Побутова безпека в помешканні при блекаутах
Привіт спільнота!
Зараз на форумі все більше топіків та дискусій на тему електрозабезпечення під час блекаутів (і це логічно, бо працювати якось треба). Я прочитав напевно всі ті дискусії, і помітив одну «цікаву» тенденцію — люди будуть якісь самопальні міні-аес на контроллерах з алішки, старих упсах, автомобільних АКБ (сам такий), та інших подібних речах. Більше того — деякі навіть закупилися газовими чи керосиновими обігрівачами. Але попри це все, я ні разу не бачив комментів які б закінчувались фразою «ну і до цього всього я докупив вогнегасник» :)
І я оце не знаю — питання безпеки то просто «само собою», і ніхто того не пише, чи все простіше, і багато людей забили на це?)
З власного:
1) заряджаю свинцево-кислотний акб на балконі, там протяги такі що будь-які виділення газів швидко видує геть, в одному місці воно не накопичиться
2) Акб поставив на дощечку з колесиками (ціна питання: 130 гривень в епіцентрі). В чому тут безпека? АКБ важить 22 кг, зірвати спину — як плюнути :) А так можна катати його по квартирі, немов на скейті. Поки не треба — відкотив в комірку
3) Завів нового друга :) Сподіваюсь ніколи не знадобиться.
То ж пропоную поділитися думками та досвідом, а що ви вважаєте must-have в плані побутової безпеки в ці складні часи?
27 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів