Monobank — чи досягне сервіс банку ще більшого дна
Коротка преамбула.
Монобанк свого часу був передовий банк с топовою підтримкою і сервісами та «плюшками» про які іншим банкам залишалось тільки мріяти.
Але йшов час. Банк почав скорочувати «плюшки», але хочаб залишався сучасним.
Наші дні.
Перший акт:
Оформивши депозит щ правом зняття через 3 місяці. По закінченню щоб зняти залишилось декілька міст України. Звернення до служби підтримки: ну ви зробіть замовлення а заберете де захочите, якщр буде валюта.
Чи потрібно казати, що валюти звісно не будет? Але банку байдуже — ви побігайте, може повезе.
Неприємно, але байдуже.
Акт другий:
2 роки користуюсь VPN (власний, на власному сервері у Європі, сучасний, найдійний) . Від сьогодні зайти в застосунок неможливо. Звертаюсь до «служби підтримки»:
Маю зазначити, що в моєму телефоні стоїть декілька додатків від різних банків, пошта та інші додатки — всі працюють. Окрім, монобанка, як вони заявляють. Пробую дізнатись далі:
Гаразд, але я ніде не підписував, що хочу щоб мою геолокацію примусово отримували, більш того, судячи з інших застосунків цього не потребую жоден інший банк, тобто це не потрібно за законом.
Далі спроба пояснити, що 2 роки все працювало саме в такому режимі, жодних нових правил не надходило, я ні з чим новим не погоджувався, тому не розмію цього одностороннього маневру, отримую вже нову відповідь:
Ага, ну логічно. Ми так дбаємо про вашу безпеку, що вимагаємо _вимкнути_ VPN у небезпечній WiFi точці. Оце я розумію — піклування.
Спроба пояснити, що не нормально вимикати VPN у небезпечній точці, на що мені кажуть, що їх застосунок нібито захищено.
Це круто. А як бути з поштою і іншими додатками, які теж перестануть бути захищеними, якщо я вимкну VPN щоб догодити якомусь топ-менеджеру моно?
Далі ще були спроби пояснити, що це в мене не остання версія, доходимо до ще цікавішого:
Тобто всі банки можуть, а моно не може... Виходить некомпетентний?
Тобто 2 роки я якось користувався додатком все було гаразд, але то мені «повезло».
Ну везло і везло, але, особливо у часи, коли нацбанк кожень день повідомляє про нові шахрайски схеми і викрадення даних моно «працює» над тим, щоб понизити рівень безпеки своїх клієнтів.
Зі своєї сторони ініціюю скаргу до нацбанку і зведу до мінімума користування додатком (нажаль, через війну застрягла деяка кількість валюти на рахунках фоп).
Мета поста? Донести до спільноти, що не всі банки дбають про вашу безпеку, ну і якщо хтось з топ-менеджменту моно зможе прокоментувати чому монобанк нехтує захоистом своїх кліжнтів — було б цікаво як це можно «подати».
Всім дякую за увагу.
Найкращі коментарі пропустити