За якими критеріями ви обирали б країну для життя?

Намагаюся зробити якусь порівняльну таблицю з країнами для еміграції середньостатистичного програміста, щоб спростити і відранжувати свій вибір.

Думаю хтось уже з цим стикався і може поділитися досвідом? Або коментарем, з якогось із пунктів нижче. Ось щоб я додав до своєї таблиці (список не остаточний):

1. скільки залишається із зп, після сплати податків
2. розвиненість IT (розташування в країні офісів FAANG наприклад)
3. оренда квартири, вартість нерухомості
4. географічне розташування (наприклад, мені бачиться Канада не дуже зручною в цьому плані, або Норвегія, де я читав їздять закуповуватися до Швеції), віддаленість від України в цілому, густонаселеність.
5. медицина
6. інфраструктура
7. погода/дозвілля/витрати на різне споживче (транспорт, їжа, спорт, одяг, комунальні)
8. Терміни легалізації та набуття громадянства, допомога Українським експантам (різні програми)
9. Українська діаспора, місцеве населення

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному9
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

— там
— де
— немає
— довбаної
— русні

Як показав досвід цього року, то критерій один — дотримання державою конституційних прав громадян без дискримінації по статі, віку і тд

1. Унила сірість 5 місяців в рік
2. Температура води у морі круглий рік не вище 22 по шкалі цельсія
3. Податки більше 50%
4. Багато біженців із Сомалі і румунських попрошаєк
6. Неможливість стати місцевим шеріфом
7. Зп програміста як у водія автобуса
8. Великий вибір прострочки в Лідлі.
9. Велика кількість мостів і широкий вибір коробок.

В багатокоітеріальній оптимізації є така річ як «множина Парето» — множина альтернатив, кожна з яких переважає інші по хоча б одному критерію, але поступається по іншому (грубо кажучи) .

В практичній площині це означає, що скільки в твоєму переліку «важливих критеріїв», приблизно стільки локацій і опиниться в шорт лісті — кожна буде в чомусь краще інших, в чомусь суттєво поступатися.

Отже, чим довше твій перелік важливих критеріїв, тим далі ти від рішення :)

Піпл свідомо заводить трактор в двох випадках — коли їде за чимось або від чогось (є ще третій кейс — їду тому що можу, ну таке). Отже, визначись за чим або від чого ти їдеш, і мінімізуй перелік додаткових критеріїв так, щоб у шортлісті залишилось не більше 2-3 варіантів. Інакше це так і закінчиться балачками.

Я вже 8 років живу в Німеччині. Рекомендувати не буду, є багато мінусів. Років через 10 я звідси злиняю, отримавши громадянство і виплативши іпотеку. Куди? Мій критерій: країна, в якій роблять гарне вино. До чого тут вино? Я, доречі, віддаю перевагу віскі і баварському пиву. Але вино — це гарний клімат. Це Франція, Італія, Іспанія, частково Греція, Хорватія. Влавне, все європейське середземноморське узбережжя. І Каліфорнія, доречі, хоча особисто я все ж таки залишусь в Європі. Всі країни, що я назвав, це нормальна, _очікувана_ якість життя, інфраструктура, медичне забезпечення. Там не дуже добре з локальним ринком праці, але останні роки показують, що на локальний ринок можна не звертати уваги: якщо є глобальні компанії, треба орієнтуватися на них. Ну, і ще раз до вина: кількість сонячних днів на рік має значення, і свої 50 я хочу зустріти на терасі будинку недалеко від моря, з чашкою гарної кави і ноутбуком, так щоб фоном в зумі були справжні гори.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Проїзний у транспорті Києва — один із найдорожчих у світі
hmarochos.kiev.ua/...​ort-u-sviti-2023.png.webp

Тобто у усіх країнах, крім США ви будете 2-3 покоління людьми другого чи третього сорту для аборигенів, які ведуть родоводи по 5-12 поколінь?
В США нормальне життя почнеться з доходу 500к чи ляма в рік?

Тобто у усіх країнах, крім США ви будете 2-3 покоління людьми другого чи третього сорту для аборигенів

Логіка залізна, ще з 90-их. Тобто, якщо я буду їздити на Q7, то вже не буду другим-третім сортом?

І що з того, якщо не вести себе як рагуль?

Та й нiчого, якщо не паритися стереотипами. Я сам тут чувачок на свiжому bmw.

А що таке нормальне життя? Скільки для нормального життя треба в Україні?

Бляха, доведеться жити ненормально, поки в Остіні метро не збудують:)

Ну, значить в штатах буде від 150-200

Для нормального життя в Україні потрібно власну 3-4 кімнатну квартиру, машину за 25-30 тис дол, 100 тис зелені заощаджень і десь 3 тис дол в місяць на поточні витрати.

Для нормального життя в Україні потрібно власну 3-4 кімнатну квартиру, машину за 25-30 тис дол, 100 тис зелені заощаджень і десь 3 тис дол в місяць на поточні витрати.

Это на одного? Или на семью? Если на семью — то на какую? Потому как трёшка на пятерых, скажем — ну крайне мало.
А 4 на двоих — многовато.
аналогично сумма на текущие затраты. А что насчет «нетекущих»?

Авто дружині, тюнінг дружини, авто дітям :)
3-4 авто в сім’ї це приблизно $2000 щомісяця.
Дітей після 14-18 років на окрему квартиру щоб не заважали і ставали самостійними.
Освіта дітей $10-25к щороку на одного.

А я думав, «нормальне життя» починається з приватного будинку ;)

Кожному своє.
У мене у дитинстві була і 4 кімнатна квартира, і великий приватний будинок діда, збудований 1980 року. Для мене квартира краще.

В діда був сортир, чи кілька туалетів?
Город, чи садок?
Інфраструктура під боком, чи в райцентрі?

Туалет в будинку + сортир на вулиці.
Садок (вишні, яблуні, сливи, абрикоси)
Це й так був райцентр, інфраструктура (центр райцентру) 1 км.
Гараж, гостьовий будиночок. Газ, вода.

Так в чому тоді плюс квартири (якщо відкинути факт що в райцентрі інфраструктура гівно порівняно з Києвом)?

В Києві інфраструктура гівно порівняно з деякими містами України. В Київ треба вкинути $4-8 млрд щоб замінити комунікації, зробити якісний громадський транспорт.

Ну не порівняно з райцентром. Райцентри — це ахтунг. Може хіба якась Біла Церква чи щось таке (не знаю, не був)

Так в чому тоді плюс квартири (якщо відкинути факт що в райцентрі інфраструктура гівно порівняно з Києвом)?

— не треба витрачати час на дуже багато речей, які робить жек: чистити сніг, доглядати галявину, саджати рослини, красити будинок і паркан, багато проблем з садочком і деревами, дуууууже багато проблем з кротом, якщо він оселився і т.д.
— велоінфраструктура прямо від будинку
— басейни, тренажери, фітнес, йога, кінотеатри і тд поряд, в селі їх зазвичай немає
— багато супермаркетів, включаючи гіпермаркети. Мені це важливо, через різний асортимент.
— ресторани, багато самих різних ресторанів
— педіатр поряд, та й усі лікарні
— дитячий садок в 100 метрах, а не в 10 кілометрах
— школа поряд
— дитячі секції поряд і взагалі вони Є всі
— в місті багато гарних дитячих майданчиків, в селах їх немає взагалі, максимум купляють пару-трійку дешевих і девайсів для двору, якщо він є
— немає проблем з інтернетом, в селах далеко не скрізь є швидкий і стабільний інтернет
— актуально для Європи, досить часто виїзд на автобан з села займає багато часу (20+ хвилин), тобто кожен раз втрачається час
— для деяких країн актуальна тема безпека, приватний будинок набагато легше пограбувати
— опалення — сучасні квартири взагалі можна не опалювати взимку, в той час, як опалення в приватних будинках досить дороге
— у разі паводку квартиру не затопить, на відміну від будинку

не треба витрачати час на дуже багато речей, які робить жек: чистити сніг, доглядати галявину, саджати рослини, красити будинок і паркан, багато проблем з садочком і деревами, дуууууже багато проблем з кротом, якщо він оселився і т.д.
опалення — сучасні квартири взагалі можна не опалювати взимку, в той час, як опалення в приватних будинках досить дороге

ці 2 пункти найголовніші

ці 2 пункти найголовніші

Для мене, як дитини, яка прожила половину дитинства у приватному будинку, а іншу половину у квартирі, основною проблемою була наявність лише 2-3 товаришів у районі приватного будинку. А от у районі квартири, дітей було безліч, ми кожного вечора грали у футбол 10 на 10. З кимось ходили на пляж, з кимось на рибалку, з кимось на турніки, з кимось пляшки збирали. Дитині краще там, де є багато інших дітей.

Тепер вони збираються в снепчаті і в роблоксі замість двору :)

Тепер вони збираються в снепчаті і в роблоксі замість двору :)

Не скажи, на вихідних їздили у новий район і там на дитячих / спортивних майданчиках був просто аншлаг. Діти самого різного віку, від повзаючих до футболістів-підлітків.

Цікаво, що найцікавіший дитячий маданчик розташований прямо повередині між новим районом приватних будинків і старим районом багатоповерхових будинків. Мені сподобалось таке поєднання
www.google.com/...​032934,707m/data=!3m1!1e3

ці 2 пункти найголовніші

первое решается деньгами и второе тоже. Юра сравнивает современную квартиру и какой то дом. дома точно также строятся по последним стандартам энергоэффективности, плюс можно поставить ветряную турбину, солнечные панели на крышу, камин. но это конечно не каждому в кайф заниматься.

все ж такі енергоефективність навіть нових будинків помітно нижче ніж у квартир, та і проста фізика підказує що обігрівати 2 стінки легше ніж 4 + дах і підвал.

помітно

помітно — это сколько? то, что для одного помітно, то для другого будет незаметно для бюджета. у нас новые квартиры обычно имеют энергоэффективность 20-25, дома обычно начинается от 40. я живу в квартире в доме постройки начала 20 века с энергоэффективностью 150 и расходы на отопление — это один раз сходить в Кауфлянд

я якраз на відміну від Жука не вважаю, що опалення — ключовий мінус будинку. Я ще не зустрічав хоч одну людину, хто хотів би жити в будинку, але вибрав квартиру через нижчу ціну опалення.
Я просто про те, що на опалення дійсно виходить більше грошей. Питання в відсотках, а не в абсолютних цифрах.

все ж такі енергоефективність навіть нових будинків помітно нижче ніж у квартир,

Почитайте про немецкие «пассивные дома».
Там интересно. Дом вообще без систем отопления.

ну почитати може дійсно цікаво. Але щось я не бачу жодного будинку на ринку місцевому, щоб там показувало трати на опалення в 0. Енергоефективність може відрізнятися помітно, і розрахункові цифри на опалчення можуть відрізнятися в 2-3 рази. Ще бачу рекламу будівельних компаній які пропонують «zero-energy» будинки, але це означає що на кришу ставляться сонячні панелі, які в теорії повинні покрити енергію на опалення.

ось наприклад lenastrom.se/objekt/1655431
будинок відразу будується з сонячними панелями, які по їх розрахунках повинні нагенерувати за рік 5000 квтч, а на обігрів будинка повинно уходити 4 200 квтч. Але це не «пассивний будинок», і опалення там є.

Водяне опалення, нижній поверх — підігрів підлоги, верхній — радіатори. Механічний тепловий насос витяжного повітря. Сонячні панелі

Таких щоб зовсім без опалення я не зустрічав.

І що, 4 сонячних години взимку вистачає щоб обігріти? :)

та я ось теж без дупля :) 4 _сонячних_ години — це ще хороший зимовий день в місцевих краях.
ну тобто так, у нас багато будинків, які мають енергоклас А — це і відповідає вишезгаданному німецькому Passivhaus. І там дійсно витрати на опалення помітно нижче, але і зовсім не 0.

Нiт, розраховують на оплату вiддачi у мережу лiтом, але тут нюанси

Будинки теж дуже енергетично ефективні стали і коштують десь на 10% дорожче від звичайних. Дивився як мужик в Канаді показував свою хату, взимку пропала електрика на пару днів і температура впала за той час на два градуси. Але навіть якщо взяти стару хату то електронезалежність відносно дешево вирішується, наймати гопників порішати заважаючих сусідів буде гєморніше.

Так квартири ж теж стали більш енергоефективні :)
В мене всю зиму батареї майже холодні а в квартирі тепло.

Так а хто казав інакше? Я кажу що цей момент не сильно актуальний якщо порівнювати квартиру і дім одного класу.

так, якщо розмови вести в категоріях що це означає для гаманця, то різниця не суттєва для нових енергоеффективних будинків чи квартир. Є багато інших витрат, які будуть більше впливати на загальний рахунок. В старих будинка різниця на опаленні вже буде більш помітна.

плюс можно поставить ветряную турбину, солнечные панели на крышу, камин. но это конечно не каждому в кайф заниматься.

Проблема у тому, що це все досить складно, досить дорого і регулярно потребує часу. І так, не кожен хоче цим займатися. І, як правильно написав Борисенко, навіть найсучасніший приватний будинок все одно сильно програє по енергоефективності сучасній квартирі, яку взагалі не треба топити.

Проблема у тому, що це все досить складно, досить дорого і регулярно потребує часу. І так, не кожен хоче цим займатися.

ну да, но кто то занимается таким с радостью, поэтому если говорить об объективных минусах дома — то их немного и часть из них зависит от локации. в квартире имхо самый жирный объективный минус — это соседи от которых нельзя избавиться и ты никогда не знаешь кто завтра будет жить через стенку. и это не решается даже покупкой квартиры в элитном доме. въедет какой нибудь торчок меломан сын богатых родителей и балдей потом

это соседи от которых нельзя избавиться и ты никогда не знаешь кто завтра будет жить через стенку. и это не решается даже покупкой квартиры в элитном доме. въедет какой нибудь торчок меломан сын богатых родителей и балдей потом

А это в Германии как-то решается? А то тут в одной из тем рассказывали историю, как какой-то немецкой бабке шумел кондёр у соседей, так их там после её жалоб чуть не выселили. Хз насколько правда)

А это в Германии как-то решается?

Решается, но тут без решения суда никто выселяться не станет и даже с решением суда человека не так просто выгнать на улицу, если он сам по хорошему не съедет. Если речь о собственном жилье — то это практически нереально, человек должен представлять опасность для окружающих. Длится это все может годами, потому что здесь все очень очень медленно и чиновники весьма пофигистичны.

По крайней мере в Берлине так, может в других городах иначе.

въедет какой нибудь торчок меломан сын богатых родителей и балдей потом

В сучасних квартирах звукоізоляція вирішує проблему звукового забруднення. Музику не чути взагалі. Ми врубали дві колонки на повну і слухали в сусідніх квартирах, 0 звуку, я аж здивувався. Хоча дриль, звичайно, чути дуже гарно. Але це не проблема, якщо квартири здаються вже з ремонтом, в Німеччині по іншому й не буває, наскільки я знаю.

Це якщо на вулиці зима і закрити всі вікна і балкон :)
Але «приватний будинок» — це такий термін дуже неоднозначний. В якомусь таунхаусі питання приватності і звуків від сусідів більш нагальне ніж в квартирі.

В сучасних квартирах звукоізоляція вирішує проблему звукового забруднення.

та какая разница — что в современных квартирах, что в несовременных проблема соседей не решается никак. а это не только музыка или дрель — это люди с которыми твоя жена будет потеть на беговой дорожке в спортзале или с которыми ты будешь пить пиво на Sommerfest — считай знакомства. а еще это дети с которыми будет играть твоя дочь, учиться в школе, ходить на свидания. сколько там квота социальных квартир у вас? у нас она может быть до 66% в новостроях. спасибо, я уж как нибудь потерплю без велосипеда и ресторана под домом

Так а ти наразі в буднику живеш чи в квартирі? Тому що в будинках як правило теж є сусіди :)

сколько там квота социальных квартир у вас? у нас она может быфь до 66% в новостроях

У нас квота не так працює. Якщо будується новий район, то якась частина квартир дійсно йде соціалу, але для цього виділяється окремий будинок, під цю квоту.

я уж как нибудь потерплю без велосипеда и ресторана под домом

І от якраз ресторани, дитсадки і стоматології, вони під соціальними будинками і під тими, що для оренди, якщо район правильно збудований. А в тих будинках де квартири під продаж, там не буде тільки житло і тиша.

В сучасних квартирах звукоізоляція вирішує проблему звукового забруднення. Музику не чути взагалі. Ми врубали дві колонки на повну і слухали в сусідніх квартирах, 0 звуку, я аж здивувався.

Не удивлюсь если там логитек за 10 евро из ближайшего супермаркета) За одно добавь самый простенький сабвуфер, расскажешь потом про тесты. Хотя что ожидать, все знают что в Ганновере квартиры строят по секретным эльфским технологиям. Топить не надо, звуков нет xD

ты никогда не знаешь кто завтра будет жить через стенку

Та у будинку ти теж не знаєш, хто стане сусідом.
От наприклад, 5 років тому сусідній будинок купив прокурор, і почав по вечорах врубати музон на всю вулицю. І що ти йому зробиш?

я якось орендував будинок під Києвом, і там у сусіда тупо цілий день гавкала вівчарка. А коли він приїзжав, то сигналив щоб йому відкрили ворота. І це в мене був всього один сусід! з іншої сторони в будинку ніхто не жив, а спереди і сзаду не було забудови.

Що правда принципово відрізняється для життя в квартирах тут і в Україні — що у нас ніхто не робить ремонти, тому тема дрелі не актуальна. Музон теж на повну ніхто не вмикає, а не на повну не буде чутно.

я больше в контексте Европы, в Украине — хз, мне кажется там в домах ещё больше беспредела чем в квартирах. заселятся торговцы самогоном или прокурор как ты сказал

У мене знайома захотала пару років тому, пройшла курси, пару місяців попрацювала поліціянткою і кинула — місцеві загнобили, каже. Масачусетс.

Так defund the police же, вас багато, а я один

ці 2 пункти найголовніші

Опалення, при доходів 100к на рік в Україні? Сіріуслі? Сіньйори — вже не ті...

Квартири пограбувати значно простіше. Приватна ділянка прострілюється, зазвичай є собака, охоронна компанія.
Треба вибирати будинок в 20-100 м над рівнем моря, річки.
Сучасні будинки часто не потребують, або потребують мінімального опалення.
Дитячі садки, лікарні, школи, ресторани та їх близькість поняття відносне. В деяких селах, маленьких містах все поруч і гарної якості.
Для догляду за ділянкою є садівники, робочі $5-$15 година.
В квартирах зазвичай є сусіди, звукоізоляція не завжди якісна. В приватному будинку теж трапляються різні сусіди, але можна обирати.
В селі природа, ліс, водойми ближчі та чистіші.

Приватна ділянка прострілюється,

Спасибо, посмеялся.

— опалення — сучасні квартири взагалі можна не опалювати взимку, в той час, як опалення в приватних будинках досить дороге

Ну, не знаю. я в «старом» доме на отопление трачу меньше, чем в «современной» (ну, по отношению к дому) квартире.
И если бы это был ТТК а не печь -вообще было бы супер, не так часто надо было бы следить и было бы удобнее
но если не брать во внимание неудобство обслуживания — то топить дом получается дешевле и в доме теплее, чем в квартире.

Ну, не знаю. я в «старом» доме на отопление трачу меньше, чем в «современной» (ну, по отношению к дому) квартире.

В Україні трати на опалення можна взагалі не враховувати. А в Європі це актуально. Якщо в тебе сучасне житло, то ти можешь витрачати на опалення умовний нуль. А якщо не дуже сучасне, то в залежності від того чим топиш (масло, газ, дерево, тепловий насос і т.д.) можна платити 1000+ EUR в місяць, що, як би дохріна. І от тут замислишся, а може витратити 100k додатково і побувати будинок, який не треба буде топити.

Це порівнюється життя в селі і місті, а не будинок з квартирою.

Це порівнюється життя в селі і місті, а не будинок з квартирою.

Так, в 99% випадків приватний будинок і буде в селі, або в передмісті. В самому місті приватних будинків настільки мало, відностно всього житла, що можна їх не враховувати. Це, про Європу, звичайно, десь в Австралії може й є великі міста тільки з приватних будинків.

в наших «європах» достатьно і в самому місті навіть в Стокгольмі. Не в самому-самому центрі, але в місті прямо поряд з квартирними будинками. А в містах поменьше тим більше.

в наших «європах» достатьно і в самому місті навіть в Стокгольмі

Всі ці будинки досить старі. Я не збираюся жити у старому будинку і, до речі, як раз в них опалення і буде дороге. А от купити землю і побудувати новий енергоощадний будинок в великому місті, це для айтішника досить важка задача. В моєму місті просто неможлива, бо землю у місті купити практично нереально, можна тільки виграти у лотерею можливість купити землю, і там десь 200-300 бажаючих на кожний клаптик :)

По-різному буває. В основному так, старі. Але в кінці кінців є люди які купують старі будинки, зносять їх і будують нові. Новий будинок побудувати це умовно 200к євро приблизно. Ну і всякі таунхаузи теж будують в нових районах. Правда і коштують вони відповідно в межах міста.

Новий будинок побудувати це умовно 200к євро приблизно.

Це явно не ціна гарного, цегляного, енергоощадного будинку. Це ціна базового будинку з панелей. Без підвалу, без електрики, без утеплення і навіть без фундаменту, його самому прийдеться заливати.

Ну і всякі таунхаузи теж будують в нових районах. Правда і коштують вони відповідно в межах міста.

800k-1kk, з нинішніми відсотками купувати за таку ціну не бачу сенсу.

Дивись, я спеціально додав пункт за виключенням інфраструктури. Тому, що це тема специфічна для локації. По решті:
— садочки дерева, ну або ті хто це любить, або таунхаус. Я доречі хз, чому проблеми з деревами, я свої дерева стрижу раз на рік, витрачаю один вечір, непогана зарядка.
— 

набагато легше пограбувати

Не згоден. Особливо в США, де сусіди бдють, плюс можна жити в гейтед комюніті.
— 

приватних будинках досить дороге

Тут згоден, ну але це питання ціни а не зручності.
— 

на відміну від будинку

Ну це залежить де ти живеш, я наприклад на горбі живу. Плюс для цього є страхівка.

Зате, в приватному будинку є місце на:
Басейн, мангал, зону відпочинку, дітей випустити погуляти, відсутність сусідів (або їх мінімізація)

Зате, в приватному будинку є місце на:
Басейн, мангал, зону відпочинку, дітей випустити погуляти

Та бачили ми «територію» досить недешевого будинку у Каліфорнії у тої пари з іншого топіку. Повинен сказати, що це зараз звичайна справа, у Німеччині теж зараз часто продають будинки з територією мінімального розміру, де аж ніяк не буде місця для басейну, максимум для стола і стільців.

Це тоді не будинок, а таунхаус. В моєму розумінні, будинок приватний має мати територію.
Ну і звісно, не Каліфорнію єдиною в нас за лям (знову) можна купити будинок в хорошому районі з басейном в 30-40хв їзди від центру

а податок в рік скільки буде на будинок за лям?

Тисяч 20, але це в даному випадку нереватно, тому що за квартиру за дям доведеться ті самі податки платити

Тисяч 20

Пц, податок це майже річна оренда в Мюнхені, трохи не дотягує за двуху, страшно уявити скільки у вас коштуватиме оренда.

Ну у вас і дорого там жити....

Там є нюанси. Ти платиш податок не від вартості будинку, а від його асесменту, який малюють в міськраді.
Якщо це твій основний будинок — то вони не мають права збільшувати ассесмент більше ніж на 10% в рік. Тому, ті хто купили будинка в 2014 — досі платять за них копійки податку.
Асесмент, вони ж малююьь в основному з сайтів нерухомість типу Зіллов або Редфін, щоб не заморочуватись, але його можна оскаржити. Мені малювали 600к, я оскаржив до ціни продажу в 500к

Орендою я давно не цікавився, але думаю такий будинок за лям, буде десь 4к ± 500 баксів в залежності від стану.

Тому, ті хто купили будинка в 2014 — досі платять за них копійки податку.

Ті, хто купили у 2014, скрізь платять копійки, не тільки податок, а й за саме житло :)
Треба дивитися скільки будуть платити нові понаєхи.

Через 10 років — будуть платити копійки порівняно з новими понаїхами.

Це тоді не будинок, а таунхаус. В моєму розумінні, будинок приватний має мати територію.

Таунхауз у селі? :)
Судячи по відео, це звичайний приватний будинок в Каліфорнії
www.youtube.com/watch?v=7XceoBp7ztc
А ну, помісти там басейн :)

Село з населенням 100к? Місто починається від 532.163 людини? :)
Та і навіть якщо в селі, чому там не може бути таунхаусу? Він від будинку лише розміром відрізняється по суті.

Плюс квартири в тому, що не треба вести стиль життя як в приватному будинку — не витрачати купу грочей, часу і сил на те щоб його доглядати, займатися їм, вирішувати міліон питань які постійно виникають.
Звісно з високим рівнем доходу всі ці процесси можна віддати на аутсорс, але ж відомо що РПЗ — бідні люди ;)

Плюс квартири в тому, що не треба вести стиль життя як в приватному будинку

плюс для тебя, для кого то минус

Та навіть для однієї ж той самої людини на різних етапах життя може бути по різному. Я саме про те, що це більше про бажаний стиль життя, а не про те що краще _об’єктивно_

Так в чому тоді плюс квартири

Значительно меньше гемора на обслуживании всего этого.

Ні, правильно писати, набагато менше витрат — тоді так. А гемору — однаково. Тому, що завжди може приїхати чувак, і все пофіксати, якщо тобі лінь цим займатись.

Ні, гемору не однаково. Та і грошей на все-все не вистачить навіть у принципалів.
Там де программісти багато заробляють якось так виявляється, що ремонтники будинків теж багато заробляють :)

Ну дивись, біля мене конжо платять 400 баксів в місяць за повний сервіс навколо — трава, кущі, дерева, прибирання, пестициди повний ол інклюзів — в місяць.
Якщо в індивідуальному порядку це робити, може бути навіть дешевше, якщо деякі сервіси непотрібні.

Дорого? Так. Захмарно? Ні.
Решта, обслуговування — це нерегулярні поломки і т д.

та то у вас в пустелі крім кактусів нічо не росте. Тому і не дорого :)

Я теж так думав, поки в Остін не приїхав :)

Що у вашiй Нiмеччинi на Паску? Зовсiм дохло чи можна погуляти?

Дивлячись, що тебе цікавить. Ми взяли готель з басейном на 4 дні.

Готель з теплим бассейном в нас i тут є.
Погуляти по мiсту, може якийсь музей вiдвiдати. Думаю, чи в Нiмеччину чи в Данiю зкататися

Погуляти по мiсту, може якийсь музей вiдвiдати. Думаю, чи в Нiмеччину чи в Данiю зкататися

В Гамбург їдь, якщо погода буде норм. Відвідаєш цей музей, він дуже крутий
www.miniatur-wunderland.de
Оглядовий майданчик в Ельбській філармонії
www.elbphilharmonie.de/de/plaza#besuch
І погуляєш навколо, там старий район доків, а поряд будується найсучасніший і найбільший район в Німеччині Hafencity, з досить цікавою архітектурою.

О а я як раз туди й зібирався, дяка за

Оглядовий майданчик
О а я як раз туди й зібирався

Я можу й інші цікаві місця дати

Hummel-Bummel-Strich — прогулянка по старому Гамбургу, маршрут позначений grossneumarkt-fleetinsel.de/...​/2019/06/HummelBummel.pdf

Самий канонічний вид у Гамбурзі (53.54601, 10.00213)
upload.wikimedia.org/...​oss_—_2016_—_3223-9.jpg

St. Nikolai Memorial — гарний оглядовий майданичик

Hamburg Dockland — можна піднятися на дах
www.hamburger-fotospots.de/...​d-06.jpg?crop=0,0,100,100

Energiebunker — Бункер з оглядовим майданчиком, нагорі є кафе
www.hamburg.de/...​urg-gmbh-martin-kunze.jpg

Bullerberge Spielplatz — досить незвичний ігровий майданчик, якщо з дітьми, то рекомендую, я таких ніде не бачив. Розташований у гарному парку у центрі
www.google.com/...​-ro-0-fo100!7i5656!8i2828

Політ над Гамбургом на гірокоптері
www.jochen-schweizer.de/...​urg-tragschrauber/p/kyc8w

а что на Пасху? местные вылазят посидеть на верандах под первым солнцем, дети ищут яйца, туристы шарятся в надежде найти что то интересное. едь если погода будет нормальная, иначе тут нехрен ловить если это не Бавария какая нибудь

тут нехрен ловить если это не Бавария какая нибудь

У Баварії в погану погоду те ж не дуже що ловити

А ось чудова новина, яка показує, це люди в Україні могли б спокійно жити за європейськими нормами, але вони не можуть, бо інфраструктура і держава спонукає людей, вести себе паскудно, в тому числі і на дорогах. Привіт Зеленському і всім іншим можновладцям.

Украинские водители оказались очень даже аккуратными и осторожными в Германии. В течение всего года случаев ДТП с участием виновных украинских водителей фиксируется удивительно мало: около 20 аварий в месяц, при том , что в среднем в Германии регистрируется около 200 тысяч ДТП ежемесячно, и по дорогам ездят несколько сотен тысяч автомобилей с украинскими номерами.

Щось мені підказує що демографія людей хто виїхали та величина штрафів впливає більше ніж сама інфраструктура.

Щось мені підказує що демографія людей хто виїхали

Сьогодні їздили гуляти в інше місто, там чудовий дитячий майданчик у парку, біля нього був припаркований один сув з українськими номерами. Паркуємося поряд, йдемо на майданчик, там реально одна родина і діти голосно сперечаються, хто найкращий президент. В мене вуха пов’янули, бо ці 10-тирічні прийшли до висновку, на російській мові звичайно, що найкращий президент це... Сталін. Судячи з усього, їх батьки не були проти. Зате припаркувалися правильно, без порушень :)

Ну ти їм за це хоть наваляв?

Він гукнув «Слава Україні» і вони усі замовкли до самої ночі ))

Страшно ïм)
Це як статистика аварiй в залежностi вiд досвiду.
Пiсля 2х рокiв досвiду аварийнiсть росте через overconfidence, а пiсля 10 йде вниз.

Сьогоднішня новина позитивніша

Власти Берлина разрешили женщинам купаться в бассейнах топлесс. Согласно заявлению властей, «плавание с обнажённым торсом впредь должно быть возможным также для лиц женского пола и, соответственно, лиц с женской грудью».

Совки в комментах к новостям бушуют просто :D
низзя, все запретить, разврат и т.п.)))))

Что бы по этому поводу сказал Вовочка из известного анекдота?

Совки в комментах к новостям бушуют просто

мне кажется это сильно верующие муслимы. совки были не против FKK, как мне рассказывали местные осси — бабла не было, перспектив тоже, ну разве что переплыть Шпрее в западную часть, развлекались бухлом и пойти поглазеть на голых девок на FKK пляж — это часть ихней культуры как ни как

зважаючи на те що в саунах всі і так голі ходять, то не велика новина.

не только сауны, тут есть бассейны, где только в определенные дни или время можно в одежде, а в остальное время только голышом

лиц с женской грудью

Неоднозначное определение кому можно ходить топлесс))

очень даже однозначное
вот ей теперь можно топлесс www.peoples.ru/...​kurina/DLHmn48yIdpxL.jpeg

(если что очень классная добрая тетка — тренировала детей инвалидов, детей с ДЦП, живет/жила в Нико)

І, на противагу минулій новині, ось свіжа. Не так все й погано у Німеччині :)

Пророссийской активистке в Германии грозит до 3 лет за одобрение войны, сообщили DW в суде Кельна. Согласно обвинительным материалам, жительница Германии Елена Колбасникова на пророссийской демонстрации 8 мая 2022 года публично высказывалась в поддержку российской агрессии в Украине.

Как пояснили в пресс-службе окружного и земельного суда в Кельне, Колбасниковой предъявлено обвинение в «одобрении уголовно наказуемых деяний» согласно статье 140 германского уголовного кодекса, ей может грозить до трех лет лишения свободы. Заседание суда назначено на 29 марта.

После начала полномасштабного вторжения РФ в Украину Колбасникова стала лицом пророссийских акций в Кельне. Она приобрела популярность в российских госСМИ после того, как в мае 2022-го пожаловалась на «русофобию» в ее адрес за участие в прокремлевских акциях в Германии.
www.facebook.com/...​b25vDL8jQXNfa7bgF9oAupmxl

Ну як завжди, мiлку сошку показово покарають, а за хабарi вiд Газпрому я не я i корова не моя

Бо де

жительница Германии Елена Колбасникова

, а де прем’ерша землi

ей может грозить до трех лет лишения свободы

посмотрим на решение суда

«может грозить до трёх лет» — по факту может оказаться штрафом

«может грозить до трёх лет» — по факту может оказаться штрафом

Судячи з інших кейсів, в Німеччині таких не люблять. Так що ще й депортувати можуть

Судячи з інших кейсів, в Німеччині таких не люблять.

надеюсь
еще от земли зависит

в Баерн некоторых климаактивистов, что клеили себя к асфальту, приговорили посидеть в тюрьме. в Берлине им пока кроме штрафов ничего не было — ни за приклеивания, ни за выходку в аэропорту, ни за новогоднюю елку, ни за спиленное дерево под Канцлерамтом, вчера подъехали на пожарной машине и облили оранжевой краской здание министерство транспорта.

посмотрим, что скажет суд в Кельне

Слишьте, а оці клімаксактівісти, у них є якийсь практичний набір вимог? Що повинно статися, щоб вони типу заспокоїлися?

Слишьте, а оці клімаксактівісти, у них є якийсь практичний набір вимог?

пока из конкретных требований — ограничение скорости 100км/ч и билет 29 евро в месяц для всех

ещё иногда они просят поговорить с канцлером, но мое имхо — все эти акции сделаны, чтобы в массах выработалось мнение, что вопросы климата и отказ от нефти — это что то тесно связанное с полным неадекватом

Що повинно статися, щоб вони типу заспокоїлися?

должно прекратиться финансирование шаражки. они уже не раз признавались, что это ихняя работа, штрафы оплачивают они не из своего кармана, туда же аренда техники (они то бетоновоз пригонят, то пожарную машину, то кран, то технику для ремонта дорог). только одна акция с обливанием краской министерства из брандспойта — это ж надо было купить краску, арендовать пожарную машину, пригнать ее, потом они должны почистить бак машины от краски.

и билет 29 евро в месяц для всех

блін, нам теж треба такі клімаксактівісти. Щось наші місцеві не дотумкали.
Правда на днях місцеві лівакі запропонували боротися з інфляцією регуляцією цін на товари :)

запропонували боротися з інфляцією регуляцією цін на товари :)

а ещё можно просто напечатать больше денег, чтобы все стали богатыми :Р

нам теж треба такі клімаксактівісти

у нас в конце марта референдум на местном уровне — вопрос будет ли до 2030 Берлин городом с нулевым уровнем выброса СО2 или нет. если 25 процентов скажут «да», то стоить вся затея будет 112 ярдов, только на велодорожки им ежегодно надо дополнительно 69 млн. ну а так как денег нет, то уже предлагают поделиться местному бизнесу.

Нічого, зараз включиться Китай в допомогу Рашці, проти нього введуть санкції захід і свята велика рецессія допоможе заткнути всіх хто так сильно переживає про СО2 :)

если 25 процентов скажут «да»

якась доволі дивна демократія. я гадав, що повинна обирати більшість, а не навпаки...

жительница Германии Елена Колбасникова на пророссийской демонстрации 8 мая 2022 года публично высказывалась в поддержку российской агрессии в Украине.

Ахаха, ну так, тепер все по іншому :)

Мама программиста, а ну розберись, що там в Берліні не так

Німецький ресторан Gasthaus Krombach, розташований у Берліні, потрапив у скандал через огидну антиукраїнську рекламу. Маркетологи закладу вирішили закликати гостей, називаючи президента України та українців «свинями», яким нібито потрібно припинити фінансово допомагати.

Ресторан Gasthaus Krombach у рекламі, котру запустив, зокрема, на платформі YouTube, написав: «Втомилися годувати цих свиней. Час готувати рульку». На відео обличчя українського президента розмістили на скарбничці в формі порося.

news.obozrevatel.com/...​ktsiya-ne-zabarilasya.htm

іше одне підтвердження повальної ватності в Німеччині :(

повальної ватності в Німеччині :(

Ну не повальної, це ж один випадок. Не здивуюся, якщо заклад тримає русня.

Юр, в сортах говна не разбираюсь и привычки ковыряться в г-не не имею, извини

Раз серед європейських опонентів^W колег заходить тема що є хороша компенсація не тільки в програмістів в США накину ще.

В Лос-Анджелесі, де температура води в океані майже ніколи не підіймається вище 25 градусів за шкалою Цельсія, в 2021 році 20 рятувальників отримали зарплату між 300 та 500к.
english.elpais.com/...​p-to-us500k-per-year.html

Це при тому що на пенсію вони можуть вийти в 55 та отримувати 79% від своєї зарплатні. Треба відмітити шо є ризики отримати засмагу та в уніформу входить носити авіатор окуляри.

Так шо треба знайти John Kelly, сказати що можна й не вчити літкоди. Хай шукає червоні трухани, вчиться плавати ти їде на прінципал рятувальника на 500к.

От ти би сам поліз в воду, температура якої не підіймається вище 25 за шкалою цельсія?!?!?! :)

Тому стільки і платять, бо дурних лізти в крижану воду нема.

Тому стільки і платять, бо дурних лізти в крижану воду нема.

Кого ж вони рятують, якщо дурних лізти у воду немає :)

Своїх колег

Створив баг, пофіксив його, робота іде

В мене є теорія що в основному спасають невитрачені гроші платників податків. Якби їх не було то гроші могли би пропасти.

За 4 роки життя біля океану я лише бачив як вони або стоять з серйозним лицем в окулярах, або спілкуються з друганами про серфінг, з самого ранку ще тренуються і один за одним бігають. Декілька разів як серфиф підходили казали що там хвилі і можна втопиться, я казав дякую за інформацію, не помічав їх.

В нас так само школярів наймають рятувальнивами в басейн. Ходять 3 штуки на 4 басейна, хоча, все вирішиться однією табличкою, swim on your own risk.

А свистять в хоа басейні.
І наз на годину виганяють дітей з води на 15 хв

Хз, в нас ні :) ну але в нас басейн не від ХОА а від кантрі клубу.

150к бейз и 240к за овертайм? І ви ще заперечуєте, що люди в штатах працюють по 120 годин на тиждень?

Ну навіть якщо ігнорувати «всього 150к бейз» і бонуси, то зазвичай овертайми дуже абузаються. Лінь розписувати, але якщо цікаво можна знайти про як накручують їх поліцейські. Ніхто там 80 годин на пляжі не працює бо вони відкриті навіть менше. В 2021 було багато чого в Каліфорнії закрито, тому не здивуюсь якщо ці рятувальники працювали овертайм з дому по зуму.

Я навіть не очікував такого. Звучить як якийсь совок. Накрутки, абьюз публічних грошей, і хто? Поліцейські!! Які типу повинні стежити за порядком і законністю.

Ще й чайові.
Роботодавець не закладає в зарплатню.
Покупець годує тих хто на мініиалцв

Я не знаю який контракт у ЛА лайфгардів, але в більшості випадків овертайм це не обов’язково більше 40 годин на тиждень. Наприклад, в багатьох контрактах працювати на вихідних чи святах це овертайм. В деяких працювати в нестандартний час, наприклад до 8 або після 17:00 — це овертайм. І дуже часто овертайм оплачують по 2х а іноді навіть 3х від базового рейту. В цьому конкретному прикладі наврядчи він працював 120 годин на тиждень.

3х платять хіба шо на різдво і 4 липня :)
А так навіть якщо б він працював тільки в нестандартний час за 2х, то все одно б вийшло 150к бейз + 150к овертайм :)
Ну а так як там ще пишуть що медіані 30к на рік, то значить він працював в 5 раз більше і тільки в незручні години :)

3х платять хіба шо на різдво і 4 липня :)

Булшіт. Конкретний приклад від контори, в якій я працював, не повʼязана з айтішечкою чи лайфгардами, але тріпл овертайм платили за екстрений виклик, якщо людина на резерві не могла зреагувати. І ще там були складні умови для дабл і тріпл при певних комбінациях годин. Майже всі мали можливість букати овертайм, і більшість це робили.

As the lifeguard captain, he earned $150,054 in salary, $28,661 in perks, $85,508 in benefits, and $246,060 in overtime pay
the average annual salary for a lifeguard in the US is about $30,000
the average annual salary for a lifeguard in the US is about $30,000

А ось і реальні зарплатні під’їхали. З 30k в США можна вижити взагалі?

Купа людей живуть на такі гроші. Вони рахуй тих 30к чистими отримують. Плюс фудбанки і т д. Та і США — велике.
Чи ти думаєш що в монтані жити так само дорого як в Каліфорнії?

Чи ти думаєш що в монтані жити так само дорого як в Каліфорнії?

Авто коштує так само, як і відпустка.

Люди з 30к доходу їздять на старому формі і відпочивають в стейки парку.
Старий форд доречі коштує менше ніж в Європі.

Щось незрозумілими буквами

Vi ansvarar för hanteringen av dina personuppgifter på Blocket

Латинський алфавіт не знаєш? :)
“We are responsible for handling of your personal data on Blocket”

То раритетні, старі у вас теж дорогувато (порівняно) крштують, не кожен реднек (чи як влни у вас називаються) собі ф150 дозволить :)

не кожен реднек (чи як влни у вас називаються)

en.wikipedia.org/wiki/Raggare

Ну тобто ми будемо ігнорувати що 118 рятувальників лише в ЛА отримали більше 200к. Медіана 30к це досить ок враховуючи що більшість рятувальників то студенти які підпрацьовують парт тайм.

Все вірно. Я тобі це кажу, як сертифаед лайфгард, який заробляє на цьому $0 на рік. В середньому по палаті 30к і буде.

За те щоб плавати у такій холодній воді, потрібно значно більше платити.
От якби стільки рятувальникам у південно-східній Флориді платили, я б зараз же взяв персонального тренера з плавання щоб підготуватися до цієї роботи.

Европуры как всегда тригернулись))) Подумать только 125к зп менеджера автомойки, еще и с налогами в 18% (тейк хоум 8.5к месячно) + пенсией и медстраховкой, когда в большинстве еропок 125к — недостижимая зп даже для многих синиорно-архитекторных айти, не говоря уже про эффективный налог в 50+ процентов.
Ничего нового в общем. Пора бы уже признать, что ЕС, 90% населения которого стремятся не развиваться, зарабатывать и изобретать новое, а валяться на газоне за социалку или стандартную нищезп, стремительно катится вниз.
Пока в США капитализируют термояд, европка дискутирует по поводу создания 15-минутных человецников и закрытия туда населения под угрозой штрафов.

єдиним аргументом залишається гермашка, яка є топ економікою, але давайте поговоримо про португалію, грецію, австрію або данію і цифри зп дуже швидко поповзуть вниз

щось мені так здається, що зп в данії повище німецьких будуть )

з квора знайшов ось

The average wage of software developer in Denmark is $5,733 per month.
(www.quora.com/...​veloper-salary-in-Denmark)

що залишає * 317,111 kr після налогів, або 3k eur

з квора знайшов ось

да уж, рісерч який ми заслужили )

експерт з доу:

щось мені так здається, що зп в данії повище німецьких будуть )

це і то краще :)

ну це жарти, я вам навів хоч якийсь референс, наведіть кращий, якщо вважаєте, що середній розробник з 10+ роками досвіду заробляє там більше, ніж 3000-4500 чистими після налогів

це ж і є приколом європи, зп стають все більш вирівняними і з урахуванням кредитів принцип такий, що ти працюєш на ці 3-4к і живеш без суттєвих змін в якості життя, це в штатах або україні ти можеш «із грязі в крязі» а тут це скоріше середній клас і нічого супер.

це як їхати на автобусі кудись, так, ти туди доїдеш, але це не гоночний мотоцикл, або не порше, тож всі їдуть собі потрохи з «нормальним» рівнем комфорту

У меня были собесы в данию в прошлом году, чисто ради прикола. Никаких зп больше средненемецких для девопс лида там и не пахнет, ± столько же брутто, нетто меньше, а учитывая стоимость жизни в х1.5-2 выше, выходит совсем печалька.

ну це жарти, я вам навів хоч якийсь референс,

З відповідью п’ятирічної давнини?
До чого тут штати чи україна з якимось «із грязі в крязі», коли йшла мова про данію та німеччину?
По твоїй же лінці з відповіді на кворі, лол,
Данія: www.payscale.com/...​Software_Developer/Salary — 445,648 dkk = €59,850
І Німеччина: www.payscale.com/...​Software_Developer/Salary — €50,614
Хоча звичайно вимірювати якусь середню зп якогось середнього программіста — та ще забава.
В середьному, так в штатах у программістів нижче зп ніж в Швейцарії
www.statista.com/...​oper-salaries-by-country

ну якщо 9к в рік, які після налогів перетворяться в 4к чистими за рік тобі якось змінять життя, то щож

типу в моїй ідеальній країні джун заробляє десь 2-3к чистими, сіньор 20-30к після налогів

ось тут я можу зрозуміти якісний стрибок в рівні життя

а не ось це все

спробуйте осягнути, що вся ця «суєта» життя відбувається заради того, щоб з 2к джунових дорости до 4-5к сіньорських. це ж треш, типу все життя прожити, щоб подвоїти прибуток, це розвод максимального рівня, хз чому це людей влаштовує

це вже інша історія, і якісь там wishful thinking про ідеальну країну.
Я лише казав до вашого коментаря вище, що «на око» зп в данії вище німецьких. Звичайно мова про чисто номінальні зп. Про всякі там «на руки» на окремому податковому класі і враховуючи вартість життя і дитячі гроші в Баварії — то вже із класу «не все так однозначно» і без пари тисяч коментів не розібратися.

це вибір країни як розподіляти прибуток, якщо ви думаєте, що ви не віддаєте свої грощі іншим людям тільки через те, що працюєте там, де працюєте, то ви помиляєтесь

наші всі дискусії, це про капіталізм чи соціалізм

У мене нема з вами діскусії про капіталізм чи соціалізм. В Швеції як і в інших країнах Європи капіталізм. Не дивлячись на те, що багато з публічних сервісів фінансуються із податків чи забезпечується якийсь social safety net. Держава не займається визначенням скільки платити джунам чи сіньорам, це визначає ринок.
Соціалізм був в совку, і в якійсь мірі досі залишається в Україні.

Держава не займається визначенням скільки платити джунам чи сіньорам, це визначає ринок.

ох які казки

скажіть ще, що зп це не тупо «ваші роки роботи» + «скільки готова платити компанія»

в єс не вистачає айтішників, щось я не бачу, щоб зп росли

ох які казки

Не знаю як там в ваших Франціях, а в нас навіть не існує мінімальної заробітньої плати. Тим більше не існує максимальної.

в єс не вистачає айтішників, щось я не бачу, щоб зп росли

А я бачу. І бачу що якомусь программісту набагато легше знайти роботу ніж багатьом іншим, і зарплати помітно вище багатьох інших професій.
Те що в ЄС зп нижчі ніж в Америці в першу чергу диктується тим, шо більшість роботи іде на локальні ринки, які зовсім не такі об’ємні як у американських глобальних тех гігантів, і відповідно прибуток теж не такий. Ну в так, частково ще впливають на зп правила на ринку труда і високі податки.

Держава не займається визначенням скільки платити джунам чи сіньорам, це визначає ринок.

😂

Профсоюз так. Але ж це не держава і не державна інституція. Тобто це колективний договір. Не знаю як у вас, але у нас широкий вибір роботи без всяких профсоюзів. Я за 9 років жодного разу не працював в компанії з профсоюзом.

Не знаю як у вас, але у нас широкий вибір роботи без всяких профсоюзів

І скільки євро на рік можна заробляти?

це якесь дивне питання. Я особисто знаю людей, які в it заробляють по 200-300к на рік. Але це ж не означає, що це доступно будь-кому. Звичайні середні зп десь в спреді 50-100к знаходяться.

це якесь дивне питання. Я особисто знаю людей, які в it заробляють по 200-300к на рік

Мені цього достатньо :-)
У Німеччині, 150к і вище це вже майже виключення. Одне з:
— контрактор як Максік
— фірма яку треба довго шукати та добре торгуватись
— маанг
— зайчік через іншу країну

А 200к+ то взагалі треба своє пиляти, але вони тут мозок винесуть з реєстрацією діяльності...

ну так у нас це теж або маанг чи шось подібне і рівнем повище ніж просто сіньор, або індивідуальне контракторство через свою компанію (тут правда буде скоріше за все _до_ 200к на рік).

Спотiфай ваш ще дуже гордий та працювати там — велика честь, при чому не так щоб супер платять. Навiть не працювати, а попасти на спiвбесiду.

Так, наскільки чув зп там доволі звичайні. Може типу на 10-20% вище ринку. Але думаю, що після Спотіфая є більше шансів потрапити туди, де платять помітно більше.
Ну і у нас все ж такі доволі жорсткі умови по захисту найманних працівників, плюс зверху брутто зп работодавець платить ще 31% social contributions + 5+% доп пенсії + різні доп страховки і в такому ключі, тобто брутто зп 100к реалістично обійдеться як мінімум в 140к для роботодавця. Короче маангі до нас не сильно люблять заходити. Здається всі є крім нетфліксу, але дев офіси невеликі в них.

Прикро, що навiть з ïх рекрутером не побалакав, тiльки автоматичнi реджекти, з фаангами якось простiше було

Що в вас платять амазони, заландо та снiжинки?

Примерно от 85-95 тысяч это при минимальных раскладах
То есть, если прошел собес туда, то будешь сытым даже если джуниор

Верхнюю планку не знаю( 110-140 реально для девелопера

Верхнюю планку не знаю( 110-140 реально для девелопера

Вряд ли...

www.heise.de/...​meisten-Geld-7525541.html

Если отфильтровать манагер-консалтеров, типа Roland Berger или McKinsey & Company, то деву, сениору, без манагерских функций, не контрактору, вряд ли светит что то больше 110к, ну 120к, ок. Обычно диапазон зарплат это ±20% от среднего, который в самых лучших (по зарплате) конторах приведён в статье

Вряд ли...

www.heise.de/...​meisten-Geld-7525541.html

Если отфильтровать манагер-консалтеров, типа Roland Berger или McKinsey & Company, то деву, сениору, без манагерских функций, не контрактору, вряд ли светит что то больше 110к, ну 120к, ок. Обычно диапазон зарплат это ±20% от среднего, который в самых лучших (по зарплате) конторах приведён в статье

Ок, поправочка, я недописал
Это должен быть dev в фаанге работающий на США или на Израиль

Те что не фаанги (и местные компании) с ними давно все понятно =) у меня знакомый 20 лет проживший в Германии до сих пор живет категориями «ты синиором максимум 70 тут получишь, а реально будет даже 62-65» =) (но он совсем не умеет продавать себя, да и по знаниям pre-middle скорее)

«ты синиором максимум 70 тут получишь, а реально будет даже 62-65»

А воно так і є, якщо працювати в звичайній, середній компанії, де може навіть не бути такого, як зростання зарплатні. Якби він був сіньором 20 років у великому концерні, типу Siemens, то зараз би отримував самий мінімум 120k, менше ну просто не реально. А як би був ще й на жирному проекті, то отримував би ще й щорічні бонуси.

Якби він був сіньором 20 років у великому концерні, типу Siemens, то зараз би отримував самий мінімум 120k, менше ну просто не реально

За 20 років можна померти тричі))

На наш проект шукали C++ з знанням safety & mission critical

У мене є 1 знайомий готовий до релокейту, але на ті самі 120к (або більше) — він розробляв ПЗ до nuclear power station

Такий собі принципал на максимальних налаштуваннях))

Концерн увімкнув режим земноводної тварини, і була найнята купа інших людей замість нього)

Концерн увімкнув режим земноводної тварини, і була найнята купа інших людей замість нього)

В мене була така сама ситуація, гарного спеціаліста, якого я рекомендував з України. були згодні взяти на 70k, не більше. І я йому сказав не йти. Але, коли мене перевели на інший проект, то там все стало по іншому. Бонуси-шмонуси, новий офіс побудували суто під проект, тімбілдінги по 4-5 разів на рік. І ось на цьому проекті можуть дозволити собі взяти на значно більшу суму. При чому, це все в одній і тій же компанії.

Та я впевнений, в Україні те саме. В одному офісі сидять сіньори з 4k і такі ж самі, але на жирному проекті, з 8k.

Ок, поправочка, я недописал
Это должен быть dev в фаанге работающий на США или на Израиль

Осталось доказать, что такие «фаанги» занимаются разрабом в существенных объёмах внутри Дерьмании и им подобных. Не поддержкой пользователей или цензурой и прочим комлайенсом по требованию режимов, а чем то для чего нужны сениоры. И что они платят сильно выше рынка. И при чём тут вообще Израиль?
Странно, что если такие конторы есть и даже платят, иногда много, то почему они не названы в списке самых желанных работодателей в статье выше?

Осталось доказать, что такие «фаанги» занимаются разрабом в существенных объёмах внутри Дерьмании и им подобных.

Ну Мюнхенский Гугл как минимум Хромиум пилил, и разные веб сервисы. Не LLVM конечно, но это поинтереснее комплаенса. Что остальные делают не знаю.

И при чём тут вообще Израиль?

Они хорошо платят. Мне 2 таких проекта попадались. Команда маленькая.

Ну Мюнхенский Гугл как минимум Хромиум пилил, и разные веб сервисы

Похоже действительно что-то кодят, поголовье 2500 все таки.

https://about.google/intl/de_zz/google-in-germany/

Правда скорее всего большинство занято маркетингом, датеншутцем, «зелёным» поиском и прочим жутко необходимым бредом

Они хорошо платят. Мне 2 таких проекта попадались. Команда маленькая.

Мы ж зарплаты по найму и немецкому Steuer/Arbeitsrecht обсуждаем, да?
Потому что для контрактника 120к это совсем немного.

Потому что для контрактника 120к это совсем немного.

В случае Израиля то найм был 100-120к для С++, не контрактник

Странно, что если такие конторы есть и даже платят, иногда много, то почему они не названы в списке самых желанных работодателей в статье выше?

Та тому що про них і не знають ті, хто статті пише. Там же середні зарплати у компаніях беруться до уваги. А яка середня зарплата буде, коли у тебе 10000 айтішників? Та й у будь якого автоконцерну, наприклад, зараз є відділи по розробці AI і безпілотних технологій, де потрібні купа гарних айтішників. Але я про такі позиції взагалі не чую ніде, хз, але чомусь це не афішується особливо.

Але я про такі позиції взагалі не чую ніде, хз, але чомусь це не афішується особливо.

Я сам не розумію як вони шукають людей. Є завжди внутрішні вакансії, у нас ціла борда для пошуку людей, на вході є навіть надруковані папірці. Але її неможливо читати, тому що вона за воротами де перевіряють перепустки...

Ну да, heise.de самое авторитетное издательство на ИТ темы — не знает и пишут туда исключительно третьесортные девочки-рекрутерши, если речь за зарплаты. Только на доу знают и слышали

А яка середня зарплата буде, коли у тебе 10000 айтішників?

Погугли, как считается средняя зарплата на круг из 1000 людей, которые занимаются примерно одними и теми же задачами. Это нетрудно, эксель умеет

Погугли, как считается средняя зарплата на круг из 1000 людей, которые занимаются примерно одними и теми же задачами.

І які ж по твоєму однакові задачі в великому концерні? Там сотні проектів, де беруть участь айтішники, і скрізь різні технології і задачі, різні підходи, різні локації, різна вертикаль позицій. В одній кімнаті можуть сидіти люди на одній позиції з зарплатами 60k і 120k. Один може писати сайт для їдальні, а інший розробляє 3D сканування місцевості в реальному часі.

Один може писати сайт для їдальні, а інший розробляє 3D сканування місцевості в реальному часі.

И конечно же сайтоклепатель будет получать 120к :-)

Пошёл по ссылке, там чёт сложно, просят регаться. Потому непонятно, считали ли они только бейс, включали ли бонус и еквити. Бейс больше 120 и у нас сложно поиметь, а там уже нюансы.

Не, там по моему спрашивают согласен ли читать с рекламой или без рекламы, но за деньги. По моему так было, когда меня спрашивали пару лет назад

Всё эти бейсы, эквити, корпоративные медстраховки и прочая муть — это в СШП, может только в Калихфорнии или даже только в долине.
А в цывелизованной Гейропе такое не принято, может есть исключения. Обычно указывают годовой брутто, который может и немного зависит от перформанса, но не сильно. Обычно прописан в договоре и от биржевых котировок практически не зависит

Указанным цифрам имхо можно верить. Юра свято верит, что все намного лучше, но это у него такая аберация сознания. Хвалит свое болото...

Ну амазон, гугл же есть и ещё парочка публичных контор типа ебея и т.д, в которых еквити составляет довольно солидную часть компенсации. Понятно, что заоблачные компенсации от Страйпа и подобных виртуальными деньгами стоит изрядно делить, ну и попасть в топ контору — это не просто поговорить про спринг и солид.

Я за 6 лет и 5 мест работы не видел профсоюзов))) для меня это по совковому звучит)))

90% населения которого стремятся не развиваться, зарабатывать и изобретать новое

а мінуси в чому?

В том, что такое население привыкает пинать и голосует за леваков, вешающих лапшу им на уши

В том, что такое население привыкает пинать и голосует за леваков, вешающих лапшу им на уши

Так в США Трампа вибрали, в Києві Черновецького, а у Бразилії Болсонару. У будь-якій країні популісти пролазять рано чи пізно.

Проблема европы в том, что популисты пролезли везде. Не осталось нормальной оппозиции, все политические программы одинаковы — отнять и поделить, а что не получилось отнять — запретить.

Десь були вiдоси вiд американця, який полював бiлок з воздушки та ïв ïх. А чому нi? Нутрiй ж ïдять.

запретить

у нас очередную улицу, на этот раз в Кройцберге перекрыли для авто, поставили клумбы там, скамейки, а велосипедистам влипили ограничение 10км/ч

любители крутить педальки негодуют и даже один подал в суд, бгг))

а велосипедистам влипили ограничение 10км/ч

😂😂😂😂 А что будет если превысить? Я в городе развиваю скорость до 30 кмч обычно, с горок больше

😂😂 бегают тоже обычно со скоростью больше 10км/ч, вот надо ещё этих бегунов заставить вести себя нормально

А что будет если превысить?

публичная дискуссия, чтобы нарушитель задумался о своем поведении

публичная дискуссия, чтобы нарушитель задумался о своем поведении

А затем приклеить колеса к асфальту?

я тому не дуже люблю іздити в місті. Та ще й відстьобуватись на кожному світлофорі. Але мені зазвичай їхати 1-2 км по місту і 15км за містом без жодного світлофору як раз зі звичайними 30 кмч, кайф :)

15км за містом без жодного світлофору як раз зі звичайними 30 кмч, кайф :)

счастливый человек ))

У нас доречі це і на машині так — тому що використовують багато кругових перехесть замість світлофорів. Умовно кажучі я до центра міста доїзжаю без жодного світлофора. А там де є світлофори — вони смарт, тобто вони детектять трафік. Коли ти до нього під’їзжаєш і нема перпендикулярного трафіка то тобі буде завжди зелений.
Але в центрі майже всюди будуть ті самі 30-40 кмч :)))

Интересно улицы в Грюневальд будут перекрывать и скамеечки ставить?))))

Был у нас случай, что чувак уехал в отпуск, а обратно попасть не может, бо улицу перекрыли. Что характерно, этим занимаются в основном всякие активисты из ебеней, которые чудом получили социальное жильё в центре, теперь всячески превращают город в деревню.

Что характерно, этим занимаются в основном всякие активисты из ебеней, которые чудом получили социальное жильё в центре, теперь всячески превращают город в деревню.

меня ещё прикалывает, что они это аргументируют тем, что необходимо создавать место для времяпрепровождения и для встречи соседей

это напоминает мне моё детство, когда на лавках во дворе сидели бабульки или алкаши, а так ни у кого больше не было времени или желания, чтобы просто сидеть во дворе.

Ага. В моем старом районе в солнечные дни соседи вытаскивали столики на тротуары, радостно здоровались с каждым прохожим, могли даже винишка предложить, но толпы, чтоб улицу перекрывать, никогда не собиралось.

Якщо так подивитися, то в демократії всюду популісти — тому що це суть демократії — подобатися своїм виборцям.
Чи ти хочеш сказать що в штатах MAGA це нормальна опозиція лівакам-демократам і зовсім не популісти?

ну а хто там наразі в опозиції? Елон Маск ще є :)

Отлично видно как у вас в швеции нет промывки со стороны сми. Правые — значит МАГА. ату на них.
Оппозиция сейчас в сша — это респы, у них своя внутрення структура, несколько крыльев которые имеют большие разхногласия.
Хороший пример — внутренняя оппозиция Трампу — крыло ДеСантиса.

Ну в держ смі в нас звичайно вистачає пропаганди. Але думаешь я із шведских смі черпаю свої знання про політику в штатах? :)

Ну ось тендецiя популiстами називати тiльки правих

Мабуть є таке. Лівакі в цьому плані ефективні дуже в наклеювані таких ярликів. У нас правда праваків звинувачують не в популізмі, а в фашизмі :)

Так а мінуси-то у чому? У них вічний чіл, ліваки їм ще базовий загальний дохід підвезуть. Чого їм за ліваків не голосувати?

Минус в том, что такое общество создает условия для ичла, но не для зарабатывания и достижения целей

А для чого тобі заробляти? Щоб чілити, коли тобі буде 60+?

Чтоб отдыхать на условной Ла-Пальме, а не у ближайшего озера))

Чтоб отдыхать на условной Ла-Пальме, а не у ближайшего озера))

Зі 100k на рік (а такі зарплати навіть на півночі не є чимось нереальним, не говорячи вже про Мюнхен) і власним житлом ти можеш хоч на Маврікії і Сейшелах по 3 рази на рік відпочивати. Зі 130k на рік те саме можливе і з іпотекою. Ти говориш, що в Європці всі бідні, але місцевий жонатий айтішник зі 100k на рік і житлом від батьків, живе тут досить розкішно. А якщо ще й дружина працює...

Ти говориш, що в Європці всі бідні, але місцевий жонатий айтішник зі 100k на рік і житлом від батьків, живе тут досить розкішно. А якщо ще й дружина працює...

В Европке не все айтишники, но почему-то у очень многих знакомых айтишников по всей гермашке я наблюдаю другие картины — квартира на пару комнат, где женатый айтишник сидит на кухне на митинге, ржавый велик (доставшийся от дедушки вместе с квартирой), роскошный отдых на курортах бибионе с мутным морем и несущими тебя толпами, одежда из кик и т.п. Канеш может этот сверхсиниор просто откладывает в банку, живя по мнимуму — но такое мне еще меньше понятно.

но почему-то у очень многих знакомых айтишников по всей гермашке я наблюдаю другие картины

та им просто так нравится
у меня есть коллеги, которые живут в коммуналках. самый крутой из них
живет в коммуналке с подругой, а соседи у них семья с ребенком 4 годика

А подруга коммунальная или собственная? А то в єтих ваш європах и вайфшеринг могут практиковать :-)

А то в єтих ваш європах и вайфшеринг могут практиковать :-)

это удобно
как и ребенок из соседской комнаты, с ним можно поиграть, подгузник поменять, спать уложить, а как надоест, то сдать обратно родителям. совсем не обязательно своего заводить.

Напиши новую темку )) «сравнение США vs Европа»
Выбери какие то жирные города-штаты, например Калифорния/Бавария, или Нью-Йорк/Амстердам, или Остин/Стокгольм ))

Напиши новую темку )) «сравнение США vs Европа»

Так він не знає основну тему — нюанси іпотеки у всіх цих місцях. Без цієї інформації порівняння не має сенсу.

Саме для цього і буде існувати нова тема
Почнемо з порівняння 2 міст, а на 5000-коменті будемо знати багато нової інформації))

Боюсь европка продует полностью)))

Ну по километрово-часовой доступности развлекалок, боюся я, Европка Америчку уделает с отрывом))

Ну по километрово-часовой доступности развлекалок, боюся я, Европка Америчку уделает с отрывом))

Краще залишусь без зайвих $3-4k в кишені в кінці місяця, але буду собі тихенько жити у Європці, де ніхто не працює, але й не жебракує. На Ла Пальму ось у Івана вистачає.

Сумнівно, залежить що мати на увазі від развлікаловками.
Плюс, говорять, що для цього НЙ найкраще місто в світі, ;)

Я б так не сказав, наприкл Нью-Йорк:

1. Зарплатные и карьерные перспективы, не слишком высокие налоги
+1 — все ок
2. Местоположение для путешествий, наличие мощного аэропорта рядом
+0,5 — аеропорт мощний, але подорожувати особливо нема куди
3. Наличие большого количества разнообразных развлечений в радиусе 2 часов езды на авто
+1 — все є
4. Социальная система, детская система (садики, кружки, выплаты), доступ к медицине
0 — соціалка слабка, дитячі садки дорогі, дитячих грошей нема
5. Возможность комфортно использовать авто для всех перемещений — бесплатные автобаны, развязки, большое количество недорогого паркинга в городах
0 — центр обмежен для пересування авто, безкоштовних автобанів мало, паркінг дорогий
6. Центристы (в идеале правоцентристы) у власти
0 — Ліваки-демократи при владі
7. Снег зимой, купабельыне озера или море летом (температура 22+)
+0.5 Сніг є, вода холодна
8. Возможность арендовать дом/таунхаус/большую квартиру с участком в пригороде до 2к. Покупка уже не интересует.
0 — оренда дорога
9. Нормальные горы в радиусе до 2 часов на авто
+0.5 — гори є, але невеликі
10. Разнообразие товаров, относительно небольшие цены
+0.5 — вибір великий, але все дорого.
Ітого: 4 бали. Клуж і Софія все ще набагато краще для життя.

З одніє сторони я згоден що Нью-Йорк покраще :)
З іншої якщо в переліку більшість балів мають Софія і Бухарест, а меньшість Скандинавія і Нідерланди, то я сприймаю такий рейтинг як чим меньше балів, тим краще )

Хм, можна тодi поставити iндекс товщини ветсьюта, меньше — краще, Турко сподобається

Лучше всего поехать и пожить месяц-два в выбранные страны, тогда понятнее будет)

Лучше всего поехать и пожить месяц-два в выбранные страны, тогда понятнее будет)

За місяць-два тільки віддаси купу грошей за airbnb квартиру, далеко не найкращу. Клімат зрозуміти не зможеш. З державними інстанціями справи мати не будеш. Садочок для дитини шукати не будеш. Кредити брати не будеш. Взагалі нічого не будеш, крім того, щоб просто погуляти, як турист.

можна зайти в ресторан і отримати засуджуючі погляди (або ні), це і буде індикатором суспільства

Це в якому суспільстві заходячи в ресторан отримуєш засуджуючі погляди?

про париж ходять такі чутки наприклад, на рівні стереотипів це звучить «ще не встиг зайти в ресторан, а офіціант на тебе вже поглянув як на когось, хто йому винен»

про париж ходять такі чутки наприклад, на рівні стереотипів це звучить «ще не встиг зайти в ресторан, а офіціант на тебе вже поглянув як на когось, хто йому винен»

Це ж саме туристичне місце у світі, було б дивно, якби там було інакше. У мене не туристичне місто, в ресторани ми ходимо часто, 99% відвідувачів там місцеві. Ніяких проблем жодного разу не було.

А, ну французікі часто сноби, особливо в їжі. Тому не дивно.

Париж это единственное место где мне в ресторане сказали, что если я не беру основное блюдо, то я не могу взять больше двух закусок xD

Це залежить не від локації, а від ресторану. В ресторанах з кількома зірками мішлену навіть in the middle of nowhere ти можеш не мати мати такого вибору взагалі — ти платиш фіксовану (чималу) суму за вечерю з кількох страв, і вибирати можеш тільки що хотів би на кожну зміну...

згадалася серія Свінки Пеппи про день народження дідуся в ресторані :)

Це від людини залежить. Ми раз з батьками сиділи в ресторані в Сербії, то тато їх бачив, а я ні :)

може і правда від суспільства залежить? Я б і не подумав що може існувати такий крітерій, і що заходячи кудись працюючий там персонал якось косо буде на мене дивитися.

може і правда від суспільства залежить? Я б і не подумав що може існувати такий крітерій, і що заходячи кудись працюючий там персонал якось косо буде на мене дивитися.

Я б сказав, це залежить від знання місцевих звичаїв. Якщо ти в Німеччині зайдеш до ресторану і спитаєш, «Чи є вільний столик?», на тебе реально можуть косо подивитися. Тому що питати треба було так: «Гутен таг, Чи є вільний столик?»
www.westend61.de/...​ite-respect-WDF002403.jpg

У нас за Гутен Таг еще могут дать столик, а вот подальше от Мю уже пошлют)))

З державними інстанціями справи мати не будеш

Чтобы примерно понимать, какая ситуация, достаточно загуглить.
А приехать это уже чтобы реально заценить цены на бытовуху, адекватность местных(тот самый пресловутый менталитет) и понять, нужно ли учить ещё один язык.

Приклад. Ми гуглили, всі плачуться, що отримати дитсадок нереально. Теж саме мені казали люди на дитячому майданчику, коли я там був ще до дитсадка і бачив інших батьків з більш дорослими дітьми. В результаті, ми без проблем отримали місто в дитсадку, і навіть не в одному, вибирали.

ага, на російській мові. Я навіть знаю що ти там нагуглішь про кожну з країн :)

Я всегда гуглю на английском. И если уж мсье вошел в режим граммар наци, то надо говорить не

на російській мові

а «російською»

Я всегда гуглю на английском

Русня и на английском замусоривает интернет через свои ботофермы
В декабре прошлого года на вайнахтсмаркте мы схлестнулись в дядечкой из Греции (!!!) что продавал деревянные игрушки
Он нам доказывал — «Украина дамбила бамбас 8 лет, и вы украинцы после этого удивлены началом специальной карательной операции?»

Он нам доказывал — «Украина дамбила бамбас 8 лет, и вы украинцы после этого удивлены началом специальной карательной операции?»

я вчера врачу пыталась доказать, что меня никто никогда за русский язык не притеснял и это не Украина все начала (((

я вчера врачу пыталась доказать, что меня никто никогда за русский язык не притеснял и это не Украина все начала (((

Мне поляк С++ник (толковый кстати), все доказывает — «несмотря на потуги Запада развязать третью мировую войну руками украинцев — РФ не ведется на это, и готовится отражать удары по другим направлениям, т.к. эскалировать воюя до последнего украинца не получается, жди новых горячих точек например в Прибалтике»

От него полный набор Скабеевой и Соловьева я слышал... 1в1
Русский и Украинский он не знает
Он читает всякую желтую прессу и выборочно «экспертов» из интернетика

Да уж, оце у вас там звичайно і ватна країна. Раз місцеві це все жруть.

Они сытые-наивные просто и не все понимают что происходит

в нас теж є всякі єдінорожкі, які вважають що у всьому віноват тільки путін, а росіяне бідні, обмануті, нічого не знають і їх треба пожаліти. Але тих хто звинувачує Україну я серед звичайних людей навіть не зустрічав. Тільки хіба шо в твітерах серед всяких упоротих коммуністів.

Я двух таких дурачков встречал
Но все равно мерзко(

А от поляки в цьому плані дивують. Більшість ненавидить русню, але звідки там ваті взятись? В мене такий самий знайомий польський айтішник є, і теж, блін, толковий

Но при чем тут российские ботофермы к гуглению информации о госуслугах в сферическом Тае?

Ну потому что я пойду искать на условный реддит информацию, и получу вымышленные истории) Остается только официальный госпортал)

я пойду искать на условный реддит информацию, и получу вымышленные истории)

Все ж таки краще ніж доу :)

Греки взагалі дуже ватні в середньому.

Недавно викладали оголошення на роботу в магазин при заправці в Техасі. ibb.co/28wr7ZB

Як на таке буде оплата в Європах?

16 баксів (насправді 14) виглядає мінімум в Техасі. А в бакіс класні бургери ;)

Ну 20 за перевертання бургерів зараз не здивуєш. Мене більше здивувало що за мийку платять 125к+ або 175к+ менеджеру відповідальному за їжу. 225к+ менеджер заправки. Це при тому що пишуть що не потребують мінімального досвіду або освіти. З цього всього буде ~20% податки.

На доу пишуть же що всі програмісти по 120к отримують і те тільки в долині. І хвалять як добре водії автобусів в Європі заробляють.

Мене більше здивувало що за мийку платять 125к+ або 175к+ менеджеру відповідальному за їжу. 225к+ менеджер заправки.

Тому що це неправда. Ось реальна зарплатня там — 40k-60k
www.indeed.com/...​ies?sort_type=highest-pay
На гласдорі є буквально декілька зарплат з 611 штук, які виходять за 100k, а звичайна зарплата General Manager філіалу — 60k-70k.
www.glassdoor.com/...​ee-s-Salaries-E328092.htm

Ви всьо врьоьє? Подивись на тайтл асістан генерал менеджер. Цифра в оголошенні і на Індії майже співпадає.

Ну в треді декілька людей сказали що там працювали і зарплати такі. Що ти там реально будеш працювати але володарі компанії гордяться тим що платять достойну зп своїм робітникам. Посилання на індід дає естімейт (low confidence) заробітної плати, це не сильно релевантно, і такі компанії як індід та гласдор вже не раз були зловлені на отримані грошей від роботодавців щоб вони правили дані.

Там дійсно є такі зарплати, але ти написав

за мийку платять 125к+

Так от, за мийку там платять від сили 50k, а от 125k і більше платять за менеджерські позиції, які відповідають за багато філіалів. Це звичайна зарплатня менеджера.

Так, там же написано що то менеджер. За саму мийку буде значно менше. Я не думаю що це менеджер декількох філіалів, скоріш там стоять 3-5 людей керують мийкою, а над ними треба людина хто займається наймом, навчанням, шифтами, мотивацією, репортери і тд.

General Manager має скоуп всього магазину, тому чому людина на «декілька філіалів» отримуватиме менше?

Раджу порівняти ЗП на levels та гласдор. Левелс досить точні. Гласдор мають дані 10+ річної давності та інколи відвертий проплачений трешак.

Є просто дві групи компаній: ті хто платить по Indeed/Glassdoor, і ті хто платить по levels.fyi. Як не дивно, існують вони паралельно, і люди працюють і там і там(:.

Та я навіть про одну компанію
В мене була ситуація, коли після всіх танців з цифрами «ні ти перший, ні ти» нарешті прийшов момент щось називати.

Кажу — хочу Х (з левелс)
Мені рекрутер: — ой ні ти шо, таких зарплат в нас не платять глянь на гласдор
— Впевненні? Бо я точно знаю що даєте.
— Та мамкою клянусь, кажу ж глянь на гласдорі
— Блін як дарма, бо така хороша компанія, але інша дає мені значно більше. Побачимось через рік
— Ой ну почекай може щось придумаємо.

Два дні очікування і виявляється дають вони більше. Так що компанії платять і спамлять гласдор щоб стримувати оплату. Ще неодноразово було як адові компанії приходили платили якийсь там «репутаційний пакет» і погані відгуки пропадали. Був випадок коли по запиту компанії гласдор навіть віддав персональні дані користувача щоб його засудити. Так що про них можна забути.

Зврплатня 120к дуже аопулярна і місцевих галер та дрібних контор

Золоте дно не айті партнеру або ю4ю

що за мийку платять 125к+ або 175к+ менеджеру відповідальному за їжу.

брехня

З цього всього буде ~20% податки.

теж брехня

Звичайно брехня, все продєлкі москалів. Можна тоді податись на позицію потім засудити за false advertisement. З цим закони в США досить жорсткі, кажу як хтось хто в цьому працював. Але про всяк випадок уточню — я не думаю що це медіана зарплат, а скоріш близько до топу в тій індустрії.

Другу частину ще легше спростувати — ibb.co/9pF9V8s

Другу частину ще легше спростувати — ibb.co/9pF9V8s

Retirement contributions 0% :)
Ну якщо дивитися тільки податок, то в Німеччині він всього 16%

Ретайрмент контрібюшн зменшують еф6ектів такс рейт.

тільки податок

А соц збір? Він тут включений.

Ну якщо дивитися тільки податок, то в Німеччині він всього 16%

Без суми доходу, і статусу сімї — це ні про що. В прикладі вище, це 100% сінгл

То приватна пенсія, яку можна типу списати з податків. Як в Європі пенсія від держави в нас входить в це «FICA» те що 6% десь.

Наприклад, з зарплати 125к з FICA на пенсії матимеш від 2.4к до 3.4к в місяць залежності від того коли вийдеш на пенсію. Хочеш більше — відкладай в приватну.

А краще в кілька. Прекрасно підходить для FIRE.
Спочатку вибираєш Рос ІРА, потім 401, потім пенсію від держави :)

Ну в мене також хитро вистроєно — Backdoor Roth, Mega backdoor roth, Roth conversion ladder і тд.

Просто не думаю що європейцям цікаві всі нюанси — легше пояснювати державна та приватна пенсії.

Наприклад, з зарплати 125к з FICA на пенсії матимеш від 2.4к до 3.4к в місяць залежності від того коли вийдеш на пенсію. Хочеш більше — відкладай в приватну.

Щось у мене математика не працює, щоб отримати стільки, треба все життя платити мінімум 15%, а ніяк не 6%, куди ще й входить не тільки пенсія. Чи в США держава зі своєї кишені пенсії платить?

З кишені тих хто заробляє більше в основному :) Але частково «покриває держава» (знову ж таки більш продуктивна частина населення) та факт того що все в світі зав’язано на долари. Також варто врахувати що воно інвестується, не просто лежить на рахунку, тому я не знаю де там 15% взялось.

Це я взяв дані з офіційного калькулятору , але можна загуглити самому SSA retirement income calculator.

Це я взяв дані з офіційного калькулятору , але можна загуглити самому SSA retirement income calculator

Він так і показує. Але ти сам можеш порахувати. Виплачуючи 6%, навіть менше, на місяць, ніяк не вийде $3k пенсії. Тобто пенсія на 50-70% дотаційна, що звичайно гарно для людей, бо вони платять мало пенсійних податків, а отримують велику пенсію.

Ну те що я навиплачую я ніколи не отримаю назад, що звичайно не дуже гарно особисто для мене. Якби воно йшло тільки бідним то то пів біди, але багато цих пенсів сидять в виплачених хатах по декілька мільйонів, які думаю і так себе ок почувають.

Треба подивитись на те хто ходить на вибори щоб зрозуміти чому так зроблено.

Тобто пенсія на 50-70% дотаційна, що звичайно гарно для людей, бо вони платять мало пенсійних податків, а отримують велику пенсію.

Ну так лучше же германопурии, где все наоборот — контрибьютишь в налогах дофига а потом лет в 70 получишь 700 евро пенсии. Так же справедливей, общинно-социалистически)))

контрибьютишь в налогах дофига а потом лет в 70 получишь 700 евро пенсии

Я так і знав, що Іван тут з’явиться :) Але ні, пенсія в нього точно не 700 євро буде. Вона в мене на даний момент вже більша, ніж 700 євро.

Скільки буде дохід і пенсія в менеджера авто мийки (якщо взяти топ 5-10% зарплату) після 35 років праці?

тут уже сотня коментів, а я так і не можу зрозуміти що це за менеджер автомийки? Що він робить?

Оп, вже соціалісти зі Скандинавії готові подаватись :) я вже писав — але якщо коротко то в тебе є 5 подаванів і треба слідкувати щоб вони в тікток весь день не сиділи.

Знайшов навіть позицію здається.

store-external-buc-ees.icims.com/...​8455/car-wash-manager/job

— $125000 / year
— Manage, train, develop, and staff the carwash, which includes but not limited to: customer service, carwash programs, and safety
— Pull and refill money/tokens from the pay stations and vending machine
— Create and enforce Carwash employee’s schedules to optimize labor
— Work directly with Store General Manager and Carwash District Manager to manage all aspects of the Carwash operation
— Compare and evaluate chemical usage and inventory to suggest best course of action with regard to stocking the wash with necessary chemical and spare parts
— Implement cleaning and equipment maintenance schedules to ensure a clean and operational wash
— Monitor and manage all financial statement line item entrees
— Develop weekly management reports
— Maintain a safe wash environment
— Support employees during high traffic
— Administer customer damage claims
— Work with other store employees and perform other store functions deemed necessary
— Perform other duties as required and/or assigned
— Employee must be able to perform essential functions of the job with or without reasonable accommodation

Там є кнопка податись

Треба ж. Я думав, що у вас там повинен працювати ринок — клієнти голосують долларом. Якщо поганий сервіс не користуються, а якщо хороший — то платять хороші тіпси.
А виявляється, що вся справа в вертухає-наглядачі, який з кнутом ганяє падаванів.
У нас соціалістів все просто — під’їхав, бліпнув картокую в автоматі, заїхав і тобі робот все помив. А ледарі мабуть на соціалі сидять, тіктокі дивляться.

Ну я підозрюю що і в вас тим щоб все працювало і вистачало скрізь рідини не Маркс по зуму займається.

Більшість наших автоматичних мийок напів автоматичні, ці чувачки стоять додатково пшикають на брудні плями і додатково допомагають колесами попасти на платформу бо багато не осилює навіть після декількох разів. Може з велосипедами це простіше.

Більшість наших автоматичних мийок напів автоматичні, ці чувачки стоять додатково пшикають на брудні плями і додатково допомагають колесами попасти на платформу бо багато не осилює навіть після декількох разів.

Так там два чувачки все це роблять. Один миє попередньо, другий допомагає колесом потрапити і гроші бере. Навіщо їм менеджер? При чому, це на самих просунутих мийках. Дуже багато мийок повністю автоматичні, як написав Борисенко всунув карту (або жетон) і миється авто, хоча я такі не люблю.

Ось ціни у нас на одній з найкращих мийок в місті. Я мию за 13 євро. Якщо мити у вівторок-середу, то за 13 євро миють максимально, як за 20 в інші дні.
www.google.com/...​d9.73259!16s/g/11c1m_5kz

Ну якщо їх двоє, то в іншій зміні ще двоє. Один може бути про запас. От один забухав не вийшов на роботу, хто буде розрулювати? Хтось з кимось посварився. Приїхала Керен починає кричати що не так помили машину. Треба менеджеру всього магазину чи регіону репорт що не так працює чи що можна покращити, хто буде писати? Найомом людей хто буде займатись? От зазвичай наймають на таке менеджера.

Оновлення галерах, є замовник, є бабло яке він шле. З таким же підходом нафіга треба делівері менеджер, ресурс менеджер, менеджер проекту і тд. Мабуть багато з них і не треба, але ті хто працював в колективі знають що аналог менеджера чи тім лід менеджера треба, щоб команда була більше ефективна.

Я думаю не менеджер мийки сам ходить все розливає. Мабуть заїзжає якийсь чувак, обслуговуючий пару десятків таких мийок, і раз на тиждень міняє якусь бочку шампуня і воску.
Я боюсь у нас взагалі нема таких робот, де всі робочі обов’язки — пшикнуть шампунькою на машинку перед мийкою. Для цього є робот.

І хто того тіпочка перезалити викличе? :)

Ткнувши пальцем в небо скажу, що датчик рівня шампуня і воску. Або просто установлений дослідним шляхом графік обслуговування.
Хоча ось подумав, що зазвичай у нас такі мийки знаходяться на заправках де є магазинчики. Так що можливо працівникі магазинчика наповнюють баки, хз. Цікаве питання, треба дослідження зробити як це працює :)

Ті хто хоч трохи працювали напряму з залізом та автоматизацією посміхнулись, а голові вистрілило ПТСД як після В’єтнаму та пустили сльозу :) Воно так не може працювати нажаль.

Доречі згадав ще один прикол що в нас же ліберті всі діла. Багато людей користуються лише кешом, в багатьох місцях як НЙ заборонено не приймати кеш. Тому процес повної автоматизації важче.

Ті хто хоч трохи працювали напряму з залізом та автоматизацією посміхнулись, а голові вистрілило ПТСД як після В’єтнаму та пустили сльозу :) Воно так не може працювати нажаль.

Швидкий гугл привів до декількох компаній, які пропонують установку таких автомийок під ключ, плюс обслуговування, віддаленне керування, відеспостереження і систему моніторінгу помилок чи потрібного сервісу. Наприклад,
tammermatic.com/...​gstjansten-tammercontrol — нажаль нема англійської версії

Я не знаю, ніколи не володів мийкою. Але не треба відкидати регіональну особливість. Хватає бізнесів з олд скульними володарями які хочуть щоб їм відповідала людина.

Інший момент, що з такими бізнесами «все під ключ» завжди є проблеми якщо ковернути. Цікава стаття на тему «Чому в МакДональдс машини морозива завжди поломані», здається від the economist. Там також все під ключ дистанційно все вирішують, в теорії.

додатково допомагають колесами попасти на платформу бо багато не осилює навіть після декількох разів.

У нас це виглядає ось так.
www.youtube.com/watch?v=16skyoYMp2I
Чи у вас деякі люди навіть прямо не можуть заіхати в гараж?

В нас в більшості авто мийок треба попасти колесом в рельсу і поставити на нейтралку, щоб воно само по всім етапам провезло. І це виявилось вище інтелектуальних можливостей деяких клієнтів.

Щось типу такого youtu.be/apJnxEIItXE

І це виявилось вище інтелектуальних можливостей деяких клієнтів.

В нас цю проблему вирішили через встановлення камери і екрану, який показує, де знаходиться твоє колесо.

У Львові на мийці було просто криве дзеркало :)

Також є екрани, чому з цим люди не справляються не знаю. Інший момент це люди забувають переключиться на нейтралку. Їм тикають табличку перейди на нейтралку.

Можливо різниця в тому, що в нас майже всім треба машина просто щоб існувати. Багато імігркють з країн де ніколи таких автоматів не бачили. В вас мабуть є де факто момент якогось відбору, фінансового і соціального.

Я частіше зустрічав мийки, де ти заїжджаєш в тунель, тобі кажуть де загальмувати, а потім щітки довкола тебе їздять, без рейок

Я частіше зустрічав мийки, де ти заїжджаєш в тунель, тобі кажуть де загальмувати, а потім щітки довкола тебе їздять, без рейок

Таких звичайно більше всього, але я туди не хожу, тільки під час подорожей. Навіщо, коли є найсучасніші мийки, типу такої
www.google.com/...​.7172037!16s/g/11b7wc40_d
а ціна не сильно відрізняється

Ліньки їхати :) мені до такої мийки 5 хвилин їзди, плюс я не люблю стояти в чергах.

В мене алгоритм такий:
Їду на закупи в супермаркет, дивлюсь на їхню мийку,, якщо 1-2 машини — заїжджаю, якщо більше — помию наступного тижня :)

краще на такі не їздити, бо тачку полірувати можно кінцеву кількість раз.

Ставлюсь до авто як дотрозхідника основна мета якого — економити мені час. Тому не сильно переймаюсь цим. Та і набагатот більше щансів що ЛФП — тобі діти, або якийсь мудак на парківці супермаркету пошкодить :) Принаймні так що буде в очі кидатись.
Плюс, в умовах чистих доріг і гаражного зберігання, авто маєш раз на кілька місяців.

ну не знаю, а я навпаки. в машини життя не гірше мого. детейлінги, воски, догляд за шкірою.
у мене додаткове знешумлення, всякі захисні наліпки. хоча теж гаражне зберігання, а їзжу я на ній робота-дім (5 км).
ну то може я така.

Індивідуально, в мене тато такий самий. Тому хто буде купувати у вас машину — пощастить :)
А з шумами і всякими свистілками пержілками, музикою, я звморочувався лише в першому своєму авто. Потім, якось нецікаво стало :)

додаткове знешумлення

Що за машина? Можливо було простiше у премiум сегмент йти.

Лiзинговi контори толерантнi до слiдiв вiд мийки)

Вона в мене на даний момент вже більша, ніж 700 євро

Ну так пора FIRE)))

На чому базуються висновки?

Ну в нас carwash manager 125к нiхто не дасть, та й дуже полюбляють дитячу працю, бо в 15 можна платити вдвiчи чи навiть у тричi меньше нiж в 21

Дитяча праця в Європі? Зараз вас викинуть з команди євроуєжунь.

В NL так, та ж сама праця оплачується по рiзному в залежностi вiд вiку 🤷‍♂️

Зараз вас викинуть з команди євроуєжунь.

Пiхуй 🙂

В NL так, та ж сама праця оплачується по рiзному в залежностi вiд вiку 🤷‍♂️

О, нормальна країна
Коли діти можуть піти і попрацювати
НЛ починає мені подобатись))

О, нормальна країна
Коли діти можуть піти і попрацювати

Діти можуть працювати у будь-якій країні. Ти німецькі дитячі фільми не дивився?

У нас здається до 16 років заборонено брати на роботу, за виключенням розносчиків газет і реклами по поштових скриньках.

У нас здається до 16 років заборонено брати на роботу, за виключенням розносчиків газет і реклами по поштових скриньках.

У вас так само діти грають в кіно, працюють. А батьки підписують за них контракт.

Так, в 15 можна продавати бухло, купувати нi)

BTW, якi цiни на мийку в Техасi?
В нас 17-18 на автоматичну мийку та перед цим пройдуться вручну. На самообслугованi десь 8 виходить.

9$-14$ автомийка. Вручну не проходяться

Я за рік ще ні разу не мив %) але мабуть в районі 10 доларів як скрізь. Ручна 30-60 десь.

Я мив, бо раз по посипаним сiллю дорогам проïхався, що для Техасу не дуже актуально.

Хуюстон, ТХ, автоматична мийка із свистілками, перділками і синіми світлодіодиками, нова-красива, тільки відкрилась — 5 баксів разовий візит, 20 баксів анлім. Пилососиш після мийки сам, звичайно.

О, а я спочатку на пилосос, потiм на мийку)

Таки да. Вже 10 разовий візит найдешевший. Анлім все так же 20, взяв, буду насолоджуватись вж-вж пш-пш раз в тиждень.

Халява, Мб клієнта прикормлюють? ;)

Я взагалі не знаю що це за carwash manager? :) У нас всі заправки автоматичні, іноді трапляються мийки самообслуговування.

До речi мийок самообслуговання в Украïнi теж стало багато в останні роки

Заправки в нас не всi, але тримателiй пiстолетiв нема, так. Бачив таких в Грецiï

я про мийки. переплутав слова :)
заправки теж правда всі автоматичні. Просто бувають або тупо самі колонки, або ще магазинчик є.

Як на таке буде оплата в Європах?

В Німеччині ось скільки платять студентам після вузу на кассі в Лідлі :)
ibb.co/HK8K1QZ

В Німеччині ось скільки платять студентам після вузу на кассі в Лідлі :)
ibb.co/HK8K1QZ

И это как раз и объясняет все
Зачем учиться
Хоть сыры выкладывай на полки, хоть код лячкай — зп почти не отличается:-)

Европка — комуняцкие нищеброды. Они удавятся, но не будут платить большинству нормальные зарплаты. К сожалению, здесь в почете не труд, а лень. Чем ленивее и наглее евросущество, тем проще такому жить, высасывая социалочку, расписывая все вокруг бездарными граффити и разбрасывая везде мусор.
А средний европур обязан страдать в «15-минутном» городе, живя в миниквартирке, крутя педальки, жаря бургер из жуков на балконе в 1 кв.м. и потребляя пропаганду 24/7 о том, как США загнивают, а будущее евросуществование с паспортами СО2 и коктейлями из червячной муки — единственный правильный путь спасти планету!!!!11
А 125к в Германии — зарплата для немногих, в основном СЕО, врачи, юристы или продвинутые айти. В других евространах все еще печальнее.

пропаганду 24/7 о том, как США загнивают, а будущее евросуществование с паспортами СО2 и коктейлями из червячной муки — единственный правильный путь спасти планету!!!!11

Ваня, якщо тебе тримають у заручниках рептілоїди — постав дві коми у наступному коменті, будь ласка)

Я могу хоть десять запятых поставить, но европурия от этого не сменит нищебродский менталитет)))

европурия от этого не сменит нищебродский менталитет)

Якщо тут всі такі бідні, то хто ж викупляє всі місця на потрібні мені дати в улюбленому готелі? При тому що ціна за ніч 600-900 євро.
ibb.co/Y7YHFFN

Така ж ситуація і з авіаквитками, 1600 EUR за 2+1 на Фуертавентуру з Мюнхена, наприклад. Хто ж викупляє квитки за такими цінами, якщо всі бідні?

А спочатку спеціально летять в Мюнхен, щоб європурам не дісталися квитки :)

Про літаки досить просте пояснення — перестали запускати майже всі літаки на цьому маршруті так як американцям та китайцям вони не зручні. А Європейці зручно можуть допедалити на велосипеді замість літака пожовуючи енергетичні батончики з жуками.

Я не стежив останній час за новинами із китая. Там китайців вже почали із їх будинків на вулицю випускати?

Партія сказала, що ковід остаточно перемогли, озвучили «ура товаріщі» на китайській і всі ринулись подорожувати.

Я не стежив останній час за новинами із китая. Там китайців вже почали із їх будинків на вулицю випускати?

вот хорошо, что у вас на улицу выпускали, можно с китайцев поржать

1600 EUR за 2+1 на Фуертавентуру з Мюнхена,

Якщотце ретурн тріп — то це не дорого :)

Для средней европурской семьи 1600 евро — это как раз таки дорого. Раз в году разве что, а лучше сэкономить и поехать локально)))

Якщотце ретурн тріп — то це не дорого :)

Це звиздець, як дорого. В минулому році ми літали за 700 EUR за трьох, а в цьому ціна 1600 EUR, і це я дивлюсь за 10 місяців наперед. І таке підвищення по всім напрямках. Авіакомпанії сказали, що ціни виросли, бо після корони всі «європури» кинулися відпочивати. Іван, хто ж літає, якщо всі такі бідні?

Я минулого року дивився на Мексику на різдво, так там було 3+к на 4ох з остіну. Хоча, якщо дитина до двох років, то Мб норм

Всегда есть прослойка 5-10% не только с деньгами, а и с любовью к жизни. А из населения европки в 450 миллионов, 30-40 имеющих желание и возможности — для них и делаются все эти отели и курорты
Остальные 90% — нищие или реально — собирая скидки по журналам дискаунтеров и молясь на нищетикет, или в менталитете — под подушкой миллионы, но питаюсь из тафеля и живу в многоэтажечке — надо ж быть скромненьким европуром. Для отдыха им вполне хватает местной речки-вонючки или, тем кто поуспешнее — дешевого сетевого отеля с разбавленным бухлом на майорочке или хорватии.

Вам настільки набридло оте сите американське життя що ви серете на європурів на українському форумі?

До речі, а чому? Є сеча терпіти ці пекельні борошна?

Всегда есть прослойка 5-10% не только с деньгами, а и с любовью к жизни.

Це ти порівнюєш з образом життя в країні де люди працюють по 60-80 годин на тиждень, потім ще 3-4 години на день проводять в трафіку і мають 2 тижні відпустки на рік? :)

Це те що Іван казав у вас по телебаченню крутять про США? :)

У Івана я так розумію по телебаченню крутять тільки про пользу поїдання жуків і користування велосипедом :)

Как-то так и есть. Реклама всей этой херни везде, от газет до бигбордов

1600 EUR за 2+1 на Фуертавентуру

Зачем лететь на скучную Ф, когда рядом есть Тенерифе и Гран-Канария? НУ Ла-Пальма еще на крайний случай.
Ну и гды ты нашел 1600? Вот за троих 700:
imgur.com/resQxm1
1600 можeт это цена всего тура под ключ? Тогда могу поверить:
imgur.com/9HJ2egE
А еще здесь под боком Мемминген, откуда улететь на Гран канарию, Тенерифу и Ланцарот можно еще дешевле)))

Ну и гды ты нашел 1600? Вот за троих 700

В не купальний сезон. В незручні дні тижня. В Мюнхені реально все так погано в IT, що доводиться так економити? :)

І додай ще 200 євро за багаж + 100 євро паркування в аеропорту.

В не купальний сезон.

Там купальный сезон круглый год. Я в этом январе был на Ла Пальме и отлично купался и загорел. Вода была около 20-22.
Мы объездили все Канары, кроме Иерро, во все времена года — и купались прекрасно и в декабре и в июне. Летом я бы туда не ехал — на местном солнце сгораешь очень быстро.

Вода была около 20-22.

Water temperature in Santa Cruz de La Palma:
a week ago: 19.2°C
yesterday: 20.2°C
right now 20.5°C
Але в січні була 22, ну-ну :)

Там купальный сезон круглый год.

Ніт, 19 градусів це не купальний сезон, навіть 21 градус це дуже холодна вода, особливо для дитини. Моя в такій воді максимум 5 хвилин витримує. Там є місяці, наприклад жовтень, коли температура води 22.5-23.0, а температура повітря при цьому 25-26. От в такі місяці і треба літати. Але квитки в ці місяці коштують далеко не 700 євро.

Water temperature in Santa Cruz de La Palma:

Ты был в реале на Канарах? Если был, должен знать, что у каждого острова есть купальные части, где теплее и воздух и вода.
На Тенерифе это Коста Адехе например, на Гран-Канарии это пуэрто рико.
А на Ла пальме это запад и юго-запад (пуэрто-наос или эчентиве) — www.seatemperatu.re/...​e/las-palmas/puerto-naos
january 2023 Average water temperature: 20.7°C (20°C to 21°C)
Ехать за пляжным отдыхом и селитсья в Санта Круз — очень странное решение.

Моя в такій воді максимум 5 хвилин витримує.

Люди разные, мне и малому без проблем и в 18 не вылазить из воды. Но есть и Святослав с его 26+))

Але квитки в ці місяці коштують далеко не 700 євро.

В составе тура за те же самые 1600 можно получить перелет с отелем:
imgur.com/vnZ6QSy

Ты был в реале на Канарах? Если был, должен знать, что у каждого острова есть купальные части, где теплее и воздух и вода.

На Ла пальме это запад и юго-запад (пуэрто-наос или эчентиве) — www.seatemperatu.re/...​e/las-palmas/puerto-naos
january 2023 Average water temperature: 20.7°C (20°C to 21°C)
Ехать за пляжным отдыхом и селитсья в Санта Круз — очень странное решение.

Currently, the sea water temperature in Puerto Naos: 20°C
Currently, the sea water temperature in Santa Cruz de La Palma: 20.5°C
Я краще скупаюся в

очень странное решение

ніж в

купальные части, где теплее и воздух и вода

:)

Ты волен купаться где и когда хочешь, можешь толкаться еще с другими туристами в месяц, когда вода 23+ и запарковаться у пляжа нереально)))
Мне ок и в 20 с пустым пляжем))

Мне ок и в 20 с пустым пляжем))

Тю, так нафіга тоді канарія? Наступного літа Welcomе to Stockholm’s archipelago! :) Буде не тільки приватний пляж, а і приватний острів для купання в 20 градусах :)

для купання в 20 градусах :)

По Фаренгейту? :)

та в Балтиці влітку вона всюди однакова.
На озерах влітку у нас спокійно прогрівається до 23-25. У мене озеро недалеко від будинку, ми на ньому все літо купаємося.

Канария это не тоьько пляжи а и много всего, чего в стокгольме нету)))

Так і навпаки. Є приватні острова для поплавати доступні на канаріі? То то же )

С удовольствием читаю, как у вас одновременно загнивает Европа, и спор о том, какие пляжи на канарских островах лучше.

С удовольствием читаю, как у вас одновременно загнивает Европа, и спор о том, какие пляжи на канарских островах лучше.

Це ж Іван. Він у січні їде на Ла Пальму, а через місяць вже жаліється на важке життя в європурії :)

Я в этом январе был на Ла Пальме и отлично купался и загорел. Вода была около 20-22.

Десь на Дарниці заплакав один Святослав.

Зачем лететь на скучную Ф

Туда за серфингом летают

хз лучше ли, но серферы там тусуются

Ну на канарах можна серфити цілий рік, а от щоб десь у січні полізти в воду в Португалії потрібно бути дуже великим фанатом цього діла.

а от щоб десь у січні полізти в воду в Португалії потрібно бути дуже великим фанатом цього діла.

www.thelocal.se/...​-ice-cold-swedish-waters

З дуже товстим кондомом на усе тiло)

то хто ж викупляє всі місця на потрібні мені дати в улюбленому готелі? При тому що ціна за ніч 600-900 євро.

кассир из Лидла, кто ж ещё?

Якось сфоткав у місцевого лідла, коли приїхав за просрочкою.
imgur.com/Y0aYPMu
Мабуть отой кассир припаркувався :)

Мабуть отой кассир припаркувався :)

ну вот да, это оно
молодец чувак, заработал на нормальное авто

молодец чувак, заработал на нормальное авто

Для Німеччини гівно, а не авто. В половину гаражів він просто не заїде.

Ну так то ж Німеччина. у нас довгі гаражі :)

Ну так то ж Німеччина. у нас довгі гаражі :)

Справа не тільки в довжині паркомісця, а й в поворотах в самому гаражі. Більшість не розрахована на 6-метрові авто.

Так у нас же країна 5-метрових volvo v90. З 6 метрами теж якось проживешь :) Та і всякі F150 чи Dodge RAM в нас теж зустрічаються. Ті ще довші ніж phantom.

що, на бусики теж не розрахованi?

может в Юрином гараже так

я недавно смотрела квартиру в новострое и там все какое то кукольное было — начиная от душевой кабины, заканчивая подземным гаражом, хотя маклер расписывал это как бизнес класс и все такое

может в Юрином гараже так

Так я не про домашні паркування, а про публічні гаражі.

проблема с длинными авто при парковке — это на узких улицах, где запарковано с обоих сторон или когда паркуешься перпендикулярно и потом морда торчит на проезжую часть, но не подземные гаражи.

проблема с длинными авто при парковке — это на узких улицах, где запарковано с обоих сторон или когда паркуешься перпендикулярно и потом морда торчит на проезжую часть, но не подземные гаражи.

У мене авто 4.35 і на багатьох багатоповерхових паркуваннях в Німеччині я насилу не чіпляю краї. Точніше, вже два рази чіпляв. З 6-метровим авто я точно не заїду на половину паркувань. Про вуличні взагалі немає й мови, там практично неможливо буде припаркуватися.

У мене авто 4.35 і на багатьох багатоповерхових паркуваннях в Німеччині я насилу не чіпляю краї. Точніше, вже два рази чіпляв

может это какой то локальный прикол Ханновера? у моего мужа 5.4 и я ни разу не помню чтобы кто из нас испытывал проблемы в подземных гаражах. моя 4.8 — то вообще легко везде.

может это какой то локальный прикол Ханновера? у моего мужа 5.4 и я ни разу не помню чтобы кто из нас испытывал проблемы в подземных гаражах. моя 4.8 — то вообще легко везде.

Дивись, беру перший-ліпший паркінг у Берліні, самий центр. Що це за сотні подряпин на стінах, якщо там все так просторо?

www.google.com/...​hZ2XgAQA!16s/g/11gd67wjgd

Отут проїде 6-метровий Роллс? :)

6 метров не знаю, 5.4 проезжает и в том паркинге проблема больше не длина, а ширина авто — там реально узко на въезде-выезде

Що це за сотні подряпин на стінах, якщо там все так просторо?

ну откуда мне знать почему люди не умеют парковаться?

Що це за сотні подряпин на стінах, якщо там все так просторо?

Це усе криві руки водія
Дивишся у дзеркальце яке з внутрішньої сторони повороту і їдеш собі спокійнісенько =) можна майже до стіни притулятисьтаким таким чином

Але я парк хауси не люблю
Іноді на пассаті моєму мені там сикотно

Оце пасатів покупляли)))) місця забирають.

Скоро покращать та зроблять мiсця де тiльки Смарт влiзе)

Смотря на отрицательный прогресс берлина, думается там скоро уже владельцы великов будут считаться буржуями))))

зачем человеку велик? все ж будет скоро под боком. у нас в одном месте, где улицу перекрыли даже обещали сделать сцену. мне это напоминает совок, где тоже строили сцены во дворах, они потом в такое вот превратились www.verstov.info/...​s/1537171317_img_9655.jpg

но вообще это прекрасно
ещё б выдавали по бутылке пива или кройтерликера бесплатно каждый день и считай жизнь удалась

мне это напоминает совок, где тоже строили сцены во дворах, они потом в такое вот превратились www.verstov.info/...​s/1537171317_img_9655.jpg

Но спортивные площадки (турничок-брусья-лесенка-пресс-полазить) могли б ставить(( а так все то убогое немецкое для стрит-воркаут выглядит как сговор с сетью спортивных залов(((

а кольца? :)

Теоретически можно
Но в упоротых странах не повесят из-за безопасности) на кольцах можно повеситься или вывихнуть себе плечо

та то я бубна згадав, якому не давали покою кільця на спорт майданчику біля мого будинку :)

та то я бубна згадав, якому не давали покою кільця на спорт майданчику біля мого будинку :)

Но кольца то для сильных и опытных людей вообще
99.9% посетителей смогут сделать только одно упражнение — руками поочередно с кольца на кольцо и пройти всю эту «дорожку». Всё))

Эту же задачу обычная лесенка выполняет
Длинные подвесы не нужны

Так можно и к ветке дерева верёвку прицепить. Хотя кольца требуют определённой физ подготовки

Так можно и к ветке дерева верёвку прицепить. Хотя кольца требуют определённой физ подготовки

Я имею ввиду случай когда «делал упражнение и нечаянно повесился» =)

все то убогое немецкое для стрит-воркаут выглядит как сговор с сетью спортивных залов((

мне кажется оно для пенсионеров

когда с ковидом позакрывали спортзалы тут завидовали черной завистью такому youtu.be/TsumpaEMfM4

мне кажется оно для пенсионеров

Я плохо знаю местную культуру
И переношу свои приятные воспоминания сюда)
У нас очень любят стрит-воркаут в Харькове
На одной из площадок как только температура воздуха перестает опускаться ниже 26 градусов цельсия — очередь к турничкам и брусьям с 7 утра до 22 вечера )) турничков кстати там аж 5 штук

Я плохо знаю местную культуру

ну по моим наблюдениям здесь бегают и у каждого есть абонемент в качалку, куда большинство ходят повтыкать в телефон сидя на тренажёре

У нас такі вуличні джими популярні, їх багато роблять. В принципі функціонально там все теж саме що і на гідропарку :)
www.google.com/...​neW3gAQA!16s/g/11c4bgp_3b

У нас такі вуличні джими популярні, їх багато роблять. В принципі функціонально там все теж саме що і на гідропарку :)
www.google.com/...​neW3gAQA!16s/g/11c4bgp_3b
там все теж саме що і на гідропарку

Та это совсем не то самое ) это воркаут курильщика ))

та ну годі — прес, бруси, драбинка, станова, присідання, груди, плечі з різними вагами — все базове є :)

та ну годі — прес, бруси, драбинка, станова, присідання, груди, плечі з різними вагами — все базове є :)

И ни одного свободного отягощения :-)

Гантели чтоль?
Сопрут же)

очень нужна дома гантеля

ей можно дверь подпереть и капусту когда засаливаешь, то сверху удобно на крышку ложить, чтобы все хорошо заквасилось

никогда не понимала зачему воруют спортивный инвентарь, это воровство просто ради воровства

В Одессе как-то целые ворота спёрли, офигенно тяжёлые, нашли в ближайшем металлоломе

Кста, у мамы дома строители спёрли древнюю гирю в 10 фунтов, зачем она им — непонятно. Ней как раз двери подпирали 🤣

очень нужна дома гантеля

ей можно дверь подпереть и капусту когда засаливаешь, то сверху удобно на крышку ложить, чтобы все хорошо заквасилось

А ещё с собой в рюкзачок положить
В Германии, знаете ли ветра бывают сильные
А я легкий, 67кг при 178см
Меня в пуховике — сдувает с тротуара((

Гантели чтоль?
Сопрут же)

Привязывать цепью к бетонному фундаменту)
В Харькове 60 килограмовая штанга из покрышек так и была застрахована от воровства

Сначала карго-великов, шутка ли, 5к тянут

с языка просто, только хотел добавить что это будет E-bike в кредит на 30 лет

Больше парковочных мест — профит же.
С одной стороны дома паркоместа размечены, что остаётся по полтора кирпича от колёс до разметки, с другой стороны — всего по кирпичу, разница ощутима.

У мене авто 4.35 і на багатьох багатоповерхових паркуваннях в Німеччині я насилу не чіпляю краї

Wat? У меня 4.76
Везде проезжаю

Це біль, я завжди офігівав від того наскільки там все вузько в гаражах

Ви не бачили італійських гаражів в будинках 60-70 років побудови, ширина в’їзду 2.10м

Фiати тодi теж були вузенькi)
Якось зняв хатинку на пiвднi Францiï, шукав щоб з парковкою, гараж таки був, але на рентованому кiа нiро заïхати так i не змiг

В половину гаражів він просто не заїде.

Даже гаражей нет нормальных в этой вашей Европке :-)

Для Німеччини гівно, а не авто. В половину гаражів він просто не заїде.

ну не езди на таком раз говно )

а так нормально оно заезжает куда надо, конечно не так легко как какой нибудь VW Polo, но зато внутри ощущаешь себя человеком, а не г-ном ))

ну не езди на таком раз говно )

просто он (как и я в общем то) может себе позволить или новую королку или б/у фолькс/шкоду )) вот и ищет причины почему такая большая машина в Германии — говно ))

а так нормально оно заезжает куда надо, конечно не так легко как какой нибудь VW Polo, но зато внутри ощущаешь себя человеком, а не г-ном ))

Я себя ощущаю человеком когда ощущаю своё тело, а это только после спорта, или велосипеда ) но никак не после Up/Polo/A6 =)

Я себя ощущаю человеком когда ощущаю своё тело, а это только после спорта, или велосипеда ) но никак не после Up/Polo/A6 =)

и ещё выспаться хорошо и чтобы еда была нормальной, а не из забегаловок. поэтому я удивляюсь мерянием пиписками — кто больше дней проведет в путешествиях.

кто больше дней проведет в путешествиях.

Это незакрытый детский гештальт) бабушка не отпускала гулять к соседу))

www.dw.com/...​climate-change/a-64503440
Это не мем, а европуровое будущее. Советую еще погуглить про 15-минутные города и понять, как тебе повезло свалить в США)))

Это не мем, а европуровое будущее.

А в чому прикол? ЕС дозволив продавати якихось комах для їжі. Ну, не хочеш, не їж. Я купляв, не сподобалось. Але не через поганий смак, а через те, що немає смаку взагалі. Більше не куплю.

Юра через рік:
Ну, по-перше, таких смачних жуків як в Ганновері ніде в світі немає, тому як ви можете судити коли їх не куштували?

Я б доречі скуштувати, але л ше безкоштовно. Бо платити за це я не згоден ;)

В Техасі наче проблем з жуками немає. Декілька тижнів без пест контроля і кожен день вечеря буде забезпечена.

Гиги, я не готовий взяти на себе ризики приготування такої страви )

Гиги, я не готовий взяти на себе ризики приготування такої страви )

Ешь их сырыми и живыми значит)))
youtu.be/4B4YBWNi98U

А в чому прикол? ЕС дозволив продавати якихось комах для їжі

та ни в чем
муку из насекомых просто разрешили добавлять в еду — там в булочку, в колбасу и теперь надо смотреть состав, чтобы не есть печенье с жуками.
вообще ничего ужасного в этом нет, ну кроме двойной морали — например генномодифицированное мясо запрещено — говорят про риски новых аллергий и Antibiotika Resistenz. а жуков разрешили как то вообще без особых дебатов, хотя у европейцев, которые никогда этих жуков не ели, наверное тоже могут быть аллергии и при массовом выращивании жуков также будут использовать антибиотики.

Это не мем, а европуровое будущее

Куда нас приведёт поедание опарышей, червяков и жуков, это ещё надо изучить
Например красное мясо это канцероген
А сами коровы... Пукают в атмосферу
Метан это сильный парниковый газ, даже в небольших количествах, гораздо сильнее со2

Ну и плюс сам моральный аспект смерти коровы...

Я надеюсь что мы увидим пробирочное мясо скоро :-) без всех этих свойств. Неканцерогенное непукающее красное мясо риб ай из пробирки:-)

По причинам смерти сильно не в топе, хотя канцеронен, особенно мясные продукты типа колбас. Средний даже не курящий городской житель скорее здохнет от рака лёгких, чем прямой кишки.

К чему полумеры, эвтаназия с детства — вот что спасёт мир.

А сами коровы... Пукают в атмосферу
Метан это сильный парниковый газ, даже в небольших количествах, гораздо сильнее со2

Ну и плюс сам моральный аспект смерти коровы...

Egal))))

Неканцерогенное непукающее красное мясо риб ай из пробирки:-)

а что с молоком? ты откажешься от молока с запахом коровы?

мне кажется отказаться от молочных продуктов сильно сложнее чем от мяса. еда — это ж не только примитивно белки-жиры-углеводы, это часть культуры

а что с молоком? ты откажешься от молока с запахом коровы?

И да и нет
Я переживу пропажу молока в магазине и втихаря заведу свою корову )

а что с молоком?

Сегодня я купил литр молока с легким ароматом коровы — за 0.89 евро!
Пакращення!!! На 10 центов дешевле чем тот белый Ja-шный шмурдяк что Юра берет и даже с запахом коровки! :D
i.ibb.co/x2nG74k/image.png

я купил литр молока с легким ароматом коровы
с легким

🤣🤣🤣🤣
это эконом вариант, поэтому и 0.89

Якщо ти правильний німецький тракторіст, то це повинен був бути кисляк з запахом корівки!

Советую еще погуглить про 15-минутные города

То Святославу треба гугліти. Нажаль концепт не включає в себе океан, температура в якому цілий рік не опускається нижче 26 градусів.

Е ні, так не годиться. Без океану у мене 15-хвилинне місто і так є.

15-хвилинне місто і так є.

Ага, прям як в мемі «15-minute city at home»
то не місто, а гєтто обнесене парканом :)

Так а що в тих 15-хвилинних містах, про які йдеться, є в радіусі 800 метрів від помешкання, чого в моєму гетто не вистачає?
З такого що хотілося б відвідувати більше одного раза на тиждень мені тут не вистачає клубу бойових мистцетв — якщо не вдасться поселитися на березі моря або океану, температура води в якому протягом року не опускається нижче 26 градусів за шкалою Цельсія, то відкрию тут свій і буде мені тут 15-хвилинне місто.

я ж кажу

15-minute city at home

По чеклісту «чого не вистачає» у всіх цих мемах теж «нема ніякої різниці»

Та тут навіть не бубен, а якийсь вже «Гойда» :)

Отпуска в загнивающей Америке кстати 2 недели на год)) а у тебя 6

У меня и в америке было бы 6))) толку с этих 4-6 недель для среднего европура, когда его пуровость позволит единичный отпуск у местной лужи или максимум на майорке?

У меня и в америке было бы 6)))

А у меня нет)
Потому я перебьюсь местной лужей)) но 6 раз за год

В мене наприклад 4, плюс лікарняні. Буває анлімітед, тому не все так однохначно

Те кто переходят на красный свет дорогу — тоже выживают

Я ж про систему
И увы среднее значение отпускных в США именно такое и будет — 2 недели в год и крутись как хочешь

Что лучше — 2 недели с деньгами и возможностью поехать на карибы/гаваи или 4 недели (по закону в де), и денег хватает на одну неделю балтики или мутной адриатики?

Конечно же 4 недели, это если человеку не нужны карибы (мне не нужны)
Потому что больше отдыха получается, соответственно больше здоровья, можно ездить по местному, снять квартирку где-то в Альпах и гулять пешком, есть ягоды, слушать пение птичек

Вот я жил когда то в Харькове, у нас за городом была местная горнолыжка
У кого больше было здоровья — у меня катающегося там по 3 раза в неделю, или у того кто не катался, а затем «но я же вырвался в Альпы на 10 дней!» — ?

Увы отпуск в Америке это как раз про вырваться, и это здоровья не прибавляет =(

Увы отпуск в Америке это как раз про вырваться, и это здоровья не прибавляет =(

Это по ZDF так сказали?))

Это по ZDF так сказали?))

Не
Это более-менее оптимальная стратегия жизни по «жадному алгоритму»
:-) отдыхать надо сейчас и регулярно

Я б доречі краще на адріатику поїхав ніж на кариби.

4 недели (по закону в де)

Возможно, я цепляюсь к 4 неделям потому что в детстве много ходил с палаткой) и я могу организовать себе любой бомж-отдых на чистом воздухе и вернуться домой счастливым-отдохнувшим)

потому что в детстве много ходил с палаткой)

тут уже не ходишь?

я в Украине ходила, а тут уже нет. пробовала бомж отдых на Балтике с палаткой (не походной, а кемпинг) — сыро и холодно, но все равно кайфово конечно

тут уже не ходишь?

Не(
Как то подостыл к этому хобби
Хотя, 1 разик куда то в Карпаты я б сходил с удовольствием
Недельки на 2 почиллить у кастрика
Оно приятно
Просто сейчас много других хобби и на все времени нехватает уже
Последние дни и ближайшие недели я только дачей занят, даже педальки подзабил крутить ) потеплеет буду лаптоп туда брать и копать пока компилится код

4 недели (по закону в де)

Закон у Німеччині це профсоюзи. Наш вибив нам вже 7 тижнів відпустки. З урахуванням вихідних, я зміг в цьому році напланувати 7 відпусток, загальною тривалістю 61 день, або 9 тижнів. Продовжуємо загнивати в Європурії.

и денег хватает на одну неделю балтики

если с палаткой, то на две )

Це досить активно змінюється, навіть в оголошенні що запостив — 15 днів. З тим як важко скрізь знайти людей, то бенефіси будуть ще більше зростати.

Ну хорошо если меняется
Но получается айтишная элитка она везде элитка)

Та то не тільки айті, в айті досить стандартно 4-5 тижнів та анлім лікарняних (досить стандартно взяти ще днів 5-10 в рік коли відчуваєш що ліньки працювати). Майже скрізь в топ компаніях гібрид, тому можна пару тижнів ще працювати з інших місці та відпочивати після роботи, що розвіює.

А середній дохід на сім’ю в сша 60к. Що перше шо друге — погано

Ну вот гипотетически
Релокейтнусь я из Германии в США
В айтишечку, и будет у меня пусть 5 недель отпуска
А сын вырастет и захочет стать пламбером с 2 неделями отпуска и скажет «и зачем мы, папа, уехали сюда из пгт под Ганновером? Где у меня было б 4 недели отпуска, твоя дача, электрички повсюду и даже велосипед!»
Непонятно почему ЭТА игра в долгую лучше ;)

Пламбер це той хто по пломбам чи по трубам?:) якщо зуби — то в них непогані бенефіти. Якщо труби — то більшість з них працюють незалежно, а не в компаніях і самі вирішують скільки відпочивають. Заробляють доречі досить непогано, але доводиться працювати інколи з гівном.

Можливо, пламбером і краще. Я в їх ринку не шарю. Але син зажди може метнктись в єс, чи не так?

Непонятно почему ЭТА игра в долгую лучше ;)

Потому что ты поживешь с нормальным доходом и скопишь себе на условный личный остров к пенсии. А если сын захочет игр в социализм — отправишь его в европурию и пусть развлекается)))

Потому что ты поживешь с нормальным доходом и скопишь себе на условный личный остров к пенсии

Зачем мне остров к пенсии, если я хочу гулять-кататься сейчас? :-) ну как же люди легко ведутся на «большую сочную красную морковку»! :-) которой трусят перед носом и с каждым шагом на 100см её отодвигают дальше на 99.9см :-)

Зачем мне остров к пенсии, если я хочу гулять-кататься сейчас? :-)

А что тебе в США будет мешать гулять-кататься? Или ты реально веришь в «злых капиталистов» и 80 часов рабочая неделя?

А что тебе в США будет мешать гулять-кататься?

Наприклад те, що я ж збираю на острів. А одні квитки у Мексику з Остіна (2 години летіти) — $3000 на родину. Тому доведеться вибирати, або острів на пенсії, або гуляти-кататися зараз.

Тому доведеться вибирати, або острів на пенсії, або гуляти-кататися зараз.

Это если в Остине у тебя будет еврозпшка.

Так, вони окуїли, але це причинності наслідкових зв’язок, квитки такі дорогі- тому що бажаючи дофіна, тому що достатньо заробляють.

квитки такі дорогі- тому що бажаючи дофіна, тому що достатньо заробляють

Так говорять авіакомпанії. В реальності квитки такі дорогі, бо вони всі позвільняли персонал під час корони і законсервували літаки. А тепер рейсів не вистачає, бо так швидко набрати новий вони не можуть, тому авіакомпанії зробили штучний попит. Плюс авіаційне пальне значно виросло в ціні за минулий рік.

Не думаю що ще про Остін. Кількість рейсів з Остіну росту найшвидше в США, проблема в иому, що населення, особливо багаті біженці з Каліфорнії — росте ще швидше:)

Расстояния)
У меня возле дома живописные поля-лесок-дубки-сосенки
www.google.com/...​0-ro0-fo100!7i9830!8i4915
А что в Америке будет? Кроме сабурбии

Или ты реально веришь в «злых капиталистов» и 80 часов рабочая неделя?

Нет, я верю в 50 часов )) Но про 2 недели отпуска я знаю от тех кто уже живет в США (мои друзья одноклассники), и они сказали что 4 недели это увы редкость и то в айти компаниях такое возможно. К слову они посматривают на Европку из-за этого ) Богатые фанговские синьеры тоже плачут оказывается ))

Америка неплоха и дала миру много чего, и продолжает давать — даже браузер из которого я пишу этот текст — американский )) Та взять даже специальную карательную операцию мордора. Сдуйся сейчас Америка — рашизм СРАЗУ будет у границ Польши.

Это мои личные проблемы с Америкой, потому что я не понимаю какая там будет моя жизнь. Т.к. любой мой рисёч упирается в:
— 1 час в сутки на автомобиле без шансов изменить это в меньшую сторону
— бесконечная сабурбия вокруг и отсутствие парка что б погулять, хочешь гулять — садись в авто и едь!
— велосипед неприменим от слова совсем

Про отпуск тоже хихи, я ж ездил в Йосемите. Не в самом Йосемите, а где то в селах глухих, я нашел комнатуху себе за 100 долл/ночь. Это 2016 год. Сейчас по этому же селу, проверил только что, вообще от 120 долл все. Подорожало.

Вот и взвесить все эти минусы и получается что жить скучновато, и экзистенциальные проблемы от жизни на такой огромной территории можно только баблом залить. Шуутинг в социуме и антидепрессанты тоже не с пустого места взялись )

это просто не твое, вот и все :)
мои многочисленные знакомые жалуются в основном на дорогие продукты, если хочшеь нормально питаться. Про длительность рабочего дня и отсутствие развлечений я не слышал вообще, даже от ребят из Айдахо))

это просто не твое, вот и все :)

Вот поэтому я туда и не еду)) Перестал даже на гринку апплаиться. В1/В2 моя до 2026 года открыта) так и сгорит один раз использованная))) была б функция «отдать нуждающемуся» — отдал не задумываясь.

С женой поговорили как раз позавчера про США, ей Филадельфия начала нравиться, сказал что «сам я не хочу туда ехать, но если будет какая то киллер фича для тебя и для ребенка, то поеду, мне жить норм там где комп есть и фотоаппарат, то есть везде, буду примерным папашей возящим ребенка по секциям»)))

А что в Америке будет? Кроме сабурбии

Та будь що, залежить де поселишся. В мене наприклад парк практично під хатою. Раніше в будинку який знімав, парк починався прямо за заднім подвірям.

Дополнение к нытью про расстояния)
Вот я начал заносить на карту все развлекалки вокруг моего дома в доступности на авто или на ОТ
i.ibb.co/dBkt8vj/image.png

Я не помню такой плотности развлечений в Сан-Франциско и рядом.
И Сан-Франциско это еще хорошее место для жизни!

а разве собирать деньги на кАлледж и домик в Небраске это не развлечение?

Небраске

Я знаю только одну Небраску — из Южного Парка ))

В учителів така ж зарплатня.
Після ковіду до 20 синьйорам підняли

Жителi Нiмеччини, прокоментуйте будь ласка.
www.eurointegration.com.ua/news/2023/03/5/7157384
Працівниця фінінспекції в Німеччині спалила документи про переказ 20 млн євро від «Газпрому»

Незрозумiло нащо? Електронна копiя ж є? Якщо нi, то тоже може бути критерієм 🤣

фонду «Захист клімату та екології» — пхахахах, зелень как обычно опростоволосилась)))

Якщо нi, то тоже може бути критерієм 🤣

У нас голубиная почта в почете, о каких электронных копиях ты говоришь?)))

Жителi Нiмеччини, прокоментуйте будь ласка.

А сенс коментувати, коли там написано, що це перший в історії випадок.

Чи вона зовсiм дура чи нi?

я думаю не дура и сначала посоветовалась с адвокатом

электронных копий скорее всего нет и вчера свой комментарий дала Шлезвиг (та, что была инициатором этого мутного фонда и она же премьер Меккельбург-Форпоммен) — ну там полный покер фейс. мне кажется там настолько рука руку моет, что через пару лет дело просто тихонько закроют.

ещё где то месяц назад были протесты местных жителей — против этих плавучих газовых хранилищ, которые планируют построить возле Рюгена (тоже Меккельбург Форпоммен). типа рыба подохнет, туристы разбегутся, а у местных работы другой нет. хотя казалось бы чего оно подохнет-разбежится? мое имхо, что одна из веток пайплайна осталась не поврежденной — вот это причина, а не рыба.

скажу просто — програмісту є сенс жити там де у межах глобальної цивілізації, дівчата біологічно обирають тебе, а не іншу заморську екзотику (а вік дійсно працює «як для бренді» а не як формальний привід тебе канцельнути-зашеймити)
А ось громадянство та гніздо треба мати у розумній білій країні.

Це фігня якась, а не графік, як мінімум по Німеччині цифри абсолютно хибні. З 1997 по 2021 ціни зросли на 35%? Ну-ну :)

Це теж якась лажа. Ціна зросла на 70% тільки с 2016 по 2021.
www.immoverkauf24.de/...​reisindex_deutschland.jpg
А з 2010 в середньому по країні на 250% мінімум
de.statista.com/...​-baujahre-in-deutschland

1997 по 2021
А з 2010 мінімум на 250%

Пряму лінію вниз з 1997 до 2010 ти не помітив?

Пряму лінію вниз з 1997 до 2010 ти не помітив?

Не було ніякого видимого падіння ціни з 1990-их років, максимум на 5% в якісь роки.
meine-renditeimmobilie.de/...​zten_30_Jahren-1.png.webp

І в 2008 падіння не було? Звиняй, не вірю

Не було ніякого видимого падіння. Навіть, якщо й впали ціни середні на 5%, то вже в 2009 вони виросли на 10%, відносно 2008. Такі малі коливання взагалі не цікаві, бо в подальшому зростання було 200-250%.

В той час, як твій перший комент говорить, що за 25 років ціни зросли на 35%. Що звичайно невірно. У 2000 році співробітник купив гарний будинок за 120k євро. Зараз такий коштує 600k — 1kk. От і рахуй зростання.

Чому звичайно? Я бачу підтвердження на трьох різних графіках з різних ресурсів. Можливо це твій графік не вірний?

120k євро. Зараз такий коштує 600k

Ти порівнюєш процвітають Ганновер з усією німеччиною...

Начнем неделю с вброса
Вот как покращился Дюсик за каких-то 30 лет: ibb.co/fqMWj2V

Но нет, дадим каждому по авто, и превратим в автобан все набережные и дворы в городе )

Самое интересное, что эту картинку тягают уже много лет разные леваки и грюне))
Почему-то ни ты ни они не упоминаете о том, что автобан расширили и запустили в тоннель под зеленой зоной, организовав там еще и удобную большую парковку)) Т.е. сделали как и должно быть — отличная набережная, пробок стало меньше, приезжать в зеленую зону на авто иеперь намного удобнее.
Еще скажи что ты не в курсе этого)))

Еще скажи что ты не в курсе этого)))

В курсе )) я ж написал — «вброс» ))
Но вообще без грюне автобан так бы и дальше занимал набережную )

Но вообще без грюне автобан так бы и дальше занимал набережную

Івану цього не зрозуміти. Він впевнений, що всі зміни у містах робляться самі собою :)

изменения происходят когда есть на это деньги (в случае с туннелем очень очень много денег), а не когда грюне из-за куста вякает

Грюне здесь вообще не при делах))
Начинаем разбираться:
1. www.duesseldorf.de/...​rk-wird-25-jahre-alt.html
В 1989 году решением городского совета был дан старт тоннелю.
Im Dezember 1989 hat der Rat die Verwirklichung der Tieflegung der Rheinuferstraße mit breiter Mehrheit beschlossen.
2. Перед этим были политические консультации в двух главных группах горсовета:
Vorausgegangen waren intensive Beratungen in den politischen Gremien des Rates und vor allem in zwei Lenkungsgruppen.
3. Смотрим состав горсовета в 1989 году:
de.wikipedia.org/...​munalwahlen_in_Düsseldorf
Sitzverteilung der Parteien, die mindestens bei einer Wahl mehr als zwei Sitze erhalten haben (ab 1979):
CDU (правоцентристы) — 32 места
SPD (левоцентристы) — 33 места
Обожаемые грюне — 8 мест.
4. Две руководящие фракции — CDU+SPD совместно приняли решение. Грюне вообще не при делах.

Ты ж наверняка не знал о том, как и кем был утвержден проект, но зачем-то приплел грюне. А Юра, не владея информацией, тоже устроил «пляску на костях»))) Хотя это неудивительно))

Обожаемые грюне — 8 мест.

Да, но мой поинт в том что грюне подают голос из-за зеленого куста и через них можно увидеть наболевшие проблемы )
— нам нужен парк и лавочки
— а нам дорога. давайте договариваться

Так я против того что б у них было большинство голосов

Лезем еще глубже)))
rp-online.de/...​-entwicklung_aid-34757089
Sprechen wird ebenfalls Christoph Zöpel, damals NRW-Minister für Stadtentwicklung, Wohnen und Verkehr. Er hält den Tunnelbau heute wegen der vielen erzielten Fortschritte »für eine der besten Entscheidungen meines Lebens«.
Das Land hatte die Hauptrolle bei der Entscheidung für den Rheinufertunnel gespielt. Zöpel schlug das Bauwerk vor, weil der neue Landtag (eröffnet 1988) nicht durch die dort stehende Hochbrücke von der Bürgerschaft abgeschnitten sein sollte.

Инициировал проект Christoph Zöpel, тогдашний министр городского развития и транспорта. Ну и внезапно он не грюне, а СПД.
А идею ему подали два архитектора:
Ersonnen hatten diese die Düsseldorfer Architekten Niklaus Fritschi und Benedikt Stahl
deu.archinform.net/arch/81570.htm
deu.archinform.net/arch/216292.htm
При этом Benedikt Stahl не является членом партии зеленых, а Niklaus Fritschi швейцарец.
Так каким боком здесь зеленые?

Ок) ты выиграл этот бой)) но война еще не закончена

Ок) ты выиграл этот бой)) но война еще не закончена

Ну там і приклад був поганий. Реально ж нічого не змінили в плані екології, просто засунули автомобілі під землю. Видно ж, що не грюне робили :)

Ну там і приклад був поганий. Реально ж нічого не змінили в плані екології, просто засунули автомобілі під землю. Видно ж, що не грюне робили :)

Но при этом грюне пихают этот как пример величайшего достижения в дюсселе)))

Больше ж не чем похвастать, если бы такие проекты делали почаще был бы толк. что бы удобно и красиво для прогулок.

Да, но мой поинт в том что грюне подают голос из-за зеленого куста и через них можно увидеть наболевшие проблемы )

я не в курсе что делают грюне у вас, у нас они занимаются популизмом чтобы получить места в сенате

Im Dezember 1989 hat der Rat die Verwirklichung der Tieflegung der Rheinuferstraße mit breiter Mehrheit beschlossen.

Це тільки фінальне голосування. Сам проект був явно написаний за 10 років до цього, і цілком можливо саме кимось із грюне :)

та перестань
грюне даже велодорожку сделать не могут
вот смотри, они обычно если и делают, то что то типа такого www.berliner-zeitung.de/...​ronomen-angeben-li.314611

разослать методичку чиновникам с разъяснениями как надо представляться в переписке, чтобы это не обижало небинарных коллег

Две руководящие фракции — CDU+SPD совместно приняли решение. Грюне вообще не при делах

До, речі, це ж виходить, що всі велодоріжки, велопарковки, багатоквартирні будинки і все інше у Мюнхені, що так не любить Іван, теж зробили не грюне. Бо в Мюнхені ж немає грюне. Тобто пофіг, хто там у влади, роблять вони приблизно одне і те саме, ЛОЛ.

До, речі, це ж виходить, що всі велодоріжки, велопарковки, багатоквартирні будинки і все інше у Мюнхені, що так не любить Іван, теж зробили не грюне. Бо в Мюнхені ж немає грюне. Тобто пофіг, хто там у влади, роблять вони приблизно одне і те саме, ЛОЛ.

Каждый случай надо отдельно рассматривать. Кто инициировал решение и кто голосовал за него. Тогда можно составить картину))
А так это больше похоже на детское — ура зеленым)))

грюне? проект был реализован во многом благодаря Christoph Zöpel (SPD)

Ты прям этим топиком меня призвать решил?!
На самом деле я могу сказать что это мега удобно и работает туннель очень круто, я обожаю это место и как развязку для авто и место погулять по набережной, но в целом дороги около того же вокзала и в центре убитые как по мне и очень узкие так что есть что улучшать.

Ты прям этим топиком меня призвать решил?!

Старался ))

В Ганновері, до речі, точно такий же мегапроект зараз роблять, основний міський автобан засовують під землю. І що роблять грюне? Вони хочуть проект зупинити. Стаття закрита, але перші рядки можна прочитати
www.haz.de/...​5J2DO7X5KRFCQLOM46MY.html

Платный новостной портал...
Не могу дочитать до их аргументов почему надо остановить
Процитируешь позязя?

Процитируешь позязя?

А що ти там очікуєш побачити, окрім »є катастрофою для клімату« :)

Die Grünen fordern einen Stopp der Arbeiten für den massiven Ausbau des Südschnellwegs in Hannover. Doch lässt sich der überhaupt noch stoppen? Der Partei droht dabei nach der Landtagswahl ein großes Problem, das auch die Grünen in Hessen beim Ausbau der A 49 einholte.

Der Ausbau von Hannovers Südschnellweg auf fast doppelte Breite in der Leinemasch ist aus Sicht der Grünen eine Katastrophe für das Klima. Julia Willie Hamburg, Chefin der grünen Landtagsfraktion und Spitzenkandidatin im Wahlkampf, hat deshalb die amtierende Landesregierung vor wenigen Tagen aufgefordert, »die überdimensionierten Bauarbeiten zu stoppen«. Doch ist das überhaupt möglich? Der erfahrene Verwaltungsjurist Eckhard David bezweifelt, dass die Landesregierung den Umbau des Südschnellwegs im Alleingang stoppen könnte. Aktuell laufen vor dem Oberverwaltungsgericht zwar noch Klagen von Anliegern und Umweltverbänden gegen den Planfeststellungsbeschluss der Region. Nachdem aber die Eilanträge dagegen abgewiesen wurden, gilt deren Erfolg als unwahrscheinlich. »Dann könnte das Vorhaben auf politischem Wege nur in Berlin gestoppt werden«, sagt David. Zwar sei mit der Planfeststellung nur die Möglichkeit des Baus verbunden und keinesfalls die Verpflichtung, erklärt der Anwalt. Bauherr sei jedoch der Bund. Die für die Planungen zuständige Landesbehörde für Straßenbau und Verkehr, die dem niedersächsischen Ministerium für Wirtschaft und Verkehr untersteht, sei verpflichtet, Bundesgesetze durchzusetzen. Und ein solches Bundesgesetz sei der Bundesverkehrswegeplan, in den der Südschnellwegausbau aufgenommen wurde. Die Landesbehörde handele im Auftrag des Bundes. Die Frage, ob das Land selbst den Südschnellwegausbau noch stoppen könnte, ist wegen der am 9. Oktober anstehenden Landtagswahlen von besonderer Bedeutung. Da weder SPD noch CDU erneut eine gemeinsame Koalition eingehen wollen und die Grünen bei Umfragen zuletzt bei mehr as 20 Prozent der Stimmen lagen, haben sie beste Karten, nach der Wahl mitzuregieren. Spitzenkandidatin Hamburg kündigt an, dass sie sich dann »dafür einsetzen« wolle, dass der massive Ausbau des Südschnellwegs gestoppt wird. Allerdings räumt auch sie jetzt ein, dass »das nicht ohne den Bundesverkehrsminister geht«. Eine gemeinsame Stimme in dieser Frage des Landes mit Hannovers Oberbürgermeister Belit Onay (Grüne) habe jedoch »Gewicht«, glaubt Hamburg. In Sachen Südschnellweg droht ihrer Partei jedoch ein Dilemma, das bereits die Grünen in Hessen vor eine Zerreißprobe stellte. Dort muss der grüne Verkehrsminister Tarek Al-Wazir im Auftrag des Bundes die A 49 ausbauen, weil sämtliche Klagen gegen das Projekt gescheitert waren. Al-Wazir selbst hatte jahrelang gegen das Projekt gekämpft. Umweltschützer und Aktivisten, die im vom Ausbau betroffenen Dannenröder Forst Widerstand leisteten, warfen den Grünen Verrat am Klimaschutz vor. »Das kann uns auch in Niedersachsen passieren«, sagt Hamburg. Im Falle einer Regierungsbeteiligung müsse man beim Südschnellweg jedoch versuchen, »Freiräume zu nutzen und es weniger schlimm zu machen«. Auch in Hannover drohen massive Proteste, wenn für den Ausbau des Südschnellwegs Bäume und Sträucher gerodet werden. Zumindest testweise haben Aktivisten kürzlich bereits Bäume in der Leinemasch besetzt. »Wir wollen zeigen, dass wir bereit sind, wenn die Rodungssaison beginnt«, verkündeten sie anschließend und machten deutlich, dass sie bei den Protesten gegen den Ausbau der A 49 in Hessen bereits Erfahrungen gesammelt hätten. Wie umgehen mit illegalen Protestformen? Das ist auch eine Frage, mit der sich die Grünen in Hannover werden beschäftigen müssen. Zumal sie bei Abstimmungen zum Südschnellweg 2020 im Rat für die Vorlagen der Stadt votiert haben. Elisabeth Clausen-Muradian, Fraktionschefin der Grünen im Rat, ist gegen illegale Aktionen. An Demonstrationen will sie sich jedoch beteiligen. »Schließlich bin ich nicht damit einverstanden«, sagt sie. Einen Widerspruch zu den Abstimmungen im Rat sieht sie darin nicht. \"Wir konnten dem Projekt dort weder zustimmen noch dieses ablehnen\», erklärt sie. Beschlossen worden seien nur Stellungnahmen der Stadt zu dem Vorhaben. Wer sich diese Stellungnahmen genau durchliest, findet zwar — vom Lärmschutz, über einen Radweg am Schnellweg bis hin zu Entschädigungszahlungen für das Ricklinger Bad — allerhand Wünsche der Stadt. Kritik an der geplanten Ausbaubreite sucht man darin allerdings vergeblich. Erst im Februar 2021 formulierte diese OB Onay in einem Brief an den damaligen Verkehrsminister Andreas Scheuer (CSU). Clausen-Muradian hofft, dass sich das Projekt vielleicht doch noch in Berlin stoppen lässt, wo die Grünen an der Regierung beteiligt sind. Die Signale aus der Bundestagsfraktion dazu sind allerdings nicht gerade optimistisch. Der Bundesverkehrswegeplan sei ein »ziemlich schwieriges Thema« innerhalb der Koalition, berichtet ein grünes Fraktionsmitglied. Aktuell sehe man keine Chance, beim vom FDP-Mann Volker Wissing geführten Verkehrsministerium Änderungen zum Südschnellweg zu erreichen. Lesen Sie auch Das eigentliche Problem seien die Richtlinien, nach denen solche Vorhaben gebaut würden und die solche enormen Breiten vorsähen. Erarbeitet würden diese von der Forschungsgesellschaft für Straßenbau und Verkehr, vom Verkehrsministerium dann in der Regel einfach übernommen. »Das ist eigentlich total verrückt, weil diese Gesellschaft ein privater Verein von Ingenieuren ist. Dadurch gibt es zu einem wichtigen Teil der Verkehrspolitik überhaupt keine politischen Beschlüsse«, kritisiert das Fraktionsmitglied. Ändern lasse sich aber auch das kurzfristig nicht. Bleibt das Problem, dass die Brücke über die Hildesheimer Straße laut Land nur noch bis Ende 2023 genutzt werden kann, die vier Leinebrücken bis Ende 2024. Das Verkehrsministerium des Landes sieht im Zustand der Bauwerke »schwerwiegende Sicherheitsaspekte«, die einem Stopp des Vorhabens entgegenstehen. Auch wenn es laut Sprecher Christoph Ricking »rein hypothetisch rechtlich möglich« ist, dass die Vorhabenträger — also Bund und Land zusammen — das Projekt stoppen. Berücksichtigt werden müssten auch Folgen wie Durchgangsverkehr durch die angrenzenden Wohnviertel und damit verbundener Lärm, höhere Unfallrisiken und Emissionen.

Каких демонов я вызову, если прочту это вслух?))))

Кличко позичив старий проект для Дніпровської набережної?

Основний критерій, як для мене це співвідношення зп і затрат. В нормальних розвинутих країнах ІТ не таке популярне і ніхто не ганяється за курсами і курси не штампують як в нас. А для чого?
В Скандинавських країнах та в Великобританії наприклад зп в будівельника після пту така ж як і в junior java розробника. Для чого напрягатись?
А якщо є вища освіта і ти інженер чи юрист чи водій трамваю. То отримуєш як Мідл фул стек розробник, але не випалюєш сутками очі монітором.
І на вихідні не сидиш за компом, а подорожуєш.
Ось це є рівень.
А не ті країни де або іт або бізнес щоб заробити

, а подорожуєш

Чого б це?

Чого Дома не сидиться?

Та й за що

Тоб-то робота джуна-розробника типу важча за будівельника? Або на інженера чи юриста треба менше вчитися, ніж на мідла фулстека? Звідки ця «елітарність»?

Де можливо бути вільним, а не коли тебе рахують за мясо чи кріпака.....

вам на марс) или в лес. туда, где нет человеческого общества) других вариантов нет

Масса других вариантов рабство отменили уже больше столетия назад. А постсовок он совком и остался

ну-ну, посмотрим как поведет себя любая европейская страна, когда на нее нападет армия по размеру х10 от ее кадрового состава. не появится ли там внезапно «рабство» и такие же «свидетели рабства»

Ну вот возьми Афганистан, Сирию, Израиль, Ливан во время войн последних где закрывали границы

когда на нее нападет армия по размеру х10

Это что повод ввести рабство обратно ? То смыл тогда в таком государстве?

я говорил про европейские страны, на которые напала армия по численности х10 от ее кадрового состава.
очень сомневаюсь, что вы захотите жить в любой из перечисленных вами стран :)

я говорил про европейские страны, на которые напала армия по численности х10

То какая европейская страна так делала даже в время второй мировой?

когда на нее нападет армия по размеру х10 от ее кадрового состава

24 лютого чисельність української армії становила близько 250 тис. Сьогодні Україну захищає мільйон людей.

До широкомасштабної агресії проти України росія залучила близько 330 тисяч людей. Чисельність угруповань збройних сил рф на напрямах налічує до 150 тисяч військовослужбовців, які сформовані в батально-тактичні та інші формування. Якщо зважати на повітряний і морський компонент, угруповання війська агресора налічує до 220 тисяч військових

я про общее количество общих сил 900к ВС рашкостана + росгвардия + мобики из окупированных Донецка и Луганска + вагнер.
у нас в ЗС України тоже входит нацгвардия в общий состав, если не ошибаюсь

Очевидно, что из 250 тыс не все могут воевать (штабисты, которые продолжат рабоать в штабе), так же как и из 900к только ВС оркостана

я про общее количество общих сил 900к ВС рашкостана + росгвардия + мобики из окупированных Донецка и Луганска + вагнер

Україна мала 250k, раша напала 330k, з яких реальних солдатів, що зайшли в Україну 150k. Де тут х10?

Після всіх мобілізацій, у України 1kk, у раші 1kk. Теж ніякої переваги.

а таке, шо их могут ротировать, как минимум, когда у тебя есть запас и легко пополнять потери
Внезапно они еще и 300к мобилизировали, при том, что у них куча запаса и так было.
У Украины 1кк — тольсо ЗСУ? или СБУ, нацгвардия, полиция?
У рашки 1кк онли ВС + отдельно росгвардия + мобики окупированных территорий + вагнер + 300к мобики рашки
очевидно, что они все не вооют одновременно, но это не отменяет того факта, что армия рашки до войны была в 10 раз больше, чем наша
и вооюет рашка не «в пол силы»

У рашки 1кк онли ВС + отдельно росгвардия + мобики окупированных территорий + вагнер + 300к мобики рашки

Ахах, не сміши мене, які 1kk онлі ВС. Якби у них було 1kk реальних солдатів, то поясни, навіщо вони роблять мобілізацію на 300k, при тому що втрати на той момент були не більше 150k, разом з пораненими. І якщо у них 1kk+ тільки солдатів, то чому навіть після того, як вони отримали пиз***в, на території України все ще не більше, ніж 150-200k.

Тому що для них це локальний конфлікт, який вони сподівались швидко завершити, а 1кк — це загальна кількість військових. Військові є на інших кордонах та частинах, які не приймають безпосередньої участі. А ще в них, як я розумію, постійні ротації на відміну від ЗСУ. Крім того лише невелика частина флоту знаходиться у чорному морі.
150к мобілізованих досі отримують підготовку на їх території та в будь який момент їх можуть перекинути задля наступу.
Вони може програли на початку, але ми бачимо, що в ЗСУ немає нових успіхів в останні місяці після надходження чмобіків, ті 150к все ще не увійшли на фронт і незрозуміло що може заважати їм мобілізувати ще декілька сотень тисяч рашистів у цьому році, коли в ЗСУ все ще недостатньо людей для ротацій і дехто вже скоро рік як на передовій.

Тушко ресурс у них может и не точно 10х, но многократно превышает наш, глупо с этим спорить, то что армия не может переварить одновременно и сразу всех на фронт, это проблемы их всартого кмандования, логистики и коррупции которая сгноила всю страну, и это плюс для нас, в противном случае потреь было бы еще больше у нас. Последние пол года контр наступление забуксовало именно из-за чмобик раш как раз.

то что армия не может переварить одновременно и сразу всех на фронт

Жодна армія в світі не в стані поставити міліон людей під штик в терміни кількох місяців. Це як і будь яка система, яку треба масштабувати.
Я б сказав, що вони і так постачають на фронт більше орків ніж очікувалось. Іноді, через це стаються факапи, як в Макіївці.

Именно поэтому Бахмут принесли в жертву, и принесем еще другие городки :( что б выматывать орочью армию в соотношении хотя бы 1:5

как раз на этот счет Данилов сказал что в Бахмуте 1:7 хочется верить что больше...

якщо це так Данілов сказав, то точно не може бути більше, може бути тільки меньше.

якщо це так Данілов сказав, то точно не може бути більше, може бути тільки меньше.

Думаю отношение потерь меняется
И 1:7 это среднее
Если даже дыркин ныл что «поехали в лоб на броне, и 30 единиц техники в одном бою потеряли»

Я можу сказати так, що в війні на виснаження Україна не має шансів. Чисто статистично.
Україні доведеться розраховувати на якісь масштабні контрнаступні операції, щоб прорвати і розрізати фронт. І потім сподіватися на якісь політичні зміни якщо вдасться поразка Росії наприклад в Криму.
Проблема в тому, що в Росії вже теж приходить розуміння, що це війна екзистанційна для них, і тому і мотивація у армії теж буде рости.

Це війна екзистанційна для хуйла, не для раісі. В раісі шлях один, що з війною, що без, тут лише питання швидкості.

Це війна екзистанційна для хуйла, не для раісі.

Ти в це віриш? А що буде з росією якщо допустимо вони програють і будуть вимушені залишити территорію України включаючи донбас і крим, а хуйло втратить владу?
Це просто такий «секретик» який поки що з політичних міркувань ніхто не озвучує.
Єдиний реалістичний план «зберегти» росію як мінімум на якийсь довгий час — це хуйлу вивести свої війська зараз, і побудувати всередині північну корею, з гулагом і тотальною диктатурою. Тоді звичайно на территорію росії ніхто не буде заходити, а політичні процеси повністю заморозяться поки буде зберегатися фсбшний режим.

На територію Росії ітак ніхто не буде заходити. Хуйло не втрать владу.
І там полюсом буде пн Корея.
Без різниці як війна завершиться.

А от вивести війська зараз — це логічно і правильно би було для нього, але коли вони робили щось логічне? :)

Проблема в тому, що в Росії вже теж приходить розуміння, що це війна екзистанційна для них

Пока что их экзистенциальность это сдохнуть в наших полях за идеи Дугина и Путина

Они до этой войны — войну не видели
Совсем и никогда

Война в «романтических» песенках под гитару и по телевизору это совсем другое по сравнению с фурой трупов приехавшей в пгт в глуши с дальнейшей развозкой по селам

Имхо ЗСУ еще не добила бодикаунт до уровня когда на болотах наступает осознание что же происходит

Когда добьем хотя бы до 200к, там могут начаться внутренние процессы в стране, после которых мордор начнет становиться нормальной Россией

Когда добьем хотя бы до 200к

увы, это говорили и про 50к, и про 100к.
не начнется.
начнется, когда произойдет что-то невероятное, типа сгорит весь черноморский флот. т.е. питуна посадят в самое говно. тогда начнется ряд неправильных решений и каждое следующее будет хуже предыдущего.

когда произойдет что-то невероятное, типа сгорит весь черноморский флот

Так тут, начебто, нічого неймовірного немає — якщо звільнити Маріуполь, то по ідеї хаймарси мають дострілювати.

увы, это говорили и про 50к, и про 100к.
не начнется.

Начнется
Потому что до 150к почти не было видосов от матерей «верните наших мужей»
Сейчас появляются и все больше и больше,

Мы захватим Киев за три дня
Нам нужна мобилизация
Верните тела наших мужей, мы послали новых туда
>>> вы находитесь здесь <<<
Верните тела наших мужей, и тех кого мы послали туда еще, других уже нет в наличии
Мы не отправим туда наших мужей

Потому что до 150к почти не было видосов от матерей «верните наших мужей»

критическую массу это все наберет нескоро.
а горящий флот сильно ударит по мозгам ватникам.

Когда добьем хотя бы до 200к, там могут начаться внутренние процессы в стране, после которых мордор начнет становиться нормальной Россией

I want to believe.jpg ©

Я в нормальну Росію майбутьного не вірю.

,звідки цифра 150к? Це лише кадрові наскільки я пам’ятаю, а еєще лугандони і вагнери

звідки цифра 150к? Це лише кадрові наскільки я пам’ятаю, а еєще лугандони і вагнери

З інформації нашого штабу. Вагнерів не було в Україні на початку вторгнення. Лугандони особливої ролі не грають, їх там всього 15к+15к

Лугандони особливої ролі не грають, їх там всього 15к+15к

Ну як сказати
Вони можливо не добре екіпіровані
Але мотивація у них значно вища ніж у вагнера або кадрових рф

Якраз лугандони екіпіровані та підготовлені краще за типового руського чмоба.
Якщо вірити самим же руським воєнкорам, то чмобіків яких кидають на той напрямок користують як гарматне м’ясо для прикриття більш досвідчених вояк.

«На сьогодні до широкомасштабної агресії проти України росія залучила близько 330 тисяч людей. Чисельність угруповань збройних сил рф на напрямах налічує до 150 тисяч військовослужбовців, які сформовані в батально-тактичні та інші формування. Якщо зважати на повітряний і морський компонент, угруповання війська агресора налічує до 220 тисяч військових», — сказав Громов.

Крім того, за його словами, залучено: військові частини та підрозділи мобілізаційного резерву — понад 80 тисяч осіб, бойові армійські системи — до 7 тисяч осіб, федеральна служба військ національної гвардії — до 18 тисяч осіб, а також приватні військові компанії — до 8 тисяч

150к лише військових в полі.

Не потрібно виправдовувати жалюгідну поведінку влади і дофантазовувати сценарії з підставкою інших країн та ще й так, ніби ці надумані сценарії відповідають дійсності.

Ні для кого не секрет, що права людини, або верховенство права це не існуючі категорії в нашій країні і фактично за досить рідкісних обставин те саме можна сказати і про європейські країни.
Якщо у вас немає прикладу жодної європейської країни із сучасної історії, то краще не фантазувати і визнати той факт, що щось дійсно не працює належним чином в нашій країні.

У любої європейської країни буде розвинуте ВПК, робочі комплекси на озброєнні і професійна контрактна армія. Там не будуть розпродавати залишки совка в країни третього світу і потім розпилювати виручені бабки між собою і відправляти тебе потім на штурм без броні, не будуть продавати продукти і паливо у військові частини по цінам в 3 рази вище роздрібних, і т.д. Не говорячи вже про те що вони вступлять у якийсь військовий союз типу НАТО.

1. Low taxes
2. Right to own and carry firearms
3. Small government

Серед тисячі коментарів, цей коментар найбільш влучніше відображає чим саме повинна бути країна. Погоджуюсь з вами на сто відсотків.

Та в кожному такому треді є пара-трійка анкапів, що фантазують про державний устрій типу США кінця 19-початку 20 сторіччь, щоб без податків, з короткостволом, держава в життя не лізла, як варіант щоб скрєпно і без ліваків. Під цей опис прекрасно попадає Сомалі, але туди щось ніхто з анкапів їхати не хоче.

Ох це влучно в котрий раз, але нажаль вже не пара трійка мрійників уже кожному треді.

Під цей опис прекрасно попадає Сомалі

Total ban (de jure). The Somali government does not allow any domestic firearm production and it does not license any firearm shops, effectively outlawing acquisition of firearms by civilians.

The Somali government does not allow

ну так там можна не слухати гавернмент, мрія анкапів ж:)

Під цей опис прекрасно попадає Сомалі,

Тільки там закони не працюють, бідність, міжнародних компаній мало.
Взагалі не схоже на Америку 100 років тому

Отже, далі пишу зі своєї частини Португалії.
Варто звернути увагу на такий важливий момент, як особливості ментальності місцевого населення чужої для нас країни, куди ми маємо інтерес переїхати жити.

У минулому році деякі мене запитували:
— А як у Португалії... ну... щеплення проти «кoвiду?... Бо я ж не хочу, щоб мене примусово заставляли це робити.... То як там із цим?
— Тут із цим так, що ... ну та 100% населення отримали першу дозу. А 100% — то однозначно починається від 99.5%, А ті 0.5% «чудіків» — то ж всього 50 тисяч населення у рамках малої Португалії.
— Тобто — нормально?
— Тобто так. Португальці — щирі душевні люди, середній рівень освіти яких дещо нижчий, ніж в тій же Німеччині. І вони дуже вірують ЗМІ: якщо ЗМІ перестали говорити про надзвичайно велику проблему — то це значить, що її вже нема.

Португалія — то ж одна із колишніх світових імперій, сучасні пересічні громадяни котрої ...чомусь не мають імперських амбіцій.
Вино завжди є, сир, овочі, фрукти, риба... Живи та радій від того, що вже зараз маєш.

То така «тепла лампова» країна, у котрій можна дозволити собі жити простим життям без потреби щось комусь там «доказувати», або ж когось «наказувати».
Тут люди на роботі можуть відволіктися від своїх обов’язків, щоб за рахунок свого робочого часу (!) щось там пояснювати іноземцю-колезі, котрий поганенько розуміє мову.

Тут мультимільйонер може дозволити собі таку неймовірну для українця розкіш, як їздити на старій «Тойоті».
Неймовірність у самому факті поєднання «доходи+ціна авто».

Самый главный критерий должен быть налоги.
А в идеале возможность не становиться налоговым резидентом страны.

Очень странно что это вообще почти не обсуждают.

Для життя, а не iнфоциганства

податки не впливають на життя?) Юрій, перелогінись)

Рибку з’ïсти та на хй сiсти, так не буде.
Цiкаво послухати, де можна осiсти надовго та нiчого не башляти, навiть 5%?

Є велика різниця 5%, 10% чи 40% :)
Ну при бажанні та ж Португалія як вже згадували.

Так, 10 рокiв це доволi довго, якщо по дорозi десь не прикриють, але потiм по звичайним правилам.

Мiй пойнт — що для цього краще iнший топiк заводити.

Мiй пойнт — що для цього краще iнший топiк заводити.

Я зрозумів, але мій в тому що податки мають прямий вплив і це один з критеріїв. Далеко не останній.

Ну при бажанні та ж Португалія як вже згадували.

Тільки чомусь абсолютна більшість їде не в Португалію, а в Німеччину і аналогічні країни, хоча там податки 40%. Виходить, податки не так і важливі?

Тільки чомусь абсолютна більшість їде не в Португалію, а в Німеччину і аналогічні країни, хоча там податки 40%. Виходить, податки не так і важливі?

Ну як не важливі, чим більше тим краще))

«Жир» є найважливішим.
Німеччина таки «жирніша», ніж Португалія.
Одним із показників «жиру» є привабливість країни для біженців із Близького Сходу.

За Португалию не скажу, но из Дермании уезжает больше миллиона в год. При 82 лямах населения, это почти полтора процента. В год!
Большинство уезжающих — это иностранцы, типа турки на пенсию домой или поляки/румыны/болгары — почти у всех есть право остаться в сране, но они едут. Ну и 300-400 тысяч био-немцев. Подозреваю это в основном пенсионеры (на йух, в финку), фрилансеры в Португалию/Thailand или куда поюжнее или «обычные» налогоплательщики на заработки в Швайц, к арабам или ещё куда.

Другое дело что эта «релокация» компенсируется, сами знаете кем. Но в общем, в спокойные, годы миграционное сальдо часто отрицательное

из Дермании уезжает больше миллиона в год.
Другое дело что эта «релокация» компенсируется, сами знаете кем.

Цікаво, ким? Ось гарна статистика, яка показує, що за рік в Німеччині від сили 200-400k нових імігрантів.
www.statista.com/...​ountry-of-origin-germany

Ты шутишь? Сам же недавно писал, что только в прошло году завезли сотни тысяч украинских детей? Ну и минимум в два раза больше позарез нужных сильно зрелых людей (без языка) и пенсов, подлечиться, но то такое...
До этого сирийцы с афганцами подтягивались. Ну и непрерывный поток на баржах из Подсахарья.

Или в этой статистике они не считаются? Статиста закрыта кстати, платная. Возможно они не считают мигрантов из ЕС... Хотя и без них больше чем полмиллиона будет
Лучше погугли Migrationsbericht Bundesregierung

Ты шутишь? Сам же недавно писал, что только в прошло году завезли сотни тысяч украинских детей?

Це ж тільки один рік таке було, та й сумніваюсь, що хтось тут буде проти, якщо буде більше українців.

Статиста закрыта кстати, платная.

Була відкрита, вочевидь там якийсь ліміт на кількість переглядів.

Хотя и без них больше чем полмиллиона будет

От в тій статистиці дуже гарно показано, що сумарно, за рік, приїздить 200-400k мігрантів не німців, чого катастрофічно не вистачає, бо потрібні 400k тільки одних нових спеціалістів на рік. А всі інші, хто приїздить, німці. В мене в офісі, ось одразу десяток людей повернулися з південної Африки, де працювали у місцевому офісі 3-4 роки.

Сам же недавно писал, что только в прошло году завезли сотни тысяч украинских детей?

В краине сформувався целый прошарок кровосисев бюджетных коштів.

Интересно а что немцы в Финляндии то делают?

Финка — это дом/вилла (с видом на океан, само собой) по испански. Немцы так называют недвигу в Испании

Неплохо значит немцы живут раз могут себе такое позволить)

Неплохо значит немцы живут раз могут себе такое позволить)

It is the Germans top the list, with a weight of 10.4% of the total number of home purchases by foreigners in Spain, exceeding 1,680 transactions. The British, therefore, have moved into second place, with 9.9%, and almost 1,600 transactions. They are followed by the French (7.8% and 1,262 sales and purchases), Moroccans (6.5% and 1,055 purchases), Belgians (5.6%) and Romanians (5.3%).

Доли процента могут себе такое «позволить»

Они даже у себя в Дермании на 50% живут в съемном жилье

Доли процента могут себе такое «позволить»
Они даже у себя в Дермании на 50% живут в съемном жилье

Але ж вони у когось його знімають? Тобто виходить вже не долі процентів :)

Не понял логики. Мол снимают у рантье каких, жутко богатых как все немцы?
Кстати немалый процент недвиги в Дермании принадлежит инвесторам, фондам и муниципалам, а не частникам

Но ты вверху привёл статистику, спасибо. 1680 сделок в год, на 80 лямов населения. Доли промилле, а не процента. Сотые доли.
Подозреваю украинцы покупают ненамного меньше. Румыны, кстати, удивили...

Румыны, кстати, удивили...

Це точно, навіщо купляти недвігу в якійсь Іспанії, коли у них є Клуж?

Зря ты так скептически к Клужу относишься. Советую для начала там побывать.

Я скептично відношусь не до Клужу — я знаю що в Румунії з аутсорсом мабуть навіть покраще ніж в Україні і фінансово теж добре.
Скептично я ставлюсь до «аналізу», який ставить його на перше місто для переїзду серед європейських міст.
Одна справа будучи румуном, попрацювати в Німеччині і повернутися в Клуж. І зовсім інша будучи українцем вибрати Румунію для іміграції вдовгу.
Можна будучи українцем, примиритися з недоліками України, але зато вдома і плюс хороше співвідношення доходи/витрати. Але навіщо їхати в іншу такуж доволі слабо розвинути країну, з вимираючим і емігруючим населенням і ще повністю чужу де треба проходити всі ж ті складності адаптації як і в будь-якій іншій країні. Тільки ще й без майбутьніх перспектив. Ну і окремо — переїзжаючи в румунію це по-любому означає майбутню еміграцію для дітей коли вони виростуть.

доволі слабо розвинути країну

посмеялся))) советую поехать в РУмынию хоть раз)))

Ну і окремо — переїзжаючи в румунію це по-любому означає майбутню еміграцію для дітей коли вони виростуть.

Могу сказать, что я своего сына тоже ориентирую на возможный переезд. Если для себя я вижу еще какие-то перспективы в ДЕ, то для сына уже нет. ДЕ превращается в типичную социальную страну, ориентированную на паразитов на безусловном доходе. Поэтому я в детства его готовлю к тому, что надо развиваться, работать и быть готовым уехать в более успешное место.

Перспективи DE є сумнівними через демографію, а не социалізм. Тому що якісь перегіби в соціалізмі виправити відносно неважко і швидко. З демографією ж все набагато складніше і через 20-30 років у Німеччини дуже сумнівні перспективи через це.

З демографією ж все набагато складніше і через 20-30 років у Німеччини дуже сумнівні перспективи через це.

Демографія в Європі скрізь приблизно однакова. Fertility rate Europe 1.3 — 1.8, Німеччина посередині — 1.5.

Але Німеччина, при цьому, приймає найбільшу кількість мігрантів, і просто в десятки разів більшу кількість інженерів і айтішників. Якщо у Німеччини можуть бути проблеми через 20-30 років, то що казати про інші країни?

Демографія в Європі скрізь приблизно однакова.

Так, і це проблема більшості країн Європи.
Просто у Німеччини вона вже така 50 років. Так, частково імміграція допомагає, але все одно, через 20-30 років буде сильний перекос і це буде серйозною проблемою і для соціальної системи і для економіки.
У Румунії звістно перспективи ще й сумнівніше, тому що крім низької народжуванності ще й негативна імміграція.

просто в десятки разів більшу кількість інженерів і айтішників.

в среднем предлагая им со старта меньше чем в условном Клуже, заставляя учить упоротый язык и погружая в местную бюрократию с поиском жилья. Я вообще удивляюсь как при таких вводных и открытых для украинцев Канаде и США наши айтишники еще выбирают ДЕ для того, чтобы остаться.
Правда в других странах европки ситуация для айти еще хуже.
У меня есть возможность сравнивать знакомых сваливших осенью 22 в Норт Каролину и Берлин. Зарабатывать нормальные деньги (около 10к нет), жить в отдельном большом доме (2k) и катать на теслах/ауди vs берлинские копеечные 90к (~5к нет), микроквартирка за 1.8к в расписанном графитями районе и ожидание нищетикета за 49 евро)) Первым конечно пришлось потратить больше усилий в сравнении со вторыми. все таки в Берлин переехать по 24 параграфу намного проще. Но условия жизни и перспективы несравнимы.

Я вообще удивляюсь как при таких вводных и открытых для украинцев Канаде и США наши айтишники еще выбирают ДЕ для того, чтобы остаться.

— Не хотят далеко летать (домой)
— Хотят доступные и близкие развлечения (на поезде в часе езды)
— Хотят качественную еду (еда США и Канады среднестатистически проигрывает Немецкой и очень сильно)
— Сервисы. Канада, по отзывам друга в Ванкувере (!), удивила отвратительными и одновременно дорогими сервисами...

Я вот так и не решился переехать в тот же СанФранциско. Какие там развлечения кроме маунтин-байка в Фэйрфакс и прогулок по всратой набережной с тюленями или чайна-бич — не знаю ) Еще можно на кораблике в Сусалито поплавать ) Всё )) До гор где тусовка и спорт — 4 часа езды. Я уже в Польше буду, если поеду из своего дома на авто )) И никакие 300к + опционы это не изменят. А за 150к уже даже не вижу смысла рассматривать переезд.

Но по перспективам на работу (и образование) — согласен. Тут в ДЕ народ уже самовыдрессировался не развиваться и не работать :( Приняли за норму жить десятилетиями что б закрыть базовые потребности (бетонометры) вместо освоения марса и разработки новых лекарств-прививок от тех же рака/аутизма.

микроквартирка за 1.8к в расписанном графитями районе и

или это так чмырят новоприехов, или расположение Александрплатц

в прошлое воскресенье смотрела дом 140 квадратов 4 комнаты, малепусенький сад, но зато есть бассейн, цена 1.9 кальт. конечно это не центр, но и не окраина и район норм (Панко)

микроквартирка за 1.8к в расписанном графитями районе
расписанном

в расписяном районе

1) Німеччина та інша Європа набагато ближче ніж США/Канада. Через океан — це «з одним чемоданом» і в один кінець, а з ЄС можна без проблем кататись туди-сюди якщо треба

2) США, як багато хто вже писав — то для молодих і амбітних, а якщо вже під 40, дружина-діти й все таке, то в США дуже великі ризики — там й під мостом можна залишитись, а «ліваки» у ДЕ не дадуть здохнути з голоду

3) а чим перспективи пересічного айтишника відрізняються? там будеш спочатку платити іпотеку 20-30 років й накопичувати на пенсію, і тут так само (просто механізми трохи інші) — різниця тільки в тому що для США то буде щасливе життя на пенсії у Флориді чи Мексиці, а для ДЕ — в Іспанії або Португалії

4) у ДЕ також можна жити в домі, а у США — у коморі на Манхеттені. Це просто вибір кожної людини

Так у океані біля берегів південно-східної Флориди, у океані біля берегів Акапулько і в морі біля берегів Канкуна в Мексиці температура води в березні вище 25 градусів, а в морі біля берегів Іспанії та в океані біля берегів Португалії — нижче 16 градусів. Біля берегів Акапулько в Мексиці навіть у лютому температура води в океані 28 градусів.

Канкун — добре, якщо жити у багатiй закритiй комунi

Це доволі спірне питання, тому що буде доволі високий «осмотичний тиск»:
— ззовні всередину — криміналу і та всяких лічностей, які не проти нажитись і насрати на килимок
— зсередини назовні — надмірного бабла та бажання його потратити за межами комуни

Так у США те ж саме — безпечні райони з дорогою нерухомістю і хорошими школами для багатих і небезпечні райони з дешевою нерухомістю та школами, повними різнокольорових хуліганів для бідних.

Що вам заважає жити в багатому районі з хорошими школами? Для РПЗ це не так уж й недосяжно. Хоча б завдяки більш широкому світогляду та вмінню в просту логіку (типа, якщо я не є власник деревообробного цеху — навіщо мені семеро дітей, яких треба годувати, окрім дармової робочої сили)

Хочеться, щоб багатий район з хорошими школами знаходився поруч з морем або океаном, вода в якому не опускається нижче 26 градусів за шкалою Цельсія, інакше сенсу шукати такий район саме закордоном не бачу — в Україні також є хороші школи.
На даний момент мені відомо два міста з хорошими школами, які знаходяться поруч з морем або океаном, вода в якому не опускається нижче 26 градусів за шкалою Цельсія. Про те, що там хороші школи, дізнався на доу — це Сінгапур та Бока Ратон. В принципі, біля Бока Ратона взимку температура води буває 25 градусів, ну та вже місяць-два можна потерпіти. Жити в Бока Ратоні заважає візова політика США. Найлегший спосіб туди потрапити — за візою L1, на цій візі зазвичай малі заробітні плати. Грін карту виграти важко, а щоб оформити О1, доведеться добряче напружитися. Скоріше за все, якщо не знайду місця, в яке потрапити легше, ніж в Бока Ратон, доведеться-таки напружитися заради О1.
В Сінгапурі біля хороших шкіл житло дорогувате навіть для РПЗ. Ну і деякі дописувачі на доу стверджують, що там вода не настільки чиста, як хотілося б. Та в принципі, якщо нічого кращого не знайдеться, Сінгапур теж непоганий варіант.
А так поки що я ще не навчився шукати в різних країнах багаті безпечні райони з хорошими школами поруч з теплим морем або океаном. В принципі, не навчився лише через власну лінь — все сподіваюся, що хтось на доу розбереться та викладе детальну інструкцію. Та мабуть, сподіватися марно, доведеться самому розбиратися.

також є хороші школи

Нащо хороша школа без хорошого університету з топ 20 світових ;)

В університеті вчаться вже в дорослому віці, тобто до університету можна поїхати вчитися без батьків.

Це в теорії, а на практиці, хто за бенкет буде платити? Плюс є підозра, що перебуваючи за межами шкільного курсу тої країни- буде важко

Та навчаються ж якось в кращих університетах люди з інших країн. Ну а за навчання, звісно, татко-РПЗ заплатить, особливо якщо живе в країні з дешевим житлом, і не має необхідності платити іпотеку.
Я підозрюю, що в найкращий університет важче вступити, ніж заплатити за нього.

Звідки татко РПЗ візьме 60-70к в рік?

Накопичить. Не буде ж він до того часу, коли дитина вступатиме в університет, щомісячно всі 8к витрачати.

Накопичить

Ти знаєш багато сіньйорів з наскирдованими 300к в Україні? І це лише на одну дитину.

Ну так і 8к кожен другий на доу не так давно почав отримувати. От всі РПЗ, які зараз отримують славетні завдяки доу 8к та мають двох дітей до 10 років з різницею у сім років та ще й встигли придбати своє житло, до моменту вступу старшої дитини до університету наскирдують 300к, а до моменту вступу молодшої дитини до університету наскирдують ще 300к.

до моменту вступу старшої дитини до університету наскирдують 300к, а до моменту вступу молодшої дитини до університету наскирдують ще 300к

Це як, вони що, взагалі не витрачають грошей? Який сенс заробляти 8k і все активне життя тільки скирдувати, це ж якісь лохи :)

Сенс заробляти 8к у тому, щоб дати дітям освіту в найкращих університетах світу.

Пора в калькуляціях для оставунь в емігросрачах вводити коефіцієнт на навчання дитини закордоном :)
Буде крутіше за так ненависну іпотеку :)

Ну так і 8к кожен другий на доу не так давно почав отримувати. От всі РПЗ, які зараз отримують славетні завдяки доу 8к

Все по завітах мотоцикліста. Гроші починають куватись якраз в цей момент :)
До повного щастя бракує лише битого бмв і дачі біля Одеси:)

Все по завітах мотоцикліста.

А где он кстати? Давно не слышно его

та я дивлюсь, що із оставунь тільки он Святослав залишився. Всі попередні зірки емігосрачів з тієї сторони кудись зникли зовсім. Сумно :(

та я дивлюсь, що із оставунь тільки он Святослав залишився.

Жук ще є, але він не заходить в емігросрачі, йому й так добре на його 8 поверховому стилобаті :)

А где он кстати? Давно не слышно его

Бачив недавно — коментує на ФБ

L1 це на так погано як здаєеться, я, наприклад теж приїхав по L1 на вищу ніж середню по ринку зарплату, та отримав грінкатру за 3 роки. Якщо твоя мета жити в Бока Ратон та плавати в океані з температурою води не менше ніх 26 градусів целсія, то L1 це квиток до твого майбутнього щастя.

Що ж, звучить як план. Якщо до перемоги над загарбниками не знайду безпечну дешеву країну з хорошими школами і теплим морем цілий рік і так і не почну працювати над оформленням О1, спробую потрапити в Бока Ратон через L1.

Треба трохи пожити в країні, та мати коло спілкування поза діаспорою — тоді ця інформацію отримуєш досить легко. Також все залежить від мети у житті, он у мене сусід закінчив університет, інженер електронщик, але працює ді-джеєм та маляром, бо йому так веселіше :)

Звісно, якщо в країні пожити, то таку інформацію знайти легше. Через це мені наскільки цікаві теми, в яких емігранти діляться досвідом еміграції. Про те, що в Бока Ратоні та Сінгапурі школи хороші, я саме від емігрантів на доу дізнався.

Мій приятель звалив з Сінгапуру після 8 років життя, бо дітям не було особливого розвитку.
Я ось знаю, що в Сіднеї мігранти з пост-совку намагаються засунути дітей до selective schools, бо там безкоштовно і просунуто. Але в той же час можна піти до приватної школи, де ще більш просунутіші освіта, крутий нетворкінг з дитинства, та ще й стіпендії дають здібним дітям (тобто, навчаешься безкоштовно). Я дитині дав можливість просто обрати школу за інтересами, та й годі. Нехай робить те, що йому дійсно цікаво.
Тут це можна собі дозволити.
P.S. Вода — +24.5

P.S. Вода — +24.5

могли б і підігріти — до вас тоді Святослав зразу ж приїде :)

В них там такі тварюки в воді водяться що зазвичай вода і так на пару градусів нагрівається в невеликому радіусі.

Для початку, варто поїхати в сша і подивитись на місцеві патрулі а потім це саме в Мексиці.
Підказка, в Мексиці вони виглядають як наше ССО не просто так.

Щоразу, коли дізнаюся нові факти про високий рівень злочинності у теплих країнах Америки, дивуюся, чому так історично склалося. Пам’ятаю, хтось із дописувачів кидав мені посилання на книжку, де пояснюється, як так сталося — потрібно буде якось придбати ту книжку та почитати.

Так, щось на зразок багатої закритої комуни і хотілося б знайти. Тим більше десь зустрічав інформацію, що у Мексиці можна 5 років жити по візі цифрового кочівника — тобто влаштуватися віддалено на якусь компанію в США, а податки платити українські фопівські благословенні 5%. Цікаво, як люди шукають такі закриті комуни, і чи не занадто бідні люди РПЗ для придбання житла в таких комунах?

Шо там шукати, гугли gated community. Цiни пiдозрiло рiзнi вiд 100к до мiльйонiв

Гейтеж комуністів теж різні. Від паркану лише з боку дороги з автоматичними воротами, до паркану по периметру з охороною.

Сподіваюся, що така різниця в цінах спричинена не різницею в рівнях безпеки, а метражем та оздобленням житла.