Порекомендуйте найкращі продуктові компанії в Україні

Усі статті, обговорення, новини про продукти — в одному місці. Підписуйтеся на на телеграм-канал!

На днях я замислився куди б мені хотілось іти працювати, якби я повернувся в Україну. І я зрозумів що абсолютно не знаю які зараз є сильні продуктові компанії в Україні. Тож вирішив вас спитати.

Доу, якою компанією ви б пишалися і хотіли мати в своєму резюме?

Я знаю що є рейтинг, але, якщо чесно, мені не дуже подобається як він обраховується. Як приклад хорошого рейтингу можу привести teamblind’s pulse, де кожна компанія евалююється по багатьом характеристиками, які є дуже важливими для кандидата в 1-у чергу.

пс Питання як і до програмістів так і до продуктових людей: менеджерів, дизайнерів, і тд.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Українські продукти краще оминати. Кидають на зп або взагалі виставляють на мороз при першій можливості (Розетка, Ракета, Епіцентр). Масово лізуть в цифровий колгосп — Дія Сіті. Часто наймають по трудовій, а це значить, що вам будь-якої миті може прилетіти повістка від роботодавця. Також трудова — це контракт в гривнях, а не доларах (принаймні в Київстара точно так). Нульові перспективи в плані реальної прокачки англійської (хіба якісь курси дадуть, але курси — це не живе професійне спілкування). Не сумніваюся також, що в багатьох конторах є мікроменеджмент і вимоги працювати з 9:00 до 18:00, в кращих традиціях совка, а також кумовство (знаю особисто один такий приклад від знайомих).

Оминайте українські продукти десятою дорогою, знаходьте собі прямі контракти з іноземними продуктами, і буде вам щастя. Крім того, іноземний продукт без локального представництва вам буде платити набагато більше, ніж локальний продукт.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А який в них продукт?

это где на собесе дают дописывать код memcached даже фронтендщику?

на слуху зараз багато :)

мені сподобались з позициї процессу рекрутингу, продукту та стилем проведення співбесід:
materialise
rocketroute
visiquate

ніколи не чув, чим займаються?

materialise — 3d друк
rocketroute — карти для авіації
visiquate — медичний домен, точно не памятаю вже

Maxpay

це платіжні системи?

Gitlab, Grammarly

Питання не стояло про українські продукти, якщо це продукт і у них є офіс в Україні то добре :)

GitLab не наймає в Україні, якщо що.

ну то це тоді кек

dou.ua/forums/topic/40404
GitLab продовжила працювати із чинними клієнтами з росії, серед них — армія рф

Крутяк, і які там перспективи?

PDT — розробка пристроїв від ідеї, до готового продукту, розробляють hardware/firmware/software, роблять дизайн пристрою,тепловий аналіз, виготовляють прототипи, які потім йду в серійне виробництво. Зараз вони Aptronics CSC — розробляють різні речі для цивільної авіації

Infineon Technologies — займається тим що Ви бачили на відео.
Перспективи працювати із досвідченими колегами інженерами (багато із них мають десятки патентів), можливість працювати із розробками які будуть доступні користувачам набагато пізніше, бачити створений продукт (який інколи проходить стадії R&D — кінцеве рішення), інколи зустрічати частинку своєї роботи в різних пристроях.
Є можливість розвивитись як інженер так і як менеджер.

І на тему оплати в українських продуктах проти зарубіжних. Мені недавно приходила пропозиція прямого ремоут контракту від Apple на позицію сініор біг дата інженера з доходом 10к баксів в місяць. Тим часом, кілька днів тому розмовляв з Уклоном, пробували пропонувати подібну позицію, пафосно казали, що вони дуже гнучкі в цьому питанні... і навіть 8к не були готові запропонувати. Feel the difference.

P.S. Я не знаходжуся в пошуку роботи, моя позиція мене повністю задовольняє, проте я не проти досліджувати ринок, щоб бути в курсі.

якщо чесно, то я б на вашому місці пішов в apple. і справа не в грошах

Я колись вже мав досвід з ними через одну з галєр. Ну норм, але щоб назвати їхні проекти чимось кращими за ті, які в мене зараз у VFC — ну ні. Я б навіть сказав, що у VFC цікавіший стек, бо Apple, для прикладу, принципово не юзає AWS. В Apple є сенс йти, якщо хочеш в перспективі релокуватися в США, а так це просто хороший продукт, який принципово не відрізняється від інших хороших продуктів.

Ну як мінімум це золотий квиток як рядок в резюме, але також можливість для нетворкінгу, бо там працюють титани розробки. Але кожному своє.

Ну як мінімум це золотий квиток як рядок в резюме

Як плюс до резюме — так, але не настільки аж суттєвий.

бо там працюють титани розробки

Ви дуже наївний) У фаангах працюють такі ж самі деви, як і всюди, просто їх ще полюбляють дрочити літкодом і задачами про люки. Притому багато таких девів в гуглі реально кодити не вміють, для них навіть придумали голенг, де все максимально примітивно.

Ви дуже наївний

та ні, я не про рядових individual contributor які пролізли в компанію, я про ключових спеціалістів, які, окрім усього іншого, колаборують з іншими компаніями для створення стандартів розробки, софтвару, секуріті і тд.

Притому багато таких девів в гуглі реально кодити не вміють, для них навіть придумали голенг, де все максимально примітивно.

кхм, більше питань нема

кхм, більше питань нема

Ну та чисто факт, пошукайте інфу в інтернеті) На тему гоуленга це навіть був офіційний коментар від спонсора цієї мови:

The key point here is that our programmers are not researchers. They are, as a rule, very young, they come to us after their studies, perhaps they studied Java, C / C ++ or Python. They can’t understand an outstanding language, but at the same time we want them to create good software. That is why their language should be easy for them to understand and learn.

It should be familiar, roughly similar to C. Programmers working at Google start their careers early and are mostly familiar with procedural languages, in particular the C family. The demand for speedy productivity in a new programming language means that the language doesn’t have to be too radical.

Звісно, в цих компаніях бувають і геніальні чуваки, але таких від сили 10%, а решту набирають, щоб пилити рутинні таски.

кхм, більше питань нема

В польському гуглі ЗП сіньора на рівні техліда на галері. Враховуючи можливість «оптимізації податків» (на які галери йдуть з радістю а норм компанії ні), чистими виходить більше.
Ну і навантаження на галері (де тобі пофіг на роботу бо знайдеш іншу за тиждень) і в гуглі не до порівняння.

Тому так, фанги це круто якщо ти топ спеціаліст в ньому.
Якщо ти звичайний сіньор дев то вигідніше гребти десь інше)

Стоки і бонуси в Гуглі побільше, як і можливість після Гугла знайти роботу принципалом в меншій компанії

АТБ, Сільпо, Ашан

Українські продукти краще оминати. Кидають на зп або взагалі виставляють на мороз при першій можливості (Розетка, Ракета, Епіцентр). Масово лізуть в цифровий колгосп — Дія Сіті. Часто наймають по трудовій, а це значить, що вам будь-якої миті може прилетіти повістка від роботодавця. Також трудова — це контракт в гривнях, а не доларах (принаймні в Київстара точно так). Нульові перспективи в плані реальної прокачки англійської (хіба якісь курси дадуть, але курси — це не живе професійне спілкування). Не сумніваюся також, що в багатьох конторах є мікроменеджмент і вимоги працювати з 9:00 до 18:00, в кращих традиціях совка, а також кумовство (знаю особисто один такий приклад від знайомих).

Оминайте українські продукти десятою дорогою, знаходьте собі прямі контракти з іноземними продуктами, і буде вам щастя. Крім того, іноземний продукт без локального представництва вам буде платити набагато більше, ніж локальний продукт.

іноземний продукт без локального представництва вам буде платити набагато більше, ніж локальний продукт.

Нажаль так і є

вони тільки з англ мовою дружать :)

Часто наймають по трудовій

— Контракт ФОП — «ааа, можуть викинути на вулицю в любий момент і не роблять бронь»
— Трудова — «ааа, пришлють повістку, ще й контракт в гривнях»
— Дія сіті — «ааа, цифровий колхоз»

Люди, ви вже визначіться якось.

Тут вопрос кому что подходит. У кого уже ФОП открыт, лучше продолжать работать через ФОП. Кто-то понимает как работать по трудовой, хотя тут есть немалый риск, что завтра твоя трудовая пропадёт и её придётся восстанавливать, что довольно геморно. Дия Сити — это вообще штука новая и для многих непонятная.

Кто-то понимает как работать по трудовой, хотя тут есть немалый риск, что завтра твоя трудовая пропадёт и её придётся восстанавливать, что довольно геморно.

Ну от в мирний час трудова — ще +/-, але у воєнний — то скоріше для суїцидників, бо будь-якої миті можуть відправити на передок. І це жирний мінус, який перекриває всі можливі плюси (якщо ті плюси взагалі є). Відверто не розумію тих, хто досі працює по трудовій.

Дия Сити — это вообще штука новая и для многих непонятная.

Та цілком понятна, не раз вже розписували, що це система рабських контрактів з NCA, а також прекрасна можливість для чинушів загнати айтішників в окрему групу, і доїти з них більше податків (тільки вкрай наївна особа повірить, що гарантії в 25 років незмінних умов будуть працювати). Плюс в колгоспі не виплачують в реальній валюті, а лише в гривні по курсу, що теж жирний мінус.

— Контракт ФОП — «ааа, можуть викинути на вулицю в любий момент і не роблять бронь»

В мене до ФОПа жодних претензій. І мене не лякає «можуть викинути в будь-який момент», бо я цінний спеціаліст, який працює з адекватною компанією, і мене просто так не викинуть. Оці всі соцгарантії скоріше потрібні для нероб, які не особливо то комусь треба, але хочуть, щоб їм платили гроші просто тому, що вони є.

На бронь взагалі розраховувати не варто. Сьогодні вона є, а завтра нема, бо воєнкому так захотілося, і ти вже на передку під градами. Єдиний спосіб отримати справжню «бронь» — оминати військкомати десятою дорогою, і не шастати в місцях, де роздають повістки (тематичні канали в телеграмі в допомогу). А це і для ФОП реально.

А от колгосп — то повне г*вно, гірше ФОПа і трудової.

Мені сподобалося працювати в Аяксі у свій час. Не знаю як в інших командах, але в Апп тімі була дуже хороша атмосфера і контора в той час справді вкладалася у те, щоб наймати топових співробітників. Не кажучи уже про те, що сама предметна область цікава і down to earth. Зарплата була плюс-мінус ринкова на той час, перегляди в більшу сторону були по ініціативі компанії.

Із мінусів (знову ж на 2019й рік, зараз може бути по-іншому): через те, що вся розробка і R&D в Україні — відсутність практики англійської. Також через специфіку продукту напряг з можливістю ремоуту. Але знову ж, ремоут співробітники у моїй команді були, просто це була не дефолтна опція.

А який в них продукт?

Системи безпеки. Тобто, це хардвар. Працював з аналогічним замовником — не назвав би цю роботу «роботою мрії», краще її уникати. Багато специфики, яка потім ніде не знадобиться. Але все залежить від конкретної позиції, у хардварі усі позиції унікальні, це може навпаки бути корисним. Але ж в Україні таких мізерний мізер.

PS. Мого замовника тупо вбили в Маріуполі. Отакі вони, ризики України.

Якщо є бажання працювати у продукті, та ще й українському, то тут варіантів небагато. Ajax я би назвав хорошим місцем для роботи, якщо порівнювати з усіма іншими роботодавцями. А якщо враховувати тільки «українські продукти», то ІМХО це взагалі одна з найадекватніших компаній у цій галузі.

Тут я опираюся на свій півторарічний+ досвід роботи там (я уже майже два роки працюю в іншій компанії). Так що інфа про плюси і мінуси із перших уст. Звичайно, у різних людей різні досвід, але мій був доволі позитивний. Я працював деякий час з українським продуктом на початку своєї кар’єри. І з Аяксом тут не порівняти — небо і земля (на користь останнього).

Мова не йшла про українські продукти, а про компанії в Україні які роблять продукти

Побачимо як у них справи будуть після івенту 20 вересня

Презентація нової лінійки високопродуктивних карт.
Інтел щось ніяк не вийде нормально з Arc, для amd ринку вистачає.
Я б очікував ризики тільки від партнерства з Тайванем і Китаєм.

Ну так Nvidia це не тільки про відеокарти і перискорювачі на їх базі. Це також різні мережеві продукти. І український офіс якраз мереживими продуктами і займається.

Ну, як мінімум, менеджмент там трохи український.

Півтора роки тому сходив на співбесіду — вони хотіли відеокамери робити. На С. Розказав, що на С не треба, ліпше на С++. Побалакали за життя та овертайми. Відмовили, бо я не готовий до овертаймів, і звик працювати спокійно, а в них горить випустити продукт. А ще — бо я не маю досвіду керування великими командами (10 людей).

Пройшло півтора роки. Стучать на Джина. Знову потрібен лід робити відеокамери. Але — тепер на С++ нових стандартів, asio, треба зібрати команду з 3 сіньорів. Відкрив профіль — хутко зникли.

Ітого: в них так пригорає продукт, що профукали півтора роки. Але хоч щось зрозуміли — що складні речі ліпше на С++ робити. Але тепер їх кудись понесло в С++17 та asio.

Залежить від команди, це так. Особисто я овертаймив за весь час разів 5 мабуть. Але деякі тіммейти регулярно це робили, але тут справа не лише в темпі розробки, а й у тому, що на овертаймах можна заробити непогану прибавку до зарплати.

Системи безпеки.
Мого замовника тупо вбили в Маріуполі.

Занадто хороші системи робив? Не влаштувало грабіжників?

Цього не знаю, зізнання вони не залишили. Але системи захисту здебільшого від неавторизованого проникнення, бойових активних систем не робив він, тобто проти військового вторгнення воно аж ніяк не могло завадити.

вкладалася у те, щоб наймати топових співробітників.
Зарплата була плюс-мінус ринкова на той час

Розвод лохів?

Здається, що в аяксі люблять робити малопотрібні і іноді трохи небезпечні велосипеди. Типу свого протоколу синхронного шифрування. Чи дійсно це так?

Wix! Найкраще ставлення для працівників

Wix.com за 3 роки поки не розчарувала. Супер піпл-орієнтед компанія

Мені в CorvaAI подобається. Можна почитати відгуки — валідні, перевірено ) jobs.dou.ua/companies/corva/reviews

Що цікавого роблять?

Якщо в двох словах, то красіві картінкі :). Якщо не в двох, то real-time drilling and completion analytics, але для повноти картини краще на сайтіку в них почитать, бо, навіть попрацюваши там, я все не згадаю.

ооо, ми вже значно далі від того пішли ) Нас, якщо що, в Україні вже понад 60 людей

Сам розклеював об’яви в районі жулян на вокзалах ) В офіс, правда, туди так і не переїхали )

real-time data analysis для oil&gas. З бурових приходять дані, ми їх аналізуємо і будуємо графікі. Окрім того це app store for oil&gas. Така сама історія, як з аппками на телефони. Ти робиш свій додаток, який інтегрується до нас і продаєш його іншим клієнтам.

я трохи проти fossil fuels тому так, але дякую, що описали

Ну, ми видобутком чи дистрибуцією не займаємося. Наша задача різати кости. По суті ми робимо видобуток дешевшим і безпечнішим. Сам збираюся пересідати на електричку ) Але так, це все ще oil&gas.

Uklon — моя перша продуктова компанія, але краща серед усіх компаній, де я працював.

Такі самі враження в мене про MacPaw. Не знаю хто ще в Україні має настільки топові умови і комфорт для працівників. Тут є все, щоб ти працював, та й навіть все, щоб відпочивав:) Саме та компанія, де хочеться залишатись роками і нема до чого придертись

Wix. Дуже гарний колектив, відмінне ставлення компанії до працівників, ретельний відбір професіоналів (у моїй тімі три колеги з досвідом tech leading), можливість карєрного росту. Є ще великі плюси, про які я не можу говорити відкрито ;) Шукай більше інфи про Wix в мережі

В компанії працюють росіяни?

Не володію безпосередньо інформацією, яке громадянство вказане у паспорті кожного з 5 тисяч працівників по всьому світу, АЛЕ офіси компанії відсутні на території Росії і компанія зупинила свій бізнес в Росії.

Wix. є офіси у Києві, Дніпрі та Львові

Мені дуже сподобалося працювати у Ubiquity. В цій чудовій компанії я в повній мірі відчув, що я не лише розробник ПЗ, а й інженер. Результатом роботи над кожним продуктом є не лише програмне забезпечення, а і пристрій, запущений в серійне виробництво — не знаю чому, але це дає значно більше задоволення від результату виконаної роботи, ніж просто розробка ПЗ. До того ж, мені якраз так пощастило, що кожен новий продукт, в розробці ПЗ для якого мені пощастило брати участь, мав свої особливості та переваги, які робили роботу над продуктом ще більш цікавою як з технічної сторони, так і з точки зору привабливості продукту для цільової аудиторії, на яку продукт був розрахований.

Megogo, MacPaw, Grammarly, Uklon

Troll mode on
Розетка!
Troll mode off

Одни плохие впечатления от украинского продукта, палками гнали в офис в ковидные времена, когда через одного валились с температурой после посещения офиса, кидок на последнюю зарплату или отпуск, микроменеджемент, еумовство, внезапные увольнения пачки людей с проекта и к сожалению это не одна контора.

😥 найменше, що ви можете, це залишити відгук на доу, але й те буде дуже корисно майбутнім кандидатам

dou.ua/forums/topic/39234
Не хочу преследований и разборок с галерами. Отзыв можно оставить только с подтвержденного аккаунта и корпоративного мыла. Отзывы трутся после разборок с адвокатами.
Епаное.ит для этого есть

Та наче доу клялися що не труть

Отзывы трутся после разборок с адвокатами.

Проте, це буде значити що відгук правдивий. Плюс буде більше уваги, якщо хтось захоче перевести скандал в публічну площину.)))

[sarcasm mode on]
Мінцифри
[spanish shame mode on]

якби я повернувся в Україну

Ви так пишете, наче черевики шити збираєтесь десь на фабриці, а не працювати через інтернет.
Яка різниця де ви знаходитесь?

бо хочу в офіс ходити

Тоді — Аякс, без сумнівів!

Я не знаю найкраша чи ні, але знаю що BettterMe продукт. В мене від них плєдік є 🤗

І ще ось топік був про продукти dou.ua/forums/topic/3499

Коли мене бісить olx, мені хочеться туди піти працювати, щоб починити цей дригаючийся фронтенд 😝 хоч я не фронтендер

I ще ми на проекті використовували такий сервіс VGS а виявилося у них розробка в Києві jobs.dou.ua/...​ompanies/very-good-group

хаха і здоровенний баннер на всю сторінку, що компанія в дія сіті :D

Коли мене бісить olx, мені хочеться туди піти працювати

Виглядає, ніби там волонтерити прийдеться :) а не працювати

Про Materialise гарні відгуки.

Дуже багато продуктових компаній показали справжнє відношення до фахівців у ставленні до COVID-19 та Дія.City

Років 15 тому Матеріалайз файним місцем не вважався.
Навіть нещодавно, одна відома особа, коли їй туди порадив сходити, спитала «За що ти мене так ненавидиш?».

Materialise раніше поводили себе як Genesis чи гірше?

Там була низька зарплатня без нормальної можливості росту.

Моя перша робота в ІТ: джун-тестувальник, коли влаштовувався, казали, щопівроку перегляд зп. Спитав, на скільки. Кажуть, «ну не 50 баксів».
За пів-року роботи знайдено дофіга багів (за 9 місяців створив 1000 задач); дівчина, що мала лідити, знаходила в рази менше. ЗП підвищили на 50 баксів. Дівчина-лід звалила за кордон, мені (джуну) підкинули двох джунів, щоб я ними керував.

За 9 місяців роботи знайомі почали казати, щоб я десь пошукав собі аспірантуру за кордоном. Я почав думати за те, прийшов до менеджмента. Там питають: «То ти не знаєш, чи хочеш тестувати?». Кажу: «Не знаю.». Кажуть: «Нам такі працівники не потрібні.». Кажу «Ок, ви вирішили мої сумніви.». Відповідь дуже цікава була: «Ну може ще кілька місяців попрацюєш? Бо треба тестити продукт.»

Такі цікаві враження.

хм, а що цікавого вони зараз девелоплять?

Вони купили продуктову компанію в Україні, логістичний продукт, великий і цікавий. Офіс раніше у Харкові був, зараз з війною чув начебто вони до Львову перебралися, але в принципі останній час була віддалена робота.

Так і до війни в них був офіс у Львові (як мінімум 5 років). Працють на біло, хороша страховка, відносно низька ЗП, легасі(

У Львові так, є офіс, я казав за харківський.

Підписатись на коментарі