100 британських компаній перейшли на чотириденний робочий тиждень

The Guardian повідомляє, що тисячі британських працівників будуть назавжди переведені на чотириденний робочий тиждень згідно з політикою, яка називається «трансформаційною»

У 100 компаніях працює 2600 співробітників — це мізерна частка працездатного населення Великобританії, але група кампанії 4-денного робочого тижня сподівається, що вони стануть авангардом великих змін.

Прихильники чотириденного робочого тижня кажуть, що п’ятиденний тиждень є пережитком минулої економічної епохи. Вони стверджують, що чотириденний тиждень спонукатиме компанії підвищити свою продуктивність, тобто вони зможуть створювати той самий результат, витрачаючи менше годин. Для деяких перших користувачів ця політика також виявилася корисним способом залучення та утримання працівників.

А що думаєте ви? Чи дійде чотириденка до України?

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я розумію що в українському айті зараз рожеві поні і веселка, але це питання явно не на часі.
Бо це типове рішення в компаніях, що працюють по КЗПП, коли треба скоротити видатки.

Ну це поки рожеві поні. Взяти хоча б тред чувака, якого поперли з Епама. Думаю, вже до весни все суттєво зміниться, і українське айті буде дуже мотивованим робити будь що, будь де, аби тільки робити. І статистика Джинні, яку недавно Макс постив у твіттері — тому підтвердження.

В некоторых местах уже трехдневка даже. И как и в Британии — не от хорошей жизни. Бизнес стоит, людей режут на зп

Кажуть у Києві зараз працюють 14 годин на тиждень — коли світло є.
Не розумію як це виходить: Харків бомбили увесь час — світла вистачає, у Києві каскад ГЕС — по 2 години на добу світло. Мабуть набудували сучасних хмарочосів із електричним опаленням?

типу в Києва приватна ГЕС чи як?

Ну Дніпро і водосховище там є, як і гребля. ХЗ що там ще у Києві.
У Харкові нема ГЕС, нема АЕС — а світло є більше, ніж 2 години на добу. Мабуть це заслуга Сонцеликого Гепи — від його благодаті місто світиться.

Ну хз. От сьогодні світло було з 00.00 до 12.00, потім вимкнули до 18.00, зара знов є. Ну тобто як мінімум 15,5 годин вже є. Може якісь райони і вирубають так жостко, що прям 2 години на добу, не знаю. Дупа була одразу після обстрілу, але потім налагодилося якось.

От сьогодні світло було з 00.00 до 12.00, потім вимкнули до 18.00, зара знов є. Ну тобто як мінімум 15,5 годин вже є.

За минулу добу в мене світло було аж 6.5 годин, зних 2.5 вночі, так що то ти живеш десь у мажорному місці))

Наврядчи соломенку можна назвати мажорним місцем). Також на вихідних було по 5 годин на добу, зара вже краще.

Харків бомбили увесь час — світла вистачає

Блин, не пали.
Просто из Харькова половина населения уехала, а ТЕС остались.
А ты будешь много трепаться — понаедут тут и начнутся отключения.

Підписатись на коментарі