Краще місце за кордоном для роботи та проживання

Мене звати Олександр і я виїхав з України два роки тому і продовжую пошук оптимального місця для тимчасового комфортного проживання та роботи.

Колеги, будь ласка, поділіться досвідом у коментарях. Цікавить ряд питань:

— співвідношення ціна-якість житла;

— локація, інфраструктура, розваги;

— країна, умови перебування, які складності або навпаки спрощення;

— ціни на комунальні послуги, харчування;

— і, звичайно, якість інтернету, як мобільного так і вай фай в помешканні.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
і, звичайно, якість інтернету, як мобільного так і вай фай в помешканні

Ридаю лежачи, дякую!

В кого був досвід з Чехією та Словенією, в плані порівняння цих двох країн, що скажете?

Словенія — краще в плані клімату, географії, море, гори, безпеки.

Не взлетит =/
Не пятница )
ТС не Иван :D

Всем уже надоело дойчляндию обсуждать, а про остальные страны даже срач не разведешь ;-)

Нащо читати існуючі теми, краще нову створити ¯\_(ツ)_/¯

будь ласка, можна посилання на існуючу тему?

Софія непоганий варіант ) Розвинутіше усієї іншої Болгарії, є багато розваг, море 400 км, гори навкруги (від центру пів години — і ти на гірськолижному курорті). Гарна якість води, чудовий дешевий інтернет, ціни як в Києві а це ще й країна Євросоюзу. Достатньо укаїнців (з айті в тому числі). Якщо ви вже тут — добавлю в айтішний чат в телеграм, будемо ділитись досвідом))

будь ласка, добавте в чат +355686730042

робота я так розумію вже є і вона може бути з будь-якого місця?

Лондон — отличное соотношение всего: цена, качество, работа, культурная жизнь, погода.

Ціни високі, погода не краща ніж в Україні — в радіусі восьмиста кілометрів навколо Лондона немає берега моря чи океану, температура води в якому протягом року не опускається нижче двадцяти шести градусів за шкалою Цельсія.

в радіусі восьмиста кілометрів навколо

В умовну Італію що з Києва, що з Берліна, що з Амтсердама, що з Лондона треба летіти літаком, різниця буде десь в 1-2 години. Імхо, такий собі аргумент.

В умовну Італію

В Італії немає теплого моря, навіть в першій половині червня воно ще дуже холодне. Він говорить взагалі не про Європу

Для того, хто в дитинстві купався в північному Криму у червні, +18 то вже може бути, а +20 — норм ;)

До хорошого швидко звикаєш. Навряд чи ті, хто в дитинстві влітку жили в дідуся з бабусею у сільській хаті і змушені були справляти потреби у збудованому спеціально для цієї мети поза межами хати приміщенні, вважають для себе нормою жити таким же чином після покупки власного житла з санвузлами. Тож людина, яка має змогу обирати між морем з температурою води вище 26 градусів та температурою води 20 градусів скоріше за все обере більш комфортну для купання температуру води.

Повністю згоден. До речі, зараз проживаю в Саранді Албанія. Дуже гарне Іонічне море з температурою 27 градусів в липні та серпні.

От якби в Іонічному морі і в січні, і в березні температура води була 27 градусів, можна було б розглянути Албанію. Та оскільки взимку температура води в Іонічному морі значно нижча, потрібно розглядати інші країни. Я дійшов до висновку, що мабуть, не вдасться обрати найкращу країну для проживання, читаючи обговорення на форумі, доведеться проводити пошук самостійно.

до речі, цього року в озерах пінічної Італії вода була +28

Море, що омиває береги Італії, не належить до переліку морів, температура води в яких протягом року не опускається нижче двадцяти шести градусів за шкалою Цельсія.
На мою думку, вартими уваги з точки зору переїзду для постійного проживання можуть бути лише населені пункти, на території яких є облаштовані для пляжного відпочинку пляжі на узбережжях моря або океану, температура води біля яких протягом року не опускається нижче двадцяти шести градусів за шкалою Цельсія. Звісно, проживати в такому населеному пункті бажано не далі ніж за 800 метрів від облаштованого пляжу такого моря або океану, щоб можна було в будь який момент пішки сходити на пляж і спектись у пляжний волейбол, стрибнути з пірса у воду, поплавати, чи покататися на дошці для серфінгу або половити рибу. Навколо будь-якої точки в Лондоні, як і взагалі у Англії і взагалі в Європі (в тому числі у Італії, Іспанії та Франції), води в морі чи океані, яка протягом року не опускається нижче двадцяти шести градусів за шкалою Цельсія, немає не те що в радіусі 800 метрів, а й в радіусі 800 кілометрів.

Святославе, відкрийте нарешті для себе гідрокостюм :) ось в нас, наприклад — північний квінсленд: температура води така, як вам треба. Але ж іруканджі :) та й трохи крокодилів і білих акул

Скажу відверто, ніколи не користувався гідрокостюмом, якось треба буде спробувати. Користувацька історія виглядає наступним чином — бажаючий як слід відпочити приходить на пляж і печеться в пляжного волейбола. Звісно, забруднюється піском. Щоб змити пісок, стрибає з пірса в воду і трішки плаває. Виглядає так, наче з гідрокостюмом змити пісок буде не так зручно, як без гідрокостюма — потрібно буде прийняти душ (якщо на пляжі обладнано душ з теплою водою), витертися, одягти гідрокостюм і аж тоді йти плавати, а щоб продовжити пектися у пляжного волейбола, потрібно скинути гідрокостюм. Ну і взагалі, як відчуття при плаванні в гідрокостюмі — не гірше ніж без нього? Коли пливеш у теплій воді, то від самого відчуття дотику теплої прогрітої тропічним сонцем морської води приємно. Підозрюю, що з гідрокостюмом такого відчуття немає.

У нас нема пірсу. Заходиш по коліна в воду, і наступна волна змиває з тебе весь волейбол.

Ну так це якщо гідрокостюма немає. А якщо є, то як же вона змиє?

Та змиє.
Гірше якщо пісок зсередини.
І в гідрокостюмі треба мокрим бути.
Інакше жарко

Так я і маю на увазі той випадок, коли пісок зсередини. В пляжного волейбола бажаючий як слід відпочити печеться без гідрокостюма, бо в гідрокостюми пектися у пляжного волейбола жарко. Чи ні? Чи пробував хоч хтось пектися у пляжного волейбола в гідрокостюмі? Чи бачив хоч хтось хоч когось хоч десь, хто печеться в пляжного волейбола в гідрокостюмі? Підозрюю, що в пляжного волейбола всі печуться без гідрокостюмів, бо в гідрокостюмі пектися в пляжного волейбола жарко. А після того як спікся в пляжного волейбола, якщо натягти гідрокостюм, то пісок якраз і буде зсередини, а значить не змиється. Мабуть, буде неприємно муляти — треба перевірити. А після плавання зняти гідрокостюм, спектися у пляжного волейбола і знову одягти гідрокостюм — а мокрий гідрокостюм, за Вашими словами, важче одягати.
Словом, виглядає так, наче значно зручніше відпочивати на пляжі там, де температура води в морі чи океані вища 26 градусів за шкалою Цельсія, щоб не одягати гідрокостюм. Але я спробую попектися в пляжного волейбола та попавати з гідрокостюмом, може це я тільки думаю що воно дуже незручно, а насправді це не так.

Гідрокостюм мокрий другий раз важчеиодягати.
Спробуй, хороша штука.
Тільки розберися тобі дайвезський чи серферський

Той факт, що мокрий гідрокостюм другий раз важче одягти, свідчить на користь того, що гідрокостюм все таки не дуже хороша штука. Хіба що в пляжного волейбола пектися в гідрокостюмі, щоб не перевдягати його п’ять разів. І є підозра, що пектися у пляжного волейбола в гідрокостюмі буде занадто жарко. Словом, потрібно перевірити.

Гідрокостюм потрібен для тривалого перебування в океані. Це різноманітні водні види спорту чи полювання. Сильно довго в океані не поплаваєш — хвилі, акули, все таке.
В пляжний волейбол краще грати в уніформі, яка призначена для волейболу на пляжі.

Словом, щоб пограти в пляжний волейбол а потім поплавати, а потім знову пограти і знову поплавати гідрокостюм не підійде, а значить, щоб відпочивати таким чином цілий рік, потрібно жити на березі моря, температура води в якому протягом року не опускається нижче двадцяти шести градусів за шкалою Цельсія.

На мою думку, вартими уваги з точки зору переїзду для постійного проживання можуть бути лише населені пункти, на території яких є облаштовані для пляжного відпочинку пляжі на узбережжях моря або океану, температура води біля яких протягом року не опускається нижче двадцяти шести градусів за шкалою Цельсія.

От цікаво, а що думають люди, які живуть в таких місцях вже давно. Якщо температура води 26+ градусів, то температура повітря 30+ градусів, причому постійно. Я не можу назвати таку температуру комфортною для життя.

Навпаки, набагато краще жити там, де погода змінюється, є чотири чітких сезони. Це просто більш цікаво. А море, воно на те і море, що туди їздять під час відпустки.

Особливої цікавості від зміни пори року я не відчуваю — в пляжного волейбола значно цікавіше спектися. А от незручності від змін пори року величезні. От, наприклад, у вересні підхолодало, пройшов дощик — син потупав ніжками в калюжі, намочив кросівки і застудився — соплі, кашель. Доводиться зачиняти вікна, щоб від протягу не захворів ще дужче. А з закритими вікнами повітря у помешканні уже не таке свіже, як з відкритими. А оця необхідність щоразу при виході з приміщення одягати дитину відповідно до погоди. І на вулиці слідкувати, щоб не спітніла — у мене донька неодноразово хворіла бронхітом після того, як спітніла на вулиці в холодну пору року. Словом, незручностей від холодного клімату значно більше, ніж від теплого.

Зараз регочу уголос. Моя дитина ходить в шортах всю зиму, бігає, пітніє, жере льод, щоб охолонути. Звичайно, кашляє і має соплі, як і весь його клас :)) лікується водою, інколи ібупрофеном. Купається в океані при температурі +17 за шкалою Цельсія. І це ми йому ще не наливали :)

Мені здається, що якби я скупнувся в океані при температурі +17 за шкалою Цельсія, мені б ібупрофен не допоміг би позбутися застуди.

Мені здається, що якби я скупнувся в океані при температурі +17 за шкалою Цельсія, мені б ібупрофен не допоміг би позбутися застуди.

Це не дивно, якщо жити під кондиціонером і ходити до лікаря, через застуду :)

Так у мене немає кондиціонера.

«РПЗ — бідні люди» ))

З цим твердженням я повністю згоден. Та кондиціонер міг би і бідняк собі дозволити. Дружина категорично проти кондиціонерів.

Абсолютно комфортна температура. В мене зараз впала нижче 80, прийшлося вдягати футболу на балконі. Некомфортне це коли вище 100. Найліпша якраз у районі екватору. Де змін майже нема і шльопки з шортами і футболкою є одежою на увесь рік.

80 і 100 це по Фаренгейту? Чи вважаєте Ви, що країна, в якій Ви зараз перебуваєте,найкраща для роботи і життя?

Так, у фаренгейтах, звик і якось воно мені більш природне для людини, так само як і правий руль )) А країна як країна, головне що взимку нема отого білого гівна, пальми є, багато солоної води також. Не тропіки, нажаль, але кілька років пожити і працювати можна.

є чотири чітких сезони.

Ех, знову я сумую за Харковом :’( влітку +30+35, взимку іноді буває −20, є сніг, осінь тепла і жовта, а весна — тепла і волога, сходить сніг.

прям дуже спеціфічно, далеко на всім зайде тропічний клімат, особливо щом там жити
1-2 тижня ок

Так чому ж тоді більшість людей під час відпустки летять туди, де жарко? Думаю це через те, що більшості людей тропічний клімат більше подобається.

Так чому ж тоді більшість людей під час відпустки летять туди, де жарко?

Більшість з твого міста? Та й то сумніваюся. Кількість туристів у Лондоні більша, ніж у всій Греції. Я вже мовчу про Париж, Нью-Йорк або Токіо, дуже «жаркі» напрями :)

Мав на увазі своїх знайомих. Але щойно подумав, багато хто з них не лише на море літають відпочивати, а ще і в гори на лижі. Схоже, що дійсно все ж таки більшості людей притаманна любов до різноманіття, а не до жаркого клімату, а люди, що люблять жаркий клімат, як я, це меншість.

А ви мешкали у Токіо у серпні, наприклад? Та ще коли трохи задує з океану?

Між відпусткою і постійним проживанням є величезна різниця. Дивно таке на іт форумі пояснювати.

Поїхати на тиждень в Єгипет — кайф, жити там роками — нікоми. Аналогічно про Греції і т д.

Може з кайфом трішки переборщив :))

А от з Флоридою і Гаваями вже не все так однозначно, можна й про роки проживання замислитися.

Гаваї, це там де ціни космос і для американців з їх зп?

Ну може ж там недаремно так дорого, і за таку ціну там рівень життя дуже високий — теплий океан, пляжний волейбол, серфінг.

А ми тим часом відпрацовуємо 8 годинний робочий день ))))
З свого боку — оттак саме жив місяць в Іспаніі біля моря — діти через 3 тиждні не хотіли зовісім на море йти, а я з роботою там був 5-6 раз за місяц. Тому, якщо до моря +/- 100 км — це не проблема по рівнянню з високою арендою, дорогим життям, поганим сполученням с іншими країнами.

Ну, 5 разів на місяць все одно більше за нуль. А який був місяць, може вода була холодна?

А вам скирдувати, чи насолоджуватися життям?

Як уже написали нижче, чим доступніша/дешевша країна, тим більше вона «бананова». Чим розвиненіша країна, тим дорожча. Тут вже в кожного свої пріоритети. Прожив в Камбоджі півроку, з 1000 дол на двох живеш як бог, чи хотів би там жити на постійній основі — точно ні.

Можливо, Іспанія /Португалія/Коста Рика були б золотою серединою, якщо працювати на США, а не місцевий бізнес, треба дивитись які умови легалізації.

Тайвань. Пелосі літала, каже непогано.
Якщо серйозно, то або високі ціни та високий інституціональний розвиток, або низька ціна робочого часу та низький розвиток (і зазвичай злочинність). Якщо хочеш щоб і те, і інше — то там відбуваються зміни просто зараз (саме через дисбаланс).

Якщо тимчасово на зиму — дивись у бік Кіпру, але там багато росіян. То ж треба пошукати де більше наших. Із недоліків — ну дуже ліниве місцеве населення, тобто якщо ти сподіваєся на послуги класу люкс, не той випадок. А от якщо самодостатній та вмієш у ком’юніті — шукай контакти. Із неприємностей — біднішають вони. Звісно, не так стрімко як українці навіть близько. Якщо надовго... спілкуйся з місцевими «понаєхами», де що та й почому. Ті кого я зустрічав опісля — відростили ооот-такенні пузяки.

Пропоную подивитись взимку у бік Албанії. Низькі ціни на житло, смачна кухня, морське повітря. Зараз проживаю в Саранді, на півдні Албанії.

А є десь ваш біль розгорнутий опис життя податків аренди цін Албанії?
Чи може когось іншого, но з яким Ви згодні?

Якщо є сім’я/діти і до того жив в місті 500к+ то Польща.
Якщо нема сім’ї або їм ок і в селі то варіантів куча, я б їхав на берег моря/океану.

І готується до війни. Із відповідним ставленням до наших. Тому так щоб на довгий час — зараз важко передбачати. Вони можуть неймовірно швидко перетворитися на Україну за рівнем деградації державного ладу, зараз до того все йде, що стануть на воєнні рейки.

Так бувають же і міста 500к+ на берегах морів та океанів. Чи це щоб вода в морі чистіша була?

Польська атмосфера — це щось. Звісно якщо до того жив у Маріуполі чи Кривому Розі, то руде небо взимку та чорний сніг здадуться чимось знайомим.

Я буквально тиждень назад їхав трохи по сільським дорогам Польщі ввечері, то трохи «офігєл» від якості повітря.

так написав, наче Польща за розміром з місто.

Підписатись на коментарі