Як врятуватися під час атаки іранськими дронами-камікадзе Shahed-136

російська армія використовує дрони-камікадзе — Shahed-136 іранського виробництва. Україну вже неодноразово атакували саме вони.

Як розпізнати наближення дрону-камікадзе Shahed-136?

Ці дрони гучні. Коли наближаються, у повітрі добре чутно звук, схожий на роботу двигуна мопеда чи бензопили.

Як поводитись у випадку атаки дрона-камікадзе:

1. Почули звук двигуна десь поруч — оцініть становище навколо й тримайтеся осторонь від адміністративних будівель, стратегічних та військових об’єктів.
  2. Знайдіть укриття та перечекайте атаку.
  3. Якщо укриття далеко, дотримуйтесь правила «двох стін», які мають відділяти вас від небезпеки.

Джерело

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

цей дрон летить низько, не дуже швидко, може його можна підпалити, або навить порізати промисловим лазером з пристосованою для цього системою наведення???

Промислові лазери надто слабкі для цього, там умовно ~1кВт потужності для різки металу, а в бойових 50-300кВт. І то бойові не ріжуть, а перегрівають ціль до відмови/вибуху

Я не розумію, невже так складно запустити як в 2-гу світову повітряні кулі і слухати «небо». «Спарити» по кілька автоматів, розмістити на підступах на найвищих точках. Тероборона також є, а то тільки чекаємо на захід. Ракетами пуляти по дронах дорого.

+ iдея для стартапу, флаг в руки всім DOU cкинемось на лендінг

Не больше, чем ракет.
И ракеты мощнее в 10 раз.

cмотря для чего и куда. + ракеты все одним запуском только сумасшедший отправит, чем воевать тогда? А вот дроны не жалко

ти певно або живеш не в Україні, або не розумієш про що пишеш.
на відміну від ракет, яких в одну точку направляють 1-2 штуки, мопедів, за раз можуть відправити 1-2 десятки.
швидкість у них доволі висока, а отже поки знищується один — всі інші летять до цілі.
Вартість мопеда значно нижча за вартість ракети, яких в Україні не така вже й необмежена кількість.

Спарити" по кілька автоматів

Це мова про, припустимо, 6 АК, що стріляють разом?

досвід світових воєн тут і правда доречний, тим більше дуже багато речей, які були там повторюються і у нас.

Эти дроны и весь шум вокруг них, это какой-то скам.

Эти дроны и весь шум вокруг них, это какой-то скам.

Цей «скам» тільки за сьогодні вбив 4 людини і позбавив житла кілька десятків тільки у Києві, тому я б сказав що в тебе або з головою не дуже ок, або сидиш десь у селі під західним кордоном

«Досить гучний, його можна почути навіть уночі»

Вночі ж наче меньше рівень шуму, тобто його вночі навпаки краще чути.

Вночі зате є більша ймовірність спати, а коли людина спить, то не так активно слухає все, хоча я не знаю що саме мали автори на увазі.

Якщо б ти його хоч раз почув, ти б знав, що прослухати — важко.
І вранці або вночі цей мопед чутно навіть скрізь сон

Та я то чув, але мопед може ж на різній відстані від слухача пролітати, хтось може міцно спати, а хтось не дуже, у когось може в кімнаті гудіти голосно холодильний або під вікнами їздити транспорт і в результаті ситуації бувають різні.

Підписатись на коментарі