Інструмент для перевірки SMTP з’єднання онлайн

Доброго дня, шановна спільното!

Мене звати Лєра. Я хочу поділитися з Вами сервісом, який наша команда розробила за численними зверненнями клієнтів, і вирішила поширити у вільному доступі. Я працюю менеджером з розвитку продукту для автоматизованих імейл-розсилок, зокрема, по SMTP. І частенько до нас у службу підтримки писали користувачі, яким не вдавалося налаштувати сервер, і потрібно було методом «наукового тику» вгадувати, у чому ж може бути причина, перебираючи численні варіанти.

Це забирало багато часу, тож один із ініціативних колег вирішив зробити внутрішній інструмент для проведення тестової SMTP сесії, що відображала логи і відповідні помилки. Позаяк нам здалося, що такий сервіс може бути корисний багатьом користувачам, ми вирішили оформити його в привабливий візуальний інтерфейс, і представити широкому загалу. Адреса сервісу — smtpdebug.com.

Сервісом можна користуватися безкоштовно без реєстрації, додатково є доступ до розширених функцій, якщо увійти в систему. Сподіваюся цей сервіс буде корисний спільноті DOU, оскільки багато хто працює з налаштуванням електронної пошти.

Буду рада будь-яким відгукам, бо на даному етапі нам дуже цінно отримати зворотній зв’язок щодо того, наскільки це зручно, і чи є якісь нюанси або побажання по функціоналу.

Дуже дякую.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

не вдалося відправити, діє обмеження до 10 відправлень на год, а як змінити невідомо

Володимире, дякую за Ваш коментар! Дійсно, з міркувань обмеження можливого зловживання сервісом зі сторони спамерів, ми обмежили кількість доступних для незареєстрованих користувачів сесій до 10 на годину. В той же час, якщо ви пройдете просту й швидку реєстрацію й увійдете в акаунт, зможете здійснювати до 30 сесій на годину

а шо ламповый телнет уже не пашет?

Поделитесь ссылочкой, пожалуйста?
А то я не уверена, что наше решение идентичное

www.mail-tester.com

P.S. Щас бы свои креды на неизвестный сайт отправлять.

Ух ты, спасибо!
Жаль, что мы не знали об этом сервисе раньше, когда вкладыали ресурсы в свой :(

Однако, теперь все же нам предстоить придумать, как его сделать полезным для аудитории, раз уж работа была проделана...

Переделайте его в инструмент для автоматизации активации AMP?

Звучит, как отличная идея (при чем, в обоих смыслах — отличная, потому что хорошая, и при этом отличная от той, что мы задумали именно в этом инструменте))), и я непременно поделюсь ею с коллегами, если Вы мне любезно чуть подробнее объясните, что именно имеете ввиду :)

Андрей, поделилась с коллегами Вашей рекомендацией относительно

www.mail-tester.com

— пришли к выводу, что мы все же несколько разные задачи решаем. В то время как mail-tester оценивает письмо, которое было к ним доставлено, мы помогаем увидеть проблемы на том этапе, когда его не удается даже отправить, что обычно полезно при настройке отправок через сайт или приложение.

В то же время, буду очень признательна и за Ваш совет касательно того, каким образом мы могли бы сделать инструмент таким, что вызывает больше доверия. Ведь чувствительные данные мы все же вынуждены запрашивать, чтобы в точности вопроизвести SMTP сессию пользователя и показать логи, однако сейчас, благодаря Вам, Олегу и Владу понимаем, что надо дать пользователям обоснованное чувство безопасности при этом.

На перший погляд insecure by design. Навіщо комусь давати свій аккаунт від почти? Як буде впевненим що не буде витіку даних?

А ще існує mxtoolbox.com/diagnostic.aspx

Олеже, дуже дякую за Ваш коментар!
Уточніть, будь ласка, що саме в дизайні викликає враження недостатньої надійності?

Щодо безпеки даних, які передаються, то ми гарантуємо їх безпеку, адже забезпечуємо захищене з’єднання, і ніде не зберігаємо ваші логін і пароль від серверу, тощо.

Стосовно MX Toolbox — дійсно, існує низка готових схожих рішень, у той час як ми намагалися створити більш функціональне, і в той же час зручне, яке дозволяло би виявити проблеми в з’єднанні не тільки на стороні серверу відправника, а й можливі помилки у введенні даних доступу, тексті чи темі листа, і таке інше, що дозволяє детальніше зрозуміти, чому, наприклад, якийсь конкретний лист може не доставлятися

А як ви це гарантуєте ? Можна дізнатися ?

Залежить від того, які саме гарантії вам потрібні :)

Зі своєї сторони, ми декларуємо безпеку передачі даних на сайті, про це написано в одному з запитань розділу FAQ: i.imgur.com/tDoH9Vh.png

В той же час, я розумію, що Ваше зауваження слушне, тож була би дуже вдячна за більш детальні роз’яснення стосовно того, як ми могли би зробити сервіс таким, якому варто довіряти

Не робить фішинг може ? Чи у вас є сертифікат , що підтвердить , що ви це не робите , а не пару слів у faq ?

А , це все вирішує , в мене проблеми ще є з моїм банком , надіслати вам креди ? Ще можу qr на mfa

Владе, розумію ваші зауваження, вони резонні

підкажіть, будь ласка, що саме, на Вашу думку, вирішить питання довіри до сайту, й дать користувачам остаточне розуміння, що з фішінгом ми не маємо нічого спільного?

Гарний момент, дякую. Тільки от для сервіса, який ми хотіли зробити швидко доступним і безкоштовним для всіх, це трошки заморочно...(
Можливо, щось з точки зору контенту чи рекомендацій перевірених ресурсів/спільнот могло би підвищити довіру до сервісу?

HTTPS гарантує, що ніхто на шляху до вас не збере конфіденційні данні. А чим гарантується те, що ВИ САМІ не збережете і не використаєте ці данні? :-D

Цікавий момент, дуже дякую.
Підкажіть, будь ласка, що Вас могло би переконати в тому, що нам немає резону цього робити, і ми дійсно хочемо (майже) безкорисливо допомогти в вирішенні описаної задачі?

І, щоб бути повністю відвертою, пишу «майже» безкорисливо, бо, певна річ, нам хотілося би за рахунок цього інструменту привернути увагу певної частини користувачів до наших основних сервісів — імейл-розсильників, однак максимально невимушено, і точно вже без жодного фішингу...

що Вас могло би переконати в тому, що нам немає резону цього робити

Абсолютно нічого.

Немає ніякого механізму перевірки, чи зберегли ви ці данні, чи передали ви ці данні спамерам і власникам поштових ботомереж. Немає механізму перпевірки, чи зібрали ви email адреси і передали їх маркетинг-агенціям чи власникам баз даних для спамерів.

Хто може налаштувати збір введених користувачами даних? Навіть якщо взяти на віру добрі наміри самої компанії, це може бути будь-хто із ваших співробітників, свідомий злодій чи просто ображений на керівництво компанії.
Або хакер, який експлуатуватиме приховано дірку в адмінці цього сервісу чи сервера, де він хоститься.

наших основних сервісів — імейл-розсильників

Тим паче! Ви володієте сервісом поштових розсилок і хочете, щоб вам в якомусь ВАШОМУ сервісі просто так залишали не просто email адреси, а ще й адреси smtp-серверв та креди від них! Н — наївність :)

Щиро дякую за такі детальні роз’яснення

І в той же час я дуже перепрошую, бо однаково досі не розумію, як саме ми могли би позловживати отриманими даними, навіть якщо зберігали б їх (хоча це виключено, наголошую ще раз)

Із усіх наведених варіантів єдиним реалістичним мені ввижається той, що зі збором email адрес, одначе в наш час, знаєте, є куди більш популярні й імениті компанії, які можуть промишляти подібним, в той час як за потенційну базу такого вузькоспрямованого сервісу навряд би хтось і копійчину дав, бо, окрім імейлів, більше нема жодної інформації щодо того, хто за тими імейлами ховається — яка маркетологам з того користь? Таргетинг нульовий. Плюс до всього, в наш час треба бути навіженим, аби вирішити робити маркетингову розсилку по таким чином зібраній базі, бо це гарантоване потрапляння в спам чи під блокування, і тим можна лишень собі зробити гірше.

Шкода, що гідного рішення цього питання для нас немає, судячи з Ваших слів, і, виходить, очікувану конструктивну підтримку мені не отримати, як би не хотілося :(

Мені нігерійський мільярдер теж залишив усі свої статки , але каже проблеми з SMTP, хоче мої креди ,щоб відправити гроші

Пощастило ж Вам — мені от давно уже жодні нігерійські мільярдери нічого подібного не пропонують))

Владе, насправді, мені зараз є дуже цінна Ваша думка, хоч із сарказмом, хоч без :)
Як вважаєте, ось цей сервіс www.gmass.co/smtp-test більше вартує довіри? Якщо так, то що саме його робить таким, на Ваш погляд?

Ні. Давайте я вам дам сторінку , введіть свої дані карток обіцяю , що я з не перехоплює

Знаєте, я настільки по життю довіряю людям, особливо зараз, особливо нашим співвітчизникам, що, якби не контекст розмови, то, може, навіть і погодилася б)
Одначе це не зовсім конструктивно))

Чи Вам не здається, що занадто вже хитромудрий спосіб виходить — розробити цілий інструмент, аби виманити лишень дані SMTP серверу відправника?
При чому, в розділі «About Us» ми надаємо інформацію про те, хто ми є, звідки взялися, яка наша юридична особа тощо...

Я надзвичайно ціную будь-який фідбек і критику, одначе хотілося б таку, з якої можна потім вивести рішення, а не тільки вдало пожартувати :)

Дані смтп серверу це жарт ? Як ви взагалі взялись це робить , якщо ви не розумієте? Mfa на пошті , а ви робите фішинг. Хто робив аудіт , компанії ? Ви просто берете дані, і незрозуміло , що з ними робите. А мені кажете , що у вас є SSL cert

Владе, можливо, ми з Вами трошки різне маємо на увазі, хоча й говоримо наче про одне.

По-перше, хочу розставити всі краапки над «і» в тому плані, що, коли мова йде про налаштування автоматичної відправки імейлів по SMTP з якогось сайту чи додатку, ми не запитуємо дані для доступу до особистих чи робочих поштових скриньок безпосередньо, а логіном і паролем в даному випадку слугуватимуть відповідні дані, надані імейл-провайдером. Наприклад, у нас в UniOne це буде user_id або project_id і api_key або project_api_key, відповідно, тож із MFA це ніяк не перетинається.

До того ж, ми й самі рекомендуємо (в розділі FAQ) задля додаткової безпеки перед перевіркої встановити інший, тимчасовий код доступу (пароль або змінний АРІ ключ), а після виконання тестів повернути його назад.

Хіба це недостатній захист від фішингу?

Щодо безпеки даних, які передаються, то ми гарантуємо їх безпеку, адже забезпечуємо захищене з’єднання, і ніде не зберігаємо ваші логін і пароль від серверу, тощо.

Скажіть, чому користувач цього «сервісу» має бути задоволений просто вашою заявою, що ви не зберігаєте данні? :)
Показати вам сотні сторінок фішінг-«сервісів», де теж пишуть, що поштові адреси та данні кредитних карток, які «клієнт» вводить там — «ніде не зберігаються»?

Олександре, резонне запитання.

В той же час (можливо, я на цьому не дуже розуміюся, тож сподіваюся, що Ви тоді мені поясните, і це взагалі дуже допоможе мені в житті), хіба коли браузер зазначає, що з’єднання безпечне, і всі передані пароі, дані карток тощо залишаються конфіденційними, як ось тут

i.imgur.com/3Xf5lQt.png

то цьому немає віри?

Повторю тут.
HTTPS гарантує, що ніхто на шляху до вас не збере конфіденційні данні. Тільки і всього.
А чим гарантується те, що ВИ САМІ не збережете і не використаєте ці данні?

Підписатись на коментарі