Як плануєте повернутись з війни?

Якщо ви знаєте про слова «штатка», що дивного у сполученні «ТРО та ЗСУ», «БЧС», скільки варіантів страв можна приготувати з картоплі та тушкованки, а також існування сект Таланів та Лова — то це питання для вас.

Ні для кого не є таємницею, що війна закінчиться. Сценарії можуть бути різні, звичайно — але вона закінчиться так чи інакше нашою перемогою. На даний момент у лавах ЗСУ перебувають і десятки, і сотні айтівців та картина суттєво відрізняється від того, що було з 2014 року за АТО/ООС.

Окрім відбудови країни та відновлення економіки гостро постане, по суті, проблема повернення з війни — тому як жити та працювати так, як раніше, не вийде ні у кого. В тому числі, у тих, хто на війні не був.

Саме тому цікаво, які в кого плани на після війни? Я бачу наступні варіанти з доступних:

1. Зміна місця роботи
  2. Релокейт
  3. Вимушений дауншифтінг чи взагалі зміна профілю
  4. Все залишиться, як і було, просто треба буде додатково готуватись до нової війни
  5. Свій варіант

Питання про реабілітацію та підготовку до нової війни потрібно розглядати окремо. Цікаві плани більшості саме на працевлаштування/повернення до роботи. Власна думка у коментарях вітається.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

4. Можливо, більше часу присвячуватиму громадянській діяльності

Віддихну деякий час, з малим пограюсь. пофікшу та позакривають ішки до свого опенсорсу. Подивлюсь на перспективу: якщо поле роботи по детекції та розмінуванню заняте, повернусь до хмарних технологій. Перестану їсти тушонку.

Тушонку ти перестанеш їсти ще в армії добравшись до більш-менш цивілізації

В мене зараз навіть 4г є, це вже цивілізація.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Відпочину до місяця, повернуся до роботи та паралельно в компанії ініціюю розмову про релокацію в іншу країну

А можна поцівитись чому ?

Якщо коротко та без конкретних випадків:
— Повна недовіра державі
— Сумління в населенні котре обирає чинуш

Вибачте за питання, але тоді яка у вас була мотивація/бажання йти до лав ЗСУ ?

Ворог був вже на моїй вулиці

Релокейт. Канада дає ворк перміт на 3 роки. Сподіваюся, що продовжать давати до моменту дембелю.

Скрізь по-різному

А чому релокейт, теж думаєте що після перемоги буде нова війна?

І ще раз через це походити вже в старшому віці не хочеться.

Ми ще цю не пройшли

разом з тим, очевидно, що конкретно цю ми пройдемо. Саме тому і цікаві думки з цього приводу. Те, що буде нова війна після цієї — ймовірність висока, якщо рашка залишиться у своїх межах, і це лише питання часу. Але думаю, що буду більш підготовленим, ніж на початок цієї війни.

Бо його першого мобілізують.

Я не в армії але не думаю що будуть проблеми з поверненням до роботи.
У більшості компаній навіть зараз виплачують певну суму мобілізованим тому якщо будуть проекти (а це залежить більше від ситуації в США і Європі ніж в Україні) то і робота буде.
Для тих мобілізованих в кого немає можливості вернутись на попереднє місце роботи, я б створив два ± схожі профілі на Джині, в одному чітко веазав що служив цей час а в іншому не згадував б про це (ніби ще працюю на попередньому місці).

Реабілітацію, психологію я тут не згадую

Жити та працювати так, як раніше, не вийде ні у кого. В тому числі, у тих, хто на війні не був

Чому? Усе дуже індивідуально. Почну з себе: з початку війни працюю там же і майже так же, як до — не виходячи з дому. Звичайно, нервова система і здоров’ячко взагалі зазнали збитків. За пів-року я постарів років на 5. Звичайно зараз майже всі зароблені гроші ідуть на перемогу. Відсутність відпустки перетворила цей рік на втрачений. Але якщо вціліє будинок і родичі, якщо не спіймають «могілізатори», то теоретично ніщо не заважатиме у майбутньому працювати і жити як до війни. Інша справа, що якщо звільнять Крим то бажання кинути роботу і подорожувати там усе літо буде майже непереборним...
Те саме у більшості ІТшників, які зараз працюють з евакуації — ніхто не завадить їм повернутися і працювати як раніше.
І навпаки: якщо людина втратила родину, будинок — то їй мабуть байдуже чи зможе вона повернутися до роботи.
А комусь просто сподобається в іншій країні і не буде бажання повертатися.
Деякі, хто до цього мешкав десь на західній Україні — може взагалі не дуже помітили різниці.

Саме тому цікаво, які в кого плани на після війни?

Усе дуже індивідуально і поки війна на закінчилася нема сенсу гадати. Ми навіть не можемо уявити КОЛИ вона закінчиться. А може і НЕ закінчиться взагалі — як між Кореями.
Для себе я розумію що якщо і наступне літо не побачу моря — то восени вже ніякі ліки не допоможуть. Тож для мене війна так чи інакше закінчиться десь у Травні — доведеться усе кидати і тікати «хочь тушкою, хоч чучелом» (туди, де є море). Але спочатку для цього треба пережити жахливу зиму у прифронтовому Харкові. То ж загадувати зараз нема сенсу.

Чому немає коментів до цієї статті? Всі так притихли і обходять стороною.

Розкажи пану богу про свої плани, нехай посміється.

Вы всегда были горячим проповедником той теории, что по отрезании головы жизнь в человеке прекращается, он превращается в золу и уходит в небытие.
Мне приятно сообщить вам, в присутствии моих гостей, хотя они и служат доказательством совсем другой теории, о том, что ваша теория и солидна и остроумна.

Ти в окопах по другому будеш думать...

Вже був в окопах. Бога не існує. А ти балабол

Ну тоді в кожного по свому там час проходив.

Так просить бога в окопах про захист — це поведінка атеїста. Який вважає своє життя єдиним, смерть кінцевою, і тому хоче відтягнути цей момент.
Для б-га і людини яка реально __вірить__ а не прикалується в нього, земне життя це ж лише маленька частка існування.
Ну проживе людина тут на сорок років менше, яка різниця якщо там її очікує вічність? Не думаю що б-г дав би померти людині в якостях якої він не впевнений. Інакше виходить що руснявий артилерист визначає б-гу куди відправляти людей, чи не абсурдно?

Тут усі валять, як тільки буде можливість

І тихенько чекають слушної нагоди.

Серед мого кола знайомих ще ніхто не звалив та не планує поки що. Або ЗСУ, або допомога армії, іншого немає

З мого кола теж. Більшість утримує тут заборона на виїзд. Решту — служба

Ймовірно більшість з тих, хто переглянув — не у війську взагалі. Або пофіг)

1. Зміна місця роботи

це точно, а там час покаже.

Підписатись на коментарі