російські ракети впали на території Польщі: дві людини загинули

Як повідомляє низка видань, зокрема The Associated Press, російські ракети перетнули територію члена НАТО Польщі, вбивши двох людей.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер не підтвердив цю інформацію, але сказав, що керівництво проводить екстрену нараду через «кризову ситуацію».

Польські ЗМІ повідомили, що двоє людей загинули у вівторок вдень після того, як снаряд влучив у місце, де сушилося зерно в Пшеводові, польському селі поблизу кордону з Україною.

Постраждала і сусідня Молдова. За словами чиновника, держава повідомила про масштабні перебої в електропостачанні після того, як удари вивели з ладу ключову лінію електропередач, яка постачає енергію Молдові.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Дo стурбованості НАТО лишилося три, два, ...

Нічого не буде.
Закриваєм тему і донатимо.

улюблена тема — робити 30 років бозна що, пиляти бабло в усяких спецекспортах і оборонпромах, добивати армію (до 2014), прикормлювати всяких богуслаєвих, які гонять двигуни на росію, гратись в багатовекторність, забити болт на оборонні союзи, і потім «нато, ти мусиш вписатись за нас, інакше ви ссикуни!»

По-моєму, очевидно, що НАТО не буде захищати Польщу. Навіть коли російські танки вже будуть кататися по Сувальському коридору — НАТО буде турбуватися і роздумувати чиї це танки, як так сталося і куди надсилати паперових журавликів. Придумають якусь відмазку, типу «а ви там в договорі приєдання кому не там поставили і ще 15 центів щорічних внесків 7 років назад не доплатили!» та і все. Польща то розуміє і розбудовує свою армію. Було б добре, якби допомогла валити москалів вже зараз, разом з нами. Але то навряд...

Когда у власти в цивилизованном мире леваки с детской психикой, :
«обеспокоенность» будет выражаться и в случае падения ракет прямо на Вашингтон или Берлин. «Дюйм земли» не сработал — пора валить в Австралию...

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

www.facebook.com/...​WCfqCl&id=100006071894836
Пост на подумати для тих хто звик думати, а не тільки емоційно реагувати.

Когда вот так начинают оправдывать, сразу понятно, что ракета была не наша. Ну да, Польше не выгодно зафигачить место пуска, выгоднее утереться. «Если страна, выбирая между войной и позором, выбирает позор, она получает и войну, и позор» ©

Якщо повірити що ракет було дві, то яка найбільша вірогідність? Шо була російська ракета + українська ракета перехоплення. І так,найбільша вірогідність що це не було свідомою провокацією Росії. Тому горячі голови в даній ситуації не зроблять нічого корисного.
Для країн НАТО зараз все іде відповідно їх стратегії, яка через 9 місяців вже доволі зрозуміла. Те що вона не завжди співпадає з українськими інтересами — це так, але це Україна залежить повністю від НАТО, а не навпаки.

Так сколько ракет то было в итоге? И почему НАТО может видеть все что на поле боя происходит, а на своей границе у них внезапное помутнение в зрении)))
Я к тому, что в случае внезапного падения ракет на Жешув или Люблин — реакция НАТО к сожалению будет аналогичной. Я вот даже не уверен что за Берлин/Париж/Вашингтон прилетит ответка. За Лондон кстати — более чем уверен, как и за Стамбул.

И почему НАТО может видеть все что на поле боя происходит, а на своей границе у них внезапное помутнение в зрении)))

Вероятно потому, что они не должны отчитываться перед нами🤔

Типичная левацкая позиция — делаем что хотим, а отчитываться не должны. Бараны только налоги должны по 50+% платить, и молчать в тряпочку. Комуняки своего добились не мытьем так катаньем...

Но возвращаться из левацкой Гермашки как-то не тянет?)

А ехать то некуда. Остальные страны чаще еще более левацкие. Даже США почти поголовно двинулись в коммунизм.

Так я дивлюсь, що як раз ваші лєвакі наразі найбільш адекватні в питанні України — і зелені і соцдеми. А Меркель досі в несознанкє, ну і рішення і по північним потокам, і по атомним станціям і по біженцям — її рук справа. А ультраправі типа AfD — взагалі відкріті путінферштеєри в массі своїй.

Так я дивлюсь, що як раз ваші лєвакі наразі найбільш адекватні в питанні України

Причому як на високому рівні, так і на малому. Текст не мій, але сьогоднішній
--------------------
Некто Юлия Прохорова регулярно записывала и публиковала прокремлевские видео из Германии: она бегала по Мюнхену за украинскими девушками, скандируя «Россия победит» и выкрикивая: «Девчонки! Слава России! Россия победит, Россия победит! Чей Херсон? Ага, хаха, Украина! Уже референдум проводят! Н***й вашу Украину».

Как удалось выяснить The Insider, Прохорова Юлия Сергеевна (в девичестве Чернышева) родилась в 1992 году в поселке Безенчук Самарской области. Через некоторое время она переехала в Москву. Официально она работала кассиром в магазине «Пятерочка». При этом ее фото публиковались на сайте интим-услуг с пометкой «верифицированные».

Юлия Прохорова сегодня была депортирована из Германии через аэропорт Берлина.
--------------------
А ось з цією «шведкою» щось зробили, доречі?
culturemeter.od.ua/...​yjamy-na-ukraynku-134429

так дуру депортировали потому что она нелегально пребывала, а так ничего б ей не было — даже наоборот, умалишенным здесь особый статус, неприкосвенные

А ось з цією «шведкою» щось зробили, доречі?

не знаю. Вона ж пенсіонерка зі шведським паспортом її ж не депортуєш. Може та дівчинка на яку вона напала подала позов, не в курсі, якийсь умовний вирік за таке точно можна схлопотати.

Юлия Прохорова сегодня была депортирована из Германии через аэропорт Берлина.

Праходят дні, пралетают гада, а Буряк не перестаэ заливати доу тупими фейками)

в питанні України — і зелені і соцдеми.

забыл либералов. А так да, Меркель насрала знатно, но и ответственности 0, даже на ДОУ есть любимчики мутти

Гыгы, Меркель ещё и официально раз ъясняли, что бабло на её офис, положенное бывшему канцлеру, не её личное бабло

типа AfD

Тi — просто довбодятли. Якось з золотою серединою напряг

А ехать то некуда. Остальные страны чаще еще более левацкие. Даже США почти поголовно двинулись в коммунизм.

Я тут вже уявляю, як Іван перебереться в США, а там республіканці переможуть на всіх рівнях :)

Ще є Качинський з його «Новим ладом 2.0» та Орбан.

в США я не переберусь в ближайшее время... Респы мне тоже не очень. Там нехватает реально либералов по типу ФДП.

Многие страны смотрятся интересно, да. Посмотрим что будет дальше

і в Польщі є. Знаю одного. Скрєпєцкий звуть. Гарні картинки постить, сильно бажає смрт рсн, хоча сам калмик з рашки. Але токсичний сильно, бо виріс в рашці.
Хоча там звичайно їх поменше ніж в германіях

Швейцария, даже и Британия — нет?

Швейцария — единственная более-менее перспективная и адекватная страна. Как будет паспорт ЕС — буду думать туда 100%. Британия после прихода Сунака — надо смотреть через год-два как минимум.

Остальные страны чаще еще более левацкие.

Швейцария?

это после ковидных лагерей? данке, не нужно...

НАТО может видеть все что на поле боя происходит, а на своей границе у них внезапное помутнение в зрении

www.pravda.com.ua/news/2022/11/20/7377180

pravda.com.ua — судя по риторике, похож на пророссийский ресурс

Фраза «проводяться слідчі дії» — це завжди говорить про кулуарне обговорення рішення і дипломатичні переговори. І з цього в залежності від багатьох факторів завжди можна відіграти як в одну сторону так і в іншу.
Тим більше всі вже поспішили заявити що відповідальність за подію в будь якому випадку несе Москва. Просто в залежності від «результатів росслідування» може бути різна реакція.
Тобі хотілося би прокинутися в Німеччині, яка вступила в прямий конфлікт з Росією, щоб «показати яйця»? Мені ні.

Тобі хотілося би прокинутися в Німеччині, яка вступила в прямий конфлікт з Росією, щоб «показати яйця»? Мені ні.

Я более чем уверен, что прийдется проснуться. Тебе в Швеции возможно даже раньше чем мне. Если «цивилизованный мир» так и продолжит голову в песок совать, другого не прийдется ожидать.

Я так не думаю. Я бачу що поки що доволі результативно Росію зі всіх сторін загоняють на прапорці. Мене як українця ця стратегія злить, тому що це відбувається за рахунок смертей і руйнувань в Україні. І можна було б мабуть і швидше привести до перемоги України. Але як раз як жителя Швеції мене влаштовує що зараз і в ЄС і в штатах діють обдумано і відповідально, а не на горячу голову.
Навіть якщо прямий конфлікт відбудеться в майбутьному країни будуть більш підготувлені до нього ніж зараз, тому що прямо зараз іде і відновлення військового комплексу, і відбудова енергетичної незалежності — в першу чергу тої самої Німеччини, і переосмислення відносин і залежності від Китая.

Мене як українця ця стратегія злить, тому що це відбувається за рахунок смертей і руйнувань в Україні.
Але як раз як жителя Швеції мене влаштовує що зараз і в ЄС і в штатах діють обдумано і відповідально, а не на горячу голову.

Браво.

Побуду адвокатом диявола, але я щось не пам’ятаю масових виступів українців, коли рашка окупувала частину Молдови, коли все забезпечення йшло через Україну, ба більше того Корчинський і ко разом з православними братушками боролись з румунськими фашистами ..

А в чому справа? ЄС і штати системно і максимально допомогають Україні — і військово, і дипломатично, і політично і фінансово. І суспільства більшості країн теж максимально підтримує допомогу Україні. Хоча ніяких зобов’язань перед Україною не мають, тобто це чисто підтримка на рівні цінностей і солідарності.

Але в чомусь вони таки діють обережно, іноді занадто обережно. Але тут вже не скажеш як правильно, коли дієш зі скаженим звірем, якого треба загнати в клітку щоб він на тебе не накивнувся треба таки обережність.
Чи типу ти вважаєш, що німці і французи повинні ідти теж відвойовувати Северодонецьк і Маріуполь?

Я понмиаю, что СМИ любят продавать

обдумано і відповідально, а не на горячу голову.

Но реальность такова, что диктаторы понимают только силу. Обдуманости разные для них — сигнал, что можно пытаться дальше обстреливать.

Я не спорю. Але якщо б у цього діктатора не було 3000 ядерних боеголовок, то впевнений що стратегія була б більш рішуча.

Статья 5 НАТО, на которую все любят ссылаться (как правило, не читав её), где якобы указано что при нападении на одну страну НАТО, на ее защиту обязаны встать все остальные члены альянса. Так вот, никто ничему ничего не «обязан»: www.nato.int/...​/natohq/topics_110496.htm

«Article 5 provides that if a NATO Ally is the victim of an armed attack, each and every other member of the Alliance will consider this act of violence as an armed attack against all members and will take the actions it deems necessary to assist the Ally attacked.»

Т.е. «глубокая озабоченность» при нападении на члена НАТО — это также в полном соответствии с уставом организации, без каких-либо противоречий.

в принципі ми вже дефакто в НАТО і нам можливо ще допомогають навіть більше ніж допомогали б деяким іншим членам альянсу

звичайна державна пропаганда, тому що наразі ніяких перспектив вступу нема.
Це як сказати, що в принципі дефакто Будапештський меморандум — це гарантії безпеки і территоріальної цілістності.

Я думаю там був сарказм на тему юридичної корисності пʼятої статті для країн-членів НАТО.

я думаю все ок з п’ятою статтею. Вона не в тому, що не можуть залетіти шальні ракети на территорію НАТО — думаю що після 9 місяців війни всім в Україні вже повинно бути зрозуміло, що закрити ППО «кожен дюйм землі» неможливо — дай бог щоб хоча б всю критичну інфраструктуру і великі міста можна було б прикрити.
П’ята стаття це як ядерна зброя — елемент стримування. Суммарний воєнний потенціал країн НАТО настільки велик, що ніяка інша країна не наважиться нападати.

Могли попутали координати для ракет, ввели довжину з Києва а широту з Львова.
Київ: 50.4482N 30.5374E
Львівський аеропорт: 49.8166N 23.9407E
Отримуємо 50.4482N 23.9407E що лише 3км до місця падіння: 50°28′28"N 23°55′19"E

Назва топіку геніально написана. Навіть після того, як НАТО заявило, що це українці випустили, все одно назву можна не міняти. Ракета ж, дійсно, у раші виготовлена була.

Не завелика воронка для Української ППО ракети?
... хіба що фотка там не з того місця.... кореспонденти таке вміють

Когда уже всем понятно, что это договорняк и слив НАТО (размер воронки, 2 ракеты, сонный байден...), Юра все еще верит в сказочки...

Что за слив?
Они реально должны были «ура!!! погнали на рассею!!!»?

«ура!!! погнали на рассею!!!»

Украина может, а НАТО нет, вот жеж...

я все еще наивно верю, что добро победит и надеюсь, что эта ната знает, что она делает и это какой то хитрый план, а не то как это видим мы

Украина на рассию не погнала.
Україна себе захищає.
З допомогою НАТО

Власти скрывают!

1. Суд після збиття MH17 — 8 років
2. Падіння двох! ракет по першим повідомленням поляків, просинається Байден і через пару годин — це була українська ракета.
Ох і ці інфантили..

П.С. Надіюсь наші це хоч нормально продали.

1. Суд після збиття MH17 — 8 років

Что не так?

2. Падіння двох! ракет

Откуда инфа про две ракеты?
Ну а так да, все намекают что прилетело случайно от Украины, но раз преподобный Зеленский сказал что нет — значит нет

Так перші новини від наших кореспондентів волали про дві.
Поляки у той же час писали «виясняємо що трапилось, не розповсюджуйте недостовірну інфу». Але писали польською, «кореспонденти» її не розуміють

может не две, а три 🤷
главный Зондерштаба по Украине в Министерстве обороны Германии говорит про «ракетные удары по Польше» во множественном числе, но не называет их количество

youtu.be/vWDsMkPlzgg

(при этом тут же называет количество ракет и дронов выпущенное по Украине и сколько примерно было сбито)

It’s all Greek to me

english субтитры тоже greek?

У меня там
Субтитры
1. Отключены
2. Немецкий
3. Немецкий (автоматически)
В Германии другие опции что ли?

О, autotranslate works 👌

но раз преподобный Зеленский сказал что нет — значит нет

Бгг. О ні, як же ви так про мого улюбленого клоуна.

www.nytimes.com/...​-ukraine-russia-nato.html NY times для вас піде? Плюс самі перші полські джерела точно говорили про дві ракети. Твіти можна пошукати.
Ну і сам Байден спросоння починає це все коментувати — це точно не regular подія.

www.nytimes.com/...​-ukraine-russia-nato.html NY times для вас піде?

Можно оттуда прям не вырваную из контекста цитату? Потому как слово missile, а не missiles в заголовке как бы намекает. И в самой статье тоже в единичном числе говорится: a Russian-made missile

Плюс самі перші полські джерела точно говорили про дві ракети.

Опять 0 пруфов, только вера в заговор и непогрешимость

Ну і сам Байден спросоння починає це все коментувати — це точно не regular подія.

Конечно. Взрыв ракеты на территории НАТО, где США основная военная сила.

це точно не regular подія.

Ну и про самые первые источники, так в 100% случаев это самая неточная инфа. Именно по тому и выходят новые либо обновляются существующие новости, когда появляется больше информации, а не просто одна бабка сказала.

Окай. Давай про перші повідомлення:

1. 2 Russian stray missiles have just hit a farm in Przewodów on the Polish side of the Polish-Ukrainian border, killing 2 Poles
  2. Two missiles hit Poland.
  3. Poland hit with two missiles leaving two dead | ABC News
Далі набридло шукати
Конечно. Взрыв ракеты на территории НАТО, где США основная военная сила.

У водах країн НАТО було взірвано два газопроводи. Що там Байден, коли виступив з заявою? А точно.
Чи можливо коли російський літак порушив простір Турції, країни члена НАТО і турки відразу збили літак. Через скільки президент зробив заяву? Все ж таки на межі конфлікту з рашкою були.

2 Russian stray missiles have just hit a farm in Przewodów on the Polish side of the Polish-Ukrainian border, killing 2 Poles
Two missiles hit Poland.

Да, твиттер это достойно. Но если это для тебя авторитет, то она сама ж ссылается что это с Украины залетело
twitter.com/...​tatus/1592726921598889984

У водах країн НАТО було взірвано два газопроводи. Що там Байден, коли виступив з заявою? А точно.

С каких это пор место взрыва на северных потоках стало территорией НАТО? Оно даже не в территориальных водах Швеции было, я уж не спрашиваю когда это Швеция в НАТО вступила.

Чи можливо коли російський літак порушив простір Турції, країни члена НАТО і турки відразу збили літак. Через скільки президент зробив заяву? Все ж таки на межі конфлікту з рашкою були.

Не сразу, там куча нарушений была. Ну и какого именно заявления ты бы ожидал? Что рашка, что НАТО явно показывают что не собираются идти на полномасштабный конфликт из-за мелочей. А некоторые гении на доу предлагают устроить 3 мировую из-за непонятно чьей ракеты и двух селян. Но да, после таких предложения это в НАТО одни инфантилы и леваки. Жаль Украина не показала Ирану пример возмездия за сбитый самолёт. Тоже инфантилы.

А некоторые гении на доу предлагают устроить 3 мировую из-за непонятно чьей ракеты и двух селян

Лучше конечно же утереться и ждать когда уже по Пшемышлю ебанут... чтобы потом очередную озабоченность выразить и устроить расследование на пару месяцев.

Жаль Украина не показала Ирану пример возмездия за сбитый самолёт. Тоже инфантилы.

Именно так. И что самое удивительное, что посольство ирана до сих пор работает в Киеве.

1. Про твітер — я, як не дивно, просто не шарю в польській мові тому не зможу знайти оригніальні повідомлення.
2. Взагалі можливо все так і було, що впала тільки одна наша ракето ППО. Я ж тут не «зуб даю».
3. Але все це (перші повідомлення, реакції президентів і т.д.) дуже дивно виглядає, тому якщо через років з 10 виявиться, що все ж таки там також впала і ракета орків — ні краплі не здивуюсь.
4. Новина за сьогодні з лінкою на Rzeczpospolita

Польська прокуратура не погоджує участь української сторони у розслідуванні вибуху ракети у Пшеводові.
Зазначається, що такої юридичної їможливості немає, оскільки це суперечить інтересам слідства.

Rzeczpospolita

П.С. саме так з’являються conspiracy theories: суперечливі перші та наступні повідомлення, алогічна реакція сторін, намагання приховати інфу, не пустити інші сторони для розслідування..

. А некоторые гении на доу предлагают устроить 3 мировую из-за непонятно чьей ракеты и двух селян

Та тут якби ясно, що може така реакція НАТО, навіть якщо дійсна ракета орків впала в Польщі, це може і краще для нас. Надіюсь наші тільки все це норм продали і ще більше надіюсь, що реакція наших, це не інфантильна зовнішня політика, а саме торг. з заходом, щоб це вигідніше продати.
П.С. Імхо, деколи Захід виглядає дуже «цинічно», але насправді в них такий підхід до вирішення проблем — ноль емоцій, тільки практика і цинічний прорахунок оптимального рішення.

имхо раше нужна война с НАТО
все таки есть же разница

владмр владмрвч путен просрал войну с НАТО
vs
владмр владмрвч путен просрал войну с Украиной

а НАТО оно просто не надо, рашу дожмут силами и кровью украинцев.

Не думаю що йому потрібна реальна війна з НАТО щоб щось пояснити своєму населенню. Їх зомбоящик наразі довольно нормально справляється с задачею.
Але він може сподіватися що наприклад в разі конфлікту можуть підключитися вже відкрито іран, північна корея, а то гляді і Китай.

Але він може сподіватися що наприклад в разі конфлікту можуть підключитися вже відкрито іран, північна корея, а то гляді і Китай.

да

щоб щось пояснити своєму населенню

имхо речь не о населении, а о его персональном мире — он психически больной садист, который про***л войну «каким то там хохлам» и это надо как то пояснить прежде всего самому себе

Є ще інший варіант. Який би йому дуже підійшов. НАТО вибиває кацапів з території України, але в Раісю не заходить.
Україні — теж цей варіант, як не дивно — підходить :)

З чого ти взяв що він підходить Росії?

Думаєш Путін досі вірить в те, що він може виграти цю війну? Підходить, тому, що дасть можливість зберегти владу і згуртує гоблінів

Думаю, що вірить у можливість війни на виснаження, адже грошей у рашки більше, ніж у України. Як тільки йому вдастся посварити країни, які нам допомагають — ми дуже швидко вичерпаємо наші ресурси.

Я собі навіть уявити це не можу. В нього теж нґресврсів небагато. Гроші це одне, а арт снаряди — не безкінечні.
Тут хіба орків з автоматами слати....в яких кількостях...

Я думаю що прав Портніков, який вважає що Путін не воює, він живе в світі спецоперацій. Такий діагноз дійсно відповідає логиці його дій.
Якщо намагатися подивитися на події очами Путіна — то він і не починав війну — спочатку була операція бліцкріг, вона не вийшла — пішла операція «звільнення донбаса». Параллельно йшли операції — глобальний голод, залякування ядерною небезпекою, операція по зупинці допомоги заходу і т.д.
Він не програє війну, просто одна спецоперація не вийшла — починаємо нову — розбомбити цивільну інфраструкту, змусити людей покидати міста, тиснути на свій уряд, створювати нову мігранстську кризу в Європі, чекати на переобрання Трампа чи щось іще.
Навіть якщо йому доведеться повністю покинути территорію України на чому нічого не закінчується — будуть нові спецоперації. Питання тільки чи зможе він втримати свій режим в разі воєнного програшу.

Питання тільки чи зможе він втримати свій режим в разі воєнного програшу.

Буквально кожен недоексперт писав, що здача Херсона це кінець путіна (і що ракети закінчуються). В результаті, орки просто заборонили говорити про Херсон в медіапросторі і всі вже все забули. Навіть, якщо Крим втратять, або повністю розбиті будуть, вони просто заборонять про це говорити і, як ти сказав, почнуть нові спецоперації.

Сьогодні зранку чув думку, що путіну тепер не вигідно зупиняти війну. Не просто ж так він путінюгенд готує.

Я теж сміявся з тих пророкувань експертів про Херсон, але втрата Херсона так чи інакше дійсно змінила атмосферу. Не для звичайних людей, а саме в елітах, у пропагандистів — здається всі вже зрозуміли що а) війну за Україну вони програють, б) Путін — лузер.
Звичайно вони не побіжуть після цього його скидати, але й вже нема віри в те що все розрулиться і люди залишаться безнаказанами як завжди було до цього. Показовими зараз є дискусії у Соловйова, де його підпівали стали робити таки намагання стояти осторонь і опонувати типовій риториці і російським погрозам — тому що у Соловйова точно вже нема ніякого виходу, а ті думають про те що може вийде скоротити собі строк на майбутьному трибуналі.

При цьому я не сумніваюся, що при повній втраті територій України у Путіна настануть дуже скрутні часи. Дисбаланси системи полізуть наружу, всі будуть думати виключно про своє майбутньє, і почнеться драка всередині всіх зі всіма.
І саме тут буде питання чи зможе Путін втримати свій режим — може зможе, а може і ні.

По моєму, навіть ватніки в твіттері стали менш активними... Вже нема бравади про те що Україна втрачає території. Залишився лише брєд про дамбілі бамбас, мальчікі в трусіках

Дык рашкинская риторика уже «мы ваюим со всем НАТО». Так что плацдарм за просёра подготовлен

NY times для вас піде?

Там всюди у однині згадується ракета.

D’You mean the saying “у страха очі великі”?

якщо це наші ракети, то чого росіянського посла викликали одразу?

ага. а потім він прокинувся і в одне рило заявив, що ракета (чомусь одна, до ранку вже перестали писати про дві) була українська.

тому що навіть якщо це наші ракети, відповідальність все-рівно на рашці

C-300 має і ціль збивати, а насправді часто вибухає на старті, летить не туди чи взагалі повертається в точку пуску. Так що, не варто надіятись на справність російських ракет 30+ літньої давності.

улюблена тема — робити 30 років бозна що, пиляти бабло в усяких спецекспортах і оборонпромах, добивати армію (до 2014), прикормлювати всяких богуслаєвих, які гонять двигуни на росію, гратись в багатовекторність, забити болт на оборонні союзи, і потім «нато, ти мусиш вписатись за нас, інакше ви ссикуни!»

робити 30 років бозна що

А саме:
* голосувати за комуняк і соціалістів аж до Революції Гідності;
* голосувати за всіляку проросійщину (опзж, шарій, итп) до останнього;
* втикати в руснявий контент (онлайн і офлайн) з відповідним ставленням до української мови і культури до останнього;
* добровільно роззброїтися починаючи з ЯЗ закінчуючи «продажом надлишкового майна»;
* сидіти на росіянській енергетичній голці до останнього (ну тут ладно, ми не єдині такі), включаючи обмін тих самих ракет на знижки на газ;
* не зважати на ситуацію в Криму де аквафреши висіли вільно скільки я той Крим пам’ятаю;
* свідомо відвернутися від НАТО і колективної безпеки.

А тепер НАТО, а це десятки країн від США до Туреччини має вступити у війну на нашому боці за двох поляків, хай покояться з миром, і трактор.

Камон, час дорослішати вже.

Проросійсько-корумпована Угорщина в НАТО
Туреччина відкрито співпрацює з терористом який загрожує альянсу
Для Німеччини і Франції рашка перші півроку війни була поважним партнером
Але це Україну ризиковано брати з-за зв’язків з рашкою

еще любимая тема быть умным задним числом, а передним пусть злочинная влада думает а мы будем сидеть на диванах и нихера продуктивного не делать
завод боеприпасов не был нужОн до 14-го, так и не нужон и сегодня
нарид доехал до кассы супермаркета, которая оказалось очень циничной и кровавой

розкрию вам секрет, сидіти на диванах не є чимось поганим
кожен є продуктивним саме в професійному сенсі, інакше ми б не сиділи на цьому форумі (я сподіваюсь). те, про що кажете ви — це «прєвозмогать» и виконувати чужу роботу, на яку завжди садять довбойобів через загальну масу, якій ок «крєпчайшиє хазяйствєннікі»

згоден зі всім, окрім

забити болт на оборонні союзи

Україну у 2008 році саме НАТО в лиці Меркель й відшило, щоб не злити раисю. Не думаю, що навіть відсутність всіх корупційних проблем та війни в країни на даний момент допомогло нам вступити туди, при поточній лівацькій владі на заході та відкритих агентів раиси як Орбан. Навіщо вливати купу грошей та людей в таку величезну країну, якщо можна її просто відшити та вести business as usual.

ну от ви думаєте так, а я думаю інакше
якби ми досі не були тубільцями в усіх сенсах, а хоча б на рівні балтійських країн — ми би вже були там. але все це альтернативне минуле і нині беззмістовно це обговорювати. треба лишень робити висновки на майбутнє і починати витирати дупу не лопухом, а туалетним папером, як цивілізовані країни, тоді і НАТО зливати не буде.

так, не за тих голосували, саме в цьому фіча демократії.

так весь сенс в тому, щоб воювати чужими руками (нашими руками), відвантажуючи тим, у кого немає вибору (нам), будь-яке залізо, і навіть утримуючи мільйони людей, які з України поїхали.
після чудових перипетій середини ХХ ст. ніхто не хоче вмирати у тотальних війнах власноруч і вихаркувати потім з себе наслідки. саме тому власні інтереси вони переслідують чудово, і їм фіолетово, що нерозважливий сусід їх вважає за сцикунів.

І років так з 10 йде на Польщу вже

Через 10 років Польща матиме заліза більше чим Росія. Якщо йтиме, то зразу.

Судячи по мутності справи і окремих словарних піруетів деяких політиків, це все ж таки російська ракета. Окремі країни НАТО не хочуть відповідати відкрито. Але це не значить, що відповіді не буде.

От мені з дивана, не зрозуміло чому ППО Польщі не збило.

Диванна думка: поряд з кордонами моєї країни — війна і ракетні удари -> є шанс, що рандомно залетить щось -> я в НАТО -> я розгортаю ППО на кордоні і пускаю патрулювати F-16, щоб збивати рандомні ракети, які можуть вбити моїх громадян.
Не можу зрозуміти, чого це не зроблено було. (якщо це таки російська крилата ракета)

я розгортаю ППО на кордоні і пускаю патрулювати F-16

Ого, так можно ще й танкову армаду на кордонах виставити, та ганяти тi танки туди сюди. Грошi надрукувати можна, це не проблема.

Ну по-перше це все ще диванна думка. По-друге — ну піднімати літаки хочаб при масових пусках ракет, коли у нас тут тривоги по всій країні — це явно не буде лишнім. По-третє, наскільки я знаю, у НАТО і так купа патрульних місій всюди. Відправити трошки на ділянку з потенційною небезпекою ж логічно чи нє?

В Латвії регулярно патрулюють натовскі літаки

ппо розгорнуто в Жешуві, в 90 км від кордону. так само, як і наше, польске ппо прикриває важливі об"єкти, а не прикордонний сарай.

Напевно, це логічне пояснення. А літачки?

А сбитий літачок кошту бiльше нiж сарай i як ми бачимо ракета ППО може випадково бахнути по чому завгодно. То-ж вiд грiха й не лiтають бiля кордонiв.

Невозможно было бы сбить на такой маленькой дистанции без нарушения границ Украины

Якщо це С-300, то не встигнеш нічого зробити. Це менше хвилини.

З території русні начебто довше летітиме

Шановне панство, а що ви собі уявляли? Навідь якщоб ракета була кацапська війни не почінають из за двох загиблих. Коли НАТО буде захищати Польщу? Тоди коли їй РЕАЛНО буде загрожувани небезпека. Перед тим як волати «НАТО сикуни» подумайте чому раша напала на Україну а не на Балтию.

Хочеться просто конкретики і деталей розслідування, а не мутняки і скидання всього на Україну

Які тут мутняки, ви про що? По MH17 розслідування цде 8 років, а тут Байден проснувся і відразу сказав, що там і де впало — йому видніше просто..

Мутняк это когда получаешь ответ который не нравится?

Ви вже отримали відповідь ? Вже розслідування завершили ?

разбудите, когда на варшаву упадет

Короче все виглядає наступним чином:

«Як тільки російська ракета впаде на територію НАТО...!!!
Вона одразу перестає бути російською ракетою)»

Еще 24-25 февраля остался незамеченым факт того, что в Черном море пропал румынский истребитель и с ним же исчез самолёт-спасатель, которые вылетел искать первый.
При всей близости о. Змеиный к Румынии есть вероятность что агрессия по отношению к НАТО уже была, но её «замяли» договорняком.

По-моєму, очевидно, що НАТО не буде захищати Польщу. Навіть коли російські танки вже будуть кататися по Сувальському коридору — НАТО буде турбуватися і роздумувати чиї це танки, як так сталося і куди надсилати паперових журавликів. Придумають якусь відмазку, типу «а ви там в договорі приєдання кому не там поставили і ще 15 центів щорічних внесків 7 років назад не доплатили!» та і все. Польща то розуміє і розбудовує свою армію. Було б добре, якби допомогла валити москалів вже зараз, разом з нами. Але то навряд...

Звичайно що буде. У Польщі значний контингент армії НАТО. Якби бульбаші або русня перейшли б кордон, то воювали б солдати НАТО, а не тільки польска армія. Я в цьому не сумніваюся.

Але, за «якусь там ракету», звичайно, ніякої військової відповіді не могло бути.

У Польщі значний контингент армії НАТО

Пфф, я Вам більше скажу, в аналогічній ситуації при нападі на Польщу в Другій Світовій — там Англія та Франція навіть війну Німеччині оголосили! От тільки не воювали (аж до нападу на них самих).

А коли перемогли в війні проти Гітлера, якому об’явили війну за те що він окупував Польшу і частину Чехії, то залишили і всю Чехію і всю Польшу і заодно ще інші східньоєвропейські країни під окупацією Сталіна, який був ще гірше за Гітлера.
Результативно повоювали, нічого не скажеш :)

Ну логічно. Вони не почали воювати з Германією із-за Польші. Чому очікувати, що почнуть із-за Ссср

Так саме із-за Польші і почали.

Взагалі комуністичні перевороти в країнах Східної Європи, внаслідок яких в цих країнах владу захопили комуністи, сталися не в 1945 році, а трохи пізніше й після Фултонської промови Черчилля 5 березня 1946 року, яка вважається початком «холодної війни». Так, в Болгарії цар Симеон II був скинутий 15 вересня 1946 року, в Румунії кавалер радянського ордена Перемоги король Міхай I зрікся престолу 30 грудня 1947, в Угорщині комуністи захопили владу лише в 1949 році, а до цього на парламентських виборах 1947 року за них проголосувало лише 22.25% виборців, в Чехословаччині переворот стався в лютому 1948 року, який став відомим к «лютневий заколот», а в Польщі комуністи прийшли до влади в липні 1947 року...

А в нулевых уже и западные страны захватили комуняки... результат все прекрасно наблюдаем сейчас

Социалисты. Все ж социалисты != коммунякам. Социалисты что-то тебе оставляют, а коммуняки всё забирают.

Ты можешь выбирать где жить, куда поехать, с паспортом социалистической Германии можешь работать в менее социалистической Швейцарии. Те, у кого был серпасто-молоткастый паспорт, были вынуждены всю жизнь горбатиться в каком-то НИИ, при всем желании они не могли выехать поработать в каком-нибудь IBM или Siemens. Поэтому коммунистический строй гораздо поотстойнее будет, чем строй социалистический.

То, что одно говнецо лучше другого, не делает его тортом.

Но все-же «нюхать» лучше снаружи, а не изнутри...

И как там, уже в западных странах частную собственность упразднили? А нет? А в чем выражается «захват», видимо в том что негров на нетфликсе показывают, и завозят рабочую силу из колоний. Какой ужас, в Европе такого никогда не было.

А був iнший варiант? Англія, Бог з нею, щось можливо й могла зробити, але навряд. А от Францiя пiсля WW2 не представляла з себе нiчого у вiйсковому планi

Був інший варіант — США. Найпотужніша сила у світі на момент літа 1945 року, єдиний власник ядерної зброї, перед яким досить сильні країни (типу Японії) капітулюють навіть не спробувавши опиратися. США могли б не віддати східну Європу Сталіну — силою. Але вирішили, що чорт з нею, чого ж там, давайте вже святкувати.

США то так, але ж ми про Британiю та Францiю.

Бо їм людей було шкода. А Вам мабуть «не шкода»...
Тільки от може й Вас не було б якби такий план «запрацював». Бо імператору Японії було шкода свого населення, а Сталіну (та й вам бачу також) ні.

А окрім того ви не враховуєте, що ту бомбу ще було треба «доставляти» до цілі.
А від кордону до Маскви досить довгенько було летіти...
Якщо прийняти, що половина їх не долетить, та ще й потрапить до рук ворога, то може «Вони знали що робили».
Не треба забувати, що й частини, найпотужнішої наземної армії (Радянської) того часу теж не сиділи б у той самий час «без діла» й вбивали б «все навкруги».

А чого це Ви за мене вирішуєте чи я за той варіант, чи ні? Я просто підкреслив, що варіанти були.

Між Польщею і Єстонією немає різниці. Договір або працює, або ні. Якщо не працює, питання лише в ціні, і це всі розумітимуть. Польща також має ціну, і її також здадуть. Франція має, Німеччина має. Тому або всіх, або нікого.

твои ссылки не кому не интересны, понел?

Похоже, все идет к тому, что ракеты были запущены со стороны Украины, видны были осколки С300 ракет, которые используются для ПВО
Это грустно и ужасно:( Но все понимают, что это произошло из-за бомбежек со стороны росии
Наверное, это все таки ударит по нашей репутации и поставки могут уменьшиться:..(

даже если это были наши С300
что с того ? мы их самовольно запустили ? или может быть была причина ?

Да, никто не спорит с этим, виновата в любом случае росия
Я про человеческие реакции, что даже с учетом того, что мы пытались сбить руские ракеты, люди могут негативно отреагировать в сторону Украины, что в итоге может уменьшить помощь Украине

пусть закроют часть львовской области своим ПВО
никто ж не против.

обов"язок України захищати своє небо, одна і єдина причина всього цього це кінчене утворення під назвою свинособачія.

видны были осколки С300 ракет

Кому видны? Кто источник?

только вот Россия запускает С300 по територии Украины как земля-земля.

У С300 дальність 40км

Пишуть, що там є модифікації на 200 км, але, в будь якому випадку зрозуміло, що, якщо це С300, то може бути тільки наша

Wiki:
С-300 (за кодифікацією НАТО — SA-10 Grumble, SA-12 Giant/Gladiator, SA-20 Gargoyle) — сімейство радянських зенітно-ракетних систем середнього радіуса дії..........
Залежно від конкретного типу установки і ракет-перехоплювачів, максимальна дальність може сягати 150, 200, 300 кілометрів

150. А от точки падения до Бреста — 141.

150. А от точки падения до Бреста — 141.

Наче було дві ракети. Жданов каже, що це була Х-101, як в самому початку і писали польські видання. Але НАТО проковтне щоб не починати ескалацію і тому спишуть все на нашу С-300.
Звучить звичайно як conspiracy theory, але помітили як швидко Білий дім сказав, що це наша С-300? Навіть поляки ще нічого толком не написали, а тут вже Байден знає що була точно наша С-300.
Але той же Жданов сказав що:
1. С-300 працює тількі по зустрічній цілі
2. В С-300 є механізм самоліквідації.
Якщо хоч один з цих пунктів не правда, то Жданов м’яко кажучи не правий.
П.С. ТАк я знаю що він несе багато маячні про міжнародну політику, настрої та інсайди з рашки, але він якраз ракетчик, тому в ракетах має трохи шарити.

Поему в С-300 система самоуничтожения на тот же компьютер завязана, что и управление.
Хаха. У нас пол выпуска ракетчики.

Вже знайшов, що С300 працює і в догон. Себто теорія Жданова не працює

аахахах, Я думав тому полковнику мозги поплавило від медійної уваги, і його понесло давати політичні коментарі в яких він не тямить, а виясняється, що він навіть і не військовий експерт? :)

не військовий експерт?

Та фіг їх розбереш. Я якось дивився зо два інтерв’ю з «експертом» з рашки на politeka, а десь місяць назадвийшло його нове інтерв’ю там де: старих шаманів вбили, а їх голови повісили на воротах будинку ну і т.д. :-DDDD

а, мені через те що я з війною почав дивитися на ютубі українську політику теж підсовував той канал політека, але у них такі рагульні клікбейтні назви, що я їх ніколи не відкривав, і коли набридло їх бачити то просто заблокував канал. Теж саме сталося з більшістю українських каналів, тому що ну як бля можно клікнуть і дивитись щось з назвою типу «В Кремлі ВСІ ПІДЖАЛИ ЯЙЦЯ! ПУТІН В ШОЦІ! ЕКСПЕРТ ПУПКІН СКАЗАЛ СКІЛЬКИ ЗАЛИШИЛОСЬ ЖИТИ ВОЛОДАРЮ КРЕМЛЯ!!!!!» і ще попереду треба декілька червоних знаков оклику чи це емоджі з блискавкою.

Мені поки UKRLIFE.TV норм заходить, норм. людей запрошують. Плюс досить професійна ведуча, бо по нашому ТВ просто неможливо дивитись впершу чергу через ведучих: перебивають, нав’язують свої думки про те як вчора в noname селі всі орки повтікали аж до Москви і т.д.
Ну а politeka та «експертів» з запоребріка слухаю просто для фану: там просто такий фентезі світ з шаманами, Маском агентом ФСБ, і т.д.

Він артиллеріст радянської школи.
Це не експерт

якщо наша ракета наздоганяла другу ракету, тоді де друга ?)

Тобто російська ракета влучила в польську територію

Але той же Жданов сказав що:
1. С-300 працює тількі по зустрічній цілі
2. В С-300 є механізм самоліквідації.
Якщо хоч один з цих пунктів не правда, то Жданов м’яко кажучи не правий.

Там сотня модифікацій того С300. Як не експерти, і ми, і Жданов, не можемо сказати, що ракета не може стріляти навздогін, бо деякі модифікації можуть. Це можуть сказати тільки ті, хто знайшов уламки. А вони чомусь мовчать.

не можемо сказати, що ракета не може стріляти навздогін

будь-яка зенітна ракета може навздогін, в залежності від швидкості цілі
у випадку з дозвуковою КР — взагалі будь-яка, тим більше зі складу ЗРК С-300 будь-якої модифікації — там найповільніша зенітна ракета 9М96Е1 має швидкість до 900м/с і дальність до 40км

Будуть розслідувати 7 років як зі збитим боїнгом.

1. Жданов сидить вдома, звідки йому знати окрім як з відкритих джерел
2. Десь чув, що с300 русня модеренізовувала для теми «земля — земля». Отже це вже не ППО. Звичайно моє «чув» може бути фігнею.
3. ППО ракета містить у собі шрапнель, щоб ракету противника у решето перетворити. А отже трактор польський мав би виглядати теж як решето ну і воронка отакенна б не утворилась.
(теж може бути фігнею, бо я диванний :))

Десь чув, що с300 русня модеренізовувала для теми «земля — земля»

> середина ноября
Харьков с Николаевом грустно вышли из чата.

По Харькову модифицированными с дриста начали лупить ещё с начала лета, причем в течение лета это было буквально каждый день по 2-6 штук за раз.

Ну отже моє «десь чув» не фігня.

Але моє «десь чув» то ще до того, що я ж не розбираюсь що то саме прилетіло.
Модифікована С300 чи С200 чи ще щось.

Не только Николаев и Харьков, но и Запорожье.

Це для повітряної цілі, для наземних цілей наче до 40 кілометрів

У С-300 аеродинамическое качество где-то 8.
Знаете, что это значит?
Это значит, что если у нее «воздушная цель» на высоте 10, то с этой высоты она еще 80 сможет пролететь до наземной. С неработающим двигателем, но работающей системой управления.
Короче, по воздушным целям всегда меньше.
К тому же, земля не убегает со скоростью в 2 маха.

Не експерт, може вам видніше. Але в інтернеті всюди кажуть, що дальність по наземним цілям це 40км
www.inform.zp.ua/...​mnym-tselyam-v-zaporozhe
building-tech.org/...​ely:-kak-ym-protyvostoyat

Прицельная. Тоесть на таком расстоянии она с заявленной точностью попадет. А долететь она может на максимальную земля-воздух + планирование вниз.
Слушаейте, зачем мы спорим если есть данные об обстрелах территории украины из Крыма с использованием С-300?

дальність по наземним цілям для ЗРК С-300 обмежена радіогоризонтом радара підсвічування та наведення — він виконує радіокомандне наведення на наземну ціль

У ракет с300 є система самоліквідації,коли вони не влучають в ціль.Це якраз зроблено для убезпечення потрапляння цих ракет по цивільних обєктах.Так що цей російський фейк мимо:)

Но он может быть отключен, поломан, неверно нестроен.

Запустилипо Польщі наші С300, щоб союзники більше зброї дали.

Похоже, все идет к тому, что ракеты были запущены со стороны Украины, видны были осколки С300 ракет, которые используются для ПВО

вот только с подобными заявлениями много странностей, слишком много:
— пишут о ДВУХ зенитных ракетах, но все опубликованные фото с одного и того же места единственного наземного взрыва;
где тогда взорвалась вторая зенитная ракета?
ладно, предположим — в воздухе или в другом тайном месте (или все же воронка на земле от сбитой ей КР? поэтому и присутствуют осколочные элементы от БЧ зенитной ракеты, при чем непонятно — в каких количествах? потому что если бы под тем трактором с прицепом взорвалась БЧ зенитной ракеты от С-300 — они бы в решето были, но на фото подобного не заметно)
— взрыв явно произошел при контакте с поверхностью, судя по глубине воронки, но на всем зоопарке модификаций ЗРК С-300 с множеством ракет разных моделей — бесконтактные радиовзрыватели и механизм самоликвидации (в отличие от КР, по последнему пункту)
— обе две зенитные ракеты не захватили воздушную цель? но где тогда взорвалась эта воздушная цель, которую ими обстреливали? (или все же воронка таки от сбитой КР?)
— при незахвате цели, на конечном участке такие зенитные ракеты должны набрать высоту и самоликвидироваться, не сработал самоликвидатор? на обеих ракетах? ну допустим и снова — где тогда упала вторая зенитная ракета?

Нічого не буде.
Закриваєм тему і донатимо.

не тільки ЗСУ, нац гвардія, поліція та інші

The missile which killed 2 Poles landed in Przewodów, Poland: 50.47099 lat, 23.93432 lon.

The location has the latitude of Kyiv and longitude of Lviv.

It’s possible someone might have entered the wrong coordinates in a case of erroneous targeting.

Source: Visegrád 24

media-exp1.licdn.com/...​XTk0HUrAI2b-E0jh074m-sOb8

www.linkedin.com/...​utm_medium=member_desktop

От кАзли, хай наступного разу довготу Харкова з широтою Києва сплутають.

6,5км между местом падения и координатами

landed in Przewodów, Poland: 50.47099 lat, 23.93432 lon

Координати взято з географічного центру населеного пункту для опису гіпотези.
Для села без сільради 6,5 км — це дійсно відстань.
Для великого міста України, куди планували цілитися відповідно до гіпотези — це ніщо, бо ракета все одно б потрапила по населеному пункту.

Associated Press дізналися у спілкуванні з трьома американськими посадовцями, що ракета, яка впала на території Польщі і призвела до загибелі двох людей, могла бути ракетою української протиповітряної оборони.

One thing is clear: this would not have happened without Russia’s horrific missile attacks against Ukraine. We continue to support Ukraine in its defence against the Russian aggression.

Mark Rutte

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Когда у власти в цивилизованном мире леваки с детской психикой, :
«обеспокоенность» будет выражаться и в случае падения ракет прямо на Вашингтон или Берлин. «Дюйм земли» не сработал — пора валить в Австралию...

в ЮА всегда будут разброды, кризисы, войны и т.п. Австралия или НЗ рулят в этом плане.

Краще багаті країни Південної америки. Наприклад Аргентина

Знайомий у Аргентині.
Пише, що них там прям фіскальне пекло.

Не, з його слів там у них постійна фінансова дупа.
А останнє, що скидував, саме про Фіскальне пекло «Argentina, Tercero en el ranking de ’Infiernos Fiscales’ » там коефіцієнт Аргентіни, України та русні однаковий.
Я ще це підмітив, що мовляв «у Вас так як у нас?»
На що він відповів: «Але у нас же нема війни»

p.s. Argentina, Tercero en el ranking de ’Infiernos Fiscales’ - третє місце
Там на першому Білорусь, а на другому Венесуела.

багаті країни Південної америки це Чилі.

Там ж наче лівак прийшов до влади -> скоро настане рівність в плані багатства на всьому континенті..

Там різниця між багатими і середніми країнами мінімальна, її не так просто побачити, якщо взагалі можливо

www.numbeo.com/...​title=2022-mid&region=005
В Чилі найвищий purchasing power index, високий safety index. Але море холодне.

В Чилі найвищий purchasing power index, високий safety index. Але море холодне.

Повір, ти не побачиш там різниці, щось краще в одних, щось краще в інших. Я був там у багатьох країнах, і не один раз, можу порівнювати.

А як з податками там в них?

Якщо ти про еміграцію, то там інша проблема. Айтішники хочуть жити тільки у великих містах, а там кожне велике місто небезпечне. Якась місцева особливість. Щоб зрозуміти, наскільки небезпечно — там військові з автоматами, у туристичному центрі міста, звичайна справа.

Ось моє фото, центр міста, типовий забор навколо ЖК
www.pizzatravel.com.ua/uploads/2014/20274.jpg
Або ось, це взагалі престижний район :)
www.pizzatravel.com.ua/uploads/2015/22827.jpg
Я б не хотів жити у такому місці. Там є типу престижні райони, але мені що, жити на території району і нікуди не ходити?

На захист Чилі скажу, що Сантьяго, дійсно виглядає безпечнішим, ніж інші столиці. Але, все одно, я б там не жив, рівень розвитку менший ніж в Україні, що дивно, враховуючи рівень ВВП на людину.

Айтішники хочуть жити тільки у великих містах,

Не узагальнюйте.

Я був тільки в Сантьяго. Як на мене звичайна південна Європа. Я не про еміграцію, а перебути ядерну зиму пару років.

Военные с автоматами нормальная тема в Египте.Чето не мешает никому туда ездить

Военные с автоматами нормальная тема в Египте.Чето не мешает никому туда ездить

Ти хотів би переїхати з сім’єю в Каїр? :)

Я суммарно года три прожил в Египте.

Я суммарно года три прожил в Египте.

В Каїрі? Тут мова про великі міста

Не, там для меня сильно много пыли. Но там где я жил тоже стояли броневики и люди с автоматами.

Ще в Чилі є cafe con piernas :-)
десь ще є таке в Південній Америці?

Минулого року був у Берліні. Стільки парканів з ворітьми на ключах навколо ЖК я не бачив ніде і житті 🤷‍♂️

Минулого року був у Берліні. Стільки парканів з ворітьми на ключах навколо ЖК я не бачив ніде і житті

Пруфи викладай. Паркани можуть бути навколо окремих будинків, зазвичай історичних і в центрі великого міста, але я не бачив жодного ЖК в Німеччині за парканом, тим більше нового. Отак, щоб було 5-10 будинків, і всі за одним парканом, як в Україні

Отак, щоб було 5-10 будинків, і всі за одним парканом, як в Україні

* як у Києві

Пруфи викладай. Паркани можуть бути навколо окремих будинків, зазвичай історичних і в центрі великого міста

то он в зоопарке был

«обеспокоенность» будет выражаться и в случае падения ракет прямо на Вашингтон или Берлин

Я нагадаю, Іран прицільно збив український пасажирський літак. Україна все ще «обеспокоєна», не бачу ніяких дій відносно Ірану. Їх немає, навіть після поставки шахедів, які зробили шкоди на десятки міль’ярдів доларів. Але ми завжди вимагаємо якихось дій від когось.

Україна все ще «обеспокоєна», не бачу ніяких дій

Украина не рассказывала с пафосом про «дюймы земли».

ми завжди вимагаємо якихось дій від когось.

не, лучше сидеть и молчать, как весь левацкий цивилизованный мир. Этот «цивилизованный мир» стоит сейчас на развилке — продолжать дальше играть в левеньких зелено-розовых пони или переформатироваться и дать отпор диктаторским угрозам. Судя по всем событиям, мир вполне себе склоняется к полному скатыванию в левый инфантилизм. Взросление в таком случае будет настолько болезненным, что текущая цивилизация скорее не выживет.
Польша неприятно удивила на самом деле. Их правительство мне казалось намного более думающим, чем западные инфантилы.

Якщо вони не подорослішають, їх «подорослішають» замість них самих мусульманські країни, де немає проблеми з інфантілізмом, Китай, або Росія, або блок БРІКС, тож цікаво за цим спостерігати

Их правительство мне казалось намного более думающим, чем западные инфантилы.

Учитывая мелькающие новости что ракета могла быть от украинской ПВО, то польское правительство как раз таки думающее. Или ты предлагаешь развязать 3 мировую чтобы тебе доказали что не слабо?)

Учитывая мелькающие новости что ракета могла быть от украинской ПВО, то польское правительство как раз таки думающее.

Очевидно, що там вже зрозуміли, що ракета з українського ПВО, а мовчать, тому що їм потрібно порадитися з усіма, що робити в такому випадку. Інакше, одразу б сказали, що ракета російська, траекторія ж відома.

Очевидно, що там вже зрозуміли, що ракета з українського ПВО, а мовчать, тому що їм потрібно порадитися з усіма, що робити в такому випадку.

На офіційному сайті польського уряду написано, що ракета російського виробництва.

будь-яка ракета с300 — російського виробництва.

На офіційному сайті польського уряду написано, що ракета російського виробництва.

«Російського виробництва», а не «російська». У нас більшість ПВО російського виробництва.

Ну Дуда умнее чем Зелик, который в обращении прямо заявил что это РФ ударила по ним(хотя расследование толком ещё не началось). Дуда знает правило «100 раз подумай прежде чем сказать».

Я напомню, что некоторые правачки погромче левачкового «просто перестать стрелять» вопят про «биолаборатории», «дамбили бамбас», «всигда была Расия» вопят. Полуграмотных MAGA-трампоголиков не встречали никогда?

MAGA как-то не довлеось встречать. Больше как-то встречаются ультралевые дети, мечтающие отнять, поделить и загнать всех в клетки.

Поинтересуйтесь ради любопытства вне ИТ сообществ, познакомитесь и с американским глубинным народом.
Что коммунисты что нео-консерваторы — на прикорме у ФСБ.

В більшості випадків нема ніякого прикорму. Просто ідеологія яка опонує сучасному американському чи європейському порядку штовхає цих людей в сторону, яку доволі вміло використовує кремлівська пропаганда, тому ці люди починають теж вторити цим нарративам.

Мабуть так, корисні ідіоти часто безкоштовні, на те й ідіоти.

А Украина отвечает Ирану... голосованием против Израиля вместе с ними и РФ в ООН. Как тебе ответочка, а?)

Ізраїль заблокував нам будь-яку зброю свого виробництва. Але ж їх можна зрозуміти — вони воїють з терористами в яких є самопальні гради, це вам не жалюгідно війна проти ядерної держави як у нас.

Так быть может стоит пара налаживать контакт с Израилем и начать голосовать за них в ООН, чтобы хоть на капельку увеличить возможность получение от них оружия?

А ще краще почитати за що саме голосувала Україна

Я знаю за що голосували але перед тим як писати, що невдобно получилось треба почитати за що голосуем

Так быть может стоит пара налаживать контакт с Израилем и начать голосовать за них в ООН, чтобы хоть на капельку увеличить возможность получение от них оружия?

В Ізраїлі досить сильне проросійське лобі. Той же Нетаньяху в рамках пердвиборчої кампанії розвішував баннере де він жме руку х.йлу. Можу ще нагадати виступ їх поілтиків в нашій Раді, коли українців звинуватили у всіх гріхах. Ну і ще згадайте як пару років тому в їх посла пригоріло від назви стадіону в Тернополі. А ви чули хоч якісь заяви офіційного Ізраїлю після ракетного удару по Бабиному Яру?
До речі, російські БПЛА Орлани виробляються за ізраїльською ліцензією.

Не спорю. Просто учитывая всё, просьба о помощи оружием выглядит глупо, если идёт такая «вражда». Ну, быть может так, для галочки и для вида просят, кто их знает.

Чого б нас іншого очікувати від Ізраїлю, якщо 2016 року ми голосували за резолюцію проти них:
«Ідеться про резолюцію РБ ООН, у якій міститься заклик до Ізраїлю припинити ‎будівництво поселень на окупованих палестинських територіях, яке, на думку Ради безпеки, шкодить мирному врегулюванню на Близькому Сході.»
«Позиція України під час голосування у Раді Безпеки ООН мені видається аж ніяк не беззаперечною. Вона вже стала причиною погіршення відносин з Ізраїлем. Очевидно, що тепер українській стороні слід буде вдаватися до серйозних зусиль, щоби зняти проблему.»

Як наладим контакти,то може тоді ізраїль визнає наш Голодомор,як ми визнали холокост?Чи це інше:)

Ну трындеть, как известно, не мешки ворочать...
Зачем вы это пишете?

Только 2 700 000 (а скорее всего и больше) человек убитых в лагерях...
Еще и «просто несчитанное количество» не доехавших даже до лагерей...
Я понимаю — «они не мы» — но все-же цифры «слегка не сопоставимы»,
Вам не кажется?

Нічого не зроблять, просто зав’яжуть їх війною в Україні, щоб не могли більше десь пакостити. Зараз світ у протистоянні США і Китаю, на раху ніхто не дивитьсч

То ви пропонуєте дочекатись поки буде 2 700 000 щоб типу справедливо було чи що?

Існує принцип пропорційної відповіді. Згідно нього і будуть діяти на основі даних чия ракета і чи був це інцідент або свідома провокація.
Ну тобто якщо це найгірший варіант — умовна провокація — пропорційна відповідь в цьому разі щос на кшталт розмомбити ракетні установки в місцях запуску цих ракет, підсилити угрупування нато і системи ППО на східному кордоні, підсилити ППО для України, а може й вирішити питання з авіацією.
Нема сенсу очікувати горящого Кремля.

А якщо буде висновок що це інцідент(або взагалі як зараз кажуть про українську s-300), то думаю що далі дипломатичних заяв і якихось символічних рухів для збільшення допомоги Україні не відбудеться.

принцип пропорційної відповіді

Который соблюдается только одной стороной, «обеспокоенно» прячущей голову в песочек...

А якщо більш предметно, що на твій погляд Польща чи НАТО повинно було зробити вчора чи сьогодні?

І з твого боку теж, якою має бути реакція на удар по умовному Кракову ?

приблизно як на удар ядерною зброєю по Україні, яка теж наскільки я розумію відрізняється в залежності від сценарієв який удар, куди, які наслідки і т.д.

Сразу же ударить по месту, откуда ракеты вылетели, а не «проводить консультации» и прыгать с одного мнения на другое — чья это ракета и проводить бесполезные консультации. Как турция сделала с истребителем россиским — залетел на территорию — сбили нахрен и точка. Учитывая уровень оснащенности нато, должно быть сразу понятно, что за ракеты и откуда летели.

Сразу же ударить по месту, откуда ракеты вылетели, а не «проводить консультации»

Так, а якщо це українські ракети?

Разобраться почему ПВО НАТО их пропустило и почему наши их туда выпустили. Логично же?

Пропустили тому що вони впали в 7 км від кордону. Це недостатньо щоб зреагувати.

Достаточно большой Пшемышль находится тоже не так далеко от границы. Если что — ну не успели среагировать, штош)))

Так, а якщо це українські ракети?
Разобраться почему ПВО НАТО их пропустило и почему наши их туда выпустили. Логично же?

Таки розібратися? А як же

Сразу же ударить по месту, откуда ракеты вылетели, а не «проводить консультации»

:)

:)

Так може виявитися, що треба було бити кудись по Львову тоді

Учитывая уровень оснащенности нато, должно быть сразу понятно, что за ракеты и откуда летели

1) Я так розумію що не було чоткого розуміння звідки прилетіла ракета(або відразу було розуміння що там не тільки російська ракета). Мабуть коли в небі 100 запусків ракет а у відповідь Україна запускає свої 100+ ракет на перехоплення — може важко за всім услідіти? Я просто не знаю як саме це працює.
2) Турція сбила російській літак далеко не в самому першому випадку порушення повітряного простору Турції. Спочатку попереджували, потім коли Росія продовжила вже збили.

А вот должно быть уже у Польши за 8 месяцев войны у своих границ четкое блин понимание что и куда летит. Иначе это очередные инфантилы, непонятно на что рассчитывающие.

«Системи протиповітряної оборони на сході (Альянсу — ред.) налаштовані на наш захист від атак. Ракети, крилаті ракети, балістичні ракети мають особливі характеристики, які ми відстежуємо на моніторі і робимо висновки, чи це атака, чи щось інше. Як я сказав, найбільш імовірно це (була) ракета від української системи протиповітряної оборони. І, звичайно, ця ракета не має характеристик атаки. Тому це пояснює, чому реакції були такими, як вони були. І це нічого не говорить про нашу спроможність захищатися від навмисних атак проти території НАТО», — заявив генсек Альянсу

так сколько ракет то было? одна или две? ну и ты сам веришь в эту речь?)))

поки що я не зробив особисто висновків в яку версію вірити, продовжую спостереження :)
Але я так дивлюсь що по версії багатьох риторично запитуючих «чи є у НАТО яйця?», то НАТО б вчора повино було розбомбити весь Львів у відповідь, а не намагатись «розібратися» чи «проводити консультації» ;-)

Сонний байден, таке враження, бачив траекторію увісні раніше за поляків

Зваженим варіантом відповіді було б закрити небо над західними областями України. Збивати будь-які російські об’єкти, що наближаються до кордонів НАТО через територію України. Це не було б значною ескалацією і Україні допомогло. Але лівачок дід Байден вирішив підставити щоку під удар (як люблять усі ліваки). До того ж не свою, а нашу.
Тепер Пуйло відчує слабину, і час від часу може посилати ракети на Польщу. А потім казати, що «нас там нєт, это все украинские ракеты заблудились». Для гопніка це типова поведінка. Якщо перший раз не дали здачі, він буде чинити наїзди регулярно.

закрити небо над західними областями України

А зачем им это делать ?
Только для того, чтобы Ты не сказал «вирішив підставити щоку» ?

Большинство людей (в штатах) и Украину на карте до войны найти не могло — не знаю, возможно сейчас ситуация с этим стала лучше.

Ми будемо захищати кожен дюйм території НАТО з повною міццю об’єднаного й активізованого НАТО © Байден

А..., ти з цього боку заходиш.
Ну, скажу тобі чесно, я також не починав би світової війни тільки з за того, що пара ракет впала на територію НАТО. Це раціональний підхід.

Бо якщо апроксимувати твій підхід, то за поштовх однієї людини іншою (ну добре, за удар рукою) треба вішати, або навіть на кіл саджати.
Але так не роблять... Навіть за навмисне вбивство іншої людини — не вбивають.
Бо це раціонально.

В теорії конфлікту якщо ти в відповідь на удар кулаком по фейсу підставляєш щоку (лівий підхід), то це лише спонукає агресора бити тебе знову і знову. Якщо ж ти б’єш сокирою по голові (правий підхід), то починається конкретна заруба, тобто та сама третя світова війна.
Відповідь має бути співмірною, тоді наслідки будуть найлегшими. Закриття неба над Західною Україною це цілком співмірна і адекватна відповідь. Лише ідіот може повірити, що за збиту на підльоті до кордонів НАТО ракету, Рашка почне тертю світову.
Якби вони були такі відморожені і безстрашні, як ти кажеш, то вже давно б ту війну почали. Але вони засцяли навіть підірвати тактичну ядерну бомбу десь в стратосфері над Чорним морем, де від неї буде мінімум шкоди. Значить беруть на понти, але самі теж бояться.

В теорії конфлікту якщо ти в відповідь на удар кулаком по фейсу підставляєш щоку (лівий підхід), то це лише спонукає агресора бити тебе знову і знову.

Католики сучайні кажись не згодні :-)

Я не в якому разі не кажу що

вони були такі відморожені і безстрашні,

Я їх такими не вважаю й Світ також (я полагаю) «не відповідає» не за цієї причини.

За роки що ми (люди) перетворилися з звичайних тварин на тварин соціальних, в нас (о-кей, в більшості з нас) напрацьований механізм «зниження напруги». Він не дає відповідати рівноцінно на шкоду.
За «стандартної» механіки люди завжди «відповідають» слабшою реакцією, порівняно зі «збудником» — то є захисній механізм.
У деяких ситуаціях він «відключається» навіть у тварин соціальних — то «сексуальні ігри» та «втрата свідомості» через алкоголь, наркотики потрясіння.

Правда дехто каже що «сексуальні ігри» то також є «втрата свідомості» :)

Є й ті в кого цей механізм "відключено«/придавлено з народження...
Але переважна більшість з них дуже швидко «щезають», бо їх просто саджають, калічать, вбивають...

Адекватна держава такого собі не дозволяє (навіть Іран, та інші), бо «не хочуть щезнути».

За «стандартної» механіки люди завжди «відповідають» слабшою реакцією,

Закриття неба і є слабша реакція. У відповідь на реальний удар — всього лише посилення захисту.
Байден же обрав підставляння щоки. Тому мусить готуватись до наступних провокацій. Кремляді тепер пулятимуть ракетами по Європі регулярно. Бо якщо раз можна, то можна постійно.

Так світова війна вже триває, якщо вам не очевидно. Питання в тому наскільки швидко воно розростеться далі і наскільки швидко інфантильна Європка і інфантильні демократи в штатах зрозуміють що пора робити якісь конкретні дії, а не зглотувати все

А зачем им это делать ?

Щоб їх військові не гинули захищаючи країни Балтії з Тайванем. Спочатку була Грузія, потім Крим, потім Донбас тепер от вся Україна.
Рашка зрозуміла що тепер можна обстрілювати Польщу. Звичайно можна думати, що неформально рашку попередили про відповідь при наступному разі і будь-яка притомна країна все б зрозуміла. Але вже колись Обамка обіцяв кузькіну мать за вторгення та застосування хім. зброї в Сирії, але рашка вторглась + застосовували хім. зброю -> все закінчилось пшиком від Обамки. Так що можу поспорити на 100 грн, що до кінця року ще будуть удари по країнам НАТО. Бо рашка гопнік і буде нагнітати поки не отримає по щщам.
Доречі, порівняйте це з підходом Турції: залетів бойовий літак рашки в простір Турччини на пару хвилин і відразу був збитий. І що у відповідь? -> Санкції на помідори на пару місяців + більше рашка такого собі ніколи не довзволяла.

Тим не менш, більшості людей у США було піхуй на те що останні воювали за якийсь шматок пустелі у Кувейті

Я згоден, що закрити небо хоча б над частиною України треба було ще весною після звільнення півночі. Це не загрожувало б ніякою ескалацією.
Але ваше «Лівачок дід Байден» виглядає і смішно і жалюгідно тому що всі знають яку альтернативу пропонують американські «правачкі».

всі знають яку альтернативу пропонують американські «правачкі»

Трампісти це ніякі не правачки, а звичайні популісти, які вдало мімікрували під правачків. Так, на жаль Республіканська партія хвора, вона вже не здатна бути такою, якою була останні сто років. Тому маємо що маємо.
Те, що зараз робить Байден — вже дуже багато для лівака. Видно і він розуміє, що поки республіканці хворі на трампізм, хтось мусить виконувати їх роботу — боротись з зовнішніми ворогами США.

А Маск теж трампіст? І таких правачків які кажуть що Україна не їх проблема, чи хай там Україна вже домовляється з рашкою серед не-трампістів теж вистачає.
Республіканська партія зараз — найбільші ізоляціоністи. Це просто факт.

США переживают не лучшие времена. Демпартия — полностью скатилась в коммунизм, а респы просто сгнили изнутри. И не видно третьей адекватной силы, способной прийти к власти.

Республіканська партія хвора, вона вже не здатна бути такою, якою була останні сто років

А коли респи всіма силами прагнули недопустити розвалу совка, вони якими були?

Там Китай під боком. Краще вже в Канаду, в яуийсь Вініпег.

Взагалі то є чому бити на сполох. Х-101 і Х-102 відрізняються типом заряду. Сьогодні закрили очі на Х-101, та навіть не підняли усе по тривозі коли вони полетіли в їх бік. Завтра отримали Х-102 прямо у Варшаву, та ще Ригу, Вільнюс, Братиславу а може і далі. Тобто пропустили ядерний удар. Чи зможуть таємно доставити Х-102 на аєродром до бомбардувальників? Так і цьому навчають, принаймні в СРСР навчали. На місці НАТО треба розгортати авіаносці, стратегічні бомбардувальники, та фактично усі війська. Це вже ситуація аналогічна Карибській кризі.

Тобто вони мали піти на ядерну війну ? Тут вже не важливо — що вони заявили, але дуже важливо, що вони зроблять. Скажімо піднімуть усі війська по тривозі і розгорнуть їх на ударні позиції. путлера попереряджали — що за атаку на країни НАТО йому розірвуть очко. Як нічого не зроблять — виявляється то пусті погрози і вони балаболи, логіка путлера дуже проста і зрозуміла — це логіка гопніка.

— Часто причиной бывает электробритва, но порой там находят вибратор. Разумеется, мы не упоминаем о том чей он, нас обязывают называть его чисто безотносительно «вибратор». Но только не говорить «Ваш вибратор»
© www.youtube.com/watch?v=P89fbT2gqQ4

Хто про що, а аутистартист — про рандомні цитати.

Хоча офіційно МЗС Польщі повідомили що ракети російські.

Російські, чи російського виробництва?

З офіційного сайту
spadł pocisk produkcji rosyjskiej

Тобто виробництва

Это не случайность. У X101 отклонение может быть до километра. А тут ДВЕ ракеты залетели на 10 км вглубь Польши. Да ещё и во время саммита G20.

Пидорашки сделали это специально. Зачем, я пока затрудняюсь сказать. Толи месседж НАТО, то ли тестируют их на что-то. А ведь там могла быть ядерка вполне.

Пидорашки сделали это специально. Зачем, я пока затрудняюсь сказать.

Якщо їм треба знайти варіант як це все закінчити, то пояснити замасковану капітуляцію в війні з НАТО для болотяних значно легше, але тут вони прорахувались, бо буде тільки стурбованість і роки розслідувань.

The United States assesses that Russia is suffering failure rates as high as 60% for some of the precision-guided missiles

Це якраз зокрема про Х-101. Так що я би не ідеалізував російську зброю, це при тому, що навіть у томагавка failure rate при певних обставинах може досягати 20%, а це ракета значно меншої дальності.

Вже місяці три тому, Польща попереджала сосію коли сосійські ракети впали на кордоні,
зараз вони впали ще раз вже на територію, і вбило людей і нічого

Цілились по лінії яка з‘єднює енергооб‘єкт з енергосистемою Європи і промазали.

Ну ви зрозуміли, що на кордоні в Польщі тепер теж не можна жити

Дo стурбованості НАТО лишилося три, два, ...

Ну нападу ж не було. «Випадково влучили, вибачайте».

«Не все так однозначно» європейськаа версія

Ну розпочати війну — приречити на загибель набагато більше двох людей. Тож вони вирішують....

Правильно. Завтра лупанут по Вроцлаву, будет минус 100 000 людей.
Зачем начинать войну и приречити на загибель набагато бiльше 100к людей. Надо ещё раз обеспокоиться.

Манипуляция уровня «Вы следующие!!!111»

Взагалі в Кримінальному кодексі є стаття за вбивство через необережність. Схоже, тут подібна аналогія.

Я не стану прогнозувати, що буде далі, але при усіх співчуттях до загиблих, ця ситуація нам дуже на руку.

Все ще «на руку» ?
Може не треба було «поспішати» не Вам не «нашому» президенту?

Невже пернуть що є сили?

Очередно раз задаётся вопрос в воздух: — Зачем отдали своё ЯО? Так бы не надеялись ни на кого и никто бы и не пикнул..

Ответ в воздух: за шкафом.

Та печаль навіть не в ЯО, а в тому, що у нас відсутні свої розробки ракет і такої фігні як хоча б шахіди, яку елементарно можна було зробити на колінці, якщо Іран зміг. І розважатися з енергооб’єктами БНР на повну. Недорога штука з непоганою єффективністю, якщо долетить. Ми самостійно могли їх зробити десяток тисяч і зараз кошмарити русачків кількістю цього гівна. Ну а вони хай би збивали їх дорогими ракетами пвошними.
Але ні, за тридцять років ми нічого крім Стугни зробити не змогли.Немає ракет навіть малої дальності, взагалі нуль. На що ми взагалі розраховували з купкою радянського лайна замість зброї? Артилерії немає, ракет немає, РСЗВ немає, є тільки автомати і голий ентузіам. Геніальна стратегія держави у військовому плані. Ми заслужили те, що отримуємо.

Більше того — ми віддали не тільки ЯО, а і сотні тих самих ракет типу Х-101 (в рахунок боргів за газ), якими росіяне тепер і гатять нам по енергоінфраструктурі.

Ага, русські ватніки так і кажуть: «Ето ани сами вінаваті, мі че? Мі ниче»

А директор Моторcічі ще й двигуни до гелікоптерів продавав Рашці під час війни)) Країна військових генїів просто. Просто ленд ліз від України до рашки.

директор Моторcічі ще й двигуни до гелікоптерів продавав Рашці

Тільки чомусь ніхто не згадує, що з дозволу РНБО і розвідки. Це багато пояснює факт, чому його хочуть обміняти якнайшвидше.

А що треба було з ними, на ваш погляд, робити ?
Закопувати ?

От як я це бачу...
ІТвці України дуже плідно працюють на США та Европу.
При тому рідну систему аналог 1с хрін хто зробив.
Бо США платить реальні гроші, а тутдля своїх не робитиму .. Кому це треба, не заплатять.
От прикиньте, що інші так само мислять.

Для чого якщо є SAP та йому подібні?

а що є український Python, Ubuntu, React?
Ми інтегруємося в європейську систему ведення бухгалтерії.

що є український Python, Ubuntu, React

Але контекст був «ми не виробляємо власну зброю».
До чого тут пайтон і реакт, інші?
Це ж інструменти

Ми інтегруємося в європейську систему ведення бухгалтерії.

Відколи 🤔

ІТвці України дуже плідно працюють на США та Европу.

ІТвці України є платниками податків а не їх отримувачами. Дайте мені скільки бабла, як є у держави, та 5 років часу, і буде в вас власна 1с. Але клепати на голому ентузіазмі те, що потрібне для національної безпеки, проте ніколи не окупиться на ринку, приватна компанія чи ентузіасти-волонтери просто не можуть собі дозволити.
Це в державу бабло ллється безкінечним водоспадом, тому вона може творити що забажає. На жаль досі державної фантазії вистачало лише на роздування бюрократії. Приватні ж структури грають по інших правилах. Вони мусять кожну копійку здобути в боротьбі з конкурентами. І витрачати зароблене мудро, інкше виліт з ринку гарантований.

Дайте мені скільки бабла, як є у держави, та 5 років часу, і буде в вас власна 1с.

Нормально відмазались.
1с за гроші держави живе тут хіба?

Це в державу бабло ллється безкінечним водоспадом

казки про молочні ріки?

Приватні ж структури грають по інших правилах. Вони мусять кожну копійку здобути в боротьбі з конкурентами.

1с же приватна?
Якось змогли....

1с за гроші держави живе тут хіба?

1с 25 років освоювала цю ринкову нішу. Починала ще тоді, коли ринок був порожній. Там такий досвід напрацьований, що догнати їх практично неможливо. Це як гугл чи фейсбук писати, багато хто пробував, і ні в кого не вийшло.

1с же приватна?

Не впевнений, що в Мордорі взагалі є що-небудь по справжньому приватне. Дуров з його ВКонтактом вже пробував гратись в доморощеного Цукерберга, аж поки товарищ майор не показав йому його справжнє місце.

Взагалі дискусія пішла не туди.
Я ж аналогією натякав на: «Свої для себе не хотять писати софт, бо то не вигідно/не доженеш/неможливо» у контексті «чому зброю свою не робили всі ці роки»

Ну так все вірно. Риночок робить те, що дозволяє заробити. І це не якась жадібність, а просто такі правила гри, без дотримання яких просто не виживеш. Будеш надто філантропом, будеш вкладатися в неприбуткові проекти — конкуренти зжеруть.
Держава ж не має необхідності заробляти, бо гроші їй дають платники податків. Тому саме держава має фінансувати неприбуткові проекти, такі як виробництво зброї, будівництво доріг чи створення власного аналогу 1с. А втілювати їх в життя може й риночок, якщо держава дасть гроші.

Власний аналог 1С то прибуткове мало б бути.

Ну і — держава то ми ї є.
Якщо ми не хочемо, бо невигідно, то отак і буде.

Це ж просто аналогія для спроби пояснити.

Дороги будували — але то мало.
Якщо б замість доріг штампували зброю, то вангую, ті, хто зараз пишуть «навіщо жороги, треба снаряди», волали б «доколе... їздити нема по чому.. я плачу акциз на бензин!!!»

Артилерії немає

Богдана, під натівський калібр 155 мм

ракет немає

Грім-2, Нептун

РСЗВ немає

Вільха, Верба, Буревій

Геніальна стратегія держави у військовому плані. Ми заслужили те, що отримуємо.

за кого пані голосувала?

Послухайте просто Тараса Чмута, хто хто а він точно ортогональний до політики:

Богдана, під натівський калібр 155 мм

Існує тільки в єдиному екземплярі, не пройшла перші випробування в ЗСУ, навіть якби був контракт то зробили би за рік пару штук.

Грім-2, Нептун

Чмут казав, що пастор з гетьманом точно так саме як і Зе виділили з бюджету на це 0 грн 0 коп. Поки фінансували саудити — проект розвивався.

Вільха, Верба, Буревій

От тут вже була і серія і все — треба було просто збільшити фінансування. З іншого боку той же Чмут казав, що за рік Україна могла виробляти ракет на цілий тиждень війни такої інтенсивності як зараз.
П.С. Якщо що то я голосував не за Зе.
П.С.П.С. Перечитав тільки що перший комент, але вже жалко видаляти цей свій комент ))
Розробки були і є, і деякі з них досить круті розробки. Треба було просто фінансувати армію, а не будувати дороги і пилити бюджети.

В одиничних екземплярах, або на папері, як

Грім-2

?
Вам самому не смішно? Де ці всі штуки зараз, ви про них чули на полі бою? Я не кажу, що не ведеться ніяких розробок. Але все це на стадії розробки та випробувань, і невідомо чи колись взагалі з’явиться у війську. А війна йде зараз, і люди гинуть зараз.
І це не провина зелі чи пороха, це провина всього українського народу за останні 30 років.

Вам самому не смішно? Де ці всі штуки зараз, ви про них чули на полі бою?

Не хочу тут нікого ображати, але , імхо, наш ВПК створив набагато більше продуктів в порівнянні з ІТ-ою і ці продукти набагато важливіші для країни, ніж продукти створені ІТ.

І це не провина зелі чи пороха, це провина всього українського народу за останні 30 років.

Тут повістю згоден.

Підписатись на коментарі