ІТ-вакансії до ЗСУ. Актуальний перелік

До вашої уваги добірка актуальних IT-вакансій до української армії (станом на 23 жовтня):

Обирайте посаду, яка вас цікавить, та відгукуйтесь на вакансію, а також не пропустіть вакансії за напрямком miltech на DOU!
✉️

І нагадуємо про топік від LobbyX, в якому вони розповідають, як відбувається відбір на вакансії до ЗСУ і чому не завжди є відповідь.

Слава ЗСУ! 🇺🇦

👍ПодобаєтьсяСподобалось29
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Більшість вакансій перепощується вже понад півроку. Щось не багато охочих мабуть. Або попередні колеги вже тойво (хвилинка чорного гумору)

А тут все так робиться. Наприклад в цій темі dou.ua/...​y-of-defense-vacancies-2 вже більше місяця нікому не відповіли.

Цікаво, чому у різних позицій різне грошове забезпечення:
— 20 000 грн. (t.me/lobbyxArmy/205, t.me/lobbyxArmy/207),
— 40 000 грн. (t.me/lobbyxArmy/103),
— 50 000 грн. (t.me/lobbyxArmy/243, t.me/lobbyxArmy/244).

— чесні
— можливо обманюють ( відсотків на 90%, а може спецура в неї базова премія більша )
— точно обманюють (20000 запропонували на співбесіді і перед нею)

Бо будете отримувати в залежності від звання та місця служби. На скільки я знаю приблизна заробітня плата солдата ~20тис грн. Якщо це бойова частина та працюєте по бойовому розпорядженню ще +100к грн або +30 або +50 в залежності де частина знаходиться.

Якщо офіцер то десь на 10к будете більше отримувати. А ще є тарифні розряди

Это вопрос к кадровикам ВСУ. Скорее всего, зарплата «рисуется»:)

Війна зараз високотехнологічна та гібрідна, проте у ТЦК полний совок. Набивши багато шишок, можу сказати свою остаточну думку: у ТЦК хоча б у обласному повинні сидіти окремі «направленці» для hi-tech спеціалістів (ІТ, аеророзвідка, ППО, авіація та інші). І якщо кандидат дійсно фахівець (офіцер або рядовий\сержант) і його особиста справа потрапила до відповідного hi-tech направленця, ця справа ні в ніякому разі не повинна опинитись у загальній каші сухопутних військ. Бо фахівець з суперсучасною зброєю може завдати більшої шкоди ворогу, ніж стрілець з автоматом. Справа взагалі у низькому професіоналізмі кадровиків, запугати поліцією та судами вони вміють, а знайти відповідного фахівця — це занадто. До цього, спеціалістам (зв’язківцям та інш) у сухопутних військах хронічно недоплачують порівняно зі штабними та чистою піхотою.

Гарно написано щодо працевлаштування в армії від LobbyX (Чого не вказали що за віписаним відношенням частині що «наймає» військового — доводиться чекати місяцями, за умови що ще людину відпустять).

Найдієвішим переводом зараз є указка з ГШ, а це не просто. Треба змінювати процес, щоб «кража» була узаконена (але на певних підставах), бо кражі почнуться по усіх військових напрямках.

всі ці позиції в званні не мінше офіцера треба.
Ніхто по штатці як рядового не оформіт, бо треба допуски до державної таемниці.
А всі ці позиції требують цю херню.

1) дск видається і військовослужбовцям рядового складу.
2) офіцерські позиції потрібні для рівня управління / командування взводів (для певних підрозділів).
3) всі ці позиції заповнуються по восовкам які є (в сухопуткі Андроїд дев піде на позицію радіотелефоніста наприклад)

Основна проблема — перевод між відомствами, і відсутність можливості або бажання педалити людину з іншої бригади/формування швидко. Хайринг в армії це зло — люди 100% інвестуються в 1 людину яку повинні чекати інколи безнадійно (тому що не відпускають або знаходять формальні відмазки) місяцями а війна іде... 100% варінат переводу це наказ ГШ, і такі є. єдине що доступ до ГШ проблематичний навіть для ВС рівнів полковник і вище...

Друга проблема — потрібна людина вже може бути в підпорядкуванні, але про це ніхто не дізнається, в штатках не завжди вказується потрібна інформація. І вакансія може не афішуватись. І військові не вміють користуватись linkedin’ом. І вони можуть тупо не знати що їм наразі треба людина, яка вміє роити то-то і так-то, але знаходиться в сусідні роті і наразі працює поваром/гранатометником/потрібне вставити.

Третя проблема — звання. Вичепити солдата як раз легше ніж сержанта або офіцера, але тут як раз ГШ вирішує. Механізм переводу за відношенням показав себе по суті не робочим, на данний момент.

Питання до людей що у відомстві Сухопутки: яка ваша спеціалізація і чи хотіли б ви перевестись (запорізький напрямок)? можна маякнути в правитні повідомлення

Щоб ви можливо розуміли чому не відповідають.
На одну з вакансій на яку подавався і по якій відповіли, подалося більше 300 чоловік.
Це звичайно свинство не дати мінімального відгуку, але об’єм кандидатів дуже великий і вони можуть собі перебирати. Не можу судити наскільки подані кандидати підходять хоча б під базові вимоги.

Хтось був на співбесідах?

Бо інакше це збір інформації для ворога про військових під прикриттям вакансій в ІТ.

Доброго дня. Lobby X працює з 2016-го року, ми допомагаємо весь цей час рекрутити до державного та громадського секторів, маємо визнаний авторитет і репутацію. Ви можете погуглити про мене як про засновника і про компанію загалом, щоби переконатися стосовно нашої нульової толерантності до ворогів України (як зовнішніх так і внутрішніх). Щодо співбесід: до прикладу на вакансію бекенд розробника в нас було понад 500 відгуків. Людина потрібна була одна. Звичайно, до співбесід не дійшла справа для 99% тих, хто відгукнувся.

Про усе інше написала моя колега, велком: dou.ua/forums/topic/42774

Якщо ще будуть запитання — я тут.

Дивно, що цим займається лише одна компанія з рекрутингу. Прикро, що ІТ вакансій в ЗСУ всього «близько десятка» за минулий рік.

Тут нема HRів! нажаль. хто мав у команді одного двох айтішників поставили процес максимально близько до бізнесу (вакансії і тп. але ... ну мало таких =()

подивились резюме — сказали ОК. другий місяць намагаються витягнути з Сухопутки

Я був де 4 совбеса, докуметов список з 20 пунктів та срок минімум 6 місяців якщо доживеш десь на фронті. І ще не факт що через 6 місяців в тебе будуть заінтересовані

Від “Demining Research Community” для небайдужих за гроші

" We are planning development of an Android app that will help with risk education of landmines and UXO and will provide data to Ukrainian officials about locations of UXO. I was wondering if we can find anybody who has experience in Android app development and could do freelance work for us. We will be able to provide a good hourly salary for it.

We are looking for a Ukrainian because they know the war situation more intimately and can help us build something useful."

Не військова вакансія, але повязана з війною. Напишіть мені в повідомлення резюмешку — я перешлю автору. Java/Kotlin, ну ви поняли — Android dev.

Всім привіт. Для незаїждженого і цікавого проекту потрібне підсилення, підшукуємо С++ розробника. Знання лінійної алгебри і розуміння основ аеродинаміки — додаткові переваги. Є сильна команда, шукаємо додаткові руки. Раптом ви знаєте того хто мобілізований і хто хоче краще застосовувати свої навички — напишіть в особисті. Оформимо відрядження, якщо спрацюємось — можемо і в переведення (є приклади успішних переведень, але це не гарантований і тривалий процес, наприклад один з хлопців до нас переводився якось 5ть місяців).

Мопед не мій... але посилання на цей комент відправлю автору обяви.

Добрий
Напишіть мені в телеграм @gleb_an
Я мобілізований вже рік і хочу допомагати вже на ІТ фронті.
Резюме в телеграмі скину

Напишіть, якщо знає хтось інші агрегатори схожих вакансій для діючих в-ців, крім цього стрьомного лоббі, по якому не відповідають на запити

Аніматори й моушн дизайнери теж хотіли б долучитися.

6 денний робочий день о_О

Це нормально, там де я взагалі вихідних немає, неділя на половину вихідний.

Будете у нас на Колыме — милости просим! — Да, нет, уж лучше вы к нам

перепрошую за свинособачу

розкажіть будь ласочка чому

Він не зможе розказати, це державна таємниця

А то буде дуже довгий job title, фіг вимовиш, коли спитають ким працюєшь ;)

Судячи по описам вакансій, в останні(чи крайні) роки вони зробили якісь кроки вперед.
Як мінімум там працює якась людина, яка знає усі ці слова чи чула.

А дійсно, окрім посади що не вимовиш, які мінуси? Можна в приват лінкідіна...

хз що там за спеціалісти їм треба, мене ніколи так не ігнорили)))

в списку нема вакансій DevOps

Вони просто це по своєму назвали, там є фахівець із захисту інформації, по опису схоже що шукають девопса

Ну тиж їм кидаєш резюме, а там купа невідомих слів, тому так ігнорять😂😂😂

10 років в IT, 5 років DevOps, до війни в величезній компанії з мільйонним прибутком — ні, ти в ЗСУ не потрібен))

чого не потрібен — звісно потрібен, але як піхотинець)

Та типу як раз вакансію девопса завезли t.me/lobbyxIT/342, щозтого вийде правда хз.

Вже була схожа вакансія півроку тому, відповіді так і не було( хоча може фейсом не пройшов або їм не хочеться переводом діючих військовослужбовців займатися, типу легше цивільного одразу мобілізувати до себе.
Сподіваюся тобі більше пощастить)

Я закрив собі шлях девопсу, і лишив лише розробника... ну і з лобіксу мені теж не відписували жодного разу, мабуть з тих же причин що і іншим.

Найшов в вимогах звання не нижче майора, мені одному цікаво чому ці люди ще досі не мобілізовані?) це просто якийсь цирк, людей без досвіду ловлять на вулицях, а майорів шукають по вакансіях)

Це один з дибілізмів системи. Майори з схожими навиками швидше за все вже вооють 10-й місяць.

Або доступ до державної таємниці який повинен мати майор і вище.

Не пишіть дурню. Доступ до держ таємниці видають при підписанні відповідних паперів, а не при отриманні звання

Ну бо «прийме» вас гостинно військомат на вулиці і запросить в автобус, а ви зразу до своїх компуктерів втечете — а хто бідному воєнкому хабаря давати буде ? Отож бо, а так фіг — звання майора єсть ? Ніт — паражєни тваєй ніудачєй ...

Все досить просто. Мобілізаційна машина працює дещо по-іншому, ніж у ванільних офісах. І Якщо ваш підрозділ сам не знайде собі потрібно майора, то його вам надішлють з РТЦК та СП. І повірте мені, більшість майорів — це алкаші, бо вони, здебільшого, ті кадрові військові, про яких складають анекдоти. І користі від нього, як від керівника якогось іт-проекту — від’ємна

Ну ви не враховуєте молодих, які тільки стали майорами на шяху розвитку. І далеко не всі алкоголіки.

Як швидко отримати звання Майора? :)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

З особистого досвіду
якщо нема особистих контактів в ЗСУ рівня майора або полкана, або відділу кадрів в ГШ.
То лепше не суватись під устав.
Більш користі цівільнім на субподряді.
Треба офіцерської звання, щоб якось мати участь до розробки технологій та технічного розвідку.
У військових нема зрозуміння використання інженерів або розробників.
Е виключення, але це математична погрішність в масштабі ЗСУ.
Совковий устав і менталітет в тилу обнулит ваші всі патріотичні пориви.
А і ще, не вкоєм разі не в сухопутні війська.
Без офіцерського звання або контактів — це лотерея, так как цивільний іде як рядовий. А допуски секреткі тогож зв’язку рядовому ніхто не дасть по штатці.
Тому якщо у вас нема військового квітка с офіцерської посадою — це авантюра не на вашу користь як фахівця.

Там у «вакансіях» написано, що звання не меньше за майора. Сподіваюсь, що це інформаційний вкид, або просто хтось із військових кого не узяли в ІТ після виходу у запас чи відставку вирішив по тролити. По типу от ви були ядовиті — а тепер як війна, подивіться на себе в дзеркало. Бо інакше в армії така срака, що старших офіцерів шукають за оголошенням.

Та ні, просто ті хто розміщує таку інфу можливо до кінця не розуміють в яку рулетку долі заманюють молоді недосвідчені уми.

Ну я лейтенант на разі, відправив на декілька вакансій. В мене є досвід з JavaScript/node.js, поки нічого не відписали. Вже два дні чекаю. Що до уставу і менталітету то прям на всі 100 відсотків згоден. Якщо б не був мобілізований, то навіть не звернув би уваги на ці вакансії мабуть.

Аналогічна ситуація (лейтенант, миддл фронтенд до війни). Вже майже 2 тижні, не відповідли ні по одному запросу, користі від цього лоббі небагато...

Майже місяць потому є у вас щось додати? Хтось таки відгкнувся? Хоча б формальні відписки чи що?

По цих вакансіях ніхто не відгукнувся. Коли я ще в літку писав з аеророзвідки відписали що мобілізованих не розглядають і що по профілю їм не дуже підхожу бо там треба було java розробники більше і взагалі штат по айті в них не великий, тому вони дуже прискіпливо шукають, щоб штатку забити. В інших я не знаю як там, але я ще не бачив в армії де б знадобилися розробники по факту.

За останні місяці, у вакансіях, що дивився, не має згадки про офіцерське звання:
— https://lobbyx.army/tor/senior-android-engineer-do-syl-oborony/
— https://lobbyx.army/tor/prohramist-java-android-do-syl-oborony/
— thelobbyx.com/...​xsMkYK1khGYkYadBu2TDnc0GI
— thelobbyx.com/...​Ntr_D-s2_q6CG_qh6DJcYPfDA
— https://lobbyx.army/tor/android-developer-do-13-brop-khartiia-nhu/

Цікаво, навіщо для дфтг програмісти? (Риторичне питання)

Не знаю чи тільки мені так щастить, але за 2 тижні мені так і не відповіли на листи по двом вакансіям :(

Вы всего-лишь на 2 вакансии подавались? (intern job seeker однако)

:-)

Не тільки вам. Я співпадаю відсотків на 70-100% з вакансіями на які подавався... Вже в армії... Навіть не відписують / відзвонюють. Ну і застерігаю цивільних програмістів від приєднання до зсу, від вас більше користі коли донати робите набо незалежні біля військові розробки робите ніж тут в окопах ...

На вакансію на яку мені відповіли було 35 людей на місце.

Це вам так сказали? Цікаво звідки такий ажіотаж і чому вони не можуть собі нікого знайти..

а на яку вакансію, якщо не секрет?

Така ж сама ситуація, це який рідкісний тролінг.

Підписатись на коментарі