[Test Engineering Weekly] Про практику у програмуванні, поради Гарваду для вашого CV, внутрішню роботу JS та SQLite

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Привіт! Це Олександр.

Давно вже я не писав дайджестів. Але цікаві статті та інструменти з’являються щодня). Як же знайти час, щоб усе це прочитати? А ще ж треба спробувати той модний Playwright, який використовують усі, крім тебе.

Доводиться дуже ретельно підходити до вибору та споживання нової інформації. Тому пропоную вам підбірку кращих статей з тестування та інженерії. Як завжди — мікс корисних та хардкорних постів).

Найкраще

• У минулому випуску нашого теплого та лампового подкасту «Не баг, а Фіча!», я згадував про репозиторій Build your own X. Це просто скарб для тих інженерів, які вивчили трохи базових знань, але яким не вистачає реальних задач для практики. У цьому репозиторії зібрано дуже багато проєктів (клонів) відомих аплікацій — блокчейни, бази даних, боти, пошукові системи, вебсервери — навіть невеличкі операційні системи! Ви можете просто подивитися на щось більше цікаве, ніж простий калькулятор чи UI тести :). А можете взяти звідси ідею та написати класний проєкт власноруч!
  • А для тих, хто вивчає Python — є крута книга з купою дійсно корисних проєктів для практики — Automate the Boring Stuff with Python. Вона абсолютно безплатна — тож можна брати, читати та будувати своє).

Тестування

Інженерія

Що я читаю зараз

Цього місяця я читаю більше художньої літератури. Переважно це твори Стівена Кінга та Айзека Азімова. Книжки я намагаюся читати виключно українською мовою — навіть придбав багато книг в електронному форматі.

Але й технічну літературу не оминаю увагою. Останні книжки, які я прочитав (деякі починав ще влітку):

На обидві книги я згодом зроблю огляд.

Наступна технічна книга вже визначена — разом з колегами будемо читати та обговорювати свіженьку Self-Sovereign Identity: Decentralized Digital Identity and Verifiable Credentials.

Більше цікавого про інженерію в тестуванні, блокчейн та розподілені системи читайте в моєму каналі.

👍ПодобаєтьсяСподобалось8
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Виртуальная машина в базе данных? То что перебирается руками в текстовом виде?

Підписатись на коментарі