Вакансій стає менше, вимоги до кандидатів зростають. Аналітика Djinni

Djinni порахували, як змінюються вимоги до кандидатів у вакансіях.

Частка вакансій, які вимагають 5+ років досвіду зросла за рік майже вдвічі, з 14% у листопаді 2021 до 24% зараз.

Схожа картинка з англійською. Частка вакансій, де вимагається хоча б Upper-Intermediate виросла за рік з 38 до 60%.

Найми кандидатів без досвіду

Порахували аналітику по найму для кандидатів з досвідом роботи менше одного року або без досвіду.

Таких наймів за останні півроку зафіксовано 859, близько 150 на місяць. Медіанна зарплата таких наймів — 500 доларів, 90% наймів потрапляють в діапазон $300-900.

Після 24-го лютого частка таких наймів впала з 16% до 12% — в кризові моменти зазавичай компанії віддають перевагу більш досвідченим кандидатам.

Англійська суттєво підвищує шанси на найм — більше половини наймів мають англійську на рівні Upper-Intermediate або вище.

$4k — медіана для кандидатів 5+ років досвіду

Порахували зарплати по підтверджених наймах у листопаді. Зарплати збільшились для всіх, крім кандидатів 5+ років досвіду.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

коли будуть результати грудневого зепешного опитування 2022? уже січень 2023

Не зустрічав ще жодного найму без досвіду роботи. Як мінімум вимагають рік комерційного досвіду для джуна

Коли я працював в Україні 17 років тому, то у всіх лідерів ринку були курси на 3-6 місяців, куди брали без досвіду і навіть платили стипендію. А після курсів переводили в штат.

Частка вакансій, які вимагають 5+ років досвіду зросла за рік майже вдвічі

2262 в початку, 2473 в кінці — це «вдвічі»?

Частка ж в відсотках вимірюється, а не в штуках.

А, ну формально якщо ділити синьйорні/всі в кінцях графіка, то двічі.
Якщо просто дивитись — то їх майже стільки ж, просто порізали джуно-мідлові в кількості.

— ФРС США підвищила процентну ставку на 0,5%, прогнозуючи гальмування економічного зростання
delo.ua/...​icnogo-zrostannya-408185

— Буде жорстка посадка. Нуріель Рубіні
nv.ua/...​anni-novini-50289621.html

Якби ще показали сезонність, бо зараз восени завжди кількість вакансій падає

я розумію що війна і все таке, але про наш ринок можу сказати тільки — фу, ну і жлоби)) хочуть багато, а пропонують мало.. Давно забив на них і шукаю роботу закордоном зі своїм апер інтермідіет- нахіба мені ці аутстаф компанії-прокладки між мною і роботодавцем.. щоб брали 30-50% від моєї зп?

Проблема в тому що далеко не всі великі компанії готові самостійно вишукувати потрібних спеціалістів і займатись оформленням відповідно до їх локації, їм набагато зручніше звернутись до прокладки і сказати хочу 200 інженерів.

підкажіть будь ласка, на яких сайтах шукаєте?

в основному зараз це лінкедін — додаю в контакти чуваків з-за кордону по своєму профілю і пишу пости англійською — типу бла-бла наклепав тут прототип чи пройшов курс від тих чи інших і відосик пишу щоб показати. Здебільшего мене знаходять а не я.

Я зараз усюди шукаю, хоч напряму хоч в галерах.
Хз скільки вони від мене косять, але явно не 30% і точно не 50% (рейт вище медіани з графіків)

І як вони зараз до виключення світла ставляться? Глобал лоджик то генераторами і старлінками офіси обліпив, звіт заказчикам прислав що все під контролем, заказчик спить спокійно. А вот з індивідуальними удальонщиками не так все однозначно зі сторони заказчика.

Цікава статистика, але є кілька питань:
1. хотілось би побачити статистику за 2-3 роки щоб враховувати сезонність при формулюванні висновків
2. «вимоги до кандидатів зростають.» не дуже відповідає правді так як англійська це не 100% вимог + частка up-int+ реально зросла але не за рахунок власного росту а за рахунок зменшення попиту на int (можливо повязано з першим графіком), а сам up-int+ не змінився майже взагалі.
3. «вакансій стає менше», але якщо поглянути на зарплатний графік то бачимо лише позитивну динаміку, а зарплати формуються по принципу попиту та пропозиції

Тому все ж таки сподіваюся на вихід з цієї рецесії та залучення нових проектів в Україну❤️🇺🇦

Я вважаю, якщо буде блекаут в Україні на місяцок, то дуже багато компаній скажуть: «just business, nothing personal» і перейдуть до індусів та в інші більш спокійні і стабільні регіони.

Підписатись на коментарі