Допоможіть обрати резервне живлення для комп’ютера
Потрібно: живити комп’ютер на 800 Вт протягом
Я роздумую над варіантом портативного акумулятора, чи UPS.
Потрібно: живити комп’ютер на 800 Вт протягом
Я роздумую над варіантом портативного акумулятора, чи UPS.
Ну я на киловатт зарядный модуль для бесперебойника установил доплатив всего 5700 грн, сейчас 5900.
www.leoton.ua/ups-fort-xt36a.php
А любой
Такую, в Украине
220volt.com.ua/...areya-challenger-lf48-50
И как, девайсом довольны?
Не совсем, нет регуляции оборотов вентилятора от нагрузки, поэтому при работе от батареи шумноват, приходится ставить в другой комнате. Не так чтобы слишком шумен, но его слышно в отличие от компа, где систему охлаждения собирал сам.
т.е. при пропадании света комп всё равно вырубится, правильно?
На
переключение происходит без выключения
Да
на сколько хватает встроенной батареи
Ни на сколько, она там отсутствует.
Девайс рассчитан на внешнюю батарею 12/24/48V версии. А там смотрите ток которым можно разряжать батарею и среднюю нагрузку. Например если хотите подключать до 2.2 Квт, 48V и LiFePO4 то максимальный режим разряда 10C (это если хотите убить батарею за 500 циклов) то минимум 5A.ч, но щадящий режим разряда для этих батарей 2C, тоесть где-то 23А.ч нужно. Реально ищите LiFePO4 48V 30-50А.ч.
Да, все кто советует свинцовые, то нужно знать что свинцовую батарею нужно заряжать 8+ часов. А учитывая, что в UPS-сах зарядки по 200-300W, то зарядка блока из нескольких свинцовых батарей может занять часов 20. Но свет выключают 4 на 4 часа. Здесь только один вариант LiFePO4, их можно заряжать током 0.5C (за два, два с половиной часа).
Свинцеву батарею не обов’язково заряджати в 100% кожного разу з одного боку, а з іншого найбільше заряду вона бере в перші години, а далі ледь-ледь. Так, вона менше прослужить, якщо глибоко розряджати і недозаряджати, але на рік вистачить, а далі видно буде. З рештою, вона не настільки дорого коштує, щоб не замінити. Якщо зарядне UPS заслабке, то можна брати зовнішній зарядний пристрій, можна взагалі змайструвати ерзац-ДБЖ з батарей, зарядного й інвертора — все це є в наявності на зараз, на відміну від нормальних ДБЖ яких просто немає ніде.
вона бере в перші години
Это да в первые 4 часа. LiFePO4 реально зарядить до 80% за полчаса.
Эм, автомобильные акумы продаются заряженными.
Заряд держат долго.
Их не нужно заряжать 8+ часов.
Нужно всего лишь, чтобы ток заряда был больше тока разряда. То есть, если ты запитываешь от акума моник на 20 Вт 4 часа, то надо, чтобы твое зарядное устройство давало 30 Вт тока заряда 4 часа. Таким образом, акум все время будет заряженным.
Эм, автомобильные акумы продаются заряженными.
Это да, купил как батарейку, попользовался раз и выкинул. Ну че их только так и можно использовать.
Их не нужно заряжать 8+ часов. Нужно всего лишь, чтобы ток заряда был больше тока разряда.
Здесь я ваши измышления не понял, поэтому отвечу цитатой с сайта (а вообще можете сами поискать кривую заряда свинцовых батарей)
The charge time of a sealed lead acid battery is
electrabattery.com/...-lead-acid-batteries.html
Все эти попытки прикрутить свинец в качестве резервного источника электроэнергии и всякие улучшения типа AGM, кальция, EFB — это попытки создать эффективный газогенератор для авто на дровах.
The charge time of a sealed lead acid battery is12–16 hours
Это заряд с 0 до 100%.
Если погуглите, увидите, что свинцовые акумы не любят разрядки до 0. Даже до 50% не любят. А вот в заряженном состоянии (как в автомобиле) живут до 7 лет.
То есть, если его разряжать, а потом заряжать, тогда да — 50 циклов и выкинуть. А если держать более-менее заряженным — тогда он себе будет жить и жить.
Если погуглите, увидите, что свинцовые акумы не любят разрядки до 0. Даже до 50% не любят.
Не пытайтесь сделать свинью кошерной. Есть умершая технология свинцовых, которая используется сейчас также широко как кнопкофоны и новая нормальная LiFePO4, которая даже в самом китайском варианте на голову превосходит свинцовые ведущих европейских производителей.
Підрахуйте ціну
Потрібно: живити комп’ютер на 800 Вт протягом3-4 годин у багатоквартирному будинку. Бюджет до 50 тис. гривень.
з свинцевими та літієвими.
Хінт: чому усі програми не пишуть на С? Вони ж так швидше працювати будуть.
Там реально 800 ватт только пусковая нагрузка, если не играть то будет ватт 200 в среднем, значит нужен акк на килловат и бесперебойник.
Батарею можно заказать с ali, вот например на 5Квт.ч за 40 тыс грн, бесперебойник там же
www.aliexpress.com/...tem/1005001832160682.html
Ну или поменьше и дешевле
www.aliexpress.com/item/32847505015.html
Там рендеринг.
Ваша батарея Lifepo4 100ah 48v: 38 629,59 грн.
Автомобильный акум 100Ач 12В: 4644грн
Итого, свинцовый акум в 2 раза дешевле, и не нужно ждать доставки из Китая и за нее платить.
Да, при разряде до 50% цена сравнима. Акума в Киеве в магазине, и заказа с Али.
Только литиевый реально зарядить за час от 50%, а свинцовый нет. Ну и срок службы в 20 лет и 6 лет, отсутствие саморазряда (3% в месяц) и эффекта памяти.
Автомобильные свинцовые берутся по-одному — нет проблемы донести.
Интересно, сколько за доставку 40кг из Китая.
сколько за доставку 40кг из Китая.
Нисколько. Авиапочта даже пальчиковые аккумуляторы не возит :)
Батарею можно заказать с ali
Как раз нельзя. Там же написано, что доставка в Украину невозможна. Батареи только сушей/морем доставляют, что сейчас недоступно.
Зачем? Есть варианты с усиленной зарядкой до киловатта мощности.
Как я решил проблему.
Реально компьютер во время работы потребляет около 100 Ватт (+20W еще светодиодная лампа).
Взял Форт XT36A Professional, у него встроенный ватметр, цифровое табло, гибкие настройки и до 2.2 Квт.ч, к нему дозаказал усиленный зарядный модуль (килловатная зарядка). К нему батарею Challenger LF48-50 (2.5 Квт.ч). Реально за 4 часа отключения вместе со светом, телевизором (родители) и компьютером получается разрядить батарею не более чем на 35%.
Если есть кто в Польше можно купить там UPS под внешний акум. Акумы можно взять автомобильные(EFB, AGM) — тяговых либо нет либо цена ушла в космос.
PS Хотя вот 100Ач 12В за 12к грн, таких надо минимум 3 (если у вас реально средняя мощность 800Вт, не надо путать с рассчетною мощьностью БП). voltmarket.ua/...lya-ibp/rucelf/rc12100agm
Просто для статистики. У всіх вже почали меньше вимикати світло ?
На минулому тиждні десь по 8 годин блекауту набігало за добу. Зараз вже третій день,
не більше 2х-3х годин на добу. Певно ДТЕК поступово лагодить та перебудовує мережу.
(Київ)
В селі на київщині минулого тижня відключали кожного дня двічі по 4 години. Цього тижня, здається, по одному разу на день відключають.
м. Вишневе (4км від Києва), світло відключають практично кожні 4 годин протягом останніх
Київ, нічого не змінилося, так і вимикають кожні 5 годин на
Типу батарею паралельно підключених автомобільних 24В акумів для вантажівки + потужний інвертор + потужні зарядки.
Ну в мене зарядка за 2к та інвертор за 3к, здається.
Але використовую 1 акум 12В лише для монітора.
Привет. Мама собирала в автомагазинчиках по Одесской трасе)
Собственно сетап:
* Exide AGM 12V 80Ah
* AMiO 300W power inverter
* Bosch C3 battery charger
Что было в продаже.
У меня надо запитать моник (20 Вт) на 4 часа. То есть, акум почти любой подойдет.
Инверторов нет в продаже — берешь что найдешь.
Зарядка надо чтобы поддерживала AGM.
Из теории: тип акума:
Обычный свинцовый лучше в жилой комнате не ставить — может немного лететь кислота. AGM почти не выделяет, но дороже. Еще говорят, что он лучше переносит небольшое потребление. Для всех свинцовых (включая AGM и гелевые) надо расчитывать на половину емкости аккумулятора — при разряде ниже 50% акум быстро портится. Оптимальная температура работы 25*С, поэтому на балконе ставить плохо, нужно в комнате (или в туалете как вариант, чтобы не дышать испарениями, и чтобы ничего не загорелось, если протечет).
зарядка: надо смотреть, чтобы мощность зарядки была не меньше, чем мощность запитанных устройств, иначе не успеешь зарядить акум, и свет снова пропадет. Моя зарядка маломощная — это может быть проблемой, если надо будет еще что-то запитывать. Нужна защита от перезаряда аккумулятора, чтобы не сжечь. Желательны плюшки вроде защиты от неправильной полярности (+ и — попутали). Если акум AGM то нужен специальный режим зарядки.
инвертор: максимальная мощность должна быть в разы выше того, что будет запитано, иначе устройства могут не запуститься. Для всех свинцовых акумов нужна защита от разрядки (свинцовые нельзя сильно разряжать). Если хочется запитывать что-то с электродвигателем, надо смотреть качество синусоиды на выходе. Например, от моего инвертора блок питания монитора гудит. Это нехорошо, но уже поздно передумывать.
Можно, если нужно.
И у них дурная емкость за такую цену, поэтому при ограниченном бюджете — без вариантов.
Придбайте спочатку за 500 грн розутку-ваттметр — це вам дасть точні дані скількі споживає ваш набір обладнання (дуже прошу вас, ніколи не пишіть КВ замість кВт).
Наприклад, споживання буде 200 Вт — тобто вам на 3 години роботи потрібно мати запас енергії 600 Вт*г с потужністю 300 Вт (або
Питання наявності таких інверторів та аккумуляторів наразі — наразі дуже сумна тема
В мене компютер 700 Ват + монітор 50 + 50 про запас = 800 * 4 = 3200Вт*г ДЯКУЮ вам
https://freeimage.host/i/yxZTJV
Я у себе наміряв 230 Ватт реального споживання на:
— Комп’ютер на i5-8400 без відеокарти, в режимі веб-серфінгу;
— 2 Монітори 27″ — 4K + HD;
— Роутер tp-link c4000 плюс якийсь ноунейм термінал на оптиці;
— Колонки Edifier R2850DB на адекватній гучності :)
Плюс не пам’ятаю точно, але здається міряв з ввімкненими лампочками освітлення в кімнаті, бо для мене це критично і працюю тільки так
Оце у вас відеокарти жеруть
ПС: Тільки побачив що ви рендером займаєтесь. Тоді звісно напевно буде близько до максимуму
Жирновато. На мониках можно в заводских настройках яркость прикрутить.
В мене і так прикручено до адекватного значення щоб не перенапружувати очі. В будь-яку сторону, більше чи менше, це просто зробити собі погано з сумнівною економією.
Ну і від генератору в принципі якісь 20 Ватт не зроблять великої різниці ні по ресурсу ні по витраті палива
краще всетаки купіть оту пердулу в розетку і поміряйте справжнє споживання, бо різниця в пару кіловатт на ємності може коштувати дуже дорого, особливо якщо якийсь EcoFlow
3080 12gb + 3600x + 27″ 4к монітор. Furmark cpu + gpu burn все разом бере 560Вт з розетки. Це просто максимальний сценарій який мало коли буває у реальності. При інтернет браузингу / простій роботі бере 130-150Вт. Все одно якщо більше візьмете гірше не буде, та вповні можливо обійтися компактнішим / дешевшим рішенням.
Думаю над інверторним бензиновим генератором. Але мені здається що це не сподобається сусідам, особливо вночі. На сайтах пишуть що шум 60 Дб
Але мені здається що це не сподобається сусідам, особливо вночі.
А що комусь може сподобатись спати під завивання мопеда чи газонокосарки на балконі у сусіда в ночі?)))
Совсем не обычно. Уровень шума обычных 70-90дб. Лучших 60дб. Предел санитарных норм по шуму в ночное время на улице тоже 60дБ.
axiomplus.com.ua/...-meshaet-shum-generatora
Но предел пределом, а кирпич может прилететь раньше :) К тому же это не улица, а балкон, и звук будет громче для жителей, да и по конструкциях будет сильнее передаваться...
Пі*дять я купив гуде сильно, тільки приватний будинок... 800 ват дуже багато то що на сайті воно пише це максимум коли рендер якийсь чи щось таке, реально воно в рази менше.
Інвенторний генератор на розетці я взяв за 14 , наче працюе болгарку на 860 ват запустив, але розхід десь 800 бензину на годину... Це 40 грн час
Так лише 700 ват rato , 4 тактний та наче добрий, тихше звичайних та й важить десь 10 кг. Я його чекав, ставив повідомити коли з’явиться, в обід замовив ввечері вже їх не було
Та нє, мені котел щоб робив 120 ват холодильнік та світло, такого як в мене вистачить дизель на 10 кВт то можно пилораму відкривати)
То при максимальному навантаженні процесора та відеокарти. Наприклад, якщо грати в ігри чи тренувати нейронні мережі, тощо. Плюс запас для надійності.
Это расчетная мощность, в реале, если не играть на ПК в игрушки, то потребление будет 100-150W
За эти деньги можно купить ноутбук, который проработает нужное количество времени.
Це не реклама, просто шукаю і для себе, ділюсь.
Прикинути, скільки і яких аккуміляторів треба:
voltmarket.ua/...ages/vremya_avtonomii.jpg
Обираєте щось з зовнішніми аккумуляторами:
voltmarket.ua/...oshchnost-1-5/tip-on-line
Але майже нічого немає на складах, дзвоніть, питайте... ;(
Є ще вольтер volter.ua/.../istochniki-pitaniya-ups
живити комп’ютер на 1 КВ протягом3-4 годин
Бюджет до 50 тис. гривень.
Це фантастика. Тут мінімально треба 10квт/г свинцю, це 8 штук 100Aг, або літія на 4квт/г що не проходить по бюджету. Хіба що колхоз на дешевих автомобільних акумуляторах. Так як розряд на 40% ємності, то костиль може працювати. Але чим це все заряджати незрозуміло, зарядка на 1квт сама буде коштувати космос.
P.S 1 квт це комп’ютерний клас з 25-30шт ноутбуків... )
Дякую за відповідь. Я подивився на блок живлення комп’ютера. Але не знаю як вирахувати оптимальний об’єм енергії для нього на три години
Я порахував так — вимкнув вдома з розеток все окрім того що хотів порахувати разом (комп’ютер, монітори, роутер, і ще трохи необхідного мені), подивився на лічильнику витрати за кілька хвилин і з цього вирахував скільки на годину. Думаю у випадку комп’ютера це звісно не ідеальний метод, бо напевно витрати енергії можуть коливатись залежно від навантаження на процесор/відеокарту, але думаю доволі близько все ж. Щоб було точніше напевно треба довше ніж кілька хвилин і при цьому скористатися комп’ютером в тому режимі в якому треба.
Після того як знаєте витрати за годину просто множите на скільки годин вам треба і напевно додаєте якийсь відсоток на різні там втрати КПД ДБЖ та залишок до якого розряджати акумулятор
Є ще такі пристрої щоб вимірювати
arduino.ua/...hetchik-moshhnosti-do-16a
Так, корисна річ, але все ж треба витратити гроші і час на купівлю
Ну якщо
Бюджет до 50 тис. гривень.
то такий пристрій може бути корисним, щоб більш осмислено приймати рішення і робити виміри.
Існують калькулятори типу такого: www.newegg.com/.../power-supply-calculator
Але наприкад GPU не завжди працює на повну потужність. Тож цей калькулятор покаже тобі максимум.
Якщо пк жре 800 ват на годину то це триндець скільки АКБ надо ставити... 2.5 кВт потужності це дафіга, ви потім ці АКБ якщо вони кислотні не встигнете зарядити, за остаточній час коли буде світло. Я рахував що с АКБ 60 ач виходить десь 300 ват/час тобто на час вашого 800 ватного пк потрібно майже 200 а/ч АКБ не факт що ви його підняти зможете, я не знаю чи існують такі великі бо у мене був 110 а/ч важив 35 кг приблизно
Вантажників потрібно для багатьох на цьому форумі щоб цю бімбу перенести)))
6 чи 8 отаких ставити avtozvuk.ua/...ze-premium-ea1000/p115200
Я не правильно вказав споживання. Подивився на блок живлення замість того щоб порахувати споживання
109 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів