Порівняння супутникового інтернету від датагруп та старлінк
Через загрозу блекаутів ще заздалегідь підготувався докупивши додаткові акумулятори для ДБЖ. Але мій провайдер не виконав цю домашню роботу, тому при наявності світла все одно не попрацюєш толком, бо навіть базові вишки 4G суттєво гасять свої потужності, так що телефон ледве тягне текстові через месенджери. І тут мимоволі почнеш шукати варіанти. Так от що я собі надумав:
1) Окремий 4g/wi-fi роутер з додатковою MIMO антеною. Відкинув цю ідею, бо під час тривалого відлючення не факт що взагалі стільникові вежі зв’язку будуть працювати. З плюсів цього варіанту є те що є модеми з міні usb роз’ємом живлення і навіть внутрішнім акумулятором.
2) Starlink — наче найкращій варіант за швидкістю, та найдорожчий. Крім того суттєвим мінусом є конструкція БЖ обладнання, що поєднана з осноаною платою, а це значить що доведеться пускати живлення через інвертор, або безперибійник = втрати. Є також варіант переробки БЖ, але це знову зайвий клопіт.
3) Останній варіант що спав на думку це теж супутниковий інтернет, але від датагруп. Про нього взагалі дуже мало інфи. На офіційному сайті нема зазначених тарифів, лише форма зворотнього зв’язку (на котру мені так і не відповіли). Відгуки в інтернеті досить суперечливі. За чутками ціни більш приємні ніж у Маска, шаидкість, знову ж таки за неперевіриними джерелами більш-менш придатна для нормальної роботи в якості резервного каналу зв’язку. Але ніде нема інфи про обладнання. Тому виникла ідея може серед спільноти є щасливі користувачі, що можуть більш детальну інформацію про супутниковий інтернет від Датагруп. Аспекти що цікавлять -
- Гарантована швидкість (при різних погодних умовах)
- Адекватність та наявність підтримки
- Вартість послуг/обладнання (окрім підключення, зазначено 2 тис грн)
- Потужність обладнання (з точки зору автономності).
Якщо я пропустив ще який варіант — додавайте в коменти, обговоримо. Оптика в квартиру — нема технічних умов у провайдерів. Додавання резервних БЖ в росподільчіх шафах зі світчами теж не розглядаємо — по-перше провайдер мені так і не відповів на цей запит, а подруге — лише в моєму під’їзді таких шаф 2, скільки ще стоїть комутаційного обладнання на шляху до провайдер а залишається твльки здогадуватись.
51 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів