Теорема CAP у супермаркеті
Знайшов баг на касі у супермаркеті Novus. Якщо світло на районі вимикається під час друку першого маленького чеку, то на телефон приходить сповіщення про успішну оплату і тому тебе відпускає додому з покупками навіть покликаний спеціально для перевірки старший касир. А вночі приходить карієс SMS про відміну списання коштів, тобто уся гулянка за рахунок закладу.
Перше питання: що це за керування транзакціями таке? Якщо вже списало гроші, то списало — нашо тоді потім все відміняти? Тим паче, що є чек, згідно якого оплата нібито пройшла. Чи можна так само зняти гроші в банкоматі та витягти його з розетки, щоб він все «скасував»?
Друге питання: що з тим робити? Один менеджер з банку сказав, що робити нічого мені не треба. Інша менеджер сказала, що можна спробувати допомогти супермаркету знайти відхилену транзакцію за часом та сумою.
PS: Завітав до того супермаркета, в результаті знайшли мій чек, зробили копію, потім на інфокасі по тій копії у ручному режимі створили ще одну копію для оплати і я її оплатив.
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів