Маю питання щодо інформаційної безпеки

Привіт, відразу прошу не кидатися камінням за примітивне питання. Хочу для своєї торгівлі на фінансовому ринку зробити собі окремий ноутбук з високою безпекою так, щоб мінімізувати усі ризики вірусів та зломів. Для цього планую на щойно куплений ноутбук встановити чисту операційну систему, видалити рідні програми, налаштувати вихід у мережу на певні ip адреси, налаштувати фаєр віл на певні айпи адреси. Звичайно, я не ставитиму соц. мережі та ліві програми, не ставитиму нічого піратського, так само не користуватимуся флешками. Я не впевнений, що це на 100% виключить ймовірність злому,

1) але чи правильно я розумію, що залишить дуже малу для цього ймовірність?

2) Може хтось порадити яку саме ОП краще в такому випадку купити та яким способом?

3) Чи треба ще встановити антівірусник (який)? Чи вище перерахованого достатньо?

4) Чи треба ще щось додати?

Дуже дякую за поради та точку зору.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо йде мова про форекс та цінні папери — то, наскільки я знаю термінали для торгівлі працюють або на віндовс, або на OSX системі.
Про торгівлю з лінукса не чув, хіба що онлайн веб торгівля.
Знову ж таки, менше заморочок із ноутом, більше з паролем та 2х факторною автентифікацією.

Хочу для своєї торгівлі на фінансовому ринку

Якщо це не крипта (бо про неї я хз) то забий, ніхто твої гроші зі звичайної біржі не вкраде.
Я через мобільну апку купляю)

Чому б не запускати потрібний тобі софт в віртуалці (Virtual Box наприклад)?
там встановлюєш свіжу операційну систему + потрібний для роботи софт і робиш снепшот — знімок системи на цей момент.
Потім можеш просто запускати віртуалку з цього снепшоту кожного разу як тобі потрібно працювати.

дякую за відповідь, але для мене це дуже складно

Я би ще клітку Фарадея добавив

А якщо серйозно, не страдай фігньою ). Нормлальний, унікальний пароль на біржу/брокера з 2-3 факторною аутентифікацією — це все що тобі треба. Якщо крипта — купи апаратний гаманець.

Свободный Linux дистрибутив без systemd + OpenWRT на роутер +шифрование LUKS (Linux Unified Key Setup) + email на своем домене как минимум. Проприетарное ПО не устанавливаем. Вроде ничего не забыл.

Вибачте за можливо нубське питання: а що не так з systemd ?

Это очень холиварная тема, в интернете есть много дискуссий связанных с systemd. Лично я для себя решил по-возможности избегать использование systemd в своем дистрибутиве.
t.ly/yukR

Дякую, як реальний нуб, — навіть не замислювався.. А що скажете про qubes-os.org ?

systemd уже давно много где прижился, эти старые говнотерки, про то, какой он не такой и плохой по философии никсов, и тем более в русском сегменте инета давно не актуальны. Сейчас это просто холивар и дело вкуса, аля хром и мозилла

freebsdшники тоже очень долго сидели на cvs, потом на svn, плевались и коробились от гита, а потом сдались и переехали на гит в конце-концов, то что svn, а тем более cvs лютейшая хрень)

так, мені теж радили Linux намісто Майкрасофт, мовляв немає вірусів тому що не така розширена як головний конкурент і якби немає сенсу вкладуватися на розробку вірусів

Могу обрадовать, что без проприетарных блобов у вас может напросто не запуститься железо, например вайфай, в которое ядро грузит блобы прошивок с сайтов вендоров, ну и в случае нвидии с nouveau ждут приличные тормоза, а нативные дрова на нвидию вроде тоже с блобами идут

Підписатись на коментарі