Як дізнатися, коли ввімкнули електропостачання (зовнішнє), коли працює резервне і вимкнутий ввідний автомат?
Ще до того, як почались блекаути — купив собі Ecoflow river Pro (по ходу капітловкладення краще біткойна, зараз вже просять 2х від початкової ціни). Спочатку юзав «по старінкє» — вмикав в нього роутер + ноут і так працював. В хаті ходив з ліхтариком. Захотів заживити всю квартиру (щоб і в розетці можна було телефони заряджати і світло щоб було) — «склепав» кабель вилка-вилка, виключив ввідний автомат, підключив в систему — вуаля, працює.
Але тепер задався питанням, а як дізнатись, коли світло увімкнули. От які варіанти знайшов
1. Поставити cronjob на свої ноги — ходити кожні 5 хвилин в коридор перевіряти на сходовій клітці чи дали світло — 100% буду забувати.
2. Кум запропонував (я думав, що жарт, а він серйозно) — дати сусідові 100 грн, щоб дзвонив кожного разу, коли світло буде — варіант ненадйний, сусід може болт забити, може вдома не бути.
3. Сам придумав — так як у сусіда зверху нема додаткового живлення, то коли світла нема — його Wi-Fi точка неактивна. Світло зявилось — точка є. Тобто варіант — зробити апку, яка буде кожні 5 хв чЕкати чи не зявилась Wi-Fi точка з таким-то іменем. Якщо би у нього був статитчний ІР — можна би було пінгати його роутер і дивитись, коли пінг зявився.
4. Варіант фантастичний чисто гіпотетичний (тупо поржати), поставити камеру (яку треба буде живити теж), яка буде дивитись на автомат води на вулиці — якщо світиться — вжа дали світло.
5. Напевно найправильніший, поставити якийсь модний ввідний автомат, який буде сам перевіряти — не знаю, чи є таке, але думаю, що мало би щось бути.
Мені варіант № 3 подобається. І автоматизація, і можна буде щось нове спробувати (колись мав невеликий досвід з андроїд апкою, але то було ще за часів мезозойської ери тріасвого періоду).
Може ще хтось накидає варіанти.
UPD: Вже вирішено, електрик поставить перед ввідним автоматом дзвоник, який буде дзвонити при увімкненні зовнішнього електропостачання.
131 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів