Залишитися на заочці чи таки кинути університет?

Доброго вечора всім. Виникла у мене не проста ситуація.

Я зараз навчаюсь у двох університетах, Український та Литовський. У першому на 2 курсі, а у другому на 1. Спочатку думав залишитися тільки в литовському університеті, але порадившись із батьками вирішив залишитися і довчитись цей семестр в укр.університеті, а потім просто перевестися на заочку. Але почавши навчання у двох універах очно зрозумів, що це занадто складно для мене, тому що доводиться вставати раніше, щоб встигнути на лекції або практики в першому універі, після чого відразу ж бігти в інший. І шось я так задумався, а чи точно з переведенням на заочку мені стане легше? Адже там, по суті, мені доведеться абсолютно все вчити самому, з самого нуля. І як би зараз я теж здебільшого все навчаю сам, бо на лекції в укр.універі не встигаю(тільки відзначаюсь і відразу біжу в літ.універ), але так хоча б є можливість у разі чого попросити допомоги у викладача і одногрупників, а на заочці не зрозуміло як бутед.

Так ось, у чому полягає моє питання. Як правильніше вчинити: продовжити вчитися в двох універах (просто в одне очно, а на іншому заочно) і намагатися як-небудь, підробляти або кинути рідний універ, а час, що звільнився витратити на вивчення Java (хочу стати Java розробником) щоб на 2 курсі літ.уніка (ну або ж до середини 2 курсу) податись на стажування або ж на повноцінну роботу (навчання в літ.уніку я звичайно кидати не збираюся).

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Так а смысл ща на стационаре учишься как на заочке уже второй год такое.Плюс сейчас есть программа академична мобильнисть, можешь учиться где хочешь, потом только справку в свой универ приносишь и все! У нас многие так сделали, ну и к нам многие приехали в основном Николаев, Херсон...

Высшее образование всегда дает преимущество в выборе работы, даже за границей.

Якщо не вийде ходити тільки на сесії, то, можливо, краще дропнути поки ти ще софомор. Університетські вінтажні газогенератори будуть тільки забирати час та псувати настрій, оточення в закладах освіти не викличе відчуття наукової тусовки, це не варто тієї мукулатури, яку ти отримаєш після закінчення.
Прокачаним студентам типу фіналістів всяких ICPC універ цікивий не буде, а значить їх не буде в твоєму нетворкінгу, який є одним із основих факторів бусту спеціаліста.
На жаль, ВНЗ в Україні як соціальний інститут ніякого відношення до науки не має і служить лише для відстрочки/соціалізації.
Диплом в Україні можна буде і купити а потрачений час вже ні.

Кроме отсрочки уник ничего не даёт, а забирает много времени, которое можно потратить на обучение, но это если у тебя все ок с дисциплиной. А вообще, как уже писали, курсы единственная годная вещь в Украине. Потому что у нас рынок ориентирован на аутсорс, соответственно знание технологии стоит выше, чем знания математики и алгоритмов

Краще кидай укр університет і спробуй далі вчитися в литовському університеті + пробуй різні курси, в Україні вони класні! Шкода що вони не оцінюються Україною, хоча Україною як бумажка після університету (та укр. бумажка , типу диплом — ще й без норм знань та незрозумілих лекції (Яких доречі в Україні 70% занять 🙃, коли на звичайних курсах до тебе підходить (бо дякувати вас не 600 людей і т.д. ) викладач і відповідає на запитання чітко структуровано + допомагає ! Які лекції в українських курсах по АйТі , там відразу практика(акьувальна) і допомога ) )

Я навчаюсь зараз в другому університеті в Україні (перший кинула після 2-го семестру бо вже так набридло там вчитися ... Хоча була стипендія перший курс , наче 1278грн... Навчалась в ХНУРЕ на кафедрі АКТ .. короче, за 2 роки я так і не зрозуміла що це за спеціальність на котрій я була.) Зараз навчаюсь в ХНПУ Сковороди на контракті, навчаюсь бо батьки змусили отримувати диплом про вищу освіту...(
Що, хочу сказати, сенсу вчитися не має, програма та навантаження на студентів — не адекватні та не ефективні на практиці .. + 4 роки вчитися (якщо можна опанувати спеціальність за рік/пів року)

Тому кидай укр університет, залишайся в литовському бо від нього більше користі і спробуй себе на курсах по АйТі !
П.С. також віднестися до вибору курсів з уважність, краще обирати серед крутих, або орієнтуватися на відгуки тих людей котрим довіряєш

Найперше добре зрозумійте ціль. Тільки робота пошвидше? Тоді для чого вам аж два дипломи?
Ви зараз в Литві, чи в Україні? Де ви плануєте бути після закінчення навчання? Вам там буде якийсь профіт з литовського диплому, що ви погодилися викинути свій рік життя на ще +1 рік навчання в литовському, якщо ціль — робота пошвидше? Чи то ізза ситуації вдома?

Залишитися на заочці чи таки кинути університет?

бест пракстісес — ходити тільки на сесії.
Якщо ти в Україні, можеш навіть не переводитись на заочку а просто не ходити на пари і попросити перевестись на дистанційку в деканаті, це буде іншуренсом відстрочки для пана комісара

Ну в мене в принципі і так в укр.уніку дистанційка, тому трохи легше. Якби була очка, то навіть хз. І, до речі, а так хіба можна, ну типу просити перевестись на дистанційку, якщо вчишся на очному?

Дуже залежить від універу. Я леттер в деканат писав з ниттям, що частина пар проходить в дистанційному режимі а на інші щоб добратися в універ потрібен екстра тайм а я самозайнятий і маю витрачати час ефективно, тому переведіть мене на дистанційку, забов’язуюсь все вчасно здавати і так далі. Он-сайт едюкейшон на 12x це енівей нонсенс бо ти кодиш за оцінки, коли міг брати лаби в класмейтів і кодити на галєрі.

А как называется ваш университет в Литве?

Якщо ти впевнений , що хочеш стати Java dev , то вибирай правильне комюніті , мій досвід показав, що простіш розвиватися з тими , хто хоче цього і має такі ж самі ресурси як і ти

Доброго дня підкажіть будь ласка, де знайти таке комюніті?

Дякую
Я теж студент ВНЗ, і в мене на 80% такий саме план по Java як в тебе.
Бажаю успіхів

Доречі якщо тобі потрібні курси по Java або Git, напиши мені я тобі відправлю

Вітаю. тільки автору відправляєте? якщо можете, то скиньте мені в ТГ @artem_grunin

Тут ще питання в тому, а де ви знаходитесь? Якщо в Україні, то заочка не дає права на відстрочку від армії (так, зараз відсутній призму, але все ж таки).
Щодо диплому на заочці — це просто отримання «папірця». З відповідним відношенням як студентів, так і викладачів.

тут локація ні до чого, він в обох очно вчится, як зрозуміло з артікла

Непроста ситуація у вас виникла, коли ви вступили у другий ВНЗ не зробивши нічого з першим. І ще коли батьки це підтримали.

Та ми з самого початку думали вступивши в Литву, піти з Українського, але навчання в Україні почалось з 16 серпня і в деканаті сказали, що тіки після завершення семестру. А в останній момент батьки вирішили що мені потрібно 2 вищі освіти. Типу Литва — диплом, а Україна — знання. Отак і живемо)))

багато українських ВНЗ видають дипломи європейского зразка. То нащо ще один диплом? я закінчувала київський політех в 2014 і вже тоді був диплом, що визнавався в Європі.

Ви все ж вважаєте, що доцільніше кинути Український ВНЗ і продовжувати навчання тіки Литвоському, та?

Вы сами ответили на свой вопрос — украинский даст знания, тогда как литовский только бумажку. В айти сейчас никому не важно, что за диплом, главное — пройти собеседование.

Батьки вирішили.... хммм, так вчитися ж вам ) Попробуйте таки самому вирішувати :)

Ого, напевно вам пощастило, я вчуся вже в другому кращому університеті Харкова і щось знань нуль( і відгук у знайомої про кращий універ не дуже, типу не можеш перекласти щось з французької — накричать і зроблять винною...(((( ), ну якщо дуже треба неактуальна інформація — велкам на укр лекції....(
Знайомі в Харкові працюють в айті і їм знадобились курси для влаштування на роботу ( в кого курси, в кого інтернатура від самих компанії , це десь ~ 3 місяці ) , диплом про вишку не запитували , о і англ норм , ну щоб скласти текст з англ в АйТі компанію. Але це ви і так знаєте 😅 )

Поясніть будь-ласка, який сенс навчатися у двох універах одночасно? Вже декілька разів чув про такі кейси і не можу зрозуміти навіщо то треба.

і не можу зрозуміти навіщо то треба.

Можна жартувати: «Людина не зрозуміла, чого саме хоче...» :-)

Вище відписали, що батьки так хочуть... :)

То тільки одна сторона медалі. Диплом серйозно спрощує відкриття робочих віз і іміграцію.

Підписатись на коментарі