Мобільна мережа 5G під час вимкнень свтіла

UPD Пробачте, 5G в Україні нема, я тупанув.

Шановне панство, підкажіть, чи працює хтось під час вимкнень світла через модем чи телефон з підтримкою 5G мобільного інтернету? Якщо так, чи є чутлива різниця з 4G?

Я підключаю свій телефон до лептопу та працюю з LTE, коли сигнал гарний, від −75 до −85 dBm, то отримую 2-5 Мбс, цього мені за відчуттям достатньо читати Stackoverflow, але часто падає до −95 dBm і тоді погано, хотілося б працювати більш стабільно.

Також не знаю, є думка, що навіть із 5G ботлнек буде не на моєму пристрої, а на базовій станції через навантаження іншими користувачами, тому щось робити немає сенсу. Але якщо це не все місто вимкнули, а віялові відключення, то може є сенс перейти на 5G.

Starlink встановити нормально не думаю що вийде у звичайній квартирі.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

5G — це про максимізацію трафіку в даному частотному діапазоні за рахунок енергоефективності, а також короткі хвилі, які максимально поглинаються атмосферою для запобігання взаємних завад міє абонентами. Набір, прямо протилежний тому що потрібно при блекаутах.

Подивіться цей топік dou.ua/forums/topic/40568 , не знаю, як в місті, але на відкритій місцевості я під`єднувався до БС в 20+ км від мене

Приєднувався і за 100+ км при хендовері (при первинній реєстрації там обмеження близько 20 км якраз), інша справа який там буде upload, телефон/модем значно слабкіший за базову станцію. Можна мати 30 Mbps DL, але 0.1 Mbps UL. I це я про Band 3 (1800 MHz), в інших ще гірше.

Під час блекауту усі впиряються у телефони і мережа просто стає. Швидкість як на dial-up, дуже хрєновий пінг, навіть корпоративний vpn відвалюється.

Дуже багато останніми роками було тут апологетів ідеї «дротовий інтернет не потрібен». Їжте, не обляпайтесь.

У нормальных провайдеров оборудование резервировано по питанию. И автономность достигает нескольких суток на акссес свичах. А «света» нету на вашем квартирном роутере в 99% случаев(сюрприз-сюрприз для "офисных инженеров"😁 ).
Сколько фронтедеров сможет купить самостоятельно 5 вольтовый роутер и влючить его через повербанк?

А на практиці найближчий УПС провайдера в будинку тримає 1.5 години, ага удачі.

Очень зависит. У меня в хрущевке, в которой живет половина «бабушек: нам ваш интернет и н***** не нужон» есть и свободные порты гигабитные. Где-то в муравейнике 24 этажном, может и 5 и 7 свичей стоять. И магистральных пару штук. И всё это добро воет в ящике на стене запитаное от плафона освещения. Поэтому я не удивлён. Осбб, и гнать в шею бомжей с витухой из триоланов, киевстаров и проч алкашей.

Настоящие бэкендеры настолько суровы, что подключают домашний роутер Asus RT-AX56U прямо к автомобильному аккумулятору на 12 Вольт без блока питания!

Так там и так 12в нужно на вход.
А лычка анукея была так близко.😆
Аккумулятор герметичный?
Чем его заряжаете?
А как ноут от 12в аккума запитать?😊

Аккумулятор разный и зарядки разные, а ноут запитывается через автомобильный адаптер Baseus 160 Ватт USB-C PD QC и т. д.

чувак из будущего, скажи
шо мы там, на марс полетели?

Скорее всего будет работать, в зависимости от того какую часть неба закрывает дом.

5G в Украине не будет работать без электричества. Впрочем, с электричеством работать тоже не будет.

Чи працює сортовий зв’язок коли нема напруги на вишках сортового з’язку ? В існуючих умовах якщо зникає електрика прийнятно-надійними є супутниковий зв’язок і автономні пристрої живлення, акумулятори, генератори, сонячні панелі, вітряки та міні гідроелектростанції.

Ну ось зараз я сиджу з мобільним інтернетом, більш менш є.

А які оператори в Україні підтримують 5g?

4g бачу, а де там 5g? Може конешно в моєму моніторі кольори не сходяться але не бачу щось.

Дійсно, тільки 4+. Ну тоді запитання знято, дякую.

Підписатись на коментарі