Спостереження нульового джуна! Продовження
Доброго Вам, усього.. Люди!
Звертаюсь до Вас, не тому, що хочу щось просити.. а тому, що знову виникли думки і маю поділитись:
1. Ви всі молодці! А особливо ті, хто суттєво подумав над Ч.1 Спостережень нульового джуна (СНДж)...
2. На жаль, нам усім нічого не світить, аж поки ми не попрацюємо певний час на priority*...
(*Priority — це коли ти справді можеш і вмієш, але тобі не дають проявити себе, бо немає доказів, що хтось тебе вже «мав в пріоритеті» саме у цій сфері. Іншими словами — немає комерційного досвіду)
3. Скільки відповідей такого плану — we have decided to move forward with other candidates at this time. We wish you the best in your job search — ви отримали?
Ну і якщо я у Вас це запитую, то маю бути чесним і відповісти першим:
1. Логічно аналізував ще коли писав СНДж Ч. 1.;
2. Увесь свій минулий досвід я міг занурити у 🍑! Але, все ж таки, він є, хоч і в інших сферах, і має враховуватись рекрутерами, якщо вони дійсно вважають себе справжніми professionals (ось Вам камінчик з Андорри на пам’ять;).
3. Понад 150 відмов на етапі лише аналізу правдивого CV з різних куточків Європи, враховуючи Україну..
І якщо, любі мОї (не моє), Ви чекаєте на результати досвіду співбесід описаних у частині першій, то Ви дійсно є спеціалістами у qualityassurance, тому що bugreports, то дуже важливо!
Отже.. для мене, особисто і суб’єктивно, в пріоритеті є Українські компанії.. тому що рекрутери там вірять в наш потенціал, а технічні спеціалісти, у команді яких нам і працювати, втомлено і головне! — ЧЕСНО, — вимагають якості знань і вміння їх застосовувати. І якщо Ви пройдете цю школу, то тоді, Ваші особисті пріоритети набудуть іншої форми, — коли Європа не Вас, а Ви — Європу... на взаємовигідних умовах!
Щасти Вам у пошуках і бажаю не здаватися, бо Ви — ДЖУНИ УКРАЇНИ — НАЙКРАЩІ!
P.S.: Цікаво..хтось зі всього світу набереться хоробрості це оскаржити?
P.S.2: Перша частина набрала більше 7 тисяч переглядів. Може для когось це і «nothing», але самі «веселі хейтери» не мають жодної публікації.. І то мені дуже до вподоби! Welcome, панове і пані!
Розшифровка для тих, кому важко дається мій авторський стиль:
Було ПЕРШі дві співбесіди у сфері IT. В українську та іноземну компанії.
В українській компанії HR поспілкувався швидко, по справі і одразу організував зустріч з технічним спеціалістом. Технічна співбесіда тривала майже дві години. Інтерв’юєр був втомлений але відпрацював на 100%. На жаль, оффер я не отримав, бо ще є над чим працювати.
В іноземній компанії дівчина HR напосміхалась, розказала про саму компанію, поговорила про життя і.. зникла. Навіть не відповіла, що кандидатура далі не розглядатиметься.
Особисті субєктивні висновки:
1. Закордонне не завжди краще. І навпаки. Усе залежить від багатьох перемінних. Як легко пройшла співбесіда, так же легко про Вас можуть забути. І якщо Вас довго і змістовно перевіряють, значить є потенціал, а це вже щось. І навіть, якщо оффер не отримали — потрібно зробити висновки і підтягнути ті моменти в яких просіли на співбесіді.
2. Всі люди різні, і спеціалісти також, отже не потрібно судити по ПЕРШИМ ДВОМ знайомствам. Бо перші враження бувають оманливі.
3. Не здаватися і йти до своєї цілі.
4. З моєї точки зору, українським джунам краще починати в українській компанії. А отримавши досвід — вже вибирати:
а)чи продовжувати працювати в Україні і з часом мати можливість отримувати високий прибуток.
б)Чи працювати на Європейську компанію з невеликим але стабільним приростом у з/п.
А також, після 8 річного досвіду ведення бізнесу у Європі (Іспанія, Андорра, Німеччина) точно можу сказати, що ті, хто пройшов українську школу праці, в Європі дуже швидко і з комфортом влаштовуються. Якщо зможуть адаптуватися психологічно.
P.S. на рахунок вміння висловлювати думки:
Якщо я не Роблю так, як Ви до того звикли або Вам би того хотілося, то це зовсім не означає, що я не Вмію робити так, як Ви до того звикли або Вам би того хотілося. Дякую за Ваші коментарі. Усіх люблю і цілую!
78 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів