Чи святкуєте Новий рік?
Святкувати чи ні — вибір кожного. Розкажіть, як збираєтесь провести новорічну ніч — як зазвичай чи інакше? Чому?
Святкувати чи ні — вибір кожного. Розкажіть, як збираєтесь провести новорічну ніч — як зазвичай чи інакше? Чому?
Ви думаєте ті хто в ЗСУ всі сидять зараз і відповідають на опросник на доу)
Ну 450 відповідей на 250 тис айтішників якось нерепрезинтативно. Тим більше що не всі чоловіки. Але якшо вірити статистиці що в Україні 11 млн чоловіків призовного віку, і припускаючи що було мобілізовано десь 400 тис. людей то це виходить 3.6%. Так що виходить як в середньому по країні.
Перестав будь-що святкувати ще як вийшов з дитинства.
Ніколи не розумів традицію шанувати календарні дати — для мене це так само безглуздо, як молитись богам.
25 грудня (за обома календарями) теж календарна дата. Новий рік і до того відмічали в імперії. Потім комуністи замінили календар і Святого Миколая перейменували в Діда Мороза. Насправді дата народження Ісуса Христа точно не відома, її вирахували в Римській Імперії прибавкою 9 місяців від дати благовіщення і 25 грудня почали відмічати як Різдво за наказом імператора Костянтина. Авжеш, якщо за Юліанським Календарем це було 25 грудня тобто 7 січня за Григоріанським, чому при заміні календарю не було відповідно перераховані дати подій, які були відчинені за іньшим календарем — це вже риторичне питання. Різдво відмічають тоді коли відмічають, по суті справді як новий рік від Різдва Христова. Радянський союз вирішив використовувати для цього перше число за Григоріанським календарем.
Святкуємо у родинному колі. З наступного року ще додамо святкування католицького різдва.
24 грудня це не католицьке Різдво. І православне, в протестантське тоді ж. Крім послідовників комуністів які не вміли в календар.
Конечно. И новый год, и рождество 7 января и крещение праздновать будем. А как-же?
Так вы рождество значит по канонам московского патриархата праздновать будете?
Хай ще Паше-Мерседесу туфлі полабизає і отримає від нього віником з водою з відра в обличчя. Для прихильників московського патріархату повинен бути повний перелік принижень від їх духовних «наставників»
І шо? а ще малював досить непогано — це вартує того, щоб забанити пензлики й фарбу?
Коли ПЦУ перейде на сучасний календар (Григоріанський), то тільки тоді перенесете святкування Різдва на 25 грудня?
Як думаєте, РПЦ з 2101 року буде святкувати Різдво 8 січня (якщо тоді ще буле існувати)?
П.С. Якщо що, то запитання від прихожанина УПЦ МП (Українська пастафаріанська церква (Макаронна парафія)).
Коли ПЦУ перейде на сучасний календар (Григоріанський), то тільки тоді перенесете святкування Різдва на 25 грудня?
Никогда они не перенесут: кто к ним пойдет 25 -го колбасу святить?
Українська пастафаріанська церква (Макаронна парафія
Да здравствует всесвятейший макаронный монстр
58.9% опитаних в Дії проголосували за перенесення освячення ковбаси із некошерної свині чи святої корови на 25 грудня, логічно, що перенесення повинно також стосуватися дати освячення яєць та дат інших ритуалів, ... ще для 12.59% опитаних #какаяразніца
По суті в часи Російської імперії православна російська церква здійснила помилку не перейшовши на досконаліший та актуальний календар, потім при СРСР була пропаганда атеїзму і взагалі для держави не було питання церковного календаря, ... в наш час дивно топити за Різдво 7 січня згідно Григоріанського календаря, якщо його церква залишилася на Юліанському.
58.9% опитаних в Дії
Интернет опрос показал, что у 100% опрошенных есть ПК, смартфон или планшет
The people have spoken. © Twitter chief Elon Musk
Річ же про державний інструмент, що підтверджує особистість та має опцію волевиявлення через опитування, в майбутньому може використовуватися для виборів чи референдумів, ... але згоден, до соціологічної вибірки в даному випадку є запитання, також можете організувати екзіт-пол стосовно цього питання серед прихожан після освячення ковбаси, думаю, що результат буде протилежним.
До чого тут російська імперія ? Тут повний абсурд. УНР з Петлюрою ввели Григоріанським календар і відповідно новоюліаньский у церкві (співпадає з григорианьским і буде співпадати ще 800 років). Та народ мав «дуже велику освіту» так що навіть газети не вмів читати і всеодно приходив до церкви по старому календарю. От в церкві вирішили нічого не міняти. Безумовно на сьогоднішній день це — абсурд і напевно світській владі просто доведеться давити на церкву.
хіба не на велиткдень святять?
на різдво несуть хрещеним вечерю діти і колядують підлітки
я не хочу нічого святкувати — ні новий рік, ні день народження. Все це якось недоречно зараз.
святкуватиму все після перемоги.
Я не дуже святкувальна особа. Дитині подарунки під ялинку — і все. Цього року міні ялинка у горщику.
Війна вже давно, але Бучі, Ізюму і Маріуполя не було.
Плануємо цього року відмовитись від совкових ’шуб’ ’олів’є’ та іншого ’традиційного’. Та і так не обжиратись вночі.
Це дійсно питання яке вартує уваги ДОУ та ще й окрему тему потрібно створювати?
Це всяко краща тема, ніж чергова про те, яка там країна краще щоб зʼї**тися, як з’ї**тися і тд. бо інколи заходжу на форум — прям перепис маргіналів...
Я й раніше не був прихильником гучних святкувань. Так воно переважно й було бо на це свято мали звичку поїхати кудись на захід від України.
Цього разу доведеться обмежитися віртуальною вечерею з дружиною, яка зараз у Польщі, по скайпу.
Трохи відчуваю навіть свою відповідальність за всю дич, що ми пережили цього року — бо рік тому мені захотілося чогось оригінального і я купив на новорічний стіл дичину, тобто м‘ясо козулі.
Тепер хочеться перебити чимось нормальним, традиційним...
Жарти жартами, а обидва Святвечори і Новий рік святкуємо, але тихо, вдвох, вдома.
як збираєтесь провести новорічну ніч — як зазвичай чи інакше?
Как обычно, то есть ничего не праздную.
Зараз перебуваємо в Словаччині... Вони тут всі адепти святкування Різдва. Й ми святкували.... Якось нового року вже й не хочеться. Ну прийде, то й прийде 😁
а ми можемо вже в 2023 забути про це совкове «як новий рік зустрінеш, так і...»?
А це тут до чого? Тут про це не згадано ж, і тема не про це взагалі.
Я думаю ті кому більше 15 років вже і так здогадались що це так не працює.
сорі, трохи з запізненням відповідаю :) Тема була відредагована та конвертована в опитування. Старий контент повністю видалили, а ось коментарі залишаються старими, що взагалі дуже погана практика. Ось і ви помітили, що мій коментар взагалі ні до чого тут. Але як бачите багато людей підтримало, тобто вони бачили також старий контент
54 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів