Чи є електроенергія/світло у локації? (телеграм бот)

Вітаю,

Через періодичні обстріли, екстрені вимкнення світла відбуваються по-різному, не завжди можливо передбачити, у кого є світло, а у кого — ні.

Створив простий телеграм бот, що надсилає повідомлення, коли з’являється або зникає електроенергія у певному закладі або території — наприклад, у вашій квартирі, у родичів, у магазині, тощо.

Для отримання цих телеграм повідомлень, «зареєструйте» певну локацію, підключившись до вайфаю або локальної мережі та перейшовши за посиланням.

Коли вимкнеться світло — зникне живлення і з роутера, і він стане недоступний в Інтернеті. За цією ознакою бот і розуміє, що в оселі зникло світло.

Бот, звісно, працює, тільки якщо у локаціях статична public IP адреса (тобто не ADSL з’єднання з DHCP, чи щось схоже), якщо роутер не живиться від акумулятора, та якщо роутер відповідає на ICMP повідомлення (так і було у більшості закладів, де я буваю, але можливо у вас це не так).

Я використовую його, щоб дізнатися, коли зникає світло у квартирі та з’являється у моєму спортзалі. Часто (але не завжди) ці місця відключаються в різний час.

Можливо, буде корисним і вам.

Прохання бути терплячими до потенційних багів.

t.me/havelightbot

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

t.me/energy_kyiv_bot

📢 Приєднуйтесь до нового Teleram-бота «Київ — статус живлення».
⚡️ Цей бот моніторить ситуацію з живленням в деяких районах міста Києва.
👋 Діліться ним зі своїми друзями, сусідами, та просто мешканцями нашого міста. Можливо для когось цей інструмент стане гарним помічником в нинішній ситуації.

В мене не працює. Пише «поки що немає інформації, трохи зачекайте». При цьому якщо я пінгую роутер через 2ip.ua, все ок. Роутер icmp запити приймає. Це тимчасові проблеми з ботом?

В мене роутер працює на батарейках. Треба або інакший метод, або робити пінг по сеті, перевіряючі працездатність притроїв, їх локацію, та там де у одному будину є і такі і такі — помічати — як нема святла. Щось таке. Можна було б по Веб камерах, але вони відключені, щоб окупанту не показувати що коїться. Щє ідеї?

в мене мікротік, зробив скрипт щоб він перевіряв статус ethernet порта до якого медіаплеєр підключений. порт потушений — значить світла нема навіть коли роутер на батарейках.

Це, щоб рашисти знали, наскільки вдалі їх ракетні атаки? Ну-ну.

от-от. Ці сповіщення мають бути в закриті канали, доступні тільки мешканцям будинку, а не всім бажаючим

Зараз роутериті провайдери продовжують працювати без електрики, треба щось інше вигадувати

Сорс на бота можна будь ласка, дуже хочу зробити шось подібне але через додаток, я розумію як воно працює в цілому, але хочеться глянути як ти організував це в себе)

можна з вами якось зконтактувати? теж є така ідея і як дизайнеру дуже потрібна консультація від розробника. Let’s unite :)

Я створив свого телеграм бота який отримує вебхуки від uptimerobot.com, а бот вже пише повідомлення в канал.
0 строк коду — чисто конфігурація.
Користується більше 300 жителів дому.

в мене 650 користувачів на сьогодні ))) статистика за день, тиждень, відкат хибних спрацьовувань і таке інше. я так бачу, буквально всі пишуть собі бота.

Можна додати якийсь таймаут? А то мені от за одну хвилину прийшло два подвідомлення — перше шо світло вимкнули, друге що його увімкнули. Хоча по факту його не вимикали. Може це провайдер підлагнув, а може це на боці сервера шось. От якщо б, наприклад, протягом трьох хвилин він не міг запінгувати роутер то це було б точніше мабуть.

Підписатись на коментарі