Потрібен парафін б/у для ЗСУ
Для виготовлення окопних свічок для ЗСУ, необхідний парафін, стерарин, воск. Можна той, що був у користуванні.
Збирають тут: uhelpis.org.ua/projects.html
Для виготовлення окопних свічок для ЗСУ, необхідний парафін, стерарин, воск. Можна той, що був у користуванні.
Збирають тут: uhelpis.org.ua/projects.html
Взагалі то парафін — це «побічний» продукт нафтохімічного виробництва, зокрема, очистки дизеля. В Україні із цим напряг.
А ще подібні речовини мають випадати в осад при виготовленні вимороженої рослинної олії (це досить розповсюджений метод рафінації), спитали б в них, може є відходи виробництва, які можуть замінити парафін. Але чи відділяють їх від лецитину — цього сказати не можу, останній є цінним продуктом, тобто на паливо не годиться. Проте якщо олію виганяють гептаном, то цей осад може лишатися окремо від лецитинової фракції.
Краще б запитали що до використаної рослинної олії. Вона добре горить у пічі, навіть імпровізованій, майже не чадить, і дозволяє розпалювати інші види твердого палива, оминаючи фракцію диму, яка видає позицію. Але свічку з неї не зробиш, вимагає температури (тобто, закритого контура) щоб не чадіти.
Звісно все це уступає по усіх характеристиках звичайнісінькому пропановому балону. Зокрема, парафін уступає в потужності. До того ж балон можна закопати.
Що до самого парафіну — краще запитати у виробників сиру. Може вони зможуть домовитись провезти партію без податків як гуманітарну допомогу. Може у них самих є залишки виробництва, що не дозволяють повторне використання для харчового продукту, але на свічку згодиться. Вони використовують парафіну найбільше, тому знають де взяти.
Акцентую увагу, що парафін — досить ефективний розчинник органічних сполук, а від так, харчовий вимагає досить суворого очищення. Тобто, технічний нафтовий парафін (як для пропитки кабелів), скоріше за все сильно дешевший. Але від нього смердітиме нафтою, і від його продуктів також, як і те із чим він рядом лежав. Знаєте «запах газу», що дає метилмеркаптан? Ото так тхнутиме.
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів