Чому Укрпошта та МістЕкспресс — це горе нашого часу

Вітаю Вас, шановне панство!

Все, що я зараз згадав було ще до війни, а точніше до повномасштабного вторгнення рашистів в Україну. І виправдовуватися війною ані Укрпошті, ані МістЕкспрессу не вийде.

Кожного разу, коли доводиться отримувати щось поштою — в мене по спині збентежено бігають мурахи в холодних китайських шльопанцях. Звісно коли це не Нова Пошта.

Цю статтю я вирішив написати тому, що раз за разом буває вже не вистачає сил терпіти «сервіс» 70-х років в якому застрягла Укрпошта, та «сервіс 90-х» — в якому живе Міст Експрес, який вже, здається, називається просто Міст.

Розпочну мабуть з поганого — Укрпошти. І одразу ж живий приклад.

Приходить тобі СМС-ка, що твоя покупочка з АліЕкспресс вже знаходиться на поштовому відділенні. Ти, як людина працююча, вибираєш спеціальний день, який плануєш заздалегідь, бо відділення працює з 9:15 до 16:25, та ще й перерва з 12:45 до 14:30.

Звільнився з роботи раніше, приходиш до відділення і вже на підході намагаєшся вирахувати приблизний час очікування, бо ще здалеку бачиш чергу з радісних пенсіонерів та таких як ти, невдах, які звільнилися з роботи на годину раніше за тебе, щоб потрапити в чергу на три людини раніше за тебе.

Стоячи в черзі ти намагаєшся уявити, що можна робити з кожним клієнтом по 10-20 хвилин, і періодично споглядаєш на годинник, спостерігаючи як спливає час твого життя.

Потім, нарешті, якщо ти був достатньо вмотивований вистояти всю чергу — ти спостарігаєш як працівник Укрпошти, який роками культивував в собі повільність плавними рухами перебирає чотири величезні коробки, дві шухляди, та ще й кучу з просто на підлогу навалених посилок.

Але спостерігаючи це ти вже дізнався, що це не «посилка» і не «відправлення». Це Бандероль! І не дай боже ти наступного разу знов вимовиш слово «посилка». Всі працівники моментально кинуть свою роботу та почнуть вчити тебе, що це не «посилка», що це «бандероль».

Так, поки поза тебе стоять ще десятеро клієнтів (а це ще мінімум на годину-півтори), працівниця Укрпошти вже хвилин 10 шукає твою бандероль, стоячи рачки над кучами одноманітних пакувань. Звісно ж, не знаходить і йде у якесь секретне приміщення, даючи тобі ще невеличку надію, що от зараз ти вже отримаєш свою китайську покупку та підеш радісно знімати розпаковку додому... Але ні, працівниця виходить і перепитує в тебе останні 4 цифри з трекномеру, потім точну дату, коли тобі надійшла СМС-ка, потім ще раз прізвище... Аж потім десь через хвилин 7-10 тобі радісно (ні) виносять твою посилку... Вибачте. Бандероль!

Але ж на цьому тортури не скінчені, бо теперь треба, щоб ти підтвердив що ти — є ти. Аж потім, треба дочекатися, доки працівниця внесе дані в компьютер своїм єдиним робочим пальцем, яким вчать всіх працівників Укрпочти взаємодіяти з клавіатурою.

Якщо ви раптово помітите, що працівниця Укрпошти тикає в клавіатуру не одним, а хоча б двома пальцями — перед вами або геній-самоучка або просто безмежно талановита і поважна людина.. Звісно ж в рамках Укрпошти.

Після цього тобі дають підписати якийсь талон, типу підтвердити, що ти отримав бандероль, і ти намагаєшся надряпати хоч щось схоже на підпис отою замацаною напівзламаною ручкою на дротику, яка, звісно ж, не пише (во в неї вже тиждень як закінчилась зміна, чи в неї обід, чи перерва, чи вона просто не пише, тут точної відповіді не знає ніхто)

Все! Ти нарешті отримав свою посилку чи бандероль. Але від того, що її назвали бандероллю — вона не стала менш пошкодженою. Весь шлях додому ти благаєш господа, щоб те, що в посилці було цілим.. хоч частково.. хоч щось там вціліло б.. Бо ти отримав пакетик чи коробку яка, судячи з її вигляду, пряйняла участь у чемпіонаті по поштовому футболу серед кур’єрів та вантажників. Але тобі не важливо, хто з них виграв, бо тримаючи цю бідну бандероль ти відчуваєш весь біль своєй поразки від того, що ані Укрпошті, ані продавцю з АліЕкспрес ти не зможеш довести, що ти не отримав «задоволення».

В Укрпошті навіть поняття такого немає як скарга.. Хтось з старих співробітників колись чув легенду, що була одна дівчинка, яка писала скаргу, але власноруч, але кудись сама її носила.. Але це для них не більше ніж легенда. Які можуть бути скарги? В них немає на це часу.

Якщо розбите — то мабуть продавець таке відправив, якщо замість смартфона у бандеролі буде три куска старого паркету — то воно так і було. Якщо пакування вщент розідране — то воно таке прийшло. І аж ніяк в цьому не винна Укрпошта!
А продавець? А що продавець..? Він же не повезе тобі твоє замовлення за 4 доллари власноруч.

От так, майже кодного разу ти замислюєшся, (а чи не пішло б..) а чи варто взагалі щось купляти ось так з-за кордону?..

Але надію дає Нова Пошта, ти розраховуєш на місяць очікування і на тортури при отриманні.. Як тобі за два тижні проходить сповіщення, що твоє міжнародне відправлення вже чекає на тебе у відділенні Нової Пошти.. Ти за 3 хвилини його отримав цілісіньким, та ще, здається, свіженьким..

Від посилки ще не розвіявся запах парфумів китайської пакувальниці, чи, боронь Боже, пакувальника...

І тут в тебе знов з’являються гарні думки, що є таки в Україні нормальний поштовий перевізник, який надає тобі.. от прямо Сервіс!..

З цими думками ти, через деякий час, робиш ще якесь замовлення... Бо комерсанти з ОЛХ зовсім подуріли ціни драти... Та мрієш, що твоє міжнародне відправлення магічним чином потрапить до тебе знов через Новоу Пошту.

І тут з’являється МістЕкспресс... Ну не прямо одразу з’являється... Десь за місяць, може і більше.

Доречі я досі не знаю, як міжнародні відправлення попадають то на Нову Пошту, то на Міст, то на Укрпошту, є тільки здогадки, що в них є, може, якась квота, і вони якось ділять між собою всі вхідні міжнародні відправлення...

То що там Міст? Ти ж очікуєш хоч щось схоже на Нову Пошту, хоч віддалено схоже?.. Та хоч би якось краще ніж те, що в Укрпошті...

Але ні..
Чекаєш ти ці два тижні, потім ще два. Ось вже місяць минув, і ти вже готуєшся, що вже скоро прийдеться стояти в черзі на Укрпошту, навіть вже починаєш готуватися, щоб звільнитися з роботи в якусь п’ятницю раніше.. ну як ти вже звик... Змушений був звикнути...
Але повідомлення немає.

Шукаєш посилку по трек-номеру — вона вже 24 дні в Україні.. десь мабуть їде.. але де саме? Та хто його зна...

Ось ти вже майже втратив надію, а тобі приходить СМС від МістЕкспресс — що твоя посилка знаходиться на якомусь міні-мікро-відділенні, та дбайливо зазначають робочі години. І ти, радісний, сповнений щастя, біжиш отримувати.

І припустимо, що ти навіть знайшов це міні-мікро-відділення.. Це може бути зоомагазин на базарі, чи ремонт взуття, чи конторка з видачі мікро-кредитів, чи навіть овочевий кіоск.. Ти ще й не зрозумієш просто так, що там можуть посилки видавати, бо зовні ніхто навіть маленької наліпочки з назвою «МістЕкспресс» не почепив.

І припустимо, що ніхто твою посилку замість тебе «випадково» не забрав.

Ще треба зробити припущення, що цей міні-мікро-пункт видачі працює саме в зазначені години. Бо це ж, насправді, велике щастя, що ти потрапив до цього «пункту видачі» — і він відчинений.

Забагато припущень.. навіть більше, ніж у випадку з Укрпоштою. Я ж обіцяв, що почали ми з поганого? Але продовжуємо, виходить, ще гіршим.

Ще одне припущення — що посилка надійде до видачі десь у межах району, чи хоча б у межах твого міста... Але Міст живе десь в паралельній реальності і може надіслати ваше відправлення в інше місто... Так! Просто в інше місто. Не зважаючи на те, що адреса на посилці вказата одна й та сама — посилка може надійти на видачу навіть не в межах регіону.

І це не жарт. Посилка адресована в Івано-Франківськ поїхала на видачу.. в Харків.. 1100 кілометрів для шаленої бджілки не відстань?

От ви зараз рукою махнете, та скажете, що «бути такого не може»? От може, я вам клянуся!!

Я не розумію як, але коли доставляє Міст — може бути все, що завгодно!

Тож продовжимо. Ще одне припущення — це якщо спеціалістка з видачі мікро-займів буде достатньо кмітливою у видачі посилок, та знайде її... Бо частіше в них лежить п’ять посилок, серед яких твоєї тупо немає...

І тоді вже для тебе починається цілий квест.. Ти днями телефонуєш на їх «гарячу лінію», де слухаєш набридливу мелодію яка потім повертається у нічному жаху.

А ночами ти пишеш їм на пошту, у чат-підтримку, у соцмережі, та ось такі паплюжні статті :)

«Гаряча лінія» у Міст така ж гаряча, як у Укрпошти — де єдине гаряче місце — це стілець під тобою. Туди можна телефонувати три години, можна два дні, можна навіть не телефонувати, бо результат буде приблизно однаковий. Ніякого.

Жодного разу посилку самотужки вони ще не знайшли, та не повернули, а за грошове відшкодування годі вже й мріяти.

Доречі був 2016 рік і я мав невеличкий магазин з продажу електронних сигарет та жижок для них. І замовив через представництво Міст у Китаї доставку вантажу вартістю 3600 долларів. Вантаж нормально приїхав до України, обробився митною службою, я сплатив мито і чекав. А Міст Експресс видав цей вантаж в іншому місті 16-ти річному хлопцю. «Йой, ми щось переплутали...» Ледь-ледь змусив цього «отримувача» повернути товар. Але це окрема історія, якось напишу, якщо захочете.

То якщо припустити, що посилку не втратили, не пошкодили і доставили туди, де ви можете її забрати, і якщо там, куди її доставили буде відкрито, і якщо ви її таки отримали — ви неймовірний щасливчик і мабуть народилися в костюмі від Армані з тузами в одному рукаві та джокерами в іншому.

Час іде, Україна росте і розвивається, але щось залишається незмінним.

Укрпошта, цілована ще Брежнєвим, яка з темних радянських часів не змінила нічого крім логотипу. Та Міст Експресс, який десятиріччями робить вигляд, що він чогось вартий, але це відображається тільки в цінах на послуги.

І ще раз повторюю, це було з 2012 до початку 2022 року. Війна ще не внесла таких коригувань в їхні «бізнеси».

Якщо згадати всі випадки, та порахувати ціну зниклих чи пошкоджених відправлень — то цей пост зросте мінімум вп’ятеро.

А що тепер?

Тепер, коли виріс попит на альтернативні джерела живлення — Міст пропонує замовити через них повербанки чи зарядні станції... Розуміємо, що хтось хоче купити собі, щоб якось організувати роботу, хтось замовляє для потреб ЗСУ (Боже, дай здоров’я та сил ЗСУ). І як після всього вірити МістЕкспресу?

Моя Надія на Укрпошту та на МістЕкспресс вмиратиме останньою, але Надія, бідна, вже на межі, бо в Міст China не працює сайт, та не зберігаються замовлення. І підтримка не відповідає.

Не здивуюся, якщо їхній кишеньковий митний брокер Росан ще й нарахує мито по повній. А туди вже додзвонитися і дізнатися хоч щось — можливіть є тільки у третю добу лунного Листопада під час червоної зливи у середу, та ще й коли Меркурій у третьому домі.

Запитаєте, чому кожного разу отримую одними і тими ж граблями по пиці? Бо мабуть вибору іншого не було.

Хто зтикався з чимось подібним? Хто має позитивнішу статистику ніж в мене? Може це я такий везунчик, а у вас, шановне панство, все проходило тихо, спокійно та вигідно?

👍ПодобаєтьсяСподобалось12
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Ну хз, якщо брати Київ то за останній час Укрпошта ну дуже все покращила.

1. Доставляти відправлення стали швидше. Зʼяявилась експрес доставка.
2. Розрахунок через термінал.
3. Прибрали нарешті те скоцтво з бандеролями у окремому віконці.
4. Графік роботи. Працюють до 20.00(раніше працювали здається до 19.00).
5. Видають відправлення швидко, питають тільки номер телефона. Ну і паспорт показати треба.
6. Якщо у віконці де видають відправлення збирається черга(більше 3х людей) то відправлення починають видавати не тільки в цьому віконці.
7. Обідньої перерви немає.

ІМХО, в Укрпошті все залежить від відділення + оминати коли пенсіонери платять за комуналку. В моєму відділені було не гірше НП, якщо не йти коли був наплив пенсіонерів ( пару днів на місяць).

З містом теж проблем не мав, ноут зі штатів прийшов швидко, передача зі Львова в Торонто ( під час війни!) ще швидше.

90% товарів з Розетки і Алі-Експрес — Укрпошта. За роки жодного поганого випадку. Напевно дійсно залежить від відділення. Вибірка ± 100 замовлень.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Міст — єдина наразі можливість шось дешево перевезти через океан. Довго, так, але ж і відправляєш шось не термінове, але велике. Наприклад я відправляв свої речі шо не влазили у валізи коли виїзджав зв штатів. В них единих було дісно адекватна ціна за оте БУ барахло що жалко було просто кинути.
УкрПошта — точно залежно від відділення. А відправити шось за кордон, ті ж банківські карти — едина адекватна можливість.

2025.01 Пересувне відділення укрпошти: надійшло смс щоб отримала посилку, прийшла, посилки немає, через тиждень прийiла знов та отримала. висновок — мабуть забули покласти в машину, а завезти в той самий день ввечері чи наступного дня заборонено правиилами і пох на отримувача, почекає тиждень. На протязі місяця взагалі дивна ситуація: доставка на домашню адресу, отримала смс що можу отримати посилку в точці видачі в пересувному відділенні.. продавець тисне — отримайте швидше.. пройшов тиждень, у день коли пересувне відділення працює посилку додому не доставили.. дзвінки, чат у фейсбук, ел.пошта.. відповідь — Вам доставлять посилку у день роботи пересувного відділення.. перепитала, куди саме.. відповіли, додому. Чекаю. Ідіотизм чи поХуїзм робітників. Чи вказівка згори економити пальне, не доставляти за домашньою адресою. Моральна шкода за стрес від втраченого часу на очікування. Простіше замовляти до Львова та їхати туди самому та отримувати. Довго, тупо. З двох замовлень — дві проблеми.

Доречі, нещодавно сам пару разів стикався і чув багато скарг на те, що Нова Пошта пакує посилки у невправдано великі коробки. Таким чином збільшують габаритну вагу посилок і відповідно вартість пересилки

В більшості випадків причиною ставали самі споживачі та хитродупі шахраї. НП або окремі оператори почали перестраховуватися, щоб не відшкодовувати потім пошкодження. Один з варіантів шахрайства — посилати дорогі габаритні речі в оригінальній упаковці, але пошкоджені всередині. Клієнт відкриває, баче пошкоджений товар, та вимагає відшкодування. Потім товар відправляється ще раз з іншого відділення.

Все що треба Укрпошті щоб стати адекватним сервісом доставки це займатися тільки поштою. А не вот це от всьо: банк, комуналка, цукерки вже продають.

Якось стояв в черзі за відправленням в укрпошті. Якось так вийшло, що працювала лише одна касирка і черга на оплату та отримання було загальна. Спершу все було добре, відправлення видавали досить швидко. Потім черга дійшла до бабульки яка почала платити за 5 (а може і більше) квартир, півтори години...

Доречі, у нас в одній будівлі знаходиться Укрпошта і Нова Пошта.
Якось так співпало 3 події:
1. Прийшла посилка Укрпоштою
2. Прийшла посилка Новою Поштою
3. Ліг Київстар
У Укрпошти і Нової пошти оператором був тільки Київстар (більше нічого у цій будівлі і у цьому районі тупо нема)
Результати:
— Укрпошта — ніфіга в них не працює, але мені спокійно віддають посилку
— Нова Пошта — ніфіга не працює, і вони не працюють і не можуть видати посилку

Укрпошта — олдскул рулить

По дружньому дам Вам пораду, як полюбити Укрпошту. Стикніться хоч раз в житті з підтримкою Гугла... Ви прозрієте

тикніться хоч раз в житті з підтримкою Гугла

Самі найліпші враження. Я плачу чи 2 чи 3 бакси на місяць за нормальній акаунт гуглдрайва чи ще за шось, навіть не пам’ятаю.

Похоже, что статью заказал владелец НП)))
Мист до войны работал четко. Вообще красота. Пришло на почтомат. В приложении номер ввел, сейф четко открылся, забрал и пошел — очень удобно было и четко. Укрпочта — косяк только один — отделений очень мало и все они в неудобных местах. Сервис — ну так себе на 3+ из 5, но терпимо, ибо в 2р дешевле НП.
А, вот к мисту вообще вопросов нет. У них почти нет офисов по приему и оформлению — нужно самому в приложении создавать накладную и относить на ближ отделение. Отделений ванон — везде. Посылки приходят и выдяются четко, оперативно и легко.
Статья явно заказная.
Особенно, улыбают эти слова «..в мене по спині збентежено бігають мурахи в холодних китайських шльопанцях..» — прям такой неврастеник, что по спині пот тече и мурахи тонуть. Пить нужно крапивку, валерьянку, новопасит, если со спиной проблесмі. Но с мистом никаких проблем нет и не было

Кажучи вашими ж словами — коментар явно заказний :)
Я написав свій власний досвід, коли вже аж горіло від відношення Укрпошти та Міст.. Якось мені з ними «щастить» досі.

Читаю ваш коментар в черзі на Укрпошту де стою вже годину. Черга не зрушилася ні на людину, а єдина працівниця відділення зіваючи розмовляє по телефону. Відділення 29041

На 100% стаття описує відділення Укрпошти, яке мені доводиться відвідувати. Добре, коли все добре. Добре, коли ви не отримували з Китаю пошкоджену посилку (дірка в целофановому загальному транспортному кульку і, як наслідок, відсутність одного товару, вартість якого трохи більше 700 грн.). «Поштарка», у відділенні Укрпошти оправдовується, що вона не в змозі перевіряти тисячі посилок. А на тих одержувачів, які пробують огризатися, накидаються всі присутні (3-4) працівниці відділення. Тепер виникло основне питання: коли ставити підпис про отримання відправлення? Спочатку «поштарка» дає розписатися (що посилку отримав), а потім видає її. Перечитав ЗУ Про поштовий зв’язок, ПРАВИЛА надання послуг поштового зв’язку. Коли одержувач розписується: до отримання відправлення, чи після перевірки, не сказано (вилучено). Цим і користуються працівники поштових операторів, щоб видавати пошкоджені посилки.

Мабуть це ви такий везунчик. У вас усе так погано, що вам і позаздрити ніяк не позаздриш.

Укрпошта це топчик якщо тобі потрібно переслати родичам закордон умовно «сірий» товар який заборонений усякими конченими міст-експрес та нова пошта. Єдине що неможна переслати через укрпошту це героїн та танк з набоями ))
Їде довше капець як довше від місяца до півтора це якщо на інший материк відправляти.
Але відправити можна практично ФСЬО

А хто часто замовляє щось з Amazon — приходить тільки на Укрпошту чи є варіанти?
Я зробила перше замовлення, мабуть, у березні — в зазаначений термін не дійшло, через пару днів попросила про повернення коштів, повернули. Через пару тижнів знайома, яка працює листоношею, якимось дивом знайшла посилку у відділенні на моє ім’я і таки принесла. Але дивно те, що від самої Укрпошти не було ніякого повідомлення (про посилки з Алі хоча б повідомляють).
Зараз от чекаю ще одну посилку з Амазону, крайній термін був ще вчора. Дуже цікаво, чи знайде знайома і цю мою посилку, чи можна про неї забути.

Але дивно те, що від самої Укрпошти не було ніякого повідомлення (про посилки з Алі хоча б повідомляють)

А якщо за трек-номером час від часу дивитись за допомогою, ну хочаб app-ки Укрпошти, теж «не видно»?
Питаю, бо мене Укрпошта про надходження з Aliexpress «сама» не повідомляє.
Повідомляє лише якщо я у Viber/Telegram ботах занесу трек, ну і у аппці Укрпошти.

Ех, буду пробувати, дякую. 3 травня виїхала з Варшави, і тиша.

Укрпошта виконує за МістЕкспресс всю роботу за мінімум тарифу, а МістЕкспресс бере собі основну суму і рекламує себе як супер-сервіс.

якась замовлена стаття, бо в мене все з точністю до навпаки до НП, я вже навіть шукав варіанти як зробити так що б посилку передали саме в укр пошту або міст, аби тільки не в НП,
декілька разів навіть вийшло, ще повласній статистиці посилки через міст та укр пошту приїзджають на 2-3 тижні швидше ніж через НП, це при тому що по україні міст і укр пошта можуть везти 3 дні а НП 1 день, але чомусь з за кордону міст та НП можуть доставкити посилку за 2 тижні, а НП тільки місяць буде вивозити з китаю чи по складах європи, крч якась дивна ситуаці + ще й в пунктах видачі моста ніколи не має черг, а в укр пошті мінімальні (за винятком часу оплати комуналки) тоді як в НП мінімум годину будеш стояти бо там людей які будуть міряти шмотки чи перевіряти техніку більше ніж пенсіонерів в укр пошті(

Горе нашого часу (та й не тільки нашого) — це монополії. А ви зажерті гарним сервісом. Доставка Новою Поштою й коштує помітно дорожче, заощаджуєте — самі винні.

«сервіс» 70-х років

Теплий ламповий совочок. Особливо де відділення без капітального ремонту ще з тих сами 70-х.

відділення працює з 9:15 до 16:25, та ще й перерва з 12:45 до 14:30

І генератора нема.

Але спостерігаючи це ти вже дізнався, що це не «посилка» і не «відправлення». Це Бандероль! І не дай боже ти наступного разу знов вимовиш слово «посилка». Всі працівники моментально кинуть свою роботу та почнуть вчити тебе, що це не «посилка», що це "бандероль«.

Пхе. Я колись документи з-за кордону очікувах. З самого ранку чомпу у відділення, заспано питаю: пісьмо із %странанейм% єсть? Істота з-за каси пищить: ПІСЬМО ДАЛЖНИ ПРІНЄСТІ ВАМ ДАМОЙ! Ну чомпу додому чергувати. Дні зо три чергую, потім терпець уривається, чомпу ще раз. Питаю про ДОКУМЕНТИ. Знаходять-таки.

Власне-бо, це ж і справді не лист, а радше бандероль, бо A4. Листи — то в маленьких конвертиках.

Телефони міські зі старих довідників уже не працюють, до речи. І ніде не опубліковані, все через центральний кол-центр, де прямо про це й кажуть. Але телефон у відділенні час від часу таки дзеленчить, і по знайомству номер дізнатися таки можна :P А спробуйте-но у відділення цих ваших новомодних НП/Meest/ІнТайм/JustIn зателефонувати.

Ще згадується історія: ukrposhta-live.blogspot.com/...​acii-stane-ukrposhta.html Особливо дотепно про український народний метод епіляції. Я його ще з якоїсь старої передачі памʼятаю чи то на Г+Г, чи то на СТБ.

Аж потім, треба дочекатися, доки працівниця внесе дані в компьютер своїм єдиним робочим пальцем, яким вчать всіх працівників Укрпочти взаємодіяти з клавіатурою.

І латинку з діакритикою ввести не можуть. У НАС ТАКІХ БУКВ НА КЛАВІАТУРЄ НЄТ! Поштові індекси з літерами — це взагалі щось за межею розуміння. Власне, їх і програма вводити не дає.

Від посилки ще не розвіявся запах парфумів китайської пакувальниці, чи, боронь Боже, пакувальника...

Або трупний запах. Заходжу якось у відділення НП, а там сморід страшенний. Певне, із чийогось пакунка. Добре хоч, що я тоді реле замовлях, йому просмердітися не страшно. А хто одяг усякий у той день отримуваше, абощо?.. Честь і хвала співробітникам за витримку — цілий день у такому смороді працювати. Та й на що скаржитися, десь узагалі відділення зруйновані разом з усією поштою...

бо зовні ніхто навіть маленької наліпочки з назвою «МістЕкспресс» не почепив

Жиза. Один раз ним користувах сі, відділення за адресою багатоповерхівки. Ходжу довкола неї, блукаю, шукаю вхід. Зо годину десь. Питаю людей із сусіднього будинку, де пошта, а старенькі тільки про УкрПошту знають і посилають кудись на кудикині гори. Зрештою помічаю високо на стовпі табличку — свині-ж-бо угору не дивляться.

Це може бути зоомагазин на базарі, чи ремонт взуття, чи конторка з видачі мікро-кредитів, чи навіть овочевий кіоск..

Справедливости заради, НП теж так робить: будь-який маленький ФОП із зачуханим магазинчиком може здати їм приміщення в оренду. Але у них хоч відділення помітні.

novaposhta.ua/becomeagent

А от Укрпошта і нова працюють на ура

Було це ще в 2017 році

Остап Відгук додано 31 січня, 2017 год 2193 перегляда
Відгук про Мист Экспресс за адресою Львов, ул. Зелёная, 147
mad
Посилку з Китаю RO323155278EE я очікував отримати в своїй поштовій абонентській скринці. Прилетіла з Китаю через Естонію відносно швидко і вже 10.01.2017 16:55 оновився стан — «Поступило в сортировочный пункт (Lviv)». І тишина....тут посилка перестала відслідковуватися... Міжнародний трек-номер, за який заплачено гроші перестав діяти на території України eek
Серез 7 (!) днів до мене зателефонував менеджер Міст-Експресу, і повідомив що вони перехопили мою посилку і що на а/с вони не понесуть і просили назвати альтернативну адресу. Всі мої запитання ігнорувалися. Я назвав робочу адресу і.... знову тишина 20.01.2017 у мене здали нерви і я почав сам їх штурмувати. Це було дуже не просто... Робот на гарячій лінії дуууже довго перепитуваав мене якою мовою я хочу спілкувтаися, а потім меню із 10 позицій, які я мусів прослухати до кінця. Я обрав 9 (для звязку з оператором), прозвучала мелодія і через 5 сек. робот знову весело тарахкотів про мову та 10 позитцій меню. Я знову вибрав 9, прозвучала мелодія, 5 сек і..... «Дякуємо що користуєтеся нашими послугами! Допобачення! » madmadmad ПОвторив спробу — те саме. На 3 раз я нарешті!!! Натрапив на оператора Любу, який повідомив що «Ваша посилка на митниці! Вам 3 рази дзвонили а ви не брали трубки. Там адреса невірна, тому вона була на поверненні (В Китай 0_о ???). Але потім адресу виправили так що очікуйте! І кинули трубку. 24.01.2016р. я знову дзвонив до них, знову не міг додзвонитися, тому дзвонив уже на міський. Там мене преключали 4 рази бо то зривався двінок, то не брали трубки, то ще щось. Нарешті менеджер, чи оператор повідомила що посилка є, що був вказаний невірний мобільний і його виправили у системі crazy (Я так зрозумів людана яка реєструвала посилку в їхній системі помилилася номером...) і що тепер «Посилка відправлена в чергу на доставку на відділення» і очікуйте! Як правильно приходить через тиждень, а може два...
Але о чудо! На наступний день посилку відвезли на відділення і я вже сам поїхав і забрав. А то ще й тут тиждень буде лежати....

Словом, шановні Міст «експрес», будь-ласка, перестаньте красти посилки і заважати Укрпошті виконувати свою роботу (яка доречі всього за 1 день з митниці у Києві доставляє посилку в мою а/с у Львові!) Це не ваше!

Брехня, не маю проблем з укрпоштою в великих містах , тільки віддалені відділення або, як що працюють літні люди вирослі у срср. Швидко і логічно.

А при чім тут Укрпошта? Я писав про міст

Нп найкраща, але й з укр поштою і містом проблем не було, в укр пошті може бути табун пенсіонерів, тоді біда

В НП тепер теж табун пенсіонерів, бо там готівку видають з карток. Банкомати не дуже-бо надійно працюють через відключення.

Згоден з автором, на жаль Укрпошта вирішила що я не достойний і видала мою посилку комусь іншому:(

Читила, читала, втомилася. Деякі відділення Укрпошти працюють трохи краще.

А що ви хотіли від державної контори? Держава і хороший сервіс практично несумісні. Проте держава, вперто як маніяк, продовжує пхатися в бізнес, займатися не притаманними їй функціями. При цьому мучить клієнтів, мучить працівників, пускає на вітер купу наших податків і від цього неподобства єдина вигода лише вископоставленим бюрократам, що очолюють подібні контори.

Отримував (та і зараз отримую) часто посилки і на НП, і на УП, і на місті.

УП — дуже вже сильно залежить від відділення, от наприклад у Івано-Франківську мешкав у одному житловому районі, а на пошту треба було ходити вже у село (Угорники). Це просто найгірше відділення з усіх — класика совка, що всередині, що працівники — то програма не працює, то у п`ятницю не займати чергу після 15:45, бо працюємо до 16, то ми вже касу здали, рохрахуватись можна тільки карткою (ну це мені в плюс, бо я тільки карткою і розраховувався).

Потім жив в іншому районі ІФ — то там адекватне відділення (і сам працівник пошти сказав — приходьте не зранку, бо тоді пенсіонери комуналку оплачують, а після обіду)

На рахунок міста — в основному замовляв з штатів через meest.us — проблем (тьху-тьху) поки не було ні разу. Але ще дуже давно був на їх складі, замовляв обєктив через них, то трохи був у шоці — там коробки літали, ніби у матчі Чікаго Булз — Юта Джазз.

НП — дорожче, ніж усі, на крок попереду. траблів не було але чув неодноразові випадки з проблемними посилками.

Угорники)) поки дійдеш туди, поки чергу відстоїш.. колись 4 дні ходив, стояв півтори години і йшов додому.. але там працівники з розумінням ставляться і від них мало що залежить.

Користувався багато раз містом, все супер. Не гірше НП + дешевше. А укр почта да жах

Моє відділення укрпошти з 2016 року дуже добре працює, так справді заделекувато від мене, проте максимум 5-7 хвилин чекаю. Хоча я вже 4 дні чекаю свою посилку зі Львову. Це вперше. Думаю, що все залешить від відделення та самих працівників. Раніше могла отримати посилку лише за 2 хвилини, але оскільки зараз стало більше користуватись нею, то чекаю більше.
Щодо нової пошти, так вона швидка, проте якість доставки дуже хромає. всі мої коробки були порвані. Минулого тижня вони ще стягнули 60 грн за коробку, притому, що там була їх же коробка, вони просто поклали нп коробку в ще одну свою коробку. А ще побили товар, який був з металу. Ладно картон, коробки, але пробити метал?
Побачу, що там далі буде. Але укр пошта так як нп, мене ще ніколи не підводила.

Развею сладкие грезы насчет НП — эти твари посылку с товаром за 600евро тупо бросили мокнуть под дождём, благо вода не дошла до электроники и товара, естественно по компенсации — отказ. На али есть стандарт шиппинг, им часто через НП высылают товар.

А вся разгадка в том, что дело не в почтовой службе, а в том, какие охломоны работают в конкретном отделении. А охломоны везде примерно одинаковые. Независимо от возраста даже.

Ходжу в укрпошту по обіді, та й до сраки це все бо навіть 2 людини в відділенні то пів години життя... Як не 100 квитанцій комуналки (звідки вони стільки беруть якщо 5-6 послуг в країні), то якийсь дід котрий не може відправити листа бо конверт стандартний маленький, а не стандартний то дорого...

А ще одного разу десь 3 роки тому попав на пошту, а там дві жінкі працівника матюками кричали одна на одну аж до того поки не прийшла якась головна та крикнула завалити рота обом))) Чоловік 7 в залі клієнтів стояли мовчки та слухали... Кліентоорієнтовність максимальний рівень.

Якась підаркувата обіженка, вафель, йди працювати на Укрпошта, покращь своїми розумовими здібностями свої зафавлені єбеня

А вот и сотрудник «Укрпочты» пришел продемонстрировать нам свой высокий интеллектуальный и культурный уровень в качестве иллюстрации к посту. Спасибо, эмоции от посещения почтового отделения переданы очень точно!

в якому відділенні працюєшь обіженка?)

Чому я впізнаю в тексті твого повідомлення кур‘єра МістЕкспресс, який привіз мені колись пусту посилку?

Доречі обіженка зареєструвався і залишив тільки цей коментар :)

У Укрпочты есть проблемы, но они точно не в тех женщинах, которые за 10 к в месяц слушают бесконечные жалобы, хамство и претензии. Отправляю через Укрпочту постоянно международные. Бывала во многих отделениях, никаких претензий не имею.

Более 1000+ посылок за последние пару лет, обычно получал около 10 посылок каждую неделю.

Что Укрпошта, что Новая, что Мист — норм.
И это сельское отделение.

Да, у Укрпошты есть дни когда много пенсионеров, но также и у Новой может кто-то на проверке наложки заблочить всю очередь.

Мист напрягал тем что это всегда курьерская «я уже приехал, а что это вы не дома и не ждёте меня каждый день», но решается просьбой — передать посылку куда-то (соседям, родственникам, в магазин).

Та в нас є ще крутіщі здобутки! Нова Пошта почала приймати комунальні платежі!
Я пів години чекав зранку, коли один співробітник кожний показник надиктовував, та робили проплату кожного показника окремо.
І ось стоїш ти 30 хвилин і дивишся як бабця без черги в Укрпошту, щаслива, сплачує комуналку, а ти потрошку сивієш, один співробітник терпеливо їй надиктовує, інший бігає та клікає нові відправлення щойно привезені, розкладая їх по полках, а за тобою збирається черга в 20 чоловік.

Нова Пошта почала приймати комунальні платежі!

Бляха, от нахера?

Воно не безкоштовне. Є якась комісія.
А нахера... Завойовування ринку. Якшо ти не пропонуєш якусь послугу, значить її запропонує хтось інший. І заробить на цьому. А ти ні.

Воно не безкоштовне. Є якась комісія.
А нахера...

То ті пенсіонери ще й переплачують за комунал на пошті?
Не ну... Прспілкуватись в черзі і ше за це заплатити....
Мабудь шо зрозумію, як стукне 60, але сподіваюсь, що платитиму у банку 🤣

P. S. Чув від когось: «Оплачую на пошті, бо не хочу, щоб зажраті банкіри моїми грошима крутили»
Ну, що тут сказати.
Кожен дуріє по своєму.

Та всюди комісія є. Якщо через П24 то комісія 1грн за платіж виходить.

Мені цікаве інше. Якось я за посилкою з аліка туди зранку пригнався і побачив там чергу за комуналку. Чоловік десь 12-13. Десь половина витріщається в смартфон. Тобто, вміючи тицькати пальцем в екран, люди все-рівно стоять в черзі.

Та всюди комісія є.

Насправді не усюди, вже років мінімум 6 без комісій оплачую, може і більше, але то таке....

Бабусі не тицькають у екран. На інших не дивився, та й алік посилки у іншій черзі

Бо квитанцію паперову дадуть. Зі штампиком. І цією квитанцією можна потім перед мордяками розмахувати і доводити, що все сплачено. І якщо помилку зробить касир, то відповідатиме касир. А якщо тикач пальцями в екран щось не те ткне — то відповідатиме самостійно. Не люблять у нас люди відповідальність на себе брати. Тому й крипта як масове явище не злетить, хіба через прошарки якісь.

Касир відповідатиме за помилку в платежі максимум перед своїм керівництвом. Все інше так і залишиться головним болем того, від чийого імені здійснювалась оплата.

Бо квитанцію паперову дадуть. Зі штампиком.

Яка вицвіте за півроку :-)

Вицвітають передусім чеки з банкоматів/терміналів і кас супермаркетів на крейдованому папері. У касах Ощаду зазвичай на жовтавому папері квитанції вибивають, у нього фарба добре всотується і зберігається роками. На Новій Пошті папір крейдований, але термопринтери хороші, не як старі матричні, що фарби шкодують — теж зберігаються добре.

Бо самі комунальники каси закривають уже потроху. А платити кудись треба. І це добре — не слід підсаджувати усіх примусово на Інтернет і компʼютеризацію, мусить бути альтернатива.

Гарна стаття. Ні, все вірно, у інших те саме з Містом та Укрпоштою.
Ще в Укрпошті можуть працювати без світла (та вони просто герої) з одним кишеньковиим ліхтареком на трьох, та можуть зачинити відділеня, коли світло вимкнули, на 3 гоини раніше. Не зважаючі на те що світло можуть дати раніше. Просто пішли, та залишили відділеня, хоча світло дали, і всередині все світеться і робочий час ще не завершився, годину ще.
То ви ще не відправляли посилку до іншиих країн через укр поштту як многополіста. 40 хвилин, відірвана бумажка зі всіма данними заповнюється вручну відправником, та примотується скочем до посилки, ні, пробачте, до бандеролі. :) 3 людини це все роблять, бо один запоовнює щось у паперах, один на компутері, а інший, лише він санкціонований пробити вам рахунок та прийняти грощі.

А то ви ще в Юску не замовляли :) 3-и місяці чекаю посилку з Польщі.

3 людини це все роблять, бо один запоовнює щось у паперах, один на компутері, а інший, лише він санкціонований пробити вам рахунок та прийняти грощі.

Скільки співробітників УкрПошти потрібно, аби закрутити лампочку?

Порахуймо разом!
1. Людина-ключник. Треба дочекатися, поки спеціальна людина відкриє двері у сховище, де є лампочка.
2. Людина-комірник. Тільки вона має достатні повноваження, щоб взяти лампочку зі складу.
3. Людина-носій. Тільки ця людина може взяти лампочку у Людини-комірника і зареєструвати лампочку в журналі обліку пересування лампочок.
4. Людина-обліковець. Тільки ця людина може зареєструвати лампочку в Журналі обліку вилучених лампочок зі складу, в Журналі обліку пересування лампочок, в Журналі обліку Журналів, та Журналі Журналів обліку обліків Журналів Журналу Облікового відділу.
5. Людина-підрядник. Тільки ця людина може прийняти лампочку в Людини-носія лампочок, який зареєстрував передачу лампочки в Журналі передачі лампочок.
6. Людина-довідковед. Повинен видати довідку Людині-підряднику про те, що передача лампочки зареєстрована в Журналі передачі лампочок, та внести довідку в Реєстр довідок про передачу лампочок.
7. Людина-реєстровед. Отримавши запит на внесення Довідки про передачу лампочки, повинна внести довідку до Реєстру довідок про передачу лампочок. Також вона повинна зробити Витяг с реєстру довідок — і внести в Реєстр Витягів з реєстру довідок..
8. Людина-виконавець. Тільки ця людина має достатні повноваження для того, щоб прийняти лампочку від Людини-підрядника, разом з Довідкою про внесення вилучення лампочки до Реєстру довідок про передачу. Також необхідно взяти певний Дозвіл на початок робіт від Очільника департаменту дозволів. А для цього необхідно написати заяву певної форми і передати її до Секретаря Департаменту Дозволів разом із Завіреною копією Витягу з Реєстру довідок про передачу лампочок.
А далі ще драбину треба виписати у комірника, обов’язково з довідкою від Директора виконавчого департаменту про початок робіт і довідкою від Уповноваженної особи з охорони здоров’я на робочому місці і Довідкою про наявність підпису співробітника в Журналі Охорони здоров’я.
А потім ще страхувальник, ціла комісія з якості, утилізація...
І в кожного є свій начальник і директор департаменту, і очільник відділу та його зам.
Я нарахував десь під сотню-півтори людей )) Ну і лампочка буде вкручена в найкоротші строки — орієнтовно до кінця 21-го сторіччя.

Не мав поки проблеим зі всіма трьома поштами.
У Львові Укрпошта швидко видає замовлення, диктую лише номер телефону. Дуже мила пані мене запросила у їхній склад, бо була важка посилка, залишила мене перевірити все, забрати.
З мінусів — більш вбите приміщення та справді довші черги, які повільно рухаються, так як пенсіонери дійсно там оплачують щось тощо.
Міст теж поруч, дуже швидко видали мені кілька разів.
Джастін ще є, то біля мене у маленькому приємному магазині, справді десь на складі магазину мають склад посилок :)

Надіюсь будуть розвиватись, щоб у них все менше було проблем у всіх локаціях.

Укрпошта в своєму реформуванні зробила одну помилку — залишила велику частину «дорефомного» персоналу. Тепер це «слабка ланка», яка гальмує всю організацію.

То були вімоги до керівництва. Робіть що завгодно, але не звільняйте персонал. Бо сама велика держ організація, сама велика мережа відділень.
Але треба ж було поставити когось молодого на вдправлення, а решту на марки та виплати. Або навчатись.

Хех, а в мене не було проблем з жодною з цих пошт по великому рахунку.
Укрпошта Чернівці — після «пакращення» стало дійсно краще, до того було жахливо.
Однак я ще був досить юний і не мав тоді грошей навіть на посилки з Аліекспрес, тож рідко там бував до переїзду в Київ.
Укрпошта Київ, поруч 2 відділення. В одному 1му раз вистояв чергу і послухав скандали ,більше не ходив. Стабільно ходжу в інше,там на диво привітний персонал і все швидко.
Міст — в обох містах позитивний досвід.
НП — звісно, топ.

Та що там , коли читаю що хтось пише про адекватність Укрпошти, мене це дивує, ми здається живемо в різних країнах, від хамовитих працівниць які будуть охарактеризувати тебе як людину при повній напханій черзі людей, начальників відділення у яких працівник завжди правий а на тебе ще й охоронця викличуть який прямим текстом дозволяє посилати тебе на...й, та ви що в нової пошти такого ніколи в житті не було і не буде. Лише про одне бажання прошу щоб продали з потрохами це кодло чортове під назвою Укрпошта, хоч комусь щоб розігнав до біса тих лемурів, і показав як робиться бізнес, що таке сервіс, як цінувати клієнта. Борони Боже, працівнички навіть не знають що вони державна компанія і що вони працюють на державу, це взагалі якийсь анріл! тільки нова пошта. Для порівняння — відправка з України у Францію — Укрпошта — 1.5, 2 місяці з Німеччини у Францію 5 днів звичайнісінька німецька пошта dhl не плутати експрес. Різниця в ціні колосальна 2-3 рази, до тебе прийдуть кур’єри та ще й в ручку поцілують. Я розумію що для умовної більшості на доу міжнародна відправка викликає якісь оргазмічні нанотехнологічні рухи, але тут немає нічого дивного у світі давно країни між собою реактивно доставляють поштами це не ваау, це не круто 1.5 місяці, це не виправдання бо війна це все нісенітниця, в тієї ж нової пошти теж війна але це не заважає за 3 дні доставити посилку з Польщі. Тож вибачте панство це не переконання.

Укрпошта — не державна компанія
Проблем з УкрПоштою ніколи не було — може ви, пане, звичайне хамло (бачив таких серед клієнтів, вони, мабуть, вважають як ви)?

Засновником і акціонером АТ «Укрпошта» є держава в особі Міністерства інфраструктури України. Діяльність Укрпошти регламентується Законом України «Про поштовий зв’язок», іншими Законами України, а також нормативними актами Всесвітнього поштового союзу, членом якого Україна є з 1947 року.

Саме так. Це підприємство, єдиним акціонером якого є держава, але не державне підприємство. hromadske.ua/...​ne-aktsionerne-tovarystvo

У меня до войны укрпочта доставляло иногда заказное письмо с оплаченной экспресс-доставкой курьером месяц ПО Киеву. )

хоч комусь щоб розігнав до біса тих лемурів

І куди вони працювати підуть?

з Німеччини у Францію

А нічого, що це єдина митна зона? Ще й країни сусідні.

У нас через війну ще й авіапошта зараз не працює, доставка йде комбіновано обхідними шляхами.

А цього вашого DHL півтора відділення на всю Україну. І розмитненням вони самі не займаються, вся ця сракоморока лягає на клієнта. За українським законодавством, міжнародні експрес-відправлення і міжнародні поштові відправлення — це дві великі різниці. Поштові відправлення на митниці самі розпаковують, оглядають, складають декларацію і клієнтові лишається тільки мито сплатити. З експрес-відправленнями все набагато складніше. А поштовими операторами у нас тільки УП й НП і є, власне. Й НП добре враховує місцеву специфіку. Вони ще й пересилку через склади у ЄС давно, ще до вторгнення, пропонують для випадків, коли продавець не надсилає товар до України.

Вражає, як можно було написати такий великий текст по темі, тому я все не читав. Хотів тільки сказати, що за останні 2 роки укрпошта кардинально змінилася на краще, користуюся її послугами набагато частіше через двукратну різницю в ціні з нп.
Раніше я як і автор відчував страх при думці піти на укрпошту і провести там годину у черзі, але зараз це займає в середньому 10 хвилин. І, що найцікавіше, навіть співробітники стали набагато приємнішими, що дивує!
На жаль швидкість доставки бажає бути кращою, особливо, якщо це не між великими містами.

Користуюсь Meest коли купую на Answear. Посилка приїжджає додому і все нормально. Правда був період, коли вони не могли дати здачу нормально. Але зараз уже дають нормально.

ще забув про нову пошту, яка без телефону не знайде адресу доставки
з.і.
доу чомусь не опублікувала тему про НП, а про УП і Міст — будьласка

Не згоден, на крайній випадок запропонують свій номер вписати як номер отримувача.

без вірного номера моб. телефона посилка вернеться відправнику, в ліпшому випадку, от навіщо для посилки номер моб., вона приходить на адресу чи на номер?

Не обовʼязково мобільний, можна й стаціонарний вказати, перевірено. Але так, це зірцець.

Працював з Укрпоштою 8 рокiв. В 2006-2008 р. кожного мiсяця платив Укрпоштi вiд iменi фiрми коло 10 тис. грн. Таких як я було багато. Компанiя буквально сидить на грошах, а кассирам платять копiйки. Останнiй раз була об’ява, що потрiбнi касири, зарплата близько 10 тис. грн. Саме тому люди так i працюють, тому, що знають, що iх нiхто не звiльнить. Працювати в таких умовах на таку зарплату бажаючих небагато. Одного разу я принic в одне вiддiлення документи, якi повинен був вiддати, але на хаилину не вспiв i передi мною знайшов дистрибьютор косметики. Вiддiлення просто вимерло. Я до них говорю, а вони мене не чують, вибирають косметику. Коли пенсioнери отримують пенсiю, це окрема iсторiя. Потрiбно мати залiзнi нерви, або дивитися на все крiзь пальцi. Вважаю, що тiльки змiна гравил та збiльшення зарплати мiнiмум в 2 рази для касирiв могло б змiнити ситуацiю. Iнша справа, що нiхто на це зараз не пiде. Всiх все влаштовуе.

Звідки в них на косметику гроші при таких зарплатах 😬

Нова пошта звичайно топ.
Тарифи кусаються. Особливо коли оплачуєш ти, а продавець не переймається об’ємною вагою :)
Але загалом все ж рівень хороший і передбачувано все.

З Міст досвіду не багато. Різне траплялося. І так як міста поряд нема — то навіть з Китаю вони пересилають на Укрпошту.

А в Укрпошті зі Смілянським почалися позитивні зміни.
І так у Києві стало все набагато краще.
А от в регіонах як повезе.
І, як на мене, особливо актуальна проблема різних віконець. Навіть з часом доставки легше примиритися — просто закладаєш +пару-днів-тиждень.
Я в своє відділення намагаюсь в дні «комунальних-пенсій-соц.виплат» навіть не потикатися. Єдине ще не до кінця вивчив їх, та і в сумі це багацько («неробочих» для мене) днів виходить.

До відома: за міжнародними поштовими правилами, доки відправлення не вручене — воно належить відправнику.
Відповідно його має розшукувати відправник, отримуватиме компенсацію за втрату також відправник.
Покупець, в разі неотримання, на нормальних площадках просто отримує повернення коштів.

І гаряча лінія Укрпошти працює — перевірено неодноразово.

І всі скарги на працівників відділення подаються не там же у відділенні, а хоча б на гарячу лінію. Бо з відділення скарга нікуди далі не піде, це ж очевидно. Хіба ні?

За моєю статистикою — відсоток втрачених міжнародних відправлень через національні поштові оператори (ті, що в нас приходять на Укрпошту) не перевищує 2%.
Якщо відправлення з трекінгом і зайшло в Україну — воно на 100% буде доставлено.
Істотна частина втрат відбувалась ще до потрапляння відправлення в Україну.
Статистика пошкоджень (занадто погнуті конверти чи розірвані автоматикою) — також на рівні 2-4%

Дуже багато нарікань на Нью-Йоркський сортувальний центр — там як чорна діра. Багато хто знає, але нічого не відбувається.
Німеччина також має істотні проблеми з розкраданням відправлень.

отримано майже 2000 відправлень за майже 4.5 роки.

На початку Лютого мав намір додзвонитися на гарячу лінію Укрпошти, але два дні дзвінків охолодили мої наміри.

Не все так погано як описав автор, про це свідчать і коментарі і мій власний досвід. Не знаю як там було в 70х, але відносно 90х при Смілянському укрпошта, як на мене, зробила великий крок у майбутнє. Відділення ремонтують, зарплатню операторам збільшили, про якість обслуговування почали думати (а раніше тебе могли й матом послати). Створили api, мобільний додаток, над автоматизацією працюють (поштомати, сортування, програмне забезпечення). Далеко не все ідеально, рекомендую подивитись доповіді Смілянського чтому так, але прогрес є.

Так ніхто ж не каже про те, що в них не ремонтують відділення, що API нема, що програмного забезпечення немає. Це може і є, але те, що в них є комп’ютер — не означає, що вони стали швидше працювати. Вони і досі дивляться на свої компи як на зайвий предмет на столі. Те, що є API-шка ніяк не впливає на те, що посилки лежать в них навалені в кучу на підлозі.
І те, що є в них мобільний додаток — не заважає красти товари з посилок.
Я справді радий, що хоч десь і в когось немає проблем з Укрпоштою. І також радий, що є позитивні коментарі, але ж в статті я розповів свій досвід за багатсько років.

Крадуть і на Новій Пошті, і на НП вам пошкодять товар, а потім запакують щоб ви не здогадались і багато історій з НП можу розповісти. Ви уявляєте як проблемно звільнити співробітника укрпошти і як легко це може зробити НП? Укрпошта повинна бути навіть в селах де 2-3 хати, до останнього часу це були стаціонарні відділення які треба було утримувати, платити зарплатню. Виплата пенсій то для укрпошти абсолютно збиткова тема від якої вони ніяк не можуть відхреститись...
Серед операторів все більше молодих дівчат, ячейки для сортування в відремонтованих відділеннях ставлять і вони ними користуються. Ми наче в одному місті живем Харкові, тому можу порекомендувати зайти в декілька відділень де вам сподобається більше (біля роботи, дому, в місцях де часто буваєте) і отримувати на них. Також є телефони підтримки, до 24го вони приймали скарги і реагували краще ніж НП особливо від бізнесу.
Я автоматизую інтернет магазини і можу вас запевнити що укрпошта зробила великий крок вперед: API впливає на те що власник інтернет магазину може сворити, промаркувати відправлення та здати їх в відділенні менше ніж за 5 хвилин, не чекаючи в черзі (на новій пошті навіть з реєстром часто треба чекати черги), а потім ще й відтрекати те відправлення і. Мобільний додаток також дозволяє створити та оплатити відправлення / відслідкувати де воно (гірше працює чим у НП але раніше і того не було). Попит на відправлення укрпоштою значно зріс серед покупців у моїх клієнтів, це свідчить про те що ціна/якість обслуговування вже конкурує з НП. Якщо зібрати статистику по проблемам з відправками і крадіжками (відносно кількості відправок) по моїм клієнтам то НП випередить укрпошту, а відношення відправок укрпоштою в деяких випадках сягає 10-15%.

Бачите, в кожного реально свій досвід щодо якості і крадіжок, і згоден, що і в Новій Пошті не все так казково, але якось в мене вже більше 10 років з Новою Поштою проблем, які не можливо вирішити не було. Проблеми були, але вирішити їх було простіше і швидше, набагато швидше за видіння на гарячій лінії Укрпошти, де ти чекаєш 5-10 хвилин, а потім тебе просто відключають і ти змушений знов проходити цю голосову тварину))
А щодо вибору відділення — я неодноразово хотів змінити відділення для отримання, міняючи спочатку просто індекс, але вони автоматично завжди переадресовували на моє. А коли я не вказував адресу, а замість домашньої адреси вказував адресу відділення — прийшлося забирати посилку в головному відділенні..
А як ви змінюєте відділення для отримання Укрпоштою? Може я щось не правильно роблю?

Вказую індекс відділення, якщо воно працює то на ньому і отримую/отримують, якщо не працює то пересилають до найближчого працюючого.

Кілька разів так робив, але по прибутті посилки на індекс який я вказав, вони переправляли її на відділення яке прив´язане до вказаної адреси. І це ще плюс тиждень чи півтора...

До якої адреси? Там достатньо вказати тип доставки «склад-склад», область, місто, індекс відділення, у клієнтів так всі відправлення йдуть, все як і у НП: i.imgur.com/13750Zk.png

може сворити, промаркувати відправлення та здати їх в відділенні менше ніж за 5 хвилин, не чекаючи в черзі

Не зовсім зрозумів як це, хоча сам днів 10 тому відправляв пакет за кордон і сам у аппці все зробив.
Але переді мною була черга.
4-5 осіб. Ну я без черги не став пхатись, бо то якось дико виглядало б...

Мобільний додаток також дозволяє створити та оплатити відправлення / відслідкувати де воно

+500
За винятком того, що як пакет виїхав з України, трекінг немов обрубало.
Таке враження, що по Европі додаток не відслідковує 🤔

треба запакувати, роздрукувати наліпку з штрихкодом (все так само як і на НП), далі на відділенні можна проходити без черги (мене ще ніразу не побили) і залишати відправлення або у оператора, або в спеціальному пластиковому ящику для готових відправлень (можна поціавитись у оператора) якщо ви інтернет магазин і багато відправлень (договір заключили) то можна зателефонувати, сказати коли будете і нач. відділення прийме всі ваші посилки. Наприклад ОЛХ вісілає такі наліпки вам на ел.пошту коли хтось купив з олх доставкою.

далі на відділенні можна проходити без черги (мене ще ніразу не побили)

Ну так я саме про це.
Не побили б, але я просто без черги пертись не хочу.
Не так вихований... чи щось таке. :-)

То ви дуже соромязливий, це аж ніяк не впливає на швидкість обслуговування клієнтів, ви просто залишаєте відправлення, оператори на них не відволікаються, сканують вже коли нема людей, так само як і на новій пошті можна підійти до терміналу самообслуговування відсканувати посилку і залишити в пластиковій коробці. Доречі на Укрпошті скільки так не здавали без сканування ні разу не було випадку щоб загубили посилку, а на новій пошті раз на місяц 1-2 відправлення з реєстру та й загублять (статус видалено ставлять) потім звониш, шукають: «ой забуцнули в куток не побачили»...

Хм, терміналів самообслуговування у НП не бачив.
Вірогідно то не у всіх відділеннях 🤔
А з Укрпошти я вперше в житті за кордон відсилав, то не ризикнув би просто лишити пакет, не поспілкувавшись з оператором

Ах да, был случай-Росан две недели выносили мозг требуя массу документов за amazon kindle купленный за 99$ по акции. А сейчас Мист отжигает с доставкой из Польши -все обращения в поддержку сразу в автозакрытие

Укр пошта це іспанський сором, якщо коротко. Пережиток совка, що так і не зміг адаптуватися

Розпочну мабуть з ... Укрпошти.
...
відділення працює з 9:15 до 16:25

Як варіант, обирайте відділення які працюють до 20:00, наприклад головну пошту (але не лише). Ближче до вказаного часу закриття відділення чомусь кількість пенсіонерів близька до нуля, не впевнений яка саме причина, можливо в цей час транслюють їхні улюблені серіали.

Укрпочта стала лучше. Хотя дорогие или хрупкие посылки я бы отправлял НП. Как-то на olx продавал автокресло и переслал укрпочтой, запаковал хорошо. Покупателю не подошло, вернул обратно. На почте когда забирал, аж офигел, упаковка порвана, внизу кресло поцарапанное из-за отсутствия упаковки.

Зараз відношення до Meest після останньої ситуації дуже погіршилась. Дали рекламу про швидку доставку генераторів. замовив товаришу ksb 22i (інверторний) з Allegro. Як результат — доїхало до складу 05.12 і казали, що ідентифікація 4-5 днів.. потім взагалі сроки не називали... до 15.12 кормили завтраками, та посилку так і не ідентифікували. Коли написав рекламацію — все , привіт можете до нас не дзвонити тепер цим буде займатись відділ рекламації, і чекайте тепер місяць на розслідування, а потім якщо не знайдуть, то місяць на повернення коштів. А що робити без генератора весь цей час і без грошей на інший — не відому... Тому щось таке велике або дороге — краще через них не замовляти....

Тоже много раз с ними были проблемы. В чатах вообще игнор.
Помогло мне только в интернетах на самых разных ресурсах на них жаловаться, только после этого со мной связались и посылка внезапно нашлась.

ІМХО, в Укрпошті все залежить від відділення + оминати коли пенсіонери платять за комуналку. В моєму відділені було не гірше НП, якщо не йти коли був наплив пенсіонерів ( пару днів на місяць).

З містом теж проблем не мав, ноут зі штатів прийшов швидко, передача зі Львова в Торонто ( під час війни!) ще швидше.

Все залежить від відділення. Проте загальна картинка, відповідає історії автора.

Не погоджуюсь з автором.

Періодично замовляю з Китаю чи Європи якісь штуки з 2008 року. Прогрес бачу, так він не супер переважає конкурентів бо НП поставила дуже висока планку. Але в цілому не все так погано.

Щось у вас з кармою мабуть пане... Що я тільки не замовляв, і більшість через Міст — були нестандартні ситуації, але завжди все вирішувалось позитивно! Укрпошта довго , але все доставляли без проблем. НП міжнародна одного разу ймовірно викрали половину з посилки, дрібниця але менеджер конкретний уперся і демонстративно відморозився, відтоді перейшов повністю на міст, сумарно на десятки тисяч $, а НП користуюсь лише для швидкості по Україні.

Ото і я підозрюю, що десь в кармі в мене діра )) як, в принципі, і у багатьох інших

За 11 років Аліекспресів не мав ніяких проблем з Укрпоштою. Так само як і з МістЕкспресом, хоча судити ще рано, бо користуюсь тільки 4 роки на дрібних доставках, але недавно вони мені крісло кур’єром приперли за 300км і все ок. Укрпошта взагалі топчик з огляду на ціну, а на зайві декілька днів мені все одно...

Я починаю заздріти тим в кого так все виходить гладенько і спокійненько.. В мене майже кожного разу якась проблема.. Може це прокляття? )

Из перечисленных в статье служб, больше всего проблем с пропажей и порчей посылок было с Новой Почтой. Наверное из-за того, что чаще всего ее использовал.
По поводу Укрпочты вообще не было никогда проблем, кроме пару раз — очередей из бабушек, пришедших оплатить коммуналку, которые все ещё думают, что они экономят, оплачивая на УП.
Мист долго доставляет посылки из США морем, ну и информация по одной и той же отправке у них разнится в приложении и в поиске на сайте. И мало подробностей. Ещё с Мистом были траблы с входом в аккаунт в США. И техподдержка там никакая.

Якийсь тупий істеричний висер.

Жодного разу не мав ані пошкоджень, ані крадіжок ані з УП, ані з НП, ані з Містом (який мені доставив посилку зі США на початку березня 2022!), ані з Джастіном.

Ось, мабуть, і знайшовся один з тих п’яти людей в Україні, в кого ані пошкоджень, ані крадіжок )) Ну то вам явно спіткає вдача )

Мене ще додай)

Ви так гарно відгукнулись про НП, що треба спробувати) Оскільки у мене так виходить, що міжнародне відправлення через Meest прибуває до України за декілька тижнів, а по моєму місту воно їде близько місяця :)

Я б подивився як би ви працювали за ту зарплату, що отримують люди на Укрпошті.

А взагалі алгоритм завжди був і залишається простим: якщо тобі все одно чи воно взагалі дійде — Укрпошта, якщо ні — Нова Пошта. Та і все :)

Ну не я ж змушую їх там працювати? Проблема в тому, що вибору немає, навіть якщо на Алі вибрати Нову Пошту — може приїхати Укрпоштою, чи МістЕкспресом

Цікаво, як вони надішлють Містом, якщо його навіть у населеному пункті нема, хехе. Та й НП багато де нема досі.

А в них це якось легко виходить, вони просто надсилають до випадкового відділення в регіоні.. Або повертають почилку до Укрпошти — і це ще плюс два тижні...

Шоплюсь на али просто дико, иногда доходило до одновременного ожидания 30 заказов xD
Укрпочта возле моего дома — дно донное, но возле офиса очень даже ОК, там всегда пусто и адекватные сотрудники. Найти хорошее отделение в округе можно на гугл картах включив результаты «списком» и посмотривая на рейтинг.
Также Али запилили чудо функционал — у них на страничке «order confirmation» есть возможность выбрать на карте(!!) отделение. Так что я заранее знаю, какие посылки куда приедут и выбираю для посылок, которые едут укрпочтой, адрес доставки — мой офис, а для посылок НП — отделение у дома.

Под ордером в app-ке две кнопки
“Track order” & “Confirm receipt”

“order confirmation”

Только в web версии?

Я шоплюсь с телефона, возможно версия для Хуавея немного отличается от версии для других телефонов.

Вчера заметила, что там дизайн «order confirmation» пейджи(название перепроверила, она у меня именно так называется) ещё зависит от того, у какого продавца покупаешь и у некоторых есть выбор: доставка курьером или самовывоз, но иногда такого выбора почему-то совсем нет(предполагаю, что для миист экспресса).

Обрати, як я знаю, можна до оплати ордеру. Це бачу.
А тут, як порозумів, можна вже на льоту посилку редиректити (?)

Нет, выбор точки, куда будет доставка, происходит на страничке, которую юзер видит перед оплатой.

Ну это да. Но у меня там, в self pickup, только НПочта.
Не тестил еще них разу

Так это значит продавец возит новой почтой. Попробуйте добавить крайне дешманские айтемы с бесплатной доставкой — скорей всего будет укрпочта.

Так позавчера пришел flip case, $3, дешманский, не?
Self pick up не выбирал.
Итого
Нова Пошта

У меня тоже дешманские заказы иногда на новую почту приходят, сама не понимаю, по какой логике выбирается компания.
Когда-то давно, пару лет назад, был в интернетах маппинг служб доставки китайских на наши, но уже давно с мобилки не вижу названий этих самых китайских почтовых служб.

Теж саме, дві посилки з Алі, ті що 3 товари за 6 баксів — одна приїхала Укрпоштою, інша Новою Поштою. І ніяких опцій типу вибору де отримувати, чи щось ще — не було. І один той самий Aliexpress Saver Shipping

Та я вже забив тим перейматись.
Головне, що трекаються і приходять

в якийсь момент алі «змінило АРІ» і «поплив» номер в міжнародному форматі... і посилка пішла на НП, ледве повернув, коли вона вже прямувала назад в КНР... хоча з Укрпоштою проблем не було, тому що Укрпошта доставляє на адресу а не на телефон

А Нова пошта тебе не попередила?
Смс приходить зазвичай.
А номер телефона вказано на Алі.

Алі міняє формат номеру і НП як сліпе безпомічне котеня

але то не заважає НП сповістити мене «до вас їде.... буде направлено у відділення Х, якщо бажаєте змінити на інше відділення — ось лінк — там змініть самотужки»

одновременного ожидания 30 заказов

з такими обʼємами ви певно не влазите в ліміти 150 євро в місяць? як мито сплачуєте?

А коли їх хто перевіряв? Так як у відправленні немає податкового коду, то застосовують при перевищенні однієї посилки, а не суми.

Цікаве припущення. Але якщо на тому ж аліку замовити 10 посилок одночасно то існує ймовірність, що вони їх консолідують в одну.

Так, таке можливо. Але більше трьох не об’єднували.

Замовляв одного разу всяку мілку фігню, то напхали 7 чи 8 посилок в одну.

Мыто нужно платить если мои посылки будут ехать ко мне в одном контейнере и их общая стоимость будет превышать 150 евро.
Если какие-то посылки едут на новую почту, какие-то на укрпочту, а какие-то не дай боже на миист экспресс, то это всё будут разные контейнеры.

Той ліміт не включає вартість доставки + там замовлення хоч на 1$ може бути, а таку дрібноту ніхто там не зможе і не буде рахувати.

це ліміт на одне відправлення, а не накопичувальний

Попробуйте заказать 2 посылки по 100 евро на айхёрбе друг за другом, будет сюрприз.
К сожалению, проверено на себе 😂

не знаю що у вас там за трава і на якому етапі відбулось об’єднання. Можливо митниця тримаючи в руках дві посилки, розцінила їх як спробу обходу мита шляхом розділення покупки на дві.

в мому випадку бувало до 4 замовлень одночасно на одному і тому ж митному пості — нарахування відбувались суто по кожному окремому відправленню.

З Meest можна частково вирішити проблему, переадресувавши замовлення на будь-яку точку видачі Розетки. Сервіс взагалі неспівставний. З кур’єрською доставкою Meest особливо у мене завжди проблеми, нажаль це дніще ще глибже ніж у УкрПошти.

УкрПошта — сервіс дуже сильно залежить від міста і конкретного відділення. У ближчому до мене, 2 оператори сидять на посилках (ніколи не називав їх бандеролями до речі), один оператор на пенсіонерах та інших питаннях. Черги практично ніколи немає. Але так — пошук посилок нелінійний, часто-густо інтуітивний і майже завжди займає хвилин 5 як мінімум.

НоваПошта — найкращий сервіс, і це зіграло злий жарт з цим оператором — майже завжди є черги, хоча і обробляються вони досить швидко.

Як АліЕкпрес вибирає операторів — я ХЗ. Але помітив, що майже вся електроніка, що коштує більше 20$ — потрапляє на Meest, майже все інше — на Нову Пошту. На УкрПошту потрапляють товари з категорії «3 штуки за 6 баксів» і всілякий копійчаний дріб’язок.

IMHO

Смартфони, планшети, ну те, що від 70долл == Укрпошта Only!
Дрібні речі, ну там 2-5-10 долл — Нова Пошта або Міст
Отакий досвід року з 2010 десь.
Лише не пригадую вже коли почалось розділення на УкрПошта/НоваПошта/Міст, бо перші роки все Укрпоштою було 100%

p.s. Ук раз от сьогодні.
Бампери на flip case-и (по $3) на смартфони прибули на Нову Пошту.
Смартфон ($140) та TWS Bluetooth гарнітура ($30) — уже у моєму місті на Укрпошті — сортується.
Чомусь «дорога» електроніка Новою поштою не хоче йти.

Я такої залежності не помітив, мо смартфон може приїхати і Містом і Новою Поштою і Укрпоштою. Так само як і дрібниці усіляки типу кабелів, якихось чохлів.. Як рулетка )

Ну за всі ці роки було як описав.
Дрібнички — НП/Міст
Не дрібнички — Укрпошта.

Якщо у вас інакше, то виходить шо залежить ще й від регіону проживання 🤔

Саме так, думаю що ще залежить від зміни на митниці (чи де там вони один в одного посилки перехоплюють?)

Смартфони, планшети, ну те, що від 70долл == Укрпошта Only!

Это не так. Наушники за 400 долларов мне привезла НП.

«Розтаможка» скільки коштувала?

Нисколько. Китаец поставил на посылке цену 15 долларов, и таможня не стала придираться.

Так моє уявлення як клієнта то лише здогадки :)

Ну я насправді не можу пригадати з якого саме року НП вступила в гру.
Та й не критично це.
Але саме мої замовлення все ж частіше приходили Укрпоштою.
Можливо від регіону проживання все залежить, я ж не знаю.

Это вы ещё не пользовались доставкой Укрпочтой заказных писем курьером с бумажным уведомлением о вручении.

Даже при самой дорогой доставке по Киеву курьер может забить и бросить письмо как обычное в почтовый ящик, может не захотеть доставлять письмо. А если доставит, то неправильно заполнит документы.

Если же письмо не будет вручено по Киеву и отправится на возврат, то оно может зависнуть на сортировальных центрах на пару месяцев и опять же глупые сотрудники Укрпочты даже не смогут правильно заполнить все отметки в бланках на конверте, чтобы в суде можно было увидеть причины возвращения письма.

Во время войны сотрудники почты часто говорили при оформлении, что курьеру может быть лень доставлять по оплаченной курьерской доставке, поэтому письмо закинет на ближайшее почтовое отделение.

Мені так йшло повідомлення від Податкової, вони там нарахували мені штрафів і пені, і штрафів на пеню, і пеню на штраф. І відправили Укрпоштою. Як з’ясувалося вже потім — цей лист пролежав на Укрпошті на сортувальному центрі десь місяць, а потім повернувся до Податкової з приміткою «повернення через — інша причина». Але Податкова чомусь стала вважати, що я отримав повідомлення.. Та й в кабінеті платника податків ніяких нарахувань або недоїмок не було.. А потім одним днем з’явилося, і одразу Виконавче Провадження, і реєстр боржників.. і все, що тільки буває.. Хоча сам податковий інспектор знайшов згодом цей лист, який поштою було повернуто в Податкову назад.. Бардак скрізь, куди не глянь.

Укрпочта разве что может марки печатать.

Жаль, что для судов и прочего нужно отправлять письма укрпочтой. Это боль.

Що про Укрпошту написано можливо і так, але то є просто невдалий досвід.
Аліекспресні посилочки (не бандеролі!! :-) ) отримую вже бозна скільки років.
Ніколи описаного у статті не було.
Єдина лажа, що буває сортувальники відправлять у інше відділення, яке від мого за 5км.
Ну і черги.
Але пенсіонери не отримують посилки, вони платять комунал.
А це інша черга.
Принаймні у моєму містечку :-)

USPS це повне дно — єдині 2 випадки, коли у мене вкрали посилки, це був USPS.

Тобто посилку вкрали ще в Штатах?

Автор очень ярко и красиво описал. Лично я никогда не пользовалась МистЭкспресс и даже не знала о его существовании так как никогда не видела их отделений. По Укр почте было несколько не приятных казусов, приходила смска что посылка прибыла, приходишь стоишь в адской очереди после чего безумно медленная касирша, с выражением лица, будто ей насрали в тарелку. Смотрит, что то в своем компьютере и начинает заливать тебе что не могла прийти смска, которой я тычу ей в рожу, молл посылки нету, а ты при этом как дебил отстоял очередь полтора два часа. И второй случай это когда мне пришли документы, а Укрпочта их потеряла и никто никогда их не видел.
Так же у меня были не приятности с Новой почтой, попадались хамоватые операторы, разворовали посылку но я их достала и вернули все позицию на место и таки адресат получил все что я отправляла.

Я колись також сердився на Нову Пошту, але коли згадував як все «працює» в Укрпошті, в МістЕкспресі, чи, Боже вбережи, в Автолюксі — я одразу заспокоювався. Бо кожне питання з Новою Поштою можна було вирішити. Вони навіть трошки допомогли мені з поверненням страченої МістЕкспресом посилки на 3600 долларів. Після цього — НП — мої неперевершені фаворити і бубочки! )) Так, бувають хамовиті оператори, навіть керівники відділень бувають «казковими довбо..», але це скоріш просто кадрова помилка, і НП стає кращою з часом.

Підкажіть, як саме на НП вам допомогли знайти посилку, яку втратили Міст? Бо мою теж Мист втратили, а через НП повинні бути доставити в Україну

Це було ще в 2015 чи 2016 році і як саме вони її знайшли — я не знаю, але я тоді дістав всіх, кого зміг дістати :) Виявилося, що Міст просто так віддав мою посилку іншій людині в іншому місті. Посилку, в якій товара було на 3600 доларів. Просто чомусь після митного оформлення — в базі Міст змінився номер телефону отримувача. Весело було.

хе хе. Мені взагалі та сама поштарка, після першої посилки, запропонувала телефонувати, щоб я приходив і забирав.
За що власне раз на місяць дарував їй шоколадку.
Але після реформи Укрпошти це вже так не працює на жаль.
Тепер все чітко — на вайбер повідомлення — пошук у відділенні — видача.
Все нормально, якщо нема черг.
Шкода, що у вас там хамло працює.
Але....

которой я тычу ей в рожу, молл посылки нету, а ты при этом как дебил отстоял очередь полтора два часа

... виглядає ж так, що .... ну зрозуміли
Сподіваюсь що ні :-)

Доречі в мене за період з середини 2018 до середини 2019 років Укрпошта втрачала якусь рекордну кількість посилок. Пам’ятаю записував собі в табличку в Екселі — з 76 — тільки 52 чомусь їхали в Кропивницький і там десь зникали. 52 за рік, Карл!
Що там в них в Кропивницькому? Явно ж якийсь пункт сортування.. і там хтось сидів і «сортував».. «Це нехай їде... А ось це мені.. І це мені..»

На Аліекспрес є опція вибору відділення НП: novaposhta.ua/...​elivery/direct_e_commerce розділ доставка з Китаю, там правда не всі відділення.
Я жалівся на Укрпошту в офіційні групі на Фейсбуку. Працювати відділення після цього стало ще гірше, але моральне задоволення я отримав. Думаю, все б пофіксалось, якби укрпошта звернула всю непрофільну діяльність, типу видачі пенсій, оплати комуналки і тп. Але рухається вона геть в протилежному напрямку.
З містом мав справу лише раз для доставки габаритного вантажу по Україні і вийшло набагато дешевше, ніж НП.

На Аліекспрес є опція вибору відділення НП: novaposhta.ua/...​elivery/direct_e_commerce розділ доставка з Китаю, там правда не всі відділення.

На жаль у мене там не просто «не всі», а лише один поштомат, що розташовано «у афроукраїнця в сраці» :-)))

После приезда посылки в Украину за 30 грн можно заказать переадресацию в любое удобное отделение или курьера за 45 грн.

звернула всю непрофільну діяльність

Пристойний бізнес якраз диверсифікується.

Кому УкрПошта треба буде, якщо не платити там за комірне і не купувати печиво з газетами? Репутацію як поштового оператора вже марно відмивати (хоча демпінгом вони добре клієнтів привертають).

Хз, я користуюсь всіма трьома перевізниками. Просто потрібно визначитись, що вам важливо.
Укрпошта — якщо час не в пріоритеті, для дрібних посилок з аліекспресс, частини посилок з Європи та для посилок в межах України. Сервіс звичайно, так собі, адресної доставки немає (все приходиться забирати з відділення), але рано (чи скоріше пізно )) ) все доставляють.
Щось крихке я б через них пересилати не став.
Міст — для посилок зі США/Європи з пересилкою/консолідацією через склад Міст і адресною доставкою. Також через Міст можуть йти посилки з аліекспресс, але оскільки відділення Міст у нас немає, Міст вже в Україні передає їх на відділення Укрпошти. Іноді — великогабаритні вантажі по Україні. Так, вони іноді можуть «тупити» з доставкою оскільки логістика у них організована через ж.., а деякі хитрож... кур’єри пробують гратися в «клієнт переніс дату доставки». Спасає «животворящий пендель».
Нова Пошта — посилки з аліекспресс що йдуть через Aliexpress Standart Shipping, посилки по Україні на відділення НП, великогабаритні вантажі по Україні. Тарифи НП не дуже низькі, особливо за великогабаритні відправлення, швидкість в порівнянні з Міст переважно відрізняється несуттєво. Черги на відділеннях також часом «кілометрові».

а деякі хитрож... кур’єри пробують гратися в «клієнт переніс дату доставки». Спасає «животворящий пендель».

Мені у Міст єкспреса більш за все подобаються смски. Приходить в 15:50 з текстом «До вас прямує посилка. Курʼєр буде сьогодні після 16:00». До пандемії(до ремута) в мене такі смски викликали приступи люті і ненависті. Але яксь останнім часом воно все приходить на поштомати або міні відділення. Мабуть вже нема з аліка курʼєрки...

смішно було коли кур«єр привозив з алі «бампер для смартфону».
Вони реально лоти по ціні до $10 привозили.
От нахера ганяти машину для цього?

Так само, колись замовляв дротики та сенсори до Ардуінки, там було щось максимум баксів на 7, може навіть менше — привезли кур’єром під дім. А коли їхала мать з процом та оперативою — доставили на мікро-відділення на базарі у «ремонті взуття». При тому що СМС надійшла, я прийшов за пару годин. А працівник того ремонту каже, що посилка лежить в них вже більше двох тижнів. І я повірив, бо коробка дуже смерділа клеєм.

90% товарів з Розетки і Алі-Експрес — Укрпошта. За роки жодного поганого випадку. Напевно дійсно залежить від відділення. Вибірка ± 100 замовлень.

Так, мабуть, але в мене вибірка десь така ж сама по кількості замовлень, ну може трошки більше, два міста та декілька різних районів. І спостерігаю я весь цей розлад року з 2012

Да, «Укрпочта» — это адский ад. Стараюсь не иметь дел с этой конторой от слова вообще. К счастью, при заказе на Aliexpress можно избавить себя взаимодействия с «Укрпочтой», выбрав доставку в почтомат НП (self-pickup). А вот если выбирать доставку по адресу, то можно попасть и на «Укрпочту».

К счастью, при заказе на Aliexpress можно избавить себя взаимодействия с «Укрпочтой», выбрав доставку в почтомат НП (self-pickup)

Як це? Можна детальніше? Це треба замість індексу щось інше вказувати в профілі?

в видеоинструкции Новой почты эта опция присутствует когда сразу жмешь кнопку купить, но сейчас этой опции нету

Я намагався завжди вибирати саме self pickup, але або вони прибрали цей пункт, або в деяких товарів не має тих опцій

У некоторых товаров действительно нет такой опции, тут уже на удачу.

ало, перерви немає на УП, вже пару року не має

у якийсь глухий районний центр

там часто і пошти нема :-)

Якраз Укрпошта є усюди. Особливо у райцентрах.

Райцентр де я народився. Офіс Укрпошти є, але зачинено 90% часу, бо працювати нема кому...
Така халепа....

Не знаю, я спостерігаю що в кожного відділення якісь свої правила. Десь офіційно немає перерви, але по факту вона в них є, і може бути по два рази на день, а десь просто висить папірець типу — 8:45 — 12:30, перерва, 13:45 — 16:45

2 дні тому з Харкова відправляв на Чкалова goo.gl/maps/tKLnL5FKLUGjB51J9

через міст замовляв столик. Два тижні вони його везли, потім ще тиждень дзвонивв саппорт, бо кур’єр то взяв столик, але не доїхав, то доїхав але без столика і всяке таке. Повний капец.

особливо у дні коли треба платити комуналку чи отримувати пенсію.

«у мене» комуналка та пенсія — то окрема людина приймає/видає.
Посилки вона ніколи не обробляє.
Такі от спостереженна.
На «бар стійці» їх там 2-3 всього.
Відділення ну 25 м2

Це була ціла епопея, я вже навіть написав заяву до поліції, підняв галас на весь МістЕкспресс.. Вони просто відправили вантаж вартістю 3600 долларів замість мене — до іншого міста, та видали неповнолітньому... Не просто видали! Привезли адресно! Там було 6 величезних коробок... А той хлопець, що отримав цей «джекпот» потім навіть вдома жити перестав... Я якось напишу пост про це

Запросто — доставка курьером: с утра СМС на зарегистрированый номер, за 10/5/0 минут курьер звонит на тот же телефон и говорит, что подъезжает, выходишь, забираешь посылку... собственно все, зачастую даже фамилию не спрашивают, документы ни разу не просили.
Т.е. случайный человек, радостно воскликнувший «да, это мне» имеет все шансы получить вашу посылку...

Правда на собственно на международную доставку нареканий нет, разве что на таможне долго лежит иногда

та да, про Міст підтверджую цілком і повністю, це дно навіть глибше, ніж Укрпошта. А з приводу останньої — я так бачу, що це сильно залежить від відділення. У мене до мого претензій немає, окрім дебільних годин роботи з перервою на обід. Але я працюю з дому, тому за посилками спокійно йду в робочий час. Пенсіонери тусуються біля іншого віконечка — там, де видача пенсій або оплата комунальних. Видача посилок, то інше віконце.
Новій Пошті — моя шана і дяка, бо вони справді круті.

Все так.
УП працювала добре, все як описано. Київ, Троєщина, там де місто закінчується ;-) Але якось чергового разу велосипедна фара в мене зникла у невідомому напрямку. Трекінг продавця показує що перетнуло кордон України і все.
Міст це пісня взагалі. Велосипедна вилка в мене з’їздила назад до Німеччини. Бо, бачите, не додзвонилися до мене що до розтаможки. А статуси на трекінгу писала людина з дізлексією мабуть. І на другому колі ще потом ловив її по місту. Ніколи знов.
НП — так, тарифи. Але сервіс і жодних проблем. Хто скаржиться на черги, спробуйте потрапити до каси Приватбанка коли піпл сплачує комуналку.

Ну хз, якщо брати Київ то за останній час Укрпошта ну дуже все покращила.

1. Доставляти відправлення стали швидше. Зʼяявилась експрес доставка.
2. Розрахунок через термінал.
3. Прибрали нарешті те скоцтво з бандеролями у окремому віконці.
4. Графік роботи. Працюють до 20.00(раніше працювали здається до 19.00).
5. Видають відправлення швидко, питають тільки номер телефона. Ну і паспорт показати треба.
6. Якщо у віконці де видають відправлення збирається черга(більше 3х людей) то відправлення починають видавати не тільки в цьому віконці.
7. Обідньої перерви немає.

Тільки це не зовсім «за останній час», а з приходом в УкрПошту в 2016 році команди Ігоря Смилянського.
Перші 2 роки розгрібали «авгієві конюшні», а вже в 2018 ввели оце все нове.
У нас ось нове відділення із терміналами, молодими робітниками і автоматизацією процесів відкрилось в грудні 2018 року.

нове відділення легше відкрити, ніж реформувати старе.
особисто бачив як на нашому відділені працівниці активно опирались KPI та іншим метрикам, розподіляючи платіжки порівну

Розумію. Саме тому реформи, розпочаті в 2016, в певних місцях помітні тільки зараз.

нове відділення легше відкрити, ніж реформувати старе.

«Моє» відділення саме реформували.
З точки зору Front office
Back office, краєм ока бачу інколи, коли двері не зачинені, то таке собі.... трішки капець :-)

Прибрали нарешті те скоцтво з бандеролями у окремому віконці.

так отримали нове скоцтво з трьома віконцями з яких праює тільки одне, і в нього черга бо там комуналь/листи/перекази/бандеролі

в субботу Укрпошта работает до 15.00, а в воскресенье вообще не работает. ни разу не видел, чтобы отдавали посылки более чем в одном окне. обычно это же окно и принимает посылки.остальные два пьют чай и им на все пофиг.
но с другой стороны Укрпочта ни разу не теряла моих посылок и все доходили целыми. может свезло, может зависит от города — я про Харьков.

Судячи з усього дуже залежить від відділення. От у моєму графік пн-пт 09:00–20:00, сб 10:00-17:00, нд — вихідний.
Пару віконець видає посилки якщо завал.

Все не так райдужно, покращення є, але вони все ще в ролі наздоганяючих, їм є ще куди рости:
1. Швидкість навіть 3 віконець залишає бажати кращого (черги часто і на вулиці та й просуваються не сказати що супер швидко).
2. Так і лишився бардак у відділені з посилками, твою посилку шукають по всьому відділенню, ніхто й приблизно не знає яких вона приблизних розмірів і що саме вони шукають і де його шукати, тому це не швидко, певно через те й черги на вулиці, бо твою посилку не можуть знайти швидко. Ніхто так і не спромігся з цим щось зробити.
3. Так і немає сервісу, коли до тебе щось прямує, то надходить повідомлення «посилка вже їде до тебе + трек номер», або автопідтягування своїх посилок в застосунок, після нової пошти це вже здається чимось елементарним.

Згоден, додаток в них дніщєнський. А ще бісить, бува приходиш посилку забрати, а там якась тьотінька з ДВС листи відправляє...і ти такий хоба і на пів години в черзі застряг

Або якась «особа» платить там комуналку (ніколи не було швидше 15 хв), а потім купує консерви, макарони і печиво з цукерками (4-5 хвилин — менше не було ніколи)

Я, мабуть, живу в параленьній реальності, де ваші 7 пунктів виглядають приблизно так:
1. Доставляти відправлення на правильне відділення це тепер проблема, бо раз на місяць посилка тепер приїжджає рандомно в радіусі 15 км, бо хтось постійно став плутати індекс.
2. Розрахунок через термінал, але він вже 2 місяці не працює, тож або готівкою, або приходь іншого разу і стій годину в черзі, щоб дізнатися, що термінал знов не працює.
3. Тепер не зважаючи на кількість працівників — працює один, бо інші «компуктери не працюють».
4. Графік роботи змінили, і тепер відділення працює в суботу до 14:00, але це в теорії.. На практиці в 12:40 воно вже закрите.
5. Питають вулицю, номер телефона, дату, коли надійшла СМС про надходження посилки, перепитують номер телефона, питають останні 4 цифри трек-номера, потім питають його повністю, і тільки потім починають шукати посилку. Найшвидше за останні піврорку впоралися за 7 хвилин.
6. Якщо зібралася черга більше 6 людей (вона ніколи не буває менше 3) — то всіх просять вийти на вулицю.
7. Обідньої перерви офіційно немає, але в якийсь момент людей просять вийти, зачиняються двері, і це означає, що 30-45 хвилин в них «не працюватимуть компьютери».

Я, мабуть, живу в параленьній реальності,

Все написане стосується києвського відділення. В містах поменше справи не дуже).

Ну повинно же хоч щось залишатися стабільним в цьому бентежному світі! Я саме такими міст і укрпошту і пам’ятаю 10 років тому. Хочу тут деякі намагалися доводити що все змінилося :)

Підписатись на коментарі