Provectus найняв поціновувача «великой русской культури»

В жовтні Provectus найняв нового brand manager — поціновувача «великой русской культури»

Це викликало закономірне обурення громади

Але щось зробити, щоб уникнути таких ситуацій, в більшості бажання не було. Вони воліють «довіряти» керівництву

На конкретні питання керівництво, в обличчі Пушкарьова і Антонова, відповісти не може

Оформлені в текстовому вигляді пропозиції вони ігнорують. Навіть після послаблення вимог не йдуть на співпрацю (повний опис пропозиції можна подивитись в документі, посилання в кінці)

Тих хто після подібного підстав для довіри не бачить і не хоче «об’єднуватись» з москалотою вважають «ошибкой найма» і пропонують звільнятися

В якості «вирішення» проблеми вони оновили кодекс, сходячи з якого публічні обговорення — заборонені

Документ з повним описом ситуації та пропозицією щодо ознак рашизму (скріни діалогу в кінці): docs.google.com/...​it#heading=h.pes55qhci2ol

Результати обговорення після загального дзвінка:

docs.google.com/...​v-eR4vgd3t0aQSYyfKqo/edit

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Відразу відповім «Нащо це поширювати?». Кінцевий сенс заводиться навіть не до українства.

Всі хто знаходиться в України мають знижені шанси на виживання. Через інструменти вбивства, які застосовує, будує і обслуговує московія за допомогою ресурсів. Основний ресурс, на якому сходяться всі інші — фінанси.

Фінансові ресурси московитів примножуються, за рахунок тих хто має з ними фінансові зв’язки, як зовні, так і всередині країни.

Кількість тих, з ким вони мають фінансові зв’язки збільшується, якщо толеруються / легітимізуються прояви московитської культури.

Тобто, щоб сприяти збільшенню шансів на виживання, тих хто знаходиться в України треба:

Блокувати фінансову активність на московії — Кенселити тих, хто має з нею фінансові зв’язки. (існують виключення, щоб скоротити об’єм опущу)

Блокувати розповсюдження московитської культури — Кенселити тих, хто її просуває. Без виключень.

Ступінь не важливий — Треба блокувати як експорт московитської нафти, так і тих через кого в мордор свідомо потрапила хоч одна копійка (в масштабі це мільйони). Як представників рашиської пропаганди, так і «ну на расіі прікольна, гляньте какой паспорт».

Якщо ви цього не робите — залишаєте шанс на виживання низьким. Якщо протидієте тим хто робить — знижуєте шанс на виживання ще більше.

Найм того, хто після ПМВ (повномасштабного вторгнення) мав розважальні фінансові зв’язки з московією (з’їздив туди просто по приколу) та поширював її культуру — це комбо, заохочення самого фінансового зв’язку, так і дії по його примноженню. Це легітимізація подібних індивідів в очах інших, які в свою чергу за прикладном почнуть так само їх толерувати. Це почне збільшувати економічну активність на московії — знижувати шанси вижити в Україні.

Всіх хто знижує мої шанси на виживання я, як і будь яка адекватна людина, автоматично зневажаю та ненавиджу.

Тож, закликаю не писати нічого, що буде інтерпретуватись, як критика поста — це протидія кенселенгу московитів. Якщо ви при цьому знаходитесь ще і на території України, то автоматично знижуєте шанси на виживанні не тільки мої, а і свої теж.

👍ПодобаєтьсяСподобалось18
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Всім привіт,
Як один із засновників компанії і також член Ради директорів компанії. І від себе особисто я хотів би прокоментувати.
Мені дуже прикро бачити такі заголовки після того, що компанія і особисто я зробив. Так у нас був офіс у Росії і в березні ми першими закрили там усі операції, коли це не було ще трендом. Те, що ми робили і робимо зараз, я впевнениц, рятувало і рятує життя багатьох людей в Україні. Я не перераховуватиму. Просто поговоріть з хлопцями всередині компанії. Шкода, що Андрій про це нічого не розповідає. Якщо потрібний список справ, скажіть — ми опублікуємо.
Особисто про мене: так, я народився жив у росії. Потім, у 2010 , переїхав до Одеси. Я — громадянин України, але з 2016 року живу в Америці. Я та моя сім’я активно допомагаємо чим можемо. В мене одного, у моєму американському селищі, висить прапор України. І мені дуже боляче та неприємно бачити такі пости. Я дуже сподіваюся, що ми не ділитимемо людей за їхньою національністю, інакше перетворимося на ті ж самі.

P.S. Пост пишу з можю вчителькою української ... Бо ще не можу на такому рівні висловлювати свої думки українською.

Я би хотів, щоб всі правильно розуміли акценти, та кого треба звинувачувати — тих, чиє рішення призвело до цих подій — керівництво provectus’а.
В них було 4 шанси уникнути цієї ситуації:
1. Самим покумекати і зрозуміти, що з точки зору бізнесу наймати росіян дуже ризиковано, хтозна на кого натрапиш. — Не дійшло
2. Вже найняли «індивіда», побачили що багатьом це не подобається. Можна було одразу купувати ситуацію звільнивши і прийнявши міру все ще ризиковану, але найліберальнішу з можливих — встановити фільтр. — Проігнорували
3. Піднявся локальний шит шторм. Як мінімум, я сказав Володіній, що якщо не буде змін, то звільнюся. З точки зору бізнесу ви вже втрачаєте не тільки працівника, але і йдете на ще більші репутаційні ризики.
4. На exit interview Пушкарьов попрохав мене не викладати це на Доу, на що я відповів «Не можу цього обіцяти». Після почав запевняти мене якимось туманними формулюваннями ніби вони все виправлять. Я погодився почекати місяць. Напевно то був їх улюблений трюк «Дати час доки зійдуть емоції», думав що я заб’ю. Тобто — він був поінформований про потенційні наслідки, але усе ще нічого не зробив.

Сходячи з усього цього складається враження, що навіть з точки зору бізнесу хтось не на своєму місці.

Чого вони досягли своєю бездіяльністю:
1. Завдали репутаційного удару компанії, тобто людям які там працюють. Персонально мені прикро, що від цього на перепутті опинилися волонтери. Що з цього приводу подумають ті хто зараз на фронті навіть страшно уявити.
2. Обмежили об’єми одного з фінансових ланцюжків до ЗСУ — мене
3. І головне — створили прецедент для інших московитів та закордонних компаній. Я прям уявляю діалог десь в США: «Lets not hire russiazi. It’s bad from both points — morale and business!» — «Nah, didn’t you know, Ukrainian companies do so! If they see this as appropriate, why shouldn’t we?»

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Радійте панове, провектус розродився черговою відпискою.
Можна подивитися тут:
jobs.dou.ua/...​m_campaign=02022023#12893

До них все ще не дійшло, то ж думаю таки настав час спитати напряму:

We do not tolerate people who support Russian aggression

Що саме ви не толеруєте? Ваше керівництво ж навіть не знає ознак підтримки агресії й вбачає доцільним наймати тих хто напряму суперечить

has ceased Russian operations, doesn’t have economic relations with Russia

Без конкретики це пусті інфантильні заяви, а на тлі цього посту так й взагалі — брехня.

Від 19 січня 2022 року фахівчиня, яка проживає в Туреччині та про яку згадує автор даного посту, не працює в компанії Provectus.

О — Оперативність. Зважаючи на кількість пройденого часу та відсутність конкретики по причині, припускаю, що вона ніяк не стосується даного посту й проблеми загалом. Роблю ставку на подібний сценарій: Поціновувачка вирішила звільнитись добровільно, бо скандал зіпсував атмосферу спілкування. Надмозги з hr відділу намагаються видати це за перемогу, хоча в свої сутності не змінилося абсолютно нічого.

Перепитав у відгуку стосовно року припинення співпраці.

Питання до адміністрації, навіщо ви самовільно змінюєте заголовки до постів ? (я бачив, що подібне відбувається й з іншими авторами). Чи не з’являється в вас думки, що форма заголовка створена автором не просто так?
Поясню конкретно за цей пост, «Provectus віддає перевагу росіянам перед українцями» підкреслює саме те, який свідомий вибір зробила компанія, які в неї пріоритети.
«Provectus найняв поціновувача «великой русской культури» звужує сутність, бо дійсність така що, можна когось найняти випадково, через власну недбалість. Сам факт найму менш цікавий, ніж те чи усвідомили його як проблему.

Зашкварна шарага

Так у нас був офіс у Росії і в березні ми першими закрили там усі операції, коли це не було ще трендом.

цей тренд почався у 2014 році

судячи з linkedin, Provectus вже кілька років платять гроші купі(50+) громадян рф, які й зараз працюють у них в Туреччині.
це дно

На уроках історії ми вивчали феодальний устрій, й було дико чути, що грішники приходили в церкву й очищали свої гріхи через пожертви, у кожного гріха буквально була своя ціна.

Зараз є компанії, які вважають, що фінансова підтримка ЗСУ має дати дозвіл на ведення бізнесу з московією-росією. Наші нащадки будуть вважати нас дикунами, якщо будемо таке дозволяти.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Обсуждения на х страниц, Если бы я был бренд менеджером, то я б записал видео, где четко бы сказал:" Агрессию РФ против Украины осуждаю". и все. Что это за бренд менеджер, который поговорить с людьми боится, юристов подключает.. Может ли зарегистрироваться бренд менеджер и четко высказать свою позицию? Хоть в рамках уже принятых резолюций ООН.
Provectus аутсорс бред менеджер нужен? Могу консультировать тут, но с вас помощь пострадавшим от агрессии РФ.
Бренд менеджер, который боиться выйти эфир, это не бренд менеджер, а так..

Ви занадто добрі до тих, хто посіпає московитам. Навіщо їм допомагати?

Может ли зарегистрироваться бренд менеджер и четко высказать свою позицию?

Її позиція проста — «Украину поддерживаю. На росию ездила до того как меня приняли на работу, чего ви прицепились?»

это не бренд менеджер, а так

Так само як і їх code of conduct

где четко бы сказал:" Агрессию РФ против Украины осуждаю".

Й після всього цього ми типу маємо повірити? Навіть якщо це буде сказано, то звісно ж, абсолютно щиро й добровільно, без тиску і намагання прикрити свою дупу.

Бренд-менеджер пороботав з брендом, тількі з інакшої сторони :D

Обсуждения на х страниц, Если бы я был бренд менеджером, то я б записал видео, где четко бы сказал:" Агрессию РФ против Украины осуждаю". и все. Что это за бренд менеджер, который поговорить с людьми боится, юристов подключает..

Что это за бренд менеджер, который поговорить с людьми боится,

бренд менеджер — московит? Сенсу чекати від них чогось правильного? Ви ж бачите яку стратегію обрало керівництво-московити, з чого б нижнім ланкам відрізнятись?
Мені цікаво, без тиску, шо має статись щоб і ви перестали надавати московитам кредит довіри?

Приблизно те саме зазначив один пан під час загального дзвінка: «Бренд-менеджер, який зафейлив власний бренд, а тепер зафейлить і наш?».
Це іронічно підкріплює тези: «московити самі живуть у л***і, спонукають так жити й інших» + «хорошо там, где нас нет».

До речі. Я так розумію, що висновків, в типовій «вєлікоруской» манері, керівництво компанії вирішило не робити, а просто намагається позатикати роти? Ну-ну, про ефект Стрейзанд, схоже, не чули *поліз за поп-корном*
dev.ua/news/keis-1671098827

Файний тред, під пачку чіпсів зайшло на ура. Окремо проволав, що компанія так поспішала перевзутися у патріотичні капці, що забула помінять лого в профілях працівників, воно й досі червно-біло-синє. Отак воно завжди: як чорту не маскуйся, а роги й хвіст все одно вилізуть =))

Хантишь «хорошого руського» отримуєш мертвого Справжнього Козака.

* Пост виправлено за проханням адміністрації DOU

5. «хороший руський» має на росіі брата «типового московита», якого мобілізували

який втік в ОАЕ і в РФ не збирається. На покупку паспорта Вануату брату не вистачає 5 тисяч доларів. Щоб піти в армію треба хотіти, той хто не хоче — не піде.

Таа, саме ж таку картину ми бачимо сходячи з інтерв’ю пана Золкіна

Протилежність тому, що говорите ви. Одне з найбільш потішних, впевніться самі: Мобік
Воно там таке не одне.
Зазначу, що я не виключаю вирогідність запропонованого вами сценарію. Але прошу звернути увагу саме на слово

вірогідністю

Давайте спробуємо по іншому — Яку ціль ви переслідуєте, намагаючись легалізувати росіян?

Я за індивідуальну відповідальність конкретного Ивана, Петра или Владимира, і за санкції ті, які зараза вже є, за посилення санкцій на рф вцілому.
Я не переслідую ціле і не намагаюсь легалізувати росіян. Уявімо, що ви народилися з паспортом країни-агресора. Ваші дії? Мої — негайте покидання країни та купівля іншого паспорта.
Щодо мобіків з рф- на мою думку, всіх треба під суд. Від 24 лютого до вересня було достатньо часу щоб звалити. Не звалили — стали злочинцями.

Принцип індивідуальної (особистої) відповідальності означає, що особа несе відповідальність, якщо воно є виконавцем або іншим співучасником злочину, а також якщо воно зазіхає на злочин.

чи

Колективна відповідальність — форма відповідальності, коли за діяння, вчинені одним або кількома членами групи (сім’ї, роду, господарської організації, трудового колективу, військового підрозділу, класу або групи в навчальному закладі, жителів одного населеного пункту тощо) несе відповідальність вся група загалом. Група, що карається, може часто не мати прямої асоціації з іншими людьми чи групами, або безпосередньо контролювати їх дії.
Нині, як правило, ідея колективної відповідальності сприймається негативно, оскільки має на увазі покладання відповідальності за діяння в тому числі на осіб, до цих діянь непричетних.
e.g. boarding schools (punishing a whole class for the actions of one known or unknown pupil), military units, prisons (juvenile and adult), psychiatric facilities, etc. The effectiveness and severity of this measure may vary greatly, but it often breeds distrust and isolation among their members. Historically, collective punishment is a sign of authoritarian tendencies in the institution or its home society.[2][3]

З ваших постів схвалення колективної відповідальності я бачу.

Я ще з школи ненавидів ситуацію, коли із-за одного-двох бешкетників весь клас сидів без перерви чи мив підлогу.

Добре, так вже зрозуміліше.

Я не переслідую ціле і не намагаюсь легалізувати росіян.

На жаль, саме це є кінцевимі результатом ваших дій

Уявімо, що ви народилися з паспортом країни-агресора. Ваші дії? Мої — негайте покидання країни та купівля іншого паспорта.

Тобто, ви дієте на засадах справедливості — абсолютно правильно, згоден

Що зробив би я? — Не можу дати однозначної відповіді, не впевнений.
Чи сприйняв би я справедливим повний кенселинг своїх співгромадян? — Так

Чому я топлю за колективну відповідальність? — Тому що на багаточисельних прикладах бачу, що наданий кредит довіри росіянам не те що себе не виправдовує, він дуже сильно шкодить, що ми отримуємо:
1. Вони все одно продовжують посіпати своїм спів громадянам. Що потенційно веде до нашої з вами загибелі
2. В нас виникають настільки неприємні чвари. Через що, як токсичний хлоп правильно зазначив, ми витрачаємо час на полеміку, а не на безпосередні дії по допомозі.
3. Роз’єднуємося на табори, наслідки чого треба розписувати окремо, стисло — дуже погані

Чи отримуємо ми якусь практичну користь толеруючи росіян? — Я не бачу жодної. План по мобілізації вони все одно виконають.

Що ми отримаємо якщо закриємо невинного 16ти річного хлопця, який не підтримує війну, в середині рашки?
1. Він буде сидіти пасивом — ну і нехай
2. Може він таки схоче щось зробити. Наприклад, долучитися до інших хлопів, які палять воєнкомати і стриляють воєнкомів. Це вже плюс для нас

Тож, що ми маємо: три мажорні мінуси, якщо ми їх толеруємо і один мінорний плюс, якщо кенслимо.

Виходячи з цього, я обома руками і ногами за кенселинг!

Я ще з школи ненавидів ситуацію, коли із-за одного-двох бешкетників весь клас сидів без перерви чи мив підлогу.

Чи справедливо це? — Ні. Тому що тут із-за падлючої меншості страждає адекватна більшість.
Чи накладається на нашу ситуацію? — Ні. Що в нашій ситуації:
Знайти адекватного росіянина, який ніяк не допомагає московії, це всеодно шо голку в стозі сіна. То який сенс намагатись? Якщо там вже і знайдеться якийсь діамантик, який зможе підтвердити свою лояльність діями, не викликаючи жодних сумнівів, то можна зробити виключення. Але нехай він сам підсвітиться і доведе що гідний, чого ми повинні його шукати? І всеодно до нього доведеться ставитись дуже пильно, бо виявиться ще один Антонов.

Хоча знаєте, я ще трішки подумав, може

Це всеж доречна виховна міра для закріплення тези «Всередені групи ви маєте самі регулювати тих, хто вас дискредитує, бо відповідальність понесуть усі». Інша спарва, що цю тезу ніхто не озвучує і не вчить як саме регулювати.
На єдиний доступний спосіб — побиття, їм скажуть «ні-ні, битися не можна», на питання «А що робити?» в відповідь якась фігня типу «думайте» чи не ефективний алгортм — «поговоріть».
Як результат ми отримуємо справедливе обурення від дітей, які не розуміють чо від них хочуть і чому їх покарали. Наслідком цього буде грунтовна ненависть до бешкетників і вчителів. Тобто, замість того щоб навчити єдності, тупі «педагоги» створили розкол.
До чого я веду, якщо правильно організувати виховний процесс, то в середовищі дорослих ми замість пасивності, закріпленої в дитинстві, отримаємо з набагато бальшою вірогідністю повстання проти влади, яка щось робить не так.
Але звісно, зараз хтось набіжить з тезами «Я ж казав, що ти кончений, пропагуешь насилля!».
Ну то в нас зараз за вікном абсолютне насилля, котрого вірогідно можна було б уникнити, якщо когось навчили як правильно застосовувати м’яке насилля в дитинстві.

Завжди приємно знаходити думки аналогічні своїм, хоч й трохи в іншій формі
www.imdb.com/title/tt1488589

Дивлюся «как вас мобилизировали», гидко — немає. слів., прийшли до нього... 22 вересня і 24 лютого.
Яким треба бути **** щоб маючи стаж служби в армії не поїхати 25-28 лютого з рф?
У нього був березень, квітень, травень, червень, липень серпень і 22 дня вересня?
У нього були безліч можливостей затягнути медичну комісію і не піти на війну проти України.
«от 3 до 5», а за умисне вбивство в Україні — ПЖ.
Боже, яке ****не

Що тут сумно, так це те, що в у відгуках про Provectus ця ситуація ніяк не згадується.
Тому через рік може забутись і хтось туди може зааплаїтись, і прозріти запізно.

Натяк зрозумів, дуже дякую.

Всім привіт,
Як один із засновників компанії і також член Ради директорів компанії. І від себе особисто я хотів би прокоментувати.
Мені дуже прикро бачити такі заголовки після того, що компанія і особисто я зробив. Так у нас був офіс у Росії і в березні ми першими закрили там усі операції, коли це не було ще трендом. Те, що ми робили і робимо зараз, я впевнениц, рятувало і рятує життя багатьох людей в Україні. Я не перераховуватиму. Просто поговоріть з хлопцями всередині компанії. Шкода, що Андрій про це нічого не розповідає. Якщо потрібний список справ, скажіть — ми опублікуємо.
Особисто про мене: так, я народився жив у росії. Потім, у 2010 , переїхав до Одеси. Я — громадянин України, але з 2016 року живу в Америці. Я та моя сім’я активно допомагаємо чим можемо. В мене одного, у моєму американському селищі, висить прапор України. І мені дуже боляче та неприємно бачити такі пости. Я дуже сподіваюся, що ми не ділитимемо людей за їхньою національністю, інакше перетворимося на ті ж самі.

P.S. Пост пишу з можю вчителькою української ... Бо ще не можу на такому рівні висловлювати свої думки українською.

Человека можно вывести из уззкого мира, а вот уззким мир из человека — никак!
Ты хороший пример «хорошего узкого» — каким-то способом получил укр паспорт (но я думаю что москальский паспорт где-то есть еще) и продолжил вести себя как русня.
Твой пример подтверждает тот факт что с русней нельзя иметь никакого дела.

А вот это пример ватного украинца, который судит человека по паспорту, а не по действиям.

Мадам, вата в логове таки у вас
тут как раз хейт за действия а не по паспорту, если вы не заметили

Только почему-то его сообщение полайкали тут присутствующие, а Вас нет

Так те присутствующие из его же компании.

Далеко не все. И происхождение лайкающих того поста не объясняет то, что у ответа к нему 0 лайков.

Анони не рахуються.

Я не винен, що адміністрація досі не валідувала мій лінкедін профіль, незважаючи на запит. Але велика і багата історія коментів каже про те, що я не є підставною особою абощо

....

І нагнав лайкачів зі своєї компанії, бгг

у вас по делу есть что ответить?

По делу мне уже порядком надоели эти одинаковые топики, где в компании Х находят кого-то руснявого и давай его травить. Их тут уже пол форума.
Если бы на каждого ватного айтишника тут был подобный пост, то за ними было бы нереально найти топики другой тематики.
ИМХО это просто ТС решил пропиариться.

По делу мне уже порядком надоели эти одинаковые топики, где в компании Х находят кого-то руснявого и давай его травить. Их тут уже пол форума.

Напевно людям просто не подобається працювати з тими і на тих, через кого вмирають їх близькі?

Если бы на каждого ватного айтишника тут был подобный пост, то за ними было бы нереально найти топики другой тематики.

Не було б московитів — не було б війни — не було б цих топіків. Сподіваюсь натяк кому «дякувати» зрозумілий.

ИМХО это просто ТС решил пропиариться

Ну таа, мені ж робити немає чого:
1. Втрачати роботу
2. Налаштовувати проти себе купу людей
3. Розпалювати скандал — який у будь якому разі скандал і по своїй сутності працює проти мене

мы уже один раз поверили в «плохого сталина и нормальных узких»
вообще, не может быть такого что люди так-то нормальные, а страна у них веками по уши в говнище и правители с завидным постоянством размахивают дубиной и устраивают проблемы всем окружающим по периметру
нет. это ОНИ ТАКИЕ. все. и даже переезжая по миру, они такими же и остаются и тащат свое ватное болото за собой.
но мы можем проверить еще раз, если двух раз за последние сто лет нам мало

І нагнав лайкачів зі своєї компанії, бгг

Після цього неймовірного лицемірства я дійшов тогож висновку, що і пан Дмітрій.

І мені дуже боляче та неприємно бачити такі пости

Ви зробили абсолютно все від вас залежне, щоб цей пост з’явився

Я дуже сподіваюся, що ми не ділитимемо людей за їхньою національністю, інакше перетворимося на ті ж самі

Якщо б ви уважніше читали обговорення, то зрозуміли що ніхто цього і не пропонував. Ви настільки обмежений що навіть після прямого тексту, як від мене ,так і від інших авторів не в змозі зрозуміти, що основна претензія не до національності, а до дій що підтримують московію фінансово і культурно!
Це напевно настільки складно і не очевидно. Хоча, чого я дивуюся? Ви ж навіть не в змозі визначити ознаки підтримки агресії + в баночку обмеженості.

Знаєте чому громада тепер починає напирати на повне припинення взаємодії з московитами? Те що ви називаєте «дискримінація»? Через вас і Пушкарьова. Бо ви в своєму оріджені московити, навіть знаходячись в соціумах, які неймовірно сильно потерпают від дій ваших колишніх (чи усе ще наявних?) співгромадян, продовжуєте їм допомагати. За додатковими прикладами далеко ходити не треба — «дождь».

Моя підозра — це закладено на рівні підсвідомості, бо ви очевидно навіть самі не можете в цьому собі зізнатись.
Тож, який висновок можна з цього зробити? — Треба кенселити абсолютно всіх московитів, якими б хорошими вони не здавалося, бо вони будуть несвідомо допомагати своїм. Ви маніпулюєте тими, хто хоче вірити в ідеали людяності. Тих хто в змозі прослідити повний ланцюг наслідків від ваших дії ви виставляєте радикалами і ворогами, чим розколюєте суспільство, частиною якого хочете прикинутись. Ви надзвичайно небезпечні паразити — фантомні рашисти 5 рівня (посилання на документ), на рівень вище ніж шарій. Бо те чмо робить свою справу хоча б свідомо.

Вся ця ваша показуха, потуги вивчити українську виглядають настільки блевотно, що неможливо витримати. Після того, що ви зробили, ви не будете для свідомих українців своїм ніколи!
Не гайте свій час. Краще переведіть вашу мотивацію з підсвідомості в свідомість і починайте м’якенько легалізовувати московитів в середовищі американців, будьте чесним хочаб із собою. Хоча, чого це я? Ви вже це робите.

Те що ви щось зробили — молодці, те що щось зробила ваша компанія — молодці, але пост не про це, ви намагаєтесь змістити фокус з питання найму проросійських росіян на допомогу українцям, це дешева маніпуляція на рівні другого класу

Так у нас був офіс у Росії і в березні ми першими закрили там усі операції, коли це не було ще трендом

Тобто у вас якісь ще вагання були ?

Дякую за статтю, сьогодні збирався до них на мітап, тепер не піду

Сходи, хтось запитає про цю ситуацію й подивишся реакцію менеджменту.

Нажаль я не дуже балакучий, тому вирішив просто не піти) Перепрошую якщо що(

Я шось вже починаю хвилюватись, щоб до українців у світі не почали ставитись як до навіжених BLM-щиків. Викривати ворога треба, але ж не так, як дурний богу молиться.

По твоему, кенселінг — це дурня ?

А чем кенселинг принципиально отличается от рашистского импортозамещения, с которого все ржут?
Надо создавать такие аналоги чтобы люди сами хотели ими пользоваться, а не просто запрещать что-либо.

Вважаю порівняння не зовсім правильним.
Імпортозаміщення — це намагання відновити добробут громадян, коли через власну політику він значно просів. Але спроба реалізації впирається в обмежуючий фактор, той самий через який громадяни підтримують політичний курс — зазомбованість aka не здатність думати головою, і як наслідок робити якісний продукт. Результат — аналоговнетное казна що.

Влучніше було б порівняти з кенселингом наркотиків. На початку все прикольно: все легко, приємно, тусуєшь в колі класних однодумців, нарешті здихався тих нудних вчителів / батьків. А потім ХОП і всі чось почали померати.

Ну а аналогів досить багато, як мінімум, більшість тих хто знаходяться західніше України на мапі.

Я нічого не маю проти архітектури, поезії, чи Булгакова з Достоєвським. Але для всіх власників паспорта країни агресора я ставив би питання «чи засуджуєте агресію росії проти України?». Якщо людина засуджує, але бідна і без сотки-другої тисяч доларів в кишені на купівлю паспорта острівної країни, то чого її звинувачувати? Буває невдача отримати паспорт від якого здихатись треба, а грошей ще не заробили...

Вижу две фотки паспорта, когда выложила?

Вибачаюсь, що фото такої якості, вони і так були мутні, а завантаження все погіршило ще більше. Вона їздила на московію у серпні.

Фото на балконі має 5w що значить 5 weeks ago, якщо рахувати від 18 жовтня то виходить серпень-вересень.

Ви ж бачите ті ж самі фото, що і я, то навіщо питаєте?

зір ніякіий, незрозуміло все рівно дата скринів

Це однозначно не та ситуація! І навіть в подібному випадку, нащо їм допомагати? З моральної точки зору вони цього не заслуговують, з практичної — користі нуль. Потім буде як з каналом «дождь». Нехай залишаються в своєму мордорі та виправляють ситуацію.

Зразок з «виправленням» мордора вже є — КНДР, де нікого не випускають. За 50+ років там нічого не змінилось. Немає статті в кримінальному кодексі «народився в не тій країні», є конкретне діяння і конкретний злочин. Крім каналу «Дождь» є Чічваркін, яким би вже сидів и помер може в тюрмі якби не звалив. Звалити набагато простІше ніж вийти на акцію протесту чи обрати нову владу. Є люди аполітичні, пофігісти. Перестала подобатись країна — звалив в іншу чи мандруй постійно. Але навіть при відкритих кордонах, при мобілізації виїхало мало людей з РФ. Хоча тижні три десь квитки в Стамбул були по 2000 доларів, тобто люди тікали. Особисто я обрав би тікати з мордора, якби народився там.

Московити самі виростили собі царя, без будь-якої допомоги сусідів, як у випадку КНДР.

Московити до мобілізації підтримували царя, після мобілізації поїхали до сусідів.

У московитів й зараз значно більше шансів змінити царя ніж у корейців з КНДР.

Знову, не московити, а конкретний «Иван, Петр или Владимир». Конкретна людина голосувала за на «виборах» 2018 року або конкретна людина яка пішла на війну проти України і має сісти чи хоча б бути у розшуку для обмеження пересування. Ось як може підтримувати «царя» парубок якому ще нема 18, але світить призов? Ніяк. Саме тому кращим рішенням для такого парубка буде втеча з мордора. І все. Мене шокує, що я бачу у вас «об’єднання» всіх як «московити», «Эту власть я не выбирал, ее имперский угар я не поддерживал». чули?

До речі, громадо, зверніть увагу на те шо єдина ціль цього аноніма це легітимізація московитів та їх культури. Це чи товариш майор, чи еталонний продукт московитської колоніальної політики — обмежений малорос.

Я би хотів, щоб всі правильно розуміли акценти, та кого треба звинувачувати — тих, чиє рішення призвело до цих подій — керівництво provectus’а.
В них було 4 шанси уникнути цієї ситуації:
1. Самим покумекати і зрозуміти, що з точки зору бізнесу наймати росіян дуже ризиковано, хтозна на кого натрапиш. — Не дійшло
2. Вже найняли «індивіда», побачили що багатьом це не подобається. Можна було одразу купувати ситуацію звільнивши і прийнявши міру все ще ризиковану, але найліберальнішу з можливих — встановити фільтр. — Проігнорували
3. Піднявся локальний шит шторм. Як мінімум, я сказав Володіній, що якщо не буде змін, то звільнюся. З точки зору бізнесу ви вже втрачаєте не тільки працівника, але і йдете на ще більші репутаційні ризики.
4. На exit interview Пушкарьов попрохав мене не викладати це на Доу, на що я відповів «Не можу цього обіцяти». Після почав запевняти мене якимось туманними формулюваннями ніби вони все виправлять. Я погодився почекати місяць. Напевно то був їх улюблений трюк «Дати час доки зійдуть емоції», думав що я заб’ю. Тобто — він був поінформований про потенційні наслідки, але усе ще нічого не зробив.

Сходячи з усього цього складається враження, що навіть з точки зору бізнесу хтось не на своєму місці.

Чого вони досягли своєю бездіяльністю:
1. Завдали репутаційного удару компанії, тобто людям які там працюють. Персонально мені прикро, що від цього на перепутті опинилися волонтери. Що з цього приводу подумають ті хто зараз на фронті навіть страшно уявити.
2. Обмежили об’єми одного з фінансових ланцюжків до ЗСУ — мене
3. І головне — створили прецедент для інших московитів та закордонних компаній. Я прям уявляю діалог десь в США: «Lets not hire russiazi. It’s bad from both points — morale and business!» — «Nah, didn’t you know, Ukrainian companies do so! If they see this as appropriate, why shouldn’t we?»

Хоча, все ж таки винне не тільки керівництво. В громади теж була чудова можливість виявити свою громадянську позицію, коли це не коштує АБСОЛЮТНО НІЧОГО! Просто постукайте кілька секунд по клавіатурі, ну то хоча б мишу проведіть на кілька сантиметрів та поставте лайк... Ніі. Спілкуючись з людьми я здебільшого почув якусь зневіру у власні сили. Навіть тим, кому ситуація наче як теж не подобалась, не зробили нічого, навіть після прохань. Чи взагалі протидіяли. Нам тут пропаганда намагається м’якенько вдовбити «Українці сильні, сміливі!». Щось навіть такий, «думаючий про людей», спосіб не працює.

До чого я — якщо б своє невдоволення висловила абсолютна більшість, ми би теж тут не знаходились, бо вірогідність втратити половину працівників 100% протрезвела би керівництво.

Тож, для того що зрозуміти звідки в неї негативні емоції, пані Viktoria Ivanova може для початку подивитися сюди provectus.com/company , а потім у дзеркало.

На а якщо зовсім загально — московити, причина болю українців це завжди довбанні московити. Може вже нарешті почнемо дослухатися до предків та бойкотувати їх на всіх рівнях?

Provectus, може, після всіх коментарів спільноти в цій темі, ви нарешті зрозумієте, що наймати московитів то шкідливо для життя, бізнесу й бренду роботодавця.

Офіційна позиція компанії Provectus

Позиція компанії Provectus щодо збройної агресії росії проти України залишається незмінною: ми засуджуємо збройну агресію росії проти України і озвучили це в березні 2022 року від самого початку повномасштабного вторгнення, а також закріпили в корпоративних документах, Code of Conduct, де власне і прописана чітка позиція Provectus:

«Provectus condemns Russian aggression against Ukraine and has ceased Russian operations, doesn’t have economic relations with Russia. We do not tolerate people who support Russian aggression and express it in any way either during team meetings, 1-on-1 communication, interview process or in social media».

Цей документ відкритий і знаходиться на сайті Provectus — provectus.com/...​s/images/code-conduct.pdf

З початку повномасштабної війни Provectus зупинив всі бізнес-операції в росії та закрив там офіси.

З першого дня війни Provectus надає підтримку українській армії, спрямовує кошти на гуманітарні потреби, фінансово підтримує українських працівників:
Компанія створила внутрішній фонда та станом на сьогодні спрямувала з цього фонду понад 500 тис. долл США на потреби армії, на гумарітарні потреби, та на фінансову підтпримку українських працівників.

В зв’язку з блекаутами, ми відкрили наші офіси для інших ІТ-компаній й дозволили їхнім працівникам працювати з нашого офісу.

Щодо пані Анастасії:
Вона народилася в росії, станом на зараз проживає в Туреччині вже більше двох років та не підтримує повномасштабну війну та напад росіі. В Provectus немає місця людям, які не поділяють проукраїнську позицію компанії.

Також хочемо зазначити, що надані в пості скріншоти вирвані з контексту і викривлюють ситуацію. Компанія не наймає працівників в рф, проте не дискримінує людей за національністю.

Дякуємо за вашу небайдужість.

Так може все таки донат в «Повернись живим» від панянки Анастасії? І питання було б закрите...

Пане Тарасе, якщо б вона дійсно хотіла якось виправити ситуацію, про яку знала з моменту її виникнення, то вже б це зробила.
Після цього shit шторму, як на мене, вже і донат не буде показником. Бо «Ой, лучше задоначу, менеджмент ведь попросил... Чот стремно»

ми засуджуємо збройну агресію росії проти України

Нарешті.

Вона народилася в росії, станом на зараз проживає в Туреччині вже більше двох років та не підтримує повномасштабну війну та напад росії.

Але ж в московію навідується.

Конкретніше, будь ласка, як саме скріншоти

викривлюють ситуацію.

?

Тобто ви наймаєте росіян, головне щоб вони не жили в росії? При цьому той факт, що вони своїми коштами та донатами будуть підтримувати російську економіку (висилаючи наприклад гроші родичам в росії, їздячи туди до родичів) вас зовсім не хвилює?
Незрозуміло, навіщо ви створюєте конфлікт інтересів, а потім кажете що підтримуєте українців. Фактично ви однією рукою підтримуєте росіян, іншою — українців. В умовах війни це абсолютно неприпустимо. Той факт, що українцям може бути дискомфортно працювати з росіянами в одній компанії і вони почнуть звільнятися — це як? Це ви називаєте підтримкою?
Очевидно, що російське керівництво компанії погано розуміє психологію і менталілет українців. Певно, думали що на поверхню це не випливе. Але вочевидь українці не такі терпіли, як рсоіяни, і все ж таки вміють відстоювати свої права.

Какой-то не в себе юноша. Нанёс репутационный урон конторе, которая делает много добрых дел для армии и людей, зато самоутвердился как патриот и блюститель интересов Украины.
Реально, по степени вреда для Украины такие упоротые на третьем месте после проклятой (читать как е..ой) русни и пети. Фанатики — это всегда плохо, даже если они, вроде как за нас (язык не поворачивается сказать наши).
А вы, уважаемые комментаторы, считаете, что любой упоротый бред нужно поддерживать, если он прикрывается патриотическими лозунгами? Видно же, чел поехавший наглухо. Я проорал с задоначенного рабочего ноута в военкомат!)))

У компанії досі відсутні відповіді чому наймають московитів.

Это никак не отменяет, моего восприятия автора 🤷🏻‍♂️

То ви зводите тему з обговорення проблеми найму московитів, які потенційно можуть платити податки в московії-росії й фінансувати тероризм на персону автора.

Я, на самом деле, хотел и вам вопрос задать. Читал ваши комментарии, вижу, что у вас сильная позиция и есть вопросы к любому, кто замечен в поблажках москалям. Вопрос такой: Вам не кажется, что титул, который у вас вместо фамилии, следует заслужить?

Вам не кажется, что титул, который у вас вместо фамилии, следует заслужить?

Титул? І як саме його можна заслужити?
Характерник — це чаклун. Спочатку так взагалі називали «мутних аутсайдерів серед козаків», потім часто лікарів (умовний такмед).
Але ваше питання нас знову підводить до пріоритетів і як ви пов’язали це питання до контексту:

Читал ваши комментарии, вижу, что у вас сильная позиция и есть вопросы к любому, кто замечен в поблажках москалям

Для обговорення титулів є окрема тема.

Ви й далі будете намагатись звести тему до особистостей замість обговорення проблеми наймів московитів компанією Provectus?

Видно же, чел поехавший наглухо.

Як ви написали нижче, то це залежить від сприйняття суб’єктом, і те чого ви не вказали — від пріоритетів суб’єкта.
Комусь важливо виділити, що «наглухо поєхавший» прикривається патріотичними гаслами.
А комусь цікаво як компанія (яка є потенційним роботодавцем) на ділі, а не на словах толерує людей які оперують термінологією «Город воєнсокй слави».
Знову ж чомусь «відбитість» нонейма вас чомусь зачипила. А той факт що представники потенційного роботодавця у випадку конфлікта будуть поливати вас брудом і виносити на публіку внутрішню кухню, вас не зацікавило чомусь. А ще ржака, що в їх код оф кондакт це наче заборонено :)

конторе, которая делает много добрых дел для армии и люде

Хм. А розкажіть що вони таке роблять. Я нічого про волонтерство provectus не чув. Лише в цій темі, те що її працівники (не контора) скинулись у розмірі 1 мідлову ЗП на дрони.

Заради справедливості, відповім: В компанії дійсно є працівники, які займаються волонтерством з перших днів ПМВ. Навскидку, я можу згадати п’ятьох.

Хм, яка цікава оцінка. Давайте, як я люблю, по пунктах:
1. «Нанёс репутационный урон конторе, которая делает много добрых дел для армии и людей, зато самоутвердился как патриот и блюститель интересов Украины.» — Так, компанія допомагає ЗСУ, я цього не заперечую. Чи дає її це право наймати подібних індивідів? Я переконаний, що — ні. Тим самим ви створюєте потенційно більший фінансовий потік, який йде в підтримку московії. Більше того, я зробив усе від себе залежно, щоб виправити ситуацію, не доводячи її до загалу.
2. «Фанатики — это всегда плохо» — бажання обрізати московитам всі доступні ресурси робить з мене фанатика?
3. «Видно же, чел поехавший наглухо» — на підставі чого висунуті звинувачення?
4. «Я проорал с задоначенного рабочего ноута в военкомат» — так, я віддав робочий ноут, бо 27 лютого сказали, що в них є потреба. Що в цьому смішного? Перед тим, як віддати ноут скинув його до заводських. Цього не приховував і компенсував компаній цей збиток без будь-яких суперечок.

Співробітники Provectus, які вже коментують в цій темі на DOU, будь ласка уточніть, яка країна напала на Україну, так щоб була зрозуміла чітка ваша позиція.

DOU що у вас по заголовкам?! «Аби читали» та CTR підвищувався, а люди «хай собі там у вікно виходять, хто не згоден»??..
Дочитала пост до кінця, але так і не зрозуміла де перевага росіянам перед українцями.

Нема виправдань русні, але і ця стаття, її заклик, назва — звучать особисто для мене неадекватно і дуже обурюють.

Тільки сьогодні із колегами та самою компанією, ми закрили ДВА волонтерських збори на нові дрони для військових у Бахмуті (це десь 100к за півробочого дня).
А до цього компанія проспонсонувала мені відправку тепловізора у гарячий напрямок, допомогла евакуюватися з України і не перестає допомогати тим колегам, які не можуть покинути Україну — це:
— і хаб у безпечній зоні, де можна було ховатись, проживати;
— і офіс із цілодобовимі світлом, гарячою водою, інтернетом, теплом, в який доречі запрошуються ВСІ охочі з інших IT компаній, а також родичі, друзі колег;
— це нескінченні волонтерські ініциативи серед співробітників і взаємопоміч (цивільним, війсковим, дітям (за пропозицією нашого кофаундера компанія закупила планшети діткам, в яких нема змоги навчатись віддалено — це ліше малееееесенький приклад, який я згадала, а їх не злічити — автівки для ЗСУ, тепловізори, ліки, генератори, зарядні станції, старлінки та багато іншого!)
Поміж іншого, вищезгаданий кофаундер, який не вибирав місце народження, і лише тому отримав російське походження і НЕ проживає на териториї росії, вивчає українську і досить непогано вже нею володіє — просто в знак своєї підтримки.

Компанія не сплачує податки у росію і не наймає росіян, які знаходяться там або якимось іншим чином причетні до фінансування війни/ сплати податків у казну мордору.

Враховуючи все це, мені боляче читати статтю і коментарі, в яких мене (так як я там працюю) називають ненормальною? Окрім усіх жахів війни, які я і без того переживаю і роблю все можливе, щоб вона скоріш скінчилась, мені в додачу бажають «Нехай вам у снах приходять люди, вбиті і закатовані москалями», а екс-колега пропонує вийти у вікно?...

Viktoria Ivanova, давайте повернемось до теми де компанія наймає московитів й поясніть це, а потім вже розповідайте про свої досягнення.

Компанія не сплачує податки у росію і не наймає росіян, які знаходяться там або якимось іншим чином причетні до фінансування війни/ сплати податків у казну мордору.

В соцмережах компанії стабільно публікуються звіти із квитанціями, якщо вас цікавлять цифри «Взагалі, скільки Провектус зробив для допомоги Україні та Українцям?»

Всім співробітникам, які наразі в ЗСУ збережено зарплатню (мовчу про допомогу по запитам війсковим підрозділам, це само собою)

Сподіваюсь, на ваше питання відповіла.

Якщо ви уважно придивитися до скріншотів то побачите що ваша працівниця московитка навідується в московію-росію, ймовірно далі просто перестане це публікувати в соціальних мережах.

Тобто компанія наче проукраїнська і підтримує співробітників, але забороняє будь які публічні обговорення війни, в той час як їхнім співробітникам падають ракети на голову? Можете дати відповідь на просте питання — Provectus співпрацює з росіянами чи ні?
По пунктам зі скрінів вище:
-Компанія називає перевірку ставлення до війни в Україні «дискримінацією»
-Хантить росіян і взагалі вважає роботу з ними доцільною і можливою.
— Компанія прямо говорить українським співробітникам " Ми будемо хантити росіян. Не подобається — звільняйтесь. В нас така політика".
Клас, офігенна підтримка під час війни! І ви після цього стверджуєте, що компанія проукраїнська?

Офтоп:

офіс із цілодобовимі світлом, гарячою водою, інтернетом, теплом

— є в кожної притомної айті компанії бай дефолт, що ви цим хотіли сказати?
Волонтерські збори теж бай дефолт зараз в абсолютно у всіх айті компаніях, дуже багато компаній допомагає з релокацією, etc. А ще в нормальних компаніях не співпрацюють з руснею, бо це повний зашквар. Уявіть собі.

Даю відповідь на просте питання, так як усе інше, що ви написали — субєктивні висновки і не поважлива манера діалогу, уявіть собі)

Так (по кольору паспорту не розрізняють, по відношенню до війни проти України — розрізняють)

Що ж до вашого офтопу — не у всіх компаній є функціонуючі офіси, здається це не новина ще за часів ковіду. Що хотіла цим сказати? Що люди це цінність у компананії, допомога надається.
Я би не була такою впевненою оперуючи поняттями «абсолютно, всі», бо я знаю декілька компаній де війна війною, а бізнес по розкладу (і ні офісу, ні волонтерских ініціатив — а це доволі таки як ви кажете «притомні» компанії).
Все одно дякую за увагу до мого коментаря, але з вашого дозволу на цьому я дискусію закінчу, бо все, що вважала важливим вже висловила.

по відношенню до війни проти України

Відсутні будь-які заяви від вашої працівниці московитки стосовно війни московії-росії проти України, навіть у ваших позиціях відсутні висловлювання «росія веде війну проти України».

Ви назву росія ви пропускаєте, як в коментарях на DOU, а ваше керівництво на скрінах пропускає.

Даю відповідь на просте питання,
Так (по кольору паспорту не розрізняють, по відношенню до війни проти України — розрізняють)

Тогда еще один простой вопрос- как по Вашему, во время Второй Мировой войны, если совковое юрлицо нанимало бы немцев, к тому же восхищавшихся в это время своей страной и поддерживающих с ней связи, сколько бы прошло времени от найма к вынесению приговора об измене?
Или было достаточно немцу тогда сказать «не все так однозначно» как вот на днях пропагандоны с телеканала Дождь в Латвии, и он принят?
Единственная форма сотрудничества с орками сейчас может быть только в форме принудительных работ по восстановлению инфраструктуры под дулами автоматов, как и немцев в свое время. Любой, кто с ними сотрудничает на рыночных условиях, должен быть со статьей.

Можу припустити, що Вікторія вам не відповість, бо котик не може у полеміку, котику таке складно і взагалі в нього лапки:) Тут головна мета відбілити компанію і написати, що вони не зовсім звірі, а навіть надають своїм працівникам можливість їздити в офіс і дозволяють збирати на тепловізори. Як то кажуть, а моглі би і ножичком полоснуть. Не цінують люди свого щастя.

За совковое юрлицо не скажу. Но вот видел фильм, где 2 женщины (мать и взрослая дочь) приехали работать на ферму в Австралии во время той войны. Их статус — немецкие евреи, лишённые гражданства по нюрнбергским законам, причём мать себя считала немкой иудейского вероисповедания. Ничего хорошего из этого не вышло. Мораль сей басни: формальное гражданство и то, кем человек себя считает, очень часто может не совпадать.

Оце

де війна війною, а бізнес по розкладу

— це ж і є про вашу компанію) В мене до вас лишилось тільки одне питання — а на що ви ще готові за теплий офіс?) Навіть страшно уявити)
Ну і ви власне написали головне — так, Provectus працює з росіянами і вважає це ок. Ну добре, будемо знати.

Я би не була такою впевненою оперуючи поняттями «абсолютно, всі», бо я знаю декілька компаній де війна війною, а бізнес по розкладу (і ні офісу, ні волонтерских ініціатив — а це доволі таки як ви кажете «притомні» компанії).

Прохання. Список імен — в студію.

А хто може підказати з представників Provectus, коли почалася війна?

Компанія не сплачує податки у росію і не наймає росіян

После этого должна быть точка.

(за пропозицією нашого кофаундера компанія закупила планшети діткам, в яких нема змоги навчатись віддалено — це ліше малееееесенький приклад, який я згадала, а їх не злічити — автівки для ЗСУ, тепловізори, ліки, генератори, зарядні станції, старлінки та багато іншого!)

Еще бы кофаундер не финансировал ракеты на голову деткам и не наносил бы моральный урон обществу, работая со врагом, то вообще был бы лапочка. Все ровно что оркам купить одну условную ракету, а ВСУ 20 и считать что все норм- совесть в порядке.

А Андрєй не розповів як він на початку цього року прийняв рішення залишитися в компанії та маючі на руцях офер від іншої? Чи він тоді не знав про її фаундерів?
А розповів про те як він робочий ноутбук «задонатив до воєнкомату»?
А розповів що послал «на х#й» тіммейта за коментарі на код рев’ю?
А може про те що не підтримав ініціативу по збору коштів на донати та не конвертнув жодного вихідного на користь волонтерських зборів?
@DOU Гарний клікбейт! А де перевага до росіян?
Взагалі, скільки Провектус зробив для допомоги Україні та Українцям? А Андрєй що робить? Розвалює шарагу з якої турнули бо «обідно»? І насрати на колег з Укрїни? Ну таке...

Vladimir Kucher, ми дізнались що Андрій також грішний.

А тепер давайте повернемось до основної теми.

Компанія Provectus на словах підтримує Україну, але наймає московитів-росіян, щоб ті платили податки в московію-росію, яка далі буде використовувати кошти на тероризм. З цим погоджуєтесь?

Взагалі, скільки Провектус зробив для допомоги Україні та Українцям?

Вже були історії, як компанії приписували собі досягнення, а насправді просто піарились без жодних внесків.

А може про те що не підтримав ініціативу по збору коштів на донати та не конвертнув жодного вихідного на користь волонтерських зборів?

1) Дуже цікаву тему ви підняли
1.1) А чому працівник має долучатись до волонтерських ініціатив саме конкретної компанії?
1.2) Волонтерство — це власне приватна активність кожної людини. Чому компанія трекає (бо як би ви ще про це дізнались) таку активність своїх працівників?
2) Про конвертацію, дуже цікава тема. Розкажте умови? Що мали зробити працівники, що компанія, хто що отримував за це?

Хосподи, Вова, ти настільки жалюгідний.
«Початку цього року прийняв рішення залишитися в компанії та маючі на руцях офер від іншої» — що це має про мене казати? Що я використовую можливості для збільшення того, заради чого працюю?
«А розповів що послал „на х#й“ тіммейта за коментарі на код рев’ю?» — Хто тут ще викривляє факти... Я написав, що комент з рів’ю «***ня», бо там
Я: «Навіщо нам використовувати deepColne, якщо його можна замінити JSON.parse(JSON.stringify())»?
Рев’ювер: «Теж саме можна сказати про Angular)»
Я: «Не треба нести хуйню, будь ласка!»

Вибачайте, на мою думку, це порівняння дуже тупе. А цей тіммейт послав мене першим. Я би надав скріни цього діалогу, а вони в мене є :) Але це немає відношення до ситуації, і в мене є надія, що з того часу рев’ювер порозумнішав.

«А може про те що не підтримав ініціативу по збору коштів на донати та не конвертнув жодного вихідного на користь волонтерських зборів?» — Так, взагаліто, конвертнув. Але після всієї цієї ситуації, попросив відкатити. Бо, довіряти гроші людям, наймаючих московитів вважаю безглуздим

«@DOU Гарний клікбейт! А де перевага до росіян?» — При суперечливій ситуації компанія стає на бік росіян, очевидно, ні?

«Розвалює шарагу з якої турнули бо „обідно“» — так мене і не турнули, ні? Я наче сам пішов. І так, мені «обідно», що ви не хочете розуміти, як допомагаєте московитам

«І насрати на колег з Укрїни? Ну таке...» — Як я сказав, своїми діями ви допомагаєте московитам, ваш добробут для мене більше не в пріоритеті

Андрєй

— Я «Андрій». Чи така вправна спроба наблизити мене до малоросів?

До речі, зауважте. Саме цей менеджер намагався мене заткнути шантажуючи зарплатнею.
Його кваліфікація взагалі викликає сумніви:
Спілкуватися не вміє:
1. Одразу звинувачує працівника та переходить до погроз
2. На прохання «Давай я тебе ніяк не буду провокувати і ти мене» відповідає «Я не буду ни про что с тобой договариваться»
Інформацією не володіє:
1. Він не знав про домовленості підняти мені ЗП після випробувального терміну
2. Про озвучений підйом на початку року теж забув, довелося нагадувати

Боже, Вова, дякую що ти вліз! Я от ще згадав:
Нічого ж не плутаю, це ти якимось загадковим чином опинився у Вірменії? Так само як і Герасімов в Польщі? Вважаєш, що в тебе є якесь моральне право критикувати тих, хто залишився в Україні?

Компания с самого начала года рекомендовала собрать тревожный чемоданчик и готовиться к худшим последствиям, что собственно Алексей Герасимов и сделал. Когда все началось, не сложно догадаться, что выехал и вывез семью до того как границу закрыли. Зачем писать о том чего не знаешь? Лишь бы ляпнуть и обратить внимание на свою жалко существующую фигуру? Как там ноут в военкомате? Помог откупиться от повестки?

что собственно Алексей Герасимов и сделал

Це ж як бомбонуло :)
dou.ua/users/rain-pster
Коментарі 1
Був годину тому
Зареєстрований 3 жовтня 2014

Ого, глубокая аналитика среднестатистического тролебаса подъехала. Это ж как сильно Вас заинтриговала моя фигура. Мое почтение.

Хосподи,

выехал и вывез семью до того как границу закрыли.

ні — не очевидно, саме тому я не сказав це в форматі абсолютного твердження а

Нічого ж не плутаю,
загадковим

.

Сутність закиду була не в тому, а — «Якого чорта ви, сидячи в безпеці, заважаєте створити безпеку тим хто залишився в Україні?!».

Лишь бы ляпнуть и обратить внимание на свою жалко существующую фигуру?

— як можна побачити — ні, звернути на себе уваги я можу ефективнішими способами, лол.

Знаєте, я от тільки що зрозумів чому мені дорікають за военкомат. В мене мозок трішки інакше працює, я навіть не подумав, що моя дія може так сприйнятись. Дякую, що підсвітили. Якщо і хлопи в воєнкоматі це сприйняли так, то — дійсно, моє бажання допомогти спрацювало мені на користь в іншому форматі. Нуу, я не те щоб проти.

Тем не менее Вы пытались хоть и косвенно, но оклеветать мало известных вам людей не зная всей ситуации, выглядит как слабоумие на лицо не иначе. Если вы не смогли позаботиться о своём переезде заблаговременно, то это камень в Ваш огород и у Вас нет никакого права осуждать людей, которые спасали себя, свою семью и родственников. Общеизвестный факт — эмпатия распространяется в частности только на близких и родственников, как пример — мне в равной степени плевать на Вас как и Вам на меня. Сам же я нахожусь в Одесской области, чтоб у Вас не возникло бредовых идей о том, что я тоже сидя за бугром осуждаю людей оставшихся в Украине.

Особенно забавно выглядит со стороны как банальное воровство выворачивается в какой-то альтруизм в попытках что-то доказать и как ниже изложил некий DP, у Вас действительно был полный «флеш-рояль», но вы предпочли вывалить всё грязное бельё, нарушить NDA, обделаться и как итог получить за это по заднице. Поступок молодого и недалёкого человека, вы разве что себе репутацию в будущем испортили. Для бизнеса вы будете как пороховая бочка с возможным рецедивом подобной ситуации, только уже о другой компании, натура вы судя по всему тонкая, вдруг кто-то в туалете не смоёт и очередная статья на DOU попадёт.

Хоч ваш тон ні в якому разі не налаштовує на конструктив, я заголом і більшості інших, всеж:
Добре, ви праві, це можна сприйняти як спробу оклеветати Олексія Герасімова. Тож зроблю те, шлях до чого підготував заздалегіть:
«Пане Олексію, вибачте що обурив Вас своїми підозрами. Іншого швидкого шляху з’ясувати контекст я не бачив».

никакого права осуждать людей, которые спасали себя

Цей аргумент в повітря. Свою мотивацію я вже описав, читайте уважніше.

нахожусь в Одесской области,

І як воно? Подобається сидіти без світла через таких як Озлер, чи не вбачаєте закономірності?

банальное воровство

Для початку розберіться з терміном «крадіжка»

некий DP

Дійсно, як так сталося, що частина тих хто підтримує provectus це аноніми? Сормно за свою позицію?

Поступок молодого и недалёкого человека

Точно не вам когось судити по розумовим здібностям спираючись на ейджизм

рецедивом подобной ситуации

Так, мене не наймуть любителі московитів, це один з позитивних наслідкіх

вдруг кто-то в туалете не смоёт и очередная статья на DOU попадёт.

Як я вже зазначав, обожнюю примітивні аналогії. Якщо для вас проблеми «кто-то в туалете не смоёт» і посіпання московитам на одному рівні, то краще замисліться про власні розумові здібності.

І як воно? Подобається сидіти без світла через таких як Озлер, чи не вбачаєте закономірності?

К счастью я позаботился, о том, чтоб не сидеть без света. Очень жаль, если и тут у Вас не вышло.

Дійсно, як так сталося, що частина тих хто підтримує provectus це аноніми? Сормно за свою позицію?

Не вижу никакой связи со мной. Я нигде не упомянул о поддержке Provectus и Ваше израненное эго снова пытается дорисовать то, чего нет. Непонятно о какой позиции идёт речь, я её нигде не упоминал и вы снова пытаетесь мне приписать то, чего нет. Регистрация происходила на этом ресурсе с использованием моего личного ящика (который создавался ну лет 10 назад точно) и я не видел необходимости вписывать своё личное имя. Если Вам жизненно необходимо познакомиться, ящик для связи — [email protected]

Як я вже зазначав, обожнюю примітивні аналогії.

Сомневаюсь, что более глубокую аналогию Вы в состоянии переварить. Публично Вы уже показали свои навыки.

Откровенно говоря никакого конструктива здесь не заметил. Этот пепел через пару дней потухнет, а Вы снова станете NoName. Сакральный смысл сей статьи больше похож не на попытку доказать, что Provectus внезапно полюбил москалей, а на то, что UserName был уволен за свои деструктивные действия, UserName обиделся и решил об этом заявить. Если бы вас действительно волновала ситуация в стране, а не собственная шкура, то все свои «свободные» силы вы бы могли потратить на ту же помощь например соседям, которые сидят без света и без возможности зарядить девайсы, а не на сотрясание воздуха.

Тут я откланяюсь, спасибо за потраченное время, но далее тратить своё я нахожу непозволдительной роскошью. Всего Вам хорошего и замечательного :)

Так-так, вже цікавіше.

пытаетесь мне приписать то, чего нет.

Суть вашого пасажу це дискредитувати мене, те саме що зараз робить provectus. Ви допомагаєте їм так само, як вони допомагають московитам.
Мене тішить ваше лицемірство, з чого ви взяли, що в мене?

Очень жаль, если и тут у Вас не вышло.
вписывать своё личное имя.

Так, це і є анонімність. Тобто, ви не вбачаєте за потрібне, щоб слова асоціювались з вашою особистістю. Єдина причина для цього — сором.

Сомневаюсь, что более глубокую аналогию Вы в состоянии переварить

Нуу, це ще один факт до

замисліться про власні розумові здібності

Бо як ви дійшли цього висновку думаю буде цікаво не тільки мені. Але ж ви вже дали задню, бо й самі знаєте, що обгрунтувати не зможете, жалюгідно.

Этот пепел через пару дней потухнет,

Заб’ємося на 100$, що не потухне?

UserName был уволен за свои деструктивные действия, UserName обиделся и решил об этом заявить.

Абсолютна та сама риторика, що і в Кучера. + В банку підтримки provectus’а

Йдемо до мякотки:

[email protected]

GCN — це Чорноморськ. Я теж в Чорноморську.

например соседям, которые сидят без света и без возможности зарядить девайсы, а не на сотрясание воздуха.

З чого ви взяли, що я не допомагаю сусідам?

На підставі чого роблю припущення, що ви мене знаєте і раз ваш стиль настільки агресивний, то я вас чимось образив, тобто:

UserName обиделся и решил об этом заявить.

Чим саме? І раз ми в мешкаємо в одному місті, можете висловити своє невдоволення мені особисто.

Тем не менее Вы пытались хоть и косвенно, но оклеветать мало известных вам людей не зная всей ситуации, выглядит как слабоумие на лицо не иначе.

Цікаво, як «потужний розум» дійшов до такого логічного ланцюжка?)
А текст про те що автор ноутом відкупився від повістки, це не наклеп? То виходить ти також, цейво?))

Ну і зашкварний менеджмент в цій конторі)

Как может ЕМ вообще такое писать??!!
Да за такой ответ даже во внутреннем чатике нужно гнать ссаными тряпками.
Твой уровень конфликт-менеджмента где-то на уровне базарных бабок (т.е. чуть ниже плинтуса)
Да наймите хотябы консультанта, который сможет подсказать как вести себя в кризисных ситуациях!
Єто же позор!!
Причем не только для компании, а для всей индустрии!

Как может ЕМ вообще такое писать??!!

Зате тепер питання про найм росіян вже не так цікаве, к рівень компетентності ЕМім в Provectus :)

дуже посміявся з того, що ви зневажливо назвали тс «Андрєй», хоча він підписаний як Андрій, в той час коли ви підписані як Владімір

Ох, найс зашквар, інжинірінг менеджер)
Ясно, десятою дорогою таку контору)

Ви не згодні з тим, що блокуючи дії, які ускладнюють життя московитів, ви збільшуєте свої шанси померти?

Ще одна супер аналітика, яка не буде працювати в реальності. Може я дійсно в чомусь помилився, вибачайте, це мій перший досвід заколоту.

і так всі були згодні

З чого зроблений цей висновок? Були згодні ті, хто звернув увагу на скріншот, як бачимо настрої у більшості пасивні чи протилежні.

дати можливість керівництву виправити це з ніби власної ініціативи.

Так в них і була ця можливість, уважніше дивіться як розгортались події і уважніше читайте пост, на який посилаєтесь

багато говорити з людьми тет-а-тет без тиску.

Так я і говорив з тим, хто захотів, результат я описав

не виходити на рамки повноважень дева і не вказувати як працювати іншим департментам

Стало очевидно, що рекрутмент сам не вивозить, вони навіть не бачать проблеми. Тим хто її підсвічує (ініціатором був не я) м’якенько пропонують відвалити. Керівництво це підтримує і пропонує фактично нічого не змінювати.

всіх вибісили

Ну таа, то все я винен, хто б сумнівався

розробили теорію де українців і росіян міряють за однаковою шкалою і однаковими ознаками

Так шкала дійсно однакова, форма універсальна, її можна застосувати до будь якого конфлікту, абстрагуючись від нашого сьогодення

агітатор вищий за воїна

Подобається чи ні, фактично, так і є. Один агітатор створює величезну кількість воїнів. Яка вірогідність початку війни ще в 2014, якщо б не працювала московитська пропаганда?
Був би в Україні такий спротив, якщо б в найкритичніший момент президент не показав стійкість ? Якщо б головнокомандувач не виявив впевненість і не звітував про успіхи? Якщо б проУкраїнські діячи не закликали вірити в ЗСУ?

запропонували давати якійсь очки колегам і новачкам і проходити фільтрацію.

Так, це називається к-о-н-к-р-е-т-и-к-а, а не абстракція «поділяє наші цінності». Від неї можна відштовхуватись при прийнятті і оцінці рішень.

маніпулювали

Вкажіть на конкретний приклад. І навіть якщо так, то й що? Маніпуляція це лише інструмент, якщо вона і була, то її кінцева ціль очевидна.

виходили на рамки повноважень,

Ем, залишаючись в рамках своїх повноважень я би нічим не відрізнявся від пасивів

ставили ультиматиуми

То не був ультиматум, Володіна сама мене спитала — я відповів

від вас відвернулися навіть ті колеги, що були згодні з тим, що росіян хантити не можна

З чого цей висновок? Такого не було. Як я написав, більшість просто не воліла нічого робити, одна людина пішла в протидію, але після натяку на це повернулася назад. Були запропоновані менш ефективні варіанти я описав чому вони є такими. Бо який сенс в напів заходах, коли можна зробити більше витративши менше?

росіянка працює в провектус, ви ниєте про

Для початку розберіться, що означає слово «нити»

щось протилежне.

Так, зараз все горить. Після того як дотліє мета буде досягнута. Ті хто побачили полум’я адаптуються і не будуть робити подібного.

Я не буду казати куда вам виходити за вашою ж логікою

Ну чого ж, скажіть, мені цікаво.

бо тіки конч можетаке написати і помислити.

Ем, так ви наче як вже «помислили». Це такий цікавий мазохізм? Самі зізнались, що кончений?

Можливо ви і праві. Поясню як все це сприймалося з мого боку. Відкриємо копилочку розриву шаблонів.
Знаєте, я коли побачив той перший скрін, то підвис на пару секунд. На мою думку всім мало бути очевидно, що наймаючи таких Озлер ви прямо протидієте самі собі. (+1)
Те що рішення захищає український hr, у якої родич на фронті (+1)
Те що деякі співробітники підлизують обом сторонам (+1)

Спираючись на кількість обурливих смайлів під скріншотом і лайків під моїм постом зробив припущення, що громаду треба підштовхнути та дати спроможність висловитись, коли це здаватиметься менш ризиковим, бо основний урон відтягнеться на мене, як на автора.

Я чомусь був впевнений, що більшість просто сором’язлива, з подібними до Озлер 100% ніхто працювати не хоче. Але всі розуміють, що московитів наймати не припинять

так як керівництво там росіяни

Тож, як висловився пан Палапа

костилів як донат в ПЖ

Що і стало найменшим задовільним варіантом, який враховував би і бажання no russian descrimination керівництва

Після пропозиції фільтрації, я очікував, що її підтримає, як мені здавалося, найбільш зацікавлена група, ті кому подібні індивіди є по суті антонімами — волонтери. Але цього не сталося, жоден волонтер не висловив свою думку під постом. Не пам’ятаю точно, один чи два підтримали смайлами (+1).

Та маячня шо несли під постом і тет-а-тет:
1. Менш ефективні варіанти — підписання документу
2. Нічого не робити
3. «Все не так однозначно»
4. «Ой, это будет выглядеть как ‘заплати или не возьмем на работу’ »
5. Дискримінація
6. Просто «проти»
(+6)

Ціль керівництва, після намагання скорчити дурників та безгрунтовних обвинувачень в мій бік, вже стала зрозумілою.

В мене склалося враження, що можливо люди не можуть розставити ваги, через шо в них самих в голові дисонанс, через який вони не в змозі обрати сторону. Тож я вирішив спробувати надати їм ці ваги в конкретній універсальній формі.
Відгуки під документом ви самі бачили (+1).

Мене здивувало те що український менеджмент став на бік керівництва та намагався просто відвести фокус від проблеми пасажами:
1. «Давайте все залишимо на ЗСУ»
2. «Не називайте русню руснёй, мы все пошли от Руси, так что мы оскорбляем и себя» — це якась з форм «братній народ»?
3. Шантажем і погрозами
(+3)

Сумарно — 14 розривів. Після цього мені дуже хотілося озвучити і ба більше зробити, щось набато гірше ніж запропонувати напрям вікна. Тож я дозволю собі розкіш висловити колишнім колегам свою тотальну зневагу хоча б у такій формі.

Якщо ви знайдете того, хто схендлив подібну ситуацію краще, то дайте знати, я залюбки повчуся.
Вважаю, що мій сценарій ще є досить задовільним варіантом. Досить легко уявити набагато менш ефективні.

А на пропозицію: «Подумайте, що ви самі зробили не так» — Відповім — «Моєю помилкою було вважати людей навколо рівнем себе, що вони можуть зрозуміти сутність, коли наданий повний контекст». Виявилося ні — треба діяти як примітвна пропаганда, давати максимально простий контекст фіксуючи його позитивними емоціями. Бо більшість вірить в

інфантильний ідеалізм, так мислять діти.

Але бляха, «Кенселіть русню!» і так лунає з кожного чайника. Якщо це просто почати кричати, то

Видно же, чел поехавший наглухо.

Ну і моє питання до Вас:
Якого чорта це маю робити я?! Як ви висловились, звичайний дев. Я не політик, чому я маю доводити начебто очевидне, те концентрація чого в нашому інфополі і так надзвичайно висока?

Читая этот тред можно прийти к выводу, что у автора распухшее чсв, раз он считает свой уровень достаточно высоким, чтобы люди ровнялись по нему, а так же считает себя избранным если может "

спробувати надати їм ці ваги

И все должны перед ним отчитаться как и когда выехали за границу

И все должны перед ним отчитаться как и когда выехали за границу

Мені ніхто не повинен звітувати. Але якщо робляться нападки зі спробою мене дискредитувати, то те саме отримаєте у відповідь.
Озвучу свою позицію щодо виїхавших, щоб надалі не було запитань:
Будь хто має право убезпечити себе доступними способами. Сам факт легального виїзду я розумію і не засуджую. Але при цьому ви втрачаєте моральне право заважати тим, хто намагається убезпечити себе залишаючись в Україні.

можно прийти к выводу, что у автора распухшее чсв

Цікавий висновок. Вважаю, що думка базована на конкретиці набагато вагоміша, тої що базована на абстракції. Якщо є змога комусь допомогти якісніше грунтувати свою думку, чому б це не зробити? Я подібного очікую і в свою сторону.
Хіба це робить з мене «избранного с распухшим чсв»?
Чи на вашу думку краще просто жалітися на дурників навколо? Чи може людяніше бути абсолютно темним створінням, безпідставно поливати брудом персоналії тих, хто не згоден?

Ретельніше подумав над вашим проханням й дійшов висновку, що доречніше буде все ж прибрати.
Затягнулося, але краще пізно ніж ніколи.
Дякую.

Тобто

Provectus

хантить росіян і навіть цього не соромиться? Коли їх кенселить вже весь цивілізований світ? Судячи з прізвищ кофаундерів, їхнього стилю спілкування і найму росіян — це московська контора під українською обгорткою.
Бажаю цим товаришам фінансового неуспіху, санкцій, репутаційних втрат і усіляких негараздів. І щоб нормальні люди з ними просто не співпрацювали ніколи. Нехай вам у снах приходять люди, вбиті і закатовані москалями.
Люди, які там досі працюють — ви ж фактично працюєте на москалів, вам ніде не тисне?

«Таке чуство, шо якесь Бог десь наказує нас за шось» ©

Підписатись на коментарі