Шукаю платного консультанта, який порадить щодо отримання валюти на ФОП

Шукаю пораду по збереженню свої кровних. Так щоб це було в ± правовому полі.

Як зараз найкраще отримувати гроші ФОПу 3 группа гроші з-за кордону? Так щоб в кінці процесу ФОП мав на руках паперовий $ і який буде % втрат на різних способах.

Тут в топіках і в інтернеті дуже багато суперчливої інформації і шукаю консультаната який володіє актуальною на сьогодні інформацією і може нею поділитись.

Або буду вдячний якщо поділитесь в топіці способами

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Знайти обмiнник з крiптой який може прийняти перевiд с фоп, та отрыматы вiчно зеленi на руки у будь якому великому мiсты

у Привата є ключ-карта для ФОП USD рахунку щоб використовувати у відрядженні?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Повністю легально, найшвидше і найменше ризику => продати валюту на міжбанку і купити $ в обміннику. Вартість 10-15%.

Повністю легально і мінімальні витрати => депозит на 3 місяці. Ризик що банк збанкрутує (малоймовірно) або НЕ буде $ готівки (швидше за все так і буде) і тоді видадуть гривнями(по ± норм курсу) або перекинуть на $ рахунок фізособи (що теж норм бо тримати все в готівці яку можуть вкрасти, вона горить і обмеження на вивіз 10к$ не найкраща ідея).

Менш легально, 2% за зняття готівки, не треба чекати 3 місяці => зняття готівки під час «ФОП відрядження». Треба знайти когось за кордоном, привезти готівку (значить обмеження до 10к$ за поїздку).

Ну і хз чи воно того вартує.
Нехай ти продаш по 36, купиш по 40, тобто вартість конвертації 10% без жодних ризиків і ± миттєво.

ІМХО, я б половину міняв відразу з втратою 10-15% і половину через депозит.

П.С. в Україні немає фінансових консультантів які за щось відповідають. В кращому випадку ти просто віддаш гроші за пораду відкрити конвертаційний депозит, в гіршому тебе розведуть і вкрадуть гроші. Тому якщо в тебе до 10k$ то обміняй як я писав і змирись з додаткоіими витратами. Якщо більше то вивчи питання сам, порахуй різні схеми, ризики бо ніхто не зацікавлений в успіху крім тебе.

ІМХО, я б половину міняв відразу з втратою 10-15% і половину через депозит.

1/3 через конверт депозит з ФОП, 2/3 доларової готівки міняєш на грн і теж на конверт депозит, через 3 місяці невеликий профіт.

А можна ще й заробляти додатково 1куе в місяць, якщо є вільних $48K

fi202x.blogspot.com/2022/10/1000.html

2/3 доларової готівки міняєш на грн і теж на конверт депозит

пхахахахаха

WhiteBit, Wirex USDT\USDC staking даст в несколько раз больше с меньшими рисками)

Т.е. ТОП 3 биржа мира по безопасности и стейкинг в стейблкоинах менее надёжен чем инвестиции в дотационную экономику Украины и её банков?)
Может поделишься аргументацией?

Дякую за детальну пораду. Теж схиляюсь до того щоб просто змиритись з 10% втрат. Підкажи, будь ласка, в яких банках тоді зараз краще тримати ФОП, щоб зручно було знімати готівку. Живу зараз на заході країни в маленькому містечку

Найпоширеніші банки в нашому західному регіоні — це моно, приват, кредо, трішки уксибу і авалю. У всіх є плюси і мінуси. До прикладу Моно — класний зручний інтерфейс, ФОП рахунки відкриваються з телефона ( всі інші банки захочуть побачити фопа у відділенні), проте немає відділень, тому потрібно дивитись де знімати готівку, можна замовляти в банків партнерів, якщо більша сума, або невеликі в банкоматах інших банків. Ще один плюс моно — мінімум комісій, депозит цей на 3 місяці можна онлайн відкрити, впринципі як і в приваті. Приват- наче державний, тому надійний, але не люблю, інтерфейс мені не дуже, багато комісій при переказі на інші банки чи просто платежі. Кредо — такий собі інтерфейс ( особливо на етапі встановлення айфобсу потрібно заморочитись з відправкою сертифікатів у банк і т.д., але надійний банк, відділень в нас достатньо. Про укрсиб і аваль не можу нічого сказати, не маю досвіду.

, в яких банках тоді зараз краще тримати ФОП, щоб зручно було знімати готівку

Залежно яку суму потрібно знімати.
Я юзав укрсиб бо зручний онлайн банкінг для ФОПа, ліміт на зняття 100к грн в день через банкомат, дочка великого іноземного банку.
Останні місяці не юзаю бо виїхав закордон.

Підписатись на коментарі