Спостереження нульового джуна
Частина 1
Знаєте, було вже у мене аж цілих дві співбесіди..Зате на яких контрастах вони пройшли..
Отже, the first company (F1) з офісом у Києві: чудові відгуки, з/п ~500$, не забуваємо, я Джун, перша співбесіда технічна — 1 год 45 хв, було враження, що я захищаю докторську і явно не ковбасу..але ж Джун має знати і вміти все, на то він і джун.. Хлопець, що проводив співбесіду, був цілком нормальний, але трохи втомлений (дякую, що був у мене "першим«..інтерв’юєром).. на зустрічне запитання, що б він хотів змінити у своїй роботі саме у цій компанії? — відповів чесно: «Хотів би щоб HRи лишили мене у спокої!»
The second company (S2) має три офіси, і це лише в Іспанії. Співбесіда проходила англійською та іспанською мовами..тривалість — безкінечно приємних 30хв.. HR interviewer — дівчинка, з радісною усмішкою на обличчі.. попросила розказати про себе, потім розповіла про компанію та project.. Також запитала що саме вчили на курсах, але без деталей. На мої потуги показати максимум знань теорії і трішки практики — просто відповіла, що вони прекрасно розуміють хто такий JuniorQAEngineer. І що їх більше цікавить, чи я зможу нормально порозумітися з колективом, а технічну частину швидко підтягну на практиці, звісно, з їх допомогою..Ну і стандартне запитання щодо з/п — «На що очікуєте?» ..коли я відповів що 1200€, усміхнулася ще ширше, і сказала: «Це мінімум, який ми маємо платити по закону за 8 год/д, це ви і так матимете (коли візьмуть — прим.авт.), а я питала, на що ви очікуєте?»
Ну і якщо ви дочитали до цього моменту, то можливо у вас виникло запитання: «А навіщо він усе це написав? І чи не боїться, що рекрутери перестануть ним цікавитись?»
Відповім.. Написав тому, що виникли думки, і можливо комусь буде цікаво..
І ні..після двох революцій, двох імміграцій і війни — Я Не Боюсь!..не боюсь ділитися думками, навіть з HR, на рахунок двох своїх перших співбесід.
p.s.: А вам який формат інтерв’ю був би більше до вподоби — F1 or S2?
Найкращі коментарі пропустити