Чи можу я павером заживити GPON?

Доброго вечора, працюю онлайн потрiбен iнтернет на той час коли нема свiтла. Зараз в мене 3 години свiтла, i 3 без.

Як я зрозумiв, маючи GPON вiд провайдера, достатньо заживити комутатор i роутер (звicно за умови що у провайдера буде свiтло, але як вони менi сказали, резервного живлення поки вистачає для того щоб пiд час вiялових вiдключень iнтернет був). I можна це зробити за допомогою павербанку. На комутаторi 12V 0.6A , роутерi 9V 0.5A.

Отже, я обрав павербанк на 30000mh, в ньому є USB вихiд на 3А, i два на 2.4A.
Я вже дiзнався що павербанки дають максимум 5V вiд USB, тому знайшов два перехiдника (вони з якимись блочками, я так зрозумiв з платою щоб давати команду паверу давати бiльше вольт?) якi конвертують 5V, один на 9V, другий на 12V.

Оскiльки я прогулював фiзику i зовсiм профан у амперах, вольтах i так далi, прошу вашоi поради. Чи спрацює така схема? I якщо так, то чи нiчого не згорить? Бо на комутаторi i роутерi 0.6А i 0.5А, а на павербанку 2.4А. I останнє питання, чи потрiбен для цього всього безперебiйник? Для мене пара хвилин без iнтернету щоб пiти самому перемкнути живлення вiд розетки на павербанк не є критичними. Дякую за вашi вiдповiдi in advance.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Привіт колего. Запарювався цим питанням так само як і ти.
Прості поради які перевірив на собі:
1) будь яка банка 10/20/30 тис. mAh в основному видає 5V. Роутер хоче 9V або 12V, він запуститься і на 5-ти V, але впаде у вічний reboot у 95%випадків і не буде роздавати Wi-FI, причина недостатність напруги.
1.1. Рішення: це кабель із вбудованою мікросхемою, яка підвищує струм із 5V до необхідних 9/12V посилання 1

• Website

• 1.2 Рішення: Кабель із активним перемикачем на 9/12V посилання 2
  • Website
  • 2) Рішення Ver 2.1. це будь-який кабель із USB портом (в моєму випадку це для принтера) + мікросхема ПІДВИЩУЮЧА radio-magazin.com.ua/...​vatel-uin-3-32vuout-5-35v + DC адаптер lemanso.com.ua/...​LtYDI-bearW0aApE-EALw_wcB
    потрібно відрізати зайвий кінець в кабелі ( USB НЕ відрізаємо) після скальпелювання бачимо 4 кабелі
    червоний + (плюс)
    чорний — (мінус)
    зелений та білий це додаткові їх ПРОСТО СКРУТИТИ та ЗАІЗОЛЮВАТИ ( не питайте чому, мені так сказав чувак електрик, що це найпростіший варант)

Результат 2.0 БЕЗ друга електрика і вольтметра НЕ ПРАЦЮЄ:
    Кабель USB без хірургічно відрізаного зайвого кінця, червоний і чорний кабель підключаємо ДО плата ПІДВИЩУЮЧА radio-magazin.com.ua/...​vatel-uin-3-32vuout-5-35v : під’єднюємо червоний до IN +, чорий до IN -, дорізаємо окремий кабель щоб під’єднати на платі IN OUT +, та IN OUT -, до DC адаптера в якому вже є розмічений " + " та " - "

ДУЖЕ ВАЖЛИВО плата ПІДВИЩУЮЧА має «золоту крутілку» в «синьому бізнес центрі» це напруга яку потрібно вручну виставити, щоб від powerbank працював роутер на 9/12V, а також розподільча біла коробка оптоволокна.

На сайті radio-magazin, вже не має
    ось приклад такої ж самої на Розетці
    rozetka.com.ua/ua/332353018/p332353018

Якщо в повербанку є QuickCharge дивись в бік USB тригер QC 2.0/3.0 з протоколами 5В/9В/12В/20В/Torch USB trigger. За його допомогою можна отримати в.т.ч 12В на вихід.

знайшов два перехiдника (вони з якимись блочками, я так зрозумiв з платою щоб давати команду паверу давати бiльше вольт?) якi конвертують 5V, один на 9V, другий на 12V.

Не зовсім так — не дають команду, а саме підвищують напругу. Якщо їх підключити до будь-якого джерела живлення — все одно будуть конвертувати 5В у 12.

Бо на комутаторi i роутерi 0.6А i 0.5А, а на павербанку 2.4А

Більше, ніж пристрій зможе спожити струму, він не візьме — навіть якщо підключити його до танкового акумулятору, тут не хвилюйтесь.

На комутаторi 12V 0.6A , роутерi 9V 0.5A.

Давайте порахуємо баланс у ваттах (вольт*ампер): комутатору треба 7.2 Вт, роутеру — 4.5 Вт. Разом 11.7 Вт. Павербанк видає 5В і 3А, тобто 15 Вт, що «впритул» для Вашої задачі, враховуючи ККД перетворювача. Але думаю, шо цей сетап буде працювати, особливо, якщо заживити кожен пристрій від окремої USB розетки на 2.4А.

1. Зрозмумів. Значить я щось не те читав, чи не про цю тему. Ну головне що в теорії буде працювати, але з меншим ККД, але хочаб щось.

2. Я так і думав що пристрій не буде брати більше ніж потрібно. А якщо і захоче, то буде сила супротиву (трохи фізику почитав вчора)

3. Звісно, я так і хотів від двух роз’ємів окремий пристрій живити. Тому має спрацювати сподіваюсь.

якщо павер підтримую QC2/QC3, PD можна без підвищувачів

або бери такий hard.rozetka.com.ua/...​fgcerapldc252/p360298215

Теоретично можна, а практично не дуже. Бо потрібні певні зусилля щоб воно перейшло у «просунуті» режими, для цього знадобиться мікроконтроллер з боку споживача.

Може краще БДЖ купити? Якийсь простенький варіант. Залізний ящик + акум. В 1800 вкластися можна.

1. Не треба буде перемикати на мережа/павер. Все буде автоматом.
    2. Там 3А при 12В. Тобто 36 Ват потужності. Точно вистачить для вашої конфігурації.

Бачив варіанти з БДЖ. Але то якось складно для мене, я зовсім профан. Там якісь фотки як люди щипцями зажимають ті контакти, куди далі іде незрозуміло. Як його заряджати ще. Я спробую глибше це питання вивчити, але варіант з павером здається найдоступнішим для мене на даний момент.

Найпростіше це упс, купляєш щось типу APC EasyUPS, упс в розетку а роутер і приблуду в упс. І все. Тільки якщо будуть надовго виключати світло, то упс не буде встигати заряджатися і в якийсь момент батарея розрядиться.

1. не згорить, хоча якщо є під руками мультиметр, я би вольтаж на перехідниках переміряв — китайці такі затійники в цьому плані
    2. більше питання чи зможе віддати подібний перехідник і повер коектно живлення: у мене подібний перехідник один мікротік «запускає» а вже як що ще — то починають дуєтом ребутатись. Правда в суботу забрав отаке то воно вроді може віддати по USB до 20 вольт
    allegro.pl/...​3bc806f55bd0c404f69ac7020

Підписатись на коментарі