Коли варто починати пошук роботи та чи достатньо того самого року?

Всім привіт, мене звати Євген і хочу бути Frontend розробником.

Пишу цей топік з метою отримання поради.

Я почав своє навчання в листопаді 2021 року, вчився спочатку самостійно по книжкам про HTML та CSS та відеоурокам на YouTube. Через деякий час, приблизно 3 місяці, почав вчити JavaScript з допомогою немаловідомої книжки learn.javascript.ru , пам’ятаю що це був просто виніс мозку, тоді з’явилися сумніви на кшталт «Чи зможу я» і тп дурня. Напевно лише завдяки відсутності звички залишати справу не закінчивши, я зміг пройти все книгу за 4 місяці вирішуючі кожну із задач в кінці тем. Не знаю як це працює, але щоб згадати що вчив з початку, почав проходити книжку знову і на цей раз закінчив її всього за 2 тижні ( пропускаючи легкі задачки, звісно).

Вже тоді я зрозумів, що теорією та задачкам на CodeWars портфоліо не скласти, тому почав робити малі проекти, але і тут був трабл, практика задач і конструювання власного додатку — це речі різні. Саме так я прийшов до навчальної платформи Udemy та курсу на кшталт «Практичний JS ...» Ивана Петриченко. В курсі приблизно 25 годин, раджу всім. Вважаю, що з цього моменту припинив навчатися самостійно і після курсу пройшов ще й курс по React. На мій подив, ця бібліотека виявилась не супер важкою, вже переписав на нього один із проектів (сайт з портфоліо ). Наразі почав вчити TypeScript і тут також сюрприз, ця мова типізації поки взагалі не здається важкою.

До чого це все, ще рік тому, в листопаді 2021 я думав що людина зі стеком: HTML5 , CSS3, JS, ReactJs, Redux, TypeScript — це просто геній, а тепер я не можу уявити що ще потрібно вивчити, щоб відчути себе саме тим впевненим програмістом.
Як на зло, коли ніби то вже готовий до роботи в команді, але через ру*ню ринок праці «лежить» і перспективи влашутування не бачу (можливо лише здається).

Всі ті хто з досвідом, коли саме ви зозуміли що маєте комерційну цінність для компнії і почали шукати роботу — мрії ? Пам’ятаєте себе таким же ?

Дякую за відповідь !

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Хороший спосіб отримати роботу — влаштуватись на курси при компанії. Після курсів найкращим зазвичай пропонують роботу.
Щоб не було фальстрарту — раджу пройти курс від коттанів. Не знаю чи зараз проводять, але там є репо. Поробити завдання, переглянути відео. Після цього можна розсилати резюме і гуглити запитання для інтервю. Паралельно шукати безкоштовні курси від лідерів ринку.

На їхньому курсі проходить набір двічі на рік і кожна група проходить шлях з 0ля, я вірно розумію ?
Якщо так, не бачу сенсу втрачати ±4 місяці, щоб наблизитись до технології, котору варто покращити. Чи все ж таки є сенс ?

Шукай роботу вже. Та не роботу мрії, а будь яку, ти не в тому положені щоб витрачати ще невідомо скіки часу щоб відчути в собі цю комерційну цінність. Наприклад, я й після 3 років досвіду в різних компаніях не відчував в собі впевненності що я цінен для компанії. Не марнуй своє життя! Дуй в гору!

У меня пошло 9 месяцев сидения дома за компом: 3 на Питон и 6 на С++.
Правда, было оно давно, ИТшечка еще не стала популярной, на собесах не так мучали.
По Питону тогда не было работы (он только занимал позиции на западе), по С++ не прошел (на первом собесе написал тестовое правильно, а интервьюеры не знали порядок операторов — все равно не взяли). Попал в эмбеддед, и не жалею.

Гуглиш interview questions frontend developer.
Виписуєш питання, шукаєш відповіді, вчиш напам’ять як на екзамен. Через 2-3 тижні розсилаєш резюме з 1 роком досвіду роботи з завченою історією як працював на ноунейм контору.
Спочатку йди на співбесіди в компанії куди не підеш працювати, чисто потрейнитись проходити співбесіди.

Ринок для джунів зараз дуже поганий тому став ціль не так на роботу попасти як прокачати скіл проходити співбесіди.

П.С. без англійської нікуди, тому качай левел до upper intermediate

Як жеж влаштуватися без досвіду після курсів? Усі компанії вимагають зоча б рік досвіду комерційного. Англійський ролі не грає. В мене рівень advanced c1. Все одно не можу знайти роботу
Знаю особисто senioriв які англійської взагалі не знають, мають 5+ років досвіду і зп 3-5 тис баксів

коли саме ви зозуміли що маєте комерційну цінність для компнії

Коли компанія взяла працювати, це найкращий індикатор

що ще потрібно вивчити

Шаблонні питання на співбесідах, щоб пройти цей дивний фільтр який відсіює тих, хто просто їх не вивчив

Коммерческая ценность это опыт в компании по профилю, который можно внести в резюме

Підписатись на коментарі