Узаконення роботи в американській компанії
Доброго дня. Працюю на каліфорнійську компанію віддалено (не ІТ, звичайна робота). Щомісяця отримую заробітну плату в розмірі $900-1100 через систему переказів Western Union. Працюю по договору (мені надали шаблон для заповнення, тобто договір з їхньої сторони).
Чи можуть щомісячні перекази через WU викликати зацікавленість в податковій, враховуючи, що сума не дуже велика? І чи можу я НЕ оформлюючи ФОП узаконити ці перекази сплачуючи податки.
25 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівМожете раз на рік (з початку року до якогось квітня чи травня) подавати декларацію про доходи за минулий рік, й сплачуйте з них 18% + 1.5% податку (~85 т. грн. за рік вашого доходу)
Можете оформити ФОП й подавати кожен квартал 1 звіт та сплачувати 5% від доходу + єдиний соціальний внесок (сумарно ~40 т. грн. за рік вішого доходу)
Порахуйте що вигідніше та меньш геморойно для вас й уперед, узаконюйте ))
До речі різниці майже немає) Враховуючи втрату на курсі, то при фопі буде тисяч 73000 в рік
Дякую за інфо)
Різниця може бути у відсутності примусової конвертації і сплаті податків інфляційною гривнею через рік за курсом миеулого року
ну от я також так думаю
але все ж якщо запитають — відповісти не зможу
Якщо оплати будуть системними то може зацікавитися банк, що ви системно виводите певну суму на свій рахунок. А коли сумарно отримаєте 400 000 грн (сама така сума є пороговою для моніторингу), банк повинен запитати звідки цей дохід.
ФОП наразі може сплачувати 2 % від доходу (під час війни) тому дійсно подумайте і зважте всі за і проти :)
блін, ви мене налякали тепер)) а якщо я саме на рахунок виводжу тисяч10-12
а саму заробітну плату отримую в різних банках?)
і начебто (я могла тупо неправильно зрозуміти) 400 000 то за раз, чи ні?
Ну от ти і повелася
Реклама
З подвійною конвертацією що фоп що не фоп 20 відсотків.
А мороки без фоп менше
Повелась на рекламу послуг Вікторії? 😅
Ти маєш на увазі що простіше раз в рік подавати
Я просто тупо мічусь туди сюди. Частина каже забий хер, мала сума для зацікавленості банку, інші кажуть що систематика може зацікавити. А фоп відкриєш то потім фіг закриєш і тоді вже точно слідкувати будуть) А може й доведеться за ті місяці зо я без фопу була відчитуватись
Так
Подавати раз на рік може бути простіше
Я не знаю чи є примксова конвертація для не фоп.
Раніше не було
Зацікавити дійсно може саме системність, в будь-якому випадку банк може поросити документи, на підставі яких людина систематично собі виводить кошти.10-12 тисяч здаються не значними сумами, я не можу однозначно стверджувати, що у вас виникнуть проблеми, лише вказую на можливі ризики. 400 000 не тільки одним платежем, а і якщо така сума буде сумарною, тобто як сума всього отриманого вами доходу. Але загалом, не прив’язуйтесь до цієї суми, банк може попросити документи і запитати джерело доходу при будь-якому платежу, який, на його думку, здаватиметься йому підозрілим.
ну так у відділення банку НАПЕРЕД занести контракт на2-х мовах чи оригініал і переклад завірений
банк зробить копію і все
Банк ознайомиться з контрактом і виявить, що відповідно до нього вам раз на місяць компанія сплачує певну суму коштів за надані для неї послуги. Згідно цього, це і є ознакою підприємництва.
Ще раз повторюся, я лише хочу попередити про можливі ризики. Це виключно відповідальність особи, як їй працювати. Дійсно, є підприємці які працюють і постійно отримують дохід і питань немають, є такі, що декілька платежів отримали і вже зацікавили банк.
ні
я так відчуваю що ви натякаєте на визначення підприємницької діяльності.
Там є слово систематичне
про всяк випадок, наперед пишу (і писав тут)2-х на рік контрактів з різними компаніями
це більше
це не надходження грошей за інвойсом
я вибачаюсь, я взагалі в цьому дуб дубом
а є різниця чи то по контракту чи то по внвойсу надходження? це ж будь якому випадку дохід?
контракт це як трудовий чи не трудовий договір.
Тобто тебе взяли на роботу. От таких за рік можна 2 шт і не буду ніхто бухтіти де твій фоп.
під 2 шт попадає як зміна роботи так і 2 роботи одночасною Просто сумарно за рік кількість наймів.
інвойс це ти наприклад щомісяця перед зарплатнею субмітиш кількість годин
згідно цього оплата.
Інвойс щомісяця не є систематичною діяльністю
ну от я зараз звичайно ніякому банку нічого не показую, просто в рандомних банках замовляю під код вестерна готівку та й усе. Просять лиш паспорт і все. Я думаю якщо виникне питання звідки переказ, то «подружка зкидає» не покатить напевно) А інвойс за послуги = де твої податки, шановна?
А так може і хай як є?
та я так і хочу, але знаєте, моя улюблена параноя, overthinking, що завтра до мене з податкової подзвонять, або не видадуть переказ бо спитають звідки взяла, тому і консультуюся з людьми)
А щось на кшталт картки піонер замість вестерн?
ну такий варіант був першим, але там більш муторно і з комісіями не зрозуміло було хто і на якому етапі платить
але не в цьому суть, думаєте з пайоніром буде більш безпечно?
Хіба це не 400к в місяць?
не більше 400к від одного клієнта одно
разова оплата,,тобто ніяк не сумарно і не за місяць