Ігнор роботодавців після виконання тестового завдання

Привіт ІТ спільнота, в мене є таке запитання:
Я вже кілька місяців намагаюся влаштуватись на посаду Python розробника, і в мене за ці місяці неодноразово траплялася ситуація, коли я спілкуюся з роботодавцями, прохожу перший етап співбесіди (якщо такий є), потім мене просять виконати тестове завдання, я його виконую на 100%, виконую навіть завдання, за які будуть надані додаткові бали, але після того як я надсилаю виконане завдання, роботодавець зникає, і потім на повідомлення не відповідає, я вже не говорю про відгук на виконане завдання.
І тепер до самого запитання:
Я такий один?
І можливо більш досвідчені розробники порадять, що з цим робити?
Чи можливо не варто виконувати такі завдання?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Рекомендую вам уточнювати правила гри.
Перед виконанням тестового завдання запитайте у HR/роботодавця, чи буде відповідь (і фідбек)?
Якщо ні, то навіщо робити це завдання?

Ну звістно що скажуть, що відповідь буде, а тоді просто забудуть/проігнорять незалежно від того

Відгуки на ДОУ та інших місцях ще ніхто не скасовував.
Це допоможе іншим не потрапити в таку саму пастку.
А якщо це шарашкіна контора, якої навіть немає на ДОУ — вже вам вирішувати, чи варто з нею співпрацювати чи ні.

Коли вам пропонують зробити тестове завдання — це етап інтерв’ю, а інтерв’ю під собою має на увазі відгук — HR може це говорити, або не говорити, але все це ніяк не впливає на приводи, через які відгук так і не доходить до кандидата. І так само не тягне на відгук на ДОУ.

Тут 2 варіанти:
1) Ваш код використали в проекті, і не схотіли платити
2) Ви їм не сподобались.
Якщо часто трапляється, то усюди (1) не може бути.

Варіанти: не погоджуйтесь на великі тестові.

Можете скинути одне зі зроблених завдань?
А так — трейні не треба. Треба з досвідом 1+ рік.

Тому — курси при компаніях, стажування і т.д.
Всі через це проходили і знаходили роботу. Так, прешу роботу важко знайти. Після 2+ років досвіду робота буде шукати вас. Такий закон.

Щоб не гаяти час — зробіть пет-проект де будуть застосовані бест практіз і який викладений на хостингу. Тоді зможете аргументувати, що робили вже декілька тестових. Ваш рівень можна оцінити по репозиторію.

Але — все індивідуально.

Після 2+ років досвіду робота буде шукати вас. Такий закон.

не для всіх наразі це актуально

Надіслав в особисті повідомлення

А можна перенести це запитання у якийсь топік зі списку
«Схожі топіки»? :)

В мене таке було, коли шукав першу роботу. щось типу 40 інтервью, може половина з тим чи іншим ТЗ, й ніде нема фідбеку. Коли знайшов роботу й побачив реальний проект — зрозумів, чому мій гівнокод не коментували.

Привіт!
Можу порадити наступне:
1) Тримайте прямий контакт з рекрутером. Бажано десь у скайпі чи телеграмі.
2) Коли пропонують виконати тестове, відразу питайте, коли буде фідбек, і чи буде взагалі.
3) В день Х проактино пишіть і питайте, що там і як. Немає відповіді? Повторіть процедуру настуного дня.

Звісно, такий підхід не гарантує отримання роботи, але принаймні не буде відчуття, що ваші час і зусилля засмоктала чорна діра.

Змінити фокус з цього:

і потім на повідомлення не відповідає

на це

роботодавець зникає

Щоб було так: «роботодавець запрошує на інтервью»

А зачем тратить время на отзывы о задании, когда за дверью еще 200 претендентов на вакансию?

> І можливо більш досвідчені розробники порадять, що з цим робити?
> Чи можливо не варто виконувати такі завдання?

На початку спілкування одразу пишіть що ви не витрачаєте час на offline завдання. Пишіть що для перевірки вашого рівня Python готові писати код онлайн. Іншими словами: бесіда з HR для софт скілів, і онлайн кодинг з їхнім розробником для перевірки знання програмування. За 15-20 хвилин вже приблизно зрозуміло якого рівня фахівець.

Якщо ви не готові або не здатні зайняти таку сильну позицію, то на початку спілкування пишіть що готові кодити офлайн при умові обов’язкового письмового відгуку після N днів.

Якщо не готові зайняти таку компромісну позицію, то третій варант: писати код офлайн і терпіти далі.

Чудова порада!
Не так давно, надсилали мені «офлайн-тест» де дика суміш сішного і плюсового коду, який auto_ptr родом із 90-х, і ще повно якоїсь дичі.
Короче, шкода що не настояв на онлайн — кодингу, так би побачив людину яка цю дич писала :))))

Насправді таке трапляється навіть у притомних компаніях. В мене була така ситуація, але співбесіда була на курс, а не вакансію. То ж я сам перепитав листом, там вибачилися через те, що загубили моє тестове, усе перевірили и надіслали запрошення.
Тре пушити, задарма к цьому житті нічого не дається

Зазвичай про такі компанії пишуть відповідні відгуки, читайте відгуки й пишіть відгуки.

Думаю в Python велика конкуренція із-за низького порогу входу то простіше перейти на Go чи Rust.

На Go і тим паче Rust не покличуть розробляти початківця.

З теми зробив висновок, що у автора є досвід, ймовірно півроку-рік.

Є знайомий, без досвіду, який проходить зараз курс з Go від української аутсорс компанії де будуть працевлаштовувати до себе найкращих випускників.

Курс з Go, але відсутнє бажання рекламувати назву цієї компанії.

Я те ж притримуюсь такої позиції. Тре говорити про погані курси поганих компаній, але рекламувати навіть і хороші — ні. Щоб люди самі мали можливість обрати. А то потім все заповнює собою реклама кабальних курсів Mate абощо

Підписатись на коментарі