Чи варто переїжджати до Великої Британії? (з наступними вхідними даними)

Всім привіт!

Отримав візу у Британію на 3 роки по програмі для українців.

Питання відносно Британії:
1. Як важко знайти житло на перший час?(перші 2-3 місяця мабуть буду у безкоштовному готелі)

2. Чи адекватна зп для Британії у 2к фунтів/місяць?(думаю оформити umrella company через 6 місяців і продовжити працювати із поточним роботавцем, зп вираховував по калькулятору, цифра вже після сплати податків)

3.Чи важко знайти роботу там та за яким типом емлойменту працюють і спеціалісти?(читав про umbrella compnay та ltd)

4. Як саме відрізняються вимоги для кандидатів у Британії vs Україна?

5. Якщо раптом хтось працює у Британії як контрактор, підкажіть будь ласка з якими труднощами ви зіштовхнулись на старті?

Мої вхідні дані:
1. Mobile developer(react native)
2. Комерційний досвід = 2 роки
3. Працюю у європейській компанії як ФОП, відповідно вся комунік на англ(тільки нещодавно змінив роботу, тому не хочеться через 6 місяців шукати щось інше в Британії)
4. English B2
5. Ще навчаюсь в Україні у ВУЗі(тобто, диплома поки немає)

Буду дуже вдячний за відповіді та звернення уваги на те, що не врахував :)

Всім дякую та гарного Вам дня!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Шукайте в телеграмі групи «Житло Англія UA», «Інфо Блок».
Спочатку спробуйте орендувати кімнату (напевно зараз 100 — 120 в тиждень), потім вже розберетесь в якому районі краще жити і т.д. Щось чув за «umbrella» колись, але здається, що краще працювати без тої «umbrella», тому говоріть що у вас десь в загальному було досвіду більше 3 чи 5 років, треба уточнити скільки має бути, але це ніхто не перевіряє.

Я живу в Лондоні 10 років. 2к для Лондона це дуже мало, тільки оренда окремого житла буде 1.5к . Подивиться на rightmove.co.uk Залишиться 500 на їжу й пиво. Я б рекомендував поселитись в меншому містечку або шукати іншу роботу. Ще можна отримати місцеву освіту, там ніби були програми для українців.

Одному можна й кімнату. Якраз прокачати мову та інтегруватися

Донедавна держава компенсувала аренду жтла тим хто допомогав українцям.
Вже ні

Я в Англії вже приблизно місяць (у районі Глазго), можу сказати що із житлом повна жесть. Тут немає такого, як в Україні, коли real estate агенції виділяють тобі окремого агента, який шукатиме житло і надсилатиме варіанти на розгляд, дзвонитиме і резервуватиме за тебе огляди, тощо (навіть якщо і знайти таку агенцію, комісії за послуги будуть просто абсурдні). Єдиний варіант це сидіти на rightmove, zoopla або openrent та оновлювати їх кожні 10 хвилин, одразу дзвонити і резервувати огляд.
При огляді квартир у Глазго крім мене на одну претендували ще мінімум людей з 10 — тим більше навіть якщо все гаразд і готовий винайняти квартиру одразу — рішення за лендлордом або агенцією, а причину відмови тобі як кандидату вони надсилати абсолютно не зобовʼязані.
От такий пошук квартир (оновлення сторінок, дзвінки, резервування оглядів і тд) у мене зайняв трохи менше місяця, вдалось знайти лендлорда який підтримує Україну та пішов на зустріч. Та це при тому, що я мусів оплатити 6 (!) місяців оренди наперед, окрім tenancy deposit. Із робочим контрактом і виписками з укр банку про доходи не було ніяких проблем, але можливо просто пощастило із лендлордом.
Як і писали раніше, сама сума оренди це тільки початок, потрібно також враховувати і council tax band, і UPC rating (енергоефективність, від цього залежатиме розмір комунальних платежів по опаленню), а також і можливу страхівку на дорогу персональну техніку вдома.
Надіюсь, що ближче до півдня ситуація все ж трохи легша, але також варто врахувати, що і ціни на оренду набагато вищі.

тільки в пабі нікому не кажи, що Глазго це Англія. Бо будеш битий

Ахаха, то правда, на автоматі написав і не помітив

Привіт. Напишіть в тг @sawqa додам до кілька ІТ чатів українців тут в Англії. Зможете детальніше попитати людей.

Если без семьи, то на 2к будет норм. При съёме жилья нужно учитывать, что нужно платить за аренду, кансил такс(он зависит от местоположения дома, к примеру мы платим 200 фунтов в месяц) и коммуналку.

Зрозумів, дякую)
Так, я без сім’ї, мені 22, от думаю чи взагалі варто пробувати 😅

Тут нужно понимать зачем оно Вам нужно. Если Вы к примеру сейчас в Польше и ровно сидите на попе, то оно и там хорошо будет. Если есть желание утроится в какую-то компанию которая есть к примеру в ЮК или в ФААНГ, то да смысл будет. Но нужно быть готовым к тому, что жильё найти не просто и цены реально кусаются, особенно в сфере услуг. К примеру поход в барбершоп обычно от 15 фунтов. Пицца к примеру в Доминос около 20 фунтов. В Лондоне борщ дешевле 6 фунтов не видел.

Подскажите, а вы налоговый резидент Британии? Или есть какой-то формальный способ не платить налоги

Скоро им стану. Можно не работать — тогда не нужно будет платить налоги ;) Других способов не знаю.

Так, я без сім’ї, мені 22, от думаю чи взагалі варто пробувати

Зараз єдиний момент коли варто.
Як буде сім’я то буде дуже напряжно.
Як станеш сіньором+ то не буде смислу.
Тому їдь туди, як приїдеш то шукай ремоут роботу по спеціальності і селись в якесь невелике містечко.

Поки роботу не знайдеш то працюй через нашого ФОПа + валютна картка ФОПа через монобанк.

Ще навчаюсь в Україні у ВУЗі(тобто, диплома поки немає)

Сподіваюсь ти вже виїхав, бо студентів не випускають

бо студентів не випускають

Их и не выпускали... умные сейчас стали резко не нужны
Выпускали кто поступил до дня 3.14здеца...
и единиц кто поскандальнее оказался... через депутатов и других желающих попиариться на этой теме.

Як важко знайти житло на перший час?

Якщо шукати квартиру, то без місцевого контракту з нормальним доходом складно, готуйте депозит за 6 місяців, або шукайте гарантора + візьміть до уваги великий попит на житло у містах типу Лондона чи Манчестера. З кімнатами вроді легше.

Чи адекватна зп для Британії у 2к фунтів/місяць?

Ну 2к фунтів у Лондоні та 2к фунтів у якомусь містечку це різні речі, порівняно з Україною ваша купівельна спроможність впаде в рази. Краще пошукати щось місцеве з часом.

Як саме відрізняються вимоги для кандидатів у Британії vs Україна?

Якщо у вас хороша англійська, то майже ніяк. Зі свого досвіду, їхні продукти переважно шукають більш result oriented людей з справді прикладними знаннями(тому готуйтесь до кількох інтерв‘ю), але можуть й на більш серйозну позицію відмовити якщо по софт скілах не підійдете. В мене навіть диплом просили :D

Тобто, з депозитом за 6 місяців впринципі можна щось пробувати відносно житла?(без місцевого контракту на робочого, наврядчи європейський будуть дивитись)😅
Планую жити поблизу Лондона, наприклад Кройдон або Краулі

Первое что стоит сделать — забыть про РН как про страшный сон ;-)

І як перекваліфікуватися далі наприклад на андроїд ? Всі компанії хочуть спеціаліста який має досвід з відповідною технологією

Идите в вэб. Кроссплатформа не имеет таких возможностей для роста как вэб.
Мобайл нативный — слишком специфичный чтобы в него свичатся.
На реакт после РН самое то.
Быстро и денежно.

Я вже років 10 бачу ці казки про зростаючий веб, а насправді — HP webOS, FirefoxOS, KaiOS одна за одной здуваються, хіба тільки хромбуки так-сяк тримаються за рахунок дешевизни і агресивного просування в американських навчальних закладах. І web-версія Дії врізана в функціональності порівняно з застосунком. Чимало великих сайтів при відвідуванні з лопатофонним юзераґентом також наполегливо ставлять палки в колеса і просять встановити застосунок, бо з оглядача шпигувати незручно. Ще й Flutter у двері гупає. То коли вже це ваше світле вебне майбутнє?

Flutter у двері гупає

Та флаттер уже три года под дверью стоит ;-)

Пойдите найдите норм вакансию на флаттере на Джине)))

Підписатись на коментарі