Перебіг війні в 2023 році

Враховуючи, що повномасштабна війна вже триває майже 10 місяців, зрозуміло що в цьому році вона не закінчиться.

Які ваші прогнози на 2023 рік?

Чи буде вона тривати весь наступний рік, чи закінчиться до літа, як прогнозує очільник ГУР, що думаєте?

Моя думка така:

Війна буде тривати ввесь 2023 рік. В росії ще багато ресурсів. Навіть якщо ми їх виб’ємо з наших земель, обстріли і провокації тільки посилиться.

І це може тривати роками.

Єдиний вихід, знищити це утворення, щоб воно не існувало в теперішньому вигляді.

Поділити як Німеччину на зони контролю, вивезти все ядерне озброєння. Іншого шляху не бачу. Якщо це не зробити, це буде завжди загроза біля наших кордонів.

👍ПодобаєтьсяСподобалось8
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Почитав коментарі. Побачив дивну закономірність. Коментарі написані українською значно оптимістичніші ніж російською.
Цікаво, чому мова так впиливає на настрій і прогнози майбутнього 🤔

Мені поки це виглядає як про антикрихкість Талєба. Чим більше б’ють по енергоресурсах, каналізації і т.д. тим стійкішими ці системи стають. Тим більше знаходимо способів це відбудувати, продовжувати оборонятися і далі вести економіку.

До відключень світла я не знав, що там по електриці, шо скільки споживає, які є альтернативи, якої потужності.

А зараз навіть перукар більш меньш розуміє, як обходитися без електрики, який генератор потрібен і як далі вести справи.

Можуть бути гірші умови як зараз — 100% можуть, але ми не здамося.

Нехай навіть будемо прати на річці, як зараз багато москалів перуть, чи механічно молоти зерно і випікати свій хліб, чи палити в буржуйках в кожній квартирі, незважаючи на «дим до сусідів». Зими в нас не такі і холодні, доречі.

Найгірша ситуація зараз для мене виглядає — це жити під окупацією «господаря-москаля». Все решта, — ми справимось.

Єдине, що зараз, напевне, всіх ІТ спеціалістів баламутить — це коли бачиш онлайн, що в той час, коли в Україні умови по трохи наближаються до «середнього віку», а ступиш крок до польськего і там життя as ussual. Тоді і закрадається думка, чи воно це все треба.

Як на мене — треба, ми вже заплатили дуже велику ціну, щоб вперше за 300 років мати реальний спокій від того російського непотребу. Як казав один військовий, треба так дати, щоб боялися голову в наш бік повертати.

І якщо не служимо, то наш обов’язок (не примха, щоб десь похвалитися) — помагати нашому війську і триматися купи.

Прогнозувати шось дуже важко, хтось в коментарях писав про 1 квітня 23 року, — це як з 2-3 тижнями Аристовича, приблизно.

Перемога буде, але буде важка, ми ще не раз прифігіємо від втрат, які наразі не розкривають. Але повторюсь, ми не здамося!

Я так розумію що дедлайн то 1 Квітня 2023 року. Не для війни — а для українського ІТ.
З нового фінансового року дуже маловірогідно що клієнти залишать команди в Україні де війна затягнеться незрозуміло на скільки і де є ризик блекаутів і повторного вторгнення (у тому числі з Беларусі на Захід України).
Доречи у 2021 році MS припинила працювати з нашою командою у Харкові. І це була несподіванка навіть для нашого менеджера на стороні клієнта. Вочевидь десь на вищому рівні вирішили: Україна — занадто ризиковано. Можливо у MS були свої джерела інформації і вони краще розуміли до чого іде. І усе — довелося передавати усю нашу роботу команді індусів.
Так само у наступному фінансовому році зробить більшість клієнтів. Хто вивіз команди — продовжать працювати, хто залишився — вибачайте.
Зараз моя галера так поставила питання ребром до києвлян: або виїздиш на Захід України (там зараз відкривають «офіси незламності»), або тебе можуть будь якого дня відключити. Я так розумію шо почнуть шукати заміну серед тих, хто виїхав.
Отже ІТ компаніям час вкладатися у підземний тунель до Польші, через який будуть вивозити ІТшників.

Тим часом зелебобіки продовжують копати дно і призначають сексологиню без досвіду міжародної чи державної служби послом у Болгарії www.eurointegration.com.ua/...​icles/2022/12/27/7153210

Для того чтобы дать прогноз развития какого-либо процесса нам нужно определиться с целями его развития и доступными ресурсами.

С целями все просто, цель Украины вернуться на границы 91 года. Цель России гарантировать правление Хуйла максимальное количество времени, идеально до конца жизни, а дальше пусть хоть потоп России не будет. Цель Запада устранить ядерную угрозу через изъятие ядерного оружия.

Далее войны делятся на три типа:
- Блицкриг, война от 3 дней до трех недель;
- Быстрая война, до шести месяцев;
- Затяжная война, до пяти лет.

Первые два этапа уже прошли и процесс перешёл к затяжной войне. И если первые два типа войны — это войны искусства военных, то последний тип это война экономик, чья экономика сильнее, та и победит.

Украина сейчас объект и решения не принимает, её интересы, конечно частично учитываются через материальную, военную и гуманитарную помощь, но сейчас идет война коллективного Запада и России с четкими целями — бескомпромиссный отказ России от ядерного статуса. Учитывая третью стадию войны и размеры экономик, где размер экономики России (в отличие от её территории) примерно с Южную Корею любой школьник может предсказать конечный результат. Да, процесс может развиваться хаотически результат известен.

Для Запада достижение цели предпочтительно экономическим путем, чтобы создать ситуацию даже не пушки вместо масла, а ни пушек, ни масла, а возможно, даже хлеба. Поэтому поддержка Украины до достижения цели в войне будет равномерно возрастать, как по количеству так и по качеству вооружения, материальная и гуманитарная поддержка тоже будет на достаточном уровне, чтобы Украина следовала западным целям этой войны. Да, к сожалению, в этой войне Украина это объект, а не субъект и вынуждена быть инструментом для достижения чужих целей, при этом что-либо сделать невозможно, так как альтернативы катастрофичны.

Союзники у России есть, но это не стратегические союзники, а ситуативные. Тот же Иран, получившие оружейный уран от России и заплативший за него баллистическими ракетами и беспилотниками. Конечно эта операция с оружейным ураном заставила сильно обеспокоится Израиль, так что мы скоро увидим серьезный поворот в поддержку Украины от этой страны. Китай может по мелочам гадить Западу, через мелкую поддержку России полу-гражданскими товарами (типа бронежилетов и касок, как Германия в начале войны). Северная Корея может поделиться старыми запасами со складов времен еще СССР, своего производства у неё особо нет.

Учитывая все описанное, даю прогноз, война будет еще несколько лет, до достижения цели ядерного разоружения России. При этом даже если Украина выйдет на границы 91 года, война не прекратиться (так как в самой России это уже будет трактоваться как захват российских территорий). Поддержка Украины будет плавно возрастать по всем каналам, сейчас это новый раздражитель типа как Ковид встретил глобальное потепление и размер суммарной помощи может превысить триллион долларов. Украина не проиграет, так как это будет проигрыш не Украины, а коллективного Запада и последствия могут превысить десятки триллионов долларов, так что поддержка Украины будет неограниченной. Ну и да, нам придется жить рядом с ебанутым соседом, как живет сейчас Израиль, Южная Корея и Тайвань.

1794 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Споглядаючи на ботоатаку (дофіга юзерів з датою реєстраціЇ кілька днів) відчуваю, що щось наближається, або рашка лусне і закрашиться, або щось ще

Смішно зараз згадувати які прогнози були після нападу Рашки.
США увели «пекельні» санкції, які обіцяли, Парашку таки відключили від SWIFT («економічна ядерна зброя»). Прижали усіх олігархів, заарештували усі активи.
Тоді казали що такі потужні санкції жодна країна не витримає — будуть голодні бунти, чи олігархи самі усунуть Хуйла, чи нічим буде платити «псам режиму»...
Виявилось «прийшли з ножами на перестрілку»: Хуйло збирався проливати ріки крові — що йому до економіки?!
Скільки було прогнозів що Хуйло вже невиліковно хворий — залишилися тижні. Що за його спиною зріє заколот з тверезо — мислячих людей. Що коли у супермакетах будуть пусті полки, як при совку — то і Парашка рухне, як совок.
Коли бліцкриг провалився: 2-3 тижні казали вони! Парашка сама погодиться вивести війська і віддати усе захоплене. Коли запрацював ленд — ліз: зброя НАТО без обмежень, казали вони.
Перелам у війні планували на літо, потім на осінь, зараз зима ...
Досі хотілося б вірити що якось «Рашка закрашиться» і увесь цей безглуздий кошмар припиниться. Але сил чекати залишається усе менше.

Ну ти теж якийсь вид боту, кидаєш мені ссилки на російську вікіпедію, тепер це

По факту все написав. Це як з
Арестовичем через місяць все закінчиться.. ще 2-3 тижні максимум. Перші 3 місяці в армії якось на це розраховував, тепер не вірю я тим довб***бам..

Смішно інше
навесні зрадойоби говорили, що Україні кінець, бо навіть бензину не буде — бензину вдосталь
літом говорили, що зимою точно кінець, бо рашка окопалася на захоплених територіях і їх уже не вибити — Ізюм, Балаклія, Куп’янськ, Лиман, Херсон
восени говорили, що Україні кінець, бо в рашки безлімітні ракети, а тому енергетичній інфраструктурі кінець, світла не буде, бла-бла-бла — світло є, в декого взагалі не вимикають, рашка обісралася з новорічними обстрілами
зима 2023 і тепер виявляється зрада в тому, що уже зима, а Україна й досі не знищила російську армію

що тут скажеш, зрадойоби завжди знайдуть привід, щоб позрадойобити

Навіть так було
Почалося, що Київ за 3 дні але прийшла Добра Воля,
Потім почали говорити, що по дніпру відіжмуть, але знову Добра Воля
Почали говорити, що візьмуть південь аж до Придністров’я. Але знову завадила Добра Воля
Нині вже нічого не кажуть. У зведеннях прильоти в рашку і крим частіше, ніж прильоти по Україні

Ну як тобі сказати.. коли я наприклад тут вже 10 місяців в армії і тут починають казати що треба на виснаження ще повоювати, а я і так майже рік життя втратив і довб***б Резніков розповідає про те що не можна проводити ніякої заміни людей і взагалі треба затягувати паски бо грошей дуже багато на армію йде. Тут вже на 2023 рік індексацію не передбачили для військових, і затримки по виплатам військовим. Хоча мені не потрібні взагалі від держави цих грошей, мені б за щастя було звільнитися повернутися до Києва і пожити там в будь яких умовах — без світла, тепла і т.п., а ніж в армії.

Парашку таки відключили від SWIFT («економічна ядерна зброя»)

Не відключили, відключили лише державні банки

Забули про звільнення всієї території до кінця весни 23 року, до якого залишилося всього 4 з половиною місяця.
Єдине в що зараз вірю — війна йтиме довго, бо перетворилась в окопну і росія не відвалює, вивільненя територий — ніфіга не перемога в ній навіть якщо відбудеться, нові провокації рашки і нові квести від нашої влади треба буде переживати як виклик кожен новий тиждень життя.

пока в конституции рф записаны — лнр днр харьковская и запорожская области как субьекты рф, конфликт в Украине не избежен
так как с точки зрения конституции рф — это их территория, а мы ее окупировали у них

вот как они вытрут это из конституции — так войне и конец, так как не будет разногласий

вот как они вытрут это из конституции — так войне и конец, так как не будет разногласий

Как записали так и выпишут.
А войне конец, когда получат п*зды.

Чтобы заставить их выписать, мы должны быть в москве в кремле.
Никакой другой причины я не вижу, почему бы они вдруг решили выписать назад субьекты из конституции.

Выписка — в обмен на ножки Буша.
Проходили уже.

Проблема в тому що треба бити по кремлю, а не орківську армію в Україні.. у нас є чим але наші не наважуються по Москві вдарити.

Південна Корея є частиною КНДР згідно Конституції КНДР.

Ну так они и воюют официально.

Гаряча фаза скінчилася 70 років тому, і на тому все. Скоріше за все, і у нас так буде

Та всі ці прогнози хоч від сусіда, хоч від Арестовича з Будановим, то все пальцем в небо, ну рілі, включайте голову та думайте/аналізуйте самі.

Хуйло збирався проливати ріки крові — що йому до економіки?!

Для війни потрібні три речі — гроші, гроші і гроші. Просто завалити велику економіку за 2-3 тижні© не можливо.

Скільки було прогнозів що Хуйло вже невиліковно хворий — залишилися тижні.

Вибачте, але хто вам доктор що ви слухаете генерала СВР Солов’я?

Знаєте в чому проблема такої пропаганди, коли все обіцяють і нічого не збувається? Ще пів року в армії були люди вмотивовані більш менш розраховуючи на швидке закінчення, вже всі бачать що все фігня і багато хто вже не ведеться на «позитивні новини». А ті хто на передовій то взагалі важко уявити що вони відчувають.. як підіймати бойовий дух людей? Резніков думає в нашій армії кіборги одні воюють, є звичайно люди які пристосовані і в більшості це контрактники, але серед мобілізованих таких дуже мало і вони не спроможні довго воювати без наслідків для психічного здоров’я, депресії і стресів.

Перелам у війні планували на літо, потім на осінь, зараз зима ...

А що по-твоєму таке той перелам? Це ж не кінець, і навіть не початок кінця, це лише кінець початку, як казав сер Вінстон.
В нас він 9 вересня настав.
Просто нагадаю, що після Сталінграду Гітлера цілим світом добивали ще два роки і три місяці.

Точно. Вчера Арестович сказал ещё 2 недели и рашка лопнет.

Кабмін ухвалив постанову про новий порядок військового обліку

Важливі моменти:
▪️Дипломатичні відомства будуть вести військовий облік серед українців, які перебувають за кордоном. І «сприяти» їх поверненню в Україну під час мобілізації, у воєнний час та особливий період;
▪️Приймати на роботу або навчання військовозобов’язаного зможуть лише після пред’явлення ним актуального військового квитка (у тому числі через «Дію»), або ж постановки на військовий облік.
▪️Подавати відомості про себе для військкомату можна буде через «Дію», при декларації місця проживання (порядок та механізм має розробити Міноборони);
▪️Жінки-лікарі або фармацевти, які не перебували на військовому обліку до затвердження цього Порядку, можуть працевлаштовуватися як невійськові до кінця 2026 року;
▪️На керівників підприємств поклали обов’язок сповіщати працівників про заклик та доводити наказ про це їм під підпис.
▪️ Усі центри зайнятості будуть подавати інформацію про безробітних військовозобов’язаних.

Насолоджуйтеся. Тепер питання про виїзд ще актуальніше

думаєш твій фоп закрити не можуть? не був в військомату — прощай фоп.

В законах немає і заборони на виїзд. Але ж виїхати не можна через указ Президента. Спочатку закон про посилення покарань військових, а тепер оця «постанова». Вам ніхто не гарантує що завтра не примуть «постанову» чи закон за один день, де всі ФОПи та їх працівники йдуть до військоматів, а якщо не йдуть — то штраф, а потім закриття. Тенденції, пане. До айнзатцгруп, які катаються по вулицям та згрібають всіх, хто має чоловічі статеві ознаки на фронт залишився один крок. Я ще не дуже розумію як з таким підходом не перевели 210 ст. Куопап до КК. Щоб за неявку по повістці не 1700-3500 грн , а як у 336КК — зразу у тюрячку, + без можливості використовувати ст.75 про спрощення покарання до умовного року.

ну тобто ти підтвердив те, що тобі написали вище, молодець

так можна будь-яке покарання нафантазувати

Тобто обговорювати проблему, яка вже існує можна — і тоді виправляти чи не виправляти
Але обговорювати передбачувану проблему, щоб унеможливити навіть саму можливість її появи не можна.
Думати на 0 кроків можна, а на 1 вже не можна

Але ж виїхати не можна через указ Президента

О, вони нарешті оформили це документально?

Це є десь в цьому списку чи в існуючих законах?

Коли в тебе монобільщість та КС можна прийняти все що завгодно, навідь право першої ночі.

У нас що виконання законів це щось обов’язкове?) Ось нещодавно спілкувався з юристом, і виявилось що військомат незаконно мене в армію направив, а мав дати відстрочку на 6 місяців у зв’язку з хворобою яку вони прописали, але визначили мене по процедурі контрактника, а не мобілізованого, тобто вказано було що індивідуальна оцінка влк і вони визначили що придатний, хоча по закону індивідуальна оцінка застосовується лише для контрактної служби в армії. Я нічого не підписував і по штату стою як мобілізований. І є дофіга таких випадків і навіть вже рішення судів на користь позивачів. Так що можуть робити все що захочуть, ніхто не думає про наслідки.

Ну най закривають, буде дивне зростання кількості жінок-ФОП у айті секторі.

І кому від того гірше буде що ФОП закриють?) Це як набирати платіжноспроможне населення в армію, з тої ж опери. Хоча це схоже такий стиль у влади, наступати на граблі постійно.

Сприяти !== повернути, ніхто за кордоном не посадить на автобус до військомату, можливо це реально посприяти тим, хто хоче повернутися воювати

Угу, хоче, но не може, не знає де автобуси ходять чи немає грошей на квиток, і жде поки країна йому «посприяє»

Можуть відмовити в наданні послуг і депортувати, хіба ні?

Дипломатам треба активно працювати з канадською діаспорою, щоб поверталися і на фронт 😅

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Цікаво, як вони будуть сприяти?

Не будуть продляти паспорти, можливо.

не думаю, це буде стимул до отримання паспорта іншої держави. Хоча мене вже мало чим здивуєш

це буде стимул до отримання паспорта іншої держави

та хто ж його так просто видає
навіть якщо відкинути всю бюрократію і шукати варіанти, де цей паспорт можна купити через нерухомість чи ще якісь варіанти, то для цього потрібні гроші
а сотні тисяч євро в українського біженця масово не зустрінеш

Зараз Канада роздає візи та ворк перміти усім охочим. А там через 5 років можна податися на громодянство вже. Потрібно тільки мати діючий настуні півроку загран і вперед до мріі👌

Все в теорії. Нв практиці 5 років це мінімум, якщо все зробити правильно, що, звичайно, не вийде, то очікуйте паспорт років через 8

деякі провінці дають PR вже через пів року, тому я думаю що якщо людина зацікавлена та більш-меньш освідченна, як пересічний айтівец, то вона все зробить правильно, і вже за пʼять років буде громадянином Канади

Правильно — сразу податься на Експрес Ентри. Это самый быстрый способ

Неа. там отдельно написано, что CUAET не идет в зачет гражданства.
Правда, идет в зачет срока работы в Канаде.

Можна отримати паспорт Румунії, якщо в тебе є румунське коріння, й є «помогатори» які малюють ті коріння за €1500. На тих самих умовах угорці дають свої паспорти, але їм потрібно ще здати іспит з угорської, а то вже квест не для кожного. З польським корінням реально отримати паспорт за 2 роки.

Треба насідіти в країні певну кількість років зазвичай.

Якщо до цього чув що виїзжали за 8к, ще восени, то навіть не уявляю скільки зараз це буде коштувати

Так нічого особливо не міняється.

питання про виїзд ще актуальніше

тільки зробіть новий паспорт ще вдома, щоб мати місце для маневру на наступних 10 років та точно не стикатись з дип.органами ще закордоном.

Насолоджуйтеся. Тепер питання про виїзд ще актуальніше

а що принципово змінилося для айтішників?

Поки не блокують банківські рахунки за ухиляння то не страшно.

Подавати відомості про себе для військкомату можна буде через «Дію»,

Доречі самий прикол що це вже хотіли зробити мабуть роки два тому назад коли ввели e-декларування місця проживання. Але не зробили бо не змогли домовитись із військоматами хоча усю законодавчу базу підготували.

Приймати на роботу або навчання військовозобов’язаного зможуть лише після пред’явлення ним актуального військового квитка

А цього раніше не було? Якщо оформлюєшся по КЗОТ або у виш поступаєш обов`язково усе життья просили цей квиток у рай.

Але автор як написали нижче не сказав найсмачнішого:
1. Поквартирний обхід
2. Синхронізація реєстру призовників із іншими базами данних.

2. Синхронізація реєстру призовників із іншими базами данних.

Ось це цікаво буде. Бо за восєм лєт навіть не змогли синхронізувати бази одного МВС.

«Синхронізація реєстру призовників»
Це смішно звучить але один військомат не може поділитись інфою з іншим, я наприклад не впевнений що військомат в якому я зареєстрований і стою на обліку в курсі що я проходжу службу в зсу, бо Львівській військомат спочатку поставив, а потім зняв з обліку і думаю їм треба було виконати план, а кудись інфу далі передавати то вже не цікаво.

▪️Дипломатичні відомства будуть вести військовий облік серед українців, які перебувають за кордоном. І «сприяти» їх поверненню в Україну під час мобілізації, у воєнний час та особливий період;

Це шо лисому з кварталу прям на концерті в Берліні повістку випишуть?

Ему не выпишут, он же не хочет, там же снайперы.

▪️ Усі центри зайнятості будуть подавати інформацію про безробітних військовозобов’язаних.

А ось з цим погоджуюсь. Або працюєш і розвиваєш економіку, або на фронт, не обов’язково в окоп, можна охороняти стратегічні об’єкти в тилу. Головне щоб без діла не сидів, не бухав, і не пропивав/проїдав гуманітарку.

А что там происходит на Кинбурнской косе?...

Політикою не цікавлюсь, не знаю

Буданов и Резников сказали, что 5 января на расии введут военное положение и закроют границы. Вопрос: можно ли на ровном месте ввести военное положение, когда даже слово «война» нельзя произносить?

Отсюда я делаю такой вывод-вангование: 4-5 января должен случиться «теракт» или попытка «теракта», после которого ввод военного положения пройдет как по маслу. Обвинят в этом нас, будьте морально готовы.

Не будет никакого теракта. Они уже давно такими мелочами не заморачиваются.
Даже для широкомасштабного наступления никакой особой причины не искали.

Произносить нельзя, не произносить тоже нельзя

Мобілізация дєло небистрое

Не знаю що там в буданова на столі, але у фюрера крім вмерти від раку ще залишається два мініпіздеца в європі косово і придністров’ї. Ну і кнопка. Так собі варіанти. Мені здається буданов і рєзніков просто сказали лаврову на язикє лаврова «у вас подумать до рождества»

косово і придністров’ї

Сумніваюсь.
Придністров`я на 100% ізольоване від рашки. Там намагалися пару разів бахнути із гранатомета і усе. Мабуть натякнули що дивіться — ваші рашиські патрони у житті сюди не дійде тому сидіть собі тихо.
У Косово періодично щось теж мутять, але зараз Сербія намагається усідіти на двох стільцях бо і від ЄС вони також залежні та і війна з НАТО таке собі задоволення.

Від локальних васалів тут мало що залежить. Може губатий серб і хоче усидіть на двох стільцях наприклад, але розкачать за бажання москва може без нього і повілять собакой

Наш лєгітімний яник, і бульбашенко теж хотіли усидіти на двох стільцях свого часу, ну от і досиділись

Варіанти погані, бо масштаб не той що в косово що в пнр, але попить крові і створити чергову хвилю біженців цілком фюрер може.

А більше підвищувати ставки без ядерної зброї вже їм нема куди. Від того що росія назве війну війною і почне явну а не приховану мобілізацію нікому вже ні холодно ні жарко

Багато хто каже що рашка може переварити ~ 100-150к мобілізованих за один раз, бо на стільки хватає місць в учєбках та казармах. Їм не має сенсу оголошувати повну мобілізацію, будуть хвилями раз в пару місяців набирати цю кількість. Правда вони зараз намагаються збільшити throughput розгортаючи учебки в універах. Побачимо чи в них вийде

Да вони вже пів року заливають в вуха що воюють протів всього НАТО, і що НАТО об’явило їм війну. Навіть на новорічному вітанні про це говорив на фоні «військових». Так що не буде проблемою перейменувати СВО в війну і ввести військовий стан.

Немає сенсу їм нічого вводити. Зеки, алкаші чи Z патріоти закінчились? Іншого контингенту для спорядження совковими напіврозворованими запасами амуніції і не треба.
І мобілізацію ніхто нову оголошувати не буде бо стара не закінчилась. А усілякі істерики у телеграм каналах що почали гребсти ще більше ніж першого разу то все ворожа діза.
Та і як із закритими кордонами ФСБ-шників під виглядом біженців у ЄС та Штати засилати?
Це наша інформаційна атака. А то розслабились.

Выступление с Новым годом хуйла на фоне солдат, наводит на мысли ...
Я бы переименовал 2023 на 2023-2024.
Кажется тут больше чем на годик ..

Ну не похоже, что хочет выводить войска и прекращать войну

Ми теж.
Виступ Зеленського «наводит на мысли»
Жестів доброї волі не буває. Є тільки «отримали піздюлей і накивали п`ятами».
Донатимо ЗСУ та тримаймо кулаки за хлопців!
З новим роком!

Донатимо ЗСУ та тримаймо кулаки за хлопців!

Якщо хтось має бажання та можливість, долучайтсь до збору на амуніцію спецпідрозділу
Дякую.

хуйла на фоне солдат, наводит на мысли

что во что фсошников не наряжай — моряков, прихожан или военных
а рожи у них всегда одни и те же рядом с напуганным дедом с дрожащими руками

Скорее наоборот. Люди которые играют в долгую не истерят. Глупо было бы увидеть выступление Байдена в этом году на фоне военных, например. Для него ничего сверх особенного не происходит.
Этот идиот близок к развязке и он это знает. Может сколько угодно косплеить пончика из КНДР, но пончик жив только потому что хватило ума не развязывать войну.

І на відміну від північнокорейського, — у пуйла фейкові солдати на фоні, ряжені фсошники

Да я сам в шоке. Не могу понять, почему американцы сопли жуют, такой подарок. Сделайте дипфейк на фоне подобного хромокея, затролите кремлядей в хлам. Пускай холопы потом разбираются где царь был настоящий, а где нет.

слухайте, ну ми ж лям зібрали і все ок. Так що не треба себе заспокоювати. Дадуть їм калаші, ватнікі і погонять вперед. Але є і хороші новини, Макєєвок побільшає

это вы сейчас из окопа под бахмутом пишите, правда?

ну ета же нє атвєт, СєрГей
відел, что ві уєхалі куда-та, вот і інтєрєсуюсь, не в рассію лі уєхалі

оттуда айтишку не поделать, вы же знаете.
санкции банки все дела.

так куда уєхалі, СєрГей?
что ві всьо вакруг да окала

нє стісняйтесь
ві уже уєхалі, СерГей, русафобія і бандеравци вам уже не грозят
будьтє смелєє, русскій челавєк он нє должен баяться

не знаком с русским человеком, но ваши познания крайне ценны

панімаю, єта всьо із-за етава западнава тренда кагда стідна біть русскім

Сірьожа, ета ж ви із лахти сєйчас пішітє, правда?
ти диви, як загорівся через згадування аншлагу концерту кобзона днями

Сірьога, раніше було якось цікавіше і лайків більше
ти за таку халтуру багато грошей не заробиш

У 2023ому зрадойоби будуть і далі з умним відом зрадойобити свою зрадойобну зрадойобщину

Я тільки зараз допер, що у тебе підтверджений аккаунт, значить ім’ям і прізвище справжнє. Важко тобі з таким ім’ям?

Та якось день за днем, бум живі не пропадем

Тут час назад МО резников выступил.
Ну если его слова свершатся — ну грустно ..
Ну или МО наврал :)

10 месяцев у мужиков в рф уже прошло. Не уезжают. Почему?
вся Южная Америка безвиз для граждан рф, посидели бы с месяцев 6-12 в Аргентине да Бразилии

много блогеров уехало и вне рф.. уже
но после думаю видео с новым годом сегодня
завтра на границах будет аншлаг)

пока билеты на сегодня 1 тыс долларов в Стамбул, на завтра — 500

Війна буде триватиме до кінця 2024 року...

Нового летоисчесления от рождества Зеленского.

Вообще судя по всему и наш генштаб и московитский делают ставку на какую-то массовую операцию где-то февраль-апрель и потом корректировка летом. И по итогам которой станут понятны переговорные позиции на осень 2023

И по итогам которой станут понятны переговорные позиции на осень 2023

Позиція одна: раша виводить свої війська з території України. Далі можуть бути переговори про розмір репарацій на відбудову України.

Репарацій не буде. Як і судів в Гаазі.

І як ти змусиш до репарацій? Дійдеш до кремля?

ужесточении ответственности отказников, который поддержал сам Залужный

это новая школа права.
отвественность прежняя.
хотят запретить условный срок и санкцию меньше минимальной, но
условный срок это принципы права, доктринальные)

Так что война может закончится и раньше если потери просто будет некем восполнять.

Мабуть усі чули про ЧВК Вагнер, а ще щось було про ЧВК «Патриот». Тобто з боку русні офіційно воюють найманці.
Замислитися, а чому на боці України не воює жодна ЧВК? Ви подивіться скільки їх було у Іраку. Одна Blackwater мабуть могла б сама захопити невелику країну. Або звільнити Запорізьку область.
Але позиція НАТО зрозуміла: Парашка і Україна хай перемелють одне одного! Слов’яни вбивають слов’ян — кращого годі й бажати. З їх боку це ніби Парашка зненацька розпалася на дві країни — і вони б знищили один — одного.

Тобто з боку русні офіційно воюють найманці.

Ага, не фігове таке ЧВК з фронтовою авіацією та артилерією. Можем якусь бригаду обізвати ЧВК.

Але позиція НАТО зрозуміла: Парашка і Україна хай перемелють одне одного! Слов’яни вбивають слов’ян — кращого годі й бажати. З їх боку це ніби Парашка зненацька розпалася на дві країни — і вони б знищили один — одного.

В такому випадку вони би давали зброю обом сторонам.
Ну і взагалі якийсь план Далеса якийсь. Адже кожна країна, хоче щоб під боком у них була сіра зона без економіки з купою мігрантів, зброї та контрабандою. Прямо мрія...

Ага, не фігове таке ЧВК з фронтовою авіацією та артилерією.

Саме так — почитай про Blackwater. Різниця між армією «чмобіків» так професійною ЧВК як між безплатною державною лікарнею та приватною клінікою. У професіоналів є усе необхідне озброєння і вони вміють їм користуватися.

Адже кожна країна, хоче щоб під боком у них була сіра зона без економіки з купою мігрантів, зброї та контрабандою.

У США під боком є Мексика — чому ж вони досі не навели там лад?

Саме так — почитай про Blackwater.

Так не було в них важкої артилерії і тим паче бойової авіації. Їм її ніхто не дасть і не дозволить мати.

У США під боком є Мексика — чому ж вони досі не навели там лад?

Перепрошую, в Мексиці що йде війна велика, коли артилерією знищуються міста мільйоники? Можливо в Мексиці розвалена вся економіка?

Почитайте про мексиканські війни картелів і скільки там врік жертв, а тут трошки про економіку теж www.washingtonpost.com/...​na-mexico-fentanyl-crime

Почитайте про мексиканські війни картелів і скільки там врік жертв, а тут трошки про економіку теж www.washingtonpost.com/...​na-mexico-fentanyl-crime

Це навіть не смішно. Купа автобудівних заводів наразі знаходиться в Мексиці. Скільки в нас залишилось? Скільки часу в Мексиці не має електрики через руйнування інфарструктури? Скільки Мексиканських міст було знищено під нуль артилерією?

1,900 homicides here this year so far, making it the deadliest city in Mexico

нічого собі 1900 вбивств в найбільшому місті. Це в 10 разів меньше ніж зафіксовано смертей в одному Маріуполі на травень місяць.

Скільки часу в Мексиці не має електрики через руйнування інфарструктури?

А скільки чаму там нема електрики не через руйнування?

Купа автобудівних заводів наразі знаходиться в Мексиці. Скільки в нас залишилось?

А скільки в нас було ?

А хто буде платити за бенкет? Чи американці ще мають блеквотер оплатити?

Парашка і Україна хай перемелють одне одного! Слов’яни вбивають слов’ян — кращого годі й бажати.

Не потрібно транслювати русняві наративи «Ми брати словʼяни, росіяни були вимушені напасти, тому що це НАТО винне, НАТО веде війну до останнього українця і т.д.» Це як виправдовувати гвалтівника або вбицю, що жертва занадто відверто одягалася.

Росія напала на незалежну суверенну державу і уся вина лежить виключно на росії. Ніякого іншого трактування немає і бути не може.

Ми справді БУЛИ брати — слов’яни. Це справжнє безумство цілеспрямовано роками розпалювати ворожнечу там, де її не було і довести до війни. І навіщо? Навіть захопивши землі — з них нема великої користі. За гроші, викинуті на війну можна було б якусь африканську країну купити цілком.

То це виходить що колись була любовь просто нас братів посварили ельфи від палітікі, нуну

Коли була любовь?

Просто це так незручно ненавидіти людей які гвалтують і грабують сусідів. Зручно коли жертва сама винна. А росіяни просто заручники, йшов на роботу ваня, споткнулся, упал, очнулся і оказался в буче.

Пацифістам зручно коли всі всіх на світі люблять, а всіх собак треба повісити на ненависних політиків, причому спершу на зелю, а тільки потім на путіна

а тебе зручно я смотрю примерять роль жертвы. это ж так удобно инфантилам, ноль ответственности.

Забагато флюід братской любві грігор’єв, давай но прикрути трохи отетой своєй руской семейной отвєтствєнності і братской любві, а то аж не зручно перед людьми

Можеш в томік лєрмонтова, тільки витри після себе, любітєль

Так — відкрий книжки з історії і почитай хто і у кого захопив Миколаїв, Херсон, хто заснував Одесу і хто у кого вперше захопив Крим. Також порахуй скільки людей приїхало на східну Україну у радянські часи. На момент 1991 року в Україні жили не тільки «справжні» українці (ті що «Батько наш Бандера»), а щонайменше 40% російсько — мовних українців. І у них навіть були родичі у Росії.
Як би не здавалося зараз — у тому ж 2013 році майже половина українців вважала росіян братами і уявити не могла що будуть з ними воювати. Навіть коли захопили Крим — ми не стріляли у «братів». Парашке довелося заслати на Донбасс своїх диверсантів, аби вони почали стрілянину і «розхитали» війну.
Так само і москалі не завжди ненавиділи українців — це робота пропаганди з 2013 року.

Так в тому й прикол що росіяни люблять російськомовних українців, савєцкіх людєй, яких можна нарєчь братами й втирать пургу про єдінство і вєлічіє. А ще краще якщо вони самі себе так називатимуть

Так само як так звані російськомовні українці як і москалі вважать решту за поцреотів і бандеровців, а себе розумними інтелігентними людьми. Коли насправді вони отрижка русифікації й периферійний планктон для москвіча, гарматне мясо і культурна торпеда, в якої голова тільки для того щоб жерти пропаганду й срати нею через той самий отвір

Москвофіли разом з москлями проти України.

Нічого за 300 років не помінялось

Де ж ділась любовь? Вона не ділась, в любві нічого й не помінялось, кожаєви і грігор’єви люблять один одного так само сильно як раніше. І як раніше клянуться хором в любві до пушкіна більше будьякого росіянина

Коли насправді вони отрижка русифікації й периферійний планктон для москвіча, гарматне мясо і культурна торпеда, в якої голова тільки для того щоб жерти пропаганду й срати нею через той самий отвір

У тебя есть легитимная возможность пойти на фронт и убивать москалей и коллаборантов

Обострєніє братской любві, сімптоматічно

В тебе є можливість легітімна в чувашию до чувіх і чуваків, до братів і сестер, в саме серце братського руского міра, де тебе будуть любить як свого

youtu.be/dLCc60VDArM

Так само як так звані російськомовні українці як і москалі вважать решту за поцреотів і бандеровців, а себе розумними інтелігентними людьми. Коли насправді вони отрижка русифікації й периферійний планктон для москвіча, гарматне мясо і культурна торпеда, в якої голова тільки для того щоб жерти пропаганду й срати нею через той самий отвір

Тобі просто треба піти на східний фронт де харків’яни тримають ворога. І кожному, хто там розмовляє російською ти говори що він не справжній українець!
Це і є різниця між патріотом України та упоротим нациком. Перший може любити Україну, а розмовляти російською. А у другого взагалі немає жодної любови — тільки ненависть до москалів, жидів, чорних і усіх інших, хто «не справжній» українець.

Ти йому про одне, він тобі про інше. Вже ледь не нацисти, а ще й расісти. Любити Україну можна тільки по твоєму звісно, без ненависті до росіян. Їх можна вбивати тільки з любов’ю

Я тобі тільки натякну, що якщо я знаю 5 мов, то це не значить що я лізтиму в усі щелі, й кричатиму як я люблю пушкіна і який я прінціпіальний, бо із 5ти мов я виберу одну якою ніколи не розмовлятиму, — мову країни де я народився, і яку так «люблю», що захищатиму її ворогів, а про неї доброго слова не скажу.

Різницю в сортах гамна осягнеш може сам, хлопчик з дружбою народів головного мозку

А если я не люблю Пушкина, но и Шевченко тоже, то че?

Не вкурюю до чого тут Шевченко, але як ти хочеш побалакати.. То що ти любиш з українського?

Я вообще не люблю литературу. А уж поезию — особенно.
А шо,так незя?

вообще нічого не любити українського? Нє незя

То про що ти?

вообще нічого не любити українського?

Я люблю колбасу, литературу в целом не очень — годных писателей мало и они постепенно переселяются в мир иной

Це вже всі й так знають, давай щось новеньке

ні бо сигара перетворюється в страпон катерини другої

Прокидаюсь коли забігають голі потьомкін і катерина друга і ви втрьох пестите один одного

Жениться тебе пора, если жена есть — во второй раз пора

Я вобщето вдома
Полєгчало, развєдчік?

а такі капелюхи як у констебля зараз в Україні носять?

Я і не свалівал, разведчік

Це так прекрасно що можна жити не виправдовуючи твоїх сподівань

Ну то написано ж для тебе що не тракторіст

Кожен міряє інших в міру своїх власних уявлень про світ можливого. Шкода що світ Антона такий одномірний, але тобі конкретно допомогти нічим на жаль не можу

весна 2014, антимайдан, ХНР, Добкіни, Кернеси, проросійські мітинги, російські трикологи, завезені брати-білгородці — патріоти та справжні українці
українці, які сотні років боролися з рашкою та її колоніальним впливом — УПОРОТІ НАЦИКИ

сумно, що в багатьох зросійщених українців настільки насрано в голові, що там нема місця навіть базовій історії українців, а тільки братська любов до свинособак

хто не знає своєї історії, той її повторить

Чому тоді ЗСУ «ненамові»? За що воюють?

Пойдеш в зсу, то спитаєш

Воюють за те щоб в тилу на форумах могли обсирали українське й прикриватись зсу мабуть

Тобі не здається дивним що російськомовними зсу прикриваються виключно російськомовні в тилу? Мені здається

А ЗСУ взагалі на мові, хоч і служать там ті хто знають російську теж. Я от теж знаю російську

А в ЗСУ служать ті хто принціпіально не говорять українською? Скаже щось тіпа того що грігор’єв чи кожаєв кажуть. Мені от чисто цікаво, чи тобі було б комфортно дати такому солдату в руки автомат

То про що ти?

ото в тебе в голові насрано
наступного разу пошкодуй форумчан і пиши зразу: «Украіну создал ленін»

Я помню мне в детстве бабка рассказывала про братьев славян, которые отобрали всю еду и убивало за то что буханку хлеба спрятал, выжило 3 с семьи на 10 человек. Московия ни дня в своей истории не было никому братьями, эта херня и родилась вообще на том что убивали всех славян вокруг чтобы выслужиться у хана

в детстве бабка рассказывала про братьев славян

А є статистика чи знаєш усіх поіменно, що це «браття славяни», а не свої ж українці-коммуністи чи представники інших народів?

Свого часу ще при Ющенко СБУ розсекретив список основних винуватців та організаторів Голодомору. Але дуже швидко вимушений був заткнутись, бо список, мʼяко кажучи, не відповідав наративу «в усьому винні м*скалі», а серед основних організаторів були представники трохи іншої національності.

Дивно, коли Ющ намагався це пояснити, якихось 15 років назад, за нього проголосувало лише 5% українців. Тому що народу важливіший був дешевий російський газ і російське бабло, ніж свобода і переконання.

Звісно зараз вони скажуть що Ющ все «просрав», тому не голосовали. Но це все відмазки, насправді, голосували за Юлю і Яника із тупої жадібності, тому що ті обіцяли дешевий газ і масло на хлібі, а Ющ свободу. А зараз ці люди розказують, які москалі тупі, мемчики про ладу малюють, що не вміють критично мислити і які українці в цьому плані розумні. Ось правда щоб порузмнішати, спочатко довелося получити ракетами по голові.

40 років — 2 покоління треба щоб «раби» забули царя.

Ну не знаю. Покоління 90-х виховували як раз представники другого покоління.
Ще до 2014-го звучало дуже багато наративів про те як Україна загніває із своїм політичним двіжом а у сусідів усе гаразд — стабільність, ляпота. «Кучма вернись». Та інше.
Після 14-го стабільність та ляпота була у Білорусів і мабуть рейтинг Лукашенка в Україні був вищій ніж в Білорусі аж до самого 24-го лютого
І це все я чув від багатьох представників саме покоління 90-х, рідше від тих хто народився у нульових.

Просто отличные братья.
Начиная с уничтожения сечи, потом циркуляров 1800-х, потом война советской России против Украины в 1920-х ( закончилось захватом), голодомор.
Снимай кастрюлю с головы.

Ми справді БУЛИ брати

тобто бєлгородці харькавчанам уже не брати, хм, а что случілось?

У хрюкогавів у голові точно насрано.

Якось приїхали до дружини, ще у 2012, далекі родичі з БНР. Дізналися такі, що я з Харківщини, і такі «ви, навєрнає, многа раз билі в Бєлгарадє, у вас там друзья, канєшна». Та ні, кажу, ніколи не був, і не бачив нікого звідти. З усієї України є, а з БНР нікого. Вони якось поникли, пропагандистські наративи зіткнулися з реальністю. Більше їх ніколи не бачив і не чув.

Прізвище не Мазєніни часом у родичів? ;)

ага, буряти, кадировці, всякі шойгу та собяніни — просто брати словяни.
відчувається те, що бобєр пропитався духом рашки і її наративами біля кордону

Иностранный легион то есть и воюет.

Мабуть усі чули про ЧВК Вагнер

мабуть усі, крім вас, раз не знаєте яке озброєння вони мають і які задачі виконують

Парашка і Україна хай перемелють одне одного! Слов’яни вбивають слов’ян — кращого годі й бажати.

Тут питання вибору. Можна здатися «братському народу» і вже через кілька років воювати проти НАТО в російських штрафбатах з загороджувальними загонами із кадирів чи вагнерів за спиною.
Донбабве і Луганда пішли саме цим шляхом. Так там уже жіночі недореспубліки, бо чоловіків всіх вибили. Це звичайна тактика Московії, яка застосовувалась віками. Спочатку утилізувати менш лояльних, а більш лояльних приберегти на потім. Ми ж у їх списку лояльності взагалі на останньому місці. Нас вони будуть утилізувати першими.
Тому, як не крути, краще воювати за НАТО проти Росії, ніж за Росію проти НАТО. Ну а варіанту не воювати взагалі зараз не існує. Попередити (або хоча-б пом’якшити) війну можна лише якщо посилено до неї готуватись. Наші ж керманичі десятками років замість танків чи бойових літаків будували собі палацики в Конча-Заспі. Там закопана і наша авіація, і наш флот, і ще багато чого. Пересічні ж хрумкали попкорн, переглядаючи чергові «Танці з зірками». Їм було пофіг.
Ну от зараз настала розплата за десятиліття безтурботності, легковажності та зловживань. Диявол в будь-якому разі візьме свою ціну. Тільки якщо не хочете платити мізками, то доведеться платити кров’ю.

сложно представить экономику украины еще 2 года в таком... как сейчас положении
вот прям, не понятно.

Несложно представить, ведь ее нет

А ты видимо сейчас на улице дерешься за кость с бродячими собаками?

Те що більшість може їсти не кістки на новий рік — дуже дякуємо західним партнерам. Якщо з бюджету відняти 30 лярдів доларів їх допомоги за 2022 рік — була б катастрофа.

На донатах від союзників. Хай платять за свою безпеку.

ця тема — якийсь тренажер для тренування правдоподібності спілкування ботів?

Ага, кількість порохоботів тут просто зашкалює.

Тяжкі часи породжують сильних людей.
Сильні люди породжують прості часи.
Прості часи породжують зелебобіків.
Зелебобіки породжують тяжкі часи.

«Прості часи» — це коли при педро гривня обвалилася майже в 4 рази (хоч педро заявляв, що вище 10 грн не буде) і багато українців опинилися за межею бідності, коли «АТО за 2 тижні» перетворилося в багаторічний воєнний конфлікт з окупацією територій і тисячами жертв серед населення Донбасу, коли порох своїм «геніальним» командуванням спричинив Іловайський котел (ще один договорняк з пуйлом часів шоколадного бариги), коли був підписаний мінський договорняк, коли в АТО багато втрат були по причині набору «аватарів» з подальшими інцидентами типу п’яного кидка гранати у вогонь.

Тому перефразую тебе — «мародери породжують тяжкі часи, тяжкі часи породжують сильних людей (пана Заленського)».

багато українців опинилися за межею бідності,

Тобі подобається нинішній кінець епохи бідності?

Зеля якраз з цим наводить порядок. Повернемо наші території, змусимо рашку платити репарації, наведемо порядок з олігархами і казнокрадами (баризі от вже сказали гудбай), і заживемо.

За 3 роки нормально навів порядок?
4куо вчителям зп.
І комуналку понизив. Правда, шляхом розбомблення житла.

Правда, шляхом розбомблення житла.

Зеленский бомбив житло ))

Тобто готовились до війни, але говорив про шашлики ?

Це просто шашлики?

grivna.ua/...​-10-faktiv-zi-statti-time

Проте деталі своєї стратегії Залужний тримав у секреті.

«Я боявся, що ми втратимо елемент несподіванки, — каже він. — Нам було необхідно, щоб противник думав, що всі ми дислоковані на своїх звичайних базах, куримо травку, дивимося телевізор і постимо у Facebook».

ЗСУ, а не влада
Кабмін та судова влада були в повному неадекваті перші два тижні. Якби готувалися, такого б не було.
Та що казати, навіть охвіс президента годував Найвеличнішого лідера сучасності мівіною з теплою водою, у бункері навіть окропу не було.
Так готувалися, ага.

Хто готувався? ЗСУ, всупереч шашликам так, але не влада.
Хаос влади (не ЗСУ) у перші дні чудово переданий у статтях УП.

Вот честно, если бы он обьявил повышенную боеготовность войск на границе, то Путин бы врядли считал, что за три дня реально взять Киев, не?
А он про шашлычки рассказывал и про новые дороги.

Але ж підвищенна боєготовність була, просто її не хотіли афішувати ?

Де це вона була?

grivna.ua/...​-10-faktiv-zi-statti-time

Проте деталі своєї стратегії Залужний тримав у секреті.

«Я боявся, що ми втратимо елемент несподіванки, — каже він. — Нам було необхідно, щоб противник думав, що всі ми дислоковані на своїх звичайних базах, куримо травку, дивимося телевізор і постимо у Facebook».

Тому так легко здали південь. Ага.
Залужний може і готувався, але Зе і Баканов щось ніфіга не вичистили всяку нечисть.

Так ви згодні з оратором вище, що треба було показувати нашу боєготовність, чи робити як Залужний ?

Треба було показувати нашу боєготовність.
Але ж її не було. Скільки всього через волонтерів пройшло на початку.

Тобто план Залужного був хибний? а Залужний навіть приховував план оборони від американців.
Я правильно вач зрозумів Залужний мав навпаки показувати як ми готові до бою ?

Тобто план Залужного був хибний? а Залужний навіть приховував план оборони від американців.

Хибний був план Баканова який набрав купу зрадників в СБУ.

ЗСУ — це лише ЗСУ. А ще ж є купа спецслужб, які мали повноцінно готуватися до нападу.
Але он почитай, де був голова Харківського СБУ в перші дні (потім, вже влітку, Боневтік викине того мудака на мороз)

А ну нагадай в якій партії колаборанти були?

Місцеві колаборанти не могли дати наказ на розмінування Чонгара і відведення сил стримування з південих рубежів оборони. Почитайте-послухайте Кривоноса, як там була до 2019 року організована лінія оборони. На перешийку із Крима, якби вся система оборони хоча б залишилась такою, як була там на початку 2019 року, рашка могла покласти хоч всю армію, але не пройшла б далі. Там було заміновано все на багато километрів. І були гарно укріплені 3 ешелони оборони.
І все це було просто кинуто через домовленості Зеленського із хуйлом в Парижі про «демілітарізацію».

Ну блин.
Сейчас уже открытым текстом рассказывают, что нефига не было
Люди в городе были в момент нападения.

Типу треба було за недільку до цього евакуювати ?

типа военные были в увольнениях.

Тобто Залужний готував мега хитрий план, але залишив в увольнєніях військових?

У него такой хитрый план, что он его озвучивать начал только через полгода.
Да, военные не были из отпусков вызваны. Более того, многим дали отпуска перед самим наступлением.

Тобто Залужний готував мега хитрий план, але залишив в увольнєніях військових?

Про план Залужного ми чули. Що там про план лєпшого друга президента Баканова? Норм підготувались. Так підготувались, що половина СБУ разом з Бакановим була звільнена.

А інша половина СБУ, набраного при Зеленському, — втекла в Росію і об’явлена в розшук.

Але ж підвищенна боєготовність була, просто її не хотіли афішувати ?

Зараз влада каже що вже готова до наступу з Білорусі, що якби натякає, що у лютому не була готова.

А як ви на новому проекті таски робите?

А як ви хендлите хай лоад не підготувавши архітектуру для цього ?

А як ви хендлите хай лоад не підготувавши архітектуру для цього ?

Спочатку будемо розповідати, що хайлоада не буде, всім можна на шашлики, а всі експерти які про це попереджають хочуть просто завалити наш проект. А коли все майже впаде і буде триматися на соплях, будемо всім розповідати, що це не про.об а фіча і не підготовились, щоб запобігти паніці.

Стривай, так ми ж 2014 рефакторили проект спецом для хайлоада, готувались а тепер все на соплях?

Стривай, так ми ж 2014 рефакторили проект спецом для хайлоада, готувались а тепер все на соплях?

Я далеко не фанат сивочолого і мене натяки про реформу армії з 2014 ніяк не зачіпають. Є досить очевидні речі, які тут фанати зе або гетьмана намагаються заперечити:
1. Армія 2013 і Армія 2019 року це просто небо і земля. І це очевидно для всіх.
2. До Залужного, дует Хомчака та Тарана займались чим завгодно але не реформами та покращенням ЗСУ. Вони займались якраз розвалом ЗСУ.
3. Влада окрім ЗСУ була не готова до вторгнення з Півночі. ЗСУ якраз досить швидко перекинули сили з Заходу на Північ. Бачив на власні очі 24.02 їдучи по варшавці на Захід.
Далі вже чисто моє імхо:
4. При нормальній підготовці можна було б набагато зменьшити втрати.
5. Навіть якби підготовились по максимуму, то вторгнення всерівно було б. Привіт фанатам сивочолого.

«Рефакторили» в 2014-18 роках. А в 2019-21 — йшов зворотній процес.

А як відбили тоді наступ ?

Не очікував таке питання. Так і відбили з вличезними втратами в порівнянні якби готувались як слід.

Не очікував таку відповідь.
Які втрати у нас були перші два тижні ?

А що з артилерійськими набоями у нас було? Ми їх же ш готували с 2014 року ?

А що з артилерійськими набоями у нас було? Ми їх же ш готували с 2014 року ?

Ну давай разом прямо зараз це глянемо.
1. Порохоботи пишуть що за часів Тарана та Хомчака не закупили жодного артелеристского набою.
І бачимо купу новин за літо 2018:

В останній статті також написано:
Є й інший аспект — для того, щоб снаряди не були в повному розумінні цього слова «золотими», необхідно максимально завантажувати лінію виробництва. Але стільки снарядів невоюючій країні (а війна на Донбасі рано чи пізно закінчиться) просто не потрібно.

І тут новина від ТСН за 11.03.2020

Підприємство розраховувало на державне замовлення, однак далі випробувань справа не пішла. ..
Майже два роки тому лінію з виробництва снарядів калібром 152 мм відкрили, проте замовлень нема і обладнання простоює, йдеться у сюжеті

Внизу правда там же:

У 2019 році Міністерство оборони закупило близько двох тисяч 152-міліметрових снарядів. Щоправда, не у державної компанії «Артем», а у приватного підприємства.

І взагалі епічна та детальна стаття від Мілітарки за 8 Липня, 2021
просто декілька пасажів про владу (сам порахуй хто тоді був при владі, хоча при папєредніках могло бути те ж саме)
Про закон 2021 який прийняла нова влада

Новий закон про переформування УОП не націлений на створення озброєнь і відродження ВПК, не наділяє оборонні підприємства якимись правами, не дає якісь фінансові ініціативи, а в першу чергу націлений на створення чергової державної кормушки для обмеженої непідконтрольної групи зацікавлених осіб.

Взагалі про стан речей

Багаторазово виділялись кошти на закупівлю подібного обладнання і через ДП «Безпека» крались через підставні одноденні компанії, при повному потуранні Міністерства економіки, і як наслідок немає ні коштів ні обладнання ні винних. Приватний бізнес закуповувати дороге вузькоспеціалізоване обладнання в існуючих несприятливих умовах не буде. Та і немає, як такого приватного бізнесу в українському ВПК: усі компанії, що беруть участь у ДОЗ мають депутатський або якийсь інший «дах» від держави.

Бабло на полігон вкрали вже при новій владі:

На нього також багато разів виділялись кошти, останній транш було вкрадено минулого року через ДП «Безпека» знову ж таки при звичному потуранні збоку Мінекономіки та СБУ.

Окремо відпишу про Павлоградський завод який виготовляв в тому числі нові розробки дляя РСЗО.
стаття за червень 2021 про те як влада готувалась до війни:

Крім «Вільхи», Павлоградський хімзавод відіграє найважливішу роль як виробник нових типів палива для ракет в програмах модернізації ПЗРК «Ігла» і ПЗРК «Стріла-2М», авіаційних ракет класу «повітря-повітря» Р-27, а також ракет «Тайфун» для реактивних систем залпового вогню. Крім того, цей же завод бере участь у розгортанні виробництва дефіцитних, але дуже потрібних для армії 152-мм артилерійських снарядів. Іншими словами, це найважливіше підприємство українського ОПК, яке зараз через відсутність замовлень залізло в борги(156,8 млн грн чистих збитків)

А як же так? А очь вам відповідь від тодішнього главкома:

Наприкінці листопада 2020 року пан Хомчак повідомив, що на складах лежать 98 ракет «Вільха», які армією не використовуються. А в умовах обмеженого фінансування доводиться розставляти пріоритети і вимагати те, чого війська, які ведуть бойові дії на Донбасі, потребують насамперед. До цього переліку заборонена Мінськими угодами 300-мм ракетна система не входить. Очевидно, ця логіка і лягла в основу формування держзамовлення, залишивши «за бортом» і «Вільху», і інші перспективні проєкти, заодно «втопивши» в боргах і підприємство, яке цим займається.

Більше того, як же нова влада готувалась до війни:

Якщо інформація про проблеми Павлоградського хімзаводу правдива, то в поточному 2021 році на реалізації проєктів, в яких бере участь це підприємство, вже можна поставити хрест. А якщо подивитися на параметри бюджетної декларації на 2022-2024 роки, яку нещодавно схвалив уряд, перспективи і зовсім виглядають похмуро.

Відповідно до цієї декларації, витрати на оборону в 2022 році становитимуть 270,7 мільярда гривень, на 2023 рік — 299,7 млрд, а в 2024 — 332,5 млрд. Ця сума значно менша, ніж та, яка передбачалася указом президента від 25 квітня 2019. Параметри бюджетної декларації 2020-2022 передбачали витрати на оборону в 2022 році в обсягах не менше 449,4 млрд грн. Тобто країна, що воює поступово скорочує витрати на оборону. І це вже буде стосуватися не тільки Павлоградського хімзаводу. Чи можна в такій ситуації переозброювати армію — велике питання.

І ще цікаво, що папєрєдніки знайшли гроші на підтримку розробки Вільхи і Нептун

Що це означає на практиці? За останні 7 років в Україні вдалося розробити і, що найголовніше, втілити в «залізі» дві сучасні і дуже потужні системи озброєння — ракетні комплекси «Вільха» і «Нептун». На появу перших дивізіонів «Нептунів» ми ще очікуємо. Можливість же застосування «Вільхи», по суті, обмежується 98 ракетами, які лежать на складах.

В 2018 році запустили лінію з виробництва 152 і 122мм снарядів.
В 2019-му, одразу після призначення Зеленським свого міністра оборони, її зупинили.
Восені 2022, через 9 місяців після повномасштабного вторгнення, лінію знову запустили, вже із великою помпою, наче як новостворену, що є брехнею.

www.ukrmilitary.com/...​em-152mm-projectiles.html

Ця боєготовність була ПОПРИ, а не ЗАВДЯКИ владі.
Наприклад, Залужний за тиждень до наступу отримав наказ перекинути всі бойові підрозділи із Харківської області в зону ООС. Але він «просто не встиг» цього зробити. Якщо б він виконав наказ, Харків дійсно був би взятий в кільце за добу.

Але деякі дії влади Залужний не міг зупинити. Наприклад, заборону роботи розвідникам в ООС з 2019 року, розформування аеророзвідки, суттєве скорочення повітряних сил, розформування овручскої танкової бригади, яка мала бути навпаки доукомплектована до 2020 року новими танками і мала прикривати Київ з півночі.

Тощо, тощо.

розформування овручскої танкової бригади, яка мала бути навпаки доукомплектована до 2020 року новими танками і мала прикривати Київ з півночі.

Це Зеленський дав наказ розформувати ?

Зеленський НАПРЯМУ призначає начальника генштабу. Хомчака призначив він. Кандидатуру міністра оборони теж висуває Президент. Тарана висунув Зеленський і він тут же був схвалений монобільшістю Слуг Народа в ВР.

Так це міністр оборони дає наказ розформувати ?

Та ясно що твій бубочка ні при чому

Ну він взагалі то не мій, але ж бачу що в 2020 і 2021 роках щось розформовували

Одночасно і Хомчак, і Загороднюк. Це була спільна директива міністерства оборони та генштабу. Нажаль, вона не публічна. Але ми маємо рішення суду, де згадується ця директива:

youcontrol.com.ua/...​/court-document/94000206

«у зв`язку із розформуванням військової частини А0229 згідно спільної директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України від 13 вересня 2019 року №Д-322/1/7дек»

А ще ось такі накази «підсилювали» армію і «запобігали» корупції:

www.mil.gov.ua/...​ders/mou_2020/mou_344.pdf

Це я 2 хвилини витратив на пошук треша. Але такий треш постійно відбувався з кінця 2019-го до другої половини 2021, коли Зеленського вже просто примусили поміняти Хомчака на Залужного, а міністром висунути Резнікова — хоча б не таке гімно, як Загороднюк чи Таран, хоч і зовсім не Полторак.

Чому я пам’ятаю, що трешу було багато? Бо ми виходили на акції протесту ледь не кожен місяць: проти переслідування Марченка та Павловського, проти згортання ракетних програм, проти закупівлі застарілих сау дана за вдвічі вищою ціною, проти скорочення повітряних сил, проти багатьох інших злочинів, які чинила влада Зеленського в 19-22 роках.

Той самий Нептун ми могли взагалі не мати навіть цей тестовий комплекс, що ми вигризли — в 2020 році Таран намагався приватизувати єдине в країні химічне підприємство, яке здатне було виробляти компоненти ракетного палива. Нам довелось рази 3 митингувати на банковій, щоб цю прихватизацію відмінили, а Нептун таки був включений до ДОЗ на 2021, хоча б один.

Але все одно, програми постачання Вільх та переозброєння армії 155мм Богданами були повністю зірвані.

а що у вас за группа чи як воно хто мітингує?
Може фейсбук є?

Багато заходів організовував Мирослав Гай: www.facebook.com/HaiMyroslav

Активну участь і в організації, і в самих протестах брав Рух Опору Капітуляції: www.facebook.com/rok.org.ua

І таку ж активну участь брали організації Брати по Зброї
www.facebook.com/bratypozbroi

та Справа Громад:
www.facebook.com/sprava.gromad
spgr.org.ua/uk
shop.spgr.org.ua

А як ви стааитесь до Гладковського і те що він на НАБУ подав позов?

Своєю чергою, Гладковський-старший 22 квітня, коли його сина оголосили у розшук, подав до суду на Національне антикорупційне бюро. У своєму позові ексзаступник секретаря РНБО вимагає правової оцінки публікацій «неправдивих даних з боку НАБУ», які вважає «вільною думкою на задану керівництвом правоохоронних органів тему».
zaxid.net/statti_tag50974

Нормально ставлюсь. А що з ним не так? Що примусив через суд бігуса за брехню вибачатись? Ну, на заході бігуса до трусів би роздягли за такий грубий фейк та ще й під час виборів. У нас же наріт це гімно зжер і навіть досі із цим засохлим гімном в зубах носиться.

Ваше посилання не відкривається. Дайте якесь дійсне.

Так ви хочете сказати що Гладковський не піднімав ціну в три чи скільки там разів ?
www.facebook.com/...​iEpMhUP9K1knYGwsZVYv75ml

Так ви хочете сказати що Гладковський не піднімав ціну в три чи скільки там разів ?

Піднімав. Міг в 10 раз підняти, бо ринку не має. Вони самі возили контрабандою з рашки. Пан може сам це провернути і привезти по собівартості.
Але норм так здобули — перекрили єдиний канал поставки запчастин для ППО.

Де саме ви там побачили призвіще Гладковського? Ви перепощуєте щось і тут же брешете і вигадуєте те, чого немає в оригінальних постах. Для чого?

Так, потрібні були запчастини, яких не можна просто так купити на ринку. Так, були якісь ділки, які контрабандними схемами, явно із підкупом когось на стороні РФ, із ризиком возили ці запчастини і продавали їх втридорога підприємствам УкрОборонПрому. Хтось на цьому наварився, щодо цих оборудок йшло спокійно слідство НАБУ ще з 2016 року. Все закінчилось би закритими судами, частина ділків сіла б, а частина зробила б ціну більш реальною. Але схеми залишились би. Бо запчастини все одно потрібні, але офіційно в РФ їх купити не можна — просто не продадуть.

І тут виходять бігус і Назаренко і кажуть: це не ділки винні, це Гладковський і Порошенко винні! Ату їх! Що це за контрабанда в воюючий країні! Перекрити! Заборонити! Нам не потрібні відремонтовані танки та літакі! Нам потрібен ХАЙП! (ну і гроші від бені за чудово проведену інфо-атаку).

І вийшло все трохи не так: через скандальне відео бігуса багато людей сіли, але вже на стороні РФ, тих, хто тихенько постачали нам запчастини. Ті, що залишились, загнули ціну вже в 10 разів, а не в 3. кінця 2019 року у нас припинилось відновлення танків та літаків. А в 2020 ДБР забрало клістрони у ППО, номери з яких тут же були злиті в ФСБ і канал постачання запчастин для ППО теж був моментально перекритий. До речі, клістрони ( і то не всі) ДБР повернули нешму ППО тільки через 3 місяці після початку повномасштабного втрогнення.

Щоб зрозуміти сенс якихось речей, варто бачити всю картину, а не тільки фразу «в 3 рази дорожче».

В пості Луценка написано про підприємство Оптімумспецдеталь і тут написано про це
sud.ua/...​tosovno-sina-gladkovskogo

Тут зв’язку нема ?Чи я все ще брешу ?

Знову вчитайтесь в навіть в статтю. Мова йде про сина Гладковського, Ігоря.

Він десь ховався? Наче ні. Які суми? 950.000 грн? Ну, він за це відповідатиме. Що зробив Олег Гладковський одразу після того, як з’явились факти причетноті не його особисто, а просто його сина, до цих оборудок? Тут же подав у відставку. Як це й роблять нормальні, порядні люди. А Порх їїх тут же прийняв

Інший приклад. Аваков і його син із рюкзаками. Нуль на масу, прикривав сина до останнього, використав свуоє службове становище для розвалу справи. Так вам більше подобається?

Що зараз роблять чиновники, яких хапають на гарячому?

Єрмак, який «злив» справу вагнерівців і вже 3 роки будує монархію в Україні, — все ще на посаді.

Ризніченко, якого звинувачують в розкраданні мільярдів гривень, — все ще на посаді. Має висунуту підозру. Пох, — на посаді.

Кирило Тимошенко, якого звинувачують в розкраданні мільярдів ривень, все ще на посаді.

Андрій Деркач, доведений агент ФСБ, був в комітеті по обороні до останнього, навіть попри санкції США, введені проти нього.

Вовк і ОАСК — вже 2 роки як можна було ліквідувати цей суд (вже було рішення КСУ в 2020 році про це). Ні, нуль, бо ОАСК слухняно виконував всі забаганки ОП Зеленського.
Розформований (знову, із порушенням Конституції, бо воєний стан) тільки після введення санкцій США проти Вовка.

Татаров, радник ОП та «куратор» силового блоку. Відомий корупціонер, людина із ближнього оточення Портнова та Януковича. Звільнений тільки після введення США санкцій проти нього.

Продовжити? Я ще довго можу.

Але вас цікавить оборудка Ігоря Гладковського, сина Олега Гладковського, бо саме до неї за вуха можна притягнути Порошенка. Бо:
censor.net/...​ny_mister_haos_venediktov
Все вірно?

Але вас цікавить оборудка Ігоря Гладковського, сина Олега Гладковського,

Все цікавить

Так вам більше подобається?

Ні

Все цікавить

Сподіваюсь, що так і є.

Так а Порошенко призначав гарних міністрів і генералів ?

Імхо, ми підходимо дуже близько до аксіоми Ескобара. Не те що не має часу, а навіть не хочеться порівнювати наприклад генпрокурорів: тупуватий кум без юр. освіти VS така ж туповата ручна гражданочка з юр. освітою.
П.С. Але Полторак і реформи ЗСУ з 2014 на порядки краще за те що почалось при Зе до Залужного-Резнікова. Ну і Залужний виявився просто супер топ.

Цей

тупуватий кум без юр. освіти

зараз зі зброєю в руках захищає Україну на фронті. І це він таки довів реформу прокуратури до кінця, викорінівши слідчі та каральні функції. І це при Луценкі були доведені до вироків сотні справ проти корупціонерів і злочинців часів Януковича. Це при ньому ГПУ повернула державі грошей та майна на сотні мільярдів гривень.
Скільки повернули державі всі генпрокурори після нього?

І це він таки довів реформу прокуратури до кінця, викорінівши слідчі та каральні функції.

ага. І ще була реформа МВС при Ющі. Замкнутий круг такий:
1. Кум в опозиції і його бють менти -> кум стає міністром МВС, робить реформу -> кум стає опозиціонером і його б’є вже реформована поліція
2. на кума заводять справу і прокуратура визнає його винним -> кум стає генпрокурором робить реформу при якій всі старі «чесні» прокурори залишились на посадах і приїздять на роботу на джипах бабусь, а для кума вони всі чесні -> кум переходить в опозицію -> його реформована прокуратура садить за грати генерала Марченка, по ідіотські переслідує опозиціонерів, як наприклад Тетяну Чорновіл (яка бу вона не була)
А скільки зрадників посадив Луценко за грати.. Ой, не порахувати. Що там з вишками Бойка, відмазали Бойка остаточно?

зараз зі зброєю в руках захищає Україну на фронті.

Якщо це правда, то от за це повага.

всі старі «чесні» прокурори залишились на посадах і приїздять на роботу на джипах бабусь

Щось ти тут поплутав. ДО 2019 року йшло поступове, але постійне очищення прокуратури через переатестацію.
Саме в 2019 році «старі чесні» прокурори поповертались в генпрокуратуру навіть із непройденою атестацією. Хоч не бреши вже так відверто.

Щодо справжніх злочинців. Нагадай, будь ласка, хто саме віддав БЕЗ ВИРОКУ (!) беркутівців-вбивці москві наприкінці 2019 року? Коли до вироку залишалось 1-2-3 засідання суду? Просто заради хайпу.
Зараз більшість із тих беркутівців — на фронті вбивають українців. І вони НЕ ПОКАРАНІ.

Хто зняв Горбатюка і поховав всі розслідування злочинів проти Майдану, натомість відкрив висмоктані із пальця провадження проти Татьяни Чорновол та інших активістів Майдану?

Що у вас і очами та мізками? Як взагалі можна порівнювати прокуратуру при Луценко, де всі призначення відбувались за конкурсами, а рішення приймались колегіально, і прокуратуру при рябошапці чи венедиктовій, де знову повернулось все до жорсткої вертікалі підпорядкування, а з нею повернулись всі одіозні прокурори часів януковича...

Чим все закінчилось?
Бо НАБУ мала вже подати позов про відкриття кримінального провадження проти Луценка, якщо ось це правда:
«Отже, вважають в бюро, Луценко порушив статтю 216 КПК щодо підслідності і статтю 36 КПК, яка забороняє передавати підслідні НАБУ справи іншим правоохоронцям.»

Але я такого не пам’ятаю. А ви?

З іншого боку, ГПУ абсолютно право, коли каже, що «притягнення особи до кримінальної відповідальності починається з моменту повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення». Тобто, поки в справі немає підозрюваних (із врученням підозри) чиновників із категорії А, НАБУ не має права вести це розслідування. Це було б порушенням КПК, і потім винуватці могли уйти від правосуддя.

Але знову, я втомився. Ви свідомо не бачите бревна в очах зелених (я не бачив від вас жодного кмоентаря про шалену корупцію і узурпацію влади зеленими за ці 3 роки), але продовжуєте вишукувати піщинки в очах «папередників».

Так чи дійсно вам цікаво ВСЕ, чи все ж у вас є свої персональні приоритети?

Цікаво все

але продовжуєте вишукувати піщинки в очах «папередників»

Тому що в той час я не був в темі

Так, звісно, гарних. Муженко — один із найкращіх начальників генштабу. Саме він — драйвер реформ в управлінні військмми і перехорду армії на стандарти управління НАТО.
Він і Шаптала — перші, кого Залужний повернув в ГенШтаб 24-го лютого, щоб бити ворога. Ці перемоги, що ми маємо з лютого, — плануються командами Муженко та Шаптала.

Полторак — найкращий міністр оборони за всі часи України. Завів волонтерський десант в міністерство, домігся відміни радянського уставу, зробив реформ за 3 роки стільки, що в інших країнах і за 20 не роблять:
— реформа забезпечення армії. Вже з 2018 року наші підопічні взагаі не згадували про форму, білизну, засоби захисту, зв’язок, розгрузки, тощо. Нагадаю, потім прийшли зелені в за 3 роки, з осені 2019 року і до 24-02-22, в ЗСУ не було закуплено ані нової форми, ані жодного (!) броніка си каски.
— рефома харчування. Це те, що зелені намагались зруйнувати найперше, бо ця реформа відсувала боровів від корита і вводила справжню тендерну конкуренцію постачальників. Як виглядали їдальні і їжа воїнів в реформованих частинах, можеш пошукати в інтернеті.
— розпочати десятки програм переозброєння. Нові танки, нові САУ (Богдана під снаряд НАТО), нові РСЗВ Вільха і Вільха-М, нові протикорабельні комплекси Нептун, нові тактичні комплекси Сапсан, Стугна-П, Корсар-М, в 2016 році розпочато виробництво стволів для ствольної арти, в 2018 році запущена лінія з виробництва найбільш дефіуитних снарядів 152мм та 122мм.
І т.д., і т.д.

Він і Шаптала — перші, кого Залужний повернув в ГенШтаб 24-го лютого, щоб бити ворога

А де про це знайти інформацію? Бо Шаптала, наприклад, вернувся ще літом 21-го

Ну если она не на военном положении — то да.
А при военном устав говорит стрялять и все.
А что там выше куплено-не куплено нижнему составу знать не надо, есть устав.
Еще раз. Сам факт повышенной боеготовности или ВП — уже звоночек, что сдаваться не хотят. А вот рассказы про шашлыки на фоне «учений» возле границы — как раз наоборот.

он зависим от настроений публики, которая очевидно слышать не хотела ни про какие повышения обороноспособности, ни даже инженерное оборудование беларусских рубежей. надо просто говорить открыто, corrupt fucked up society

Истощило до уровня как сейчас? Что 10+ млн населения вжух и нету и падение экономики на 50%

— виїхало лише 6 млн, а не 10+ млн.
— падіння економіки лише 30%, а не 50%.

Ещё годик- и будет два годика взятия Киева за три дня.

Только европа отрапортавала про 7.8млн.
А еще есть другие страны.
www.statista.com/...​nian-refugees-by-country
США уже выдали 160тысяч u4u.
Миллион в Германии(зарегестрированных), полтора миллиона в Польше.
то, что зеленский рассказывает — не данные, а пропаганда.

Только европа отрапортавала про 7.8млн

Із них дуже багато вже повернулися, тому офіційні дані недалекі від істини

По данным Агентства ООН по делам беженцев, по состоянию на конец ноября общее число беженцев, выехавших из Украины после начала боевых действий превысило 15,8 млн человек. 8,1 миллион из них уже вернулись в Украину. Таким образом, «невозвращенцами» в настоящий момент являются приблизительно 7,7 млн граждан Украины.

Уполномоченный Верховной Рады по правам человека Дмитрий Лубинец назвал ещё более высокую цифру украинских беженцев — 7,9 млн человек, остающихся за границей в настоящий момент.

Вы ж понимаете, что НЕ ВСЕ украинцы получили этот статус по разным причинам?
Или вы только в свою сторону все считаете?
И это только Европа и Россия. Есть еще США, Эквадор, Бразилия, Тайланд, Египет в конце концов.

Не дуже зрозуміло через що суперечка.
В даних Alexander Merkulov вказана росія з 2.85 млн, що і дає різницю між 5М і 7.8М
Якщо її виключити, то у вас приблизно ± однакові дані, про що я й написав
dou.ua/...​rums/topic/41285/#2544244

Ще можна врахувати
1. Декілька сот тисяч біженців в США та Канаді.
2. 15-20 тис в Ізраїль
3. Невелика кількість в інші країни
4. Refugees from Ukraine registered for Temporary Protection or similar national protection schemes in Europe — це ті українці, які подалися на тимчасовий притулок і не враховує багато кейсів
— виїхали до початку повномаштабної війни і не повернулися в Україну, але не подавалися на притулок
— виїхали неофіційно, перейшли кордон з Румунією, Молдовою тощо.
— виїхали через Запоріжжя — окуповані території — мордор — Туреччина — далі.
Багато з цих чоловіків могли не подаватися на притулок, враховуючи ставлення та можливі проблеми. Коли в місцевих групах українців зʼявляються чоловіки, які виїхали після 24 лютого, та просять допомоги, то на них одразу виливають відерце г*вна, а деякі закликають сповіщати міграційну службу, поліцію тощо.
Не знаю, на скільки подібні сповіщення ефективні, але багато чоловіків віддадуть перевагу не подаватися на притулок та пільги, а шукати інші шляхи залишитися в одній з європейських країн.

Враховуючи вищенаведені 4 пункти замість 5М краще говорити про більш реалістичні 6М. Тих, хто виїхав в оркостан я не враховую взагалі.

Останні абзаци — це повна брехня, знаю як мінімум людей 10 — 15 які оформили притулок у Німеччині, Чехії, Ірландії і усе в них гаразд.

что НЕ ВСЕ украинцы получили этот статус по разным причинам?

Як це не всі? а що сидять нелегалами без медици, садочків шкіл і тд тп ?

ага.
Есть, кто не регистрируется типа «ну так о мне налоговая будет знать». есть, кто перезжает каждый месяц в другую страну. Есть даже мамочки, которые 6месяце квартиру ищут, типа.

А вообще в той же Испании у меня, к примеру, прописки все еще нет(с февраля). Оно тут НУ ОЧЕНЬ все тормознутое.

Ну таких не дуже багато в першу чергу всі хотіли отримати доки що б гроші почати отримувати

Так Испания НЕ ДАЕТ денег.
Вернее дает, но только раз, 450 евро и сложно-долго.

Ну не Іспанією єдині, і значить в Іспанію не так багато людей їдуть )

Куча. Причем даже без денег типа «и так вывезет» и потом жалуются, просят помочь. Ибо язык учить не интересно было, а без него че-то не берут на работу в дотационных теплых провинциях.
Но типа ж не просто от войны, но хотелося бы в теплые страны.

Я думаю не так як в Германії чи Польщі

Ну да, надо ж 50 евро на самолет. И вообще, «Галя вон в Польше».
Но тысяч 100-200 точно есть. Да только на Канарах сейчас 10+тыс.
www.lamoncloa.gob.es/...​026_ukraine-refugees.aspx

Ну и главное, что не платят социалку и язык — испанский

Там ще проблема з цифрами це те що багато получили той же песель алк потфм повернулися, от цікаво вони числяться в цій статистиці

Нет, Польша снимает через месяц не нахождения на территории по этой программе.

Испания выдает ВНЖ на год. Без условий и без помощи.

Ну так ось вона і знімає ми ж не маємо данних за кожен місяц хто приїхав хто поїхав

Ну у нее ж свои есть данные.

А еще есть другие страны.
www.statista.com/...​nian-refugees-by-country

За вашим посиланням з них 2.9 млн на росії.
То не біженці, а русняві орки. Добре, що Україна їх позбулася.

Краще хай вони виїдуть до росії, ніж будуть розповсюджувати русняві наративи, підривати бойовий дух та незламність народу (розказуючи знайомим, як все жахливо, краще здатися і т.д.) або ще гірше слугувати коригувальниками вогню.

Угу, например, руснявые орки из мариуполя или николаева.

Угу, например, руснявые орки из мариуполя или николаева.

а мінуси будуть?
бо чим менше русні в Україні, тим краще Україні

Русские боты идут за русским кораблем.

хай ідуть, але це ніяк не відміняє того, що чим менше в Україні русні (великоросів/малоросів), тим краще для країни
не буде кому голосувати за ОПЗЖ і це прекрасно

Довбойоб, чим меньше в країні таких мудаків, які ділять людей то країні краще. Яким треба бути фееричним довбнем, щоб вважати що зменшення населення країни робить її сильнішою...

зменшення населення країни робить її сильнішою

зменшення РУСНЯВОГО населення
читати вмієш, довб***бе?
чи ти теж русняве населення?

На думку деяких з їх співгромадян, у них не така щелепа...

Та это русские боты а не граждане.

Ой та найшли ви чому вірить, росстатістіке, наче меркулов вчора народився

Вони туди записали все ордло і помножили на п’ять поки бухали, зуб даю

І для пропаганди класно, і розпиляти можна більше

зеленский рассказывает — не данные, а пропаганда

«а еще он наркоман і націст» — додав Alexander Merkulov

За 3 роки нормально навів порядок?

Прийняв закон проти олігархів, заборонив російських пропагандонів, заборонив ОПЗЖ, посадив на пляшку мертвечука, почав наводити порядок з УПЦ МП, відбудував дороги, перевів багато державних сервісів в цифру (знаменита «держава в смарфтоні»), запустив ринок землі, запустив недорогі кредити для бізнесу та іпотеку, провів інтернет навіть в глухі села, ратифікував Стамбульську конвенцію (що було би неможливо при скрєпах, які просував педро).

4куо вчителям зп.

З вчителями поки не склалося. А от багато військових тепер заробляють по 100к грн, а при педро сиділи би за 10к грн на нулі. Причому це не якісь там пузаті генерали в своїх кабінетах стільки заробляють, а звичайні пацани з народу, на передку.

Принял закон про КСУ, закрыл границы, разрешил банкам брать проценты по кредитам в том числе и с перемещенных лиц.
Разминированный крымский перешеек.
Выключили, кстати, дофига сервисов цифровых — а дия да, работает. Ну иногда.
Пообещал военным дофига плюшек после победы(за чей счет- не сказал — не важно).
Дия сити?
Уничтоженное по факту АйТи(врядли переживет все это).
Коррупция везде. Таможня. Помидоры под видом критичного импорта.
что я забыл?
ах да, постоянный налог в виде разницы курса в нацбанке и наличного.

Простите, а где можно интернет мой в глухом селе забрать? ибо как не было, так и нет.
Кредиты бизнесу работают только на нужных бизнесах по факту.
Рынок земли не работает.

закрыл границы

Зрада, погоджуюся. Це те в політиці Зе, що мені не подобається. Правда, іронічно, що порохоботи саме цей пункт зазвичай виправдовують.

Дия сити?
Уничтоженное по факту АйТи(врядли переживет все это).

Теж зрада. Але таке саме світило і при педро. Вони тоді збиралися зробити п’яту групу ФОП для айті, і нагло доїти підвищеними податками. Думаю, що тут винна не лише влада, але і кляті галери «лідери ринку», які зацікавлені в цьому.

Коррупция везде. Таможня. Помидоры под видом критичного импорта.

Що було і при педро. На жаль, це те, над чим треба працювати.

Простите, а где можно интернет мой в глухом селе забрать? ибо как не было, так и нет.

Ну а я знаю кілька реально глухих сіл, де він нарешті з’явився. Думав, що ніколи не з’явиться. Але ні, прийшов Зе і вирішив цю проблему.

Що було і при педро. На жаль, це те, над чим треба працювати.

Але ж твій божок Зе обіцяв пофіксати. Щось Баканов ніфіга не допоміг.
Але ж то не кумівство, просто дружбани

Закрытие границ это не только то, что вам лично нравится-не-нравится. Это прекращение бизнес процессов, тех же конференций и командировок.
При Прошенко как раз наоборот таможня стала прозрачно работать.
Я ТОЧНО вкурсе, я использовал это.
Еще б пару лет и оттуда бы просто поуходили корумпированные кадры, ибо нет смысла.
А простота оформления международных отношений в ФОП? Вышедшие из тени десятки тысяч фрилансеров? Была бы новая группа или нет — неизвестно, ее обещали каждые два года лет 30. До сих пор нету.

Я знаю всего два глухих и два обычных села. Нигде не появился нефига. Но отрапортовано, да. И еще одно село, где интернет повился... в библиотеке. Она, правда, работает всего раз в неделю. Но появился же! А вне библиотеки там и так был, частники привезли. Гигабит.

А что ж вы ничего не сказали про КСУ? Нам теперь с этим жить следующие 20 лет. Международные партнеры тоже против.

Увы, бессмысленно что-то разжевывать эталонным зелебобикам с зассаными глазами.
Там только лозунги образца Г+Г 2019 года.
Думал, уже нет таких щас.

Так пусть штормят провайдеров.
Видимо провайдеры понимают, что бабушки в селе платить за инет не будут...

Ти так і не зрозумів головний принцип їх діяльності — головне повісити жовту табличку «крадівництво», «пункт незламності», підставити потрібне. Попіарились медіаклоуни, а далі ви **біться самі.

До чого тут інтернет у селі?

До того ж, до чого і

знаменита «держава в смарфтоні»

і весь інший булшит.

Ну так робити все на папері то ж вже давно не модно.
Мене «в смартфоні» з поганого боку не зачепило.
Часом не логічно, але я так розумію, що гарну і логічну систему не продаш.
Бо супроводу не потребуватиме 😂

Не логично — ерунда. они, к примеру, выключили систему написанную еще при ДАИ ибо, цитата «есть на нее атаки». И при этом нефига не добавили это в Дию.
И так всегда. Выключают работающие годами системы, потом добаляют неработающий шлак в Дию.
Тоесть Дия продается не потому, что там что-то хоть как-то лучше, а тупо админресурсом ибо это «зеленые» «сделали».
Уже два года есть там типа свидетельства о рождении, даже перевыпущенное свидетельство дочки — отсутсвует.

Выключают работающие годами системы, потом добаляют неработающий шлак в Дию.

То звичка, я про стару систему, прикро але як аже є.

даже перевыпущенное свидетельство дочки — отсутсвует

Його не самому потрібно «додати»?
Запит на додавання...?
В мене теж нема, але я і не робив запит.

Тоесть Дия продается не потому, что там что-то хоть как-то лучше

Так Дія ж «на шару», хіба ні?

Не работает ничего. Мы даже взяли дубликат — не работает и дубликат.
Ну так и кабинет налоговой до дии был тоже на шару
как и кабинет ДМС.
но он РАБОТАЛ, а Дия — нет.

Дия класно для тех, кто не умеет гуглом пользоваться.

Спробую свідоцтво про народження додати.
Самому цікаво, адже інші документи там «самі» опинились.

P. S. Спробував.
«За вашим запитом не знайдено жодного документа»
Ну, не дивуюсь, бо свідоцтво видане ще до ери рс 😂

І моєму селі з’явився інтернет, оптоволокно в кожну хату, дуже не поганий я скажу

Я ТОЧНО вкурсе, я использовал это.

А зараз перестала прозоро працювати ?

Ну у меня в городе тоже. Но во время Порошенко.
Наверно, Порошенко лично сделал?

Я ТОЧНО вкурсе, я использовал это

А зараз перестала працювати прозоро ?

Да, еще прошлым летом ложили на прозорро во время тендеров Зеленные в нашем городе.
Только первый год боялися.
Как во время войны — хз.

Тобто реформ проведено не було і як сиділи корупціонери так і сидять на таможні, я правильно вас зрозумів ?

Было лучше в конце каденции Порошенко. Потом все похерили.

Тобто в нас тамажня може працювати тільки з Порошенком, прийдеться робити його вічним президентом

Неа, у нас таможня может работать только когда есть риск их жопе. Очень уж суммы большые для пересичного. А против коррупции украинцы только для чужих, своим можна.

«Ельцин принял страну с печатной машинкой, а оставил страну с интернетом.»

Ну да, у меня в дачном поселке, где дача, 5 лет уговаривали провайдера поменять свичи(все было оптикой сразу разведено).
И теперь вот во время военных действий по настоянию Зеленского, полюбому, они поменяли тарифы 20мбит сразу на «гигабит». Правда, с удвоением цены самого дешевого тарифа. Но все равно благодаря Президенту.
А всего-то надо было два свича поменять.

И нет, то, что за это же время с мобилки интернет стал раздаваться не на 0.5мбита, а на 50 — люди стали отключатся — никак не повлияло, ага.

Ах да, 4г — это заслуга попередникив, никак нельзя так говорить.

Та напевно, що інтернет у село не президент повинен завести.
Бо так можна договорити, що і молоко теж його задача.
Як нема у глухому селі споживачів окрім Александров, то що поробиш.
Бізнес є бізнес.

Ну а я знаю кілька реально глухих сіл, де він нарешті з’явився. Думав, що ніколи не з’явиться. Але ні, прийшов Зе і вирішив цю проблему.

Назвіть, будь-ласка, ці глухі села. Цікаво сробити case study як там зʼявився інтернет і яке відношення до цього має зе.

Наприклад, село Біле у Львівській області.

gagadget.com/...​-pokryitiya-3g-v-ukraine
2015г, 3Г в селе есть от киевстара.
глухое, капец просто.
еще если я не ошибаюся там в 30км оптоволокно проходит львов-Киев.До трасы и среднего населенного пункта аж 8км.
извиняюс, через золочев. 23км от этого села.

Вот глухое село. До трасы 20+ по прямой и вокруг ни-чи-го. одни плавни и балки.
Ближайшая оптика — Кременчуг, 35+ км.
prnt.sc/vj20JT3duCaC

или вот, до Вольногорска всегото 8, но там балки, дороги не ремонтировали с союза и оптику туда никто даже не собирался тянуть. Ибо там нет больших полей и много людей не живет, балки,буераки.
prnt.sc/t0ByemOpTFgi
Или любое село между кременчугом и чегерином возьмите. Чуть от трасы и оптика им не грозит вообще.

2015г, 3Г в селе есть от киевстара.

Там навіть еджа не було, не те що 3Г. Село знаходиться в ямі, вишок немає. Навіть дзвінки працюють через раз. Щоб зловити то 3Г — треба було лізти високо на гору, за сотні метрів від хати. Ось таке покриття. Інтернет по кабелю, навіть доісторичний ADSL, там теж ніколи не існував.

А при Зе туди навіть оптику завезли. Оптику, блін. Це просто чудо було)

У меня у жены мама в селе в 10км от Житомира. Она чтоб поговорить по мобилке ходит на гору. Да, до сих пор. Едже? Там голоса нет.
Оптика? неа, в селе есть «вайфай» все по воздуху и на честном слове какого-то айтишника. 500+ человек село. Про президентские программы никто ничего не слышал.
Но это не глухое село. Глухое село это человек 10-20.

То,что село между тремя!! магистралями оптики попало под перемычку — не значит, что это лично президент сделал.

Давайте остальные из «кілька».

То,что село между тремя!! магистралями оптики попало под перемычку — не значит, что это лично президент сделал.

Зе сказав, що при його каденції інтернет проведуть в села — інтернет з’явився. За що йому дуже дякую, бо папередника лише мутки зі свинарчуком цікавили.

Давайте остальные из «кілька».

То вже треба питати братанів назви тих сіл, не пригадую. Мого прикладу достатньо.

Интернет не появился. Я вон вам привел три села, в которых не появился.
Вы мне одно, в котором появился.
Причем оно «глухое», но с населением 500+, территорией 3700 и своим блин телефонным кодом даже.

Вы мне одно, в котором появился.

Що не заперечує факту, що в цьому в селі він з’явився.

И, ксттаи, если за счет госбюджета тянут не релейку, а оптику в село с <50 человек, то лично я, как налогоплательщик, сильно блин против.
Но не думаю, что такое было сделано. Скорее всего там какая-то ветка кого-то из gsm провайдеров и местные зеленые примазалися.
зы. странное понятие у вас о «глухом селе». Площадь сельской земли 3 770 км²

З того, що я бачив на власні очі, то більшість фінансово «живих» сіл вже давно з оптикою або/і з 3/4g хоч одного з операторів. Переважна частина «напівживих» покрита хоча б 3/4g.
Який сенс просто так тягнути оптику в без двох днів мертвий по демографії та фінансам зажопінськ не можу собі навіть уявити.

Дякую. А який саме провайдер зайшов, до якого обʼєкту та в якому обʼємі виділилась грошова субвенція на проведення оптики від держави? Я намагаюсь знайти вказане вами село на цьому (datastudio.google.com/...​d-4c8e-b249-a922ea9f1e4e) дашбоарді МЦТУ, але безуспішно.

Хз, то вже до бабці питання. Головне, що інтернет є, та ще й оптика. Дякую Зе.

Так справа в тому, що згідно офіційних державних джерел держава (у вашому розумінні зе) нічого там не робила для інтернету. Тобто, з ймовірністю наближеною до ста відсотків туди довів оптику (якщо вона там є звісно) якийсь «часнік» за свої бабки під комерційну вигоду.
Питання: Який зв’язок між можливо присутньою оптикою в цьому селі та президентом?

заборонив ОПЗЖ

И именно поэтому самые кринжевые законы, вроде закона про КСУ, слуги голосуют синхронно с ОПЗЖ. Ага.

тепер заробляють по 100к грн,

синьер сколько?

Заборонив ОПЗЖ, а Слуги не проголосували за скасування їхніх мандатів, ага. Ручні звірятка тепер.

Є чудове українське прислів’я «дурень думкою багатіє»))

«дурень думкою багатіє»

Це якраз про порохоботів, які тут пробують втерти, що при мародері би не було війни)

Нічого не буде
Будуть масні конверти, мутні закони і дороги-велике крадівництво. Війна нічого не змінить. А читати з листочаа він добре вміє, всетаки актор. Вчора передивлявся як він скакав з Галкіним на голубому вогнику в раші)

Педро прийшов при курсі 12, пішов при курсі 26. Бігдата інженьорам арифметика не потрібна?

При баризі курс перевалював за 32-36 грн в обмінниках, я добре пам’ятаю. То був кінець лютого 2015 року. Замість еталонних 8 грн мали більше 32 за каденції педро. Ось тобі і 4 рази різниці. Навіть якщо рахувати відносно курсу 12 — все одно різниця в обмінниках була трикратна.

Ти краще розкажи, де обіцяний курс 10 грн при педро. І де там АТО за 2 тижні.

Тоесть вам два года рассказывали, что курс удерживается Яныком и обвалится, но вы не только не верили, но и поняли что он таки скоректировался?

Барига шоколадний тоді розповідав зовсім інше:
youtu.be/fLDQY7hZMPs

Подивись, коли промиєш очі, що розповідав твій ідол: youtu.be/Wk4qZVkoJ2Q

То був кінець лютого 2015 року.

А в інші місяці теж перевалював?

еталонних 8 грн

Що таке еталонний курс? Чому він дорівнює 8 грн?

А в інші місяці теж перевалював?

Достатньо факту, що перевалював в лютому.

Що таке еталонний курс? Чому він дорівнює 8 грн?

Це курс, при якому всім ще жилося добре, навіть не в айті. Особливо знайомі з Донецька про це згадують, як тоді було добре на заводах працювати. Ну а епоха педро їм запам’яталася війною і бідністю. Від війни втекли в Київ, але бідність залишилася.

Достатньо факту, що перевалював в лютому

Кому достатньо? Для матстату недостатньо тижневого перевалювання, для інтервалу в 5 років. Інакше б не юзали медіану. Вангую, що для тебе матстат — темний ліс.

при якому всім ще жилося добре

Ніт. Це тільки в совку всім жилося добре. При еталонних 120 р.

епоха педро їм запам’яталася війною і бідністю

Добре, що найвеличніший завершив війну і зробив кінець епохи бідності.

Ніт. Це тільки в совку всім жилося добре. При еталонних 120 р.

СРСР.
120 то інженери, не інженери то 80 :(

Еталонні — це які? Ті, що в істот з мозком амеби зберігся? Уже на початку лютого 2014 курс був 9. Наприклад, у день втечі Овоча був уже 9.4 index.minfin.com.ua/...​hange/archive/2014-02-22
А панічні 32-36 — так можна згадати курс долара у Києві 28 лютого 2022 року, коли в бариг він цілком продавався по 50.
Курс тримався у діапазоні 24-28 з лютого 2015 по лютий 2022. Що показує правильність і своєчасність валютної реформи після мегарозкрадань часів Овоча.
А от Найвеличніший і тут усе зіпсував, призначивши замість професіонала Смолія (єдиною провиною якого було те, що його призначив Педро), казнокрада Шевченка, якого довелося виганяти під час війни, і знов таки, дозволивши втекти. Шевченко майже зруйнував команду НБУ.

Тяжкі часи породжують сильних людей.

А якщо не породжують... то расказати про те вже ніхто не зможе.

Краще бути порохоботом ніж тупим.

порохоботом ніж тупим.

Це синоніми, чувак. Порохобот — це автоматична ознака IQ на рівні табуретки.

Давай стрілки не перекидуй, зелебобік

Нагадало одне інтервью (якийсь наш командир або сам Залужний навіть. Не пам`ятаю).
Типу йому якийсь чмобік
— "Краще сосати х"й путіна ніж х"й Байдена" — каже чмобік
— А ти пробував взагалі не сосати? — питає наш.

Спішу тебе розчарувати, приходиться то робити незалежно від нашого бажання.

З таким свідоглядом далеко підеш. Може взагалі якимось міністром станеш

Ще скажи що ти можеш вільно робити зі своїм життям що хочеш?)
І не залежиш ні від воєнкома, який може спокійно відправити тебе на передок, ні від прикордонника який тебе може не випустити якщо раптом захочеться.

Hу військомат не знає де я.
Закордон мені тупо не потрібно. Якщо буде треба вмовляти нікого не буду. Є ті хто з радістю відсосуть у мене якщо помахати пачкою зелених.
По роботі теж взагалі ніколи роботу не шукав, CV не знаю як писати. Мене самі чомусь знаходять.
Хоча є пару малих спиногризів, перед якими треба прогибатись. Ну що поробиш — то діти. Я люблю цих шкод малих

Хренасе coming out.
Респект за сміливість!

«игра была равна, играли два говна» ©

Думаю когда Украина переживет зиму, путин просто застрелится двумя выстрелами в затылок, а дальше начнется вой на болотах что это не они, это все он, что и закончит войну.

З вікна бункера? Домкратом видушити? Це чудово !

он уже как два года от рака должен был умереть..
теперть ждать весны и чтобы сам застрелился?
а можно сценарий на лето и осень и зиму 2023-2024?
ну так, чтобы знать... что хуйло еще должно сделать сам с обой?

мне чисто так.. поржать

Це там де Штати воюють до останнього українця?
Знову русняву срань вирішив принести?

І реально думають що щось розумне постять. Такі прям слова розумні, а аналітика «далі свого носа не бачу» та ще й «у вакуумі находжусь»
Чим більше зіштовхуюсь із цим тим більше дивуюсь як люди можуть плавати у своїх інформаційних коконах у океані інформації. У ранній совок і то джаз якось провозили.

Картопляндії походу підкинули привід для прямої участі у війні babel.ua/...​lorusi-vpala-raketa-s-300

Ну теперь нам пизда, як полякам у 39. Фронт широкий, наступати зручно. (сарказм)

ПС Пюреру не потрібен привід

Ви хоч підписуйте, що сарказм, бо хтось може Вас сприйняти як панікера

Добре, забув, шо то мем не дуже відомий

Registered 26 December

щось багато нових профілів, які тепер українською пишуть, щось новеньке чи що

по принципу
— паніка
— ааа
— бігати по колу і плакати

Я просто давно не був на dou і загубив профіль.
Щодо цього я не мав на меті розповсюджувати якусь там паніку. Все що можна вже перебоявся, як то кажуть.
Щодо Білорусі я не вважаю там прям сильною загрозою. Але положити багато народу щоб досягти якихось невеликих тактичних успіхів це в їхньому дусі.
А це просто цікавий випадок. Іскра яку можуть або роздути або загасити. Ось і цікава думка комьюініті.
P.s А тут все як раніше — теорії змов, кожний кожному бот. Люблю DOU

P.s А тут все як раніше — теорії змов, кожний кожному бот. Люблю DOU

а як інакше)) срачі, боти і фейки, що там ще є в нашу епоху постмодернізму

Це просто смішно. Захотіли б, давно вже напали, видумав все що завгодно як привід.
Але ссуть

Мені іноді здається, що можна було б усі картопляні поля з руснявими літаками розєбашити, і бульбашенко все одно придумав би відмазку, щоб не воювати.

Але таки хуйло його дотисне

Якщо почнеться наступ з території Білорусі, то їм не потрібен привід. А якщо і потрібен, то вони можуть придумати що завгодно. Самі ж бахнуть (або росіяни) по своїй школі або лікарні і звинуватять Україну.
Інша справа, що Лукашенко всіма силами намагається відмовити путіна від відкриття нового фронту з території булорусі та прямої участі у війні. Лукашенко розуміє, що білі орки не такі численні, як мордорські, і наступ закінчиться разом з білими орками за тиждень-два.

Ви ще придністров’єм полякайте :)

У приватній бесіді колись сказав:

Коли в нас почнеться гризня на будемо сратися на політичні теми, теми мови, а також «у якій частині України живуть справжні українці вищого гатунку?» — то можна вважати, що ми на шляху до звичайного життя.

Відчуття, що тут депутати ВРУ у коментах зібралися.

ти диви, ольгіно 2 роки настоювали практично пустий акаунт

Створив, як захотів щось написати. Але спроба непогана.

Тим часом зелебобіки продовжують копати дно і призначають сексологиню без досвіду міжародної чи державної служби послом у Болгарії www.eurointegration.com.ua/...​icles/2022/12/27/7153210

Там може все як Болгари замовляли :-)

Прочитав статтю, але так і не зрозумів, чому вона не може бути послом. Якщо журналісти такі розумні, то треба було написати не її біографію, а те, що взагалі робить посол, бо самі ж написали, що є безліч успішних послів без досвіду політичної роботи. І тоді у читачів могла б бути якась своя думка. Та у нас навіть президент без досвіду і половина його команди.

И вообще образование это предрассудки. Ловишь бомжа, даешь скальпель — все хирург готов.

Та у нас навіть президент без досвіду і половина його команди.

Ну и как результаты?

И вообще образование это предрассудки. Ловишь бомжа, даешь скальпель — все хирург готов.

Тут половина айтішників на форумі без профільної освіти.

Ну и как результаты?

Війну не програли

Війну не програли

Мудрый человек отличается от умного тем, что умный с блеском выходит из ситуации в которую мудрый никогда не попадает.
ЗЫ На счет «с блеском» для нашей ситуации большое преувеличение.

Це особливий підхід до болгар. ти не шариш

Це як довів? Тим що дороги ремонтував замість того щоб путстит ті гроші в оборонку? Блін, да тут ніхто вплоть до 23го лютого не вірив що буде війна, пальця у віска крутили в сторону американців і сміялися з тих, хто релокейтиться в Польщу. А зараз всі такі розумні стали заднім числом, знають куди гроші треба було вкладати 2-3 роки назад.

Враховуючи що війна була неминуча, нам повезло що президентом став Зеля а не Порох:

1. Порох скоріше всього покинув би Київ і командував десь зі Львова чи Польщі що сильно би підірвало бойовий дух

2. Порох в очах орків це бандеровець і фашист зі стажем, так що продати пропагандонам війну було б мільйон раз простіше, і мотивації у орків було б сильно більше. Чого не скажеш про російськомовного єврея Зелю, який завжди був набагато ближче до руського міра ніж до «бандеровців». Короче з президентом Зеленським підтримка війни серед орків сильно менша, ніж могла би бути якби президентом був би Порошенко.

3. Зеля актор, у нього підвішений язик, у нього ціла команда професійних, красномовних сценаристів які писали номери для квартала, і які зараз пишуть йому мотивуючі промови і знімають голівудскі ролики, що має куди більший вплив ніж старомодні промови Пороха з совковим запахом.

4. Він молодший за Пороха, спортивніший, і симпатичніший. Політик нової формації. Таке набагато легше продати західній аудиторії. З Порохом, у України ніколи не було б стільки підтримки в світі серед простого народу як з Зелею.

Підтримка війни серед росіян на початку була близько 86%, потім вже, з отриманими п***юлями вона почала спадати.

Та і яка там підтримка, кого колись турбувала думка пересічної свинособаки

Ну можливо, не дуже цім цікавлюся, але все одно, там пофіг, хто що підтримує чи ні, свинособак не питають

Блін, да тут ніхто вплоть до 23го лютого не вірив що буде війна, пальця у віска крутили в сторону американців і сміялися з тих, хто релокейтиться в Польщу. А зараз всі такі розумні стали заднім числом, знають куди гроші треба було вкладати 2-3 роки назад.

Виявляється, що просто не тих слухали. Слухали популістів, те, що приємно чути, як з Арестовичем цього року. А якщо б слухали Корчинського, Муждабаєва, Портнікова (цей, пам’ятаю, ще в кінці 18 року сказав, якщо виберуть Зе, то буде повномасштабна війна), то знали б куди вкладати гроші.

А якщо завтра буде ядерний апокаліпсис, то преппери по всьому світу будуть давати лящей айтішнікам, які по кнопкам клацали і по америкам їздили, поки треба було бункер копати.

Як це «ніхто не вірив». Порох прям бігборди вішав, про напад Путіна. Те, що 73% ховали голову у пісок і висміювали його, це не виправдання Зе.

З Порохом, у України ніколи не було б стільки підтримки в світі серед простого народу як з Зелею.

Підтримка серед «простого народу у світі» — це не заслуга Зе. Та і як ту підтримку виміряти? З Порохом був чіткий роадмап до вступу до НАТО, йому довіряли, і те, що Зеля місяцями доводив (і досі доводить), що йому можна довіряти західну зброю, з Порохом було б не потрібно.

Лідери цивілізованного світу. Якщо б не довіряли, то не дали б, наприклад, безвіз.

При Пороху повномасштабного наступу просто не сталося б.
Як Президент для війни Зеленський краще
Як Президент для розвитку України Порошенко краще
Але так, Дії та ДіяСіті не було б

Ага, всього лише би русня акуратно захопила Харків і Херсон, а педро би підписав мінськ 3. Знаємо ми, як ваш мародер вміє «воювати»)

За пʼять років каденції не захопила. Але дякую, дуже дякую, за русняві ІПСО про «мародерів» тут, «жму руку»

За пʼять років каденції не захопила.

Всього лише захопила території Донбасу, створила там ДНР/ЛНР і підписала з мародером мінський договорняк, де нашій стороні навіть заборонялося стріляти.

за русняві ІПСО про «мародерів»

Так-так, ІПСО. «Не заважайте пороху красти, а то путін нападе»))

Не заважайте пороху красти, а то путін нападе

Він таки напав, нє?

Всього лише захопила території Донбасу, створила там ДНР/ЛНР і підписала з мародером мінський договорняк, де нашій стороні навіть заборонялося стріляти.

Так-так, знаємо, «договорняки», «заборона стріляти», «мародер», забули «наживається на війні», не продовжуйте. Тепер давай про «ущемление русского языка» і «где вы были восемь лет»

Він таки напав, нє?

Напав. І при баризі би напав, тільки пєцька на місці Зе вже би підписав черговий договорняк. Вірити, що наявність злочинця-мародера запобігла би повторному нападу, може лише секта 25%)

«мародер», забули «наживається на війні»

Це синоніми ж. Він тому і мародер, бо наживався на війні.

Тепер давай про «ущемление русского языка» і «где вы были восемь лет»

Це не про мене. Я навпаки за Зе, бо він повів себе як патріот — без жодних пустих і лицемірних промов про «армію, мову, віру» воює з пуйлом, і буде воювати до перемоги без жодних договорняків (які так любив педро).

Я навпаки за Зе, бо він повів себе як патріот — без жодних пустих і лицемірних промов про «армію, мову, віру» воює з пуйлом, і буде воювати до перемоги без жодних договорняків (які так любив педро).

Так, воює, тут йому респект. Але три роки до цього всрав гроші на «велике крадівництво» замість армії, і намагався знайти «мир в глазах Путина», та ще й намагався почати імплементувати мінські домовленності (що взагалі була тупість, бо як раз сенс їх був не в виконанні, тому ніхто їх і не виконував). До речі, саме Зеля заборонив вогонь на Донбасі.

Бюджет армії при Зе був більший

. Він тому і мародер, бо наживався на війні.

Який же ти упоротий. А смахував на нормального

Упороті — то хіба ті, хтось досі закривають очі на злочини і псевдопатріотичний популізм пороха. Не подобається Зе — ок, пропонуйте альтернативу. Але не старого злочинця, в якого братаном був мертвечук.

Мертвечуківці всі як один топили за Зе на виборах. Як і всі кремлівські жиріки і шарії.
Так що братан — це якраз Зе.
Промий зелену росу з мізків нарешті.

Мертвечуківці всі як один топили за Зе на виборах.

То ти вже мабуть забув, як мертвечук постійно бігав на переговори з пуйлом при пороху?) Був в ролі проксі між цими двома придурками. І що саме при Зе мертвечука посадили на пляшку?

Сам літаком літав і випрошував на пару з Бойко дешевий газ? Так він і зараз бігає там на переговори, ще й частіше — якраз при Зе.
Ти, бобіку, не увилюй від питання — чому ОПЗЖ топили за Зе? І, відповідно — так хто кому братан?

Ти не увилбй від питання — чому ОПЗЖ топили за Зе?

То вам в секті святого педро розповідали?

Біг дата — біг аргументація.
Те, що ти в 2014 ходив в садок, вже можна було здогадатися. Але що дотягнув в садку до 2019 — це неочікувано))

Так і знав, що промитий сектант педро нічого адекватного не відповість. Йди далі мастурбуй на політичний труп свого злочинця. На щастя, адекватна більшість населення ще в 2019 поставила хрест на мародері.

www.radiosvoboda.org/a/29875331.html
Жирік, Поклонська, Лавров, Пореченков і інші.
Нащо ж вони агітували проти «братана Мертвечука»? Може, братан — то таки Зе?))))

Пєцька вів таємні перемовини з пуйлом і мертвечуком. На публіку ж русня сподівалася, що може Зе буде ще лояльнішим в перемовинах, ніж педро. Не вийшло. Зе навіть з мертвечуком не бавився, а гарно посадив його на пляшку. Тобто Зе дабл красавчик — обдурив русню і посадив мертвечука на пляшку.

сподівалася, що може Зе буде ще лояльнішим в перемовинах

Ну, тобто перед цим були якісь ну зовсім тухлі і неуспішні перемовини, я правильно розумію?

Лояльний і ще лояльніший — різниця є

Щось не стикується.
Якщо перший абсолютно (аж до стадії підключки всіх жиріків і шаріїв) не влаштовує, то може, він і не лояльний зовсім?

А що ЗЕ зараз влаштовує шарія ?)

Порох був зацікавлений у веденні довготривалих вʼялих бойових дій, щоб можна було красти разом зі свинарчуками. Бойові дії є ідеальним прикриттям для мародерства, оскільки в разі претензій вірна секта порохоботів може застосувати аргумент «не заважайте пороху [красти], а то путін нападе». Тоді як русня була більше зацікавлена, щоб наша влада повністю здала території. І вони мали мрію, що раптом Зе скаже «забирайте території, лиш би не було війни». Але Зеля навіть на договорняки не пішов, бо його не цікавить бізнес на крові, а почав вести повноцінну війну за наші землі, без жодних договорняків.

Порох був зацікавлений у веденні довготривалих вʼялих бойових дій,

бо альтернатива була — такі бойові дії, як зараз (а не та хуєта, що ти написав). Це ж елементарно, якщо Порох був єдиним рушієм війни, то чого ж Зе не знайшов «мира в глазах Путина»?

Але Зеля навіть на договорняки не пішов,

Ага, лише почав виконувати Мінські угоди і «розводити» війська. Дуже розумно.

бо альтернатива була — такі бойові дії, як зараз (а не та хуєта, що ти написав).

Ну так, було дві опції:
1. По-справжньому воювати за Україну, щоб повернути наші землі.
2. Підписувати договорняки, вести вʼялі бойові дії, своєму тупому електорату втирати про армовіру, а самому тим часом мутити бізнес зі свинарчуками.

Очевидно, що злочинцю другий варіант був вигідніший.

Ти шо, не в курсі, як їхали на війну перші атовці? Яке «воювати по-справжньому», ти шо, на приколі. Мінські домовленості і були потрібні, щоб підвищити боєздатність

Ти шо, не в курсі, як їхали на війну перші атовці?

Спочатку на Донбасі йшла повноцінна війна. АТОвці намагалися відвоювати все, що можливо. Я тоді ще навіть думав, що мб порох не такий і поганий (закривав очі на його «АТО за 2 тижні»), що може справді створить сильну армію, яка поверне всі захоплені землі. Але ні, цього не сталося. Замість того він підписав договорняк і відмовився від ідеї повертати ці землі. І ладно, якби він сказав щось типу «ситуація тяжка, армія в нас наразі слабка, тому поки не можемо повернути території силовим шляхом». Але він замість того почав гнати той самий псевдопатріотичний пафос про армовіру, яка крута і сильна в нас армія. Робити ставку на віру, на якісь духовні скрєпи як в русні, хоча в нас світська держава. Купа пафосу, купа брехні і нуль зв’язку з реальністю. Тому я і проголосував за Зе, бо вся «сильна армія» при педро була лише в його пропаганді. Подібно до руснявої пропаганди про «втарую армію міра» і «Кієв за трі дня». Ну а зв‘язки зі свинарчуками і липецька фабрика остаточно дали зрозуміти, ким він є насправді.

Купа пафосу, купа брехні і нуль зв’язку з реальністю.

Це ти про свого ідола я так розумію? Пиши ще :)

Це я про твого ідола, порохоботику. По рівню промитості і зазомбованості порохоботи можуть змагатися хіба з адептами пуйла.

Зе вже закрив свої кіностудії в рашці? Як там лисий з кварталу поживає?

І вони мали мрію, що раптом Зе скаже «забирайте території, лиш би не було війни»

Вітаю, зелебобіку. Тепер ти в повній мірі зрозумів сутність боневтіка. Для реалізації всього лише треба було розікрасти армію через «велике крадівництво». Так, щоб кремлівські прямим текстом сказали «мі тіко бров поднімєм, і Україна всьо поймьот». І двинули колони на Київ — по новеньких дорогах. Раптом Зе скаже «забирайте території, лиш би не було війни».

не цікавить бізнес на крові

Знову амнезія в тебе? Кловунські серіали крутили на одному каналі з Соловйовим. Ні разу не бізнес, ага. Ні разу не на крові.

по новеньких дорогах.

Ну звісно, треба було краще класти всі бабки з бюджету собі в кишеню під армовіру, як це робив мародер, а пересічні хай їздять по кратерах замість доріг.

Які ж пєцяботи тупі. Барига розкрадає армію за часів своєї каденції, а своїй секті пердить у вуха, що розбудовує — всі задоволені. Приходить Зе, починає чесно будувати дороги — пєцяботи виють про «крадівництво».

Знову амнезія в тебе? Кловунські серіали крутили на одному каналі з Соловйовим.

Амнезія в порохобота, який вже забув про Липецьку фабрику, якій навіть русачки дякують особисто:
«9 апреля 2016 года Липецкая фабрика „Рошен“ заплатила 8 млн долларов США налогов в казну Российской Федерации»

Фабрику закрили в 2017. Ліквідували, щоб не віддавати арестоване майно в РФію.
А кловунські серіали коли закрили? В 2022? В 2023? Всі вісім+ років бомбілі Донбасс наживалися криваві бариги на війні.

чесно будувати дороги

Шляхом урізання грошей на армію. Причому це було навіть озвучено прямим текстом — якщо це не фейспалм, то я же не знаю. «ВВХ, заходітє, сойдємся посередіне».
І як дороги, подобаються? Швидко виходить евакуюватися від танчиків російських?

Фабрику закрили в 2017.

Ліквідація закінчилася аж в 2019. До того гроші не пахнули, звісно.
«к концу 2017 года на фабрике числились 72 сотрудника»

Шляхом урізання грошей на армію.

Бо Зе не крав бюджет армії, на відміну від педро. Тому навіть шляхом цього «урізання» армія по факту отримала більше фінансування. Водночас і дороги змогли нарешті покращити. Повний win-win. Але пєцяботи надто тупі, щоб це усвідомити.

Вообщє це Зе позакривав усі оборонні замовлення, у тому числі Нептуни. Просрав усе, що Порох встиг зробити в оборонці

Нептун поставили до лав ЗСУ при Зе, ракеты теж зробили при Зе,
Нептун це не заслуга Пороха, його почали робити при янику

+ чомусь Чмут про Нептун таке говорив, що і не варто було розробляти....
Чи то не про Нептун?

А ви при обох президентах із свічкою стояли? Тоді не треба пи.. говорити

Я тільки нагадаю, що Райнін — голова ОП у порошенка одразу після поразки останнього очолив Харьківську опзж в 2019. Я вже мовчу як розквітав бізнес і медіаімперія Медведчука при гетьмані

Всього лише захопила території Донбасу, створила там ДНР/ЛНР

Це почалося до Педро.

підписала з мародером мінський договорняк

З армією 2014 року це був абсолютний максимум — як сказала Меркель, мінськими хуйла надурили, а Україні дали час підготуватися.

де нашій стороні навіть заборонялося стріляти.

Стріляти стали забороняти лише при клоуні. А от спроба напасти в травні 2015 швидко закінчилася для ордло купою трупів (але стріляти забороняли, ага)

Ладно ще сперечатись про Зеленського і Порошенка, але вірити

як сказала Меркель

цій продажній ***... Це імхо дно

Корисну німкеню цитувати це вже сильно

Стріляти стали забороняти лише при клоуні.

А це що ?

youtu.be/OQhrrtr98IY

Не відчуваєш різницю між забороною стріляти і режимом припинення вогню?
«Жоден з 19 режимів припинення вогню, які були оголошені за моїм наказом, не передбачали забрати право українських військових на самозахист» © Порошенко
А тепер для порівняння до чого привела заборона стріляти і «розведення» військ: youtu.be/8y7YbhGkql4

Де сказано що він заборонив стріляти ?

«...А сьогодні ми перед усім світом повинні показати, що хочемо цього „режиму тиші“. Має бути записано, щоб не стріляти у відповідь, а також запроваджена заборона на обстріл громадських об’єктів...»
© Кучма у ткг
www.president.gov.ua/...​jshli-konstruktivno-55781

Так і що хто туда Кучму відправив ?

Зеленський. Чи в чому питання, не зрозумів

У 2018 він пішов і потім повернувся. Та й це не важливо, він представник України в ТКГ, але ж керує верховний головнокомандувач, Кучма ж це не з власної ініціативи робив

Що робити? Казати оці слова ? Тобто Зеленський передав йому отой текст ?

Що ти хочеш сказати чи заперечити цими дитячими питаннями? Ти не згодний, що Кучма у складі ТКГ уповноважений представник президента України? Тоді ось www.president.gov.ua/...​documents/572019-rp-27325

А ти хоч сказать що президент реально наказав не стріляти у відповідь ?

Там даже хуже было. Дисциплинарные взыскания за стрельбу в ответку.

Звичайно, хто крім нього міг це зробити

Ти десь бачив про цей наказ ?
Чи то що кучма морознув це вся інфа ?

Ти десь бачив про цей наказ ?

Я не впевнений що всі військові накази публікуються. Але Бутусов публікував наказ про штрафи за порушення, в тому числі і за вогонь у відповідь. Якщо не довіряєш йому, то ось заява від ОБСЄ
«Крім того, вогонь у відповідь на дії противника допускається лише в тому випадку, якщо він відкритий за наказом відповідного керівництва Збройних сил України»
https://uain.press/news/zaborona-na-rozvidku-ta-pokarannya-za-vogon-u-vidpovid-podrobytsi-vid-obsye-pro-rezhym-tyshi-1302183

Чи то що кучма морознув це вся інфа ?

В тебе інету нема? Це ж легко гуглиться

Ну ти взагалі спочатку дав посилання на кучму наче це саме поважне джерело, от я і подумав що не гуглиться

Крім того, вогонь у відповідь на дії противника допускається лише в тому випадку, якщо він відкритий за наказом відповідного керівництва Збройних сил України чи керівництва збройних формувань ОРДЛО після безуспішної спроби використати координаційний механізм. Про видання таких наказів має бути повідомлена ТКГ.

Це ж тіпа домовленність

Це ж тіпа домовленність

Русня не виконує домовленості, а нашим у разі обстрілу доводиться питати дозволу на відповідь у вищого керівництва. Поки отримаєш його, вже і не треба.

Раскажу историю.Все имена — выдуманные.
Идет патруль в ближайшее село прифронтовое, там бабушки три штуки, их надо иногда кормить, магазины не работаю. Патруль три человека, с ними два минера, ибо дорогу минируют, нива с вещами для бабушек.
Итак. Идет патруль, вдруг в Петю стреляет снайпер, петя падает. Одновременно начинается стрельба из автоматов по машине и остальным. Юра кидается к Пете, чтоб забрать его в машину, Миша и Вова стреляют из автоматов в сторону зеленки для уменьшения плотности вражеского огня.
Итог. Петя — 200й. Юра — в госпитале на месяц. Миша и Вова — заперты в землянке и дисциплинарное разбирательство, ибо по приезду у них минус два рожка от автоматов. А минерам — вообще не дали автоматов ибо «вам нельзя стрелять».

Все имена и история выдумана, ага.
У вышестоящих не спросили, можно ли стрелять.

Гарна історія, у мене теж є.
Всі персонажі придумані.
У Петі були були склади з артилерійськими снарядами, поки Петя відновлював армію, артилерійських снарядів не стало і Петі навіть літаки давали, але він сказав головне для нас шкарпетки

www.pravda.com.ua/news/2020/05/20/7252393

Я ніколи не закликав не стріляти у відповідь на Донбасі — Зеленський

Я ніколи не закликав не стріляти у відповідь на Донбасі — Зеленський

Авжеж, звісно, слова Зе це достовірний пруф :)

Зеленський в грудні 2022:
«Україна була не готова до нападу РФ, оскільки західні країни ніколи не надавали розвідувальні дані про напад Росії»
Той самий Зеленський в серпні 2022:
«Керівництво України отримувало інформацію про підготовку наступу Росії з кінця 2021 року, однак вирішило не сіяти паніку в країні.»
🤡
espreso.tv/...​nskiy-pro-rosiyskiy-napad

«Якщо я колись у житті порушу закон, то сам піду з поста президента» — заявив кандидат у президенти Зеленський.

Станом на 28.05.2021 Зеленський 38 разів порушив Конституцію України

Ага, всього лише би русня акуратно захопила Харків і Херсон, а педро би підписав мінськ 3. Знаємо ми, як ваш мародер вміє «воювати»)

При Педро і натяків на розгорання конфлікту не було. Він не пробував дивитися хуйлу в очі і зійтися посерединці, а у випадку можливості нападу — оголошував військовий стан.
Якби клоун оголосив військовий стан у січні — війни також би не було.

При Педро і натяків на розгорання конфлікту не було

Всього лише була би гарна мирна довготривала окупація Донбасу. Ідилія.

Це взагалі сюр. Виявляється, в другу світову треба було всього лиш оголосити військовий стан, щоб зупинити німців. Хто б міг подумати?

І восемь лет бонбілі, не забудьте

Всього лише була би гарна мирна довготривала окупація Донбасу. Ідилія.

Ну а зараз куди краще, чи не так? Десятки тисяч убитих, зруйнована інфраструктура, але мирної окупації немає. Чи є?

Ну а зараз куди краще, чи не так?

Зараз з кацапами принаймні воювати почали, а не в договорняки бавитися під «армовіру».

Війна для тебе це щось таке, далеке, наші воюють-перемагають, ура-ура, давай-давай, а я тут на дивані посиджу, порадію, що війна, а не гнилі договорняки.

Ну то в такому разі може треба було «просто перєстать стрєлять»?) Ви вже там визначтесь, чи треба здати наші території русні, чи воювати за них. Насправді ж, типова позиція адепта педро виглядає саме як те «перестать стрелять», але лицемірне — під соусом договорняків з пуйлом і одночасними пафосними промовами про армовіру.

Ну то в такому разі може треба було «просто перєстать стрєлять»?)

До війни треба було думати, що перестати стріляти не допоможе.

Ви вже там визначтесь, чи треба здати наші території русні, чи воювати за них.

Зараз ми воюємо за фізичне виживання. Чого би не сталося, якби інфантили не обрали клоуна.

Будь які гнилі договорняки краще повномасштабної війни. І чим довше тривали б ці гнилі договорняки — тим сильнішою би була українська армія, і тим менше шансів на напад.

Звичайно, я можу помилятися. Якщо до травня 2024 року кількість окупованих територій України буде менше, аніж у травні 2019 — визнаю, що підхід Зеленського був правильним (щодо відновлення державного суверенітету на всій території). Це, звичайно, не поверне десятки тисяч загиблих.

Будь які гнилі договорняки краще повномасштабної війни.

А я так не вважаю. Бо мене, як і багатьох виборців Зе, нудило від них. Тому що просто здати наші території — це погано. Почати повномасштабну війну — теж погано. Але тримати заморожений договорняками конфлікт, де наших солдатів вбивають тупо ні за що, просто так — це найгірше.

Тому на зміну гнилому мародеру з його договорняками прийшов Зе. Який сказав, що давайте спробуємо зупинити конфлікт мирним шляхом. Зупинити ці абсолютно беззмістовні смерті на Донбасі. І це була хороша ідея, набагато краща, ніж те гниле лицемірство, яке було при педро. Але як ми знаємо, вона не спрацювала. І тому Зе зробив наступне раціональне рішення — ок, тоді давайте воювати. Воювати по справжньому, а не як педро. Жодних договорняків. Тільки війна до перемоги.

Цим Зе прекрасний. Він простий пацан з народу, який шукав різні виходи з ситуації. І дійшов до єдиного правильного — що з кацапами треба воювати по-справжньому, а не як при баризі. А барига — це лицемірне гниле чмо, яке жертвувало життям солдатів на Донбасі ні за що, бо їм навіть наступати було заборонено. А саме тим часом мутило бізнес зі свинарчуками.

Яка була альтернатива «договорнякам» у 2014 році? Повномасштабна війна? Лягти під рашку? Бо це було б одне і теж. Ці «гнилі договорняки» дали Україні вісім років бонблєнія домбасу на підготовку до вторгнення. Ще б пʼять років — і війни, можливо, взагалі можна було б уникнути. Але прийшов прастой парень-актер с народа — і начав всерати усі напрацювання, підлизуватися до хуйла і взагалі показувати себе як слабака, який втече після першого ж пострілу.

До його честі, він не втік.

Який сказав, що давайте спробуємо зупинити конфлікт мирним шляхом.

Просто Порох знав, що мирним шляхом це не зупинити. Це не якась військова таємниця була, очевидно було, що Путіну потрібна окупація України, або мирним шляхом, як зараз Беларусь, або військовим.

І тому Зе зробив наступне раціональне рішення — ок, тоді давайте воювати.

Ой, лол, харош фантазувати. Нічого Зе не вирішував, і взагалі, нерозуміло, чи вірив він у війну, чи ні, і якщо такі вірив, коли почав готуватися.

Цим Зе прекрасний.

Ясно, понятно.

Ці «гнилі договорняки» дали Україні вісім років бонблєнія домбасу на підготовку до вторгнення.

З тими гнилими договорняками Донбас би так назавжди і залишився рашкою, бо Україна не мала права його відвоювати. «Прекрасна» перспектива.

взагалі показувати себе як слабака, який втече після першого ж пострілу.

Тільки в хворій уяві порохоботів.

З тими гнилими договорняками Донбас би так назавжди і залишився рашкою, бо Україна не мала права його відвоювати. «Прекрасна» перспектива.

Сподіваюся, ми побачимо, чи залишиться ОРДЛО окупованим, чи його звільнять.

Вище у коментах написали, що за Пороха дві третини Донбасу звільнили. «Не мала права відвойовувати» — це як раз те, що Зеля почав робити: імплементувати мінські угоди у трактовці рашкі. Дякую, дуже дякую.

Лягти під рашку

чого під рашку ?
Порох сам же тоді сказав " нада просто перестать стрєлять"

А я так не вважаю.

Коли твій будинок розбомблять, твої батьки/діти загинуть, а ти станеш інвалідом, то напишеш будь ласка ще раз, що війна краще за мир.
Поки що це огидне лицемірне блювання інфантила, який нічого не втратив через війну, і вимагає воювати, пердючи в диван.

що війна краще за мир.

Не мир, а заморожений військовий конфлікт, де рашка обстрілює, а наші терплять. Так виглядав «мир» при баризі.

Зе пропонував справжній мир, але порохоботам він чомусь не подобався)

Зе пропонував справжній мир

А це який мир, десь по середині «сойдемся», та просто перестати стріляти у відповідь?

Це той, який почався 24 лютого?

Це коли «сайдємся пасєрєдінє»?
А чи не посприяло це прийняттю рішення про вторгнення рашистами та путіним в Україну, які подібні висловлювання сприйняли як слабкість?

А чи не посприяло це прийняттю рішення про вторгнення рашистами та путіним в Україну, які подібні висловлювання сприйняли як слабкість?

Ні, не посприяло. Хіба в хворих головах порохоботів.

Нема «сайдємся пасєрєдінє», а є «геть від Москви» — кремлівські не лізуть сюди від слова зовсім. А лізуть в Сирію.
Є «сайдємся пасєрєдінє» — кремлівські, фас і низький старт.

Совпадєніє? Не думаю.
Якщо інфантильна влада сама прямим текстом каже «перестать стрелять», то в чому можуть сумніватися кремлівські? Звісно, що почувши «перестать стрелять» — треба запускати колони без логістики, прямо на Київ.

А я так не вважаю. Бо мене, як і багатьох виборців Зе, нудило від них

А в мене друг, який вийшов з Дебальцевського оточення в той останній день, вважає виборців Зе гавнюками. А угоди — вимушеною мірою яка зберегла армію і державу. "бо полягли б ми там, або пізніше, та й все на тому...
Зараз — воює з березня, і до Зелєні ставлення в нього не змінилось. Як каже, у більшості побратимів, які бачили яку руйнацію армії ваш улюбленець встиг зробити

Тільки от на виборах 50.4% військових проголосували за Зеленського. Так що навіть серед військових порохоботи — у меншості.

що з кацапами треба воювати по-справжньому

может уже забылось(я понимаю давно это было), но до 24.02.22 Зеленский ни разу не упоминал россию как противника. Воюющих на донбасе он называл «та другая сторона конфликта»

Зараз ми воюємо за фізичне виживання. Чого би не сталося, якби....

Фраза з подвійним значенням.
Та й власне «ми» не воюємо, воює ЗСУ

Як вона могла бути сильнішою ? Нам давали хаймарси? Ми виробляли артилерійські снаряди ?

Тобто треба було підписувати мінські ще на Херсон і Харків ?

Все было просто. Путин считал, что можно за три дня внезапно захватит Киев.
Очевидно, что надо быть идиотом, чтоб считать то же возможным если все войска на военном положении.
Потому нет, не напал бы. Возможно, напал бы позже, но не тогда.

Тобто Залужний вибрав хибну стратегію ?

При чому тут стратегія Залужного до зеленої влади яка багато чого пролюбила?

Ну як до чого? Залужний приховує від всіх свій план каже що ми повинні вдавати наче ми нічого не очікуєм, а Зеленьский мав оголошувати підвищенну боєготовність чи як ?
focus.ua/...​ti-ukrainu-the-new-yorker

Валерій Залужний хотів запобігти захопленню Києва, на якийсь час поступившись частиною території України і дозволивши росіянам протягнути свої лінії постачання. Надалі головнокомандувач прагнув знищувати частини ЗС РФ, сильно розкидані лінією фронту.

Залужный бы вообще не понадобился.
Блин, ну как вам обьяснить, что лучше 100500 разных подковерных игр, чем один разрушенный Ирпень или Чернигов? Не говоря про Мариуполь, который теперь вообще врядли востановим в следующие 50лет.

Не розумію, війська на кордоні готуються до атаки, ми мали починати підписувати якісь ще Мінськи на Харківську область наприклад ?

Они бы не готовилися вообще если бы зеленский начал что-то делать, а не шашлычки.

Так готувались же ш, чи якщо б розвідка рашки працювала краще вони б не напали ?

На розведку все забили. Там были репорты.
Если бы Зеленский подал сигнал, что готов воевать — не нападали бы вообще. А он еще до избрания рассказывал про «сойтись на средине».
Вспомните что говорил Порошенко. «Мы выстоим,мы сильные».

Я вообще не знаю каким терпилой надо быть, чтоб топить за президента, котоырй привел к войне и не выполнил ни одного обещания.

То, что сейчас он читает написанные не им речи(ну просто сравните его речь до избрания и то, что он читает) и фактически не оставляют ему выбора — если он сдаст украину просто будет военное правительство — вообще не делает его хорошим президентом.

Репорты от разведки про такое?
В свободном доступе?
Ого.
Или инсайд есть?

6 Jan 2022 — Президент Володимир Зеленський відпочиває на гірськолижному курорті у Буковелі разом з головою Офісу Президента Андрієм Єрмаком

Но украинские власти в ежедневном режиме публично утверждают, что войны не будет.

3 февраля министр обороны Украины Резников: «Вероятность эскалации со стороны России низкая».

4 февраля, он же: «Наступление с белорусской стороны имеет минимальный уровень риска».

6 февраля, глава МИД Кулеба: «Не верьте апокалиптическим прогнозам, это враг должен нас бояться».

12 февраля, Зеленский: «Лучшим другом для наших врагов является паника».

20 февраля, Резников: «Россия не сформировала ударных группировок возле Украины».

И вот еще одна цитата того времени министра обороны Резникова, рассуждавшего о возможности нападения России на Киев с территории Беларуси:

«По нашим данным, там 9 тысяч представителей Вооруженных сил Российской Федерации плюс техника, оборудование, включая ракетное вооружение и так далее. Но я хочу сказать, что такого контингента, как кто-то рассказывает, что будет нападение на Киев с белорусской стороны, — простите меня, это смешно звучит».

Резников об этом говорит 21 февраля, а через двое суток российский десант уже будет в Гостомеле.

Ну, и общее настроение украинской власти можно передать через вот это заявление Зеленского, сделанное им во время пресс-конференции 22 февраля:

«Мы верим, что войны не будет мощной против Украины, и не будет широкой эскалации со стороны Российской Федерации».

Еще раз, это 22 февраля. Ударные группировки ВС РФ уже развернуты, наведены переправы, а российские дипломаты срочно покинули Украину.

Не всегда. Война обостряет, но после нее если правильно сделать выводы и уничтожить все старое то возможен огромный рывок. Смотрим на Японию, Германию, Южную Корею. А вот подковерные игры это как если мусор не выносить а складывать под ковром. Проблемы не решаются а только накапливаются и становится хуже хоть и медленно. Так возникают страны с перманентной жопой которая практически не разрешима. Смотрим на всякие северные Кореи, Венесуэлы, Туркменистаны

Если бы война докотилася до карпат — да.
А пока вижу, что нефига выводы украинцы не сделали. Причем даже те, что в окопах сидят.

Еще б лет 5-10 «мусора под ковер» и ВВП России было бы не сравнимо с украинским и никто бы не напал.

А текущая жопа, с 10+млн уехавших самых активных — наверно, решима, да?

Конечно решима, зависит от условий завершения войны. Я напомню тебе что год назад самое современное оружие что у нас было — это переданные сто джавелинов.

а, ну да. Если по три раба каждому украинцу, то самая активная часть населения вернется.
или нет.
Вдруг опять не выпустят.

Если опять будут срачи вместо восстановления страны, коррупция и видимость работы — то не вернутся. Если будут гарантии безопасности реальные а не на бумаге, хорошие условия для бизнеса и инвест климат, новаторские решения и зарплаты то вернутся многие, да еще и приедут те кто раньше выехал до войны

«если»? они уже идут. Плюс мовные срачи дополнительно.
гарнтии какие, например? ядерный фугас под кремлем с кнопкой у Зеленского?Потомушо все остальное до фени. Документ подписанный США и Россией у нас был.

Инвест климат после войны? с чего бы? Зарплаты? Это фантастика. Лет через 20 развешо.
А те, что выехал уже приживаются понемножку в Европе. Теперь им обратно — стрес.

да еще и приедут те кто раньше выехал до войны

Сам хоть веришь в это?

І всі звичайно повірять у гарантії від авторів «какая разніца», «нужно тілько перестать стрелять», «в травні на шашлики» і «корупцію ми вже перемогли»

Концентрація військ на кордонах росла

Ти мені скажи чесно, якщо б при Педру почалась війна, західні виборці точно так же були б позитивно настроєні на президента України.
Чи всі б розуміли що це олігарх який 10 років гнав на НАТО а потім швиденько перевзувся.

Як би порох оголосив би військовий стан ні стого ні з сього, рашка теж оголосила б військовий стан, якщо порох ще й почав мости взривати рашко пропаганда легко б випоавдала вторгнення вже навіть для євоопейців, так як дивіться вони готуються атакувати нас ми нанесьом превентивний удар

Чи всі б розуміли що це олігарх який 10 років гнав на НАТО а потім швиденько перевзувся.

Інша справа блазень актор, який відверто знущався і принижувув Україну, в тому числі перед «масковскай публікай», яка приїзжала в Юрмалу. Але то такоє.

2015 рік — 8 нових побачень
2016 рік — 8 кращих побачень
Зе знімає фільми савмєстна с расійскімі партьорамі. І це в 2016 році, коли йшов другий рік війни. Але це аж ніяк не компрометує майбутнього Президента, так?

А агресію НАТО в англо-бурській війні Порох не засуджував?

Відкрию тобі секрет Полішинеля, державна позиція України завжди була за цілісність Сербії. І за цілісність Іспанії також. Здогадаєшся, чому?

Одне питання, ми правильно проголосували от тут?
zn.ua/...​sku-rezoljutsiju-oon.html

У тебе рандомайзер хтмл-посилань?

Просте питання, важко відповісти?

Порох посварив Україну і Ізраїль.
От же барига кривавий!! А все для чого? Для продажу рошенок в Палестину. Ай-яй-яй.

До чого тут Порох ?
Не все що робиться в Україні то робиться Порохом

До чого Порох і бомбардування Сербії? Я от теж не знаю.
Про рандомайзер твоїх ссилок питання було ще раніше.

вобщето при Порошенко курс в НАТО был официально добавлен в украинкую конституцию

Як би порох оголосив би військовий стан ні стого ні з сього, рашка теж оголосила б військовий стан

вобщето Порошенко вводил военное положение в 2018, в рашке от этого ничего не случилось но у зеленых от этого нехило подгорало

Я розумію, що можна брехати, але це навіть не геббельсівщина, це якесь абсолютне дно.

Це якось не тягне на

10 років гнав на НАТО а потім швиденько перевзувся

Скоріше на 20 років тому озвучив позицію своєї фракції

Як би порох оголосив би військовий стан ні стого ні з сього, рашка теж оголосила б військовий стан,

Оголошував же

Як би порох оголосив би військовий стан ні стого ні з сього

З якого ні з того ні з сього? Після публічних попереджень Джонсона та Байдена, не кажучи вже про заяви розвідок?

рашко пропаганда легко б випоавдала вторгнення вже навіть для євоопейців, так як дивіться вони готуються атакувати нас ми нанесьом превентивний удар

І що? З підірваними мостами і відмобілізованою армією ми би мали більше смертей і втрачених територій, аніж зараз?

Знову теоретичні сферично-вакуумні викладки від зелебобіків?
При Пороху Харків і Одесу почистили від ждунів, а не захопили.
Так що промий очі від цієї роси.

Знову теоретичні сферично-вакуумні викладки від зелебобіків?

Такі ж самі, як і вологі фантазії порохоботів, що при баризі війни б не було.

При Пороху Харків і Одесу почистили від ждунів, а не захопили.

Зате захопили Донбас. А Харків і Одеса всього лиш тоді були «не на часі».

Так що промий очі від цієї роси.

А ти знаєш, що та коричнева субстанція, яку тобі видають як прихожанину Секти 25% — то не шоколад?

баризі війни б не було

Так її повномасштабної і не було.

Зате захопили Донбас.

В тебе амнезія, зелебот? При Пороху 2/3 Донбасу звільнили.

При Пороху 2/3 Донбасу звільнили.

А решту наглухо окупували мінськом. Здобули)

Пруф про «наглухо»?
Ті писульки підписали лише для часу на перебудови армії. Без членограйського одностороннього розводу військ чи знаменитого «сойтісь посередіне».

Зате захопили Донбас.

Одночасно смішно і гірко бачити як наші інфопомийки настільки серуть в голову людям що вони вже не пам’ятають хронологію подій всього через 8 років.

Людина, яка ходила в дитсадок в 2014 (і, схоже, в 2019 теж) не потребує навіть впливу інфопомийок Г+Г.

Так само як і закінчення АТО за 3 тижні.

Я не розумію якщо вони готувались до цього майже всі вісім років то чому б не сталося ?

Зеля актор, у нього підвішений язик

Он же без бумажки или суфлера ничего внятного и со смыслом сказать не может

Він молодший за Пороха, спортивніший, і симпатичніший

В принципі весь текст можна скоротити до цього речення. Воно відображає головний критерій оцінки професійності від зевиборців і їх прихильність до верховного

я вас правильно розумію, що 73% тобто 13,5 млн українців настільки тупі, що голосували просто по приколу? і жодних інших причин в них не було і не могло бути?

Причин було багато.
Русняве ІПСО у обранні Зеленського також зіграло вагому роль. Як і інфантилізм значної кількості його виборців.

Ну вот я был на дилници в которой большая школа, и там большинство проголосовало по причине «нам 4тыс дадут».
И да, убедить их в том, что это идиотизм и в принципе неосуществимо — никак нельзя было.

А реально убедить здесь ІТ-ботов в том, что спорят о какой-то херне?

Просто в світі зе-більшості, інші критерії несуттєві.

Враховуючи що війна була неминуча

П’ять років була минуча, а потім стала неминуча. Причому в 2014 Україна була в набагато вразливішому становиші.

При всьому бажанні, ніякої вини Зеленського у цій війні накопати неможна. Окрім, може, того факта, що він особисто не сподобався Путіну і з ним не вийшло порішати під ковром, як свого часа з ПОПом.

Давай продолжай. Этот зеленский — это клоун, наркоман и нацист, это из-за него война и из-за пиндосов. Правильно твою позицию сформулировал?

Клоун +
Наркоман —
Нацист -
Війна зза нього -
Війна через його виборців — +

Ніт. Цей демагогічний булшит ніякого відношення до того, що я написав немає. Пан не зміг відрізнити поняття вини і відповідальності і ПАНЕСЛАСЬ.

Ось приклад на сході як «готувалися»:
«24 лютого я молилась, щоб батько вийшов на зв’язок. Він подзвонив, каже,

Настюха, у нас тут капець. 24-го на їх позиції вже йшов наступ. Не було жодного підкріплення. Багато поранених та загиблих. Каже, вони заздалегідь попереджали керівництво, що російські танки з кожним днем все ближче до кордону, а їм відповідали — „тримайтеся“. З 80 військових, які там були, живими вийшли шестеро, включаючи мого батька», — розповідає Анастасія.

sd.ua/news/15514

А те що не були готові бомбосховища, не підготовлена тро, військомати роздають повістки тільки після початку повномасштабної війни — все ще не тягне?

В моєму місті бомбосховища приводили до ладу ще в 2014-2015 роках, в багатьох інших містах також, мабуть просто забули.

Депутат Херсонської обласної ради, військовослужбовець Сергій Хлань:

«Системи екстреного оповіщення населення не відпрацьовувались в Херсоні. Бомбосховища почали досліджувати — виявилося, що все комунальне майно було, підвали, чи продані, чи в оренді, чи ще щось. Вони почали цей процес, але нічим не завершили, тому що не мали бомбосховищ»
ТРО взагалі стало популярним з 24 лютого, хто там був за рік до цього — зазвичай цілком підготовлений

Станом на кінець 21 року:

Низький рівень фінансування та матеріально-технічного забезпечення; нестача приміщень і транспорту; відсутність стійкої системи оповіщення резервістів — ось лише деякі проблеми військ ТРО на сьогодні.

focus.ua/...​ego-ey-ne-hvataet-seychas

Роздавати масово повістки і при цьому заспокоювати людей «в травні будуть шашлики» було б якось тупо.

Ну і навіщо було розказувати про шашлики? В тому ж і питання, що не було підготовки до війни.

1. Не зупиняти економіку і не втратити мобілізаційний ресурс попередчасно

В можна було збільшити кількість контрактників і не кидати мобілізованих після тижня підготовки зразу в бій...

Не кажу що це просто. Але реалізувати можливо. Просто кроків в тому напрямку не було зроблено.
Моє імхо — вони просто не вірили що буде війна. Виглядає що вони отримували протилежну інфу від США і від Європи, і вирішили довіряти європейцям...

Хіба в гостомелі був спецназ а не ТРО?
Можливо, це був план а можливо і ні. Зараз важко сказати. якщо це таки план, то він ну дуууже ризиковий....

Ну якби їм запропонували 100К, як зараз, то мабуть, було б більше. Але гроші всрали на дороги

Погоджуся, але в армії не потрібно, щоб усі були «сеньори», як я розумію, і суперздібностей не потрібно, більш важливо — це прості навичкі, відпрацьовані до автоматизма. Контрактників можна за півроку непогано натренувати.

На рахунок «розбіжуться» — не розбіжуться, там це відпрацьовано.

Так, але робити це в умовах бойових дій без підготовки зможе дай боже щоб один з двадцяти. Інші впадуть у паніку чи ступор.

Але маю лише вкрай поверхні знання у цьому, може я і не правий

Справді? Ти переоцінюєш більшість цивільних.
Судячи з того що пишуть — недбало викопані окопи.
Я вже мовчу про те, що відпрацювати навички того як піхота має прикривати військову техніку, цивільні не можуть в принципі.

Тисяч на 100 судячи з того якими силами рашисти наступали

Я думаю що без важкої механізації це не сильно мало резон, я щось не пам’ятаю що б хтось казав що у нас прямо не вистачає живої сили

Тоді навіщо мобілізація? Ці 100к мали б першу хвилю мобілізації замінити...

Херсон то взагалі окрема тема, там зрада на зраді

Це лише приклад, в інших містах так само. Я сам в кінці лютого у обласному центрі шукав сховище біля свого нового помешкання — все погано.

1. Не зупиняти економіку і не втратити мобілізаційний ресурс попередчасно

І заплатити за це тисячами життів цивільних, які не евакуювались. Занадто висока ціна.

2. Випливає з першого пункту — русня могла скільки завгодно переносити дату вторгнення, просто почекавши поки економіка подохне або владу скинуть

Коли сім’ї послів залишили Україну, потім самі посольства, авіакомпанії деякі заборонили літати в Україну, тобто коли вже неминучий напад був — все одно влада не попередила людей.

3. Ворог міг скорректувати плани, зрозумівши що ми таки готуємось

Тоді б мабуть не заходили колонами без прикриття і з парадною формою, а організували б нормальний наступ. Або взагалі б не наважилися.

4. Багато цивільних хто знав, все одно не вірили, не виїжджали, а в соцмережах кожен день ходило «шо ще не напали, ну завтра уж точно нападуть, гагага»

Бо верховний головнокомандувач зі світою кажуть їм «все норм, не панікуйте». Он на Донбасі влітку була примусова евакуація, а тут не те що примусової не було, а ще й заперечували небезпеку нападу.

Тоді тей факт що сильніший ворог отримав звіздюлів від нашої зовсім непідготовленої і очікуючої шашликів армії звучить зовсім фантастично

Нічого фантастичного, героїзм і надзусилля військових, але маємо шалені втрати

Дестабілізація і хаос можуть принести не менше жертв

Це як? Не уявляю. В моєму уявленні влада мала попередити народ, може ще й організувати евакуацію. Як це може призвести до більших жертв, ніж вбили рашисти?

За тиждень чи за годину, це не має значення, візмуть і перенесуть наступ

Ну то краще, ніж залишити людей бути закатованими. Прикриватися цивільними заради економіки — я не знаю навіть як це назвати.

Ну от, вони йшли як на параді, якби вони заходили розумно — ми мали б більше втрат

Хіба що серед військових, цивільні могли евакуюватися.

Розмови про «нападуть-не нападуть» ходили за декілька днів до цього і навіть мене закликали виїхати за 5 днів до нападу,

Ну а мене ніхто не закликав. І розмови тут недоречні, у нас є офіційні відповідальні представники, такі як верховний головнокомандувач, секретар РНБО.

Як попередити? Сказати щоб всі виїжджали на рік? Чи як? Сказати точну дату? Так вони переносили її 4 раза, все одно наступ був би тоді коли всі не очікували. Але русня вже була б більше обачна і краще підготована

Працівники критичних структур встигнуть виїхати з країни, а ви тут самі якось свої підстанції ремонтуйте, водіть евакуаційні поїзди, пожежі гасіть і за невідкладними хворими катайтесь.

Не виїдуть, причин декілька. В них є робота, треба звільнятися, а за шо жити потім? Не у всіх є закордонні паспорти. Ковідні обмеження. Багато людей не хочуть покидати житло, бо бояться мародерів.
Навіть якщо потрібно закрити кордони для деяких критичних категорій — ну то введіть надзвичайний стан (або військовий) і закривайте. Ні, зелена влада на це не здатна, бо вона втратить рейтинги.
Мінімальний варіант — попередити про можливість вторгнення. Самий мінімальний — хоча б не брехати і не заперечувати інформацію від закордонних ЗМІ. Щоб люди хоча б самотужки виїхали з приграничних населених пунктів, підготували авто, валізи. Я пам’ятаю 24-го велики черги на АЗС, тобто люди не готові були.

Евакуйовані люди, побачивши що ніхто так і не напав

Безкінечно ворожі війська біля кордонів наших не могли стояти: «Утримання понад 94-х тис. російських військових поблизу кордонів України та на тимчасово окупованих територіях коштує Росії приблизно 10 млн дол. на добу.»
www.ukrinform.ua/...​oniv-na-dobu-ekspert.html

Евакуйовані люди, побачивши що ніхто так і не напав, повернуться по своїх домівках і при наступному попередженні скажуть «шо, опять?» і проігнорують попередження.

Це вже їх власна відповідальність. Влада хай свою роботу робить.

Ну а потім свинособаки десь в березні грамотно заходять

А чому ж вони зараз не заходять з півночі? Правильно, тому що зараз їх вже чекають, підготувалися, повзривали мости, побудували укріплення. Чому не зроблено це до вторгнення?

З подібними ж аргументами люди і з прикордонних міст не виїдуть.

Хтось переїде подалі в межах України, хтось відправить дітей і жінок. Ще раз, це вже власна відповідальність. «А то всі виїдуть з країни» це не аргумент.

Для них це були взагалі не гроші, нафта/газ продавались, санкцій не було

10 млн це лише про окуповані території наскільки я зрозумів, а ще навчання біля наших кордонів. Може і не гроші для них, хз.

Зараз баланс сил набагато гірший для них

Так, треба було збільшувати чисельність нашої армії завчасно, а не після вторгнення, про що і мова, що підготовки не було

Як це може призвести до більших жертв, ніж вбили рашисти?

Ракетами по колонах втікаючих...
Не по Женевськи? Ну извините

Ці виродки саме це в Сирії робили....

А що їм заважало це робити 24-28 лютого? Тоді траси з Києва на ЗУ стояли

Питання було «як це може призвести?»
А не «як це призвело/не призвело»

Які колони? Колони як раз були 24-го, до цього можна було організовано виїхати

до цього можна було організовано виїхати

Теоретично так.
А реально?
Мілліонам організовано виїхати?
Куди? Чим?

Реально.
Так, як хто хоче так і виїжджає.
Якщо в якійсь місцевості небезпечно, в цивілізованих країнах попереджають про небезпеку, проводять добровільну евакуацію, а не відносяться до населення як до несвідомого ресурсу, які друг друга повбивають при паніці.
Чим — транспортними засобами, особистими та ні.

Добровільно і так могли виїхати.
Але тут інше.
Ні я ні ви не можете щнати що було б якби зробили інакше.
Я озвучую варіанти(ймовірні, а може і не дуже), а ви стоїте на одному: «було б краще» :)

Теоретично так.
А реально?

По-твоєму якщо попередити про війну завчасно, то буде більша паніка, ніж від самої війни. Я не розумію логіку.

Мілліонам організовано виїхати?
Куди? Чим?

Туди і тим, куди і чим після початку вторгнення. Все те саме, але без паніки і не одночасно, плюс можливість для влади організувати евакуаційні потяги, автобуси.

По-твоєму якщо попередити про війну завчасно,

Можна апелювати тим, що війна почалась 8 років тому?
Про що попереджати було?
Як попереджати тих, хто не вірить?

Можна апелювати тим, що війна почалась 8 років тому?

До чого тут це? Ми ж обговорюємо повномасштабне вторгнення.

Про що попереджати було?

Про те саме, що говорили західні партнери — велику ймовірність нападу.

Це ж попередження, це не примус, хай не вірять. Хоча може і варто було примусити евакуювати дітей, але, таке, мабуть, законодавство не дозволило б. Британія змогла.

Хто хотів — той читав те, що західні партнери писали, решта нічому не вірила.
Британія?
Там інша система та інший час, а у нас в тепер кричать «не маєте права! Порушення закону!» (Хз якого саме, але порушення"

Хто хотів — той читав те, що західні партнери писали, решта нічому не вірила.

Це не виправдання. Хто не читав західні змі, той вірив президенту і його команді. А вони брехали.
З законами у зелені взагалі все погано, плювати їм на них

Про що попереджати було?

Про повномасштабне відкрите вторгнення, без проксі-іхтамнетов.

Це вже буде проблема тих хто не вірить.
Зараз проблема в тому що влада або некваліфікована, або відповідальна за розповсюдження недостовірної інформації, що призвело до масових цивільних жертв.

Я лише моделюю «що могло статись якби...».
Взнати ніяк не вдасться...

А влада винна завжди. То є очевидна річ.
Навіть якби не будували дороги, натомість робили гармати та снаряди, а пересічний громадянин через це обідрав на своєму авто дно, він би звинувачував владу :/

тобто коли вже неминучий напад був — все одно влада не попередила людей.

Результат — паніка, забиті дороги, один на одного з монтіровкою....
Глянь як на перехрестях водії часто себе ведуть....

Та й куди примусово вивезти?
В Ужгород?

О це як в перший день війни паніка, забиті дороги.
А нащо примусово?

А нащо примусово?

Так мало хто вірив.
+ наприклад з Херсона купа людей так і не виїхала, і ще багато звідки

Результат — паніка, забиті дороги, один на одного з монтіровкою....
Глянь як на перехрестях водії часто себе ведуть....

Ти бачив що було 24-го на дорогах?
Я не розумію, чому на твою думку в мирний час паніка мала бути більшою, ніж після початку вторгнення, під звуки вибухів?

Та й куди примусово вивезти?
В Ужгород?

Туди ж, куди вивозили людей з Донбасу влітку, восени.

Я не розумію, чому на твою думку в мирний час паніка мала бути більшою, ніж після початку вторгнення, під звуки вибухів?

Вище сказали.
Паніка всі їдуть 10 січня.
Нічого не відбувається, русня хихоче і чекає...
Що робимо?

Туди ж, куди вивозили людей з Донбасу влітку, восени.

Кількість тоді і тепер м’ягко кажучи різна.

Що робимо?

Риємо окопи, підриваємо мости на кордонах, будуємо укріплення, готуємо бомбосховища. Дивимось на досвід підготовки Британії під час другої світової.

Все це 100% вірно.
Але нюанс, це вірно коли я приймаю у тому участь.
А я піжжу на Доу 🙄

Ну, я не можу сам піти і підірвати міст на кордоні. Ми ж обговорюємо дії влади

Згадалось: Не треба скиглити, беремо лопату...

«Не треба скігліти, треба браті лопату» :)

Так так, почни з себе, всі функції держави беремо на себе.

Якщо ти цивільний — то так, не можеш.

Без ініціативи влади ніхто не може

Що робимо?

Сама влада визанала що вони про.бали — всі думали що буде гаряче тільки на Сході:

• Просто перечитайте інтерв’ю Стефанчука
  • подивіться відео Бігуса про захист аеропорту Гостомеля — майже всіх вояк відправили на Схід, залишились срочники та адмін. персонал
  • почитайте свіжі інтерв’ю влади, що ми вже готові до вторгення з півночі і лютий-березень 2022 не повториться. Тобто вони самі визнають, що тоді не були готові

Визнала.
То можна переграти тепер?
Здається що ні...

Можна скіглити тепер, власне що і завжди, бо влада все винна.

У Харкові ТРО зустріло ворога через кілька годин після перетину кордону! Від кордону до Харкова 40 км — його мали узяти за кілька годин. Прокинувся — вже танки на вулицях, як у Донецьку.
Замість цього усі ці танки згоріли не проїхавши цих 40 км до Харкова. Кажете що погано готувалися?

Пам’ятаю, хтось розповідав (може, Немічев) про те, як вбивали елітний рф спецназ в захопленій школі в Харкові. Так от, коли в нього спитали про наші втрати, він якось тактично з’їхав з питання, сказав, що знає тільки про свій підрозділ, а працювало там декілька підрозділів. Мені здається, було б дуже дивно, якби він не бачив втрат з інших підрозділів, це ж школа, одна будівля. Я це все до того, що втримали Харків, але якою ціною, чи дізнаємося колись...

Якби не неймовірний подвиг ЗСУ та настільки ж неймовірна тупість рашиків у перші місяці війни і їх паркетних генералів, то все могло бути набагато гірше.

он с этим не справился

Тобто як це не впорався?! Київ ворог не узяв, навіть Харків не захопив, Херсон вже звільнили. Ніхто навіть не очікував такої відсічи!
Краще пригадайте як «впоралися» із забезпеченням безпеки країни до нього. Крим віддали без бою, Донецьк і Луганськ теж віддали — але поклали тисячі «кіборгів».
Потім підписали ганебні «Минські ультиматуми» за якими українців можна було вбивати, а нам у відповідь стріляти — ні.
За Пороха тільки і чули «не провокувати Парашку». Був би Порох — Хуйло б не напав. Бо Порох перед вторгненням підписав би «Минськ 3» і сам віддав коридор до Криму, і воду, а може ще й Харків з Одесою. Бо тоді навіть у НАТО думали що якщо Парашка нападе — Україна її не зупинить. Не знали що грозна «червона армія» вже давно згнила зсередини.

Краще пригадайте як «впоралися» із забезпеченням безпеки країни до нього. Крим віддали без бою, Донецьк і Луганськ теж віддали — але поклали тисячі «кіборгів».

Турчинов розповідав потім про ситуацію 14 року:

Сьогодні ми зможемо зібрати зі всієї країни військове угрупування чисельністю біля 5 тисяч військовослужбовців, здатних виконувати бойову задачу. Їх можемо кинути в Крим, але це не вирішить проблему Криму. Ми їх там просто покладемо. А що робити з тисячами кілометрів кордону та підготовкою Росії до вторгнення? Коли зайдуть з ранку з боку Чернігівської області, то до вечора вже у Києві будуть!
Потім підписали ганебні «Минські ультиматуми»

Здається, це було під час атаки руснею Дебальцево і загрози подальшого наступу, тому ці мінські домовленості були під тиском підписані. Але все ж таки ми виграли час завдяки їм.

І звісно Зе особисто винуватий у війні. Думаю тут би війна почалась і якщо б залишився Порошенко. При Пороху вона б почалась навіть раніше

Ключовий момент — русня очікувала від нового президента якихось здвигів у їх сторону. Я слідкував за наративами у їх новинах. Спочатку вони досить тепло сприйняли Зеленьського і навіть пов`язували його із путіним вигадуючі на рівному місці історії про покрашення відносин. Потім десь за рік до війни вже зрозуміли що по суті нічого для них не зміниться і дуже різько змінили риторику що при владі таж сама хунта тільки гірше бо Зеленський диктатор

Спочатку вони досить тепло сприйняли Зеленьського і навіть пов`язували його із путіним вигадуючі на рівному місці історії про покрашення відносин. Потім десь за рік до війни вже зрозуміли що по суті нічого для них не зміниться

Це відбулося раніше, здається, після зустрічі зе і хйла 19 року в Парижі, коли хйло зрозумів, що зе не збирається капітулювати. Після цього зе ще «шукав миру в очах», тобто зустрічі щоб побачити ті очі, але хйло вже зрозумів, що треба домовлятися (про капітуляцію) вже з наступною владою. На те й була ставка, швидко захопити Київ і посадити овоча.

І звісно Зе особисто винуватий у війні. Думаю тут би війна почалась і якщо б залишився Порошенко. При Пороху вона б почалась навіть раніше

Мене зараз дивує, коли говорять про ймовірний наступ з Білорусі, що він безглуздий, бо в нас там підготовлені позиції. Але ж чому вони не були підготовлені до лютого? Хіба це не провал? Розмінування чонгару та інше... За такої слабкої влади і стався повномасштабний наступ, зе дав таку нагоду

Це відбулося раніше, здається, після зустрічі зе і хйла 19 року в Парижі, коли хйло зрозумів, що зе не збирається капітулювати.

Так мабуть ти правий. Відправною точкою до планування вторгнення стала саме та зустріч. Можливо х"йло їхав з надією навіть якось підкупити Зе як це було із легітимним.
І можливо це б сталося, але тоді ж і запустили акцію з червоними лініями для Зеленьського і якби хоч одну перетнув би почали б горіти шини.
Зеленьський це прекрасно розумів. Х@йло ні.

За такої слабкої влади і стався повномасштабний наступ, зе дав таку нагоду

Скоріше влада недосвідчена та легковірна. І це прекрасно було відомо. Ну ще роздолбайство, якби були трохи мудрішими то взяли б того ж пороха собі у консультанти

Зеленьський це прекрасно розумів. Х@йло ні.

Прорахунок хйла в тому, що він вважав народ України обманутим Зеленьским, що вони за нього голосували як за дружбу з рф, за припинення війни, а він не зупинив, нацист такий. Тому очікував зустріч русні з квітами.

Так, і крім цього раніше брехав про причину війни: «хтось наживається на війні»

а вы точно знаете, что он точно знал?

Точно знаємо. Почитай інтервюшки про то як вони «готувались»

они были до или после? А то в интервьюшках можно много чего наговорить, после драки кулаками не машут

Пітун просто не вважає народ політичним суб’єктом, бо в його країні народ їм ніколи і не був. Його розрахунок був на те, що треба на Зе надавити і той реалізує все що потрібно незважаючи на те, що там хтось ще собі думає.

З Порохом, гадаю, була б ще одна підковерна домовленність на рахунок мінських типу реалізація формули Штайнмайера. Він почав би її реалізовувати. Почалася би політична нестабільність, знову шини, протистояння з силовиками і через 3-4 місяці ми би побачили десант у Гостомелі і як би все скінчилося — нікому не відомо.

Порох уклав Мінськи домовленності, щоб мати час на озброєння і реформу армії. І при Пороху ти домовленності ніхто не виконував (так, наїбали русню). Але ти, мабуть, з тих, хто кричить, що «влада наживається на війні»

Я взагалі-то за нього голосував, але я не вважаю Пороха стратегічним генієм. Бо був би він трошки розумнішим, то не будував би свою політичну передвиборчу кампанію на розколі суспільства. Він заключив мінські, тому ще не мав іншого виходу, а вже потім все інше і справжня ціна цим домовленностям стала відома значно пізніше, а саме — спонсорування ДНР через схеми по закупці вугілля.

Глобальна помилка Пороха у тому, що він намагався відкрити простому народу очі і казав так, як є (що Путін нападе, що нам потрібна Європа і НАТО, бо рашка захопить, що РПЦ то є підараси в усіх сенсах, що «армія, мова, віра» і так далі). А електорат хотів закривати очі і робити вигляд, що війна від того, що хтось на ній «наживається».

Пороха мочили усі русняві і прорусняві ЗМІ, його ненавиділи усі ватани (а Зелю вони цінували, до 24 лютого), це є дуже показовим. Порох був конкретною занозою у дупі хуйла, і скільки було влито бабла, у тому числі і російського, у його скидання, це просто жесть.

Та порох же вбахав купу грошей в предвиборчу компанію (мільярд точно, а скільки грошей — на компроментацію своїх конкурентів? Кілька байрактарів точно купити можна було би). І питання не в тому, що він казав, а що робив після приходу до влади : його просили провести люстрацію (особливо олігархів при владі з партії регіонів, чистку медіа, але він казав " то все не на часі". А коли він збирався подавати заявку на кандидатво України в ЄС ? Мабуть, ніколи). А ЗЕ без досвіду в політиці за 3 роки зробив набаааагато більше, ніж цей балабол, щось і від нього не побачила жодного пункту незламності (мудозвонами ми таких називаємо між собою, дівчатками)

Я чув, що сто мільярдів. І ще двадцять мільярдів, щоб особисто Зелю обісрати.

А так да, Зеля он відразу провів люстрацію ригів, з першого дня на посаді. І заявку на членство у ЄС на другий день подав. Усі ж це знають.

Кілька байрактарів точно купити можна було би

Контракти на байрактари уклали якраз при Пороху. Дякувати богові, їх не відмінило Зе-ссикло в рамках свого улюбленого «не будемо дратувати Росію і називати її агресором».

жодного пункту незламності

Це ті пункти, де від кловуна — тільки жовта табличка, як при «крадівництві»? А за іншим — ідіть матюкайте місцеву владу, яка має все обставити.

ЗЕ без досвіду в політиці за 3 роки зробив набаааагато більше

По пунктах?

>> Контракти на байрактари уклали якраз при Пороху
так само, як і мінські домовленності )
Ой, забули ще ось це www.volynnews.com/...​ho-kompleksu-neptun-iaky )
Так шо педро — і є те **икло, котре продовжувало «торгувати » з рашкою (гроші йшли на окуповані теритторії, а звідти — на озброєння рф армії), замість
— заборонити діяльність рф-бізнесу на території України
— заборонити партію ригів, котру і створив
— не прийняв Стамбульську Конвенцію (тільки іммітував турботу про сімейні цінності )
— постійн вляпувався в якісь корупційні скандали,
мотався в Іспанію, замість їздити в ЄС та США та домовлятись про зброю
— не побудував огорожу з Яценюком (куди пішли ті кошти ? в сліпі трасти ? )
Так що він -балабол, і політичний труп одночасно )