Не грошима єдиними. Гендиректор Google закликає співробітників зрозуміти скорочення бюджетів на відрядження і бонуси
Генеральний директор Google Сундар Пічаї порадив співробітникам не ототожнювати задоволення з грошима. Про це він заявив на зустрічі TGIF (Thank God It’s Friday) у Нью-Йорку, — пише CNBC.
На запитання співробітників, чому компанія скорочує бюджети на відрядження та бонуси, Пічаї відповів наступне:
«Як мені це сказати? Послухайте, я сподіваюся, що всі ви читаєте новини ззовні. Той факт, що ми стали трохи відповідальнішими через одну з найскладніших макроекономічних ситуацій за останнє десятиліття, я думаю, що важливо, щоб ми, як компанія, об’єдналися, щоб пережити такі моменти»
Крім того, він зазначив:
«Я пам’ятаю, коли Google був маленьким і задиристим. Не завжди було весело — ми не повинні ототожнювати задоволення з грошима. Я думаю, що ви можете зайти в стартап, який важко працює, і люди можуть отримувати від цього задоволення, і це не повинно завжди прирівнюватися до грошей»
У липні компанія Alphabet повідомила, що другий квартал поспіль її прибуток і виручка виявилися слабшими, ніж очікувалося, а зростання продажів в третьому кварталі, як очікується, буде виражатися однозначними цифрами, в порівнянні з ростом більш ніж на 40% роком раніше, — пише Mezha.Media.
Серед інших проблем компанії Пічаї назвав і бюрократію в компанії. Нагадаємо, що в липні Google запустив кампанію «Simplicity Sprint», щоб покращити ефективність співробітників.
«Можливо, ви планували найняти ще шістьох людей, але, можливо, вам доведеться обійтися чотирма, і як ви збираєтеся це зробити? Відповіді будуть різними для різних команд»
Він додав, що компанія «як і раніше інвестує в довгострокові проєкти, такі як квантові обчислення», і зазначив, що в часи невизначеності важливо «бути розумними, бути економними, бути ощадливими, бути ефективнішими».
15 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів