Легалізація сім’ї в Польщі

Добрий день! Я з родиною (дружиною і маленькою дитиною) приїхав до Польщі після 24.02.2022. Усі члени родини мають Pesel зі статусом UKR. Зараз працюю програмістом за контрактом з Польською компанією як JDG, дружина — не працює, бо сидить з дитиною. Нещодавно вийшла нова устава, що податися на карту побиту можливо буде с 1 квітня 2023 року і тільки, якщо працюеш. Я, начебто, підходжу під критерії для отримання карти побиту, а дружина з дитиною не зможуть отримати карти побиту і будуть змушені покинути Польшу.

Підкажіть, будь ласка, може хтось знає, як можна легалізувати свою сім’ю в Польщі (можливо Віза, інші карти побиту ...). Підкажіть, будь ласка, до кого можна звернутися для прояснення цих питань у Польщі.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

На підставі поліцеалки не можна отримати карту побиту зі статусом УКР. АЛЕ. Дружина може відкрити фірму, а ви можете переводити їй гроші, шоб був фінансовий оборот. Як отримає карту побиту на підставі фірми, може з нею поступити до поліцеальної школи на стаціонарний напрямок. На підставі навчання можна зробити карту побиту (я так зробила карту на підставі стаціонарного напрямку в школі Фабер). Ну або можете їй вічно «платити зарплату» ))))

Доброго дня.
2 роки тому забрав своїх, влаштував жінку на навчання до поліцеальної школи. Навчання це теж підстава для подачі на побит.
Якщо актуально, то пишіть

Для тих хто приїхав після 24.02 ніт

Дивно, дружина сказала, що так, просто люди зі статусом розширений захист платять за навчання

Послухаю коменти.

Сам в’їхав за тиджень до 24, подався через бізнес інкубатор на blue card (ще чекаю результату) щоб сім’ї були карти з доступом до ринку праці.

Підкажіть, будь ласка, як Ви подавалися (збирали документи) на blue card самостійно чи звертались до когось, щоб допомогли усе правильно зровити?

Я працюю через бізнес інкубатор, через них і подавався.
Самому податись теж реально але це затратно по часу.
t.me/Bluecard_PBH
Це чат по блю кард, там в основному білоруси тусуються

А в цілому, ті хто по JDG оформлені, підходять під цей новий закон на карту побиту, чи ще не ясно?)

Подходят. На той неделе уже приняли закон, что можно с PESEL UKR подаваться на карту побыта с Апреля 2023 если работаешь или зарегистрирован JDG.

Краще запитати у спеціаліста, наприклад в групі пана Василя Ільницького
Консультації і легалізація. Познань та Польща

Там є багато корисного в закріплених.

Ви можете подавати документи всі разом, тільки ви на підставі трудового договору, а дружина і дитина по воз’єднанню з сім’єю. Якщо вам карту дадуть, то і рідним дадуть. Якщо вам відмовлять, то і їм теж. Також варто написати вньосек (заяву) на розлічення податків (РІТ-37) спільно з дружиною, оскільки вона фактично у вас на утриманні зараз. Рекомендую звернутись до консультанта з легалізації або центру допомоги емігрантам.

В нього не трудовий договір, а JDG.
Там самому треба збирати документи, і лист документів не такий простий.
Але так Zezwolenie na pobyt czasowy w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą (на JDG можно, але зауважте, що в вимогах є документи з Sp. z o.o. які треба зігнорувати) + воз’єднання родини.

P.S. не очікуйте, що буде швидко.
Це моя четверта карта на яку чекаю, теж по JDG, але поки 3 місяці.

Попередньою, третю, так і не дочекався, написав відмову від справи і апеляції, бо чекав майже 3 роки на підставі навчання і вже давно закінчив навчання.

Можете, будь ласка, порекомендувати консультанта з легалізації?

Зверніться в Wydział Spraw Obywatelskich i Cudzoziemców

Не знаю чи були якісь зміни у випадку українців, котрі вїхали після 24 лютого. Раніше було все дуже просто: ви подаєтесь по роботі, а вони подаються pobyt z rodziną, тобто як члени вашої родини (у випадку якщо шлюб менше 2 років то inne okoliczności). Можна подаватись одночасно (у Варшаві є спеціальний мейл на який потрібно написати і вам назначать дату, коли можна буде податись всім разом).

Дружина і дитина зможуть податись з вами одночасно. Вони отримають карту побиту на основі вашої карти, для цього просто необхідно щоб у вас був необхідний рівень доходу.
Раніше знаю це було з розрахунку (Ваша зарплата — житло) і це мало бути 750 злотих на людину.
Якщо маєте якісь питання, краще завжди зателефонувати юристам з легалізації та спитатись необхідні питання.
Документи для всіх українців які не мають статусу UKR продовжено до кінця серпня, вийшла недавно спецустава.

Раніше знаю це було з розрахунку (Ваша зарплата — житло) і це мало бути 750 злотих на людину.

По закону просто 600 злотих нетто на людину. Без урахування вартості житла. Можна сказати, що не пройти по критерію доходів неможливо.

Можете, будь ласка, порекомендувати юристам з легалізації?

1. Дружину і тим паче дитину ніхто не зможе змусити виїхати і роз’їдати сім’ю. Це нонсенс.
2. Якщо один з членів сім’ї сидить дома і займається дітьми — це теж зайнятість, і це доволі легко доводиться.

змусити виїхати і роз’їдати сім’ю

А згадайте як у Норвегії.
Раз і дитину віджала держава

а дружина з дитиною не зможуть отримати карти побиту і будуть змушені покинути Польшу.

Дружина з дитиною можуть подаватись по воз’єднанню родини. А от чи можна буде подаватись всім одразу, це питання. А хіба вже прийняли зміни до спецустави?

А от чи можна буде подаватись всім одразу

Можна і треба. Щоб всі 3 справи велися однією особою в ужонді.

Нажаль якщо заїхали після 24.02 то подаватись можуть тільки ті хто працює. Якщо дружина не працює то дружина подаватись не може. Як варіант влаштувати дружину на роботу, тимчасово :)

Зрозуміло. Тоді працевлаштуватись, або після закінченя статусу UKR (якщо буде потреба залишатися), то одразу по воз’єднанню родини (теоретично одразу по закінченю статусу UKR почнуться дні безвіза).
Може ще з навчанням (напр. школа поліцеальна) можна якось легалізуватися.

Підписатись на коментарі