Як шукати роботу і які схеми працевлаштування в Великій Британії?

Тк вже вийшло що зараз планується переїзд в UK по схемі Homes for Ukraine.

Прибуття в ЮК планується в середині жовтня. По цій схемі в мене буде повноцінний дозвіл на роботу, тож весь ринок праці в ЮК відкритий для мене, чим я і планую скористатися.

Головний мій стек це дотнет + фронтед (жаваскріт, жквері, енгулар) + бази даних (сіквел, оракл та модні зараз носіквел бд) + трохи мікросервісів (куди ж без них) + ще трохи всякого потрошку. Тобто, як зараз модно казати, фулстек.

Зараз трохи помоніторив вакансії на джоб сайтах по своєму стеку і що я бачу:

— Є два типу зайнятості: контракт та якийсь аналог нашого КЗОТу

— по отому британському КЗОТу зарплати щось вже дуже сумні — десь 30-70 тис фунтів на рік

— По контракту в принципі повно доволі приємних цифр близько 500-600 фунтів за добу. Тобто якщо працювати, то тільки по контракту, бо по КЗОТу щось якось сумно буде.

Звідси перше питання: де можна почитати про різницю в працевлаштуванні по отому КЗОТу та по контракту? Чому між цими двома схемами працевлаштування така вражаюча різниця в зарплаті?

Друге питання: розкажіть мені де там прийнято роботу шукати, бо ті джоб сайти якусь дурню показують. Я ніяк не можу повірити що вони дійсно намагаються знайти програміста десь так на 40 тис фунтів в рік, схоже на якись скам від рекрутингових агенств. Вибачте, але в Польщі вже повно роботи по 6-8 тис ЮСД на місяць.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному4
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вклинюсь в тему. Где искать работу в Англии? Есть ли вакансии не в Лондоне? Например, Бирмингем.

Я поки що таке дивлюсь
www.totaljobs.com/jobs/in-london
www.cv-library.co.uk
www.cwjobs.co.uk
Аналога джина в ЮК на даль немає.

Якщо говорити про Лондон, то реальні зп (.net,java,nodejs,python) думаю десь такі — 40к це студент junior. Мідл 50-80, сеніор 80-110. Ще треба сказати, що це зараз самий міцний доллар зі співідношенням 1.12-15 до фунта, а в основному це було 1.3-1.4, тобто 70-75к фунтів це було біля 100к американських. Пишіть в приват, потрібен саме такий стєк — оплата вище середнього по ринку.

Дякую.
Я по джоб бордам порився, то десь приблизно такіж цифри отримав.
Правда ще є контракторство, з оплатою фунтів до 700 за день, але хз які там нюанси можуть бути.

Нюанс у тому, що можуть не захотіти зареєструвати компанію, типу віза, раджу скористатись Tide — це типу необанк як Моно, дозволяє відкрити компанію і одразу бізнес рахунок. Якщо ж наявна віза не сподобається, то можна буде працювати через Umbrella Company, типу а-ля якийсь Епам, який буде отримувати повний рейт, типу 700 фунтів за день, брати свою комісію і Вам виплачувати решту.

Нюанс у тому, що можуть не захотіти зареєструвати компанію, типу віза, раджу скористатись Tide — це типу необанк як Моно, дозволяє відкрити компанію і одразу бізнес рахунок.

дякую за інформацію, буду знати.

працювати через Umbrella Company

Я тут з однією такою спілкувався
Роблять Tier 2 візу і хочуть за це 20 відсотків зарплати до податків. Поки що відкладу їх в сторону. Якщо з візою по Homes for Ukraine через три роки будуть просити поїхати додому, то мабуть повернусь до Umbrella Company за робочою візою, але поки що не треба.

Ну якщо роблять нормальну Tier 2 то це дуже круто, на жаль, в чомусь це рабство на 5 років, але після 5 років Indefinite Leave to Remain, потім +1 рік і громадянство, я сам через таке пройшов. Схема Homes for Ukraine не враховує роки проживання для отримання Leave to Remain, тобто є гнучкість з роботодавцем, але якщо надумаєте тут залишатись, то доведеться шукати роботодавця який зробить Tier 2

Так, то все так і є.
Побачу як воно буде, може за ці три роки пощастить знайти норм роботу з Tier 2. Поки що віддавати 20 відсотків доходу за візу не хочеться. Є ще роботодавці які роблять Tier 2, але релокейтити там мало хто хоче, а якщо і релокейтнуть то це прив’язка до однієї роботи, чого не хочеться. Та й довго воно все робиться.
Зараз сподіваюсь що по Homes for Ukraine наїде купа народу і ЮК через якийсь час буде легалізовувати якось тих, хто залишається. Якщо не вийде то так, буду повертатись до пошуку роботи з робочою візою.

Схема Homes for Ukraine не враховує роки проживання для отримання Leave to Remain

А це точно? Бо я колись читав що рахуються всі роки, не важливо яка віза, головне щоб ти був в ЮК. Також Hoes for Ukranian може будет продовжена після 3 років, нажаль як саме і чи це точно питання ще відкрите.
Якщо є лінк на пояснення буду дуже вдячний.

This scheme is currently not a route to settlement. Individuals who have leave on a route to settlement should consider carefully whether the Ukraine Extension Scheme would be the right route for them to apply for.
www.gov.uk/...​-and-their-family-members

тут ключове слово

currently

Дякую але хіба
The Ukraine Family Scheme
Homes for Ukraine scheme
Ukraine Extension Scheme
це все те саме? Може це три різні схеми для різних ситуацій?
Ukraine Extension Scheme
Ukrainian nationals in the UK who have temporary visas, including work, study or visit visas can apply to the Ukraine Extension Scheme free of charge.

Також
You can apply for citizenship if you’ve lived in the UK for 5 years and have had one of the following for 12 months:

1 — indefinite leave to remain in the UK
2 — ‘settled status’ (also known as ‘indefinite leave to remain under the EU Settlement Scheme’)
3 — indefinite leave to enter the UK (permission to move to the UK permanently from abroad)
Я так розумію через 5 років на сехмі для українців можна буде подаватись на громадянство через пункт 3.

www.gov.uk/...​ndefinite-leave-to-remain

Сама схема для українців дозволяє продовженя статусу через 3 роки, про це написано у листі про надання права приїхати в ЮК по цій схемі.

по пункту 3 це якщо 10 років якось пропрацюєте, щоб за 6 треба нормальну візу

Та наче 5 років достаньо, про це ж і написано, що можна подаватись ящо ти 5 роікв жив в ЮК ТА 12 місяці по одному із тих 3 пунктів.

You can apply for citizenship if you’ve lived in the UK for 5 years AND have had one of the following for 12 months:

тут ключове

indefinite leave to enter the UK

— не всі візи дозволяють подаватися на ILR, українська схема одна з них, тому найращий варіант — приїхати по схемі для українців, знайти роботодавця який переробить візу на робочу для skilled workers і тоді через 5 років отримати ILR

Ну це для першого пункту, хіба 3 пункт не підходить?
UPD
Мабуть не зовсім, бо мова про право на постійне а не тимчасове.
Мабуть таки так — або 10 або через 5 на Tier 2

Under the Ukraine Extension Scheme, individuals will get three years leave to remain in the UK and will have the right to work, study and access public funds. This scheme is currently not a route to settlement — через 5 років не вийде 100%

Так, я зрозумів уже, дякую за допомогу!

Я вже якось сюди доїхав і трошки порозпитувув про продовження мого перебування після 3х років.
В Британії з 2015-2016 років проживає значне ком’юніті біженців з Сирії. У них така сама ситуація і майже така сама схема перебування в ЮК. Нікого тут не вигонять. Періодично ходять на інтерв’ю і якщо вони не мають проблем, сплачують податки і все таке інше, то дозвіл на перебування в ЮК разом з дозволом на роботу продовжують. Так можна просидіти 10 років, а потім, за бажанням, апплаїтись на громадянство.
Також, що цікаво, знайшов групу в телеграмі про роботу в Англії. Там люди робітничих професій шукають собі підробіток на будівництві, фермі і таке інше. Я не знаю як вони попали в ЮК і на якій візі вони сидять, але купа народу приїхала сюди задовго до початку війни і на руках мають усілякі там дозволи, сертифікати та рахунки в банках. Тобто папери для отримання яких потрібно перебувати в країні легально. Я поки що хз як вони це роблять, але роблять і таки масово.

Для себе вирішив поки на звийчайному статусі для Українців, потім як роздуплюсь, відпочину трохи, та роздуплюсь з місцевим ринком то вже буду приймти рішення, чи варто переходити на Tier 2 чи далі сидіти на HFU.
Також якщо і будуть зміни для нашого перебування то це не зміни в однин місяц, типу — «через місяц усім додому», це буде рішення за здалегіть.

Дякую за інформцію.

700 за день це значить, що окрім технічних навиків дуже високого рівня, потрібна ще вільно говорити мовою бізнесу на англійській — це дуже далеко від просто робочих мітингів на англ.мові :)

Зрозуміло, це такий собі сіньор архітект на галері по нашому. Шо в принципі і самому нецікаво, та й не дуже де звали якщо чесно. Тобто недосяжна цифра в моєму випадку)

С понедельника курс сильно просел £1 = $1.07

Усі ці цифри це у фунтах до податку? Тобто реальні цифри будуть десь на 30-35% менше

Так
Ось тут калькулятором податків можно погратись listentotaxman.com

Підписатись на коментарі