Порадьте, будь ласка, недорогу камеру для відеоблоггінгу

Всім привіт! Як волонтер, я займаюсь збиранням різних корисних пристроїв для фронту. Наприклад, павербанки та зарядні станції. Зарядна станція на 60 а/г виходить по собівартості приблизно 5000 грн, що в 5 разів дешевше, ніж Bluetti на 23 а/г, тому моє хоббі досить корисне. Окрім цього, я вирішив завести блог для цивільних. Тематикою блогу буде ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ. Тобто, як своїми руками, у найдешевший спосіб (щоб було доступним для людей з невисоким доходом) забезпечити свій дім автономною електрикою, теплом та водою.

Процес збирання подібних пристроїв я хочу знімати на камеру, тому прошу поради у досвідчених відеоблогерів. Яку недорогу та якісну камеру можна для цього придбати? 4к не обов’язково, але хотілося б принаймні Full HD — щоб було видно дрібні деталі та їхнє маркування.

Заздалегідь дякую. P. S. На Youtube досить мало такого контенту українською мовою.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Зарядна станція на 60 а/г виходить по собівартості приблизно 5000 грн, що в 5 разів дешевше, ніж Bluetti на 23 а/г,

Хоч ємність вказуйте в нормальних одиницях W*h

Ну я навмисне перевів 268 Wh, щоб їх легше було порівняти з 60 Аг.

А не зручніше Wh порівнювати з Wh?

Чесно кажучи я до недавнього часу завжди бачив визначення ємності акумуляторів лише у ампер годинах. У ватт годинах вперше побачив в цьому році навесні, коли ми стали купувати зарядні станції bluetti для військових.

Ват години дозволяють порівнювати абсолютно різні джерела, незалежно від напруги. Тай електолічильник саме у ват годинах показує витрачену енергію

Починайте з того, що є. Камера на смартфоні + зовнішній мікрофон, можна гарнітуру + другий смартфон з диктофоном (на монтажі все сумістити), мініштатив (можна навіть картонний стаканчик перевернути, вирізати під товщину телефону щілину і вставити телефон), пару ламп/світлодіодних стрічок для хорошого освітлення. Контент важливіший за картинку. І задовільний звук, бо багато хто слухає на фоні, займаючись своїми справами. Якщо зайде, тоді вже можна і розглядати придбання чого не будь. Може навіть хтось з підписників подарує свою б/у камеру якусь.

Бюджет приблизно 5000 грн, враховуючи те, що це хобі, і у мене є кілька інших основних напрямків. Що ви можете сказати про б/в (але в ідеальному стані) Sony HDR-CX280E? У неї є USB та HDMI інтерфейси.

Бюджет приблизно 5000 грн

Маловато.

про б/в (але в ідеальному стані) Sony HDR-CX280E?

Матрица (светочувствительный элемент) — 1/5.8 (3.1 мм)

Больше зум в камере часто = хуже картинка.

«Most smartphone sensors typically measure just 1/2.55 inches or about 1cm across, although higher-end smartphones are increasingly packing in 1/1.7-inch and larger sensors.»

Не пользовался, но я бы, наверное, при наличие более-менее современного телефона с ручным режимом в фотокамере вложил бы эти деньги в видеосвет, крепление для телефона, штатив и дешевый микрофон-петличку с али со шнуром около 2 метров.

Вы бы хоть выклали пример видео, какое хотите снимать.

Вроде, CTO по должности, а не можете сформулировать задачу.

Без норм света любое видео превратится в замыленное от шума высокого ИСО нечто. Меньше сенсор — печальнее результат в плане шума, имхо.

Чесно кажучи, я ніколи цим раніше не займався, тому не знаю, чим зазвичай користуються. Знімати професійні відео не входить в мої плани. Штатив хочу придбати на пантографі з кільцевою лампою. Його буде дуже зручно кріпити до столу.

В интернете есть куча видео для начинающих блогеров. Главное — победить лень и посмотреть.

ой не купляйте ці бюджетні відеокамери. я взагалі не зрозумів нащо таке випускають. знайомий купив таке для онлайн трансляції — зображення набагато гірше ніж в сучасному смартфоні
Тут або брати сучасний флагманський смартфон, або вже дорослі системні камери

Дешевая беззеркалка + HDMI->USb

якісну камеру

В видео очень важно качество освещения и наличие внешнего микрофона.

Если видео будет с подвижными объектами — качество автофокуса (Sony, Canon). Хотя можно поставить фиксированный фокус и зажать диафрагму, но тогда нужно еще больше освещения.

Фото камеры типа Canon G7X Mark II, Sony ZV-1, Sony VA вряд ли впишутся в бюджет. У камер Сони ниже ограничена длина записи, контрастный автофокус и перегрев при долгой записи.

Наверное, старая модель айфона или флагмана андроид + много-много света и креплений для него.

И камеру, и телефон лучше выбирать с фазовый системой автофокусировки. На айфон будет больше всякие дополнений на подобии навесных объективов, макролинз, тепловизоров и т д.

Бюджет?

Це доволі дорога камера получається)

Можна бувший в користуванні подивитися. Це оптимальний варіант відео і звуку для блогінгу.

Підписатись на коментарі