Новый налог от Upwork

Сегодня получил письмо от upwork:

We are reaching out because we are required to make sure you’ve filled out a new W-8BEN or W8BEN-E form and included your tax identification number and current tax residence.

The U.S. Internal Revenue Service (IRS) requires us to collect this information from all freelancers outside the U.S. It’s important to complete the form by Dec. 31, 2022, otherwise we will have to begin withholding U.S. income taxes from your earnings on Upwork.

Frequently asked questions:

What are W-8BEN or W8BEN-E forms?
These forms are required by the IRS and are used to determine whether you live in the U.S. and what taxes, if any, we need to collect from your earnings on Upwork.

Why is it important to fill in these forms?
Without these forms as proof that you are a non-U.S. person, we’ll be required to withhold 30% of your future earnings on Upwork and send them to the IRS. As long as a new W-8BEN/W-8BEN-E form is filled out completely, we are not required to withhold at this rate.

What happens if I don’t fill in these forms?
We will be required to comply with IRS regulations and withhold income tax from your future earnings if a new W-8BEN or W-8BEN-E is not completed by Dec. 31, 2022. Any tax withheld this way will be sent to the IRS. We will not be able to provide refunds on tax withholdings submitted to the IRS, even if the forms are later completed.

Please fill in the required forms as soon as possible in order to avoid these tax withholdings. Learn more here.

Thank you!

The Upwork Team

Это что получается ?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

www.youtube.com/watch?v=O83mK910NkA — рекомендую переглянути це відео, чітко та послідоно пояснює всі деталі щодо заповнення цієї форми

Всі галочки відмітив, коди вів, а заповнений pdf W-8BEN кудись треба слати?

Таке враження наче ніхто не заповнював W-8 ніколи.
А от з повідомленням про VAT вони вже задовбали, я позначив що не сплачую VAT а здоровенний банер що треба його ввести випливає пару разів у місяць.

Привіт!
А як зрозуміти що деталі які ввів Апворку прийняті? Здається там нічкого статусу про успішну перевірку немає чи просто заповнити форму достатньо?

Форми W-8BEN повинні заповнювати взагалі всі люди, що приймають гроші від людей, що ведуть бізнес з Америкою — ааа, Апворк скотився, ми всі помрем.
i.pinimg.com/...​c6b95f68a7a8419cb701b.jpg

Ну так розкажи нам як заповнити цю форму якщо ні у кого немає VAT

Розказую: в формі W8-BEN на сайті Апворку треба заповнити 4 (прописом: чотири) поля — прізвище-ім’я (кирилицею), тип особи (individual), дату народження та код (ІПН). Нічого про ПДВ там немає. Якщо форми з 4 полів викликають великі проблеми, тоді займатися зовнішньоекономічною діяльністю поки що рано.

Подтверждаю что можно указать обычный идентификационный 10 цифр. Такой вопрос не обычный: если мое имя в профиле с самого начала было неправильно написано транслитерацией, то стоит сейчас с этим заморочится чтобы изменить на такое как указано в правах/загране, банке и т.д.? 9 лет работаю и не парюсь а тут как бы снова нужно указывать свое имя несколько раз...

если указать инн потом проблем не будет?

конечно будут, сам подумай, везде щас гайки закручивают у нас отбирают права и возможности...

Ви не пробували заповнити все по нормальному і не віяти зраду? 🤔

Сегодня ехал на машине, калдоебины в пол колеса, можно без колес остаться, а вы о зраде... Вот ЕСЛИ(не когда а если) все наладится, тогда можно и о зраде говорить! А так только трактор, мой уже прогревается

Є чіткі правила від апворку, де написано.
You can enter a 12-digit VAT ID or 8-digit business registration number to be considered exempt. Note: A 10-digit personal Tax ID is not a VAT ID.

support.upwork.com/...​rect-Taxes-on-Freelancers

Without these forms as proof that you are a non-U.S. person, we’ll be required to withhold 30%

Чітко написано що покажи що ти не підпадаєш під американські податки.
Вкажи що ти українець, вкажи свій податковий номер.
Ну і локація має бути не Америка

Ага
І рибку зїсти і на кілочок сісти

прочел коменты на форуме, есть один конфуз, что если заказчик из египта а исполнитель из (страны где нет таких налогов), и они должны 30% налога амереканцам ? хмм, я в недоумении

W-8BEN or W8BEN-E

це твоя заява шо ти не податковй резидент сша і не маж права на роботу через
W2 / 1099

А чого вони його ввели тільки зараз ? Якось жареним попахує на фоні новин про рецесію.
Тіпа, ось вільний ринок віддалена робота, і тут бац, несіть нам ваші гроші! Докажи шо ти не йожик, якщо ти не йожик тоді ти амереканець 100%. Це схоже з тим як наша сосідня країна веде справи, hold a minute

Я хз як у вас, але форму W8 я в них заповнював ще 4 роки тому, але без вказання свого ІПН (хоча взагалі наче вказував). Тож я думаю просто обновилась форма, і її треба дозаповнити. Доречі цю форму також треба заповнити при реєстрації у Interactive Brokers якщо ви хочете інвестувати. І думаю у купі інших застосунків також, якщо вони із США і дають змогу вести бізнес.

Минулого року апворк ніби ще не присилав 1099 американцям (чи може я плутаю і там нижній ліміт),
Треба було самому репортити
В будь якому варіанті, кінець року, готуються до декларацій.
Я заповнював w9 form пару тижнів тому.
Хто не в сша тому w-8ben

Раньше была w8. Это ее типа поменяли
w8 я уже заполнял 4(четыре) раза на апворке

На фоне новостей про CBDC и отрицательные ставки, я склоняюсь чтоб сбежать с upwork. Хоть там и так уже давно очень мало заказчиков.

PS на фоне новостей про массовые сокращения, бежать некуда! dou.ua/...​ic/41067/?from=sbcomments

На остальных сайтах заказчиков еще меньше.
Я бы сказал, сейчас соотношениее 99% в сторону апворк.

Отмена паники =)
Там где поле W-8BEN — нужно поменять настройки. Форма уже подтвержденная, но есть новые поля. Открываем и ставим Individual, Ukraine. TIN будет 10 цифр

при чем тут tin к

W-8BEN

это 2 отдельных поля

TIN нужен для другого

Попробуйте так и сделать — 2 отдельных поля зависят друг от друга

подожди, но там не написано какой тогда будет налог "

is filled out completely, we are not required to withhold at this rate.

" но that rate possible. Тоесть, со временем они дожмут гайки и введут еще один налог. Это логичный шаг :

1 ввод налога «на гугл» выплаты идут в Украину
2 ввод формы не резидента выплаты идут в США/Украину
3 налог не резидента на работу на американскую компанию выплаты идут в США

паника однозначно

Налог на гугл платиться только с комиссий. И он с вас удерживается уже полгода.
Вы будете платить налоги в Украине.
Мне вот не совсем понятно что делать когда я резидент Испании. А номеров у меня нету. Но пока я просто говорю апворку, что я резидент Украины.

Їм треба заповнити форму W-8BEN та відіслати. Тоді податкова США не буде брати ніякі податки з вас

Для цього форма вимагає ввести TIN з 12 цифр, проблема саме тут

там можно заповнити самостійно цю форму та прислати їм саме форму у вигляді PDF?
я її заповнював буквально тиждень тому — це звичайна PDF де немає ніякої валідації даних

Це виглядає як налаштування профіля, там поле і чекбокси та кнопка submit

Може то ви щось не так зробили, але в мене форма вимагала 10 цифр, навіть з маскою у полі вводу. Ви вибрали Україну та Individual? Ось скрін як воно виглядає у мене ibb.co/HXs6xSZ

Нет, для Украины форма просит 10 цифр.

я только что заполнял, ничего не перезаполнял и 10 цифр.

— Доктор, у меня болит нога.
— Странно, у меня такая же нога, а ничего не болит. =)

Кому Їм ? Там только можно выбрать дату рождения и какой то номер и все.

Ну введи там свій

tax identification number and current tax residence

і не будуть стягувати.

Там треба 12 цифр, а не 10 як у ІПН, у нас немає в принципі такого номера наче

Не лучшая идея ставить рандомные цифры в налоговых документах

Та де ви взяли 12 цифр, я не розумію...
Ось скріншот з мого профілю, заповнював вчора. Ви явно робите щось не так.
ibb.co/HXs6xSZ

Якщо не перезаповнити форму у боксі вище (якщо давно ії заповнював) то там показує 12 цифр і не дуже очевидно що треба спочатку змінити інші налаштування

Ну хз, мені показалось логічним обновити дані усюди. Але скажемо що це пройоб UX-дизайнеру. Та все ж таки дуже далеко від зради яку пропогандує автор топіку :)

Як я розумію:
10 цифр — це TAX ID — туди ІНН вводиться
8 або 12 цифр — це номер VAT. У ФОПів які не платять ПДВ його немає взагалі. Але його тим не меньше потребують у цій формі. В цьому і проблема

Чесно, я вже не пам’ятаю що там і як. Я лиш пам’ятаю що я цю форму за хвилину заповнив і пішов собі далі. Я хз де ви там проблеми знайшли. Якщо ви не платник ПДВ, то так там і вкажіть. Для ІНН там буквально англійською для українців написано «це ваше ІНН з 10 цифр».

Підписатись на коментарі