Навчання Arduino з нуля

Чи можете порекомендувати якісь курси?

Яку літературу порадите для прям початківця-початківця?

P.S. Гугл на запит курс Arduino, нажаль видає тільки одні курси для дорослих а всі інші для дітей)))

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Какие бы курсы Вам не рекомендовали, прежде всего обращайте внимание в комментах, каков должен быть Ваш стартовый уровень знаний, чему именно они учат с применением фреймворка Ардуино, лекции с разбивкой на этапы, какие микро процессоры, сколько часов, примеры готовых демонстраций завершенных проектов, просто если пишут с нуля, это ни о чем и говорит о слабом уровне ку-курса от большинства инфоцыган.

А що Ви хочете робити з цим Ардуїно?

Не рекомендую взагалі зв’язуватися з сімейством megaAVR. Ціни на мікроконтроллери космічні, а характеристики слабі порівняно з іншими мікроконтроллерами типу STM, чи LGT. А взагалі, почніть з загальних знань з електроніки, без них починати немає сенсу.

якщо це вам потрібно для якогось домашнього прожекту, то встановлюйте їхнє ide і прямо там програмуйте. там все дуже просто.
якщо плануєте займатися embedden за гроші, то тоді не гайте часу на ide, читайте даташит, man arv-gcc, man avrdude.

Дзвони мені, я тобі все про це розповім що знаю.

Та штука просто дивовижно проста і красива.

Базові моменти (інсталяція IDE, роз’яснення того, як працює плата, базові уроки типу поблимати світлодіодами і зчитати значення) є в будь-якому посібнику і з тим реально можна розібратися за один вечір.

Далі я би радив просто брати по черзі різні модулі (модуль екрану 1602, датчик температури/вологості, годинник реального часу і т.п.), шукати до них найпростіші приклади комутації і коду — це ще по одному вечору на 1-3 модулі.

А після того вже можна самостійно придумувати схеми і їх програмувати.

Але так, є така проблема, що надзвичайно мало нормальних матеріалів по цій темі українською мовою. Планую взятися за виправлення цього. :)

Вы даже во сне не догадываетесь. что уже существую платформы в разы проще для быстрого старта и в сотни доступней по порогу входа.
К примеру (если лень читать сразу переходите к демо роликам) так:
beeptoolkit.blogspot.com/...​e-false-ru-x-none-he.html

сам сейчас начал изучать ардуино
там реально нефиг делать, все упрощено до безобразия, каждая кухарка может пинать ардуино
подучи радиотехнику. как работает кондер, индуктивность, транзистор. закон ома и кирхгофа. параллельное и послед соединение резисторов кондеров и тд

из каналов — заметки ардуинщика (кацап, но хорошо объясняет) и ElectronicsClub — по электронике

Мені особисто непоганим здався курс iot devices на coursera. Також там є лаби безпосередньо з використанням самої платформи

Чел навчись користуватись гуглом і все вийде. А серйозно , ютуб канали «заметки ардунщика» , книжки по АВР , «Narod Stream AVR» — ще один канал який досить крутий , ну і взагалі все що є на ютубі з назвою Ардуіно — дуже корисно для початку , базаова електроніка та схемотніхка.
Після гуглення всього цього і після збирання перших сетапів — просто повторюючи за кимось — зрозумієш , шо і я к далі!!!

«заметки ардунщика»

— він же москаль

Те що він москаль не означає , що він фігово пояснює матеріал. до московитів відношення відповідне , але це не означає , що ми не можемо використовувати їх напрацювання , як і будь-яке інше , іншої країни.

...і накручувати перегляд його каналу.

Монетизація у рф відключена, на скліьки мені відомо ...

в любом ублюдочном режиме, неважно какой страны, есть хорошие люди и есть гавно.

Тут можна попитати t.me/embeddedkyiv

Всім привіт , хочу опанувати професію в It , підскажіь толкові курси

Ембедед то біль і страждання, коли глючить не тільки твій код, а ще й хардвер. А ще й іноді конкретна версія конкретного компілятора генерить з твого С коду баганутий машинний код, де неправильно пишеться регістр.
А ще в ембедед, особливо в продуктах — немає удальонки.
Не рекомендую, краще вчи пітон.

Не згоден про удальонку. Є багато способів організувати процесс.

Я думаю, що приклад зі сфери фронтенду буде зрозумілішим для місцевої публіки.

Arduino — це як лабати сторінки навіть не у FrontPage, а безпосередньо у Word.
А що? Файл -> Зберегти як -> WEB-сторінка. Все ж відображається у браузері, чи не так?

От саме так і виглядають ардуїнщики.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Якраз зовсім навпаки. Це як щось намалювати у Paint, а потім воно саме тихенько стає ВЕБ сторінкою. І це, якраз саме те, що шукає ТС. Курси як навчитися малювати у Paint.

Ардуїно дало нам купу готових ліб, які можна дофіксати і портувати на інші платформи.
А, як платформа — ну може комусь стане цікаво і захоче розвиватися далі в цій сфері.

Чому? Бо на ембеддед системах треба страждати? :)

Всім дуже дякую за рекомендації!

Чому хочу на курси — мій експіріенс з ітшечки каже що я набагато швидше навчуся від людини яка вже пройшла шлях помилок. За економію часу можно віддати гроші...

В цій сфері досить мало людей, всі вчаться через гугл.

купи набір
там прямо в студії є приклади
і на сайті docs.arduino.cc/built-in-examples

Це і є для дітей.

так дорослому там пару годин щоб вже склепати проект з прикладів як задіяти який модуль

я цукерки на хеловін роздавав так

Авжеж. Пкрший урок лкгкий.
Аотім уже і 3д друк запчастин і ідеї

Те що я робив було в декілька етапів.
Складність на рівні старших класів школи

Коли виходиш за межі готових прикладів, arduino закінчується і починається суворий ембед. А ще виникає питання: нафіга ця ардуїна взагалі потрібна, якщо від неї треба лише ініціалізація?

Шикарна сумістність і переносимість існуючого софта. Тут можливість повторного використання коду майже 90%. Мені коли ліниво було читати даташити на якісь типові шняги, типу LCD контролерів, і щоб не гаяти час, я просто витягував вже готову послідовність команд ініціалізації з ардуінових бібліотек. А адаптувати далі такі речі до сурового ембеду зовсім легко і малозатратно по часу. А тих біліотек є під шо завгодно.

Там до випадання в суворий ембед можна наліпити стільки практичних проєктів, що на рік щовечора розважатися вистачить.

Я про неї чув вже дуже давно, але все ніяк не доходили руки за це взятися, _а також_ я був просто переконаний, що там майже відразу почнеться жорстка схемотехніка, складна обв’язка для компонентів і т.п., + знову ж таки C/C++ щоби це програмувати — словом, в мене просто був страх, що це буде дуже складно.

Минулого тижня замовив Starter Kit китайський — і офігів, наскільки воно все красиво і просто.

Та, коли навіть елементарний проєкт, типу блимання світлодіодами із регулюванням швидкості того блимання + переключення програм, заморочитися зробити красиво і правильно (наприклад із зчитуванням значення швидкості не тільки наприкінці циклу) — все рєзко ускладнюється.

Але коли ти стикаєшся з проблемами, коли у тебе щось вже працює (і ти отримав психологічну винагороду від того, що воно запрацювало) — це не те ж саме, коли ти стикнувся з проблемами, влізши в хардкорний ембед і потовши в тоннах книжок по схемотехніці.

Коротше, ця штука мені виглядає на ідеальний спосіб зацікавити людей темою мікроконтроллерів.

Взагалі, є в мене мрія/ідея. Закупити з десяток китайських starter kit-ів, до них мультиметри, роздрукувати якісь притомні інструкції українською мовою, і віддати це до шкільної бібліотеки.

Щоби, якщо комусь з дітей то цікаво — могли просто взяти собі додому і порозбиратися/поекспериментувати.

Ні. Я з ардуіно подібними шнягами багато років маю справу. І зробив на цій платформі не один проект, навіть для промислових підприємств. Проблема у підході. Той що просуває ардуіно — для дітей. Склав з кубиків домік різнокольоровий і усе. Вліво або вправо — усьо, капець. Бо нема навіть мінімального розуміння шо воно, яке воно і для чого. Чисто абізяна з печатною машинкою. Для дитини, як іграшка — супер. Щось блимає, пищить і т.п. Але, наприклад, є купа усяких сом’юніті з домашньої автоматизації, а як зайдеш туди — це ж писець якийсь. Люди на повному серьозі тижнями дискутують що буде якщо оцю буковку переставити от сюди. Спочатку було смішно, але потім я зрозумів звідки з’являються 18-и річні сеньори ))))
Але сам ідея — супер. Інкапсуляція нізького рівня і тисячі вже готових сорців дають змогу, при використанні адекватної середи розробки (а не отого дітячого лайна на джаві що просува ардуіно) робити досить складні проекти дуже швидко з мінімальними затратами часу.

Хз
Базово там с подібна мова.
Є обмеження на розмір коду

Там декілька кілобайт пам’яті на все. Не гіга і не мега, який, в біса, пайтон? Давайте ще про js запитайте, зачекався вже.

Тим не менш, такого лайна як грязюки. Чим тільки не насилували той бідний ардуіно ))

Как хипстер на .net, начавший изучение ембеддеда с stm32 — авторитетно заявляю что ардуино для детей.

Я б не порівнював. Атмел студія супротив отого йобнутого екліпса зводе нанівець усі переваги. А щоб до VS прикрутити там такі танці з бубном шо капець...

А про що мова? Поточна Arduino IDE мені виглядає власне на чуть підтюнений VSCode.

Я мав на увазі повноцінну Visual Studio а не VSCode

Підписатись на коментарі