єСвітло — телеграм-канал, що повідомлятиме про наявність світла
Коли вимикають світло, я мушу десь шукати місце де попрацювати, бо зі світлом зникає і інтернет. Одразу ж мені стало цікаво, як зробити так щоб я завжди міг знати коли вдома зʼявляється світло, тому що тоді я знатиму що зможу повертатись додому. За допомогою статичної IP адреси від мого інтернет провайдера, та AWS Lambda, яка щохвилини пінгує мій роутер, і телеграм каналу, тепер я знаю коли в мене вдома є світло: t.me/esvitlo_k69
На цьому я не зупинився, я зробив статичні IP у своїх родичів, і підключив телеграм канали і туди, тож я можу тепер знати коли я можу заїхати до них в гості щоб попрацювати:
Також я поширив ці телеграм-канали і серед мешканців цих будинків, і вони виявились корисними навіть тим хто не програміст, бо ж всім цікаво чи важливо знати є світло чи нема.
Зараз працюють дві паралельні AWS лябмди, одна пінгує, інша перевіряє коли останній раз бот відповідав, лямбди обмінюються даними через AWS DynamoDB нереляційну базу, яка ідеально працює з лямбдами.
Якщо раптом хтось має або готовий підключити статичну IP адресу, можемо спробвати налаштвати такий же телергам канал і у Вас.
20 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів