👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Хлопче, ти просто не розумієш як це працює:
1) Нащо тобі готівка у електронному банку, якщо твій депозит можна перевести на доларову картку із якою завжди можно зняти гривні? Нащо ти очикував працюючи з електронним банкінгом під час війни, що в них з’являться відділення?
2) впн він не про безпеку, він про «як сховати айпі» та «сховати хттп адресу від провайдеру» (з великими но, бо більшість впн поовайдерів логують реальні дані і віддадуть їх на запрос належних органів влади). Ніякого іншого захисту воно не дає за умови що твоє з’єднання із сайтом працює по TLS, що є нині стандартом навіть для перслнальних блогів)
3) моно має рацію, вони тобі де факто кажуть що гео локація твого телефона (як її бачить апка) не співпадає із гео локацією по айпі що може бути ознакою того, що тебе зломали і намагаються зняти кошти із Зімбабве. Той факт що інші банки так не можуть — це лише доказує що у моно білшь просунута технологія. Ти мабуть ніколи не їздив із моно закордон — у більшості випадків він блокує першу транзакцію із-за підозрілої гео локації (бо роумінг ще не спрацював і вони не бачать що телефон перетнув кордон) — доки ти не підтвердиш у апці що ти є ти.
4) якщо хочешь впн із моно, шукай впн який буде надавати тобі айпі адресу біля твого реального гео
5) гео дані збирають усі банки, ти погоджуєшься із цим коли ставиш апп — передивись переміщени які запитують апки

Не розумію навіщо тут цей висер... Просто автору немає до чого приїбатись в житті. З таким зашкваром на *ба*ном краще пиши

Моно норм.
Видаліть тему і не ганьбіться, вам вже пояснили в чому ви були неправі.

Банк захистив себе від ддос атак з лівих ip і країн, те що інші цього не зробили питання до них.

Вчора, я завантажив файл з інтернету. Сьогодні, цей файл мені вже не потрібен. Як мені його повернути назад?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

П.1 Десь в 2015 році прийняв для себе рішення не користуватись ніякими українськими банками, крім для цілей оплати комуналки, податків і прийому плетежів на ФОП, з моментальним виведенням в готівку.
Ні одного разу ще не пожалкував.

П.2 На початку війни мав необережність залишити певну сумму на валютній карті моно.
Потрібні були кошти, в додатку курс обміну по НБУ 😂
А в кассі у Львові довелось їздити приблизно 3 тижні по банкам партнерам, що б отримати ВЛАСНІ готівкові кошти в валюті, не поклавши до кишені стейхолдерів моно 20% від реального курсу.

Мораль цієї розповіді — твої кошти на банківському рахунку, не зовсім твої, що очевидно. А у випадку якщо банк ще й віртуальний, то ці кошти ще вдвічі віртуальніші 😁

Потрібні були кошти, в додатку курс обміну по НБУ

Добрий вечір, з розморозкою.

смените банк на адекватный, первый раз такое вижу что банк уже занялся баном айпишнегов впн — значит там уже у них окончательно с головой проблемы. Каждый день хожу мимо отделения универсала, постоянно вижу там очередя с улицы и внутри отделения. Судя по минфину, люди выбивают неделями, а то по месяцу оттуда свои депозиты. Банк для расчетов в супермаркете, не более, а куча народу туда уже и фоп перетащили

Зроблю допис про Приват. Користуюсь ним історично, до цого зе був ПУМБ. Моно відкрив, але ФОП на нього не переводив ще.
Коротше: Роблю покупку в европейському интернет магазині, товару нема, грощі повертаються протягом тижня.
Отримую повідомлення від магазину, що грощі повернуті, отримую сповіщення від PayPal — повернення, отримую пуш від привату — що повеннення.
Заходжу в «Привет» — пуша нема, грошей нема. Пиуш в супорт — кажуть — «Треба почекати день-два».
Роблю виписку за місяц (до покупки та післе отримання грошей, яких я небачу).
Гроші витрачаю активно (продукти, діти, побутові речі, волонтерка, родичі... За всім не услідкувати.
Через декілька днів — Грошей не бачу, суппорт каже що повернули, просто транзакції нема. Роблю виписку, а на початок місяці в старій тта в новій виписці різні суми грошей!
Як так?! Тобто навіть якщо вони не відображають повенення як окрему транзакцію, то при чоу тут залишок коштиів на початок місяця? Як їм після цого вірити?
Далі більше — відмовились рееструвати проблему, відмовились повідомляти оператора котрий надавав допомогу. Відмовились щость робити, та відмовились контактувати щодо скарги.
Поки щзо небуло часу зайти до відділення, або до суду. Не достатньо доказів щоб качатись з ними, та нема бажання.
Просто збираюсь перейти до Моно.
Тож ващі дитячі забавки з Моно — то просто квіточки.

Питания не в поверненні. А в тому, що вони не вірно відображають залишки на рахунках у виписці. До цих всіх операцій залишки мусять бути однакові, а не різні, в залежності від повернення. Це ж до операції, а не після того як я встиг щось зробити...

Був вимушений перевести свій зарплатний рахунок на Монобанк, оскільки він не блокує картки «негромадянам», що мають реєстрацію на окупованих територіях.
Єдиний суттєвий мінус — ліміт на зняття готівки без комісії.

Офтоп трохи.
У мене поки що не склалось з моно.
Потрібна була дебетна картка. Але перша картка тільки кредитна. Дебетна тільки наступна.
Як на мене є різниця між «кредитна картка в якій я маю сам встановити після банку нульовий ліміт» і карткою де ліміт взагалі не доступний.

Я розумію що звичайний користувач має платити кредити і тільки тоді буде джерело для кешбеків.

Але мені потрібна була тільки дебетова карта. Мені не потрібні кешбеки, гонитва за ними нагадує цуциків які підстрибують в цирку за шматочок цукру. Це маркетинговий цирк. Вибачаюсь заздалегідь, якщо ви тішитесь від кешбеків. І звичайно я проти жорстокого поводження з тваринами.

Відмічу класний швидкий сапорт, але він не вирішує питання відсутності продукту. Тому картка у мене є, але вона не активна. Брати 2 картки (кредит, дебет) я не хочу.

Як на мене є різниця між «кредитна картка в якій я маю сам встановити після банку нульовий ліміт» і карткою де ліміт взагалі не доступний.

В чем? Не знаю как раньше, но я в этом году открывал и карта была с нулевым лимитом и его нужно было явно расширять самостоятельно. И еще далеко не сразу апрувили.

Можливо в ліміт випадково зайдете. А тарифи на власні і кредитні кошти відрізняються. Тому я думаю краще мати окремі кредитні картки якщо вони потрібні.

Кредитный лимит же отключается, как вы сами выше указали. А «несанкционированный овердрафт» есть и на обычных «дебетовых» картах. Кстати, все карты мастер кард они, на самом деле, кредитные. Сталкивался с этой проблемой в Нидерландах, где в некоторых местах отказываются принимать кредитные карты.

О, мінфінівськи ниття тепер і на ДОУ

Шарага то ще та, чергова країна у айфончику і на самокаті. Усе працює лише по прямій. Будь які несподіванки — синий екран. Гроші там можна тримати тільки для транзиту — швиденько закинув, швиденько вивів. Залишок тримати мінімальний. При таких умовах — усе супер. І підтримка також. Користуюсь цією хнею тільки з єдиної причини — відправляють картки за кордон.

Пішла вода в хату ... Читати букви не пробували?

відправляють картки за кордон.

Зачем физическую карту отправлять куда-то, если можно пользоваться виртуальный за кордоном? Пользуйся любым банком.

Закордон це не тільки 5-6 країн які ви вивчили, а значно більша територія.

Какой-то ты токсичный. А за каким кордоном нет NFC банкомата? Может я еще одну страну выучу.

На жаль, достатньо. Закордон — мне тільки Польща і Чехія. В Італії (Сардинія) і в Парижі не вдалось найти РОБОЧИХ NFC банкоматів, в Канаді вони працюють лише з місцевими картами. Звісно, майже завжди можна обійтись там без фіз карти, але майже! = завжди.

Про Италию или Францию больше похоже на временные проблемы, но у меня нет и обратных примеров. В любом случае в Европе можно скататься на выходные в соседний город/страну и обкешиться. А с Канадой Монобанк не сильно поможет.

Як не дивно — Португалія. Та багато де не працює. Зчитувач є, але він або вопще не під’єднаний, або купа обмежень, або тільки картки того банку від якого банкомат.
Адекватний вихід знайшли у Туреччині. Тут вони просто зайчеГи. Населення не багате, ціни на електроніку заоблачні, особливо на огризки. Ставка доходе до того, що ціна майже у двічі вище. Тому вони свідомо забили на ці дитячі цацки для багатих, і зробили усе те саме через QR коди і BT, що дозволяє безконтактно обслуговатись навіть через самі дешеві телефони.

Ну от, знову цьому бумеру все не так.

От ніколи не розумів чого всі прям пісялися від щастя стосовно цього банку. Це бляха шарага, і все добре поки добре.

Тому що зручно і просто все.
Але тут нема потреби окропом у стелю сцяти, просто юзати та і все....
З іншого боку: «а поговорити?» :-)

Абсолютно так і є. Це як київські водії, які вміють рухатись тільки по прямій. Не дай боже треба кудись відхилитися. В мене банкомат гроші списав, але кеш не видав. Так вони півтора місяці страдали хернею поки ті гроші повернули. Мені вже пітримка QNB з цього боку ємейли слала — скажить своєму банку шоб перестали займатися хернею і постійно канселити транзакції. Вони самі без Моно виставили поверення вже на наступний день, але ті довбні, судячи з усього, випали у синій екран і постійно їх відміняли. У нормальному банку такі сітуації вирішуються автоматично за кілька днів.

Зняв 4 3-хмісячних депозити без проблем

Це ще що. Ось ПриватБанк в листопаді просто прибрав сервіс отримання виписки за картками для фізичних осіб. Хоч він і так був калічний, але працював. А тут тупо прибрали. Повністю. Нічого не надавши на заміну.
Оце — рівень піклування про клієнта!

2 роки все працювало саме в такому режимі, жодних нових правил не надходило, я ні з чим новим не погоджувався, тому не розмію цього одностороннього маневру

Не было ни единого разрыва!!!

Також маю VPN на власному сервері, все працює, спробуйте забрати в моно дозвіл на геолокацію і/або змінити провайдера VPS (можливо, конкретно ваш IP попав в чорний список бо з нього москалі місяць тому DDOSили моно). Ну і спробуйте трошки менше токсичити.

Моно ніколи не мав доступу до геолокації в моєму телефоні. VPN при цьому працював 2 роки. Я думаю вони просто розширили базу даних IP які потрібно блокувати.

Так, звісно, можно змінити IP (сервер) і воно з великою вірогідністю запрацює. Але покликання цього допису інше — донести до керівництва моно. що їх забаганки не є обгрунтовними, як і загальні останні нововведення. Інколи виникає почуття, зо топ-менеджент там змінився.

Так, звісно, можно змінити IP (сервер) і воно з великою вірогідністю запрацює

так а навіщо було створювати тему?

Але покликання цього допису інше

так, інше — спробувати створити срач.

А може це такий хитрий спосіб пропіарити моно? Зізнавайтеся.

Так як тут «відмітилось» багато диванних експертів — коментувати окремо кожному та доказувати комусь щось не бачу сенсу, тому підсумую відповідь на більшість з них:
1. Ознайомтесь для чого потрібен VPN, можливо ваше розуміння цього питання є далеким від істини.
2. Якщо для вас ваша особиста безпека не важлива — це ваш вибір.

1. Ознайомтесь, будь ласка. Для початку просто перекладіть що таке P в цій абревіатурі.

п1 з мого попереднього повідомлення для вас буде дуже корисним. Іноді важливо читати трохи далі, аніж переклад аббрівіатури.

Я повторюся, зрозумійте, для початку, навіщо придумали VPN. Переклад P вам у цьому допоможе.

Гарна рекурсія може трапитись, так що я все ж таки зупинюсь на тому, що не намагаюсь переспорити «тих, хто і так все знає».

Ваші проблеми — через нерозуміння (з усіма буває) і небажання зрозуміти (оце погано).

ты переоцениваешь защиту от впн

З ВПН не має гарного рішення. Бо банк має убезпечити гроші клієнтів і їх Ідентифікувати. Відповідно впн не ок. Але для клієнта впн може й необхідність бо в нього не тільки додаток банка на телефоні. тре мати по одному телефону на додаток)

Є дуже гарне рішення — кнопка в настройках, кому треба той виключає геолокацію і приймає те що якщо хтось залогіниться з зімбабве то це будуть його проблеми. Або whitelist по IP.

Моно норм.
Видаліть тему і не ганьбіться, вам вже пояснили в чому ви були неправі.

Далі першого акту не читав, бо стало нудно. Бігати замовляти валюту під зняття — звичайна практика у багатьох банках, які продають її на депозит. Для цього достатньо пошаритись по minfin.com.ua, де пасуться валютні бариги. У Моно окрема ситуація, це електроний банк, звісно, в нього буде меньше можливостей для оффлайн маніпуляцій. Я не топлю за Моно, бо сам якось тролив хіпстерську відданість йому. Але цей заголовок — looks pathetic. Dou Member. Чи досягне підхід до назви обліковок на DOU ще більшого дна?

Megogo теж не працює з закордонної IP адреси, заходив через vpn в Україні.
Як вже писали, зробіть VPN в Україні, навіть на своєму сервері підніміть, якщо переживаєте за твафік. Який, швидше, на платному VPN може десь продаватися.

такое себе сравнение
Megogo это про лицензирование контента в том или иной регионе
а вот управлять своим банковским счетом должна быть возможность из любой точки мира

наверно вычитал в журнале Наука и техника за 95 год что с ВПН твои доляры не перехватит Моссад

Якщо у автора панфобія, то VPN тут не допоможе. Краще використовувати DNSSEC (1.1.1.2, security.cloudflare-dns.com). VPN це звичайний легалізований spyware. Модераторам DOU, я б радив самовидалитися.

VPN на власний сервер ніяк не може бути spyware. Просто автор не вміє його готувати

На власний звісно ні. Але, тоді ще потрібно власний DNS (саме сервер, а не кеш-сервер )

с какого испуга VPN это spyware?!
с такой логикой любая клавиатура это тоже spyware, потому что через нее проходят все введенные данные, включая пароли

Все вірно. Клавіатура теж spyware якщо вона ІоТ або Smart (тобто має незалежний вихід у інтернет)

Хех, людина, що працює в OpenBet, звинувачує VPN в тому, що то Spyware. Яка іронія.

Не бачу жодного звʼязку між бетінгом та spyware. а ось тобі звісно прикро усвідомлювати що ти працюєш на spyware компанію)

VPN може бути spyware, а може не бути. Я працюю в останньому. Беттінг — зашквар в будь-якому випадку.

А алкоголь/сигареты тоже зашквар или «вы не понимаете, это другое»? А может вспомним про сахар, который в кетчупы/борщи/кукурузу и даже хлеб кладут?
Не вижу вообще проблемы, если человеку что-то надо — пусть на здоровье увлекается. Единственная проблема в рекламной законодательной базе: нужны запреты на сокрытие важной информации и ввода в заблуждение, какой он сейчас есть

нужны запреты на сокрытие важной информации и ввода в заблуждение, какой он сейчас есть

Людина, яка обдумано іде працювати в таку компанію «сейчас», прекрасно розуміє, що компанії цим користуються. І продовжать викручуватися, якщо законодавчо пробувати давити. Тому що весь бізнес-план таких компаній — експлуатувати слабкості людської психіки.

А алкоголь/сигареты тоже зашквар или «вы не понимаете, это другое»?

Сигарети — ну власне так, принципової різниці з беттінгом нема 🙂 А алкоголь буває різний і цільова аудиторія — далеко не завжди алкоголіки.

Вчора, я завантажив файл з інтернету. Сьогодні, цей файл мені вже не потрібен. Як мені його повернути назад?

Залиште його в будь-якому зручному для вас відділенні Укрпошти.

Дякую що підказав, я заодно ще на пошті листа товаришу відправлю з корисними інтернет-посиланнями.

Коли із дурного у підтримки, це описка з API, замість IP, а у топік стартера з логікою та баченням світу.

Хлопче, ти просто не розумієш як це працює:
1) Нащо тобі готівка у електронному банку, якщо твій депозит можна перевести на доларову картку із якою завжди можно зняти гривні? Нащо ти очикував працюючи з електронним банкінгом під час війни, що в них з’являться відділення?
2) впн він не про безпеку, він про «як сховати айпі» та «сховати хттп адресу від провайдеру» (з великими но, бо більшість впн поовайдерів логують реальні дані і віддадуть їх на запрос належних органів влади). Ніякого іншого захисту воно не дає за умови що твоє з’єднання із сайтом працює по TLS, що є нині стандартом навіть для перслнальних блогів)
3) моно має рацію, вони тобі де факто кажуть що гео локація твого телефона (як її бачить апка) не співпадає із гео локацією по айпі що може бути ознакою того, що тебе зломали і намагаються зняти кошти із Зімбабве. Той факт що інші банки так не можуть — це лише доказує що у моно білшь просунута технологія. Ти мабуть ніколи не їздив із моно закордон — у більшості випадків він блокує першу транзакцію із-за підозрілої гео локації (бо роумінг ще не спрацював і вони не бачать що телефон перетнув кордон) — доки ти не підтвердиш у апці що ти є ти.
4) якщо хочешь впн із моно, шукай впн який буде надавати тобі айпі адресу біля твого реального гео
5) гео дані збирають усі банки, ти погоджуєшься із цим коли ставиш апп — передивись переміщени які запитують апки

жодному застосунку не даю доступу до локації. Все працює

У автора айфон судячи по скріншоту, там немає такої опції. Ну і .. працює != забезпечує той самий левел безпеки (за рахунок додаткової перс інфи)

в айфоні є така опція — обмежити локацію

Так маєш рацію є таке. Я із банками ним не грався

локацию можно определить по ип и транзакции, есди распдачивался в магазе на терминале

Нащо тобі готівка у електронному банку, якщо твій депозит можна перевести на доларову картку із якою завжди можно зняти гривні?

А нічого що моно при знятті цих самих гривень, порахує тобі курс по НБУ? 😂👍

Ну і не використовуйте vpn не за призначенням

Не пускати монобанк через впн в клієнті цього супер впн не можно?

1. Доларовий депозит зняв, проблем не було
2. Постійно запущений VPN (власний сервер), проблем теж немає.

Стаття -лайно. Видаліть її. Спочатку якийсь домисли, а потім взагалі шопопало про впн. Знайшли безпеку пускати трафік банківської програми через якісь невідомі сервіси...

подібне було колись із ІБ ВТБ, з Польщі не можна було логінитися, тільки з України

Моно 100% працює за кордоном, це не про моно

«2 роки користуюсь VPN (власний, на власному сервері у Європі» признати що проблема на стороні клієнта (автора теми) — релігія не дозволяє чи роздуте ЧСВ?
Тут вже багато написали — у них все працює.
Випийте заспокійливе, видаліть ВПН і все запрацює, а життя стане легшим))
Усіх благ...

Я пропустил логику перехода от проблем со снятием до проблем с VPN.

Там між актами мабуть був антракт, де автор відвідав буфет.

использую испанский водафон — все заходит.

Proton VPV, Turbo VPV — працює, проблем немає

Банк захистив себе від ддос атак з лівих ip і країн, те що інші цього не зробили питання до них.

Одразу видно спеціаліста з безпеки (сарказм).

Ваша ввічливість тут недоречна)

Якщо вважаєте себе знаючим — ділиться з людьми своєю експертною думкою, якщо не вистачає знань та не готові їх отримувати, мудріше посидіти в тиші.
Гарного вечора.

Та нє — там не має магії — воно порівнює гео апки із гео айпі + оцінює ризики. Якщо гео не співпадає та айпі із країни з велким ризиком — то ууупс. Воно так і повинно працювати бай дезігн.

Нет, если банк не знает как защититься от атак, кроме как тупо отключить другие страны, то это проблема банка и низкой квалификации его специалистов. Такая защита возможна в каком-нибудь местном банке, но никак у самого современного банка страны, как они себя считают.

Так что дно заслуженное.

Другие страны не отключены, множество людей спокойно заходит с/без Впна с разных стран(это можно увидеть в том числе по комментариям). Могут быть запрещены непроверенные источники в связи с рисками(которые обострились во время войны)

Добавили в бан все открытые или вскрытые ВПН сети, это я думаю норм тема, так как нет гарантий, что кто-то не левый их может использовать, так же зависит от того, насколько эти подсети светились в прошлых ддос атаках. Так что дно определенно не заслужено.

Я из Ирландии захожу без проблем, с мобилы или домашнего, абсолютно побоку

Якщо раптом хтось зі співробітників Монобанку читає тут коментарі, то передайте розробникам щоб пофіксили баг (якому вже як мінімум 1-2 роки) коли після успішного введення PIN додаток так і зависає навічно на привітальному «monobank | Universal Bank» екрані без переходу далі. PUSH-повідомлення з’являються про витрати коштів, але в сам додаток зайти неможливо. Система Android 11.
Носитися з другим смартфоном заради забагованого додатку монобанку не дуже зручно.
Витрачати час на баталії з підтримкою не хочу бо їх здібності обмежені «перевстановіть додаток» та «перезавантажте телефон», до самих розробників все одно не достукатись.
Раптом на Новий Рік станеться диво і ця інформацію дійде до розробників, і може навіть вони зможуть виправити свій код та пофіксити баг.

Затегай Гороховського у ФБ

Перший акт:

Оформивши депозит щ правом зняття через 3 місяці. По закінченню щоб зняти залишилось декілька міст України. Звернення до служби підтримки: ну ви зробіть замовлення а заберете де захочите, якщр буде валюта.

Чи потрібно казати, що валюти звісно не будет? Але банку байдуже — ви побігайте, може повезе.

Я зняв валюту без проблем у наперед вибраному відділенні. В чому проблема то?

Як пощастить. У мене зайняло 9 днів і чотири візити у три відділення. Перші 5 днів було «ой, нема грошей», далі було «ну, сходіть от туди, може там є». Але віддали.

А пробували завчасно замовити валюту? Так само працює вже 100 років у Приваті. Треба замовляти і вона буде вас чекати.
Я записався за пару днів і без проблем зняв в А-банку.

9 днів від замовлення валюти. Замовленої валюти не було в тому відділенні, де обіцяв моно, не було того дня, не було наступного, після перезамовлення в іншому відділенні, де моно обіцяв, що вона буде, теж не було. З третьої спроби, після спілкування з саппортом і на дев’ятий день від першого замовлення — зняв.

Я чесно кажучи не розумію чого ви очікували від банка без відділень під час війни... 10 днів то не дуже багато враховуючи обставини.

Нічого не очікував і взагалі здивований, що зняв. Відповідав тим, хто казав «зняв без проблем».

Не розумію навіщо тут цей висер... Просто автору немає до чого приїбатись в житті. З таким зашкваром на *ба*ном краще пиши

Этот «высер» тут только потому, что DOU разрешает неподтвержденным аккаунтам создавать новые темы на формуме.
Наличие ссылки на профиль в линкед-ине резко снижает желание «плодоносить скудоумием» ©

як vpn захищає мобільну апку?

Наверное, ТС сидит на вайфае без пароля, потому и вынужденно юзает ВПН.

Так сейчас подавляющее большинство сайтов под TLS.

Вы сами написали, что не все сайты под ТЛС. К тому же у него в фоне может идти передача данных непойми куда. В вайршарке очень интересные вещи можно наснифить, правда вероятность того, что кто-то действительно накопает и использует какие-то твои данные, минимальна.

Так у него и со включенным VPN может идти передача данных «непонятно куда». И в принципе кому интересно, и так могут узнать модель его айфона, фингерпринт его браузера и трекать активность.

Підписатись на коментарі