Працевлаштування самозайнятої особи

Доброго дня! Проводив нещодавно співбесіду із американською логістичною фірмою, яка пропонує працевлаштування за договором незалежного підрядника (Independent Contractor Agreement). За цим договором виплата заробітної плати здійснюється раз на місяць за допомогою Swift-переказу на валютний рахунок. При цьому ФОП відкривати вони не вимагають, і кажуть що це на мій власний розсуд.

Мене цікавить питання, щодо сплати податків. Якщо я не буду відкривати на себе ФОП і мені щомісяця будуть надходити кошти через Swift то певно що в податкової будуть виникати дуже цікаві питання з приводу джерела таких надходжень. Можна звісно сплачувати податок на дохід фізичних осіб, це 19,5%. Але чи можна отримувати такий переказ на свій власний рахунок ФОПу 3-ї групи, щоб цей дохід не оподатковувався 19,5% ставкою, а я звичайно собі сплачував податки у вигляді ЄСВ + 3%або5% з загального доходу за місяць.

Чи таке можливо? Завчасно дякую:)

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
звичайно собі сплачував податки у вигляді ЄСВ + 3%або5% з загального доходу за місяць.

Єдиний правильний варіант якщо це довготерміново.
Якщо на кілька місяців то можна і на рахунлк фізичної особи (і заплатити 20% податків)

Вашому Замовнику не принципово, відкриватимете ви ФОП чи ні, але для вас це важливо, адже здійснення підприємницької діяльності без реєстрації тягне за собою відповідальність також.
Тому найкраще буде, якщо ви зареєструєте ФОП, відкриєте валютний рахунок, отримуватимете дохід і оподатковуватимете його за ставкою 5%. На період війни можна перейти також на спецставку і сплачувати 2 % від доходу.
Договір із Замовником потрібно буде підписувати вже після того, як зареєструєте ФОП. Враховуйте також те, що КВЕД, які оберете для ФОП повинні відповідати послугам, які зазначені у вашому Договорі.

Якщо потрібна допомога — звертайтеся t.me/viktoria_chushenko_bip.
Вікторія, компанія «Бухгалтер ідеального підприємця»

здійснення підприємницької діяльності без реєстрації

100 раз розжовували

він може за рік мати 2 роботи на контракті як фізособа і це не є підприємницька діяльність

Вікторія, компанія «Бухгалтер ідеального підприємця»

я розумію що це потенційний клієнт, але пишете неправду

Автор топіку відразу поставив запитання, чи можна сплачувати на рахунок ФОП, а не платити 19.5 % (як фіз.особа), тому якщо це саме підприємницька діяльність, і кошти будуть заходити систематично — моя порада реєструвати ФОП, допомогати державі податками і спати спокійно :)

Але ви праві, дійсно, можна отримувати одноразовий платіж як фіз особа і сплачувати 19.5.

цікаві питання з приводу джерела таких надходжень.

покажеш банку контракт на 2-х мовах або переклад контракту
те саму в податковій, ще й медаль дадуть якщо прийдеш в січні

податок на дохід фізичних осіб, це 19,5%

в гривні за курсом минулого року
гривня стрибне до 50 і вже починаєш економити

не лізь у ФОП

І ще тобі знадобиться валютний рахунок.
Уточни чи є зараз примусова конвертація в гривну.
Раніше не було, коли так працював. на відміну від фопа.
І ось тобі ще 10 відсотків знижка

Так це і працює. Саме на валютний рахунок ФОП отримуєте платню і декларуєте її як дохід ФОП. Все. Не хочете заморочуватись із курсами, книгою доходів та деклараціями — скористайтесь Таксером — там все просто: taxer.ua/uk/.255141072

Рисуете правильный инвойс, кидаете в банк на валютный фоп, получаете, платите налоги — и все.

Підписатись на коментарі