Не грошима єдиними. Гендиректор Google закликає співробітників зрозуміти скорочення бюджетів на відрядження і бонуси

Генеральний директор Google Сундар Пічаї порадив співробітникам не ототожнювати задоволення з грошима. Про це він заявив на зустрічі TGIF (Thank God It’s Friday) у Нью-Йорку, — пише CNBC.

На запитання співробітників, чому компанія скорочує бюджети на відрядження та бонуси, Пічаї відповів наступне:

«Як мені це сказати? Послухайте, я сподіваюся, що всі ви читаєте новини ззовні. Той факт, що ми стали трохи відповідальнішими через одну з найскладніших макроекономічних ситуацій за останнє десятиліття, я думаю, що важливо, щоб ми, як компанія, об’єдналися, щоб пережити такі моменти»

Крім того, він зазначив:

«Я пам’ятаю, коли Google був маленьким і задиристим. Не завжди було весело — ми не повинні ототожнювати задоволення з грошима. Я думаю, що ви можете зайти в стартап, який важко працює, і люди можуть отримувати від цього задоволення, і це не повинно завжди прирівнюватися до грошей»

У липні компанія Alphabet повідомила, що другий квартал поспіль її прибуток і виручка виявилися слабшими, ніж очікувалося, а зростання продажів в третьому кварталі, як очікується, буде виражатися однозначними цифрами, в порівнянні з ростом більш ніж на 40% роком раніше, — пише Mezha.Media.

Серед інших проблем компанії Пічаї назвав і бюрократію в компанії. Нагадаємо, що в липні Google запустив кампанію «Simplicity Sprint», щоб покращити ефективність співробітників.

«Можливо, ви планували найняти ще шістьох людей, але, можливо, вам доведеться обійтися чотирма, і як ви збираєтеся це зробити? Відповіді будуть різними для різних команд»

Він додав, що компанія «як і раніше інвестує в довгострокові проєкти, такі як квантові обчислення», і зазначив, що в часи невизначеності важливо «бути розумними, бути економними, бути ощадливими, бути ефективнішими».

Гроші чи бонуси?

51%
6%
41%
3%
228 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А еще в кризис можно платить продукцией компании.

Нельзя, ибо с продукции нельзя взять подоходный налог.

Це старий прийом «ефект кози» (купи козу — продай козу)

Прийом застосовують якщо особовий склад зажрався.
Треба зробити хуйого, а потiм вернути як було.
У спiвробiтникiв виникне вiдчуття покращення та полекшення.

Бонуси і плюшки мають більше сенсу у інших системах оподаткування. Наприклад якщо сумарний податок на зарплату 50%, а витрати на відрядження чи інші бонуси і плюшки не оподатковуються, то у бонусах є сенс.

Ахахаха, нет. Смысл бонусов в том, что зарплату (рейт) снижать нельзя, но если сделать базовый рейт низкий, а остальное добивать бонусами, то можно держать работника в ежовых рукавицах (либо вкалываешь за бонусы, либо сидишь за мизер).

Есть хитрые рекрутеры на собесах заманивают бонусами, мол готовые предложить меньше, а остальное добьешь бонусами, я говорю бонусы сразу в топку. Бонус хочу плачу, хочу вообще не плачу

А ще 8 місяців назад люди купували фотографії, називали це тфц і робили стартапи. А тепер кодять за макарони з кетчупом.

За час роботи в IT, чув фразу «дєньгі нє главнає» двічі. Вперше був надто недосвідченим та молодим, тому дійсно так вважав. Вдруге я вже розсміявся в обличчя менеджеру, що це казав :))

Другий раз це був дійсно крутий керівник, який просто не очікував, що я таке вже чув, тому розмова пішла не за його планом))

Работать в нашем банке — большая честь!

еще 15 лет назад, тогдашний сео нам заявил «зачем вам деньги у вас работа интересная», опередил время

зачем вам деньги

Так тем у кого они есть о них и не надо задумываться... они задумываются о том как их приумножить... ну или хотябы не потерять :)))

Можна замість грошей розплачуватись мертвими проєктами: killedbygoogle.com

Як зробитись мудаком?
Дати людині щось хороше, потім забрати це і замінити на звичайне.

Підписатись на коментарі