Що не так з проєктом «Армія дронів» і Фондом стартапів

Слідкуймо за руками.

Фонд допомоги Україні United24 зібрав приблизно 200 мільйонів доларів (!) зі всього Світу (станом на 5 жовтня 2022).

З них українським розробникам дронів (пам’ятаєте пафосний анонс проекту «Армія дронів» від МЦТ?) — планується виділити аж 57 тисяч доларів. Тобто 0,028% від зібраних коштів.

І це лише планується, Карл! Зовсім не факт, що дадуть хоча б ті нещасні копійки.

Детальніше про все це розказав та підрахував Taras Troiak, Голова Всеукраїнської федерації власників безпілотників.

Але не це мене торкнуло.

Те, що з фонду United24 будуть нещадно юсейдити гроші — я не сумнівався ані секунди.

Не можуть не юсейдити. Це ж закон чиновницької природи: «Нема контролю = нема грошей».

«Яка ще війна? Нічого не знаємо, моєму племіннику на Майбах не вистачає»

А чому гроші з United24 крастимуть обов’язково — я пояснював ще в середині липня.

Тому у цьому питанні я абсолютно не здивований.

Але я сильно та неприємно здивований тим, що в Україні досі активно працює державний (!) «фонд стартапів».

Це не вкладалося у мене в голові ще до «великої війни» (але все одно під час війни, яка триває з 2014).

А зараз це абсолютно аморально, на межі злочину. Поясню чому.

Якщо дуже коротко, то інвестувати в стартапи — це розкіш, яку може собі дозволити лише багатий приватний бізнес. Тому що приблизно 95% старапів — прогорають. Відповідно, вилітають у космос інвестовані в них гроші. Тобто ризики втрати інвестовані гроші — колосальні.

Коли ти сам заробив купу грошей і вже не знаєш куди їх дівати — ти шукаєш нові ідеї куди б ті гроші вигідно пристроїти. Тому для тебе не проблема, якщо ти ризикуєш власними вільними коштами — адже ти віриш, що оті 5% колись окуплять тобі все. Інколи так і буває, тому венчурне інвестування досі популярне у Світі.

Але чи може собі дозволити купляти подібні лотерейні квитки бідна, корумпована та дуже бюджетно-дефіцитна країна, яка перебуває у стані найбільшої за останні 70 років війни в Європі?

Адже «фонд стартапів» — це повністю легальний механізм офіційно вкрасти гроші і абсолютно чесно потім сказати: «Так а шо, це ж стартапи, почитайте статистику по ним, 95% з них прогорають. Воот, і ці прогоріли, ну шо поробиш. Спробуємо ще, може далі повезе..»

Ідеальний схематоз для державного чиновника. А те, наскільки їм пох на війну — нам регулярно нагадують НАБУ та САП.

І наостанок — шокуючий камінг-аут.

Якщо не робити реформ зараз — їх не буде і після нашої перемоги. Не треба себе обманювати.

Не працюватиме формула «Давайте спочатку розберемося з навалою, а потім будемо займатися внутрішніми справами». З трьох причин.

По-перше, якщо не придушити найбільшого внутрішнього ворога — корупцію — то важче і довше буде перемагати руzzню.

По-друге: помилковою є розповсюджена думка, буцімто «ось хлопці повернуться з фронту — і займуться корупціонерами та реформами». Хлопці першим ділом спитають: «А ви тут усі чим займалися, поки ми воювали? Шо, знов ми?»

І по-третє: скажімо, реформ так і не відбулося, але ми все ж перемогли у війні. Принаймні, відкинули орду за кордони України 1991 року.

І у такому випадку реформ вже точно не буде. Тому що усі владні корупціонери заявлятимуть, що це завдяки їм стала можливою перемога. Завдяки їхнім мудрим рішенням, продуманому керівництву, правильним тактикам та стратегіям, розумному розподілу коштів. Тобто все було просто супер, нахіба шось міняти? Пробнік такої тактики доступний вже зараз, на прикладі національної кібербезпеки та новомодного гасла «Ми вистояли!».

А тих, хто зараз говоритиме про нагальну потребу у реформах, корупціонери називатимуть «агентами кремля», намагатимуться дискредитувати та будуть цькувати усіма доступними їм способами.

І це ще один аргумент чому реформи необхідно проводити просто зараз.

«Хороші чоботи, треба брати».

👍ПодобаєтьсяСподобалось10
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Становится все интереснее: m.facebook.com/...​885240&id=100001231196056

Наверное, подготовка к «просим признать нашего подопечного неподсудным».

выбрали клована — живите в цирке

Сирий допис без фактів. Обвинувачення засновані на власній ненависті та необъективності. Честно кажучи в тебе і в Кібер тусовці ну дуже така свобі репутація :)

КіберКорсун у вайбері то взагалі більше ніж просто сором.

Для тих кто не дуже в курсі, можно ще подивитись на Миротворці: myrotvorets.center/...​n-konstantin-georgievich

Так реформи йдуть, чудово йдуть. Правда, трохи інші за ті, що відбувались до 2019 року. Але ж все одно реформи! Їх очолили Єрмак, Портнов, Татаров, Тимошенко, Арахамія, Герус, Гетманцев, Смирнов, Шкарлет, Таран, Монастирський та інші чудові реформатори.

Чи ви якихось інших реформ чекаєте від цієї команди?

Схоже на маніпуляцію. Йдемо на u24.gov.ua Там є звіт придбаного . Придбано біля 1000 дронів та 100дрон пілот. Тренінгів. відносно прозоро. Якщо є сумніви чи можете навести факти зловживань ? P.s. Причому тут фонд стартапів?

Цей термін я придумав коли писав серію дописів на тему профанації програми USAID «Кібербезпека критичої інфраструктури України» cutt.ly/0nEk6CS

Многое из того, что говорит Taras Troiak, лучше перепроверять и фильтровать. Лично мое мнение после общения с ним.

Простыня его недовольства стартаперами: www.facebook.com/...​omment_id=386779376971516

Здесь, вроде, он (под ником TT_2022) отбеляет, имхо, не очень порядочного застройщика Киева, на которого позже в суд подал заказчик прошлой стройки КПИ (институт), а через время все 3 компании застройщика упоминались в уголовном судебном деле про уклонение от налогов, отмывание денег и чуть ли не спонсирование терроризма:

forum.domik.ua/...​5720-80.html#post-2093988

Справа № 757/28526/22-к

У подальшому кошти, що були одержані (відмиті) ТОВ «ДС Пром Груп» могли бути використані ТОВ «Стандарт Девелопмент» (код ЄДРПОУ 39649055), ТОВ «Трест КМБ-3» (код ЄДРПОУ 40053319) та акціонерним товариством «закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Ю.ДІ.ДЖИ.» (код ЄДРПОУ 40114225), що фактично підконтрольні ОСОБА_1 .

Водночас, за результатами аналізу фінансово-господарської діяльності ТОВ «Стандарт Девелопмент» (код ЄДРПОУ 39649055), ТОВ «Трест КМБ-3» (код ЄДРПОУ 40053319) та акціонерного товариства «закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Ю.ДІ.ДЖИ.» (код ЄДРПОУ 40114225) виявлено механізм ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку

Так, з метою ухилення від сплати податків ТОВ «Стандарт Девелопмент» та ТОВ «Трест КМБ-3» уклали договори постачання товарів та надання будівельних послуг, по яким фактично кошти перераховувались під фінансово господарські документи, в які вносилися завідомо неправдиві відомості.

Возможно, в стране идет битва за военные бюджеты на заказы дронов. Кому-то надо быстрее мимо процедур, а кому-то надо, чтобы все процедуры были соблюдены и не было потом подстав.

Тому що приблизно 95% старапів — прогорають. Відповідно, вилітають у космос інвестовані в них гроші. Тобто ризики втрати інвестовані гроші — колосальні.

Это инвестиционный и предпринимательский риск. Поэтому и Apple, Amazon, Microsoft и т д практически в единственном числе. Кому не нравятся условия, те не играют.

Дякую за вашу роботу, які фонди рекомендуєте для підтримки?

@kasjanovcom в телеге — воющий спец по дронам, который собирает на производство недорогих дронов.

Alexander A (зареєстрований 28 жовтня), я підтримую тільки україномовних волонтерів.

Запитував автора теми.

Підтримуй, шановний старослужбовець цього форуму, будь-яких волонтерів на свій смак. Я ж тобі не про фонди та волонтерів повідомив, а про спеца, який РЕАЛЬНО воює дронами та їх же намагається створювати. А ти поки на адміністрування фондів скидуй, ага. Притула такий гарнесенький-круглесенький став з початку війни.

Ось приклади тем про волонтерство, створіть окрему тему то буде ефективніше.

Мова: зброя. Ви боретесь з «автоматом калашнікова» а потрібно зі злочинцями.
Книжки на полках у вас стоять по кольору, розміру чи алфавіту?
Головне ж, щоб було «па феншую» — зміст то другорядне, так?
Цікаво, як би відреагував той самий Притула на фразу врача: «російскомовних захисників України я лікувати не буду.»

*зі
Останній російскомовний аватар в арміїї меньш нікчемний ніж ці «націоналісти» диванні.
Сходіть до хлопців, квіти оновіть, 40% з них, з «русско-говорящие».

Мамкин АЙПИшник, перечитав ваш текст пару разів, що вам треба?

Досить сортувати українців за мовою/язиком.
Дуже дякую.
Героям слава.

Україномовні українці та українки подобаються більше.

Найсмішніше що я час вiд часу знайомим з Россii доказував що у нас немає мовної проблеми, я можу розмоаляти якою завгодно мовою нiхто мене не «угнiтает», а зараз все так перевернулось що ще трохи нашi патрiоти черепа почнуть лiнiйками мiряти

Напомню, что этот «спец по дронам» утверждал, что Украине не нужны Байрактары. И что он сделает лучше.
Прошло 4 года. Байрактары доказали свою эффективность в реальной войне. Несколько разных украинских команд сделали свои дроны (Лелека, PD-2), которые тоже норм используются на фронте. «Спец по дронам» продолжает собирать деньги, чесать языком в интернетах и ничего толкового так и не сделал.
Впрочем, Тарас Трояк, судя по всему, такой же пиздобол.

Впрочем, Тарас Трояк, судя по всему, такой же пиздобол.

Интересный случай произошел с сервисом DJI, к которому он относит себя как владельца.

Жильцы многоквартирного дома (новострой) начали жаловаться, что в доме в коридорах на разных этажах воняет выхлопами и бензином.

Оказалось, что этот сервис DJI продолбал в стене дома (общее имущество совладельцев многоквартирного дома) дыру из подвала (без ведома совладельцев дома), вывел оттуда воздуховод, а в подвал жилого дома поставил бензиновый (его пары токсичны и пожароопасные) генератор. Вроде, воздуховода на улицу ему не хватило, поэтому он перегревался, дымил и вонял бензином в подвале.

Жильцы дома используют подвал как убежище (хотя при сильном дожде подвал топит и там были кучи строительного мусора, которые «жэк» годами не убирал) и вяжут там маскировочные сетки для ВСУ.

Скинули скрины переписки жильцов с работниками сервиса. Сервис в ответ отвечает зрадами против критиков, что они же помогают ВСУ с ремонтом дронов.

Абсолютно впритык к дому коммерческая секция на 3 этажа. Можно было поставить генератор на ее крышу, а в сервис кинуть длинный кабель.

Безопасность жильцов дома = стоимости кабеля.

Just a business.

Детальніше про все це розказав та підрахував Taras Troiak, Голова Всеукраїнської федерації власників безпілотників.

На странице федерации глава снимает о себе видео с таким заголовком: «На нашого Голову здійснюють тиск всі спецслужби країни: СБУ, ГУР, МВС, СВР, але він не здається» )

Я йому скинув 500 грн, забанив за те що згадав в дискусії аргументи Чмута.
Як взагалі можна працювати з цією істеричкою, яким би воякой не був.

Притула, Повернись живим та інші, які викладають розгорнуті звіти.

Треба включати критичне мислення й підтримувати проєкти які дійсно ефективні й звітують.

Критикувати корупцію потрібно навіть під час війни.

Ще один нонейм топіко-писака.
Треба забирати ту кнопку для них, у кого менше 1000 комментів та менше 1 року на доу.

нонейм

Вас у веб пошуку забанили? Ось, допоможу: duckduckgo.com/...​ Kostiantyn Korsun&ia=web

Треба забирати ту кнопку для них, у кого менше 1000 комментів та менше 1 року на доу.

Досвід та знання людини у окремій спеціальності (наприклад, в кібербезпеці) не корелює з кількістю коментарів на форумі.

Причому тут веб-пошук? Ми на доу, конкретно на форумі. Форум це про ком’юніті та про людей, а не про особистості/ачивки та статті. Ввалюватись з порогу генерацією статті в дусі «зараз я вам все розкажу» — це моветон.

У кібербезпековій тусовці я досить відомий, імені свого та професійної експертизи не ховаю: www.facebook.com/kostiantyn.korsun
На ДОУ пишу зрідка, вибачте. Переважно на ФБ, Цензорі та у своєму Вайбер-каналі
Viber-канал КіберКорсун: cutt.ly/qJKCry0
На Цензорі: cutt.ly/uKAiIta
На DOU: cutt.ly/IKAoGal
На Enigma: cutt.ly/eKAiCQv
Подкаст КіберКорсун: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon Music, RadioPublic
YouTube: www.youtube.com/@cyberkorsun

Підписатись на коментарі