Коли варто починати пошук роботи та чи достатньо того самого року?
Всім привіт, мене звати Євген і хочу бути Frontend розробником.
Пишу цей топік з метою отримання поради.
Я почав своє навчання в листопаді 2021 року, вчився спочатку самостійно по книжкам про HTML та CSS та відеоурокам на YouTube. Через деякий час, приблизно 3 місяці, почав вчити JavaScript з допомогою немаловідомої книжки learn.javascript.ru
, пам’ятаю що це був просто виніс мозку, тоді з’явилися сумніви на кшталт «Чи зможу я» і тп дурня. Напевно лише завдяки відсутності звички залишати справу не закінчивши, я зміг пройти все книгу за 4 місяці вирішуючі кожну із задач в кінці тем. Не знаю як це працює, але щоб згадати що вчив з початку, почав проходити книжку знову і на цей раз закінчив її всього за 2 тижні ( пропускаючи легкі задачки, звісно).
Вже тоді я зрозумів, що теорією та задачкам на CodeWars портфоліо не скласти, тому почав робити малі проекти, але і тут був трабл, практика задач і конструювання власного додатку — це речі різні. Саме так я прийшов до навчальної платформи Udemy та курсу на кшталт «Практичний JS ...» Ивана Петриченко. В курсі приблизно 25 годин, раджу всім. Вважаю, що з цього моменту припинив навчатися самостійно і після курсу пройшов ще й курс по React. На мій подив, ця бібліотека виявилась не супер важкою, вже переписав на нього один із проектів (сайт з портфоліо ). Наразі почав вчити TypeScript і тут також сюрприз, ця мова типізації поки взагалі не здається важкою.
До чого це все, ще рік тому, в листопаді 2021 я думав що людина зі стеком: HTML5 , CSS3, JS, ReactJs, Redux, TypeScript — це просто геній, а тепер я не можу уявити що ще потрібно вивчити, щоб відчути себе саме тим впевненим програмістом.
Як на зло, коли ніби то вже готовий до роботи в команді, але через ру*ню ринок праці «лежить» і перспективи влашутування не бачу (можливо лише здається).
Всі ті хто з досвідом, коли саме ви зозуміли що маєте комерційну цінність для компнії і почали шукати роботу — мрії ? Пам’ятаєте себе таким же ?
Дякую за відповідь !
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів