дві великі різниці.

відстоюють правильні цінності.

ценности — это жизнь, мир, семья, свобода
а не язык в эппке

а не язык в эппке

Ого, то чого ж російськомовні так розпереживались? Якщо їм нема справи до того яка там мова?

потому что я уже имела честь лично наблюдать ситуацию, когда немец, почитав новости про Украину на русском (в Германии достаточно немцев знает русский язык, это один из иностранных языков, который учат на выбор в школе) сказал — ах, так Россия борется с фашистами, не надо давать Украине оружие

я ему скинула ссылку на украинские новостные источники, само собой на украинском, потому что на русском новостей теперь нет и ответ был — ах, так Россия права, там действительно притесняют русский язык

не нужно путать немцев и ватников, которые получили немецкий паспорт

ваши вымышленные ватные друзья никому не интересны

фантазер
вы определитесь — они вымышленные или ватные

Не додумалась запитати чому у Німеччині змушують вивчати німецьку замість того щоб всюди було на «общєпонятному»?

«общєпонятному»

по общепонятному — это по английски и он тоже обязательный

(только не лопните от злости )) )

Зеленський зразка 2019, перелогіньтеся.

Зеленський зразка 2019

та не
я просто в школе училась и в курсе что такое ценности

жизнь, мир, семья, свобода

Браво, ви самі тільки що відповіли навіщо це робиться.
Узкомірність це все може забрати одномоментно.

Якщо хтось ще настільки наївний аби стверджувати, що «путін напав не тому, що тут говорять російською», то в мене для вас погані новини, раджу ознайомитись: www.facebook.com/...​fUu97YvZkPWSQUN26a15r2Ctl

Так, сама лише російськомовність це не та причина, по якій у вас на подвір’ї розірвався снаряд, але російська мова та культура це той нульовий снаряд, який залетів прямісінько у ваш мозок і розірвався там, змушучи говорити( принаймні ДО 24 лютого, сподіваюсь, що зараз ні ), що «какаяразница», «не всьо так однозначно» і т.д.

ну завтра кремль и 24 августа присвоит и шевченко и украинский язык, шо дальше?
быть тупым как буратино нельзя перестать волевым усилием

раджу ознайомитись: www.facebook.com/...​fUu97YvZkPWSQUN26a15r2Ctl

«Кремль офіційно визнав російську мову та культуру зброєю у глобальній війні.»

так зачем вы, сторонники кэнсела русского в эппках, ему помогаете в этой глобальной войне??

в попытках не иметь ничего общего с этой гадостью вы не замечаете слона (а слона то я и не заметил). этот слон — это то, что сколько то там миллионов

«какаяразница», «не всьо так однозначно»

уже существует

и пока вы пытаетесь отобрать у них то, что им принадлежит по праву рождения, вы подставляетесь, создавая прецедент, чтобы пыня их «защищал».

Цікаво що ти робила коли люди боролись щоб нарешті на розетці і інших сайтах появилась державна мова. Мабуть щиро радувалась у стилі «так і треба тим вишиватникам, нехай вчуть общєпонятний»?

ну кто им доктор, что они по английски не могут и ходят туда, где по русски?

Яку ж пургу ти несеш.

это мне пишет человек, который радуется украинскому языку на розетке потому что когда было только по-английски и по-русски, он туда ходил и ничего не понимал

Звідки там англійська? Перевір перед тим як писати фігню

риали?? ))
то есть там был только рузьке язык, но те, у кого от русского тошнит все равно туда ходили
скрипели зубами, плевались ядом, но все равно покупали на розетке условные сопелки-перделки и поддерживали этого по современным меркам ну просто мегаватника «розетка»?

зрада

Не купував там. Видалиш тепер монобанк?

Цінності у всіх різні — для багатьох, але схоже не для вас, Україна, її мова і культура є добіса важливими цінностями; настільки важливими, що за них варто жити і помирати. Але схоже, що ця ідея виходить за межі вашого розуміння..

Але схоже, що ця ідея виходить за межі вашого розуміння..

Да ценности 19 века в 21 веке «слегка» устарели...

Типичная фраза когда нет аргументов ©

Что значит нет ? Государство построенное на национальных идеях обречено

За прогнозами, єдина країна західної цивілізації, окрім США, де буде стабільне зростання населення до 2100 — це Ізраїль, з його абсолютно чітко артикульованою національною ідеєю.
Націоналісти приходять до влади навіть у Скандинавії — у Швеції перемогла партія з лозунгами «Швеція — для європейців!»

«Ласкаво просимо на борт з квитком в один кінець. Наступна зупинка — Кабул», — написав у Твіттері офіційний речник партії, підкресливши вимогу SD видалити неєвропейських іммігрантів.

За словами професора політики в Гетеборзькому університеті Йонаса Хіннфорса, «Шведські демократи» мають партійну програму етнічно чистого шведського суспільства, вони проти всього мультикультурного.

«Це поворот до того, чого Швеція не бачила з 1920-х і 30-х років», — сказав Хіннфорс.

suspilne.media/...​dirue-blok-pravih-partij

І це Швеція, зразок для всіх любителів мультикультуралізму. Швеція, яка 50 років розказувала сусідам з Норвегії та Данії, які ті націоналісти.

Где ты эту чушь черпаешь вообще? Ты бы поехал в ту же Швецию и попробовал там такую речь толкнуть что ли ? Единственная страна где власти пришли националисты это прогрессивная раша, между ватником и вышиватником разницы нет никакой...

Вчись хоча б відкривати посилання. Корисне вміння для іт-спеціаліста.
Вибори були минулого тижня, на них перемогли SD www.washingtonpost.com/...​weden-democrats-election

Партію бойкотували і шельмували в медіа з початку 2000х. І от вони, зрештою, перемогли.

Ты сам читаешь те ссылки или через слово? Или ты совершенно упорот? Ты мне ещё про ла Пен или немецких правых и прочих маргиналов которых хуйло финансирует расскажи

Ляпен топ 2 на выборах так-то

Пане, ви так і не навчилися відкривати сторінки, але козлом стрибати з теми на тему все хочеться? SD — шведські націоналісти, які перемогли в найбільш мультикультурній країні Європи. Тиждень тому.
В Італії націоналісти з Братів Італії теж, схоже, переможуть (www.bbc.com/...​rainian/features-62706999), і на наше щастя, бо не-націоналісти сплять і бачать, як домовитися з ₚуснею.

Националисты уже побеждали однажды в Германии похоже уже многие забыли об этом и хотят повторить

Націоналізм != нацизм
Чого це так важко доходить іміна рускім

Причина войны национализм страны рядом, уже перешёл в форму нацизма фактически но нет хомячки слепы и глухи они верят в свой «хороший» национализм

Те що у них це не націоналізм. Рускій мір — не національна концепція, а цивілізаційна

Націоналізм у них був до того як путєн до влади прийшов

Нема такої нації як русскіє. Націоналізм в росії неможливий в принципі. Є росіяни, чечени, татари кеп. їм всім рускімі бути тісно.

Русскій націоналіст — це квадратура круга

Так шо да, другоє

Нации нет, а национализм есть всё то же разделением своих и чужих и вера в свое превосходство и во всех бедах виноват внешний враг.

Це мислення периферії

Чечнцям, татарам і малоросам приємно відчувати себе частиною вєлікой нации. Коли справжні кукловоди просто використовують твій рот щоб тебе щось об’єднувало з рамзаном кадыровым

Націоналізм для них — інструмент керувати тобою, щоб ты себе відчував частиною неіснуючого цілого шитого скрєпами

В України власні є, Українці вже велика (велика, а не вєлікая) нація з глибокою історією, русскіх скрєп тут не треба, про це і війна. Які скрєпи будуть в Києві.

Прямая причина войны имперские амбиции и желание увеличить свой геополитический вес в пику «коллективному западу» . И косвенная причина жуткая коррупция и некомпетентность властей Украины ( это дало возможность ). А все остальное про язык скрепы и ТД не более чем пустые слова дешёвой пропаганды

Причина війни — те що путєн і будь хто хто сидів у кремлі знає краще за інших, що скрєпами зшивати расєю дешевше й краще ніж рублями й штиками. Тут він правий. Неправий він у тому що расєя для нього включає всю радянську сферу впливу. І рублі й штики перестали працювати.

Це не дешева пропаганда, але у них нема шансів, бо вони — ідеологічний банкрот.

У комуністів була хоч якась приваблива ідея миру й справедливості, хоч і утопічна.
У росії цього нема, це ідеологія варвара терориста

І тому рускім быть нє модно вже давно. А тепер, коли в чорноземі зникає друга армія світу, «росіяни» по паспорту самі себе будуть ненавидіти й вчепляться собі один одному в горлянки.

І через 10 років ти будеш зневажати російську і стидатимешся казати що ти нею колись балакав. Бо ти не знахочеш бути частиною їх агонії

Амінь

Какое отношение к путинизму имеет язык? Немцам стыдно говорить на немецком ? Ведь их фюрера с национальной идеей ещё не забыли..

Язик — це скрєпа, одна з, але дуже важлива

Вони ж не тільки на язик упор беруть, а й на православіє, на погляд на історію.

Тому в Україні для мас має лунати російська, й мають святкувати 9 травня як перемогу у великій вітчизняній. Керівників можна купити чи привезти. Це ідеологічна війна.

Тому тут не має бути компромісів. Під час війни, багатовимірної. Колись потім, після війни знайдеться толерантність.

Если не переключить внимание общества с языка и демонстративной ненависти ко всему русскому на реальные проблемы вроде коррупции (во время войны считай второй фронт), некомпетентности ощипывателей гусей, восприятие Украины союзниками ( которое портиться неоднозначными действиями «Зе команды » ) то выиграть войну шансов будет мало

У нас найбільш компетентний уряд за всі 30 років
Навіть гетьманцев. Як би кому не подобалось бути ощіпаним, треба звикати, що власні держава й власні корупціонери коштують дорого. Всюди так. Гроші можна заробити, життя з землі не повернеш. Не мати власних — заплатити більшим ніж гроші.

Звісно the best can be better

У нас найбільш компетентний уряд за всі 30 років

Их «компетентность» и позволила начать эту войну

Ти тупий чи прикидаєшся?

Хто війну почав ще раз? Я не почув

Опять жертва сама вінавата, що спровоцировала.

Війни було не уникнути. Всі знали що вона буде, не знали тільки коли

Якщо щось і можна було зробити, то залишити пару сотень нуклеотид і засобів. Це питання до кравчука і кучми, аж ніяк не до нинішньої влади. Але навіть це я думаю було неминуче, не думаю що вибір у них був особливо.

Сам ты тупой война началась в 2014 а твоя самая компетентная власть занималась «великим крадівниством», и собралась «заглянуть в глаза и просто перестать стрелять» насколько нужно быть тупым что бы это не понимать?

Война началась з Юрія Мешкова в Криму
До 2014го була купа всього цікавого й очевидного. В 2014ому вона перейшла в іншу фазу

В 2014ому вона перейшла в іншу фазу

И возможность этого перехода создала Зе команда продолжив славное дело своих поперднеків.

Шо? З датами проблєми? 2014тий це януковіч втік

Короче, вір в шо хочеш, набридло мені це переливання з пустого в порожнє

Шо? З датами проблєми? 2014тий це януковіч втік
продолжив славное дело своих поперднеків.
це переливання з пустого в порожнє

Украина самая бедная и корумпированая страна Европы в чем причина? Почему с 2014 года после бегства Януковоща никто не готовился к войне хотя уже все было очевидно? Кто разворовал ВПК? Почему армию содержали волонтеры? С таким уровнем коррупции у Украины нет будущего в любом случае и без войны.

Януковіч все зробив, включно з харківськими угодами і кацапами в уряді, з пам’яттю проблеми?

Під час бєгства вже була війна.

Ти точно не з України гуляй короч

Ты упорот или как? «дороги» строил во время войны Янукович? На шашлыки предлагал тоже Янукович? Может если финансировать армию и ВПК а не свои счета в офшорах то можно было избежать полномасштабной войны ?

Ти точно не з України гуляй короч

Я точно с Украины сам гуляй

вір в шо хочеш,

Да я верю что если меньше воровать то остаётся больше денег на армию, а чем сильнее армия тем меньше желания у соседей проводить всякие военные операции.

ну так нє воруй сам, не давай іншим воровать, і не вибирай воров

вся наша влада — вибрана так чи інак

цікаво за кого ти голосував останні 20 років, я весь увага

«Проти всіх» потом отменили и я больше не ходил на выборы.

ну так нє воруй сам, не давай іншим воровать, і не вибирай воров

Я ни разу в жизни ничего не украл. Хотя не, украл: Виндоус и несколько сериалов но там срок давности давно вышел) и я не предлагал вообще перестать ворвать но может меньше хотя бы?

вся наша влада — вибрана так чи інак

Да выбрано большинством в обществе потому и пришлось уехать не видел перспектив и не в силах ничего изменить

ну так якщо не ходив і не вибирав нікого — то нема чого слюной бризгать на папєрєдніків з своїм moral high ground, жуй результат аполітичного суспільства якого ти частина, а наступного разу йди й голосуй, задонать в якусь партію, яка тобі подобається

розумним легко бути в ретроспективі

Как можно голосовать если в списке нет приемлимых кандидатов вообще? В каком месте я аполитичен? Я донатил и голосовал мое мнение в меньшинстве в этом обществе то что ты мне предлагаешь смирись и терпи?

Ну, можно прийти на участок, взять бюлетень и написать пожелание каждому кандидату отправиться вслед за всем известным кораблём. Потом свернуть бюлетень и кинуть в урну. Голос не засчитают, но это по сути «Против всех».

Ну я так и делал портил бюллетень что не так?

власні держава й власні корупціонери коштують дорого.

Покажи мне «мою державу». Я герцог что-ли?

Твоя держава за поребриком, відчепись протівний

У меня не может быть государства, поскольку дворянство давно утрачено

Нет, причина войны в другом. Путин думал, что можно из 30 млн. украинцев сделать этак млн. 29 русских + ещё руссифицировать 10 млн. разных нацменов, что проживают в Украине — 1 млн. на фильтрацию. А зачем ему эти 40 млн? Дело в том, что последние 30 лет резко упала восточно-славянская рождаемость. Но если в Украине и Белоруси проблема ограничивается только сокращением населения, то в РФ ситуация намного хуже. потому что славяне благополучно замещаются нацменами мусульманского вероисповедания, ибо они рожают столько детей, сколько даёт им Аллах. И вот их в русских превратить ну никак не получается. А таким макаром и сама Россия (по крайней мере Европейская часть) завтра вполне может получить законы шариата вполне мирным путём, т.к. сопротивляться этому будет уже просто некому. И вообще это будет уже кое-что другое.

Путіну насрать скільки там українців і яка там у них славянска рождаємость. Йому всі ці соціальні реверанси тільки в тягость, ти подиви на ці його пресконференции. Рождаємость важлива країнам у яких економіка залежить від населення. У росії еклноміка залежить від експорту ресурсів. Їм начхать. Чим менше тим взагалі краще

Українців йому треба стільки скільки залишиться і добровільно чи примусово почепить георгієвську лєнту на лоба собі.

Э нет. Путин государством с мусульманским населением управлять не сможет. И его приемники не смогут. И он это прекрасно понимает. Поэтому и затеял всё это ещё в 2014 г. Просто не понял, что украинцами он тоже управлять не сможет.

Може. Чечня для росіян — це той розмір де можна «повторіть», зайти, повбивати всіх, залити все кровію, поставити свого обсипати його грошима. Грузія зара тож формально проєвропейська, по факту проросійська

Україна не то. І вони це усвідомлюють дуже добре. Прорахувалися в іншому.

Вторгнення навіть не планувалося як війна, це мала бути політична сво з воєнним елементом, як в афганістані щоб поміняти уряд. Решта вже — просто результат і імпровізація коли це не вдалося і пішло не так. Мета й не помінялась в общім — політичний розворот України на схід, знищення економіки.

План був насправді розумний. І від успіху їх відділяв один-два відсутніх зрадники і один-два пропущені десанта в Гостомелі. І не було б ні хаймарсов, ні зеленського, ні газової війни, а в Укріїні був би якийсь безкінечно тимчасовий бульбашенко і сили одкб зараз би вбивали залишки збройних сил що не склали зброю, а всім би розказували що це під приводом наприклад захистити світ від ядерного тероризму — думаю якусь бомбу «знайти» у них теж план на столі

Нація є

Націоналізм — любов до своєї країни, а не ненависть до інших.

Націоналізму не потрібен ворог

Это вы описываете идеалистическую модель, в реальности ее не существует. Те же европейские ультраправые послушайте их речи много в них «про любовь» ? Никого они не обвиняют? Вот Жук кидает радостно ссылки на партии которые активно спонсировал Путин... Ну не абсурд? Как раз национализм в ЕС выгодно России максимально разъединить Европу и снизить ее вес.

це Ізраїль, з його абсолютно чітко артикульованою національною ідеєю.

Израиль с национальной идеей? Ты хоть что-нибудь знаешь про Израиль?

варто жити і помирати

Как можно умереть за язык в приложении?

То ти значить і не помреш, так ото не зайобуй людей

А как можно умирать за Святой Крест или учение Мухаммеда? Фанатики — они такие.

Російськомовні регіони і так були охоплені монобанком на початку. Прийшов час глибшого проникнення.

Лол. Якщо інші банки викинуть російську то куди клієнти підуть? Надіюсь скористаються програмою «чемодан-вокзал-за кораблем»

Ти брат Кожаєва? Він теж про капіталізм втирає коли важко вивчити державну мову.

у меня с этим проблем нет, есть заламинированный документ подтверждающий что я владею держ мовою не хуже 0.1% населения на конкурсе)

Ти можеш таки пояснити куди підуть клієнти якщо ВСІ банки викинуть російський інтерфейс?

Вопрос в том, почему они выкинут. Не потому ли, что НБУ спустил им циркуляр с грифом СС с требованием его выкинуть под угрозой отобрать лицензию?

зато все мы прекрасно увидели как он работает, когда куча компаний поуходила с рашки несмотря на убытки

Лол. Якщо інші банки викинуть російську то куди клієнти підуть?

В Грузію ))

Останні тенденції показують, що грузини теж починають русню душити, тому дуже короткостроковий варіант)

закономерно, пока паспорта нет то монастырь не твой

Нікуди вони не підуть, кучка ідейних і упоратих побурчить і все затихне. В Україні всі розуміють українську мову, ну може в когось буде легкий дискомфорт спершу.

Так і бачу як люди приходять в банк за російськомовним інтерфейсом. Взагалі, в Україні залишились люди які не вміють хоча б читати українською?

не знаю, но точно остались те кто решительно продолжают групповое самоунижение

Если он готов терять 2,5 ватных клиентов (навроде тебя) ради уменьшения прелестей русского мира (навроде смертоносных ракеток), то этому можно только аплодировать.

А відпишіться сюди, хто не може зрозуміти українську на рівні банківського додатку в свої 20+ років? Аж цікаво чого таке виття?

мы свабодный народ, мы не обезяни знать укрАинский)

думаю, що не проблема, що вони не знають уркаїнську. Та і проблеми нема. Просто кремлівські наративи про злих бандерівців засіли в голові і треба ото покричати в коментарях

Бґґґґ дивитися на те, як палають сраки у ватанів і какаяразніц — безцінно! Монобанк, подякував вам за позицію :)

Когда что-то забираешь, то кастомеру нужно что-то дать взамен. В этом случае нет выбора, нет английского. Получается, обычный флекс от моно)

Вибір є — їдеш за кораблем у москву, чи мінськ, там російські інтерфейси

Выбор есть. Включить тебе немного твою головку.

Ага, буде тобі вибір коли всі видалять російський інтерфейс.

а вы точно украинец?))

Абсолютно пофиг, но когда делают из этого инфоповод. Олеже — фу.

Абсолютно «За».
Треба вичавлювати з себе вірус московщини у всіх сферах.

потрібно розуміти яки зміни ми хочим.

головне для українців залишити 40 % річних по кредитам. та залашити олігархів при владі

залишити социалистов при владе

Хмм
Тобто на вашу думку мова застосунку приватного банку має прямий зв’язок з владою держави? Несподіваний поворот

не тільки мова повина бути на користь українців а і відсоток по кридитам. бо це банк і людей цікавить відсотки а не мова додатку

Банк це приватна установа і діє в своїх інтересах. Відсоткова ставка за кредитом залежить від інтересу банку і облікової ставки НБУ. Якщо ви вважаєте, що якийсь банк наживається і має надприбутки, то ніщо не заважає вам зробити свою фінансову установу і надавати дешевші кредити — гарантую, що якщо ставка буде нижче відсотків на 5 ніж середня по ринку, то у вас відбою не буде від клієнтів. Щоправда невідомо наскільки довго ви будете на плаву, коли зіштовхнетеся з суворою реальністю)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Буду час від часу заходити в цей топік щоб почитати недолугих ватанів типу пеніє, кожаєва ітп ітд. Найбільш приємно, що зміни невідворотні і єдине, що вони можуть, це нити на форумі і цим приносити задоволення адекватним українцям;)

Адекватные это какие? В шароварах и с салом? Я таких называю мовнюками : хотят запретить другим вместо делать самим

Тільки сруськіє в какошніках уявляють українців строго з салом і шароварами, то їх мрія, а реальність інша. Ала ж лаптям без власної культури не зрозуміти.

Ніщо так не прогресує як переслідування

Чекаємо тепер заголовок — «цивілізований світ позбувся російської мови»

Коли Польща те саме напише про українську — будемо волати «а нас за що?»

Польша это сделает или не сделает вне зависимости от того, избавятся ли у нас от русского

Дєлалка зламається. Намагання це зробити дасть строго зворотний ефект — об′єднає українців. Ти ж дивись історію, мова саме тоді ставала популярною, коли тиск на неї по суті робив агітацію носіїв. Так само як зараз тиск на російську насправді робить строго зворотне: об′єднує носіїв. Ще й під час війни...

Нехай об’єднує, я не вірю що в Росії будуть серйозні протести тому це не так важливо

Ну, хтось не вірить, хтось це наближає день за днем. Якщо не віриш — сходи туди, подивися як ми працюємо, зокрема чому Росія не може провести мобілізацію.

Мені в Польщі комфортно мати додатки на польській мові.

Делокалізація та деінтернаціоналізація

Децивілізація та депопуляція. Що власне і відбувалося задовго до війни.

*денацифікація, називайте правильно)

Абсолютно підтримую, хоч монобанком і не користуюсь!

А буде вибір між українською і новоязом — з послицями та математикинями? Ну чого ж, культура відміни — вона така.

А що DOU.UA, буде піддаватися вакханалії та кенселити російську? Чи ето другоє?

по-перше, послиця — то неправильна форма, правильна — пані посол.
Замість «математикиня» можете вживати «жінка-математик».
А «співачка», «аудиторка», «ріелторка» по дефолту норм звучать.

І шо, виявляється шо всьо норм?

Коли народ творить мову — все норм. Коли п′ятеро соросяток, які навіть не є виборним органом влади, і взагалі органом влади, змінюють правопис — це узурпація влади.

А коли ви на те лайно ведетеся... то в мене тільки нецензурні вирази. Російською.

А ви впевнені шо фемінітиви придумані штучно «соросятками»? В нас в мові вони давно, усілякі вчительки, княгині, прибиральниці і т.д.
Про орган влади, що змінює правопис: взагалі-то ми повернулися до старого правопису, того, що був штучно змінений в сталінські часи.

Якщо лінк на інфу, що саме соросятки придумали фемінітиви — скиньте, будь-ласка

А як по-твоєму це має виглядати? Зізнання Сороса українською?
Краще візьми матеріали фонду Відро Відродження, так й подивись, коли це почало з′являтися, і чому саме в них задовго до спроби узаконити новояз.

для начала надо ответить какую проблему они решают и какие создают

Так, впевнений що це примусовано форсований новояз. Природний процес йде значно повільніше. А чому соросятка — а ви подивіться їхні матеріали. Да за цим маразмом їх тепер видно усюди де їхні вуха стирчать.

Правопис не просто змінений в СРСР, фактично у 1929 році українську мову вперше стандартизували, зробивши єдиною. А до того діалекти були. Я не кажу, що це було зроблено законно, але факт, що із 1929 року українською мовою є саме це. До речі, за основу було взято один з найрозповсюджуваних діалектів.

Фемінітиви в українській можуть з′явитися й самі. Але через те, що їх собачили іноземці, які самі мови не знають — ото й вийшов маразм. Треба було не форсувати процес, а користатися Вікном Овертона, тоді б те що прижилося — прижилося, а помилки самі відсіялися, даючи можливість їх виправити та обрати більш підходящі варіанти.

бля, чувак, сталінський правопис — це 1933 рік, він був дійсний до того, як в 2019 прийняли новий (який багато в чому повертається до норм правопису 1929 року).

Редакція «Українського правопису» 2019 р. не встановлювала нових правил, що регламентували б уживання фемінітивів, а тільки зафіксувала давно усталені моделі їх творення.

В передмові до правопису 1933:

«очищений від націоналістичних перекручень, що ставили перешкоди оволодінню грамотністю широкими масами і спрямовували українську мову на відрив від російської...орієнтували українську мову на польську та чеську буржуазну культуру, ставили бар’єр між українською та російською мовами».

Ну, це було виправлено одразу при здобутті незалежності.
Хотя особисто я б ліквідував як букву Ґ, так і сам звук. Бо мова вже його витравила, російська «ґэ» є застарілим звуком.

У нас навіть в російській мові такого звуку нема. І це настільки заразно, що і в них також років за 50 він зникне, саме через вплив українців.

кенселити російську

а що в цьому поганого?

Те, що метою цієї війни є не лише Україна, а знос режиму в Росії та Білорусі, щоб агресія вже не повторилася. Тому вони із нами мають бути в спільному інформаційному просторі.

Це ми виграємо інформаційну війну. Ми — сильні, вони — інертні. Ми переможемо. Але дибіли нам заважають, доводиться користуватися VPN. Але ж ми не можемо дати їм необмежений доступ до наших матеріалів. Які ми готуємо не тільки українською, а ще кількома мовами, зокрема російською.

Якщо ти не розумієш, чому наближення кінця війни навіть на день має значення — здобудь реальні цифри, скільки від війни гине наших вояків, скільки мирного люду за той самий день. Зрозумієш ціну дибільного рішення «культури відміни». Вони ж де-факто зробили за російську цензуру всю брудну роботу!

Тобто ти думаєш шо рускіє тєрпіли начитаються українських матеріалів і підуть валить царя?
Це повний брєд.

Сильна українська армія + вступ в НАТО — тоді русня знову не нападе, а оці розмови про те, шо ми їх якось на русском язикє переконаєм і вони розвалять росію з середини — це інфантильні фантазії малоросів.

Я більше скажу, Росія буде в НАТО, може й по частинах, але буде.
А я не думаю, я роблю. Вікно Овертона працює незалежно від того, чи ти в це віриш.

Що до української армії — не поділяю оптимізму. Бо на кордоні стоїть польска армія, і хоче відтяти шмат України. Заміть почати об′єднання в конфедерацію вже зараз та вступити у війну проти Росії вже зараз сумісно, а потім вже боронити кордони у складі НАТО.

Бо на кордоні стоїть польска армія, і хоче відтяти шмат України.

ммм, конспірологія
Ладно, продовжувати дискусію не буду

Пхахаха
Це ж саме тому нам поляки 300+ одиниць важкої техніки поставили і іншого всього ще вагон і маленьку тєлєжку? Це конспірологія якогось нового рівня

Не зовсім. Частиною цієї угодим була поставка у Польщу німецьких танків. А те що поляків трохи кинули із термінами поставки... то вже сюрпрайз. Але Польща візьме тим більший шмат, чим більше покоцають руську армію. Сама ж вона воювати з Росією не хоче, хоче українцями. А коли наша армія впаде (а це насправді може статися теоретично, якщо США не виконає обіцянку) — тут вони і в′їдуть на білому коні та поставлять свої війська рівно по лінії фронту, до якої зможе дійти Росія, звісно ж «як захист від Росії».

Але плани — на те й плани, щоб реальність вносила до них суттєві корективи.

Просте питання. Нахріна забезпечувати сотнями танків країну, кусок якої хочеш захопити? В твоїх методичках є якісь пояснення на цю тему?

Может потому, что захватывать можно не только военным, но и политическим путём. Хотя это называется немного иначе и танки с войсками для этого не нужны от слова совсем.

Процитую поцієнта:

Бо на кордоні стоїть польска армія, і хоче відтяти шмат України.

Что там пациент себе придумал, я не знаю. Есть информация от знакомой, которая сейчас проживает в Восточной Польше. В небе постоянно летают военные самолёты, в окрестностях армия проводит учения. Но скорее всего причина в том, что готовятся отразить потенциальное нападение России и Белоруси. Но опять же, что будет, если не дай Б-г случится коллапс государства Украина, вряд ли кто-то может предсказать и есть ли какие-то планы на этот счёт у польского правительства, как политические, так и военные утверждать не берусь.

Фанатик хороших рускіх? Улюблений блогер кац?

Не «хароших», а патріотів своєї країни. Які хочуть нормальну державу в себе, а не поліцейскоє государство, з роскомпозором та політв′язнями.

Теж з Дніпра, теж все життя російською.
Але зміни навіть не помічу: часто після фільму намагаюсь згадати на якій мові дивився.

Ну зараз дивлюсь тільки Battlebots (EN) та Shameless (RU). Хз чи є у останнього UA версія

Подтверждаю. А украинский дубляж на нетфликсе вообще на порядок профессиональнее чем русский.

Я з Миколаїва. Все ще важко перейти на солов’їно, але фільми завжди намагався дивитись українською або англійською. Український переклад якийсь більш смішний)

Український переклад якийсь більш смішний

Незвично просто.

Не только в этом дело. Удачнее обыгрываются шутки на основе игры слов, круче используют фольклор и разные формы слов и т.д. А самое главное, что юмор это национальная черта украинцев и тут мы были всегда круче русских.

Не правда — звично) Я просто все ще не можу до кінця перейти на українську, бо відчувається недостача словникового запасу)
Ну і як написали в коментарях нижче — жарти краще перероблені, присутність локальних приколів і тд)

Незвично спочатку.
За тиждень я вже не зважав.
А далі часто і не можу згадати якою мовою був дубляж....
Бо коли однаково розумієш дві мови то нормально.
Шкода лише, що друга не іспанська чи німецька 🙄
Такого, щоб якісь слова чи фрази не розумів не пригадую.
Але я українську з дитинства чув. Та й російську теж.

часто після фільму намагаюсь згадати на якій мові дивився

Так само.
Мабудь для білінгвів таке завжди.

У monobank позбудуться російської мови

В принципі було б все одно, якби не те як згоріли Ж у ватних і ватноподібних персонажів :)

ага, дві години посту, а «гість» з Грузії ще не заходив сюди.

ага, дві години посту, а «гість» з Грузії ще не заходив сюди.

Та я в цю тему зайшом, щоб його комент почитати, а його все ще немає. Може так розірвало, що не може навіть писати :)

Какое мне дело до банка? Если он хочет лишиться части клиентов, это разве моё дело?

Банк хоче позбутися кацапів

Для кого русский важен прекратят пользоваться, если банк это устраивает что ж, свобода и демократия

Вони перестануть так само, як і ти переїдеш у Грузію.

для какого нормального украинца русский в приложении может быть важен да настолько, чтобы при его удалении перестать им пользоваться? таких не существует. только для не очень нормальных) коих настолько мало, что аж смешно

Кто важно, тот откажется, кому нет — не откажется. Согласен? А я как сказал?

так я и говорю, что только ненормальные украинцы так сделают (либо же это вообще не украинцы, а граждане, проживающие в Украине, росияне, например.)
Хотя мой знакомый из Москвы, который переехал уже как десять лет в Харьков, спокойно читает украинский язык и от монобанка явно из-за этого отказываться не будет. росиянин, чего уж говорить о других тогда.

Многие могут отказаться из принципа, дескать нет приложения на моём языке — пошли нахер. Почему это требовать украинский интерфейс можно, а любой другой — нет?

Тіньков тобі у помощь

потому что государственный язык — украинский. не?

И чего? Почему я не могу за свои деньги требовать как мне удобно? Если как удобно нет, я просто не куплю

нет, не можешь. страна — Украина, государственный язык — украинский. Продукт — украинский. Росийский требуй на россии

Ты не понял. Либо люди делают как мне надо и я покупаю, либо — не покупаю. Ферштейн?

Т.е. все, кто пользуется русским — кацапы? Половина ВСУ, которые защищают твою никчемную жопу, разговаривают на русскм. Они тоже «кацапы», один ты дохрена «патриот»?

На відео з фронту все зовсім не так, як вам уявляється.

ну тут вы лукавите, достаточно видосов, а у Кракена так особенно

Достатньо. Але української набагато більше чути. Закидається ж ледь не більшість, мінімум половина.

Де? Навіть відоси з фронту, там російської нормально так.
А у Херсоні чи Миколаїві і поготів...
Переселенці, що тут поряд, ну 1 з 10ти перейшов на українську. Решта «как было так и есть»

Вони прекрасно володіють українською, як мінімум на рівні банківського додатка. На відміну від Вас

Відповідаю для тупих: українці, які розмовляють на кацапській розуміють українську і ЗА таку ініціативу, потім перейдуть на українську.
Називати когось «патріотом» дуже люблять кремлівські боти. А ще, перед тим, як ригнути щось у коментах, потрібно розуміти хто, що, кому і чому це пише.

Я бєжала два квартала чтоби сказать как ви мнє бєзразлічьни.

Я хожу на тренировку, так только Вова Опанасенко на украинский перешёл — остальные на русском

Монобанк якось переживе втрату у вигляді Вас, а от що Ви знайдете в замін його, ото питання

На доу є традиція посилати кажаєва у всіх топіках, де він бігає, щоб сказати як йому неважливо все

созависимый эндемический симбиоз группы ассоциированной с вышиватой и Кожаева
где-то в пустыне:
— Кожаев, ты где??? нам плохо без тебя
— бегу!

Кенселенням узкого язика і загалом узкої культури задоволений.

Выбьют орков и срач пойдет с большей силой, и Зэ против Пэ будет цветочками, этого не изменить

Підписатись на коментарі