Про ядерку. Історія, випадки застосування та моя версія можливих сценаріїв

Усім привіт, мене звати Стас, і як багато хто з нас зараз я помічаю в інфопросторі погрози нашого ворога застосувати ядерну зброю. У цій статті я описав свої суто суб’єктивні бачення сценаріїв розвитку подій та аргументів. Можливо, комусь обговорення цієї теми допоможе зорієнтуватись, як реагувати на черговий російський ядерний жантаж. Буду радий конструктивному обговоренню в коментарях.

Не так страшна ядерна війна, як неготовність до неї. Хоча підготуватись до неї важко, бо неясно, коли, кого і чим вона зачепить. Єдина певність, яка може бути в ситуації російського ядерного шантажу — це певність в тому, що росія не використає стратегічні ядерні ракети. Вона використає тактичні для вирішення своїх проблем на фронті, бо стратегічні знищать більше ніж Україну.

Однак і це використання теж не гарантоване, бо за використанням ядерної зброї росією пильнують європейські і атлантичні держави. Крім, того ядерна зброя «застосовується для ураження найважливіших військових і військово-економічних об’єктів супротивника», а в росіян смутне уявлення про те, що таке «важливі об’єкти супротивника», бо, судячи з їх атак на цивільну інфраструктуру, вони стріляють в те, що до війни майже не має відношення. Всі, хто розуміє, що таке ядерна зброя і її шкоду, відтягуватимуть атаку до кінця, а ті, хто не розуміє, не будуть допущені до ядерної зброї.

Однак, в загальних рисах ніщо не гарантує того, що ядерна зброя буде застосована, аналогічно як і те, що не буде застосована. Адекватних запобіжників, крім інстинкту самозбереження людство не отримало.

Історія

Русня не вперше погрожує ядерною дубиною світові: сталінське хизування перед Труменом в Тегерані «Так у нас уже готова ядерна бомба, зараз проходять випробування», крики Хрущова в Генасамблеї ООН про «кузькіну мать» і Карибська криза, як наслідок, це — невичерпний перелік їх ядерних погроз. Два покоління американців навчені, як себе поводити у випадку ядерного удару. Тобто у них в джерелах лишились мануали, як вижити і чинити після. Нам теж варто ознайомитись.

Щоразу ядерний шантаж русні в тій чи іншій формі закінчувався без ядерних атак. Щоразу перемагала дипломатія, тріумфом якої був Договір про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь СРСР — США. І, здавалось, з ядерною загрозою майже покінчено. Аж тут срср розвалився, постали незалежні держави. В деяких з них була ядерна зброя і не було запобіжників від її застосування. Так можна пояснити факт існування Будапештського меморандуму для України.

Випадки

Єдиний випадок, коли дипломатія не врятувала, — бомбардування японських міст Хіросіма і Нагасакі з американських літаків ядерними бомбами, бо в тому кейсі ніхто не збирався вести перемовини. Військового чи стратегічного сенсу це бомбардування не мало взагалі.

Це була демонстрація сили США перед СРСР і залякування японського народу та військово-політичного керівництва, а за сумісництвом — випробовування нової зброї і піар американської воєнщини, який на короткій дистанції часу вселив в американців радість, а на довгій — жах через рівень знищення і зараження землі. Інших випадків не зафіксовано.

Сценарії

Сценарії всього два: або застосують, або ні. Всі інші сценарії — від лукавого. До вашої уваги суб’єктивний підбір аргументів якими гіпотетично може керуватись русня.

Аргументи «ЗА» застосування ядерної зброї (з ракурсу росії)

Аргумент 1 (мілітарний)

«Війна затягується і кадри закінчуються, треба переломити хід війни. Фронт тягнеться уже в росію. Бракує солдатів, спорядження, набоїв, харчів, транспорту, бензину тощо. Брак незначний, але якщо так продовжиться, то буде значний, а від цього і бойових дух армії низький, є дезертирства, самостріли, каліцтва, пияцтво, розкрадання військового майна. Фронт розсипається. Солдатня йде на війну із мінімумом зіпсованої комплектації і зброї, там їх трощить ЗСУ і всі повертаються в закритих гробах додому, як герої СВО, задачу не виконують, бойовий дух падає знову — і так по колу.

Дали б тактичними ядерками, то фронт би просунувся і бойовий дух почав би поволі підійматися, впав би відсоток дезертирства і стали б просуватись швидше, і задачу Верховного б виконали. Було б хоч з чим на звіт іти. А Верховний очікує результати.»

Аргумент 2 (пропагандистський)

«Інтереси росії священні, їх треба захистити...нас треба захистити. Інтереси росії нерозривні з інтересами російського суспільства. Російське суспільство не можна розчаровувати, вони вклались в перемогу і 30 років чекали цього, вони чекають назад своїх меншовартісних недалеких рабів, щоб знову об’єднати народи під своєю егідою і панувати в слов’янському світі, це панування потрібне для того, щоб швидше досягти вищої мети — захоплення росією всього світу і спасіння росіян (еліт зокрема).

А якщо ми програємо, то нащо нам світ, в якому нема росії? А ракета якраз робить так, щоб світу без росії не було.»

Аргумент 3 («Одного бьют двум знать дают»)

«Ми воюємо з НАТО на території України, НАТО готувалось до війни, нам їх не перебити в плані техніки і РЕБ і оснащення, але у нас є один шанс — ядерний арсенал. Холодна війна продовжується, в крипто фазі, поле бою — Україна. Застосуємо тут ядерну зброю, щоб русофобно налаштовані Естонія, Латвія, Литва, Польща побачили і знали, що росія здатна використати будь-яку зброю, щоб дати гідну відсіч будь-якій загрозі, і не потерпимо русофобії на міжнародній арені і в іноземних державах.

Русофобія — неприпустиме і ганебне явище сучасної західної цивілізації, яка озброїлась проти росії з незрозумілих причин, тому ми можемо використати ядерні ракети, щоб нагадати НАТО, що нас потрібно поважати і рахуватись з нами, та не заважати нашим діловим та політико-дипломатичних операціям у світі.»

Аргументи «ПРОТИ» (з ракурсу русні)

Мілітарний

«Якщо пальнемо, то нам гайки. За укропів впишеться НАТО уже не крипто, а цілком конкретно. У них у всіх теж є ядерка, і фронт стане не просто розсипатись — вони відкриють ще 3 фронти і втрати будуть в рази більшими, і ми зазнаємо поразки.

Військова поразка знищить росію, бо вона не вибереться з ланцюга криз, які ця поразка загострить. Військова поразка призведе до кризи російської державності, бо держава більше не буде здатна ні захистити громадян, ні себе, а значить, і гарантувати те, що прописано в конституції (зокрема захистити багатство еліт і можливість еліт заробляти на росії, чого в конституції формально не прописано), а звідси і конституційна криза — невирішувана в правовому полі війна за владу між різними гілками влади або „Баштами Кремля“, відсутність рішення в правовому полі породжує кризу інституцій.

Криза інституцій — це неможливість інституцій (поліції, наприклад), керуватись правовим полем у своїй діяльності, а значить, відсутність гарантій захисту прав громадян, а це породжує економічну кризу. Економічна криза — порушення рівноваги між попитом і пропозицією на товари та послуги, що спричиняє депресивний процес в економічній кон’юнктурі. Нема товарів/ послуг — нема і життя, починається криза ідентичності. З кризи ідентичності у російського народу буде тільки один вихід — дезінтеграція. росії не стане. Цього всього можна запобігти, якщо не використати ядерні ракети.»

Економічний

«Ядерна атака — і на нас накладають ще санкції. Не виключено, що нам зріжуть експорт і заморозять активи еліт і гроші. Замовлення, проєкти, все зникне, крім оборонки. Ніхто не хоче мати справ з ядерним маніяком, крім диктатур. Без наших грошей, і комфорту, і іноземного бізнесу. У нас знизяться надходження в казну, а внаслідок урізання силовиків або армії отримаємо зростання бандитизму і корупції, і так уже урізали, що ще більше відштовхне від нас інвесторів.

Без інвесторів не буде вкладів в розвиток видобування сировини, інновацій і доларів для підтримання економічної системи на плаву. Без можливості підтримання економічної системи на плаву не буде змоги створювати додану вартість до нашої сировини, а значить доходи залишаться на тому ж рівні, а витрати ростуть постійно, і ціни на ці витрати теж ростуть. Такими темпами за 5- 10 років росія збанкрутує.»

«Ми тільки налаштуємо проти себе всіх. Ізоляція.»

«Ядерний удар — це ядерний удар по нашому позиціюванню у світі, шлях в Європу для нас буде закритий. Сприйняття росії буде на рівні КНДР. Ми стаємо вигнанцями з цивілізованого світу, без можливості кудись виїхати або впливати на світові процеси. Закрита, ізольована, нерукоподатна велика територія населена безробітними злочинцями і терористами, з ядерними ракетами і сировиною, яка продається за копійки. Країна-терорист і порушник правил війни, організатор геноциду українського народу, чию долю будуть вирішувати переможці війни, — це приниження російської людини (русского человека).»

Замість післяслова

Хочете швидше виграти війну — донатьте на ЗСУ і залучайте до цього інших.
Хочете швидше виграти війну — українізуйтесь поволі, українізуйте інших.
Хочете швидше виграти війну — робіть завтра ще краще, ніж сьогодні.
Хочете швидше виграти війну — називайте брехню брехнею, розвінчуйте фейки.
Хочете швидше виграти війну — дбайте про себе і свою менталочку і менталочку близьких.

❗️ DOU як раз сьогодні запустив спільний збір з благодійним фондом KOLO на дрони для полку «Азов», щоб здійснювати успішний контрнаступ та деокупацію українських територій. Долучайтесь!

👍ПодобаєтьсяСподобалось12
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Бахнут вдоль границы с Беларусью небольшими зарядами. Заражение останется в пределах зоны ±, позволит прорвать границу.

не бахкнуть — рівень риторики вже знизили, зрозуміли, що буде дуже боляче, тому що NATO вже підтягнуло свої ядерні озброєння ближче

Дякую за статтю, навіть кінець взяла до свого топіка зі ссилкою на вашу статтю)) Проєкт Коло супер, хочу щоб ми швидше виграли війну!
Слава Україні! Вірю в ЗСУ!

Ніхто не оперує великими сконцентрованими армійськими угрупованнями у сучасній війні. Сумнівно, що ядерний удар дасть якусь тривалу перевагу на фронті.

умнівно, що ядерний удар дасть якусь тривалу перевагу на фронті.

Конечно не даст. Даже наоборот, но у хуйла сейчас совсем другая логика.

)

Всё будет. Крайний срок, имхо, — апрель. Потому что бахнуть надо зимой, чтобы замерзли, но будут оттягивать надеясь что замерзнут без ядерки. После этого вписывается не только лишь НАТО (тут давно было понятно), а Китай. Китай аннексирует Дальний Восток под видом полицейской операции и резко выскакивает из своего кризиса. Рашка разваливается, гебисты делают всё, чтобы ядерное оружие расстеклось так, чтобы никто концов не мог найти, начинается ядерная война между Чечней и Дагестаном.

Маєте до Голлівуду поїхати. Там Гільдія сценаристів :-)

Дай тогда ставку куда бахнут. Если по энергостанциям, разве обычных ракет не достаточно?
Вообще не понимаю зачем сейчас лупят. Подождали бы месяц и удары стали бы для нас гораздо ощутимее.

Дай тогда ставку куда бахнут.

Херсон, Киев, Львов, Днепр

Вообще не понимаю зачем сейчас лупят.

Для подъема боевого духа на диванах. Ты бы почитал курские и бнровские чяты, как они радуются тому, что в Харькове остановилось метро, в Киеве нет света, про «калибровку» ДнепроГЭС и т.д. и т.п. Даже на ютуб ролики заливали.

Подождали бы месяц и удары стали бы для нас гораздо ощутимее.

Я запрещаю применять слово «логика» и «рациональность» к действиям хуйла и его прихлебателей.
И да, любое действие, которое вынудит русню тратить дроны и ракеты сейчас — должно быть сделано немедленно. Очередной взрыв крымского моста или отрицательная плавучесть очередного корыта — не важно, главное чтобы в январе-феврале ракет и дронов было около нуля, чтобы пережить зиму.

називайте брехню брехнею, розвінчуйте фейки

особливо цинічно це звучить від людини, яка перед цим публічно тут насрала радянської пропаганди

Дякую, я старався щоб ви змогли її чітко виявити)
Покажіть мені заодно де ви її убачили?) В слові «воєнщина»?)

«До вашої уваги суб’єктивний підбір аргументів якими гіпотетично може керуватись русня.» Ви певно недочитуєте)

Це була демонстрація сили США перед СРСР і залякування японського народу та військово-політичного керівництва, а за сумісництвом — випробовування нової зброї і піар американської воєнщини,

История КПСС вошла в чат

Я знав , що вам сподобається)

«До вашої уваги суб’єктивний підбір аргументів якими гіпотетично може керуватись русня.» Я моделюю їх мислення)

астрологи об’явили тиждень ядерної загрози.
кількість експертів «суто суб’єктивного бачення» виросло вдвічі

Атата, я не претендую на експертизу )
Була просто об’ява, що можна написати блог і його опублікують) я подався, його опублікували)
Яка експертиза у бакалавра політології стосовно ядерки?)

«мопед не мой, я просто разместил объяву»

Ну тіпа)

Єдиний випадок, коли дипломатія не врятувала, — бомбардування японських міст Хіросіма і Нагасакі з американських літаків ядерними бомбами, бо в тому кейсі ніхто не збирався вести перемовини. Військового чи стратегічного сенсу це бомбардування не мало взагалі.

Це була демонстрація сили США перед СРСР і залякування японського народу та військово-політичного керівництва, а за сумісництвом — випробовування нової зброї і піар американської воєнщини, який на короткій дистанції часу вселив в американців радість, а на довгій — жах через рівень знищення і зараження землі. Інших випадків не зафіксовано.

Був сенс чи ні, можна лише ворожити у чашці кави. Але є факт: на момент застосування ядерних бомб японці у війні вбили кітайців за різними підрахунками — від 3 до 15 мільонів осіб, скоївши безліч військових злочинів, і не збирались зупинятись. І лише 2 бомби поклали кінець цьому пеклу.

В 1945 році все уже було скінчено для Японії, а скинули в 45-ому. Ви мабуть натякаєте, що ядерне бомбардування було моральним, бо японці теж провели геноцид китайців. Тобто технічно, американці мстились за китайців, і не були одержимі помстою за Перл-Харбор, так це працює?)

І так, і ні. Очевидно, що Японія в 45 вже була приречена, але очевидно, що вона не готувалась до капітуляції, а планувала опиратися якомога довше. І це коштувало б США сотні тисяч життів військових, якщо не мільйони. Я не виправдовую використання ЯЗ, однак Японія зразка 45-го року — це далеко не сучасна Японія. Для «тієї» країни було цілком нормально вирізати всіх місцевих жителів якогось острова в океані, щоб побудувати свою базу. А про їх концтабори годі й писати, нацисти відпочивали.

Правда ваша, японці в своїй жорстокості були на рівні і перевершили нацистів. Я частково списую це на їх тодішню культуру, але в той же час мені здається, що вони можуть так і зараз

І це коштувало б США сотні тисяч життів військових, якщо не мільйони.

Насколько мне известно, из японских документов следует, что высшее военно-политическое руководство почти «не заметило» ядерных бомбардировок. Поэтому военного значения они не несли и на решение капитулировать не повлияли. Так что всё правильно топик-стартер пишет: демонстрация силы и возможностей военной машины.

Надо же, все по заветам Шария: руснявая пропаганда на украинском языке.
И пассаж про «американскую военщину» и про

Військового чи стратегічного сенсу це бомбардування не мало взагалі.

Нагасаки: верфи Мицубиси, торпедный завод, сталелитейные заводы, морской порт.
Хиросима: штаб Пятой дивизии и Второй Основной армии, командование обороной всей Южной Японии.

Уж простите США, что они не хотели воевать по заветам Жукова и удобрять телами своих солдат благодатную японскую землю, а вместо этого уничтожили 2 узловых обьекта Имперской армии.

PS Перед тем как жалеть несчастных японцев, советую почитать какую бесчеловечную дичь они творили. Нацисты Германии нервно курят в сторонке.

Лол) я не шкодую нікого)

Я думаю в ГУР здогадуються про іранські ракети, і там зметикують, що можна зробити

Можна спробувати збивати ці ракети асфальтом. Думаєте, ГУР працює над таким рішенням?

Хіба це спрацювало в Британії під час другої світової? Там наче пожорсткіше було. Хоча зараз народ розбалуваний благами цивілізації, ниття точно почуємо немало

За що за що, а за ниття турбуватись не приходиться
Мені бракує контексту для відповіді на питання про Британію

При всій складності війни, британці відбились і стали переможцями

Я не настільки далекоглядний, щоб передбачити такі події)

я не експерт, але хіба іранські ракети складніше збивати ніж російські?

Росія проти нас використовувала переважно крилаті ракети. Іранські ракети — балістичні. Тому так, їх проблемно збити.

Якщо вони таки наважаться, то основна надія та найбільш точна інфа це розвідка, наша та союзників. Бо найефективніші міри — це ті, що прийняті до вильоту ракет, наприклад евакуація з зони ураження або превентивний удар

Правда ваша

Так непонятно, покупать или продавать?

Продавати)

піар американської воєнщини,

Смердить савєцкой пропагандою, аж очі ріже

О, я розумію, вам дикі такі слова, бо у вас слово «воєнщина » асоціюється суто зі савєцкой пропагандою, але воєнщина — явище всесвітнє

але воєнщина — явище всесвітнє

Наведіть будь ласка приклади, де у нормальних іноземних історико-політичних джерелах є подібні терміни?

Які критерії «нормального» джерела?

Гугл перекладач тлумачит слово «воєнщина» як «military» або «militarists»
Прошу пана самостійно пошукати джерела в яких вживаєтся слово «military»
Думаю, що їх буде предостатньо)

Прошу пана самостійно пошукати джерела в яких вживаєтся слово «military»
Думаю, що їх буде предостатньо)

Злив защітано

Підписатись на коментарі