Як економити енергію, працюючи за ноутбуком

Трохи про економію електроенергії роботи за ноутом. Зробив тести зі спеціальним девайсом.

• Потужний windows-ноут споживає 60-80Вт в браузерному використанні.
  • 100-150Вт — під сильним навантаженням.
  • Якщо відключити підсвітку клавіатури, економія 3-5Вт, яскравість екрану ~50% — 10-15Вт.
  • Підключення зовнішнього дисплея 4К у порівнянні з вбудованим Full HD ноутбука +10 Вт самого ноута, якщо картинку виводити тільки на зовнішній дисплей. Якщо вивести картинку на обидва екрани + 10-15 Вт. Ще +52 Вт з’їдає сам зовнішній дисплей 32″.
  • Якщо знизити яскравість зовнішнього дисплея до 50% — 34 Вт, 20% — 24 Вт (вечірній режим). На OLED дисплеях ще б була економія від перемикання на темну тему. На звичайних — ні.
    За 10 годин роботи в максимумі мій сет з’їсть ~1.6 кВт електроенергії, у найбільш економічному ~0.45 кВт.

Ось такий величезний павербанк на 50000 mAh (при 5V) для ноута дає 12500 mAh (при 20V), тобто 250 ват-годин (12.5×20). В економічному режимі він дасть мені + 5,5 годин роботи, у звичайному режимі +1,5 години.

👍ПодобаєтьсяСподобалось17
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

DOU: економить 3 вт на підсвітці клавіатури
Я з електрокотлем на 12квт: 🗿

короче можно купить нормальный повербанк и не экономить

Теж міряв. Сам ноут в спокійному режимі бере 20 вт. При стандартному навантаженні 50 вт. 2 моніка 27 + 32 разом + 30вт. Максимально з моніками і підіймающимся фє серваком 120вт. Тобто вотчєр можна вимкнути, щоб зберегти батарейку і вийти на 100вт в середньому при повному сетапі.

Мак м1 про потребляет 5-7 Вт при серфинге и написании кода
Компиляция занимает секунды.

Піково при комп-ї до 30 Вт.

Потужний windows-ноут споживає 60-80Вт в браузерному використанні.

Чушь.

Он вгорі Gennadii Mishchevskii пише приблизно такі ж цифри. Звісно, це сильно залежить від заліза, його енергоефективності та іншого. Маки споживають набагато менше, він ноути без дискретки, з U та Y процами intel, або amd теж значно менше

Мені пощастило, тому що мій робочий ноут на AMD Ryzen 7 PRO 3700U споживає лише 20...30 Вт в роботі.

Потужний windows-ноут споживає 60-80Вт в браузерному використанні.

Щось дофіга...
ibb.co/4S5bCBm — ноут + 27″ монітор + декілька ламп + бойлер в режимі очікування + роутер + світч + 2 IP камери + NVR

Ноутбук в квартирі, це як... купити якийсь масл кар на 6 літрів і потім їздити без кондиціонера щоб зменшити споживання палива.

Як ми бачимо, зараз ноутбуки більш актуальні ніж пк.

Я до того що не стоїть економити електрику на ньому, що він споживає фігню на фоні всієї квартири.

тоді так:

береш найслабкіший ноут чим планшет

купуєш клауд віртуалку

конектишся
максимум 30 ват у країни вкрадеш.

або знов таки, якщо питання тіьки про не навантажувати локалльну енергомереже
купи сонячну батарею

Жарт року, економити 3 Вт відключаючи підсвітку коли чєлики спалюють декілька баків 100 за ніч. www.youtube.com/watch?v=UOcXNcvP3Pg

Вони ж не від електростанцій запитують свої відра

За 10 годин роботи в максимумі мій сет з’їсть ~1.6 кВт електроенергії

Приблизно стільки ж, скільки споживає звичайний електрочайник за 15-20 хвилин роботи 🤷🏻‍♂️

kuryliak.pp.ua/js/calc/voda.php
Вам скільки чаю?
1л = 0.1квт
Вартість розігріву води: 0.17 грн.

звичайний електрочайник за 15-20 хвилин

тіко сіньйор-тушка із чайником не зробить кілобакси, а сіньйор-тушка із ноутом — може)

Lenovo Legion 7 16″, ryzen 5, 32gb ram, RTX 3070 з 4 вікнами хрома по 10-15 вкладок в кожному, вебштормом, терміналом, слаком і всім іншим, що потрібно для ФЕ розробки показує 10 вт. Не знаю куди тут далі економити

У вас енергоефективне залізо і сценарії, де дискретка майже не задіюється

Не може бути. У вас похибка вимірювання напевно 100%, бо в мене самий лише екран майже стільки з’їдає. А сам ноут вцілому 20...30 Вт в середньому.

Начувайтеся, тих, котрі будуть купувати NVidia RTX 4000 серії, будуть відстрілювати прямо на доставці

Мій ноут десь бере 10-11 вт коли просто браузер та термінал, 27″ монік ще 15-17вт.

Дивно, мій 27″ монік 22...27 Вт споживає при роботі вдень на нормальній яскравості, якщо вірити UPS APC. Відображення білого сайту та темного Far відрізняється на 5 Вт.

Мій 27″ 4К LG UltraFine 27UL650-W з білим екраном десь18Вт споживає.

За середніми оцінками мозок дорослої людини споживає приблизно 30 Вт

якщо підходить для задач і юзера

Не впевнений, що ця примітка була в момент написання мого коментаря. Але якшо була, значить моя вина і я недогледів.

От зараз він був би як ніколи доречним. Раніше багато монтував відео, тому потрібна була така «машинка», Asus W700 — Xeon E-2276M, Quadro T2000, 64GB RAM, 2×2TB SSD у RAID0, матовий IPS дисплей 17″. Важко знайте щось, щоб було не слабше і не >$5к

npm — спонсор відключення електрики

А ще є. docker — 2 контейнери на маку і все — зимою можна батареї вирубати.

Підписатись на коментарі