Мапа планових відключень електропостачання у Києві

Мапа планових відключень електропостачання у Києві

Тут 2480 вулиць та 50104 адреси
Є можливість за пару годин її оновити у разі змін
Є сайт, але google maps api не безкоштовний — $7 за 1000 ініціалізацій, а монетизувати це діло я ніяк не збираюсь

Тому краще і простіше в наших умовах — просто скріни

Ось 8k скріни:

Для зручності можна також зробити календар накшталт цього, якщо хтось ще не зробив:
Нажаль, якщо його заекспортити — не копіюються повтори подій, то ж краще зробити самим, кому треба

Група 1

Група 2

Група 3

Сподіваюсь, це комусь допоможе

👍ПодобаєтьсяСподобалось10
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Так заюзай google Карти, воно безкоштовно можна включати та викоючати слої. У разі потреби навіть загрузити в google maps.
www.google.com/maps/d/u/0/?hl=ru

И оно соблюдается в Киеве?
Для Одессы на сайте дтэк такие же 4х часовые интервалы отключений. Реальность же другая, например по нашему адресу, дают днем на 3 часа (в рандомное время) и ночью когда все спят на 5 часов, т.е. без света мы 16 часов в сутки.

И оно соблюдается в Киеве?

Під час екстрених відключень графіки не діють
Моя «реальність» схожа на вашу
Мапу робив в першу чергу для себе, щоб розуміти куди бігти з ноутом щоб попрацювати
Звісно, поки я її зробив це вже і так було ясно, та й графіки все рідше працюють

Тим не менш, може це комусь допоможе коли вони знов будуть діяти

ухты, а как вы с yasno вытянули дату? или дтек выгрузил в osm? можно как то попросить получить отдельно эту дату (без карты) на альфа-канале (с прозрачностью) или однородном фоне?

Більше відкритих даних богу відкритих даних!

Треба зробити застосунки для допомоги волонтерам — де і коли стоїть яка бригада, а якщо ще відкрито надати чим забезпечена, а чим ні — то волонтерам буде значно проще знати що саме требе вести!

А ще треба коордінати енергетичних станцій відкрито запостити — тоді буде кожен знати де ходити не треба під час обстрілу!

А якщо їх підв’язати к графікам відключень...

Слухайте, ну русня-то тупа, але ж не настільки. Може треба якось обережніше з відкриванням даних, га? Я дивлюсь, що є райони, які зовсім не відключають. І можу подумати, що там або дуже цінні об’єкти, або ще якась причина не відключати, а ну ка я туди вдарю... А ще райони, які відключаються одночасно скоріше за все підключені до однієї станції... І це я ж не спеціаліст. А спеціаліст зможе надати більш приоритетні цілі за цими даними, тож, давайте все робити відкритим! Це ж так зручно (і ворогу — теж).

webcache.googleusercontent.com/...​cd=15&hl=uk&ct=clnk&gl=ua

Ця мапа на основі даних dtek та yasno, які є у відкритому доступі
Де ви там бачите «райони які не відключають»?
Маркери на мапі — це групи віключень, якщо приблизити картинку, буде видно позначки:
синій — група 1
жовтий — група 2
зелений — група 3

Це не претензія конкретно до вас. Всім, хто публікує дані, треба замислитись спочатку — чи можна їх використати злодіями. І якщо це так — не публікувати чи продумати механізм перешкоджаючий чи унеможливлюючий такє їх використання.

Але, нажаль, на це майже зовсім не звертають уваги.

Колись, десь тисячі років, а десь ще й десятки (а десь і досі) люди їли не оброблені продукти, не слідкували за чистотою тіла, не думали про те, що один хворий може передати це іншому. Але згодом, через тисячі втрачених життів прийшли до ідеї гігієни — і зараз смертність від кишкових інфекцій та епідемій значно знизилась.

Колись людству треба прийти і до інформаційної гігієни. Зараз з цим дуже погано.

А ще треба коордінати енергетичних станцій відкрито запостити

Ну власне це вже зробили в 2018)
http://reform.energy/news/dtek-kes-otkryli-onlayn-kartu-razmeshcheniya-elektrosetey-7385

Далі дивимось сторінку за посиланням на сайті ДТЕК, зараз вона видає «It’s work!», ну а що вона видавала в 2018-му, дізнатися дуже просто, в принципі у Вашому пості використано схожий сервіс.

Я думаю, так само русня дуже вдячна за адреси ФОП та власників піприємств на окупованих теріторіях, за декларації держслужбовців та військових із переліком родичів та майна, та за все інше, що ніби корисно в мирний час, але не для країни, що знаходиться у стані війни з 2014 року.

Дивні ви люди (починаючи з «засновника» треду коментів — Усі хто бажає все одно будуть знати. Тим більш, якщо є «військова потреба» — тобто «грошей не рахуємо» :(
Бо якщо данні є — то їх купують та зливають.

Й ніяк цьому не можливо протидіяти, тому — або «повна публічність» (хоча б чорних грошей не буде), або взагалі не збирати (ну «на папірцях» я не рахую за варіант).

Дивні ви люди! Навіть приготування їжи не врятує від бактерій та отруєння. Більше того, якщо ктось хоче вас отруїти і не жаліє на то грошей — вся оця ваша гігієна — до лампочки. Тому і сенсу в неї немає. І мити руки не треба. І готувати їжу.

Якщо хтось вас хоче вбити — то ані броніжилет, ані шолом нічого не зроблять, Тож носити їх немає ніякого сенсу, а ток хоч друзям впізнати вас простіше буде!

І пристибатись в авто не треба. Взагалі, багато чого не має сенсу в цьому житті. Життя бентежне, повне несподіваностей та й коротке, таки так...

Дуже круто! Дякую!

Є сайт, але google maps api не безкоштовний

Можна зробити без google maps: leaflet + OSM. Доволі потужний інструмент і безкоштовний. Окрім того, leaflet зроблено українцем. :)

Спробував
Нажаль leaflet не може відрендерити 50к маркерів
Після кількох хвилин страждань воно рендерить частину мапи та десь 20-30% маркерів і помирає
Можна ще побавитись з markerClusterGroup, відпишусь як руки дійдуть
Дякую за пораду )

Я не пробував так багато маркерів. Так, можна спробувати кластеризацію.

Ще я знайшов рекомендації для більшої продуктивності для маркерів: stackoverflow.com/...​arkers-or-dots-in-leaflet

Це ще може бути не leaflet, a сам osm
До цього пробував вигрузку через kml файл — воно теж крешилось

гм.. Не думаю, що це через OSM. Зазвичай, мапа відображається тайлами (png зображення) з тайл сервера, а маркери вже зверху намальовані. Тайли мапи не мають впливати на продуктивність відображення маркерів. Можливо, є векторні шари для OSM, але воно тут, я думаю, не те щоб необхідно.

Для великої кількості точок є векторні тайли — технологія mapbox, розроблена тим же автором leaflet, з нею і без кластерів можна мільйони точок виводити, рендериться через WebGL, працює дуже швидко, але в ідеалі треба щоб дані приходили з сервера не у json, а у бінарному protobuf форматі, хоча то для мільйонів точок, для 50к і json підійде

Так. Згоден. mapbox класна платформа. Трошки мав справу з ним

Підписатись на коментарі