З’явилась петиція до Президента України про механізм блокування російського контенту в Україні

На сайті офіційного інтернет-представництва Президента України з’явилась петиція, що закликає створити механізм, який гарантує блокування російського контенту на території України. Це стосується стрімінгових компаній.

«Станом на 8 місяць повномасштабного вторгнення росії в Україну, пісні російських виконавців залишаються у топах музичних платформ YouTube Music, Apple Music, Spotify, Deezer, Shazam. Очевидно, що російські артисти сплачують податки в казну держави терориста, яка спрямовує ці кошти в тому числі і на зброю, яку росія використовує для геноциду українського народу», — йдеться в петиції.

За даними автора петиції, за 1000 прослуховувань пісні ворог отримує:

• Spotify — 0,9 €
  • Apple Music — 3,7 €
  • Deezer — 1.69 €
  • YouTube Music — 1,9 €

За статистикою на одного слухача у середньому припадає 12-13 прослуховувань. Тобто лише з 5 артистів виходить 1,59 млн прослуховувань, і це лише на одній платформі.

«Кожне прослуховування пісні ворога не лише спонсорує тероризм, а й популяризує культуру ворога, яку нам десятками років насаджувала росія. Кожне прослуховування пісні російського артиста зменшує шанси українських артистів бути почутими, а новим талантам — народженими», — йдеться в тексті.

Президента України просять заборонити споживання будь-якого контенту росіян на всіх доступних стрімінгових сервісах на території України та звернутись до стрімінгових компаній для створення механізму, який гарантує блокування російського контенту на території України.

А ви відмовились від російського контенту?

35%
30%
15%
0%
20%
585 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось16
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Навіщо забороняти?
Альоні, Джеріхейл, Калуші, і тим більше Бумбокс, Оторвальду і Океану Ельзи — кацапський шлак на заваді не став. Навіщо діяти стратегією кацапів — все забороняти. Треба робити якісніше, краще, сучасніше, промоутити українське, і не звертати уваги на кацапів — гімно саме засохне і відвалиться. Такими заборонами тільки піднімуть цінність , а навіщо ?
кацапська культура вже непотрібна і самим кацапам. Вони казахську вже вчать і китайську:).

Саме те, з якою силою тут зараз захищають руснявий контент, свідчить про необхідність його заборони на законодавчому рівні. Бо ті, хто самі цей вибір зробити не здатні — будуть і через 10 років тут розповідати про ущємлєнія рузкаго языка, а потім путін знов прийде їх рятувать.
П.С. Про всяк випадок для упоротих русофілів уточнюю — я не пропоную штрафувати тих, хто вживає руснявий контент, треба просто зробити так, щоб його максимально важко було знайти, і залишиться тільки 1% кожаєвих, які будуть купляти контрабандні русняві книжки.
П.П.С. цей процес вже і так не зупинити, і це прекрасно.

Запам’ятайте друзі: забороняти, якщо дуже хочеться, треба насамперед собі.
Звати ж ецилопа, щоб він палицею бив по голові, за аморальне но не кримінальне, — це і є радянсько-московська культура у самому її дистильованому вигляді.

зайшов почитати про «язык тут ні при чьом»

Не плачу за российский контент, но начинает подбешивать этот тренд с запрещением всего и вся потому, что блочатся ресурсы как попало.
Доходит до того, что заблочены даже сайты с рецептами, камон, кому они мешают?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Цензура є невід’ємною рисою диктатури та інших авторитарних політичних систем©
Я проти будь-якої цензури, потрібно працювати з патріотичним вихованням, а не вводити заборони. От наприклад 95 квартал зробив для знецінення української культури більше ніж умовний моргенштерн в ютуб мюзік

Це чиста тіранія заборонювати контент за національною ознакою. Тим паче є багато корисного контенту, якого у нас покищо немає. Треба поступово його витісняти своїм контентом, це було би правильно.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Очевидно, що російські артисти сплачують податки в казну держави терориста, яка спрямовує ці кошти в тому числі і на зброю, яку росія використовує для геноциду українського народу

На каких платформах хостится контент, на российских, или на американских? Естественно на американских. Они же не на рутубе всё это смотрят. Следовательно, куда идут налоги? В бюджет США, где открыли лендлиз в поддержку Украины. Зачем вы хотите прекратить поступление средств на поддержку? Вы что, кацап? Или может, москаль?

Правообладатели с российским гражданством естественно получают какой-то гонорар. Но как вы знаете, все российские банки находятся под санкциями, и переводы туда невозможны. Следовательно они получают гонорар на зарубежные счета. С какого хрена они будут платить податки с этих поступлений в РФ? Зарубежные платформы будут сливать российской налоговой какую-то информацию? Если да, то это повод для судебного разбирательства и скандала. Далее. Если они получают эти деньги, то следовательно у них есть виза в США, либо легальные основания находиться в Европе. То есть, гражданство, либо вид на жительство. И тогда опять-таки, с чего вдруг им повторно платить налоги в РФ?

Хотя знаете, можно им посоветовать один workaround. Они могут открыть счёт в Таджикистане, поскольку Таджикистан не под санкциями и имеет договор о двойном гражданстве с РФ, и получать бабло там.

Кожне прослуховування пісні ворога не лише спонсорує тероризм, а й популяризує культуру ворога, яку нам десятками років насаджувала росія

Вы чем-то напоминаете российского депутата Милонова, который днём и ночью не разгибая спины борется с гомосексуализмом. Если вам насаждается россия вместе со своим контентом, и имеют в этом успех, то следовательно, что? Следовательно у вас есть для этого благодатная почва.

Кожне прослуховування пісні російського артиста зменшує шанси українських артистів бути почутими, а новим талантам — народженими

Вы это вообще серьёзно? Ну реально, вы серьёзно?

отказ от всего российского должен быть осознанным и добровольным. например, пан Корчинский придумал отличную формулу — і пам’ятайте — Путін хоче, щоб ви розмовляли російською мовою ) - мне кажется, что такие установки более действенны, чем запреты )

пан Корчинский придумал отличную формулу

В студію її :-)
Фаріон теж свого часу формулу озвучила, сподіваюсь Корчинський зробив кращу.

Я вот не отказываюсь, во многом чтобы национально — озабоченных позлить

в мистецтві заборонами нічого не доб’єшся, це повна дурість.
треба вичавлювати, конкуренцією і якістю. підтримувати своїх виконавців.
якщо державі вже дуже кортить втрутитись, то можна соц рекламу запустити, роз’яснювати що більшість російських виконавців явно чи неявно підтримують напад росії, що слухати російське під час війни трохи зашкварно.
якщо хтось не може повністю відмовитись, то хоч качайте в мп3

якщо хтось не може повністю відмовитись

Не хочу, это точнее

більше заборон!
потім можна здивуватись, чого панове видавці заборон лізуть в труси чи особисте/фінансове/будь-який аспект життя з «дуже важливими, терміновими, патріотичними бла бла бла» заборонами

Ходять чутки, що якщо в приватному чаті в телеграмі написати «мені подобається тренд на українізацію» то в цей чат додасться Владмир Кожаев й напише «а мне нет» )))
Й це так іронично, ну живуть собі люди, обговорюють як розвивати культуру, ні, треба усюди влізти свій руській мір пропонувати, так типово для «руского мєнтально». Ну подобається тобі — збери собі куточок по інтересах, ніхто тебе чіпляти не буде. Так ні ж, треба ходити з піпіською наружу бо «це не заборонено конституцією й мені так подобається». Ще й під час війни, коли багатьох вже тригерить на російську мову.

По темі, я вважаю що країна має бути пристосована в першу чергу для конкретній нації та культури. саме людям цієї нації повино бути легше пробитись, знайти контент й так далі. Зараз майже у кожної нації є своя країна. Для російського є рашка. Я не «за» заборону, я все ж скоріше за конкуренцію, але коли я заходжу в Українські тренди, я хочу бачити саме українській контент. Коли я хочу подивитись англійськомовний контент я відкриваю амеріканьскі тренди або британські. Коли захочу подивитись російськомовне — відкрию російські — логічно ж? Якщо я захочу почитати щось російською про айті — я зайду на хабр.

країна має бути пристосована в першу чергу для конкретній нації та культури

Это с чего?

обговорюють як розвивати культуру

Розвивати культуру — це створювати, вірно?
А тут нібито заборону обговорюють....

Десь вже писав — зустрічаю купу переселенців, які не переходять на Українську, хоч розуміють її 100%.
Чому не переходять?
А я ХЗ...

зустрічаю купу переселенців, які не переходять на Українську, хоч розуміють її 100%.

Бо звучить незграбно з купою помилок, стидаються. Десь приблизно так само як і російська від україномовних з народження. Треба мотивувати переходити. Багато хто починає щось намагатись сказати, коли бачить що всі навкруги говорять українською.

Приблизно 65% населення Ізраїлю вважають іврит своєю рідною мовою — це дуже непоганий показник для країни, де 25% громадян — араби. І мало хто знає, що якихось сто років тому на івриті не розмовляла жодна людина у світі.
...
Однак євреї доклали титанічних зусиль, щоб оживити мертву мову іврит. Чому? Тому що усвідомили — для існування окремої єврейської держави необхідна окрема єврейська мова.

Ефективніше в першу чергу зусилля направити на тих, хто сумнівається.

Бо звучить незграбно з купою помилок, стидаються.

Що там соромитись?
Лінощі...

Я тоже не перехожу

Ты в русскоязычной среде.

А я, та переселенці, про яких писав, в україномовному середовищі.

Різниця є.

Я и в украиномовном не перехожу. Зачем? Все знают русский

Я и в украиномовном не перехожу. Зачем? Все знают русский

це все що потрібно знати про Вову

Именно. За услуги везде плачу деньгами, кто не понимает русский так я просто в другое место иду. Кто не понимает русский из новых знакомых, просто проходит мимо

показательный эгоизм, показательно «я только делаю так, как мне удобно и плевать на все кроме меня самого», у тебя это позиция во всем, не только по языку.
я не думаю что ты изначально такой человек, больше похоже на гиперкомпенсацию как подсознательный ответ на травму в прошлом.
я думаю сейчас ты достаточно самостоятельный и уверенный человек, никто тобой не манипулирует и не абьюзит, и люди вокруг в большинстве (по умолчанию?) так тоже думают. так что хватит пытаться доказать именно это на каждом шагу.

А почему тебя (да и многих других) это так «цепляет»?
Почему многие хотят «видеть» вокруг только «розовых пони»?
А еще, желательно, чтобы «стройными шеренгами и с песней» (украинской).
И как только кто-то «сбивается с ноги» в шеренге, то сразу это многим бросается в глаза.
Ему спасибо, на мой взгляд, надо говорить, что не дает другим людям, которые любят «радостным шагом с песней веселой...» а куда уже не важно...
Он показывает, что есть разные люди и заставляет думать, что и как с этим делать. Что не нужно даже надеяться, что Все будут вместе и Всегда.
Ибо это самообман.

так тоже думают. так что хватит пытаться доказать именно это на каждом шагу.

Зачем доказать? Я просто дразню национально озабоченных

йому не пох, він просто «русскій»

Ну вот и идут лесом. Хочешь, чтобы я перешёл на украинский — сделайся зачем-то мне нужным :)

сделайся зачем-то мне нужным :)

Тіпа, якщо запропонувати $ХХк то «я подумаю»?
Ну.. теж варіант.
А що?

Ну это ведь совсем недавно проходили...
Вдруг Вы не знали, но многое «из аналогичного» обговаривалось на Нюрнбергском процессе...

Там тоже все начиналось с

країна має бути пристосована в першу чергу для конкретній нації та культури

И уже вроде всех после процесса вешали — перевешали и фильмы НАСИЛЬНО немцам (да и не только) показывали. Вроде всем должно было стать ясно, что так нельзя, но нет — вылазят и вылазят те, кто уверен, что именно ИХ культура и нация более Важна, чем «некоторые другие».

Ага, а ще знаєте де більше усього кричать про свободу слова? В росії, біднесенькі, їх пропаганду забороняють, де ж ваше там «равноправіє».
Не перекручуйте. Я живу в місті де 99% — російськомовні, принаймні так було до війни. Я ніколи не зустрчав людей які б зазнали яких-тось там предʼяв за російську мову, зате чув багато скарг від україномовних й сам декілька разів бачив як кричали «па руссскі гаварі!», не тільки тут. Коли був підлітком, дехто відмовлявся від української тому що його просто зачмирили за це.
Більше 200 років окупації; мій дідусь, бабуся, й так далі говорили українською. А батьки вже російською, як вони мені пояснювали «тому що ми живемо в місті». А де ще така ситуація є в світі, але так, щоб само по собі склалося без «допомоги» від якоїсь країни?

За останній рік я чув багато відгуків що нарешті таких дибілов які можуть засміяти, наїхати за українську значно поменьшало. В довбаній Україні (!) нарешті можна говорити українською. Й при цьому всьому вам вистачає наглості порівнювати це з нациською німеченною. Вирубіть нарешті соловйова.

В довбаній Україні (!) нарешті можна говорити українською.

Печень — очень важный орган в организме человека, но когда она отрастает, это называется цирроз. Всё должно быть сбалансировано — ни один человек не должен притеснять другого. Покажи мне кто говорит: украинский не такой и я наквашу ему морду — нельзя оскорблять людей. Но русских тоже нельзя, панымаыш?

ты русский? в чем тебя притесняют? и кто?

1. Квоты на радио и телевидении привели к тому, что я эфир не смотрю вообще, чисто из принципа: отечественное кино хорошее не выпускают, советские фильмы не крутят, тем более российские — перешёл на ютюб
2. Зачем-то нужно украиноязычное обслуживание, я не могу в родном Николаеве поставить ларёк с шаурмой и нанять туда дешёвую девочку, чтобы знала один русский.
3. Туда-же квоты на украиноязычную продукцию в книжных магазинах. Вот нахер мне не нужен ассортимент какого-то говна, лишь бы украинского — хорошую книгу куплю с удовольствием и покупаю, Винничука или покойного Чемериса.
4. Запрещено продавать научно-популярные российские книги, а украинских не выпускают. Нефть по нефтепроводу можно качать, книги — нет. Что это, если не ослабление научно-технического потенциала?
5. Закрытие музеев, Булгакова например. Что, разве Булгаков не часть истории Украины?

Это всё разумеется не повод на Украину напасть, но повод ретивым запрещальщикам надавать по сусалам. Не нравлюсь тебе я, по любой причине, ну пройди — ты мимо. Это же так просто! Однако — же нет, нужно лезть со свиным рылом в калашный ряд

советские фильмы не крутят, тем более российские — перешёл на ютюб

А вы что, смотрите этот шлак на ютубе чтоли? К тому же, российские фильмы последние несколько лет — не просто говно по содержанию, но ещё форсится пропаганда полностью и целиком во всём контенте.

смотрите этот шлак на ютубе чтоли?

.
Советские смотрю.

форсится пропаганда полностью и целиком во всём контенте.

Ужастики есть неплохие и без пропаганды. Какая пропаганда в фильмах про вампиров? Я очень даже за смотреть хорошие украинские фильмы, но пока их не вижу. Фильмы 90-х ещё ничего, дорога на сич, к примеру. Или «нескорений» или «слово в защиту Остапа Вишни». А сейчас я даже не знаю снимают что, или нет?

повод ретивым запрещальщикам надавать по сусалам. Не нравлюсь тебе я, по любой причине, ну пройди — ты мимо. Это же так просто!

я вообще-то против запретов как методов (о чем прямо писал тут не раз).
спрашивал без наездов, реально интересно было узнать какие еще такие притеснения есть.
при чем тут «не нравлюсь»? я вообще скорее позитивно к тебе относился. а тут какая-то детская истерика на ровном месте и угрозы. или тут тебя идейные накрутили, что ты уже забыл что кому отвечаешь.

советские фильмы не крутят, тем более российские

хаха, да у нас тут копрофаг. сорри, но реально это говно в большинстве случаев, такого даже на украинском не надо.

музей булгакова... «ослабление научно-технического потенциала» ты это серйозно? ну это ж натягивание совы на глобус, надуманные доводы. ну если это уже старческая ностальгия по совку и ты настолько стар то вопросы снимаются, твоя позиция понятно, в этом случае действительно тебя не надо трогать.

Если ты говоришь что в книжных магазинах квоты, то это значит что русские книги не запрещены, просто их меньше. Я вполне могу понять недовольство если кто-то хочет вообще запретить в 0. но пока не запрещено то все ок, или ты хочешь чтоб украинских книг вообще не было чтоб больше места было под русские?

про «дешевую девушку» в ларьок в Николаеве это вообще что? есть такие девушки, которые не знают украинского а те, кто знают дороже оплачиваются??? какой-то дурацкий аргумент, рынок подтянется (люди выучат украинский), тут копейки для бизнеса даже уровня ларька, жаловаться из-за копеек это мелочно.

тут какая-то детская истерика на ровном месте и угрозы.

.
Ну да, вот я все брошу и пойду по миру искать Макса первого

у нас тут копрофаг. сорри, но реально это говно в большинстве случаев, такого даже на украинском не надо.

.
Тебе не надо — проходи мимо. Мне надо, я хочу купить кто-то продать, в чем проблема?

русские книги не запрещены, просто их меньше.

Книги которые продаются только потому, что украинские не нужны нафиг. Хорошие нужны, не важно на каком языке

есть такие девушки, которые не знают украинского а те, кто знают дороже оплачиваются???

Полно

копейки для бизнеса даже уровня ларька, жаловаться из-за копеек это мелочно

Пойди и заработай эти копейки в начале, потом раздавай за ненужное

декілька разів бачив як кричали «па руссскі гаварі!»,

Ну це зворотня сторона того, про що Фаріон верзла :-(

А батьки вже російською, як вони мені пояснювали «тому що ми живемо в місті»

Тоді, якщо то мова про 70-ті чи 80-ті, то було «тіпа модно»
«Городские — это не село, городские по русски» ©

В Україні нарешті можна говорити українською.

Я вважаю, що можна було і раніше (можливо при СРСР і рівняли з гівном, тут не скажу, не пригадаю), але у нас культ «а що люди скажуть».
От коли люди масово кажуть: «Па русски! Ты что лох?»
І українцеві стає соромно, то він, українець, буде «По русски»

Офігезна статистика. Тобто в реальності 49% (34% + 50% від тих хто після 24) як споживали, так й будуть споживати рос. Й це в айті, де кількість дебілів все ж таки менша. Проецируємо на країну, додаємо 6 млн чисто з вивехнутою челюстю й отримуємо мінімум 63%. Бажаю успіхів з забороною.

От правильно хтось написав — в той час як Європа терпить ріст цін і т.д., задля допомоги Україні — місцеви маргінали з бабушкамі родам с растова дупку рвуть за руSSкій мір.
Як російкомовний в недалекому минулому — я за тотальний кенсел всього росшлака.

ти можеш якось розкрити свою думку, а то зовсім не зрозуміло написано.

Поясняю: я могу послать нахер запрещальщиков, если не пойдут наклацать в грызло. Ты можешь?

підліткових — про кунг-фу і всім дав в морду

так-так, всім хуліганам
але я питав не про це

проснись, никакие хулиганы тебе не угрожают. хулиганы пока что только в твоем воображение. сходи к психологу, жить реально станет легче

это ты про тех, кто тут на форуме пишут?
это только слова в 99% случаев

Те , кто на форуме боятся нос на улицу высунуть

Здається ти законсервувався у 2012-му. в нових реаліях твоя думка ніщо, ще багато років усе російське будуть ненавидіти, а особливо агресивних любителів буде чекати доля бузини

Здравая идея. Только где-то я уже это слышал

Ржавый бункер — твоя свобода.
Заколочена дверь крестом.
Полну яму врагов народа
Я укрою сухим листом © «Гражданская оборона»
Так?

Я тут нагадаю, що «спрос рождаєт прєдложеніє».

Доки не буде попиту на українську музику, будуть лайно крутити.

Сам слухаю тільки екстремальний метал, на нашій сцені вибір зовсім невеликий, але є наприклад Nokturnal Mortum, i вони просто бімбові. До речі, з Харкова.

Так-то украинский (и в отдельности харьковский) блэк — это мировой бренд. Кроме NM еще целая пачка групп, известных по всему миру, имеется. Тут вообще грех жаловаться на то, что своих исполнителей не хватает.

Ну блек то взагалі на любителя, я так більше металкор слухаю, у нас такого майже нема. Так, іноді Behemoth, NM, Children of Bodom

Space of Variations. Начебто з Вінниці, підписані американським лейблом

Ще грають? Я років 12 назад з ними на одній сцені грав

Да, в марте этого года вроде выпустили альбом полноценный. В одной песне там засветился Шафоростов(солист в Make Me Famous, одно время в Down & Dirty) немного подпеть. Правда хз чего Шафор решил удалить все песни свои в группах(как в D&D, так и песни с альбомa The Black, Asking Alexandria).Но у него есть своя(Drag me out). Из экстрима есть ТОЛ, тоже прикольные, жаль ток 2 альбома с мини альбом выпустили давно, и на этом всё.

Це той шо автотюнить голос і заробляє сікс фігурес пер консерт ?))))

Не знаю что там Шафор тюнит, но ласт альбом в Drag me out та ещё срань, которую тяжело слушать.:D
Та и его жалко на самом деле немного. С Make me famous(зажигали кнч в своё время) выперли, с D&D выперли, c AA выперли(эти вообще с новым лейблом говно поют одно после одноимённого альбома, хоть бы уже новую группу сделали чтоб не портить имидж).

Людей які продовжують захищати російське асоціюють з росіянами. Бо те хто ми є — це те що ми споживаємо, наша культура, те що ми слухаємо, їмо, вдягаємо. Кожен хто прийшов захищати російське знає що на них будуть дивитись як на росіян, може не зовсім але частково. А на росіян зараз дивляться як на вбивць і мародерів, і просто як на гівно. Ті хто захищають русню знають що на них будуть дивитись як на гівно, і при цьому всеодно пишуть свої коментарі. Їм ок що вони виглядають як дегани, їм подобається що до них ставляться як до гівна, можливо підсвідомо але подобається.

Ну да, я русский. Ментально и по национальности. Низя? Ой, а как-же конституция Украины?

я русский
ментально

Ти дітей на майданчиках ножем тикаєш чи шо?

Koго из Алексеев ты читаешь: того, которого Приключения Буратино или того, которого Земля наша богата, порядка в ней лишь нет? Или тебе нравятся очень обои, но зато совершенно не нравится старик Лев?

За стільки років ще не дочитав?

мабуть французьску вчить щоб прочитати вєлікага ррруссскага пісатєля.

можно. но это не значит что вся страна должна тебе все русское обеспечивать.
Россия использует язык/культуру как оружие, Украине приходится защищаться, это вынужденная мера.
Причина твоего дискомфорта в этом плане — россия, так что иди к русским, путину с претензией «какого хера вы натворили такую дичь, что теперь русских не любят?»
Ты ж понимаешь что невозможно организовать исключение «только для Кожаева потому что он не такой». ну если у тебя есть вариант как это эффективно сделать — создавай петицию, поддержим

это не значит что вся страна должна тебе все русское обеспечивать.

Я хочу купить, кто-то продать. Не нравится — проходи мимо

А на росіян зараз дивляться як на вбивць і мародерів, і просто як на гівно.

поза межами родіни та України на них дивляться як на мішок грошей, як і дивились раніше

Бо те хто ми є — це те що ми споживаємо, наша культура, те що ми слухаємо, їмо, вдягаємо.

Так — і у першу чергу на який музиці ми виросли. Музика, яку любили наші батьки — це те, що ми знаємо з дитинства. Музика, яку нам забороняли у школі (від джазу до металу). Пісні, які співають під гітару у колі друзів.
Деякі мої знайомі харків’яни зараз на війні. І коли вони збираються біля вогнища — вони під гітару спіають не тільки «лента за лентою» чи «батько наш Бендера», але і російськомовні пісні: Цоя, ДДТ, Висоцького — бо це їхня молодість. Хтось може навіть Круга заспіває, а інший про «Орла з залізними крилами» — люди різні і пісні різні.
Цікаво б було подивитися якби через 20 років хтось з молодих писав що усі, хто не люблять щось сучасне — на кшталт такого:
www.youtube.com/watch?v=DPIuGJdQfVY
просто тупі дідки, яких вже час здати до богадільні, а їхню стару музику — заборонити.

на кшталт такого:

Omg.
Що се за гімно 🙄😬

Це майбутнє! У 2077 році тільки таке усі і слухатимуть. Ти просто застарий щоб зрозуміти.
Диті моєї родички вже зараз полюбляють щось таке — анімешне.

Ти просто застарий щоб зрозуміти.

146% :-)

Я, якщо про аніме, то вже краще отаке
www.youtube.com/watch?v=03y-KyezDS4

Відмовився від російського контенту у 1994-1995, з появою ICTV та 1+1 ))

Не пизди ;-)
Ну тобто відмовитись то можна, але в Україні він все одно всюди. Наврядчи в 94-95 ти міг перейти на англомовний контент.

Він-то (був) всюди, але я відмовився, як тільки з’явилася хоч якась альтернатива українською.
Музику і мультики дивився на ICTV, фільми/серіали/передачі на 1+1, про політику слухав на 1+1 (Ткаченко, ліл) та на Українському Радіо (пригадую, кожної суботи там була передача про політику).
Звичайно, коли жив у гуртожитку, я чув російський контент у великих кількостях від сусідів.

я чув російський контент у великих кількостях від сусідів.

я ось саме про це.
Фільми-музика російські були поки жив в общазі. Потім десь до майдану 2013 читав всяку російську хню в ЖЖ типу Навального(ох), Каца (лол), Лебедєва (буее).
Ось тільки після 2014 не було російського контента як такого, і то мабуть тільки тому що переїхав. Але хоч і не багато був контент на російській — іноземних фільмів/серіали в перекладі. Цього року в сім’ї недемократично ввели заборону просто на все російською.

Я ще до війни не слухав усяких Тіматі чи Кіркорова — і зовсім не тому, що хтось забороняв. Але також не слухав і Козловського чи Мохнатика.
Але якщо під істеричну заборону потрапляють Висоцкий, Цой, Візбор, Антонов, Лоза, Пісняри, Машина Времени, ДДТ і ще 100500 пісень тільки тому, що вони російською — вибачайте!
Або перекладіть їх українською — або запропонуйте достойну альтернативу. І не треба мені замість пісень зі словами та змістом пропонувати сучасний модний репчик тільки тому, що українською.
Інакше виходить усіляка дурня: Пушкіна — заборонимо бо він писав російською (хоча сам наполовину негр), а Гоголь теж писав російською — але він же «наш», то можна.
Я розумію за що санкції проти тих, хто зараз підтримує Парашку — але навіщо чіпати тих, хто помер ще до незалежності України?! Це вже схоже на совкове «міністерство правди», де зі старих фотографій вирізали тих, хто втік із совка.

Зі «старих фотографій» агеж — а зі Старих газет... не хотіли...
Мій дід (та й багато інших) «збирав» газети, у тому числі, щоб було чим дупу витерти (бо може молоді й не знають, але туалетного папіру не було як такого).
Й як він жалівся — була велика «проблема», потім передивлятися старі газети, та нищити ті де були «непотрібні обличчя» чи статті. Й бажано, щоб ніхто з сусідів не побачив.

щоб було чим дупу витерти (бо може молоді й не знають, але туалетного папіру не було як такого).

Ковшик з водою та й усе.
Але мабудь у СРСР не додумались.... Або води не було....

Ну, якщо в теплій хаті над «УніТазом» — то можливо...
А як ти «з кошиком» будеш бігти до сральні на вулиці взимку ?
А якщо ще й ця сральня одна на декілька будинків у дворі ?

А як ти «з кошиком» будеш бігти до сральні на вулиці взимку ?

Я думав ми про квартири...

З іншого боку.. взимку то ок.
Закалка радянської людини, щоб простистояти акулам буржуазії :-)

Пушкин в свое время отметился смысловым аналогом «можем повторить» (стих клеветникам россии), поэтому неудивительно, скажем так, что новые улицы в текущей ситуации его именем врядли назовут.

Лоза
Я розумію за що санкції проти тих, хто зараз підтримує Парашку — але навіщо чіпати тих, хто помер ще до незалежності України?!

Ты определись в показаниях. Лоза, если что, вполне жив (к сожалению) и лижет Путину уже много лет изо всех сил.

Або перекладіть їх українською — або запропонуйте достойну альтернативу.

Та же фигня. «Плот» Лозы почти полностью содран с «Boat On The River» Styx. Цой очень плотно сдирал The Cure и The Smiths. Какие еще альтернативы тебе нужны, если перечисленные тобой «оригиналы» сами не оригинальны?

«Плот» Лозы почти полностью содран с «Boat On The River» Styx. Цой очень плотно сдирал The Cure и The Smiths.

А «Озимі люди» Скрябіна....
www.youtube.com/watch?v=32Ok5EsYQEE
...хоча, можливо Кузьма у Credits вказав, що то частково не його (у описі на youtube не вказано)

Я до того, що плагіат, він багато де...

Да ясное дело, что он много где. В том числе и у украинских исполнителей. Но тут же человек просил ему достойную альтернативу предоставить на то, что уже было содрано.

Но тут же человек просил ему достойную альтернативу предоставить

UK. Germany, USA —> Rock, synthpop ось альтернатива.

Або перекладіть їх українською — або запропонуйте достойну альтернативу

Є багато альтернатив, просто воно все тоне в російському шлаку і в тому, що неможливо переконати гугл і інші мережі, що я не знаю російської.

У нас проблеми в музшколі — немає викладачів, в звичайній школі — немає обдарованих викладачів, музичний біз застряг на початку розвитку. Потрібна кардинальна програма реформи музичної освіти.

Я підтримую петицію, бо вона хоч якось буде протидіяти розповсюдженню роспопси. Що слухати — приватна справа, але держава має доглядати за культурою, бо її знищували 300+ років.

І, нарешті, в країні де зареєстровано +200к народних пісень, створена «Дія», IT-спільнота має побудувати свій UA музичний стрімінг, бо це мільярди.

проблеми в музшколі — немає викладачів, в звичайній школі — немає обдарованих викладачів,

Ты зарплаты их знаешь? За эти деньги мало кто согласится работать и язык не при чём. А вот желание заставить людей слушать обязательно украинское скорее оттолкнет

Проблеми в музшколі є, але трошки не такі як написали. Вчителів як раз достатньо, але набір малий. Не йдуть.
По-перше — це безперспективно в плані професії, яка може прогодувати. Ринок стільки не потребує набір до училища був катастрофічно низький взагалі.
По друге, школа це не гурток де тут хочу — тут не хочу. Це обов’язкова програма певної складності, що потребує щоденних занять, в основному самостійних. Плюс додаткові предмети на кшталт сольфеджіо, музлітератури. Покоління, що з народження звикло до оточуючих зручностей на рівні "нажми на кнопку — получишь результат"© не дуже відрізняється наполегливістю та терплячкою.
І вишенькою на торті є 3 останніх року дистанційних занять. Ковід та війна. То диво, що взагалі вчаться.

Ps музшколу закінчила в свій час, що коїться зараз також знаю з перших рук.

А можна, будь ласка, ще одне опитування, де було б видно кореляцію з віком і зі знанням англійської мови? Просто хочу переконатися, що на російському контенті залишаються ті, хто не знає англійську

Англійську знаю. Але після 90х і після того, як відсидів 15 років на галерах — лагерний шансон це моя «робоча музика».
Нажаль, чи на щастя, я ще не чув ні одної гідної «пісні про в’язницю» українською.

15 років на галерах — лагерний шансон це моя «робоча музика».

ІТ-галера, у офісі фоном грає «лагерний шансон»?
Реально?
ППЦ.....

Ну, можно и в наушниках. А что такого? Урок нужно извлекать из всего, как учат еврейские мудрецы. И из шансона тоже. Вот к примеру песня про 4-го президента Украины www.youtube.com/watch?v=8W5_TCCt8lw :-)

Ну, можно и в наушниках. А что такого?

But why!?
Bloody why!!?? :-)

Я ж выше написал. Урок нужно извлекать из всего, и из шансона в том числе.

Запретить человеку быть невеждой нельзя. Но сие mauvais ton.

Ніколи не замислювалися, чому водії люблять шансон? Тому що серед іншого це пісні про те як ти СИДИШ, а життя проходить повз тебе!
Увесь день сидиш за кермом таксі — чи увесь день сидиш у офісі і дивишся у вікно. Хіба велика різниця. Однотипна робота — їздити по городу чи правити код. Однакова безисходність — будні дні схожі як у тюремній камері: робота — магазин — спати.
Справжня зона — вона у нашій свідомості. У сірих стінах однакових будинків навкруги. У однотипному існуванні. Ми — комахи у мурашнику. Кожен робить роботу або копошиться безцільно — але від нього нічого не залежить.
Я добре пам’ятаю весну 2020 року, коли через Ковід дозволили працювати з дома. У мене було справжнє відчуття що я 15 років провів у камері — і ось вийшов на волю!
www.youtube.com/watch?v=gxDk311ZY7s

А чего Вы хотите? Приключений? Так это можно организовать сейчас легко, записавшись в армию. Скучно точно не будет. А если серьёзно. Тут всё зависит от взгляда на жизнь. Например тот же таксист очень много чего видит разного, а если ещё по ночам ездить, так вообще отдельная тема. Да и попутчики могут много чего интересного порасказывать.

Ніколи не замислювалися, чому водії люблять шансон?

Я думав через те, що «он Василь теж слухає...»

Trance music за рулем вроді нічо...
Power metal — взагалі круто йде

Потому что герой украинского шансона — это трудяга, который в копанке работает, или контрабандист, или решала, или уличный музыкант. Немного другие статьи УК в почёте :-)

Вау. Зайшов в коменти і наче в діжку з гівном окунувся. Дивовижні люди — їх обстрілюют, вимикають їм світло, їх знайомі та родичі отримують поранення та гинуть на фронті... Але вони самовіддано захищают КІШа, ігноруючи причино-наслідкові звʼязки та очевидну логіку. Здається самомуд не такий вже й поганий вибір, здається дути з балона в обличчя шанувальникам російського контенту не так вже й аморально.

Здається самомуд не такий вже й поганий вибір, здається дути з балона в обличчя шанувальникам російського контенту не так вже й аморально.

А если тебя? Я например националистов, любых, буду бить с особенным удовольствием. Что интересно: закон на моей стороне — нападение из хулиганских побуждений , самооборона от него разрешена и поощряется

Ото ще буде махатися з якимось любітелем російського шансона один з міліона ветеранів, який пройшов зі зброєю захист батьківщини від россійської біомаси? Застрелить і хєр з тобою, Валуєв недороблений.

Ото я буду смотреть, как меня стреляют и ни разу не выстрелю первым.

Ахахах, відчуваю руський дух — превентивна самооборона. Ну так приїжджай в Київ та стріляй, чи очко жим-жим на батьківщину з Польши повернутись?

Как можно приехать из Польши никогда там не бывав?

Мабуть якось так само думає якийсь представник великої АУЄшної культури із ЧВК Вагнер.

Есть небольшое отличие: защититься от меня можно просто пройдя мимо , с Вагнером так не выйдет

Не сміши, кого ти будешь бити? Повернеться мільйон «націоналістів» з фронту — ти й пікнути не встигнеш )

И что? Такое впечатление, что я кого-то боюсь

Там не только «националисты» :)
И они тоже вернутся.

ті що лугандонці і домбабвійці не повернуться )))

Коментатори то не репрезентативна вибірка :)

причино-наслідкові звʼязки та очевидну логіку

Ну давай, расскажи. Как то, что я читаю Лема на русском вызвало войну?

Запретить контент, закрыть границы это все методички совка. Мы идем в сторону тоталитарного государства? Тогда лучше забыть про IT а начать заниматься сельским хозяйством

В ЄС постійно щось забороняють і посилюють контроль, і що далі? В США взагалі свобода слова, але маємо таких людей, як Такер Карлсон.

Саме те, з якою силою тут зараз захищають руснявий контент, свідчить про необхідність його заборони на законодавчому рівні. Бо ті, хто самі цей вибір зробити не здатні — будуть і через 10 років тут розповідати про ущємлєнія рузкаго языка, а потім путін знов прийде їх рятувать.
П.С. Про всяк випадок для упоротих русофілів уточнюю — я не пропоную штрафувати тих, хто вживає руснявий контент, треба просто зробити так, щоб його максимально важко було знайти, і залишиться тільки 1% кожаєвих, які будуть купляти контрабандні русняві книжки.
П.П.С. цей процес вже і так не зупинити, і це прекрасно.

треба просто зробити так, щоб його максимально важко було знайти

Как? И что ты сделаешь, если человек будет продавать?

Ніхто тут руснявий контент не захищає.
По-перше, від русняво-імперсько-совкових методів «тримати і не пускати» людей верне.
По-друге, доколупатися до ютуба і спотіфая у країні де нормально себе відчувають всі опзж-вці, шарійовці, суддя Львов з російським паспортом, Баканов (якого звільнили за статтею, за якою має бути карна справа одночасно із звільненням) і тд і тп — це лицемірство і цирк 95-й квартал.

это даже не 95 квартал а общество со старой травмой от которой ведёт себя иррационально, на такой питательной среде успешно плодится всякий мусор

Запрещать и зажимать прямая дорога на государство по типу совка, КНДР или Китая.
Хотели бы запретить уже бы давно запретили а так популизм да и только...
сегодня это плохо.... давайте закроем...
завтра то будет не угодно и то закроем...

Запам’ятайте друзі: забороняти, якщо дуже хочеться, треба насамперед собі.
Звати ж ецилопа, щоб він палицею бив по голові, за аморальне но не кримінальне, — це і є радянсько-московська культура у самому її дистильованому вигляді.

Дуже приколюють ті люди, які «да я буду слушать рус музыку и ничего такого, я за Украину, рус музыка вне политики», але вони тупо не думають, що окрім них розумних ще є мільйони українців (зазвичай молодих), які ще не цікавляться політикою і будуть слухати російське і бути під впливом цієї культури, поки вона тут є

А я ЗА Украину, но в концлагере жить не буду...

И при чем тут концлагерь?

Без Агузаровой и бюста ленина — концлагерь.😁

Ну кто-то умирал только из-за того 2мя или 3мя пальцами креститься.
А некоторые и сейчас в субботу, даже ... боятся подтереть ибо работа.

А тут, все-же, предлагают язык забыть.

Каждый воюет по своему, с дивана только языком/с языком...
Они не понимают что ванька в пакет сам не залезет если с ним на украинском заговорить...

У мене до вас три питання:
1. Чий Крим?
2. Скільки на ЗСУ задонатив?
3. Країну покинув до 24 чи після?

Чий Крим?

Ты не читал конституцию Украины?

Скільки на ЗСУ задонатив?

Нуль. Даю исключительно людям, которых знаю лично: они мои друзья, не важно в ВСУ или нет.

Країну покинув до 24 чи після?

Не покидал, к сожалению: тестю 85 лет, может дороги не вынести. Поэтому пока в Киеве относительно безопасно, мы будем здесь

а якщо на перше питання відповісти одним словом?

А кто знает. Может быть, Мирового Сионизма, который заврил всю эту кашу :-)

а якщо на перше питання відповісти одним словом?

Кожаев не будет отвечат на этот вопрос (как и на любой другой неудобный), ему надо усидеть на двух стульях :))

мне кажется он явно ответил что крым украинский согласно конституции Украины. отвечать именно так как ВАМ хочется он не будет, что б вы его не спросили, просто из вредности

Так як тут у нас айтішний форум, я вважаю, більш доцільно на цій платформі було би обговорити доцільність заборони доступу українців до російськомовних IT-ресурсів (Хабр, туторіали та навчальні матеріали російською, російськомовні статті на доу). Це теж російськомовний контент, але більш релевантний до тематики форуму, ніж пісні та рецепти. Що думаєту про доцільність такої заборони?

Думаю, что хер я на неё ложил. Статьи как писал, так и буду на русском

Посмотри количество просмотров. Теперь свои статьи сравни

Ну примерно так, да: сравни свои нуль статей и моих надцать

заборона це по совковому, якщо вам не дійшло після багатьох десятиліть совка, що так не працює, то не знаю що тут ще пояснювати.
просто за українські статті треба більше платити/заохочувати, а потім набереться критична маса і поодинокі випадкі використання російської не будуть мати значення

Выйду на улицу и буду петь рябинушку. Полезет кто-то драться, я на них научусь и стану МСМК

А це хороший спосіб відрізнити дал**ба на вулиці і здалеку. Премію цьому пану

Премію цьому пану

так є вже така — Darwin Awards

Верно. Во первых, я не занимаюсь дзюдо, во вторых в нем нет красного пояса

«пришел на перестрелку с ножом»

будет забавная попытка самоубийства, но нет.
ты сам понимаешь что по факту никому ты не нужен будешь, никто тебя трогать не будет.
но если так хочется научится то езжай в россию, там за такой перформанс ты точно получишь ... незабываемый опыт.

А ви відмовились від російського контенту?

где вариант не потреблял? Кстати а кто получает отчисления за прослушивания Цоя и Летова?

Кстати а кто получает отчисления за прослушивания Цоя и Летова?

Лейблы, которым принадлежат права на песни

Сьогодні в Харкові з вуличних колонок магазину грала пісня Ленінград На лабутенах, а після неї ще якась російська. Вимкнути цю музику відмовились. Поліція сказала, що закону, який забороняє таке включати в публічному просторі немає, тож притягнути до відповідальності володаря магазину не можна.

Ви б там з мером для початку розібрались. Тоді можливо і не доведеться з піснями боротись

Ну якщо це не вброс — то тре бути дібілом безстраху щоб у прифронтовому Харкові, наповненому Азовцями, Фрайкором, і хлопцями в відпустці з фронту — таке робити. Там не те що без колонок залишишся, а і без магазу :)

В Києві на Хрещатику вуличні музиканти здається і не припиняли співати кацапське лайно різної витримки.

Тогда примотают скотчем к столбу, и набьют жопу на камеру.

Скотчем — только тебя, просто по определению.

То тебя пистолетиком. «Индиану Джонса» смотрел?

Мальчик, не меньше половины тех самых Азовцев, говорила и говорит по Русски.
Может ты еще предложишь всех сразу перестрелять, кто хоть слово по Русски знает ?
Когда начнешь?

Мальчик, не надо путать русскоязычное и российское. Я вот почти всегда говорю на русском, но за говно типа Ленинграда на улицах Харькова на данный момент таки буду бить.

Да, если мудаков в виде любителей ленинградов будет больше, то могут и меня. Но в Харькове сейчас, к счастью, уже всё не так.

Тебе адрес дать ? Прямо сейчас приедешь ?
Будешь бить даже тех кто «после 50» ?
А «после 70» ?
А не стыдно будет ?

Дело не в «Ленинграде», а в подходе.
НАШИ враги, когда убивают, обычно даже не спрашиваю, на каком языке ты говоришь..
А тут, вдруг «местные герои» хотят сами своих бить. За что ?

Ну, то есть, читать на любимом русском ты не умеешь? Или с пониманием прочитанного проблемы?

Дядя планирует устроить Хрустальную ночь? Давненько такого не было :-)

Дядя любит натягивать сову на глобус? Тут такое каждый день.

аааа, азовці говорять російською, бо вони, як і ми з тобою, були зросійщені за останні 300 років. Але вони помирають, щоб Україна жила. Немає нічого страшного, що там вони говорять російською, бо так може бути легше та швидше деяким, але мова на фронті і в народі це дуже різні речі. До речі, чому «по русски» ви пишете з великої літери?

А еще у них есть МАТЕРИ и ОТЦЫ, которые тоже говорят по русски...
То есть, они СРАЖАЮТСЯ и часто погибают, чтобы «герои» насильно заставили их родителей співати «ЯК ТРЕБА» ?

якісь десятки відсотків російськомовних українців до кінця життя будуть спілкуватися російською, бо просто не зможуть перейти на українську по якійсь причині. Набагато важливіше створити самодостатню націю, а це більше про наступні покоління, а не про нас і наших батьків.
А по темі: той хто хоче, завжди знайде російські пісні в інтренеті, на дисках, на касетах. Ніхто не хоче повністю забороняти культуру агресора, але і захищатися від неї треба. Українці своїми прослуховуваннями платять росії податок.

створити самодостатню націю,

А тебе кто-то сейчас это мешает делать ?
Рожай детей, разговаривай с ними, рости «нацию»... возможно я еще успею на нее посмотреть.

Ну а «про налоги» и россию, господи, посмотри хотя-бы на всех операторов мобильной связи, чтобы мне было не смешно смотреть как Вы «плачете» о копейках — там почти все (если не все) это российские активы...
Но от мобильного вы ведь все еще не отказались?

Ну, попробуйте рожать детей со «Стамбульской конвенцией», которую правящие космополиты ратифицировали. Я посмотрю, как это получится :-)

захищатися від неї треба

Не слушай, кто мешает?

століття тому українців вбивали і відправляли в сибір за їх мову і культуру. Порівнюючи це з квотами на радіо і пропозиціями не платити русні за прослуховування їх пісень, це смішно.

а якщо в спотіфай не буде агутіна, то це помста?

Именно, ты хочешь заставить не потреблять что мне нравится. Сам делай, что хочешь — от меня отцепись

Камон, там мер постійно російською вєщає. Всім пофіг.

мери у Харкові і в Одесі як окремий вид крінжу

тут треба розуміти, шо цих мерів там обрали..

Але ж начеб-то вже діє закон про заборону російських пісень(і не тільки).

А за що? Це ж не пропаганда, вони не платили за цю музику, нехай крутять. Тим паче у Харкові багато людей розмовляють російською. Чи їх треба силою українізувати?

Ну мое «замечание», мне кажется, так-же коррелирует с сутью вашего комментария, как и ваш

як пагода на мАскве?

К комментарию, предыдущего автора — На это и был «намек»...

Ну и, в целом, наша конституция «пока еще» не запрещает «иметь пагоду» кому где вздумается :)
Ваш-же комментарий (мне почему-то так показалось :) ) несет в себе попытку унизить кого-то, даже если она (пагода) вдруг действительно там.

1. ні, зовсім не корелюється.
2. якщо ви бачите в моєму питанні спробу щось заборонити, то ви помиляєтеся
3. це було не спроба принизити (вам дійсно це здалося), а натяк, що перебуваючи на мАскве (а саме це було вказано в профілі автора), не зовсім корректно вказувати, що нам робити в Україні

я досить розгорнуто дав відповідь?

Мені все ж здалося, що ви намагалися меня принизити, але не вийде, я українець, ні яким разом не підтримую «русський мир» та не був за східним кордоном. У мене не заповнений профіль бо я зайшов через Linkedin, там немає жодного натяку на «мАскву».
То може ви сам звідти намаєтесь баламутити воду?

Вы осторожнее с таким предпочтением в партнерах, это как минимум незаконно

В цьому і все діло. Для тебе це типу просто музика. І взагалі ти типу гроші їм не даєш.
А для західу це «вони слухають одну музику, говорять однією мовою, розділяють суть пісень і фільмів, виховуються під одні книжки, мають єдиний інтернет простій, єдиний медіа простір. вони — адін народ. у них просто внутрішній конфлікт»
Ти зараз захищаєш свій комфорт. Комфорт слухати музику рівня 6-8 класу школи, з якою у тебе, напевно, пов’язані роки щасливого дитинства чи щось таке.
Чому Європа повинна нас розуміти, відмовлятись від дешевої енергії і нам допомагати, якщо ти не здатен відмовитись від 10 пісень?
Альтернатив дерьмовій руснявій музиці куди більше ніж альтернатив дерьмовому руснявому газу.

похоже национализм (и другие формы нетерпимости) специально придуман чтобы быстро отличать идиотов и остальных
ну отказался и что потом, европа три сребреника насыпала?

Трішки повіяло комплексом малєнькава чєлавєчка.

Тобто є альтернатива, наприклад, КИШ?

Ну і? Майже у кожного узького є імперські замашки. В даному випадку я вважаю, що музика поза політикою, а на самого музиканта мені начхати. Дуже мало таких, які цікаві у житті особисто для мене.
Офспрінг мені не заходить, окрім розкручених пісень.
А щодо російської мови: щось у нас передачі відомого радника теж не українською. Може варто «з голови» починати?

...і живопис. У Гітлера були чудові картини, а книги так взагалі — читати не перечитати.

Розум Зник. Буквально КИШ українською

Цікавий феномен — восьми місяців війни не вистачило щоб прочистити ваті мозок

Я ещё и вечер русской культуры проведу, с русскими национальными дрынами

Анонс надішліть будь-ласка заздалегіть — завітаємо з друзями з Азову, послухаємо ваше скиглення про вєлікую культуру.

Так, підгорає. Війна йде по всіх фронтах. Активні бойові дії, можливо, і скінчаться в найближчі 2-3 місяці. А культурна війна триватиме ще десятиліття в крайщему випадку. І ти зараз підіграєш окупанту, тому що тобі так зручніше, і ти себе переконав, що зла від цього не буде.

Русскоговорящему Харькову прийдётся переходить на рiдну мову? По-вашему после войны всё что «русское» — нужно будет исключить?

вопрос без подколов

У мене немає відповіді на такі фундаментальні питання.
Мова в побуті між українцями, та притягнення кулдьтури окупанта в наш простір — це все ж різні речі.
Але я більше кажу про особисте переосмислення, на яке здатна кожна людина окремо, для себе. Для цього не потрібно міняти закони, вводити заборони чи квоти. Треба виправити себе.

Більшості наших громадян, влючаючи мене, було недостатньо анексій у 14 році, і ми продовжували співпрацювати із ворогом, іздити туди, мати бізнеси, витрачати на них гроші. Коли прилетіли ракети в єблєт, ці речі стали обсолютно несумісні для майже кожного українця.Це надзвичайно складно уявити зараз. Ніхто ж не питає в інтернеті «а чому це мені не можна продавати на росію запчастини для ракетних двигунів?» Проте споживання рускіх наративів та притягання вєлікай рускай культури продовжилось. То може не треба чекати наступної війни, щоб перестати і це робити?

Ну от за що там так зачепились? Щось унікальне і неповторне? Це просто звичка.

Я забираю свої слова із суб’єктивною оцінкою саме музики. Я був нерпавий.

Активні бойові дії, можливо, і скінчаться в найближчі 2-3 місяці.

Пане Арестович, перелогінтесь.

Будь яка музика — це відображення бачення культури музикантом. Однак є аспект наявності/відсутності політики у текстах.

Знаєте в чому проблема? Я вже писав до одного посту з цього приводу, але в іншій соціальній мережі. Що ви намагаєтесь зробити — це знайти на складні питання чи процеси, прості відповіді. Якщо я просто хочу — і ось, воно пивинно тут же спрацювати. Але... воно так не працює і так, ми воюємо за свободу вибора, а ви його навʼязуєте. Бесперечно певний контент треба банити і не давати йом ходу, це стосується пропоганди. Але — все ж таки кожен повинен просто переходити поступово. До того ж — для цього треба мати стратегію і кошти.

Я мало что защищаю — называю себя русским. И показываю конституцию Украины, где прописана поддержка русского языка

я правильно понимаю, что русская музыка дерьмовая исключительно из-за того, что она русская?

С агатой вообще все сложно, по правильному нужно слушать одним ухом

Глеба слушать, Вадима — нет

Не плачу за российский контент, но начинает подбешивать этот тренд с запрещением всего и вся потому, что блочатся ресурсы как попало.
Доходит до того, что заблочены даже сайты с рецептами, камон, кому они мешают?

Ви ж наче з ІТ. Сайт то монетизація, реклама і отой весь треш що лізе вам в пику доки ви шукаєте рецепт борщику.

І от руснявий сайт не набере переглядів, його індексація в гуглі впаде і в тренди вийде український борщик а не рашистські щі, а хтось заробить гривеньку а не рубль

Если так важно заблочить все руснявые сайты с рецептами борща, то почему половина доступна, а половина нет?
п.с. адблокер тут явно у всех стоит

адблокер тут явно у всех стоит

Нет.

Там блочать не сайт з рецептиками, а заблочили російські апі. Якщо власник тримає сервер на росії, він в нас не відкриється. Якщо російський власник тримає сервер в умовних Нідерландах, то будь ласка. І сайт відкривається, і гроші за перегляди капають (якщо реклама стоїть).

А вони там дофіга грошиків в просування вкидають.
Мене кулінарія теж цікавить, тож знаю що частка каналів перевзулася в типу німецькі чи якісь англомовні капці. Але в відео присутні елементи які навряд чи будуть в чистокровного «німця» чи «американця». Оцет якийсь чи пачка солі кирилицею :) А в ебауті там і вконтакт вказано і локація.

Передісторія: квакнув монітор. П’ятниця, вечір.
На випадок коли головний лікар з паяльником в понеділок скаже «всьо» шукаю потанцювальну заміну.
Яку б модель в гугл/ютуб не вбив, а результати від москалів на перших позиціях. Локація в налаштуваннях апки: США. Пошук теж, гм, американською.
І — купа результатів з шишкостану.

Ну так это к вашей истории поиска вопрос. и к посещаемым сайтам.

Почему-то у меня Розетка и Мойо на первых местах стабильно, а в ютубе англоязычные обзоры.

Странно что ру домены вообще в выдаче есть в Украине. Выдача будет based on IP address, поэтому порекомендую посмотреть что с настройками браузера. (У меня никогда не вылазили ру домены в Украине). Другое дело если это укр домен, а контент на русском (как и было до войны)- не думаю что такое блокировали б

Хтось вирішив забрати в : Пугачової, Макаревича, Гребенщікова, Шевчука та іньших їх 10 баксів. А то не дай струни куплять нові так як поїдуть с концертами на Брайтон. Дуже давно музиканти заробляють на концертах, тих кого і не треба пускати давно і не пускають. Ситуація коли іноземні сітові компанії — що оперують радіо та музичним телебаченням, просто не крутять ураїньску музику бо є тільки свій пул, вже виправлено.

Ну разом із кічем і непотрібом, заборонять і радянський плагіат іноземних хітів :) та Аллу Борисівну.

Я не потребляю российский контент, но только потому, что такой контент в 95% случаев — это говно. Если будет нормальный контент, буду потреблять, но платить за него не буду, потому что я вообще в принципе не плачу за контент. Как-то так.

Ты рекламу потребляешь, с нее и идут роялти. Как видишь суммы вообще в районе 10 баксов за 1000 прослушиваний во всех платформах. Т.е. чтобы заработать более или мение на коллектив выходит нужно выпускать хиты с десятками миллионов прослушиваний минимум. И даже потенциальная 300-т миллионная аудитория русскоязычных этого не даст. В отличие от английского, китайского или хинди. Обратная сторона поглощения индустрии звукозаписи интернетом. Уже не проходит ситуация с продюссировал один платиновый альбом — стал миллионером, нужны туры концерты и т.д. И музыканты стали сами себя проддюсировать в yoube, соц сетях и т.д.

Какую еще рекламу? У меня вся реклама заблочена сначала на роутере по хостам, потом адблоком в браузере. И платформами я не пользуюсь — качаю с торрентов.

Какая запущенная форма паразитирования у вас

Слабак) Можно ещё в ютубе рекламные интеграции внутри ролика автоматически перематывать (есть экстеншны для хрома и apk для google tv) и использовать неофициальные приложения, чтобы не накручивать рейтинги проприетарному софту в маркетах.

А так всё правильно, да. Побанил рекламу, заодно микротик подучил. Полезно.

Можно ещё в ютубе рекламные интеграции внутри ролика автоматически перематывать (есть экстеншны для хрома и apk для google tv)

Это все само собой разумеется. YouTube Revanced на мобильных девайсах, SponsorBlock в браузере.

Навіщо забороняти?
Альоні, Джеріхейл, Калуші, і тим більше Бумбокс, Оторвальду і Океану Ельзи — кацапський шлак на заваді не став. Навіщо діяти стратегією кацапів — все забороняти. Треба робити якісніше, краще, сучасніше, промоутити українське, і не звертати уваги на кацапів — гімно саме засохне і відвалиться. Такими заборонами тільки піднімуть цінність , а навіщо ?
кацапська культура вже непотрібна і самим кацапам. Вони казахську вже вчать і китайську:).

Бо так само як і з квотами на радіо — це умови для зростання українського продукту. Так само, якби і не забороняли ВК, то % людей, які тим гівном далі користуються був би в рази вищий
Держава ж повинна займатись створенням умов для українських митців, а не лише чекати, коли вони самі все вигребуть ?
Особливо за умов, коли ці прослуховування ще й фінансують вбивства українських людей

Квота це не заборона.
Про радіо не знаю — свій контент волію контролювати сам.
Щось заборонити можна дитині або рабу.
Заборона — не створення умов, це заборона.
Сухий закон у штатах спровокував бутлегерство, а совку — палену водку і питний одеколон.
А створення умов це — меценатство, великі конкурси ( на кшталт Голосу), фестивалі і тп. Якщо мінкульт замість совкового ТВ проспонсорує Західфест, або Atlas, і буде транслювати його в прямому ефірі на топових каналах — сенсу більше буде.

Ну і якщо ви хочете що б вам держава щось забороняла у вашому особистому житті, то потім не жалійтеся коли вона заборонятиме мати зброю, захищати себе і мати приватну власність і право виховувати своїх дітей — як при совку, і в рашці.

Бо так само як і з квотами на радіо — це умови для зростання українського продукту.

Скоріше, умови для деградації.

Саме відсутність квот та жорстка конкуренція дала нам такі колективи як Iron Maiden, Judas Priest, Exodus, Testament, Slayer, Sepultura, Saxon, Manowar, Overkill, Helloween та багато інших, відомих не лише всесвітньо, а навіть й в Україні.

В нас нічого подібного нема й досі.

А були б квоти то ніхто б і не рвав сраку. Почепив потрібний прапорець і все, вже є непоганий шанс на те що візьмуть в ротацію.

найс, тоді дозволяємо все російське в очікуванні наступного геніального гурту, поки насправді російська музика просто задавить наших виконавців і українці будуть співати російською

Ну то есть, если группа «гениальная», но русская — то сразу го...но ?

Так «делай» больше хорошего украинского контента — «Водограй» та «Червона рута» перевернули весь СССР. Пели везде, от Львова до Сахалина.
Но конечно проще «закрыться в своем зиндане» и «не пущать»...

якщо ми вже на ти, тоді зайди подивись в тренди музичних сервісів. Російськомовні школярі слухають моргенштерна і міягі. Для них вони теж геніальні. Ніхто не каже, що треба закритися і не прогресувати

Ніхто не каже, що треба закритися і не прогресувати

Ну якщо так, то може дійсно не все так погано...

Але боротьба з вітряками там, де є дійсні проблеми, а тим більш — спроби будівництва «нових таборів» де ніз-зя розмовляти тільки тому, що комусь здалося, що так буде краще — то не по мені...

Кожен, навіть останній гад, має право на суд, та медичну допомогу, навіть після суду.
p.s. про «на ти» — в мене дуже погана пам’ять на людей (й про людей), звиняй, будь ласка, та не звертай уваги, якщо саме це тебе так чіпляє.

А хто їм музику оплачує?)
Якщо батькам нема діла до поглядів їхніх піздюків, то не треба перекладати все на державу!

ну тоді нашим п***юкам теж випаде честь боротися з руснею, бо ми це не зробили

У вас все в купу змішалося. І квоти нашим і підтримка і заборона контенту країни-агресора. Не треба так.

Почнем з того що з якого дива це російська музика задавить нашу? Наша настільки негодяща що рашка заборює її банальним маркетингом?

Далі, квоти, в контексті розвитку, це фігня повна. Щоб пролізти в квоти треба просто почепити правильний тег та завоювати особу яка займається розподіленням слотів. Це набагато простіше ніж завоювати цілий клуб. Коли цей двіж з квотами почався то до маразму доходило. Щоб була ротація по радіо, частина пісні була українською, а частина російською. Ти це слухаєш і воно робить тобі дивуватися. І це (був?) абсолютно легальний спосіб обійти систему.

Для якісного(!) контенту не потрібні квоти. Потрібна рука допомоги. Якісь програми підтримки початківців, конкурси там. Я не сильно в темі але все вже придумано до нас. Чому в купі штатівських фільмів є момент з «шкільною рок-групою»? Чому в яку біографію не влізь, а всюди «гаражна група» чи «почали в школі» чи шось подібне? В нас цього нема, відповідно замість Майкла Джексона чи Мадонни в нас... Вірка Сердючка.

Квоти потрібні нездарам, які не мають бажання працювати та розвиватися, зате мають бажання отримувати гроші як Оззі чи ну нехай Балмер, раз ми вже тут про ойті.

А рашкоконтент, ну фіг з ним, якби не війна. Болото засохне й саме відпаде. Але таки війна. Тому нафіг з пляжу і не тільки тому що це податки. Це елемент ідеологічної війни. Спочатку «ти» звикаєш до того що російською тобі подобається, а через 5-10 років кличеш рашку до себе (бо неграмотний дебіл), замість того щоб зібрати чемодани і усвистіти туди самому (хоча нафіга ти там такий здався, там своїх додіків вистачає).

Почнем з того що з якого дива це російська музика задавить нашу? Наша настільки негодяща що рашка заборює її банальним маркетингом?

Задавить так само, як задавлювала останні 30 років. Ви думаєте, що школярі у Харкові будуть слухати джері хейл замість могренштерна, навіть якщо український гурт краще? Не думаю.
В нас двомовна держава і російськомовна її частина не буде просто так переходити на українську музику, навіть якщо вона краще. Та й як їй стати краще, якщо самі українці роблять музику на російській мові (вже менше), бо там більше грошей і аудиторія? Коли мова йде про війну, смерті і націю, то всі ці «тільки свобода зробить прогрес в культурі, бо буде конкуренція» не виглядають доречними.

Квоти потрібні нездарам, які не мають бажання працювати та розвиватися,

Популярніть української музики росте не без допомоги квот. Як ще люди дізнаються про пісню українською мовою? Дитина, яка їде з батьками в авто буде слухати пугачьову, бо ця пісня більш популярна, ніж пісня оторвальда?

А рашкоконтент, ну фіг з ним, якби не війна.

лол)))

найс, тоді дозволяємо все російське

Именно. Хотя-бы потому, что никто у тебя не спросит

В нас нічого подібного нема й досі.

Motanka, Hardkiss, Jinjer, IMissMyDeath, IGNEA.

А були б квоти то ніхто б і не рвав сраку.

Навіщо гадати, якщо вже перевірено на практиці: після квот української музики стало більше і її якість покращилася.

Англомовний музикальний ринок був наповнений продуктом з якихось інших, не англомовних, країн? оце так новина )))

Не був бо ті продукти були загалом неконкурентоспроможні :) А так, контрабандистам нічо не заважало возити ніштяки. От тільки «звідти» везли все. А «туди» хіба людей, що мріяли втекти.

Саме відсутність квот та жорстка конкуренція дала нам такі колективи як Iron Maiden, Judas Priest, Exodus, Testament, Slayer, Sepultura, Saxon, Manowar, Overkill, Helloween та багато інших, відомих не лише всесвітньо, а навіть й в Україні.

Яке значення ці групи мають до російської музики, яке важко навіть музикою назвати? Суцільна параша, а її ще з Iron Maiden порівнюють.
Соромно повинно бути

Не знаю як ви читаєте, при нагоді розкажете :)

Ще раз. Не було квот, ніхто не тягав нездар за вуха. Таланти самі собі прогризли дорогу нагору. І це незважаючи на опір різних веселих організацій типу PMRC.

А з квотами в ротацію потрапив б не талант, а персонаж з потрібним кольором шкіри чи правильною психологічною вавкою, як це нині робиться.

Якщо квоту на російську музику накладуть — то ніякий талант не загине, лише менше параші буде.

Не знаю як ви читаєте, при нагоді розкажете

То, мабуть, ви шось від теми зістрибаєте, при нагоді розповісте як саме. Тема йде про блокування російського контенту, а не Iron Maiden

Якщо квоту на російську музику накладуть

То я просто не буду слушать с квотами

Та это кому как по душе. По радио часто играет что-то не старше 30 лет, чаще всего, а в этом промежутке я ничего интересного в российской музыке и не припоминаю.

Я в этом промежутке не вижу ничего интересного в украинской музыке и чего?

Є гарні речі.
Наприклад

www.youtube.com/watch?v=1B4AxahyQJQ

Але звичайно — все то справа смаку.

Та ты не в ту степь бредёшь. Дискуссия идёт о том, что на украинском радио ввести ограничения на трансляцию русской музыки, да и всё. А там, любишь ли ты песняров послушать, или вишнёвую девятку, то уже сам как-то решай, интернет всегда поможет.

на украинском радио ввести ограничения на трансляцию русской музыки, да и всё

А зачем? Вот не хотят люди украинское слушать, не-хо-тят. Это не удивительно, для половины населения, если не для большей части русский — родной. Для юго-востока и Крыма это вообще правило, так что теперь, переделываться в казаков с оселедцем?
Подожди, но казаки то были и в России и даже в то-же время, что и украинские. Пример: волжский казак Стенька Разин.
А если вспомнить об ушкуйниках 12-го века, то и раньше намного
Ой, зрада!

Я знаю только один способ распространения украинского(правда он тебе не понравится): покупать украинские книги, или писать, на украинском. Я когда-то состоял в переписке с Винничуком, это что получается, я сделал для украинского больше, чем все здешние пламенные патриоты?

А зачем? Вот не хотят люди украинское слушать, не-хо-тят. Это не удивительно, для половины населения, если не для большей части русский — родной.

На это устраивается соц. опросы населения всей страны, на котором большинство выдаёт ответ, надо-ли или нет. Кто бы как не отзывался об своих родословных, но резня с разбоем, устроенная русскими в Украине, заставит как минимум запустить процесс пересмотра влияния русской культуры в украинском обществе.
Так а вообще, я не поднимаю речь об умышленном вдалбливании всего украинского, здесь идёт речь об фильтрации российского контента. Ты вот своё видишь, я своё. Вот например, для меня — абсолютный нонсенс преподавать «Войну и Мир» и «Анну Каренину», как и «Гамлета», в школах на уроках литературы. Могли бы Куприна или Чехова, либо Хемингуэя преподавать, там человеческим языком описывается, что такое смерть, что такое война, что такое чиновник. При этом же, отмеченная мной литература даже у русаков не преподаётся.

Я знаю только один способ распространения украинского(правда он тебе не понравится): покупать украинские книги, или писать, на украинском.

Ну, он не единственный, хотя и весомый, особенно если ценные и актуальные книги переводятся.
Та и вообще, англоязычной литературы и музыки — хоть жопой жуй, это самая лучшая альтернатива, как по мне.

А вот «Анну Каренину» выкидывать — это зря. Очень хорошо описано до какого цугундера главную героиню довёл морфий и собственная глупость.

Чтобы быть точным, морфин, а не морфий. Это разные вещи, хотя многие их путают.

Тысяча страниц заувалированного содержимого. Это может читать только истончённый ценитель литературы. Рядовой чтец, особенно в юном возрасте, такое не переваривает. Оно ему и не требуется, ибо рассчитано не на него.

про половину это твои фантазии, ты — меньшинство. Если говорят по-русски, то это не значит что сильно привязаны к языку. много русскоязычных в Украине срали на русский и готовы слушать/смотреть на любом языке, которые понимают, а украинский уж большинство понимает.
остались только старики, которым нужно «все как когда-то», но «как раньше» не бывает, так устроена жизнь.

много русскоязычных в Украине срали на русский и готовы слушать/смотреть на любом языке, которые понимают, а украинский уж большинство понимает.

Да, но не розмовляти українською
К этому они не готовы.
Примеры выше и у дзеркалі :-)

Да, но не розмовляти українською

С какого-то хера я должен на украинский перейти, чтобы что?

Ну хочаб з поваги до херу власного 🤔

Х***я це все про конкуренцію. Засилля російської попси в українському культурному просторі відбулось не тому що воно сильно конкурентноспроможне. А тому що десятиріччями були квоти і заборони на все інше ніж російське. Не тільки українське, а взагалі майже все. І люди звикли і більшість просто не ставить під питання свої звички. І не має достатній кругозір і не знають достатньо англійської щоб почути і порівняти з чимось дійсно кращим, в тому числі українською.
А насправді майже нічого із сучасного російського массового контенту не заслуговує на якусь увагу.

А насправді майже нічого із сучасного російського массового контенту не заслуговує на якусь увагу.

Я почав музику слухати день з кінця 80-х
І ніколи на російськомовне не тягнуло, бо мені англомовне краще було завжди.
Те, що тексти не розумів — то пофіг взагалі.

Может стоило полностью запретить «кацапощэлэпних», но оставить остальных, что-бы мы очередной «народный автомобиль» не получили, без конкуренции

Держава ж повинна займатись створенням умов для українських митців

Держава повинна займатися тим, чим може займатис тільки держава, а не створенням штучних умов для когось та іншою лабудою

Думаю, ще проти заборони російських солдатів і танків. Поки Україна не зробить свій Т-90, або іскандер, не смійте російськи забороняти.

Може це вас здивує, але багато людей , притому айтівців , користувалися вк до 24.02, бо халявна музика :). я давно перейшов на платні сервіси, вк не цікавило і до заборони.

Щодо заборони мпц — " нє плутайте божий дар с яічніцей"
мпц, як і проросійські партіі, як і шарія, мунтян, добкіна і генералів з рос громадянством — треба було систематично закривати потроху починаючи с 91го року.

мпц — не церква, і все інше лайно з демократією і вільною думкою нічого не мають — то фсбшний послід.
Винищення агентів закордонних , а тим більш мокшанських спецслужб — це справа держави, і це показує силу.

Заборона чиєїсь культури — від бессіля підняти свою.
Кацапи зараз забороняють все підряд не тому що сильні , а від безсилля, бо не можуть конкурувати.

----------------------------------------

Я не ЗА кацпське музло
А не розумію навіщо витрачати енергію на заборону.

в мене є найкращій президент в історії , найкраща держава и найкраща музика, і я все це поважаю і слухаю не тому що хтось щось заборонив інше, а тому що це все дуже круте і я цим пишаюсь.

пан проти заборони, наприклад, московської церкви в Україні?

И даже хожу туда

Я тоже не придавал этому значение. Но на крещении первой дочери, на лекции для родителей и крестных услышал, что Европа это Соддом и Гоммора и все с этим связанное. А недавно говорил с прихожанином УПЦ МП: так это жесть что им там вещают.. Николай богопомазанный, поэтому Российская империя должна существовать, Европа и Америка — это сатана, Украина это возможно Львов и еще пару областей.. Где в этих историях речь о смирении (смирение у них — это не думать, а царь и церковь должны за всех думать), где базовые ценности о возлюби ближнего своего и прочее, тут чистая политика. Я до последнего разговора думал, что УПЦ МП — это только имущество поделить, а это ретранслятор политики кремля.

Так и делаю. Но это не музыка, это транслируется людям, которые верят этим словам, внимательно слушают и приходят к этим батюшкам за советом. Это представительство кремля нужно закрывать, так как в Украине организаций, которые так транслируют политику кремля не должно быть. Если поп, не транслирует нарративов кремля, то он может принимать решения без Кирилла и МП, и помогать верующим своим словом в Украине

Так это от человека зависит, не от церкви. Почитай Библию, там про Москву ничего не написано

Конечно, я и не спорю с этим. Соответственно должен ли я на лекции о крещении ребенка и важности крестных услышать о Европе и что это Содом и Гоморра? А последний с кем я говорил — это человек, который верит только церкви и попу, у него кнопочный телефон, он не смотрит ТВ, не читает интернет, а смотрит то, что ему на службе показывают и рассказывают или дают распечатки). Этот человек полностью пример из историй про пропаганду по всем фронтам: например, карточки банковские с фотографиями — это скан лица чтобы код внести в человека лоб и код под ультрафиолетом виден, ковид вакцина это микрочипы, в Европе творится полный ужас, там правит всем сатана и только россия доблестно стоит на пороге праведного мира и т,д. Таким людям, что нужно слушать о труде, любви к ближнему или о том, что детей воспитывать нужно рукой крепкой («тело терпит и дух крепче становится» от ударов отца), такое еще, например, с той же беседы: царь должен решать за всех людей и никаких выборов не должно быть. Для таких людей нужно слушать батюшек с МП? Я думаю, что в Библии не только про Москву нет, но и про другие сказки от батюшек МП нет. Общая моя мысль: много прихожан, думает головой батюшек, то думаю общество должно какие-то рамки тут поставить — церковь о базовых понятиях работы общества одно, а церковь о политике, да еще и о политике страны напавшей на нас.

общество должно какие-то рамки тут поставить

Они уже есть а законодательстве

Ну скоріше це питання треба вирішувати комплексно. Тільки заборона мало що зробить. Звістно, потрібен розвиток свого. Проте і неможна так просто давати лунати терористичному лайну типу згаданого лєнінграда та киша або перевзутого бі2.
У нас вікова війна йде...

неможна так просто давати лунати терористичному лайну типу згаданого лєнінграда та киша або перевзутого бі2.

Специально включаю громко.

цікаво, цей допис має 20 вподобань, а перша відповідь до нього має 22, але всі, хто прочитає статтю, все одно побачать тільки перший допис, там де «заборона не потрібна», бо він показується в Best comments

Та я вже жалкую шо написав, якись непотрібний холівар вийшов на тему яка не заслуговує такої уваги.

от про Альону, Калуш і т.п. молоді гурти не погоджуся. Вони стали відомим і розвивалися саме в часи введення квот на радіо і тв

Може буть, але я про Альону узнав з Ютуба, здається у Щура на Торонто,
Джері хейл — інста і тік-ток. Калуш також ютуб.
Для мене дивно що хтось слухає радіо і дивиться тв.
В мене навіть таких знайомих немає.

ну радіо в машині балаболить постійно. так що це канал.
тв сам таке не дивлюсь, але у різних шоу типу Україну мають таланти непогані рейтинги. і їх і по ютубу непогано дивляться. і я дуже сумніваюся, що вони без квот робили б україномовний контент.

З.І. про Калуш я сам взнав з ютубу, але розкрутили їх на тв — відбір до Евробачення

Та ставав, ставав. Я пам’ятаю, як Ірина Білик з перейшла з української на російську, бо їй відмовляли і в ротаціях, і у концертах, бо співала лише українською.
До введення квот було просто недостатньо української музики, тому на початках (2016-2018) затикали все Вакарчуком. І лише за пару років після часткової заборони кацапошлаку української музики стало просто неймовірна кількість.

української музики стало просто неймовірна кількість.

Тим не менш, вона не покриває духовних потреб
Саме тому, в мене 100 треків «Сєктор газа», і сумарно десь 50 україномовних... Українські пісні, здебільшого, помиральна музика. На що вона здатна надихнути? Це ж нудятина якась!
То ж саме майже у кожного рок-виконавця. Ніша панк-року взагалі порожня...
От й починаєш виужувати по 1-2 пісні у кожного виконавця, щоби набрати плейліст...

духовних потреб
«Сєктор газа»

мдя...

Ну та Билык потом благополучно толкнула свои песни Королю Римейков. Ничего личного, только бизнес :-)

української музики стало просто неймовірна кількість.

Если что-то может жить только при наличии квот, это что-то не нужно

Воване, тобі не треба — нам треба. Змирись з цим.

Рівно те саме зробив Ізраїль, примусово впроваджуючи іврит.
І гарно вийшло. А у нас куди кращі стартові позиції щодо поширення української.

Воване, тобі не треба — нам треба

Тебе нужно — ты и делай. Я не буду, хоть тресни.

А у нас куди кращі стартові позиції щодо поширення української.

По твоему украинский плох на столько что сам по себе он не может распространяться, без квот? Я лично считаю его вполне нормальным языком, с развитой культурой. Вот только носители некоторые без головы, но это у всех бывает

Розкажи, що із російської музики ти полюбляєш, і заборону чого вважаєш поганим?

заборону чого вважаєш поганим?

Всего.

що із російської музики ти полюбляєш

Дидюля

Тебе нужно — ты и делай. Я не буду, хоть тресни.

Та кому ти потрібен? Плати свої 2% і не вийо.

По твоему украинский плох на столько что сам по себе он не может распространяться, без квот?

Більші мови поглинають менші. Ми реагуємо на це і будемо реагувати, як би тобі не хотілося іншого. Твоя реакція взагалі нічого не важить.

Я вот буду книги контрабандные покупать, по математике

Всім начхати на те, що ти будеш робити.

Тем не менее книги на идиш или на любом другом языке в Израиле купить можно без проблем.

В Україні теж. Але вчитися на їдиші можна лише у США, хоча по війні більшість населення Ізраїлю була їдишомовна.

Откуда информация про «примусово» для Израиля ?
Страны где почти 30% «соблюдает традиции», а 10% даже «...пу» в субботу боятся подтереть, не говоря уже «про язык», на котором Тора написана.

Гарний хлопчик, а де про розповідь «примусово» ?
Чи то є рекламний ролик про «успішну побудову» держави Ізраїлю ?

Але він не сказав у цій агітці жодного слова скільки грошей було вкладено (й відправляється зараз) євреями з різних країн (у першу чергу з США) щоб ця країна зажила як живе.
Про репатріації, які примусили виплачувати Германію.
Він не розповідає що Ізраїль є одним з тих кому не треба ніяких віз щоб потрапити до США. Та ще й багато чого іншого...
Ну й про те що там майже 20% «Русскоговорящих» й ізраїльське «Міністерство Абсорбции» заявляє про формування новой субетнічної групи — російської — там друге й трете покоління Євреїв все ще розмовляють россійською. Й досить часто на роботі також :)

Частково це (20%) й є відповідью на питання «Чому Ізраїль не з нами» :(

Ну й до речі — він ще тут, чи вже там :) ?

Рівно те саме зробив Ізраїль, примусово впроваджуючи іврит.

Нещодавно пив каву у магазинчику, що його відкрили заробітчани, наші, у Ізраїлі працювали.
Питаю хлопця: «Ви іврит хоч вивчили, чи там англійську всі знають?»
Він: «Та який іврит. Там на роботі (будівництво якесь) всі російською говорять...»
Я такий: «Ебалайтунг!»

Дружина його у готелі працювала, от там Іврит....

(тут був тестовий коментар)

Такс блєт.... Доу, чому літери «ь» та «і», які стоять поруч, після відправки комента перетворюються на «ы» ?

омг, реально, написав свій коментар і не помітив. Треба це прибрати.

А в чем проблема? Или тебе специально коверкать русский язык это мешает?

мені щелепи інакще не дозволяють

зайшов почитати про «язык тут ні при чьом»

Рано, дайте настоятись.

Певен, що тут згодом з’являться й обстоювачі піратства російської музики, й простиєлюді, які нє уж так мноґо платят на етіх ваших стрімінґах, й інші представники руськомірної фауни.

UPD. А, ще забув про тих, хто дуже-дуже хотів відмовитись, але от тепер із прінціпа буду слушать %підставте_будь-яке_російське_лайно%.

Цікаво, люди які проголосували не буду відмовлятись, що має статись щоб їх думка змінилася? Війна не торкнулася особисто?

Ані ж прастой народ, внє палітікі. Якось так

Зараз зможете самі в коментах їх риторику побачити — набіжуть розказувати, як їм погана держава забороняє насолоджуватися шикарним руснявим контентом, а український — поганий, хоча вони навіть не пробували його вживати, але точно поганий — хай стараються краще, щоб привернути увагу людей з таким вишуканим смаком.

А якщо попробували, то тоді можна? Бо українського гівна стільки ж багато, як і російського.

і як конституція заважає воювати з пуйлом і його холуями?

Мова и культура граждан Украины никак не связана с войной. Более того, украинцы по национальности такие же граждане,как и остальные

Более того, украинцы по национальности такие же граждане,как и остальные

так, Вова, ти ні разу не нацист і не шовініст )))

Мова и культура граждан Украины никак не связана с войной.

а от тут ти помиляєшся

Буквенный танк в студию

ти думаєш все настільки примітивно?

Уверен. Не вижу никакой связи между нападением и языком.

Щоб я відмовився від Цоя, Висоцького, Машина Времени, Сектор Газа ? — мені потрібна заново народитися і знову пережити молодість. Тоді мабуть мені буде подобатися якийсь модний репчик.

так питання не в відмовитися, а в тому що за прослуховування на стрімінговому сервісі капає копіїчка кацапам ;)

Ніколи не платив ні копійки щоб слухати музику! Музика, книги, фільми повинні бути безкоштовні для усіх. Саме для цього люди вигадали публічні бібліотеки, радіо, телебачення, інтернет.

тоді чого ви тут так стараєтеся і пишете свої емоційні коментарі?

Щоб Ви не відчували себе самотнім :)

в них російська мова не асоціюється як виключно частина росії.
чому? на наприклад вони могли спілкуватись все життя російською і при цьому не мати нічого спільного з росією.
сприйняття у різних людей різне. Наприклад у одних червона зірка викликає злобу, бо це символ совкових покидьків, а для інших це просто зірка (доречі армія США також використовувала зірку і якось ії не коробило що ворог теж має цей символ).

мене не хвилюють ті, які не переходять зараз, більшість з них перейде на український контент з часом (знадобиться декілька років, але це неминуче), український контент буде розквітати та ПРИРОДНЬО займе основне місце.

мене більше хвилюють дурники, які радикально піднімають питання заборони тим самим створюючи непотрібні суперечки/розлад в суспільстві (під час війни!). дурники, які не розуміють, що в наш час заборони не працюють особливо в сфері культури/мистецтв (часто це навпаки збільшує популярність). дурники, які не знайшли нічого кращого на що витратити свої сили і час окрім як гри в «вахтьора»

А що, раніше війн не було? Може треба позбавити громадянства тих, хто не розмовляє російською, чи дивиться їх контент?

Підписатись на коментарі